Találatok a következő kifejezésre: Az elég, 1 hónapos (31 db)

Törvényszerű hogy beteg lesz? 1 hónapos babámnak úgy látom, hogy kicsit szutyis az orra belül. Ez biztos hgy valami nátha lesz? Szemecskéje is olyan fényes, és elég sokat tüsszent.

Láza nincsen, és ma egész sokat csavarogtunk. Félek hogy megfázott.

Legjobb válasz: A kisfiam másfél hónapos volt, mikor náthás lett, semmi más tunet nem volt.Szegénykének elég rossz volt, vagy 10 napig eltartott. de segített, hogy fiziolog oldattal torolgettem neki, ill. orrszívó-porszívóztam. Az orvos azt mondta, ebben a korban ez lehet normális, ugyanis így tisztulnak ki a légutak, szóval nem feltétlen megfázás. Ha tényleg nem lázas, vagy nagyon nyugos, akkor errol lehet szó. Ha nem tudja jol feltusszogni, érdemes a váladékot leszívni, nehogy véletlenul a fulére menjen és begyulladjon.

A kisfiam másfél hónapos volt, mikor náthás lett, semmi más tunet nem volt.Szegénykének elég rossz volt, vagy 10 napig eltartott. de segített, hogy fiziolog oldattal torolgettem neki, ill. orrszívó-porszívóztam. Az orvos azt mondta, ebben a korban ez lehet normális, ugyanis így tisztulnak ki a légutak, szóval nem feltétlen megfázás. Ha tényleg nem lázas, vagy nagyon nyugos, akkor errol lehet szó. Ha nem tudja jol feltusszogni, érdemes a váladékot leszívni, nehogy véletlenul a fulére menjen és begyulladjon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És azt honnan tudom, hogy feltüsszögte-e rendesen? Még egyébként nem folyik neki , csak olyan nagyon fényes, picit nedves neki.
A babáknál a tusszentés természetes "tisztító" reakció, mivel ok nem tudják kifújni az orrukat. Ha nem elegendo, akkor hallod, hogy szurcsog, nehezen lélegzik. Ja, ez a "tisztító nátha", amit a dokim említett, ez színtelen, vízszeru. Ha a váladék zold, az baktériumos, meg kell mutani orvosnak. Ha használnál cseppeket az orrdugulásra, szunet nélkul 1 hétnél tovább nem ajánlott, mert ahelyett hogy segítene, elmélyítheti a dugulást. Minden jót, remélem, picit segítettem:)

Barátnőmmel pár napon belül leszünk 1 hónaposak. Igazából ő az első barátnőm szóval még elég tapasztalatlan vagyok.1 hónapos fordulóra megszokták egymást ajándékozni a párok?

És ha igen akkor tudnátok adni vmi ötletet?.15 évesek vagyunk.

Legjobb válasz: Meg nagyon friss a kapcsolat,ilyenkor nem nagyon jandekoznak egymasnak semmit,talan akkor ha mar fel evesek lesztek.De,ha nagyon akarsz neki kedveskedni vegyel neki egy szal viragot.Biztosan orulne neki.Vagy vidd el moziba.Sok sikert

Meg nagyon friss a kapcsolat, ilyenkor nem nagyon jandekoznak egymasnak semmit, talan akkor ha mar fel evesek lesztek.De, ha nagyon akarsz neki kedveskedni vegyel neki egy szal viragot.Biztosan orulne neki.Vagy vidd el moziba.Sok sikert
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!
Ez nem szoksá kérdése. Ha akarsz, adhatsz neki ajándékot. De nem szabad cserébe valamit várni.

Az elég, ha 1 hónapos korról 2hónaposra fél kilót hízik a baba? 4200ról 4700ra

Legjobb válasz: A gyermekorvosunk szerint ha heti 100grammot hízik, az elég. Úgyhogy 1 hónap alatt a fél kiló tökéletes!

A gyermekorvosunk szerint ha heti 100grammot hízik, az elég. Úgyhogy 1 hónap alatt a fél kiló tökéletes!


Ha az 1 hónapos kisfiam anyatejet kap, de pótolni kell tápszerrel, akkor is elég szomjoltónak a tejcsi vagy adjak mellé innivalót?

Legjobb válasz: Nekem a babam 2.5 honapos es mar a kezdetektol tapszert kapszert. Eddig meg soha nem adtam neki hozza semilyen mas folyadekot, es nem is igenyelte. A doki is azt mondta, amig anyatejes a baba melette addig nem kell semmi mas.

Nekem a babam 2.5 honapos es mar a kezdetektol tapszert kapszert. Eddig meg soha nem adtam neki hozza semilyen mas folyadekot, es nem is igenyelte. A doki is azt mondta, amig anyatejes a baba melette addig nem kell semmi mas.
A babának semmi másra nincs szüksége az anyatejen kívül, kielégíti a folyadék és tápanyag igényét.Az hogy kap mellé tápszert teljesen mindegy nem kell neki mást adnod csak és kizárólag a tejet.

Az én kisfiam ma volt 1 hónapos. A kórházban azt mondták, hogy nem kell ot minden nap mosdatni elég minden másnap, mert koraszulott volt. Mikortól ajánlott minden nap furdetni?

Legjobb válasz: Szerintem az, hogy koraszülött volt nem jelenti azt, hogy nem kell fürdetni minden nap. Az én babám idõben jött és kb 2 vagy 3 nap volt, hogy csak mosdattam. Most lesz 3 hónapos de már követeli a fürcsit, ha elmarad. Szerintem fürdesd nyugodtan, ha szívesen csinálod, ha õ eleinte tiltakozik is hamar megszereti majd. csak az öltöztetést nem szokták szeretni de azt fürdés nélkül is kell csinálni minden nap. És ha már pucéron van miért ne fürödhetne egyet?

Szerintem az, hogy koraszülött volt nem jelenti azt, hogy nem kell fürdetni minden nap. Az én babám idõben jött és kb 2 vagy 3 nap volt, hogy csak mosdattam. Most lesz 3 hónapos de már követeli a fürcsit, ha elmarad. Szerintem fürdesd nyugodtan, ha szívesen csinálod, ha õ eleinte tiltakozik is hamar megszereti majd. csak az öltöztetést nem szokták szeretni de azt fürdés nélkül is kell csinálni minden nap. És ha már pucéron van miért ne fürödhetne egyet?
Szerintem ezt csak te döntöd el. Mi minden nap fürdünk, egyrészt azért, mert része a napi programjának, ezután mindig tudja h evés és alvás következik, másrészt pedig azért, mert nagyon élvezi a pancsizást. mi ezért is járunk babauszira.
Szia! Nekünk is koraszülött volt a babánk, de nem mondták, hogy emiatt ne fürdethetnénk minden nap. Általában kétnaponta fürdettük, de ennek nem volt semmi különösebb oka. Egyszerûen így alakult. -Macska-
Errõl voltak itt már nagy viták. Én minden másnap fürdettem a babámat amíg nem mászott, mert nem koszolta magát, így is megszerette a fürdést, de nem volt törés a rutinban akkor se, ha kimaradt. A bõrgyógyászok pedig tényleg azt mondják, hogy szárítja a bõrüket a mindennapi fürdés. Ettõl még persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja, egyik verzióval sem lehet semmi rosszat tenni.
Én az elsõ naptól minden nap fürdetem, és a kórházban is minden nap vitték a babákat fürödni.
szerintem fürdesd minden nap mosdokenõccsel és akkor nem szárad ki a bõre sem. azért bukik, nyakába folyik a tejcsi szoval nem árt a locsi. a másik nagyon fontos hogy a baba megszok egy esti rituálét és onnan tudja h este van és utánna szopi/kajcsi és szunyálás
én minden nap fürdetem, de ha valami miatt elcsúszott a napi program (pl. fájt a poci és keveset aludt), akkor csak áttörölgetem meleg, nedves mosdókesztyûvel és irány az ágy. ha nagyon fáradt nem érdemes fürdéssel nyúzni, de a napi rutin-fürcsi egyébként nem árt.
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek a válaszokat! Már én is rááltam a mindennapos furdetésre és a picúr a vízben meg sem nyikkan csak akkor sír, ha kiveszem a vízbol.

Van egy 3, 5 hónapos német juhászkutyám átlagba 1 km t sétálok vele mindennap az elég még neki?

igaz holnap tovább viszem holnap jó nagy túrára készülők remélem nem fárad el :D

Legjobb válasz: Nézz rá, és mondd meg te, hogy elég-e neki. Ezt nem lehet fajtában meg számokban mérni, egyik kutya ennyit szeret menni, a másik annyit, az egyik végigrohanja a sétát, a másik mögötted kullog, nem mindegy. Én mondjuk ilyen pici kutyát nem vinnék még el nagy túrára, nem jó túlterhelni. Valószínûleg ingerdús környezetben nem is fogja mutatni idõben, hogy elfáradt, szóval simán árthat neki, ha túl sokat megy. Pláne német juhásznál vigyázni kell az ízületeire, amúgy is hajlamos bajos lenni, nem kell játszani a tûzzel.

Nézz rá, és mondd meg te, hogy elég-e neki. Ezt nem lehet fajtában meg számokban mérni, egyik kutya ennyit szeret menni, a másik annyit, az egyik végigrohanja a sétát, a másik mögötted kullog, nem mindegy. Én mondjuk ilyen pici kutyát nem vinnék még el nagy túrára, nem jó túlterhelni. Valószínûleg ingerdús környezetben nem is fogja mutatni idõben, hogy elfáradt, szóval simán árthat neki, ha túl sokat megy. Pláne német juhásznál vigyázni kell az ízületeire, amúgy is hajlamos bajos lenni, nem kell játszani a tûzzel.
Kölyök táp mellé nem kell kálcium. Csak rosszat teszel vele. Nagyon rosszat.A kálcium túladagolása sokkal nagyobb bajt okoz, mint a hiánya.Kölyökkajában pedig pont az életkornak megfelelõen vannak az ásványi anyagok.Nem ismerem a Susa adagolását. Általában az ajánlott adag napi étkezésre van ajánlva. Azt kell elosztani annyi felé, ahányszor eteted.
Bõven! De attól is függ, hogy mennyire tudja magát kimozogni. Legyen elengedõs rész is a sétákban, amikor szaladgálhat, játszhat. Pár kutyabarát se ártana.
A kérdező hozzászólása: köszi! amúgy te azon hogyan igazodtál ki ? honnét tudod hogy a 600 gramm a napi adag? mellete még van 475 400 310 300 ezek mik ?
Megnéztem az adagolást. 15 kilónál napi 600 gramm. De azt figyelembe kell venni, ha nagyon hízik a kutya, kevesebbet adsz. Ha vékonyodik, emelni kell az adagot.Az adagok csak ajánlások, nem szentírások.
A kérdező hozzászólása: Susa Puppy csirkés kölyök tápot kap szerintem nem rossz minõségû 3 szor étkezik most a kicsike 15-20 kg 1 étkezésre 200g tápot kap(adagolásban nem vagyok biztos mert leírásban 15 kilos kutyának 1szeri étkezéshez 280grammot írnak de szerintem az sok) és áztatva adom neki .
Milyen étrend mellényomod a kálciumot neki?
Mozoghat, de csak amennyit õ kíván, ne erõltesd, ha már abbahagyná. Ugráltatni viszont egyáltalán ne próbáld 1-1, 5 éves koráig, maradjon meg a földszintes dolgoknál. A túra azért különösen macerás, mert ha a kutya elfárad a felénél, nem lehet csak úgy megállni fél napra, hogy kipihenje magát. Persze cipelheted is, ha õ is bírja, meg te is, de valószínûbb, hogy a sok inger miatt inkább túlhajtja magát a kutya, fõleg ha ilyen kis hiperaktív.
A kérdező hozzászólása: ja amúgy bocsi 2 km t sétálok vele mert ugye vissza is számolni kell
A kérdező hozzászólása: bakker :D én meg egész nap délelõttöt kivéve (suliba vagyok) apportozok vele, játszok, tanítom, séta szal elégé lemozgatom :) de ezek szerint a túl sok mozgás is rossz lehet? és mozgatom mert úgy látom élvezi meg szinte lefáraszthatatlan pedig még 4 hónapos sincs :) amúgy a kutya hátsója még gyenge pedig csapattom kúra szerûen bele a kálciumot + még ami benne van foszfor stb...
Ilyen kicsi kutyának bõven elég ennyi laza, nem megerõltetõ séta. Ha mondjuk délelõtt sétáltatod, akkor délután még játszhatsz vele valami mást, pl. labdázásra gondolok ami inkább az elméjét mozgatja meg.
Azért arra vigyázz, hogy ne erõltesd túl és hogy ne futtasd!
a kölyöktáp mellé adj neki zöldkagyló kivonatot. Szépen táplálja az izületeit, épiti a porcot.

Hogyan tudom nővelni a tejem mennyiségét, hogy az 1 hónapos babámnak elég legyen? Mindkét mellből kell szoptatnom, és még az sem elég neki, korábban lefejt tejjel kell kiegészítenem. Napi 2x iszok tejserkentő teát.

Legjobb válasz: Szia.Elõször is pihenj sokat,2* igyál sokat,3*egyél tartalmasat.közhelynek hangzik,de ezek amik növelik a tej mennyiségét,és az hogy minél töbet szoptatod.és szopizás után fejed.de ne azonalli hatást várj,olyan 4,5 nap mire be áll a tej mennyisége.nekem a homeosbogyók nagyon sokat növelték a tejem,én teát nem ittam,mert fájt tõle a babám hasa.igyál alkoholmentes sört,és tényleg pihenj amikor csak tudsz.

Szia.Elõször is pihenj sokat, 2* igyál sokat, 3*egyél tartalmasat.közhelynek hangzik, de ezek amik növelik a tej mennyiségét, és az hogy minél töbet szoptatod.és szopizás után fejed.de ne azonalli hatást várj, olyan 4, 5 nap mire be áll a tej mennyisége.nekem a homeosbogyók nagyon sokat növelték a tejem, én teát nem ittam, mert fájt tõle a babám hasa.igyál alkoholmentes sört, és tényleg pihenj amikor csak tudsz.
Van még a homeopátiás bogyó a patikában. A védõnõk is tudnak receptet adni kis tejserkentõ bogyók készítésére. A legjobb mód, ha napi 3 liter folyadékot iszol, ebbe a levesek, tej nem számít bele. Olyan gyakran tedd mellre, amilyen gyakran csak kéri a baba. Próbálkozhatsz még közte fejéssel is. Nekem csak az utóbbi segített. 3 hét kellett, mire beállt a mennyiség. Viszont aztán több is lett a kelleténél, tudtam eltenni.
Bocs az off-ért! Elsõnek: Milyen homeós bogyó segített és milyen mennyiségben szedted?
elsõ vagyok.én az urtica urens 5 ch-t szedtem naponta 2*5 golyócskát.és tényleg figyeltem, hogy elötte utána ne egyek ne igyak, mert ezek is csökkentik a hásukat.ez nekem mindig bevált.meg a sür, ami szinte azonnal növelte, na meg a sok sok alvás.
Mindenkinek más válik be. Én is ittam a Laktoherb teát, semmi hatása nem volt. Viszont ha jól ettem, azonnal beindult a tejtermelésem. A folyadékbevitel sem serkentette úgy a tejtermelést, mint a rendes evés. És a lelki nyugalom is sokat számít, legalábbis nálam. Amikor a férjem nem volt otthon, mert el kellett utazzon több napra, elapadt a tejem, de aztán azonnal visszajött, amikor hazatért.
Szia Szerintem meg növeld a tea mennyiségét. Én másfél liter teát iszom egy nap alatt. Mondtam is a védõnõmnek, és azt mondta, hogy az megfelelõ mennyiség, meg hogy annál többet ne is igyak.. De amúgy a a laktoherb teán rajta is van, hgy napi 4-6 alkalommal "kell" fogyasztani. Én úgy csinálom, hogy este felrakok 1.7 liter vizet fõni, és miután felforrt, beleteszek 5 filtert. Ezt hagyom állni egy kicsit. Elvileg 10 percig kell hagyni, de én több ideig szoktam, az biztos.. De van egy ismrõsöm pl.és õ teát is iszik, meg homeós bogyót is szed egyben.. Kinek mi vált be.. További jó babázást mindenkinek!! :) /Üdv., egy 8 és fél hetes kis babuci anyukája :) /
Jó a szopi tea, de nem szabad belõle 4-6 csészénél többet inni. Ugyanis a tea vízhajtó, így sokat kell pisilni a szervezetnek pedig KELL a víz a tejtermeléshez!!!

Az 1 hónapos kontaktlencsék felbontás után csak 1 hónapig használhatóak, vagy 30 napnyi hordásra vannak "kalibrálva", így ha csak pl.3 naponta teszem be, 3 hónapig is elég ugyanaz a lencse?

Legjobb válasz: 30 napig hordhatod a lejárati idõn belül. Tehát nem felbontástól harminc nap hanem számolni kell. Amikor csak áll a folyadékban, az nem számít.

30 napig hordhatod a lejárati idõn belül. Tehát nem felbontástól harminc nap hanem számolni kell. Amikor csak áll a folyadékban, az nem számít.
Ha nem használod is csak 1 hónap...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

3 és fél hónapos anyatejes kisbabám az elmúlt 1-2 hétben elég étvágytalan. Nincs rosszkedve, jól érzi magát. Étkezések után az ökle állandóan a szájában van. Most akkor éhes vagy nem? Tejem van az tuti. Légyszíves adjatok tanácsot.

2810 grammal született és most 6010 gramm.

Legjobb válasz: Elkezdett nõni a foga. Vegyél neki Gengigel-t Fájdalomcsillapító kenõcs, bekened vele az ínyét és megnyugszik tõle.

Elkezdett nõni a foga. Vegyél neki Gengigel-t Fájdalomcsillapító kenõcs, bekened vele az ínyét és megnyugszik tõle.
Az enyémnek segített. De nemárt ha van másmilyen kenõcs is otthon. Ha nem segítene mégsem.
Nem éhes, ez a foga miatt van, ha esetleg nyála folyik az is.(Hûtõs vagy bármilyen gumis)Rágókát adhatsz neki, persze most még neked kell tartani. Amíg jól érzi magát, én nem kenném semmivel. Ráérsz még kenegetni ha nyûgös lesz vagy még rosszabb....
az én fiam csak két és fél hónapos és ugyanezt csinálja, nem hiszem hogy a foga jönne még.. az evés kb 5 perc aztán szórakozik, szerintem azért rágja a kezét mert most fedezte fel (legalábbis az én fiókám) és állandóan nézegeti és megpróbálja , megenni, de mindenre rá próbál kapni ami a szája közelébe kerül.
Szerintem nincs semmi baja! Ahogy egy felnõttnek, a gyermeknek sem mindig kell ugyanannyi étel. A "hivatalos" az, hogy fél éves korára a születési súlyát meg kell hogy duplázza (nagy súlyú babáknál pedig meg kell közelítenie a dupláját). A leírásod szerint már most duplája, szóval nem kell aggódni! Nálunk is volt olyan hogy kevesebbet evett, majd aztán többet. Ez függ attól is hogy mennyit mozog, hogy szokott kakilni stb... Foga nem hinném hogy jönne. Mi 3 hónapos korától kezdve azt hittük hogy jön (nyáladzás, rágás). Végül most, 7 hónaposan bújtak ki az elsõ fogacskái.
3. A fogzási tünetek hónapokkal a fogak kibújása elõtt is kezdõdhetnek, mindkét gyerekemmel így volt. Nekem nem volt kérdés hogy mikor 2, 5 hónaposan elkezdték, akkor az volt már. Jól esett nekik ha bármivel masszírozom az ínyüket, és a harapós "kínlódás" csak erõsödött míg kibújtak a fogak 5-6 hósan.
Az igaz, hogy a fogzási tünetek már a 3-4. hónaptól elkezdõdnek, de ezek csak kis jelek. A valós, amikor már amiatt nyûgös a gyerek, éjjelente felkel akár többször is, az csak a fogának a kibújása elõtti kb 1 hét!

Kaptam 2napja egy kb, 1 hónapos kiscicát. Elég csipás, levert, hmm azt hittem kamilla, szemcsepp, és elmúlik. De az előbb kakilt, és olyan volt mintha egy pici vér is lenne benne?

Segítség!! A hasa is nagy! Vagy férges lehet? Pénzem meg most PONT nincs állatorvosra, (alaphangon 5 ezer) de ha parvo, akkor meg se gyógyul) legfeljebb 1 hét múlva lesz. Mit csináljak vele? Bélféregt?l lehet ilyen? Mit adjak neki? Nem hiszem el, már volt parvós cicám (2éve), az lenne megint? Hogy lehetek ilyen balf. Sz, mindig kifogom. Annyira dühös vagyok!

Legjobb válasz: Az ürülékben van féreg? Elõször azt nézd meg.

Az ürülékben van féreg? Elõször azt nézd meg.
A kérdező hozzászólása: Nem mondta, ez volt itthon, de olvastam már itt a gyikon is hogy ezt használják a macska szemére. Nálunk bevált, szépen meggyógyította pár nap alatt. Semmi mellékhatása sem volt, vagy ilyesmi.
ez humán igaz? És állatorvos is mondta hogy mehet macskának, mert akkor felírom a nevét...
A kérdező hozzászólása: http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/BRULAMYCIN_3_mg.. Ezt alkalmazom nála, és javult tõle. Köszönöm a segítséget!
Akkor tuti virus (macskanátha, vagy baci, ha mindkét szemét érintette. Állatorvostól hozhatsz neki tiacilt... Humán (hátha van otthon), meg lehet használni a tobrexet, ciloxant, garasone-t...(garasone az a legerõsebb, nem azzal kellene kezdeni)
A kérdező hozzászólása: Igen, én is hajlamos vagyok olyanokra gondolni, amivel már én is megszívtam. :) De már meggyõztem magam, hogy nem parvo, mert eszik, kakál, és nem hányt még eddig. Viszont a macskanátha az tuti, meg a hasa gyanús. Mindegy, elmegyek az állatorvoshoz és megkérdezem mire tippel ezekbõl, még nem viszem el, mert utánanéztem hogy 3ezer a vizsgálat, nekem meg most annyi sincs :(plusz a gyógyszer. Az egyik szeme is rendbe jött, viszont a másik még elég gyulladt, de halad. Kis szaros, mit összeaggódok érte, de muszáj lesz neki rendbe jönnie, ha már így megszerettette magát velem :D :)
Igen igen, sejtettem hogy a panleukópia az, meg is néztem gyorsan neten. Egy féreghajtó tabletta nyolcada mehet a kicsinek. De ez a kemény has nem tetszik nekem...ha nem írnád hogy kakil, azt mondanám szorulása van. Viszont ekem volt egy alig két hetes kiscicám, nagyon nehezen evett, sírt, és borzasztó kemény volt a felpuffadt hasa... Elmúlt magától, kinõtte, nem tudjuk mitõl volt... Nem tudom komoly baja van-e a cicádnak, de én pl. hajlamos vagyok mindig olyan betegséget bebeszélni magamnak, amivel már megszívtam. Csipás, levert, akkor macskanáthát tippelnék neki. Nem hiszem hogy enne, és még kakilna is, ha komolya gyomor, bél, vagy máj gyulladása van. Viszont megpróbálnék a helyedben elmenni az állatorvoshoz, és elmondani neki, nem akarsz a cica rovására várni, de egy kicsit várnod kell a fizura. Legalább adjon otthonra por állagú antibiotikumot, ha azt javasolná, azért pár száz forintnál nem kérhet többet. De legalább mondja meg mit tippel hitelbe...
A kérdező hozzászólása: Ja amúgy Fromilid van itthon, embernek való, de nem mertem adni neki belõle, mert mivan ha nem is az a baja, meg amúgy is...A szeme is javul már, vettem neki macskának való tejet is, mert a rendestõl ment a hasa. Remélem nem lesz baja fizuig, addig még telik féreghajtóra, hátha csak ennyi a baj. :)
A kérdező hozzászólása: Van macska parvó, Panleukopénia a neve. Ma reggel néztem a székletét, most nem láttam benne semmi gyanúsat, még férget se, pedig mostmár erõsen arra gyanakszok, mivel étvágya vagy, még nem hányt, de a pocakja hatalmas és kemény. Milyen féreghajtót adjak egy ekkora cicusnak? A CestalCat-ot szoktam venni, de az 4kg-os macseknak kell, õ meg pár deka. Úgy jó ha egy negyednél is kisebb darabot adok neki belõle?
Pici vér még nem biztos hogy nagy gond, lehet az erõlködéstõl megpattant egy erecske. Féreghajtani kellene mindenképpen. Van macska parvó??? Az enm a fertõzõ hashártya gyulladás másik nevén? vagy fertõzõ májgyulladás? Milyen antibiotikumra gondoltál, mi a neve?
Majd írj már, hogy mi volt, kíváncsi vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálom..
Vagy legfeljebb elviszed mégis az állatorvoshoz, és megmondod, hogy nagyon sürgõs eset, de fizetni csak késõbb tudsz. Ha lelkiismeretesen végzi a munkáját és nem csak a pénzért csinálja, akkor szerintem ad haladékot a pénzzel. Próba szerencse, én tuti megpróbálnám.
Olyan gyógyszert, ami embereknek való, semmiképp se adj be neki. Hát akkor, ha nem tudsz kölcsön kérni, legfeljebb várj a köv. fizudig és szurkolj, hogy kibírja a cica.
A kérdező hozzászólása: Nem szülõkkel vagyok, magamra keresek, de fizum csak 1 hét múlva lesz. Tudom hogy állatorvosra van szüksége...tudom...de nem tehetem most meg. Meg nem gondoltam volna hogy beteg cicát kapok. az elõzõ másfél hónapja tûnt el, ivartalanított gyönyörûség volt :( Van itthon antibiotikumom. ha fecskendõvel egy icipicit beadok neki, azzal ártok?
Szüleidtõl nem tudsz kölcsön kérni addig pénzt, vagy valami rokontól? Ha lesz pénzed 1 hét múlva, akkor úgyis visszaadod nekik, és a cica legalább hamarabb megkapná a megfelelõ ellátást, vagy megtudnád, hogy végül is mi a baj. Jobb, mint a bizonytalanság.
A kérdező hozzászólása: Megvizsgáltam alaposan, nem láttam sajnos. Azért sajnos, mert a féregtõl talán nem olyan biztos a halála, mintha parvós volna. Bárcsak csak férges lenne. Annyira aranyos...:(
Oksi, köszi a választ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!