Találatok a következő kifejezésre: Az egyszeri támogatást (111 db)

Az egyszeri támogatáshoz szükséges 4 pecsétet kinek kell bepecsételnie a könyvbe? És milyen vizsgálatokkor?

Nekem eddig se a véd?n?, se a n?gyógyász nem pecsételt.Kezdek aggódni, már csak amiatt is, mert valószín?leg nem annál a dokinál fogok szülni, akihez járok, mert ott megszünt a szülész osztály.És egy teljesen másik dokitól nem kérhetek igazolást, hogy jártam hozzá terhesgondozásra...:(

Legjobb válasz: Szia! Az egyszeri anyasági támogatás feltétele, hogy legalább 4 alkalommal jelenj meg terhesgondozáson. Na mármost a terhesgondozást a védõnõ, a nõgyógyász és a háziorvos együttesen látja el. A támogatáshoz ezt orvosnak kell majd igazolnia (a kiskönyv alapján). Ha a saját orvosod nem ad majd igazolást (a 35. hét környékén), akkor általában az a kórház állítja ki, ahol szülsz. Nálunk a védõnõ minden alkalommal beír, a doki a sima uh-k alkalmával nem, de a terhesgondozáson beír.

Szia! Az egyszeri anyasági támogatás feltétele, hogy legalább 4 alkalommal jelenj meg terhesgondozáson. Na mármost a terhesgondozást a védõnõ, a nõgyógyász és a háziorvos együttesen látja el. A támogatáshoz ezt orvosnak kell majd igazolnia (a kiskönyv alapján). Ha a saját orvosod nem ad majd igazolást (a 35. hét környékén), akkor általában az a kórház állítja ki, ahol szülsz. Nálunk a védõnõ minden alkalommal beír, a doki a sima uh-k alkalmával nem, de a terhesgondozáson beír.
Az egy dolog, hogy pecsételnek vagy nem. (a védõnõnek nálam sem volt pecsétje) Az a lényeg, hogy a vizsgálatkor írnak valamit a könyvbe. A 4 alkalommal való megjelenésrõl szóló igazolást emlékeim szerint a terhesgondozó adta ki. Saját magad megnyugtatására is rákérdezhetsz a védõnõnél az igazolásra, hogy helyileg mi ez ügyben a szokás. Ha nem pecsételnek gondolom nem Te vagy arra fele az egyetlen kismama akinek nem pecsételnek, nem hiszem, hogy a többieknek ez ügyben lett volna valami gondjuk az anyasági támogatás igénylésénél. A szabályozásban úgy van megfogalmazva, hogy 4 alkalommal kell részt venni a terhesgondozáson (pecsétrõl nincs szó).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! Ha legközelebb megyek a védõnõhöz, mindenképpen rákérdezek, de már napok óta foglalkoztatott a kérdés... :)
Én máshol szültem, mint ahova jártam gondozásra. A szülés után a doki akinél szültem adott egy igazolást.

Szlovákiai anyukák! Jár még az egyszeri támogatás az államtol, ha idén szulok-kb.20000, -Sk volt régen, vagy eltorolték?

Legjobb válasz: Szia az unokatesóm nyáron szült és kapott egyszeri támogatást 600eurót ha jól emlékszem.

Szia az unokatesóm nyáron szült és kapott egyszeri támogatást 600eurót ha jól emlékszem.
http://www.upsvar-ba.sk/index.php/socialne-veci-a-rodina/ssd.. A 648, 79 meg a 151, 37, deha jóltudom 28 napután(megélt nap-nagyon morbid) a nõiorvos és a gyerekorvos is tölt ki papirt. A következõ havi anyaságival jön-ha jól emlékszem, de pl a sógornõmnek csúszott-attól függ hol laksz és milyen gyors vagy:)
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat, de ezek 2011-es adatok, én a 2012-es évre lennék kíváncsi, mert most voltak változtatások, csak nem tudom, hogy ezt eltorolték-e vagy megmaradt.
Azt nem tudtam. Hát ha törölték elég ganék, de ne panaszkodjunk növelték az anyaságit pár centel:) Szerintem nem törölték, max változtattak, mert 2010-ben még csak az elsõ gyerekre kaptál. 2011-tõl jár mindegyik babára.
Én 100 000-rõl tudok
http://www.ujbuda.hu/ugyintezes.php?sel_kat=97 Itt ha a kérelemre kattintasz, akkor el tudsz olvasni minden részletet, az öregségi nyugdíjminimumból számolnak, ha kevés a család jövedelme (le van írva pontosan), akkor a nyugdíjminimum 300%-a ha nem kevés a jövedelmetek, akkor 250%a, ez kb 85500 és 71200 ft számításaim szerint idén.
Sajnos csak akkor adják, ha legalább egy éve ez az állandó lakcímetek, s itt is laktok. Mi hiába élünk itt 3 éve, sajnos csak albérletben, így nem vagyunk jogosultak.


Alaptámogatás? Mi ez az egyszeri támogatás? Mindenki megkapja?

Most először fogom elkezdeni az egyetemet, félárva vagyok, és az 1 főre jutó kereset a béka hátsója alatt van. Mekkora lehet ez az összeg (minimum, és maximum is érdekel), illetve mikor folyósítják?

Legjobb válasz: Ezt akkor kapod, ha jogosult vagy szociális ösztöndíjra (te a leírtak alapján az vagy). Igényelni kell, és bizonyítani mindent a megfelelõ papírokkal. Fontos, hogy nem automatikusan adják, hanem igényelni (megpályázni) kell. Érdemes tudni, hogy kizárólag államilag támogatott képzésen tanuló hallgató kaphat! Nálunk kb. 60.000 forint volt. A folyósítást nem tudom, nálunk azt hiszem október elején volt valamikor az igénylési határidõ, aztán még elbírálják, ellenõrzik stb. és csak utána utalják valamikor. Alapvetõen nyilván egyetemfüggõ a dolog, de nálunk így volt.

Ezt akkor kapod, ha jogosult vagy szociális ösztöndíjra (te a leírtak alapján az vagy). Igényelni kell, és bizonyítani mindent a megfelelõ papírokkal. Fontos, hogy nem automatikusan adják, hanem igényelni (megpályázni) kell. Érdemes tudni, hogy kizárólag államilag támogatott képzésen tanuló hallgató kaphat! Nálunk kb. 60.000 forint volt. A folyósítást nem tudom, nálunk azt hiszem október elején volt valamikor az igénylési határidõ, aztán még elbírálják, ellenõrzik stb. és csak utána utalják valamikor. Alapvetõen nyilván egyetemfüggõ a dolog, de nálunk így volt.
utolsó vagyok: azzal szerintem megkapod. sokat számít az egy fõre jutó kereset, de nagy százalékba figyelik még a távolságot a lakhely és a suli között és a testvérek számát. csak arra figyelj, hogy ha meg is kapod, nem fogják egybõl utalni. én is azt hittem annak idején, hogy szeptember végén tuti jön, aztán akkor okés lesz, de csak novemberbe kaptuk elõször. persze akkor visszamenõleg mindent, de addig is élni kellett valamibõl.
A kérdező hozzászólása: ja, értem, köszi a válaszod! és ha csatolom hozzá, hogy anya 4 órában nettó 42ezer forintot keres? mire beadom a kérelmet, addigra már az özvegyi nyugíj sem fog járni, csak ez marad.
ez egyszeri 60 ezer. most már a félárvaság nem elegendõ hozzá, hogy megkapd. ugyanúgy kell rá pályázni, mint a szoctámra, csak itt mégszigorúbbak a feltételek. mikor én voltam elsõs (4 évvel ezelõtt), akkor elég volt csak azt bizonyítani, hogy félárva vagyok más papírt be se kellett adnom és kaptam a havi 11900 szoctámot + a 60 ezres alaptámot. mondjuk ez elég igazságtalan rendszer is volt, mert én sokkal jobb anyagi helyzetbe voltam a félárvaságtõl függetlenül, mint a szobatársam és õ mégse kapott semmit.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, ez hasznos volt!
Itt egy régebbi cikk az de az eltelt két év óta nem változott semmi, ebbõl minden benne van. http://eduline.hu/felsooktatas/2011/1/4/20110103_osztondij_s..
Azt hiszem igen. De errõl nem tudok semmit, csak hogy ez is ilyen támogatás. Neten nézz utána, ha jól tudom, az önkormányzat adja.
A kérdező hozzászólása: rendben, köszi a válaszod! megnézem a bursa hungaricát is. ezt a helyi önkormányzatnál kell kérni, igaz?
Lehet a nappali tagozat is feltétel, de ez a te esetedben lényegtelen. Úgy tudom egy összegben érkezik. Nem zárja ki a szociális ösztöndíjat, pont hogy azok kaphatják meg, akik leadták a kérelmet a szociális ösztöndíjra és jogosultak is rá. Egyébként a szociális ösztöndíj is csak október-november környékén fog érkezni, mivel elõtte még van a megpályázás meg az eldöntés is. Egyébként érdemes lenne megnézned még a Bursa Hungarica nevû dolgot is, ez is ilyen támogatásféle az önkormányzattól.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod! tehát akkor ez még nem zárja ki a rendszeres szoc. támot, ugye? még egy kérdésem lenne, hogy 1 összegben érkezik, vagy havonta? kicsit szomorú vagyok, mert minden bevétel késõbb fog érkezni, még a diákhitel is, és pont költözéskor lenne rá a legnagyobb szükség.. kaució, stb :/ természetesen államilag támogatott, nappali képzésre megyek!
A kérdező hozzászólása: rendben, köszi! próbálom már magam felkészíteni, meg elvállalok munkákat, amit csak tudok addig is, hogy az elsõ 1-2 hónapra "bebiztosítsam" magam.

Mennyi az anyasági támogatás összege 2009-ben? Ki igényelheti? Egyszeri támogatás ez?

Legjobb válasz: Ugyanannyi, mint tavaly:( 64.035Ft. Egyszeri támogatás, az anya igényelheti. Az igénylõlapot a védõnõtõl kaptam, õ tölti ki, a gondozást végzõ nõgyógyász aláírásával hitelesíti. A MÁK-ban kell igényelni.

Ugyanannyi, mint tavaly:( 64.035Ft. Egyszeri támogatás, az anya igényelheti. Az igénylõlapot a védõnõtõl kaptam, õ tölti ki, a gondozást végzõ nõgyógyász aláírásával hitelesíti. A MÁK-ban kell igényelni.
Szia. Én négy hete szültem, két hete igényeltem. Egyszeri támogatásról van szó, 64000 párszáz forint. Most az évvégi zárások miatt csúszik a folyosítása. Minden jót!

Van egyszeri önkormányzati támogatás a IV. Kerületben? Nem az egyszeri anyasági támogatásra gondolok.

Ès ha van, mennyi, és mik a feltételei?

Legjobb válasz: Kevés a pénz otthon?

Kevés a pénz otthon?

Volt aki nem kapta még meg az egyszeri gyermekvédelmi támogatást?

Az van a határozatba " ha a jogosultság tárgyév július 1-jén fennáll a tárgyév július hónapjában kifizetésre kerül" most szeptembert írunk FEzlHÁBORÍTÓ

Legjobb válasz: Lehet hülye kérdés, de MI AZ az "egyszeri gyermekvédelmi támogatás"????

Lehet hülye kérdés, de MI AZ az "egyszeri gyermekvédelmi támogatás"????
Én sem kaptam még. Majd hétfõn felhívom õket, hogy mi a fene van már.
olyan tényleg nincs, hogy egyszeri, van a rendkívüli és az állandó. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás állapítható meg annak a 18 éven aluli gyermeknek, akinek családja idõszakos létfenntartási gondokkal küzd, ezáltal megélhetésük veszélybe került, valamint kérheti a támogatást szociális válsághelyzetben lévõ várandós anya, gyermeke megtartása érdekében, a születendõ gyermek fogadásához kapcsolódó kiadásokra tekintettel, átmeneti vagy tartós nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartáshoz, családba visszakerülés elõsegítéséhez, hosszantartó betegséghez kapcsolódó költségek enyhítésére, iskoláztatási kiadások mérséklésére.
Gondolom a kérdezõ a rendszeresre gondolt, azon belül is arra, amikor évente két alkalommal pénzt küldenek, aminek tényleg már meg kellett volna érkeznie.

Ha a papa megy gyedre akkor jár az egyszeri anyasági támogatás (68000 ft)?

Legjobb válasz: Az egyszeri anyasági támogatás családtámogatási ellátás, nem kötött biztosítotti jogviszonyhoz. Akkor jár ha legalább 4, (koraszülés esetén 1) alkalommal rést vettél terhesgondozáson. Apuka a gyerek féléves kora után mehet csak gyedre. A feltételek megléte esetén a gyerek féléves koráig anyukának tgyás jár. Ezt az apuka nem veheti igénybe, akkor sem ha az anyuka nem jogosult rá.

Az egyszeri anyasági támogatás családtámogatási ellátás, nem kötött biztosítotti jogviszonyhoz. Akkor jár ha legalább 4, (koraszülés esetén 1) alkalommal rést vettél terhesgondozáson. Apuka a gyerek féléves kora után mehet csak gyedre. A feltételek megléte esetén a gyerek féléves koráig anyukának tgyás jár. Ezt az apuka nem veheti igénybe, akkor sem ha az anyuka nem jogosult rá.
Igen, biztos. Mivel anyukának addig tgyás jár. Már ha dolgozott. Ha nem, akkor gyes.
Ha a szülés napján nincs bejelentett munkahely akkor nem jár se a Gyed se a TGYÁS.
Most akkor be vagy jelentve, vagy nem? Mert azt írtad, hogy 28000 körül lenne a tgyás. Ezek szerint valahová mégis be vagy jelentve. Ha nem vagy, akkor fizeted magad után a tb-t? Kicsit részletezhetnéd, hogy tudjuk, mi jár neked...
Ha nem vagy bejelentve, akkor a tb ügyintézõ nem fog tudni neked segíteni. Itt leírták, hogy a tgyás illetve a gyed jogosultsági feltétele a biztosítási idõ. Ha nem vagy bejelentve, és az elmúlt két évben nem is voltál, akkor neked gyes jár, amellett meg mehetsz dolgozni.
Ha nem vagy bejelentve, nem vagy jogosult tgyás-re, se gyedre, csak gyesre, ami 28000 körül van. Amellett meg el lehet menni dolgozni. Szóval ha apuka maradna otthon, akkor kiesne az õ 75000-re, de kapnál te 28000+12400(családi pótlék)=40400 Ft-ot, ami 34600 Ft minusz ha jól számolom fél évig. Viszont meglenne a te 150000 Ft-od. Annak viszont jó volna utánajárni, hogy ha apuka be van jelentve, és õ maradna otthon, akkor az õ keresete alapján jogosultak vagytok e pl.: gyed-re, mert ezt nem tudom.
Az a baj, hogy apuka, ha rendes munkahelyen dolgozik, akkor nem mehet el 168 napig gyed-re (a tgyás ideje alatt), tehát ha otthon akar maradni, ahhoz fel kellene mondania... Ez a veszély nem áll fenn, ha apuka sincs bejelentve, de ha be van jelentve, akkor nehéz legalizálni, hogy fél évig nem dolgozik... Csak úgy... Vagyis a fõnök adhat fizetés nélküli szabadságot, ha van olyan jó fej a cég... De az ritka, mint a fehét holló...
Nem biztos, de mintha azt hallottam volna, gyedet lehet választani gyás helyett is. Kérdezõ! Hívd fel vagy menj be a legközelebbi TB-be és megmondják, én ott kérdeztem meg mindent.
Már megírtuk, feketén-fehéren bennevan a tv-ben, hogy csak a tgyás ideje után lehet gyed-re menni apának, akkor is, ha senki sincs tgyás-on.
Így van, a törvény leírja, hogy csak terhességi gyermekágyi segély lejárta, illetve az annak megfelelõ idõ eltelte után lehet gyed-et igényelni. Ez 24 hét, és mivel leghamarabb a szülés várható idõpontja elõtt 4 héttel lehet igénybevenni A TGYÁST, így a gyed ennek megfelelõen leghamarabb a születést követõ 20 hét elteltével igényelhetõ. Akkor is ha nem kap anyuka tgyást.
A kérdező hozzászólása: A helyzet az hogy én õstermelõ vagyok ezért kapnám a kb.28000 gyedet, de mellette alkalmi munkábol élek, az apuka hivatalosan dolgozik , itt már két éve.szóval akkor õ fél év után mehet gyedre.de most akkor én gyedre vagy tgyásra menjek???
Na igen, az hogy feketén dolgozol nagyban megváltoztatja a dolgokat. Akkor tudsz menni dolgozni 6 hét után, plusz még kapod a tgyást 6 hónapig ha jogosult vagy rá, viszont a babával hivatalosan csak 6 hónap után lehet az apa, mert a gyed csak akkortól fog járni, úgyhogy már csak az a nagy kérdés, hogy ki lesz a babával 6 hónapos koráig?
Ha nem hivatalos az állásod, akkor teljesen mindegy, oda vissza is mehetsz akár, úgyis fekete munka! Tehát akkor kapod a tgyást és feketén dolgozol, mint eddigis... Ha eddig nem zavart, gondolom, hogy most se fog...
A kérdező hozzászólása: ez biztos hogy csak félév után mehet a papa gyedre????
A kérdező hozzászólása: Hú ez baj mert nekem nem tudják fél évig tartani a munkahelyemet, és nemtudod hogy TGYÁS mellett lehet dolgozni?az a baj hogy nem tudjuk a papa pénzébõl állni az albérletet....
Biztos, illetve az is, hogy tgyás csak az anyának jár. Tudni kell még, hogy gyed folyósítása alatt a szerzõi jogok alá esõ tevékenység kivételével semmilyen keresõ tevékenységet nem lehet folytatni. Igazából csak akkor érdemes apukának gyedre menni ha Te dolgozol és a kereseted lényegesen több mint az apa gyed miatt kiesõ keresete. http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. "A gyermekgondozási díj legkorábban a terhességi-gyermekágyi segély, illetõleg az annak megfelelõ idõtartam lejártát követõ naptól a gyermek 2. életévének betöltéséig jár."
A kérdező hozzászólása: az én keresetem lenne elég hogy kifizessük az albérletet, ezért szerettem volna dolgozni visszamenni 6 hét után.
A kérdező hozzászólása: akkor azt nem tudom mit kezdjünk fél évig, szerintem én 28000 ft körül kapnék TGYÁS-t.Ez mire elég???
apuka azalatt a fél év alatt keressen alkalmi melót is a munkahelye mellett, jön a tavasz, mezõgazdasági munkák, mi is így csináljuk. Mennyi a kiesõ jövedelem, a 28000 tgyás és a nettód között? Ilyen kevésre vagy bejelentve? A tgyás kb annyi lesz mint a bejelentetted nettója, csak néhány ezerrel kevesebb.
A kérdező hozzászólása: az én netto keresetem 150000, az apukáé 75000 ft(reggeltõl estig dolgozik)nem tudna másodállást vállalni, manapság nem könnyü, amugy is csak hétvégén szabad
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem én nem vagyok bejelentve
A kérdező hozzászólása: szerintem keresnem kéne egy tb ügyintézõt! azért köszönöm hogy segitesz..... 30 hkm
Gyed-et te is csak a tgyás idejének lejárta után tudod igényelni. Mindegy ki megy gyedre, csak 24 hét letelte után mehet. Úgyhogy menj tgyás-ra. ҝ

Az egyszeri anyasági támogatás mindenkinek jár?

Hogyan kell igényelni? Tgyast és a többit fogok kapni, biztosított vagyok.

Legjobb válasz: Az egyszeri anyasági támogatás alanyi jogon jár.Mindenki kapja,a magyar államkincstárba kell kérni a papírt és kitölteni kell hozzá a gyerek születési anyakönyvi kivonata,tajkártya stb..

Az egyszeri anyasági támogatás alanyi jogon jár.Mindenki kapja, a magyar államkincstárba kell kérni a papírt és kitölteni kell hozzá a gyerek születési anyakönyvi kivonata, tajkártya stb..
Ahogy az elõttem válaszoló is írta, anyasági mindenkinek jár. A Magyar Államkincstárban tudod intézni.
Igen, mindenkinek jár aki részt vesz 4 alkalommal terhesgondozáson és az errõl kapott igazollást a többi papírral együtt elküldi a mák-nak.
Az anyasági támogatás alanyi jogon jár, a gyermek születését követõen igényelhetõ a megfelelõ formanyomtatvánnyal. Ha biztosított voltál a szülést megelõzõ 180 napban, akkor igényelheted a tgyás-t, melyhez az orvosod kiírhat szülési szabadságra(már a szülés elõtt 28 nappal is)és ezzel az igazolással a munkahelyeden kitöltik a tgyas-hoz szükséges nyomtatványt. Ez 168 napig jár, majd ezután igényelheted a gyed-et.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Gondolom ezt a könyvelõk intézik a munkahelyemen. Nekem csak alá kell írni.

Az önkormányzattól jár-e valamilyen egyszeri támogatás annak, aki babát szült, függetlenül attól, rászorul-e vagy sem? Itt nem a nevelési segélyre gondolok!

Ha igen,mi a neve?A GYED-r?l tudok,a családipótlékról?Más valami még esetleg,amir?l nem hallottam?

Legjobb válasz: egyszeri anyasági támogatás jár mindenkinek ha legalább négyszer voltál terhesgondozáson. az államkincstárnál kell igényelni. a baba születési anyakönyvi kivonata kell hozzá.

egyszeri anyasági támogatás jár mindenkinek ha legalább négyszer voltál terhesgondozáson. az államkincstárnál kell igényelni. a baba születési anyakönyvi kivonata kell hozzá.
Azt a helyi önkormányzatnál kell megkérdezni. Van ahol van, van ahol nincs. Gyanítom, hogy a mostani válságos helyzetben már ott sincs ahol eddig volt.
Szülési segélynek hívják önkormányzattól függ van-e és ha igen mennyi.
Én az önkorm.-tól kaptam egyszeri rendkívüli segélyt a szülés jogán, 10e ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Nem tudom hol laksz, de Komáromban jár 100000 FT, amit az Önkormányzat ad, amennyiben a szülõk már egy éve Komáromban laknak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!