Találatok a következő kifejezésre: Az egyszeri segélyt (30 db)

Az önkormányzat adhat rendkívüli egyszeri segélyt?

A hónap végéig 4500 ft-om van! Na erre lehet számítani, ha valaki megpróbál a szociális segélyb?l(mostmár RÁT) megélni. Most lenne egy állás, de oda a busz napi 500 ft és nemhiszem hogy adna el?leget a munkáltató. Ezért gondoltam, hogy az önkormányzathoz kellene menni segítségért. Máshonnan nem tudok szerezni pénzt, nincs senki akire számíthatnék.

Legjobb válasz: Igen adhat. (pl. krízis segély, átmeneti segély) Sõt a RÁT 50%-át elõlegként fel is veheted. Ajánlom figyelmedbe még a krízishelyzetbe került személyek támogatását is. (136/2009. (VI. 24.) sz. korm. rendelet)

Igen adhat. (pl. krízis segély, átmeneti segély) Sõt a RÁT 50%-át elõlegként fel is veheted. Ajánlom figyelmedbe még a krízishelyzetbe került személyek támogatását is. (136/2009. (VI. 24.) sz. korm. rendelet)

Középiskolai tanuló ha teherbe esik, a GYES-en, csp-n és az egyszeri anyasági támogatáson kívül jár még valami? Lehet igényelni valamilyen rendkívüli segélyt az önkormányzattól? ( 17. kerület )

Legjobb válasz: ha olyan körülmények között él a család, akkor kaphattok rendkívül segélyt, de akkor a gyereket sem kéne bevállalni, mert egy baba baromi sokba kerül igen, gyes, csp és egyszeri anyasági ját

ha olyan körülmények között él a család, akkor kaphattok rendkívül segélyt, de akkor a gyereket sem kéne bevállalni, mert egy baba baromi sokba kerül igen, gyes, csp és egyszeri anyasági ját
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, de már lassan megszületik. Amikor bevállaltuk, még nem volt gond, most pedig sok rossz dolog történt ami anyagilag is megvisel minket, így egy kis támogatásra lenne szükségünk. Köszönöm a válaszod!
egyszeri és rendkívüli gyermekvédelmi támogatást igényelhetsz illetve, hogyha marad a tanulói jogviszonyod, akkor magad után saját jogú családi pótlékot is kaphatsz
A kérdező hozzászólása: Igen marad, mert az érettségit mindenképpen megcsinálom! Utána pedig szakmát szeretnék tanulni, mert az egyetem még várat magára. Köszönöm a segítséget, akkor ezekre konkrétan rákérdezek a héten! Szép estét mindkettõtöknek!

Ha kulfoldon szultem es most akarunk hazatelepedni, akkor is jar GYES es az egyszeri anyasagi segely?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy az egyszeri anyasági segély csak akkor jár, ha itthon voltál legalább 4-szer dokinál és bepecsételte a kiskönyvbe. A gyes (a magyar állampolgárság miatt) természetesen jár.

Úgy tudom, hogy az egyszeri anyasági segély csak akkor jár, ha itthon voltál legalább 4-szer dokinál és bepecsételte a kiskönyvbe. A gyes (a magyar állampolgárság miatt) természetesen jár.


Visszamenőlegesen meddig lehet igényelni az egyszeri anyasági segélyt és a csp-t?

T-gyást akkor is a munkáltatónak kell intézni ha nem kifizetőhely?

Legjobb válasz: A családi 2 hónap az egyszeri anyasági lehet, hogy több már nem emlékszem, nézd meg a google-be. Ha nem kifizetõhely, nem intézi, neked kell.

A családi 2 hónap az egyszeri anyasági lehet, hogy több már nem emlékszem, nézd meg a google-be. Ha nem kifizetõhely, nem intézi, neked kell.

Az egyszeri anyasági segélyt a MÁK utalja?

Legjobb válasz: Szia! Igen, az egyszeri anyaságit a Mák utalja. üdv. Csilla

Szia! Igen, az egyszeri anyaságit a Mák utalja. üdv. Csilla
igen, de igényelned kell formanyomtatványon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
nem
Semmikortól. Ez csak egy ötlet, egy kampányfogás volt.
Nem, ez nem fog megvalósulni, erre már nem maradt pénz, szerencsére. Viszont gyed extra lesz!
Nem lesz belõle semmi.

Pest megyei lakos vagyok! Hová, milyen címre kell küldenem a családi, gyes és az egyszeri anyasági segély iránti kérelmemet? Köszönöm, ha válaszoltok!

Legjobb válasz: MÁK-ba vagy az OEP-be kell bevinned, kérdezd meg a védõnõt, õ pontosan tud mindent.

MÁK-ba vagy az OEP-be kell bevinned, kérdezd meg a védõnõt, õ pontosan tud mindent.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ! Próbálkozom majd a védõnõnél, de sajnos nem sok mindenben tudott eddig sem segíteni:(! Remélem ebben tud majd!
Hello, 1-es vagyok. Sajnálom, h ilyen védõnõd van, nekem mindenben tájékozott, azt gondoltam, ez mindenhol így van, hiszen ez a minimum. Nekem úgy volt, hogy az OEP-hez mentem be, és formanyomtatványokat kellett kitöltenem, aztán ügyesen küldték is a pénzt. Arra ügyelj, hogy minél elõbb tedd meg, mert ha kicsúszol a 2 hónapból, akkor az azt megelõzõ idõszakra nem utalják a családi pótlékot. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A formanyomtatványokat le tudtam tölteni a netrõl, csak a cím kellene, h hová küldjem! De, hátha tud majd segíteni a védõnõ!

Az egyszeri anyasági segély igényléséhez, az orvostól kell az igazolás, vagy elég a kiskönyv másolata?

SZTK-s rendelésre járok.

Legjobb válasz: Én is SZTK-s vagyok, és kaptam igazolást a nõdokitól!

Én is SZTK-s vagyok, és kaptam igazolást a nõdokitól!
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem az orvost és azt mondták, hogy a kórházba kapok igazolást, de ha nem adnak, menjek vissza és õk adnak.
Nem tudom megszültél-e már azóta, de nekem nem adtak a kórházba. Nekem a dokitól kellett kérnem akihez jártam a terhesség alatt (sztk-s). Õ adott egyet, de ma kiderült az intézésnél, hogy nem jó, mert valami pecsét hiányzott róla. Így elkérték a kiskönyvemet, azt lefénymásolták. Azt mondta az ügyintézõ, hogy ez is tökéletes nekik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Az a biztos, ha szólsz az orvosnak. Az enyém simán elfelejtette volna, pedig fogadott volt az elejétõl kezdve.
Ha jössz haza majd a kórházból kapsz a záróddal együtt egy igazolást h megjelentél a kötelezõ 4 orvosi vizsgálaton. Kérned sem kell majd. :) 5hónapja szültem
A kérdező hozzászólása: A szülés után kell kérni?
A kiskönyvet senki nem kérte, nem is nézték a pecsétet. Csak az orvosi igazolás kellett, amit a kórházban adtak.
Szülés után a kórházban, a záróval együtt az orvos adta ide nekem.
Megnéztem a formanyomtatványt és ezt írja: A terhesgondozást végzõ orvos által kiadott igazolás a terhesgondozáson való részvétel számáról.
A kérdező hozzászólása: Olyan különleges vagy tényleg.
1-másfél hét.
A kérdező hozzászólása: Èrtem.... Arról esetleg tudnál valamit, hogy a párom számlaszámát is megadhatom???
Orvosi pecsét szükséges hozzá.
Orvosi, de nem minden orvos pecsétel. A lényeg, hogy adnia kell egy igazolást arról, hogy megjelentél elégszer a vizsgálatokon. Az én dokim pl. egyszer sem pecsételt (4-nél sokkal többször voltam), de a végén megírta az igazolást.
Nem értem, kedves Utolsó! A védõnõ nem adhat ki igazolást ezzel kapcsolatban, pláne nem a háziorvos pecsétjével! Az igazolást csak szülész-szakorvos/nõgyógyász adhatja ki, ha megjelentél min. 4 szakorvosi (fõorvosi) vizsgálaton a védõnõnél, plusz még havonta egyszer a védõnõnél... A végén pedig már hetente kellene járni a védõnõhöz... De ha így kiadták neked, nagyon nagy szerencséd volt!!! 38 hkm
Nekem volt vagy 15 :) a dokim meg se nézte csak aláírta.....de a lényeg nõgyógyásztól kell 4 db pecsét kivéve a koraszülés van akkor azt hiszem 1-2 kell
Koraszülésnél csak 1 pecsét kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekem a védõnõ adott igazolást a háziorvos pecsétjével, hogy megjelentem a 4 vizsgálaton. Már utalták is a pénzt, szóval elfogadták.
Pedig így volt, a védõnõ adta ki valamikor a 30. hét környékén, pedig akkor még nem is volt meg a 4 vizsgálat, ráadásul utólag javítottunk is rajta, mert névváltozás is történt (férjhez mentem), és így is elfogadták. Tényleg szerencsém volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!