Találatok a következő kifejezésre: Az egyszeri honnan kell (4 db)

Valaki elmagyarázná nekem, mit honnan kell igénybe venni? A GYÁS-t a munkahelyen kell? Mikor? Az egyenlõ a szülési szabadsággal? A gyedet kérelmet mikor kell kérnem a munkáltatótól? Egyszeri anyasági és társai?

Az egyiket Az OEP-nél kell a másikat meg a Kincstárba...

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy a munkáltatód TB kifizetõ-e vagy nem. Ha TB kifizetõ, akkor a munkáltatónál kell a gyást igényelni, igen az a szülési szabi. A gyedet is a munkáltatnál kell, ha kifizetõhely. A gyást a szülés elõtt 28 nappal tudod igényelni vagy a szülés napjától. A gyedet a gyás lejárta elõtt 1 hónappal célszerû. Ha a munkáltató nem TB kifizetõ, akkor az OEP-nél kell igényelni ezeket. Anyasági és családi pótlékot a MÁK-ban tudod igényelni, miután a baba megszületett és megjött a TAJ-kártyája és az anyakönyvi kivonata.

Az attól függ, hogy a munkáltatód TB kifizetõ-e vagy nem. Ha TB kifizetõ, akkor a munkáltatónál kell a gyást igényelni, igen az a szülési szabi. A gyedet is a munkáltatnál kell, ha kifizetõhely. A gyást a szülés elõtt 28 nappal tudod igényelni vagy a szülés napjától. A gyedet a gyás lejárta elõtt 1 hónappal célszerû. Ha a munkáltató nem TB kifizetõ, akkor az OEP-nél kell igényelni ezeket. Anyasági és családi pótlékot a MÁK-ban tudod igényelni, miután a baba megszületett és megjött a TAJ-kártyája és az anyakönyvi kivonata.
A kérdező hozzászólása: Oké! Akkor ha Én szülés elõtt megigénylem 28 nappal a gyást meddig kapja az anyuka? Ha megszületett a Napsugaram, akkor automatikusan kapom a kórházból az anyakönyvi kivonatot vagy be kell menni a városházára? Mert olvastam hogy valahol a kórházból kikerülve megkapom. A taj kártyát gondolom nem kapom meg a klinikán. Vagy igen? Még ez nem tiszta a többi már igen. Köszönöm szépen!

2 hete szültem, hogyan kell igényelni a családi pótlékot és az egyszeri anyasági támogatást? Honnan tudom letölteni a nyomtatványokat?

Levélben szeretném intézni, nem személyesen.

Legjobb válasz: http://www.csaladipotlek.info/node/3 az oldalt húzd le és az alján láthatod: családi pótlék igénylése-ezt kell letölteni

http://www.csaladipotlek.info/node/3 az oldalt húzd le és az alján láthatod: családi pótlék igénylése-ezt kell letölteni
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Az egyszeri anyaságit honnan kell igényelni és a gyed és gyes-t ha dolgoztam akkor a munkáltató rendezi?

Legjobb válasz: Az anyaságit ha a munkáltatód kifizetõhely, akkor õk intézik,ha nem akkor a területileg illetékes Magyar Államkincstár, de ezt érdeklõdd meg védõnõdnél pontosan.A GYEDet,és GYESta Magyar Államkincstár,ill ez is olyan hogy a védõnõdnél szerezd be a pontos infókat majd.

Az anyaságit ha a munkáltatód kifizetõhely, akkor õk intézik, ha nem akkor a területileg illetékes Magyar Államkincstár, de ezt érdeklõdd meg védõnõdnél pontosan.A GYEDet, és GYESta Magyar Államkincstár, ill ez is olyan hogy a védõnõdnél szerezd be a pontos infókat majd.
Így utólag visszaolvasva egy kicsit bonyolultan fogalmaztam, a http://www.origo.hun utánanézhetsz.
A kérdező hozzászólása: köszi széppen
úgy érti sztem, hogy ha a munkáltatód tb-kifizetõhely, akkor ott kell igényelni a munkahelyeden...
Szia! Januártól csak a közalkalmazottak cégeinél van családtámogatási kifizetõ hely.A munkáltatódhoz kell beadni a TGYÁS igényt(szülési szabi)Az Államkincstárhoz pedig:családi, anyasági.Miután lejár a TGYÁS azután igényelheted meg a GYED-et az MÁK-tól.


Honnan tudom azt, hogy egy férfinak csak egyszeri alkalomra vagy tartósabb kapcsolatra kellek? /férfiak válaszát is várom! /

34 éves n? vagyok, megismerkedetm egy férfivel, már párszor randiztunk egymással, izzik körülöttünk a leveg? alaposan. Félek, ha lefekszek vele, elhagy. Félek, hogy csak addig leszek neki érdekes, amíg meg nem kap. Erre már rákérdeztem, azt állítja, hogy addig lesz velem, amíg mindketten jól érezzük magunkat ebben a kapcsolatban és nem csak egyszeri szexre akar. Hihetek neki?

Legjobb válasz: Szerintem hihetsz, ha jó nõ vagy több alkalomra is simán kellhetsz neki...

Szerintem hihetsz, ha jó nõ vagy több alkalomra is simán kellhetsz neki...
34 évesen ezt a gyk-n kérdezed meg? Tapasztald meg.
Ez csak közben derül ki, ha lefekszel vele és utána úgy találkoztok, h. nem csak szex van akkor valszeg nem csak arra kellesz.Én egy fiún úgy vettem észre h. csak szexre találkoztunk és egyáltalán nem akarta megismerni a szüleimet, de õ ragaszkodott h. nála aludjak.Aztán szatkítás után írta meg h. nem akart komoly kapcsolatot, de amikor együtt voltunk simán kimondta h. össze költözhetnénk, meg ilyenek....
mond meg a srácnak hogy te mikor megismerkedel egy férfival, mindig kivárod a 6 hónapot, és csak utánna lehet szó szexrõl, ha tényleg szeret akkor megvárja, ez a módszer tutibiztos, ha nõfaló akkor nem fog várni az is biztos. és mikor kimondod a 6 hónapos szöveget akkor figyled az arcát, sokat elárul az illetõröl sok sikert 34F
Ne mondj neki konkrét idõt, hogy mikor feküdnél le vele. Csak annyit, hogy: "majd, ha úgy érzed". Fél évet én is képes lennék várni, ha jó csaj vagy. A bizonytalan idõ viszont lehet nem éri meg, lehet több is, mint 6 hónap. De ha nem nyomul, nem hozza fel a szex témát, az elsõ egy hónapban, szerintem nem csak arra pályázik. Egy hónap után szerintem már lehet szexelni, ha tényleg õ is bejön neked.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!