Találatok a következő kifejezésre: Az egyszeri honnan (27 db)

2 hete szültem, hogyan kell igényelni a családi pótlékot és az egyszeri anyasági támogatást? Honnan tudom letölteni a nyomtatványokat?

Levélben szeretném intézni, nem személyesen.

Legjobb válasz: http://www.csaladipotlek.info/node/3 az oldalt húzd le és az alján láthatod: családi pótlék igénylése-ezt kell letölteni

http://www.csaladipotlek.info/node/3 az oldalt húzd le és az alján láthatod: családi pótlék igénylése-ezt kell letölteni
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Honnan tudom letölteni az Egyszer volt. Sorozat minden részét?

az ember,felfedez?k,stb.

Legjobb válasz: köszi!

A kérdező hozzászólása: köszi!
****** Automatikusan eltávolított tartalom.

Az egyszeri anyaságit honnan kell igényelni és a gyed és gyes-t ha dolgoztam akkor a munkáltató rendezi?

Legjobb válasz: Az anyaságit ha a munkáltatód kifizetõhely, akkor õk intézik,ha nem akkor a területileg illetékes Magyar Államkincstár, de ezt érdeklõdd meg védõnõdnél pontosan.A GYEDet,és GYESta Magyar Államkincstár,ill ez is olyan hogy a védõnõdnél szerezd be a pontos infókat majd.

Az anyaságit ha a munkáltatód kifizetõhely, akkor õk intézik, ha nem akkor a területileg illetékes Magyar Államkincstár, de ezt érdeklõdd meg védõnõdnél pontosan.A GYEDet, és GYESta Magyar Államkincstár, ill ez is olyan hogy a védõnõdnél szerezd be a pontos infókat majd.
Így utólag visszaolvasva egy kicsit bonyolultan fogalmaztam, a http://www.origo.hun utánanézhetsz.
A kérdező hozzászólása: köszi széppen
úgy érti sztem, hogy ha a munkáltatód tb-kifizetõhely, akkor ott kell igényelni a munkahelyeden...
Szia! Januártól csak a közalkalmazottak cégeinél van családtámogatási kifizetõ hely.A munkáltatódhoz kell beadni a TGYÁS igényt(szülési szabi)Az Államkincstárhoz pedig:családi, anyasági.Miután lejár a TGYÁS azután igényelheted meg a GYED-et az MÁK-tól.


"Kint és bent is nem lehet egyszerre egeret fogni. " - honnan van ez az idézet?

Shakespeare-re, Arany Jánosra gyanakszom, de a google csak politikai cikkeket ad találatképpen.

Legjobb válasz: Kíváncsiságból rákerestem én is, nekem is csak politikai cikkeket adott ki a Google. Az 5. találat a 168óra.hu, ott így szerepel cikkcímként: "Egyszerre kint s bent egeret". Erre a változatra külön lefuttatva egy keresésst egybõl megvolt a megfejtés: "Nem dörgölõdzik sült lapocka számhoz s szívemhez kisgyerek - ügyeskedhet, nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret." József Attila: Eszmélet (részlet)I http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/j.. Szóval csak egy kicsit "rafkósnak" kell lenni. :)

Kíváncsiságból rákerestem én is, nekem is csak politikai cikkeket adott ki a Google. Az 5. találat a 168óra.hu, ott így szerepel cikkcímként: "Egyszerre kint s bent egeret". Erre a változatra külön lefuttatva egy keresésst egybõl megvolt a megfejtés: "Nem dörgölõdzik sült lapocka számhoz s szívemhez kisgyerek - ügyeskedhet, nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret." József Attila: Eszmélet (részlet)I http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/j.. Szóval csak egy kicsit "rafkósnak" kell lenni. :)
A kérdező hozzászólása: Bertával nem versenyezhetem sajnos, sem ész, sem szépség dolgában sem, sajnos : )

Valaki elmagyarázná nekem, mit honnan kell igénybe venni? A GYÁS-t a munkahelyen kell? Mikor? Az egyenlõ a szülési szabadsággal? A gyedet kérelmet mikor kell kérnem a munkáltatótól? Egyszeri anyasági és társai?

Az egyiket Az OEP-nél kell a másikat meg a Kincstárba...

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy a munkáltatód TB kifizetõ-e vagy nem. Ha TB kifizetõ, akkor a munkáltatónál kell a gyást igényelni, igen az a szülési szabi. A gyedet is a munkáltatnál kell, ha kifizetõhely. A gyást a szülés elõtt 28 nappal tudod igényelni vagy a szülés napjától. A gyedet a gyás lejárta elõtt 1 hónappal célszerû. Ha a munkáltató nem TB kifizetõ, akkor az OEP-nél kell igényelni ezeket. Anyasági és családi pótlékot a MÁK-ban tudod igényelni, miután a baba megszületett és megjött a TAJ-kártyája és az anyakönyvi kivonata.

Az attól függ, hogy a munkáltatód TB kifizetõ-e vagy nem. Ha TB kifizetõ, akkor a munkáltatónál kell a gyást igényelni, igen az a szülési szabi. A gyedet is a munkáltatnál kell, ha kifizetõhely. A gyást a szülés elõtt 28 nappal tudod igényelni vagy a szülés napjától. A gyedet a gyás lejárta elõtt 1 hónappal célszerû. Ha a munkáltató nem TB kifizetõ, akkor az OEP-nél kell igényelni ezeket. Anyasági és családi pótlékot a MÁK-ban tudod igényelni, miután a baba megszületett és megjött a TAJ-kártyája és az anyakönyvi kivonata.
A kérdező hozzászólása: Oké! Akkor ha Én szülés elõtt megigénylem 28 nappal a gyást meddig kapja az anyuka? Ha megszületett a Napsugaram, akkor automatikusan kapom a kórházból az anyakönyvi kivonatot vagy be kell menni a városházára? Mert olvastam hogy valahol a kórházból kikerülve megkapom. A taj kártyát gondolom nem kapom meg a klinikán. Vagy igen? Még ez nem tiszta a többi már igen. Köszönöm szépen!

33 éve élek egy lakótelepi lakásban, ez alatt az idõ alatt, csak néhány szúnyog és legyem volt! Most egyszer csak, ágyi poloskám is lett! Mitõl? Mit tegyek? Honnan jött?

Legjobb válasz: Hívj írtót! Az ágyi poloskát nem igazán lehet házilag írtani, több hónapig elvan az ágyban, bútorok furataiban, könyveknél, ha zsúfolt a szoba elég nehéz kiölni. Nem vonzza a kosz és nem riasztja a tisztaság...

Hívj írtót! Az ágyi poloskát nem igazán lehet házilag írtani, több hónapig elvan az ágyban, bútorok furataiban, könyveknél, ha zsúfolt a szoba elég nehéz kiölni. Nem vonzza a kosz és nem riasztja a tisztaság...
Jöhetett a szomszédból, de te is hazavihetted bármivel, sajnos most sok helyen van. Te nem tudod kiírtani, a gondnoknak kell szólni, vagy a közös képviselõnek és a teljes házat kell kezelni.

Minden ember egyszer megcsalja a parjat? En ezt tapasztalom a kornyezetemben. Igy erdemes husegesnek lennem? Honnan tudhatom hogy az en parom huseges hozzam vagy megcsal? 21L

6 eve vagyunk egyutt. Nekem o az elso. Soha nem voltam massal. Baratomnak en sokadik vagyok..

Legjobb válasz: Csald meg ha azt akarod.. A leggusztustalanabb dolog a világon

Csald meg ha azt akarod.. A leggusztustalanabb dolog a világon
Én sem eszem minden nap ugyanazt...
csak azért mert mások megcsalják az urukat neked még nem kell! legyen már eszed. ha szereted ez nem kérdés 18/L
Nem csalja meg minden ember a párját, mert vannak még azért tisztességes emberek.
Szerintem ez hülyeség, de te tudod.
ez egyénfüggõ, hát amit írtál, kzvtlen környezetbõl vontad le, de ez így nem jellemzõ, amúgy mikorra érted " egyszer"? kb. 10-20 év múlva? ezt ebbõl még úgy sem tudod leszûrni, N
Szerintem elõbb utóbb mindenki megcsalja a másikat, kiváncsiságból, bosszúból stb, de nem biztos, hogy eljutnak az ágyig, ha érzelmileg a párod jobban kötõdik máshoz, az rosszabb mintha lefeküdne vele, a férfiaknak ugyanis nem kell érzelem a szexhez.Az, hogy valaki megbízik a párjába az nem azt jelenti, hogy hûséges.
Kell még? :)
A kérdező hozzászólása: aha :)
Elküldöm a linket privátba, ide nem engedi.
A kérdező hozzászólása: ok :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!