Találatok a következő kifejezésre: Az egyszeri a munkahelyemen kell (3 db)

Valaki elmagyarázná nekem, mit honnan kell igénybe venni? A GYÁS-t a munkahelyen kell? Mikor? Az egyenlõ a szülési szabadsággal? A gyedet kérelmet mikor kell kérnem a munkáltatótól? Egyszeri anyasági és társai?

Az egyiket Az OEP-nél kell a másikat meg a Kincstárba...

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy a munkáltatód TB kifizetõ-e vagy nem. Ha TB kifizetõ, akkor a munkáltatónál kell a gyást igényelni, igen az a szülési szabi. A gyedet is a munkáltatnál kell, ha kifizetõhely. A gyást a szülés elõtt 28 nappal tudod igényelni vagy a szülés napjától. A gyedet a gyás lejárta elõtt 1 hónappal célszerû. Ha a munkáltató nem TB kifizetõ, akkor az OEP-nél kell igényelni ezeket. Anyasági és családi pótlékot a MÁK-ban tudod igényelni, miután a baba megszületett és megjött a TAJ-kártyája és az anyakönyvi kivonata.

Az attól függ, hogy a munkáltatód TB kifizetõ-e vagy nem. Ha TB kifizetõ, akkor a munkáltatónál kell a gyást igényelni, igen az a szülési szabi. A gyedet is a munkáltatnál kell, ha kifizetõhely. A gyást a szülés elõtt 28 nappal tudod igényelni vagy a szülés napjától. A gyedet a gyás lejárta elõtt 1 hónappal célszerû. Ha a munkáltató nem TB kifizetõ, akkor az OEP-nél kell igényelni ezeket. Anyasági és családi pótlékot a MÁK-ban tudod igényelni, miután a baba megszületett és megjött a TAJ-kártyája és az anyakönyvi kivonata.
A kérdező hozzászólása: Oké! Akkor ha Én szülés elõtt megigénylem 28 nappal a gyást meddig kapja az anyuka? Ha megszületett a Napsugaram, akkor automatikusan kapom a kórházból az anyakönyvi kivonatot vagy be kell menni a városházára? Mert olvastam hogy valahol a kórházból kikerülve megkapom. A taj kártyát gondolom nem kapom meg a klinikán. Vagy igen? Még ez nem tiszta a többi már igen. Köszönöm szépen!
mák-nál
Szia. Attól függ, hogy a munkahelyed tb kifizetõ hely-e. Ha igen akkor nem kell a MÁK-hoz menned.

Ha egy munkahelyre ugy jelentkeznék, egyszer az életben öszinte lennék, pl, hogy Én egy hülye ribanc vagyok, de még annál is rosszabb, de kell a munka :felvennél? Folyt. Lent"

A világ tele vallási elméletekkel, melyek néhány eltévedt bárányka életét nemcsak megkeseritik, de munkavégzését lehetetlenné is teszik.Közvélemény kutattam, és néhány kiugrott pornószinész?nek nagyobb hitele van a nép körében, mint egy névtelen ,de szabad erkölcs? lánynak. Szerintetek, mi a helyes? Ha a szabad erkölcs? lány, s?t többségében helyesli a vallást, mert megvédi a gyerekeket, de már megbánta az életét, de folyton éreztetik vele, hogy ? egy ribanc, miközben, nem is az, csak egyszer elbotlott. Aki érti mire gondolok, az válaszoljon. Aki pedig erkölcscs?sz ,az ne is válaszoljon, abból van elég a környezetemben, Köszönöm.Inkább pozitiv példákat várnék.

Legjobb válasz: "Aki pedig erkölcscsõsz ,az ne is válaszoljon, " tehát aki nem ért veled egyet az nem érdekel, akkor mi értelme a kérdésnek? amúgy ha egy állásinterjún nálam azzal akarnád magad eladni, hogy te mekkora ribnc vagy, akkor mutatnám az ajtót. egy jó munkahelyen nem ezzel lehet elõrelépni, elárulom, hanem a tudással, szaktudással.

"Aki pedig erkölcscsõsz , az ne is válaszoljon, " tehát aki nem ért veled egyet az nem érdekel, akkor mi értelme a kérdésnek? amúgy ha egy állásinterjún nálam azzal akarnád magad eladni, hogy te mekkora ribnc vagy, akkor mutatnám az ajtót. egy jó munkahelyen nem ezzel lehet elõrelépni, elárulom, hanem a tudással, szaktudással.
Egy munkahelyeken a jelentkezõk közül nem azt fogják fölvenni, akinek önértékelési gondjai vannak, mert a munkájára kihat a labilitás. Ha valaki megbotlik, gondolom nem marad kiterülve, hanem feláll. Ha erre képes volt, akkor ne foglalkozzon többet azzal, hogy valaha megbotlott. Lássa magát úgy, mint aki képes egyenesen járni. Ha azzal foglalkozik, hogy ki mit "huhog", akkor újra és újra eleshet. A munkahelyen nem ezzel kell indítani, nem is igazán érdekli õket. Ha ezzel kezdene, az azt jelentené, hogy maga is úgy gondol magára, mint a "huhogók" õrá. Nem kell, hogy a régi dolog végig kísérje az életét, fõleg, ha megbánta a botlást. Ha megbánta, többet nem fogja elkövetni. Akkor pedig nincs mit éreztetni vele. Ha a vallásról van szó: Jézus is az elesettekért jött, és ha õ szeretni tudja az elesetteket, akkor...
a munkahelyen vannak dolgok amik magánügyek, magánélet. politika, stb. a kollegáid közül lehet, hogy nem leszel valakivel jóban mert beszélgetsz vele és elmondod, hogy milyen vagy bla-bla. de a fõnöködnek ehhez totál semmi köze(a többieknek sem)
fiú vagyok.
Itt nyugodtan leírhatod mi történt, úgyis névtelen a dolog.
A kérdező hozzászólása: nem , azt a választ nem én irtam. Hát remélem, hogy igazad van.
18.27. 22.05-kor válaszoltál saját magadnak? Férjhez mehetsz tisztességesen, akár gazdag férfihoz is, de csak akkor tedd, ha szereted. Az emberek nagyon könnyen ítélkeznek mások felett. Azt minmden ember tudja, a másiknak hogyan kellene élnie, mikor mit kellene tennie, csak épp mikor a saját életükrõl van szó, felejtenek el minden bölcsességet. A multat megváltoztatni nem lehet. De lehet belõle tanulni. Jézus egyik legelszántabb követõje egy nõ volt, mielött Jézussal találkozott prostituált volt. Ez abban az idõben sem volt nagy dicsõség, emberektõl õ se várhatott sok jót. De találkozott Jézussal, és ettõl minden más lett. Soha nem az a kérdés, ki voltál, és mit tettél, mielött Jézussal találkoztál, csak az a kérdés, ki vagy és mit teszel miután találkoztál Jézussal. A Jézusba vetett hit reményt ad.
Minden normális emberben megvan egy bizonyos gátlás, ami megakadályozza, h olyasmire vetemedjen, mint pl. pornófilmben való szereplés stb. Akiben nincs meg ez a fajta gátlás, annál meglátszik ez a gátlástalanság az élet más területein is, teljesen függetlenül a vallástól.
Itt aztán nyugodtan elmondhatod a dolgot, ugyanis soha senki nem tud rájönni, h ki vagy, teljesen névtelen az oldal.Amúgy ha már itt végig azzal foglalkozol, h miért nem lehet õszintén és nyíltan beszélni akárkivel, akármilyen helyzetben stb., akkor te miért nem beszélsz õszintén, fõleg ha még teljesen névtelen is maradsz közben? Hmm?
A kérdező hozzászólása: leirom, de még egy kis erõt gyüjtök. Semmi baj nem volt 17 éves koromig, akkor sokszor paráználkodtam magamban. Hát ez a helyzet. valamit nagyon nem jól kezelek, mert a férfiak , mind lenéznek, szerintem mert a mai világban az én korosztályomban az ilyesmi elég elitélendõ, és én sem tartom mai fejjel normálisnak , mert ha van párom megkapom tõle a szexet.De elég nehéz igy élni, mert Jézus ugyan azt mondta, a hogy menj és ne vétkezzél, de azt nem mondta, hogy, hogy élj meg, dolgozz, mint egy állat, csak mert a tisztességeddel, öszinteségeddel, már nem tudsz tiszteletet kivivni, mert nincs. Nézz csak körül, te ha férfi vagy, kit tartasz jó nõnek, kiben bizol, akinél csak felmerül valami kétes dolog, azt kerülöd, legalábbis a mi környezetünk ilyen. Én már kaptam hideget, meleget. Egyedül külföldön voltam nyugodt, ott valahogy más volt. Öszinteség kell, hát itt van. Az a nehéz, hogy egész személyiség éppen olyan, hogy nem tudok tullépni ezen, és ráadásul a környezetem is olyan, hogy elitéli némán, vagy hangosan az ilyesmit.Ha tényleg gátlástalan lennék nem zavarna, de nem vagyok az.
A kérdező hozzászólása: 22 03 ezzel éppen elitélõ magatartást tanusitasz. Véleményed van a jóról és rosszról, ami nem fér meg egymással. De senki nem születik gátlástalannak. olyanná válik . Egy bün, egy tévedés, egy kisértés, és kész a baj. Tudod sokakra nem vigyáznak, mint lehet rád. és nem olyan a tartásuk , hogy egyedül állják a sarat. Ha egy bünt elkövettél, jön a többi. mert ez igy müködik. Rólam senki nem mondaná meg, mit tettem, de teljesen el voltam keseredve, kamasz voltam, és kétségbeesett, hogy ronda vagyok, sikertelen ésatöbbi, pedig csak én láttam igy! nem igy volt! De senki nem nyitotta fel a szemem, mert nem volt ott apuci, anyuci, hogy segitsen. Igaz, elmentem külföldre, és dolgoztam, mint egy állat, és tultettem magam a dolgokon, amik értek, de ez csak pillanatnyi állapot volt. Valójában ugyanolyan egyedül voltam, mert senki nem akart egy ilyen nõt, mint én. Viszont volt jó munkám, és pénzem. Hát ennyi.De most minden változik, jönnek a fiatalok, akik vagy elitélnek, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: öszintén kivi vagyok, hogy erre mit feleltek.
A kérdező hozzászólása: erre miért nem feleltek? )) nem tudtok. ))?
Az a problémád, hogy maszturbáltál? Vagy mi? Én nem nagyon értem. Ha ez, akkor ne aggódj, még mindig kisebb bûn, mint amikor a papok kisfiúkat rontanak meg. Szerintem lépj túl rajta, ne gondolj rá, csak elõre nézz! Szerintem nem kell túl szentfazéknak lenni, úgyse érhetnk Jézus nyomába. Isten amúgy is látja miden pillanatban a lelkünket! 25/F
*érhetünk
Tehát akkor a maszturbáció a fõ bûn? Ez ügyében ajánlom neked ezt az oldalt: http://www.depositum.hu/maszturbacio.html
A kérdező hozzászólása: ))))))
18.27 "Gyakorlatban nem idezi ujra"Szerintem valahogy igy: 1. rädöbbent, hogy vmi nem jo 2. elgondolkodik, kicsit elemzi magat 3.keri Isten segitseget, 4.nem beszel rola a kollegaival es fuvel-faval(es igy nem i celozgatnak)
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy nem érdekel. Abszolut vallásos nevelést kaptam, és tudom , mi a válasz. nagyrészt elitélõ magatartásu. Tudom, hogy a szaktudás az elsõ, de elsõsorban az EMBER az, aki eladja magát, és a szaktudását. Nem értesz egyet? Mert általában igy van. Aztán ha kiderül ez az, az illetõrõl, akkor rögtön nem érdekes a szaktudása... ez tapasztalat. Kicsit kétségbeesve kérdezem ezt, és gondoltam egyszer eljutunk oda, hogy vallás forumon is lehet nyiltan beszélni. Én hiszek a tizparancsolatban, de pl nem tartottam be mindet. A munkával pedig ugy függ össze, hogy a munkában is emberek vannak, akik látják, megismerik egymást, és egy életen át nem lehet titkolózni, ebben egyetértesz, nem?
A kérdező hozzászólása: még egy kérdés, nem irtad oda F vagy L.
A kérdező hozzászólása: De hogy tovább füzzem, nem arról van szó, hogy füvel fával, én ilyet sose csinálnék, vagy ha csinálnék is jól eltitkolnám. Másról van szó.
A kérdező hozzászólása: hát igen, kábé erre gondolok én is.
„Jézus kiment az Olajfák hegyére, majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köré sereglett, s õ leült és tanította õket. Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre, és így szóltak hozzá: "Mester, ezt az asszonyt röviddel ezelõtt házasságtörésen érték. Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?" Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön. De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: "Az vesse rá az elsõ követ, aki bûntelen közületek!" Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön, õk meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal. Jézus fölegyenesedett és megszólította: "Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?" "Senki, Uram" - felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: "Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!"” (János evangéliuma 8:1-11)
A kérdező hozzászólása: Jézus még csak azt sem tanitotta, hogy bünbánó légy? Menj, de többé ne vétkezzél- na és ezt hogy lehet? Eltávolodni a saját rossztettedtõl? Vagy elfogadni, hogy a szenvedély az ember velejárója, de akkor mit nyujtasz a gyerekeidnek? Sok kérdés merül fel. És mi lett az asszonnyal.? ( egyébként az esetben még csak nem is megcsalásról van szó)
Szia! Nem vennélek fel, mert nem tartom helyesnek azt, hogy egy korábbi bûnöddel - amit ráadásul megbántál - azonosítod magad! Az ember agya egy célkövetõ mechanizmus, amit gondolsz magadról, és amit ráadásul még szavakban ilyen konkrétan meg is fogalmazol azzá válsz! A megoldás a bûnök rendezése és lezárása. Ha ezt megteszed tiszta lappal indulhatsz. A parázna asszony ezt megtette. Az embernek lehetetlen önerõbõl megváltoznia, "kutyából nem lesz szalonna" vagy bibliai példával élve a párducz nem tudja levetni a foltosságát. Isten azonban képes arra, hogy megváltoztasson, és ehhez nem kell más, mint beismerni a tehetetlenségünket és tõle kérni a megoldást. Persze ez a legnehezebb. Üdv. Péter
Nem! A munkafelveteli beszelgetesnek es aztän a munkahelyen valo viselkedesnek van rendje es vannak szabalyai az nem fer bele. A parazna nö , miutan Teremtöje megbocsatott neki, Ö is kepes volt megbocsatani maganak es nem idezte ujra bünet es igy nem indukalta ujra.
A kérdező hozzászólása: oké, Péter hozzászolását tökéletesen értem. De a köv. hsz. nem indukálja ujra. Ez hogyan lehetséges, ha mások folyton célozgatnak? Egyáltalán , ha nem is célozgatnak, hogyan nem indulkálja ujra. Gyakorlatban hogy lehet ezt megoldani, hogy nem idézi ujra. Egyszerüen elfelejti? Vagy tullép rajta. Tulnõ rajta. Nem mindegy. ugyanis. Szóval szép szavak, de a gyakorlatban hogyan kell ezt tenni?
Nem vagy egy egyszerû eset. Azzal indítasz, egy "hülye ribanc" vagy. Hát ami nekem lejön ebbõl a jelzõs kifejezésbõl, a kommentjeid alapján nem egyezik azzal, aki valójában vagy. Ha csak mások mondják rólad, azzal egyáltalán nem kell foglalkozni. Ha korábban folytattál olyan életvitelt, ami ezt azért alátámasztja, de ezzel már szakítottál, akkor azt az új munkahelyeden nem kell mindenkinek elmondanod, fõleg, nem egybõl. Szabad bölcsnek lenni, és ez még nem hazugság. Ha ma is folytatod ezt az életvitelt, de a munkádra igényes vagy, ahhoz magas szinten értersz, és a "ribanckodást" (bocs de te írtad) csak munkaidõ után, és a munkahelyedtõl teljesen függetlenûl folytatod, akkor a munkatársaidnak nem sok köze van hozzá. Ha már nem gyakorlod a "ribanckodást"(nagyon kiváncsi lennék mit értesz alatta) de a multban tetted, és kiderûl, annyit tehetsz, hogy felválalod, és õszitén elmondod, már megbántad, a mai eszeddel nem tennéd, és tanultál belõle. Ha a munkatársak normálisak, megértik. Ha nem, mérlegelned kell, el tudod-e hordozni. Közvetlen hozzátartozódnak ezt meg kell harcolnia, tud-e így is szeretni. A társadnak mindent nagyon õszintén el kell mondanod, nem biztos, hogy az elsõ randin, de ha komoly kezd lenni az ügy, mindenképp, és aztán a döntést ráhagyni, akar-e így is téged. Viszont, ha mindent elmondtál, és úgy döntött, ezzel együtt akar téged, késõbb már nincs joga, és nem tisztességes felhánytorgatnia a multat. A gyermekeidnek mindíg a koruknak megfelelõ szinten, mint rossz példát mond el õszintén, kihangsúlyozva a negatív következményeket. Nagyjából ennyi. A Jézusba vetett hit reményt ad
A kérdező hozzászólása: nem, nem ribanckodásról van szó. De a szexualitással kapcsolatos. És azt hiszem, nem tudnám elmondani senkinek sem, max a legjobb barátnõmnek. Viszont hordozni meg nehéz, ezért is kezdtem bele a kérdésbe. De a válaszok segitettek. Pl a barátomnak sem beszéltem róla, és elhatároztam , hogy ha legközelebb komoly kapcsolatom lesz, amit remélek, akkor beszélni fogok errõl. Ez olyan dolog, amikor magadnak szerzel örömet. Érted.
A kérdező hozzászólása: igazából azt hiszem, egy pár hete foglalkoztat, és ez kiülhet a tekintetemre. A munkahelyemen nagyon egyszerü emberek vannak, akik bigottak , és elitélnek minden ilyesmit, persze, hacsak nem csinálják ök is. De ki venne el , egy olyan lányt, még olyat is hallottam, hogy legjobb, ha keresek egy gazdag férjet magamnak, mert tisztességesen már nem mehetek férjhez. Ez akkora hülyeség szerintem, de lehet , hogy mégis igy müködik a világ??????
Butuska vagy. Ha mindenki a saját ítélete szerint lenne eltéve, akkor a legtöbb/minden ember áldozatául esne a saját kettõs mércéjének, ill. annak, hogy õ különb mint egyesek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!