Találatok a következő kifejezésre: Az egyik szerint (924 db)

Csináltattatok koronát szoptatás alatt? Én két fogorvosnál voltam, az egyik szerint lehet szoptatás alatt, a másik szerint abba kéne hagyni a szoptatást és akkor csináltani a koronát.

Legjobb válasz: Mi köze a szoptatáshoz?? Én ugyan nem csináltatok koronát, de Én is jövõ héten megyek fogorvoshoz. Valamit kellene tudnom a beavatkozásokkal kapcsolatban??

Mi köze a szoptatáshoz?? Én ugyan nem csináltatok koronát, de Én is jövõ héten megyek fogorvoshoz. Valamit kellene tudnom a beavatkozásokkal kapcsolatban??
A kérdező hozzászólása: Gondolom, elég erõs fájdalomcsillapító injekciókat adnak, azért mondhatta a dokinõ.
Elsõ vagyok. Szerintem az néhány óra alatt kiürül a szervezetbõl, legfeljebb egy szopi kimarad, adsz neki tápszert ha nem bírja ki. De persze Én fejnék a kimaradt szoptatás helyett.

Mi bajom lehet? Már nagyon kétségbe vagyok esve, lassan 3 hónapja húzódik a dolog. Két orvosnál is voltam, az egyik szerint felvoltam fázva.

Adott monuralt, urogint, stb... Hát nem javult. Itt két hetet késett a mensesem. 1 hónapra rá a másik szerint hüvelygyulladásom van, adott rá kúpot, krémet, de úgy veszem észre nem használ ez sem. Az egyetlen tünetem, ami még mindig van és volt is, hogy szúrkál a petefészkem, vagy éppen a méhem. Nincs sem rendellenes folyásom, nem csíp a pisi, nem fáj az együttlét, küls? nyomok sem találhatók. Nem értem :( A hüvelyi ultrahangon nem látott semmit, csak, hogy meg van vastagodva a méhnyálkahártyám (12 mm), de semmi mást. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Szia! hasonló cipõben járok, mint te... lassan egy éve nem tudnak kikezelni ebbõl az ocsmány, életemet megkeserítõ húgyúti fertõzésekbõl, gyulladásokból. de te még nagyon az elején tartasz. nekem is rendeltek millióféle antibiotikumot, de egyik se hatott. a vizeletenyésztések nagy része negatív volt, néha -néha pozitív, de sztem csak azért, hogy a dokik kínjukban tudják valamire fogni ezeket a bajaimat. antibiotikumot már nem szedek, elegem lett belõlük. ehelyett nagyon sok vizet iszom, és tõzegáfonya kapszulát szedek. így jobb. nem tudom, hogy a te esetedben végeztek e alapos, körültekintõ vizsgálatokat, ezelatt vizetettenyésztést, hüvelykenettenyésztést, vérképet értek. ha még nem, ezekre feltétlenül szükség van. egyébként volt urológus, aki "rákente" a gondjaimat arra, hogy szte biztos nõgyógyászati eredetû az egész. a nõdoki se talált semmit az égvilágon... de azt hozzáteszem, hogy nekem is vannak (voltak) hasonló tüneteim, ami ezt a petefészek, méh-fájdalmat illeti, de az UH nálam is negatív volt. sok orvosnak eszébe se jut, se ez gyakran pszichés alapú probléma. (vszeg nálam ez van) Keress másik orvost, aki komolyan veszi a problémádat, õ el fogja végeztetni a tenyésztéseket, és a vérvételt. remélem sikerült megoldani ezeket a gondokat nálad. Jobbulást!

Szia! hasonló cipõben járok, mint te... lassan egy éve nem tudnak kikezelni ebbõl az ocsmány, életemet megkeserítõ húgyúti fertõzésekbõl, gyulladásokból. de te még nagyon az elején tartasz. nekem is rendeltek millióféle antibiotikumot, de egyik se hatott. a vizeletenyésztések nagy része negatív volt, néha -néha pozitív, de sztem csak azért, hogy a dokik kínjukban tudják valamire fogni ezeket a bajaimat. antibiotikumot már nem szedek, elegem lett belõlük. ehelyett nagyon sok vizet iszom, és tõzegáfonya kapszulát szedek. így jobb. nem tudom, hogy a te esetedben végeztek e alapos, körültekintõ vizsgálatokat, ezelatt vizetettenyésztést, hüvelykenettenyésztést, vérképet értek. ha még nem, ezekre feltétlenül szükség van. egyébként volt urológus, aki "rákente" a gondjaimat arra, hogy szte biztos nõgyógyászati eredetû az egész. a nõdoki se talált semmit az égvilágon... de azt hozzáteszem, hogy nekem is vannak (voltak) hasonló tüneteim, ami ezt a petefészek, méh-fájdalmat illeti, de az UH nálam is negatív volt. sok orvosnak eszébe se jut, se ez gyakran pszichés alapú probléma. (vszeg nálam ez van) Keress másik orvost, aki komolyan veszi a problémádat, õ el fogja végeztetni a tenyésztéseket, és a vérvételt. remélem sikerült megoldani ezeket a gondokat nálad. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Vizelettenyésztem volt, negatív lett. Csak 8-10 fvs-t találtak benne, de semmi mást. Vérvételem is volt, de abban sincs semmi nagyobb baj. Neked sem volt más tüneted a szúrkáláson, illetve fájdalman kívül?
Annyi volt még, hogy miután nagyon bedurvult a hólyaggyulladásom úgy május környékén, nekem is késett a menstruációm, és amikor nagy nehezen megjött, csak pecsételõ vérzésem volt, de olyan iszonyatos görcsökkel járt éjszaka, hogy még a Cataflam fájdalomcsillapító se sokat használt. ekkor mentem el nõgyógyászhoz, aki nálam is ilyen hüvelyi UH-t csinált, és annyit mondott csak, hogy azért volt pecsétlõs vérzésem, mert 2 hónapja nem volt peteérésem, és kis hormonális cisztáim vannak, amik felszívódnak majd. elképzelhetõ végülis, hogy nálad ez az alapprobléma. nekem egyébként fogamzásgátlót írt fel erre, azóta a vérzésemmel semmi gond, idõre megjön, és nem görcsöl. a fõ gond nálam a hólyaggyulladás sajnos. remélem, hogy nálad "csak" simán nõgyógyászati gond van. még mindig azt tudom neked tanácsolni, hogy keress egy megbízható rendes nõgyógyászt (érdelkõdj körbe az ismerõseidnél, kiket ajánlanak) aki nem bagatellizálja el a gondjaidat, és újra kivizsgál. most jutott még eszembe, az is elképzelhetõ, hogy Chlamydia baktérium okozza a panaszaidat. nálam is találtak, de ezt csak speciális vérvizsgálat mutatja ki. kérezd meg ezt is a dokitól majd.
A kérdező hozzászólása: Nekem amikor megjött, akkor normálisan jött meg és nem görcsöltem jobban, mint szoktam. Már nem tudom kihez forduljak, mert elég jó orvosok, magán mind a kettõ, tehát nem sztk-s és tényleg foglalkoznak az emberrel, de õk nem látják, hogy ennyire súlyos lenne, mint amit Te írtál. Most elvileg szombaton kéne megjönnie, de szerintem meg is fog, mert érzem az elõjeleket. Hát remélem, hogy sikerül kigyógyulnunk ebbõl :) Csak azt nem értem, hogy nekem miért nem írnak antibiotikumot.
A Monural antibiotikum. mást meg azért nem írhattak fel neked, mert nem találtak bakteriális fertõzésre utaló nyomot. hüvelykenet tenyésztést végeztek már? mert abból kiderülhet még pár dolog. ha meg az se hoz eredményt, akkor mégis azt ajánlom, keress új dokit, próbálgasd õket, nem egyforma egyik sem, lehet h más meg tudná mondani, mi a bajod. Én is nagyon sok orvosnál megfordultam már, ha az egyik széttárta a karját, kerestem újat.
A kérdező hozzászólása: igen, az is antibiotikum, de mégse olyan erõs. Nem vettek még kenetet tenyészteni. Ma van még egy hüvelykúpom, utána meg elvileg megjön, és aztán a Gynoflort is elhasználom, aztán meglátjuk. Csak hát jönnek az ünnepek, úgyhogy majd csak januárba tudok újból orvoshoz menni :( De NEked nem mondták mitõl lehet? Hogyan kaptad be? A párom ilyenkor kaphat el valamit? Mert elvileg ez nem gomba.
Szia! Sajnos nekem is ez a problémám van. Nekem a dokim antubiotikumot írt fel. Remélem segít. Csak az a baj én az antibiotikumtól mindeg begombásodom.:( Nem tudna valaki valami jó praktikát ajánlani, hogy ne jöjön elö a gomba? Jobbulást kívánok neked.
Sajnos nekem is ugyan ez a gondom már egy hónapja.:( Már egy csomó antibiotikumot szedtem, de semmi hatása nem volt.Eddig urulogushpz jártam, de most elmentem nõdokihooz hátha mégis ott van a bibi. Most a nõdokim megint írt fel petefészek gyulladásra Tarividet.Szedett már valaki közületek ilyent.?Vajon miért ezt írhatta fel? Az elõbbi hozzászólónak szeretném ajánlani a génia 92 hüvelykúpot.

29 hetesen jók ezek az eredmények? BPD: 76 mm, HC: 297, AC: 232 és FL 58. Kétféle honlapon is néztem, de az egyik szerint minimum 32 hetes a fejecskéje és csak 27 hetes a pocakja, a másikon meg szinte minden eredmény pont 31 hetesnek mutatja.

Félek t?le, hogy túl nagy a feje, f?leg a fej körfogata :(

Legjobb válasz: Szia!Sajna nekem csak 32 hetes adatok vannak!Leírom neked hátha tudok vele segíteni!:) BPD:80mm AC:250mm FL:58mm 37 hetes kismama

Szia!Sajna nekem csak 32 hetes adatok vannak!Leírom neked hátha tudok vele segíteni!:) BPD:80mm AC:250mm FL:58mm 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Tökéletesek a méretei:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Lehet, hogy kicsit túlaggódom, de elsõ baba, közel 40 évesen. :(

Az orvos szerint csak 18 hetes vagyok a baba adataiból itélve: BPD: 42mm THQ: 39mm FL: 27mm. Viszont már holanp leszek 20 hetes. Azt mondta egy kicsit kisebb a baba. Ez baj?

Meg azt írta a papírra,hogy a placenta a hátsó falon van és a méhszájat megközelíti. Nemtudom,hogy ez mit jelent.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))

Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))
Szia Én sajnálom hogy a dokid ennyire nem magyarázta el a dolgokat a terhességel kapcsolatba. A terhességi idõt az utolsó menszitõl számolják, vagyis akkor amikor be ágyazodik. Tehát ha a terhességi hét a 20. a magzat még csak 18 hetes. De attól te még a 20.héthez képest szülsz 9 hónapra. A palcenta még a múlt héten nekem is így volt, de már a héten nem volt a méhszájhoz közel, és a sexhez semmi köze.Annyit és úgy sexeltek amennyit akartok. Az én méreteim a 20.hét és 3 nap:BPD:44.70 HC:173.80 FL:30.10 AC:148.40 nem vagy sokkal kisebb ne aggódj.sok sikert
Nézz utána a méreteknek: http://www.anyaleszek.hu/ Ezek becsült adatok, eltérés lehet és még sokat alakul. Nekem is kicsit jósoltak sokáig, majdnem 4 kilós lett a végére. A hátsó falon a lepény a legjobb hely. Az, hogy a méhszájhoz közel van, azt jelenti, hogy alul tapadt és figyelemmel követik majd a helyzetét, ahogy nõ a méh, feljebb fog húzódni. (Ezt azért kell nézni, mert ha a lepény rátapad a méhszájra, nem lehet természetes úton szülni - ettõl neked nem kell félni, mert a "megközelíti" az tényleg csak közelség.) Jó babavárást, minden rendben van!

Ha az UH szerint egy héttel előrébb vagyok, mint a számított idő, akkor a szülésorvos ezt veszi mérvadónak? Tehát ha 40 hetesen még nem indul be a szülés, beindítja?

Mivel a számítások szerint ugye akkor már 41 hetes. Egyébként faros a babám, és gondolom ez is számít.

Legjobb válasz: Én is elõrébb vagyok egy héttel UH szerint, mint mensi szerint, és már én is gondolkodtam ezen. Aztán arra jutottam magammal, hogy nst-n úgyis nézni fogják a babát, hogy mikor kell(ene) megszületnie. Nem hiszem, hogy emiatt megindítanának egy szülést, hogy nincs pontos kiírt szülési dátum. Nálad inkább az fog számítani, hogy faros a babád. Üdv, 30 hetes kismami

Én is elõrébb vagyok egy héttel UH szerint, mint mensi szerint, és már én is gondolkodtam ezen. Aztán arra jutottam magammal, hogy nst-n úgyis nézni fogják a babát, hogy mikor kell(ene) megszületnie. Nem hiszem, hogy emiatt megindítanának egy szülést, hogy nincs pontos kiírt szülési dátum. Nálad inkább az fog számítani, hogy faros a babád. Üdv, 30 hetes kismami
Attól függ, hogy mikori uh-ról van szó. Én külföldön vagyok, itt a várható születési kort elõször az elmaradt mensi alapján határozzák meg, majd a 12. héten van az elsõ uh, aminek a lényege az, hogy a baba méretei alapján belõjék a terhesség tényleges korát. Ekkor ha kell, akkor módosítják a várható születési dátumot. A késõbbi uh-kon már egyáltalán nem foglalkoznak vele, mert akkor a baba már genetikai adottságai miatt lehet kisebb/nagyobb egy-két héttel, pár nappal, függetlenül a terhesség tényleges korától. Nem tudom, hogy Magyarországon ez hogy mûködik, de ha nem így, vagy ha nem korai uh-ról van szó, akkor kétlem, hogy foglalkoznának egy hetes eltéréssel. A 40 hétre 1-2 hetes túlhordást engedélyeznek, ez kórháztól és orvostól függ, illetve folyamatosan járni kell ellenõrzésre, nézik a magzatvizet és a baba szívhangját, ha bármilyen rendellenesség van, például magzatszurkot találnak a vízben, akkor azonnal indítják a szülést.
A 37+1 napos UH-on az én babámat is 38+1-nek mondták, de az orvosom azt mondta, ilyenkor már nem változtat a szülés idõpontján, tehát nekem maradt az október 13-a. Pedig a szonográfus azt mondta, hogy a szülés várható idõpontja okt. 5-e!! Szeretném, ha neki lenne igaza, mondjuk szerintem én nem "félidõben" fogantam meg, hanem mensi után pár nappal (minden egyes uh szerint), úgyhogy reménykedem az 5-ében. Nálad biztos figyelik a babád és aszerint indítják, hogy hogy van! Gondolok az életjelenségekre, magzatvízre. Hacsak addig magától ki nem kéredzkedik! Könnyû szülést Nekünk!! ;-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, szülészorvost akartam írni. :)
Nálam a genetikai vizsgálat 12 hetesen 5 nappal idõsebb terhességet állapított meg. A doki azt mondta egy hetes eltérésnél nem módosítanak a kiírt idõponton. Egyébként a kiírt dátumhoz képest két hét plusz mínusz születés normális. 32 hetes kismama
Nekem módosították!Május 30.a volt az eredeti idõpont, aztán az uh alapján május 23.a lett, végül a babám május 13.án született, több mint 3 kilóval.Megnéztem a kórházi zárójelentést(kíváncsi voltam, mit írnak majd rá)és a gesztációs héthez 39 volt írva.Tehát az új idõponthoz számították. Lehet, h ezt kórháza és dokija is válogatja.Én a Szt.Istvánban szültem.20hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Miért pontozzák le ezen az oldalon azt, aki szerint egy 1-2-6-10-x éves gyereket nem ütünk meg?

Számtalanszor botlok abba, hogy ahol anyuka leírja, hogy jaj, türelmetlen vagyok néha, és rácsapok a fenekére/kezére/akármijére, mégsem javul meg, ott aki azt mondja, hogy talán nem érdemes ilyet csinálni, azt totál lepontozzák... Ennyire menõ a testi fenyítés...?

Legjobb válasz:
Nézd dackorszakos gyerek és dackorszakos gyerek közt is van különbség. Mint ahogy gyerek és gyerek közt is van különbség. És vannak olyan gyerekek, vannak olyan helyzetek, amikor egy kézre vagy egy fenékre csapás érteti csak meg a gyerekkel, hogy az adott dolgot miért is ne csinálja. Én se vagyok híve annak, hogy verni kell a gyereket, mert nem kell verni. De! Ha a saját vagy a mások testi épségét veszélyezteti az adott helyzettel, akkor bizony nem azt nézem, hogy jaj, kapott egyet a gyerek a kezére, mert inkább õ sírjon azért a kézre csapástól, mint én, mert valami nagy baj történjen. Mesélek egy példát. Mindig is úgy neveltük a gyerekünket, hogy el lett magyarázva, hogy ezt vagy azt nem szabad és hogy miért nem szabad. A kisfiam tipikusan az a gyerek, aki megõrül szó szerint az elektronikai dolgokért. Ezerszer elmagyaráztuk szépen vagy emelt hangon, erélyesen, hogy ne piszkálja ezt vagy azt. Egyszer pedig elmentem wc-re, a fiam pedig egy széket odatolt a tv-hez, és szépen tõbõl kihúzta a konnektorból az elosztót a zsinórokkal együtt. Na ott kapott a keze. De nem is nyúlt többet oda. Míg ha csak szépen vagy erélyesen magyaráztam, addig próbálkozott volna vele, mert közölte, hogy õ majd kihúzza. Azóta megértette, hogy nem kell azt ott kihúzni. És még te is járhatsz úgy, hogy egyszer csak az fogja a gyerekedet, gyerekeidet észhez téríteni. Mert ezt még nem tudhatod. Sok gyerek pontosan azért nem tud viselkedni, sokszor azért kezelhetetlen, mert a szülõk felõl nincs meg a szigor. Nem kell átesni a ló túloldalára sem és nem is szabad a feszültséget a gyereken levezetni, mert az valóban egy nagyon rossz dolog, de azért van olyan helyzet, vagy ha még nem volt, bármikor lehet, hogy egy kézre vagy fenékre csapással meg lehet elõzni súlyos dolgokat.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nézd dackorszakos gyerek és dackorszakos gyerek közt is van különbség. Mint ahogy gyerek és gyerek közt is van különbség. És vannak olyan gyerekek, vannak olyan helyzetek, amikor egy kézre vagy egy fenékre csapás érteti csak meg a gyerekkel, hogy az adott dolgot miért is ne csinálja. Én se vagyok híve annak, hogy verni kell a gyereket, mert nem kell verni. De! Ha a saját vagy a mások testi épségét veszélyezteti az adott helyzettel, akkor bizony nem azt nézem, hogy jaj, kapott egyet a gyerek a kezére, mert inkább õ sírjon azért a kézre csapástól, mint én, mert valami nagy baj történjen. Mesélek egy példát. Mindig is úgy neveltük a gyerekünket, hogy el lett magyarázva, hogy ezt vagy azt nem szabad és hogy miért nem szabad. A kisfiam tipikusan az a gyerek, aki megõrül szó szerint az elektronikai dolgokért. Ezerszer elmagyaráztuk szépen vagy emelt hangon, erélyesen, hogy ne piszkálja ezt vagy azt. Egyszer pedig elmentem wc-re, a fiam pedig egy széket odatolt a tv-hez, és szépen tõbõl kihúzta a konnektorból az elosztót a zsinórokkal együtt. Na ott kapott a keze. De nem is nyúlt többet oda. Míg ha csak szépen vagy erélyesen magyaráztam, addig próbálkozott volna vele, mert közölte, hogy õ majd kihúzza. Azóta megértette, hogy nem kell azt ott kihúzni. És még te is járhatsz úgy, hogy egyszer csak az fogja a gyerekedet, gyerekeidet észhez téríteni. Mert ezt még nem tudhatod. Sok gyerek pontosan azért nem tud viselkedni, sokszor azért kezelhetetlen, mert a szülõk felõl nincs meg a szigor. Nem kell átesni a ló túloldalára sem és nem is szabad a feszültséget a gyereken levezetni, mert az valóban egy nagyon rossz dolog, de azért van olyan helyzet, vagy ha még nem volt, bármikor lehet, hogy egy kézre vagy fenékre csapással meg lehet elõzni súlyos dolgokat.
Na akkor igazolva érzed magad, örülj neki, írj egy könyvet. Az olyannak mint te semmi önkritikája nincs. Egy dologhoz ért a másikat elítéli, hogy rossz anya, rossz gyerek bezzeg én.... Ha olyan jó az életed meg a gyereked, miért zavar más nyomora? Nézd le azt aki nem olyan mint Te, vedd fel a kapcsolatot Bartos Erikával és hajtogassatok repülõt....
A kérdező hozzászólása: Hû. Nem gondoltam, hogy ilyen frusztrációkat hoz ez elõ másokból... Ha valami mellet szól érv, és védhetõ, akkor nem kezdek el személyeskedni és sértegetni, hanem érvelek. Szép napot mindenkinek, õszintén sajnálom, hogy van ember, akivel nem lehet kommunikálni.
A kérdező hozzászólása: Senkire nem mondtam egyébként, hogy rossz anya. Ezt már odaképzeltétek. Azt írtam, hogy eszköztelen, és azt, hogy frusztrált. Akinek nem inge, nem veszi magára. De tényleg, ebben a személyeskedõ formában parttalan a vita, és megbántani senkit nem akartam. Jobb, ha megyek repülõt hajtogatni... Jóég. Töröltetem a kérdést, ez a fajta személyeskedés HOZZÁM nem illik.
A liberálisan nevelõ szülõk is lepontozzák azt aki néha a popsijára sóz. Sõt, véres szájjal hangoztatják hogy verjük a gyereket, meg testi erõszak....
A kérdező hozzászólása: Oké, részemrõl le van zárva, eszmecserére vágytam, nem ilyen jellegû beszélgetésre, a kérdés innentõl tárgytalan.
Akkor x ritka tökéletes gyerek. Az én 2.5 évesem nem érzi még a veszélyt, hiába mondpom neki hogy meg fog égni a keze és az nagyon fáj, nerm tudja milyen az ezért nem is fél tõle. Megyek és elásom magam a "tökéletlen" gyerekemmel együtt
A kérdező hozzászólása: Igy is ertelmezheto, amit kerdeztem. Mindegy, tenyleg, megbantani senkit nem akartam, bar nem is latom, hogy hol beszeltem tokeletlen gyerekekrol es rossz anyakrol...
Nem tudsz mit tenni. Ez az, amirõl beszéltem. Az a bizonyos 'brühühü", amit máson kell leverni. Most épp te vagy soron, mert a gyerek semmi rosszat nem tett per pill. Ez van. Depi és feszültség az emberek jó részében. Találtak újabb okot, hát megy a támadás.
Örülj neki Kérdezõ, hogy ilyen irányítható gyereked van. Nem mindenkinek van ilyen. Bár õszintén szólva én nem is örülnék, ha tejbetök gyerekem lenne. És nem, nem verem a gyerekem, de ez a kérdés csak arról szólt, hogy dicsekedhess a gyerekeddel és ez nagyon visszataszító. Ez egyértelmû, hiába adod elõ itt a megbántott asszonyt.
A kérdező hozzászólása: :-)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Èn ugymond liberàlisan nevelek, egy ugymond "nemnormàlis" gyereket (ezt tegnap ota tudom az ovibol) ugyanis az èn gyerekemen a dackorszak àtugrott...nem volt... tegnap az ovi elõtt Zsoltika kiszaladt az ùtra anyuka meg fèlholtra verte kb . (nagyon megijjedt persze anyuka is) a lànyom odaszaladt ès kèrte hagyja abba mert verekedni nem szèp dolog-mire anyuka nekem esett, hogy dackorszak igy ugy, de làtta, hogy nem tudom mirõl beszèl mert a lànyomnàl soha nem volt semmi.. erre odabökte a gyerekemnek hogy nemvagynormàlis... .. eszköztelennek éreztem a hölgyet, azonban minden gyerek màs, Zsoltikàt èn is ismerem, na annak magyaràzhatnàl, az èn lànyom meg könyörög hpgy kiabàljak mert rosszabb ha csak nem szolok SEMMIT... (szerintem mindkettõ normàlis).....szoval nèha kellhet pofon is, ha olyan a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Ertem utolso, ertek en mindent, ha normalis a valasz... ugyanakkor egyetlen megszolalasomban sem utaltam arra, hogy a gyerekem eyy csodas egi tunemeny. Azt gondolom, hogy aki bennem keresi a hibat ennek a kerdesnek a nyoman, az harit. Hibam az van, rengeteg, napestig sorolhatnam, de az hadd ne legyen mar baj, hoyy nem bantom a lanyom... es mint irtam, en magam is n3hezen kezelheto voltam, megsem talalkoztam ezel a csapkodos jelenseggel. Erdekes egyebkent, hogy ki az, aki nem kezd szemelyeskedesbe es verbalis agresszioba egy ilyen kerdes nyoman, es ki az, aki nem. Most regisztraltam ide, de nem leszek gyakori latogato, azt gondolom.
Ja èn nem làttam, hogy fènyezted magad gyereked vagy akàrmi.... mindennek kèt oldala van persze, ... itt sok az unatkozo anyuka, nem kell felhùzni magad.... :-) szòval nem vagyok hive az ütèsnek de a nem nevelèst sem szeretem... üdv: nemnormalisok... :-)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mondok még egy példát kedves kérdezõ. Van a párom és annak van egy unokatestvére. A párom jó nevelést kapott, tényleg megtanították, hogy mit szabad és mit nem, de elérkeztek abba a bizonyos tinédzser korszakba, amikor is egy gyereket könnyen lehet befolyásolni a másik által vagy belevinni kisebb dolgokba. Akár nagyobbakba is, nyilván bármilyen jó nevelést is kapjon bárki, nincs olyan, aki nem csinált volna életében valami rossz dolgot, amirõl tudta, hogy nem jó, de mégis megcsinálta. És ekkor történt, hogy a páromat az unokatestvére elcsalta lopni. Nem nagy lopásról van szó, egy kis állatról volt szó, hiába mondták a párom szülei, hogy eszébe ne jusson elmenni az unokatestvérével, mégis megtette. Csak azért is. És lebuktak. A párom itthon kapott érte, eszébe nem jutott volna többet elmenni lopni. Az unokabátyja nem kapott érte, így újra meg újra megtett ilyen-olyan rossz dolgokat. Tudod most jó néhány börtön vár rá a rossz dolgai miatt, mert amikor még meg tudták volna fogni, nem tették...
Én nem értek egyet azzal, hogy minden gyerek más. Én pont, hogy azt figyeltem meg, hogy a gyerek felméri melyik felnõttnél meddig mehet el, és aszerint viselkedik. A szomszédunk méregrossz kislánya, akire a nõ folyamatosan panaszkodik, nálam egy kisangyal. Bepróbálkozott 1-2x, de elég volt halál komolyan ránéznem, és meggondolta magát. Soha nem bántottam. Az anyja igen. Mit ért el vele? Semmit. A nevelés nem ott kezdõdik, hogy ha nem jön be más, akkor ütök (az sem fog bejönni), hanem megtanulok kommunikálni a gyerekkel az õ szintjén!
Talán mert annyi a türelmetlen ember mint még soha... mindenkinek sok a gondja, baja, vagy egyszerûen tényleg csak a türelem hiányzik belõlük, és ha a gyerek nem úgy viselkedik épp, õrajta vezetik le... és ez nagy szégyen... én el se tudnám képzelni hogy a saját gyerekemet bántsam, még ennyivel se, amíg kicsi, nem biztos hogy érti hogy nem jó amit csinál, amikor meg nagyobb akkor már el lehet neki magyarázni hogy mi miért nem jó!!!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Akkor mondok egy példát. Az említett barátnõm kisfia éppen felmászott volna a konyhaszekrényre, mert rá akarta tenni a kezét a tûzhely lapjára (az anyukája kb. 2 perccel azelõtt mondta, hogy tilos ilyet csinálni, mert fájni fog x-nek, ha hozzáér). Már félig a konyhaszekrényen lógott, amikor az édesanyja szólt, hangosan, és nagyon erélyesen, hogy X, AZONNAL GYERE LE, és soha többet ne mássz fel oda. A kicsi azonnal lejött, bocsánatot kért, és valóban nem történt meg többször. Elmesélte neki a barátnõm, hogy anya nagyon elkeseredne, ha a doktorbácsihoz kéne menni, x-nek meg nagyon fájna, ha megégne a keze. Lám, megértette... Anno az öcsém kirohant az úttestre, ezredik elmagyarázás után, 19 hónaposan, egy figyelmetlen pillanatban. Mindenki kapott egy infarktust, apa felemelte, nagyon erõsen tartotta, ránézett, és hangosan, tisztán, érthetõen elmondta neki, hogy SOHA TÖBBÉ NE MENJEN KI AZ ÚTRA ÚGY, hogy nem fogja apa kezét. Nem tette, sõt, már a ház lépcsõjérõl leérve megállt, és kérte mindig apa kezét. A lányom valóban nagyon jó gyerek, õ magától elmondja, hogy mit nem szabad (anno az apukája rajzolt a falra x-eket, ahová fúrni akartunk, és rá is rászólt, hogy a falra nem szabad rajzolni - ekkor 16 hónapos volt). Azóta volt már brutális hiszti, de érdekes módon mindig kijött belõle ütés, hideg zuhany és egyéb finomságok nélkül is. Minden ilyen módszert a szülõ eszköztelenségének érzek, és azt gondolom (illetve tudom), hogy a gyerek is így fogja megélni az õ eszköztelenségét - oké, nincs más, akkor vagy ütök valóban, vagy leszek verbálisan/passzívan agresszív. Össze kell néha szorítani a fogunkat, de SOHA !!!!!! nem fogjuk õt ilyen módon fegyelmezni.
Pedig azt tapasztalom hogy a sok liberálisan nevelt idióta gyerekre ráférne néha egy két pof, sõt az anyjukra is...
Négyes: csak az anyjukra nem a gyerekre!!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tele vannak az emberek feszültséggel, és azon vezetik le, akit érnek. Amióta felnõttem ezt látom. Most vagyok 30 éves, de 20 éves korom óta mást sem hallgattam a randikon, mint a sipákoló, panaszkodó pasikat, hogy velük hogy kiszúrt az élet, mi nem jó, anyám mást sem tesz, mint nyivákol otthon, hogy milyen sanyarú a sors, a szomszédok folyamatosan nyomják, hogy egyre rosszabb az élet, stb. stb. Depi depi hátán. Aztán ha a gyerek üvölt, és nem fogad szót, akkor ütnek, mert mit tudnak mást tenni? Õ biztosan nem üt vissza, és a frusztráltság egy részét levezetik rajta. A valódi, igazi boldogságban élõ, egymással harmóniában élõ emberek nem verekszenek. Csak akiknek sz*r az élete, már bocsánat, az képtelen várni egy fél órát, míg lehiggad a gyerek és ésszel elmagyarázni, miért nem jó ez úgy ahogy van. Csapkodni megy, önkritika nulla. Le lehet pontozni, de én akkor is úgy gondolom, hogy nem türelmetlenek ezek a szülõk, hanem megkeseredettek. Ezzel szembenézni pedig sokkal nehezebb, mint azt mondani, hogy "egy kis pofon nevelõ célzattal", vagy hogy a korábbi példámra visszatérjek, "nem baj, ha egy férfi sír". De, baj. Tessék azzal foglalkozni, ami az igazi probléma! Az pedig nem az exbarátnõ, a politika, vagy a hisztis kisgyerek! N30
15:42 Sajnos igazad van.Amikor a buszon hätulrol tepi a hajamat a kölök, az anyja meg csak mosolyog rä. Ha szovä merem tenni, en vagyok a szar meg a szemet. Es meg 1000 ilyen pl-t tudnek felhozni.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez a liberális nevelés? Hogy nem pofozunk? Az én lányom soha semmit nem tör-zúz, azé az ismerõsé, aki sokszor picit rásóz a babára, két perc alatt a kanapé háttámláján egyensúlyozik, és a polcról lökdösi a kis dísztárgyakat... A lányunk önmagától, akkor is, ha nem vagyunk a szobában pontosan tudja, hogy mit tehet meg és mit nem (ellenõriztük...), tehát már anya jelenléte nélkül is tiszta neki, hogy meddig mehet el... A boltban semmit nem vesz le, elmondja, hogy az a nénié, soha nem tört még össze semmit, hisztizni is akkor szokott, ha nem sikerül egyedül valamit megcsinálnia (felöltözni, levetkõzni, hasonló jellegû dolgok, ezekbe nagyon bele tudja lovallni magát...), abszolút mindenben szabálytisztelõ. Érdekes módon mi a tesóimmal mindhárman diplomások lettünk, és meglehetõsen konzervatív életet éltünk, azokhoz képest, akik borzasztóan konzervatívan nevelõdtek (értsd: csattant egy két pofon)... Tudnék mesélni. Nem hiszem, hogy ez mutat liberális vagy konzervatív beállítódást. A férjem orvos, hozzájuk érkezett már olyan gyermek, akinek a térde totál szét volt menve, mert anyuék fegyelmeztek... Nem az ilyenekbõl lesz normális felnõtt... Az én munkámból kifolyólag pedig rengeteg kutatást látok, érdekes módon mindegyik azzal a konklúzióval zárul, hogy a fizikai úton fegyelmezett gyermekek gyakrabban lesznek agresszívak és magatartászavarosak, mint azok, akik nem (és a spektrum széles, a kicsi kézre ütéstõl kezdve a rendszeres verésig mindent vizsgáltak...). De ha csak józanul gondolkozom sem bírom elképzelni, hogy hogyan lehet jó üzenete annak, hogy fu, ezt nem szabadott volna, akkor tessék, ráütöttem a fenekedre, többet nem csinálod...
Olyan jó, hogy mindenki ilyen türelmes és jó gyerekeket nevel, azért ilyen fenomenális ebben az országban élni.. tele van nyugodt mosolygós emberekkel, jól nevelt gyerekkel, egyszóval tökéletes minden minden minden.....
teljes mértékben egyetértek az elsõvel! Egy jó idõben adott és megérdemelt kézrecsapás nevelõ hatásu lehet! Nem az állandó cséplés, ütés-verés...! Ott a pont... meg kell találni az egyensúlyt... ez az ami sokaknál nehezen megy.. az aranyközépút. Sokszor a kisgyerek csak tényleg ekkor méri fel a tettének a súlyát, veszélyét. Minden gyerek más... van olyan típus, akinél elég, ha csúnyán ránéz a szülõ, azonnal abbahagyja, amit csinál és van az, akire már 10. alkalommal szólsz és még ki is nevet vagy dacból is odanyúl, kiugrik, ellentmond.
Kedves kérdezõ Te egy tökéletes anya vagy és tökéletes gyereked van, mi csak halandók vagyunk, bocsáss meg nekünk kérelek
"Akkor mondok egy példát. Az említett barátnõm kisfia éppen felmászott volna a konyhaszekrényre, mert rá akarta tenni a kezét a tûzhely lapjára (az anyukája kb. 2 perccel azelõtt mondta, hogy tilos ilyet csinálni, mert fájni fog x-nek, ha hozzáér). Már félig a konyhaszekrényen lógott, amikor az édesanyja szólt, hangosan, és nagyon erélyesen, hogy X, AZONNAL GYERE LE, és soha többet ne mássz fel oda. A kicsi azonnal lejött, bocsánatot kért, és valóban nem történt meg többször. Elmesélte neki a barátnõm, hogy anya nagyon elkeseredne, ha a doktorbácsihoz kéne menni, x-nek meg nagyon fájna, ha megégne a keze. Lám, megértette... " Erre a bizonyos dologra értettem kedves kérdezõ, hogy gyerek és gyerek közt is van különbség. Volt, hogy mi is erélyesen rászóltunk a gyerekre, megráztuk vagy csúnyán néztünk rá, vagy közöltük, ha megráz az áram és agyoncsap, akkor lehet hogy soha többet nem találkozunk, mert nem leszel többé vagy kórházba kerülsz, stb...és ennek ellenére is kihúzta a konnektorból a dugót. Ezért kapott a keze. És ebbõl értett. Szóval nem fogom magam rosszul érezni, csak mert te itt azt hajtogatod, hogy egy gyerek sem érdemel semmiért egy kézre vagy egy fenékre verést, mert szép szóval is el lehet érni, amit az ember akar. Már amelyiknél. Ez a te véleményed vagy tapasztalatod, amit meg én írtam, az meg az enyém!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elõször is: nem vagyok tökéletes anya. Másodszor: csak kérdeztem, valamirõl, amit abszolút nem értek, amikor erre olyan válasz jön kb., hogy "ja, mert te tökéletes vagy", akkor igazolva érzem magam. Ha valaki totál alírja saját magát, amikor ezt a módszert választja, az úgy ír, mint az elsõ válaszoló. Oké, nem értek vele egyet, de õ így látta jónak, leírta miért, elfogadom... Ha másvalaki meg saját maga miatt frusztrált, és azt hiszi, én azért kérdezem ezt, mert tökéletes vagyok... Hát, akkor azt õ tudja... :) Az arany középút eltalálásához nem fûznék semmit, a kicsit verni-nagyon verni spektrumon én nem mozognék õszintén szólva. A gyerekem sem tökéletes egyébként, de baromi jó fej, ezért írtam azt, hogy pl. engem sem ütöttek meg soha, pedig nagyon nehéz kisgyermek voltam kb. hat éves koromig...
A kérdező hozzászólása: Abból meg lehessen már elegem, hogy amikor más gyereke tombol, az enyém meg nem, akkor legyen már egy PICI részünk ebben nekünk is, és ne fogjuk már öröklött habitusra, meg arra, hogy jó, õ ilyen, az enyém másmilyen, majd megtudnád, ha a tiéd is ilyen lenne... Persze, ilyen is, de voltak durva húzásai, és MINDIG lehetett vele beszélni... És nem hiszem, hogy ha egy pszichiátriai kezelt kisfiúval is lehet, akkor máséval meg nem. Ez meg az én véleményem...
Kedves kérdezõ! Nyugodtan állj ki a véleményed mellett, és ne hallgass a többire... amúgy tegnapi második vagyok. Attól hogy a te gyereked szót fogad, még nem tejbetök, meg nemnormális meg te se vagy szuperanyu, õ se csodagyerek... egyszerûen nevelés kérdése, nincs olyan hogy az egyik gyerek ilyen a másik meg olyan! Ha a gyerek hisztis, vagy neveletlen, az elsõsorban a szülõ problémája... és minél többször fegyelmezi veréssel a gyereket, az annál neveletlenebb lesz. Igen, kell a fegyelmezés, de arra vannak sokkal humánusabb megoldások is. A többi válaszoló tényleg unatkozhat, mert itt mindig csak azt látni, ha valaki kérdez valamit, akkor abba bele kell kötni, nem lehet egy normális beszélgetést se kezdeményezni. Hála égnek nekem tegnap mindig lefagyott az oldal amikor írni akartam, így egypáran megmenekültek a kedvesebbnél kedvesebb hozzászólásaimtól! :D

Volt valakinek akinek nagyobb volt a babája feje az UH szerint egy kicsivel mint ahány hetes? Nehezebb megszülni?

Az enyémnek elvileg egy héttel nagyobb,kicsit megijedtem e miatt mennyire természetes vagy nehezebb lesz e megszülni.

Legjobb válasz: Az én babámnak 37 centi volt a feje és sajnos császár lett, de ez csak akkor derült ki miután a baba megszületett. Még ezzel a fejmérettel is megszülethetett volna a doki szerint csak adódott hozzá még az is, hogy fejtetõtartással próbált kijönni a baba, így semmiképp nem fért ki... A terhesség alatt az UH szerint nagyobb volt mindig a 1 héttel... de csak a buksija volt nagy, mert 56 centivel és 3660grammal született!

Az én babámnak 37 centi volt a feje és sajnos császár lett, de ez csak akkor derült ki miután a baba megszületett. Még ezzel a fejmérettel is megszülethetett volna a doki szerint csak adódott hozzá még az is, hogy fejtetõtartással próbált kijönni a baba, így semmiképp nem fért ki... A terhesség alatt az UH szerint nagyobb volt mindig a 1 héttel... de csak a buksija volt nagy, mert 56 centivel és 3660grammal született!
Nekem is nagy fejû volt a lányom, uh-okon mindig két héttel nagyobb, ehhez képest túlhordtam, a 41. héten születem. A bpd-je 100-as volt. Simán szültem, nem volt gond. E miatt ne aggódj, ezek icipici miliméterek, nem nagy különbségek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem nem lesz baj.

Most akkor mi van? AZ egyik vezető politikus szerint semmilyen körülmények között nem veszünk fel IMF pénzt (Kövér), míg a másik szerint lehet, hogy felhasználjuk. (Varga, 5-6 milliárd euró) Mindezt egy napon nyilatkozták.

Legjobb válasz: Talán az IMF-nek vannak olyan kikötései,amit a Fidesz nem akar teljesíteni! Pl. az egykulcsos adó helyett progresszív adózás, a családi adókedvezmény eltörlése stb. Ez 5-600 milliárddal növelné az államháztartás bevételét. Csak ezt Orbán nem akarja teljesíteni,mert neki kevesebb jutna a zsebébe.

Talán az IMF-nek vannak olyan kikötései, amit a Fidesz nem akar teljesíteni! Pl. az egykulcsos adó helyett progresszív adózás, a családi adókedvezmény eltörlése stb. Ez 5-600 milliárddal növelné az államháztartás bevételét. Csak ezt Orbán nem akarja teljesíteni, mert neki kevesebb jutna a zsebébe.
Õk se tudják, de a szavazóik ezt is bekajálják.
Hofi tizenegynéhány évvel ezelõtt már megmondta, hogy Kövérnek a szájából folyik a [email protected]

Hanyadik hétben mutat először +-at egy terhességi teszt? -mert az öröknaptár szerint már 5 hetes terhes vagyok, egy kalkulátor szerint meg csak 4. Akkor most mi van?

29 napos ciklussal miért mutat a kalkulátor 1 héttel kevesebbet mit a 28 nappal számoló öröknaptár?

Legjobb válasz: Szia! Pontosan az orvos fogja megmondani az uh-on. +-14 nap lehet eltérés (nem biztos hogy a ciklusod közepén van a peteérésed). Én 6. héten mentem el orvoshoz, de már a 4. héten pozitív volt a teszt. :-))) Minden jót!

Szia! Pontosan az orvos fogja megmondani az uh-on. +-14 nap lehet eltérés (nem biztos hogy a ciklusod közepén van a peteérésed). Én 6. héten mentem el orvoshoz, de már a 4. héten pozitív volt a teszt. :-))) Minden jót!
HCG hormon a beágyazódástól kezdve kezd termelõdni kb a fogamzás után 7-12 nappal és még kell 1-2 nap, mire a kimutatható lesz.

Az egyik ismerősöm 2 hete szült és mesélte milyen iszonyú fájdalmai voltak. Könyörgött EDA-ért de nem adtak mert a doki szerint "Meglesz ez a baba anélkül is!" Lehetséges, hogy ezt tegye egy orvos?

Tény hogy meglett de azokat a fájdalmakat nem kívánja vissza a barátn?m és megfogadta ez volt az utolsó szülése! Lehetséges hogy ezt tegye egy orvos???

Legjobb válasz: Igen, lehetséges, bár törvény szerint nem tehetné meg. Én az elsõt farfekvéssel szültem meg, és a végén már elég nehezen bírtam, kértem a szülésznõt, hogy adjanak valamit, mire az volt a válasz, hogy a szülés fájdalommal jár, és ezzel lezárta a dolgot... A másodiknál már így készültem, hogy tudtam, hogy nem fognak fájdalomcsillapítót adni, de szerintem azért kibírható, csak az utolsó fél óra elég nehéz. Sajnos én úgy látom, hogy sok vidéki kórházban luxus a fájdalomcsillapítás. Akik ugyanakkor szültek, mint én, azok közül sem kapott senki.

Igen, lehetséges, bár törvény szerint nem tehetné meg. Én az elsõt farfekvéssel szültem meg, és a végén már elég nehezen bírtam, kértem a szülésznõt, hogy adjanak valamit, mire az volt a válasz, hogy a szülés fájdalommal jár, és ezzel lezárta a dolgot... A másodiknál már így készültem, hogy tudtam, hogy nem fognak fájdalomcsillapítót adni, de szerintem azért kibírható, csak az utolsó fél óra elég nehéz. Sajnos én úgy látom, hogy sok vidéki kórházban luxus a fájdalomcsillapítás. Akik ugyanakkor szültek, mint én, azok közül sem kapott senki.
Szia! Lehet hogy felháborítónak tartod, de valószínû, hogy az orvos azért mondta hgy meglesz anélkül is, mert az EDA lelassítja a szülés folyamatát, és már lehet hogy úgy látta, hogy nem kellene lassítani. Nagyon sok kórházban még csak lehetõség sincs EDA-ra.A barátnõd biztos elfelejti majd ezeket az élményeket és boldogan nevelgeti majd a babáját...ki tudja lehet egy év múlva jön a másik baba.
Simán ki lehet bírni EDA nélkül is.A barátnõd túlragozza azt a "szörnyû és kegyetlen" fájdalmat, ami akkor van.Majd elfelejti a fájdalmat, és boldogan fog vállakozni egy második babára. Amúgy az EDA tényleg sokszor lelassítja a szülés folyamatát, és ha elég gyakoriak a fájások, és rendben megy minden, nem szeretik alkalmazni az orvosok.
Az orvosnak joga van eldönteni hogy ad-e EDA-t vagy sem, miután az EDA egy idõre megrekeszti a normális vajudás idejét, ezáltal a szülõ nõ ki van téve annak hogy idõ elõtt elfárad nem marad ideje megszülni a babát, ha a szülõ nõ kimerül, elfárad a babát is veszélybe sodorhatja a folyamat természetellenes lassítása, ha gond van az pedig a szülést vezetõ orvos felelõssége. Ha pedig õ úgy döntött nincs szükség EDA-ra akkor nincs, és ez korántsem biztos hogy szívtelenség, vagy felelõtlenség, sokkal inkább következetesség, és valahol a vigyázás a szülõ nõre és a babára.
Na, akkor tisztazzuk a dolgokat: Az EDA LEROVIDITI A VAJUDAST, jelentosen. Viszont MEGHOSSZABBITHATJA A KITOLASI SZAKOT, ezert fontos, h a szulo no egyuttmukodjon, es azt csinalja, amit a doki mond. Ha azt mondja, nyomni kell, akkor nyomni kell, nincs mese. Akkor nem lesz hosszabb a kitolas. Fel kene mar fogni, h nem kene ezekkel a buta dogmakkal ijesztgetni a noket, h fajdalommal szulod meg gyerekedet, mert azt ugy kell, pont. Nem kell, lehet a fajdalmat csillapitani, ezt torveny is szabalyozza, a fajdalom csilapitasara valo jog nem ujkeletu. Nagyon sajnalom azokat, akik olyan helyen szulnek, ahol felresoprik ezeket a jogokat, vagy egyaltalan meg sem teremtik a lehetoseget annak, h a szulo no kerhesse a fajdalma csillapitasat.
Meg vmi, utolso vagyok. Egyebkent az a helyzet, amit a kerdezo ird, lehet helyes magatartas is az orvostol, ugyanis EDA adasara csak bizonyos szakaszaig van lehetoseg a szulesnek, ez 2 ujjnyi tagulas, nem tobb es nem kevesebb. Azert, mert a szules ekkor mar biztosan elindult, de a kitolas nincs kozel. Kozeli kitolasnal, pl. 4 ujjnyi tagulasnal (pont, mikor a legjobban faj) mar nem adjak be, mert akkor valoban nehezebb kitolni a babat, mert a tolofajasokat is elfedi. Ezert jol meg kell gondolni az elejen, es kerni, akkor is, ha a fajdalom nem tul eros, sok kismama elkoveti azt a hibat, h legyint 2 ujjnyi tagulasnal, h ez kibirhato, nem kell EDA, aztan kesobb meg jol jonne, de mar nem kaphat.
nem tudom h lehetséges-e, de én természetesen szültem, minden fájdalomcsillapitás nélkül, nem mondom h nem fáj, mert közben kinomban a falat le tudtam volna kaparni, de ezt a fájdalmat pillanat alatt elfelejted mikor a babóca kijön. és még egyszer is igy szülnék. ne félj a szüléstõl, de ha persze lehetõséged lesz a fájdalomcsillapitásra élj vele!!!! 12 napos kisfiú anyukája
Az elõzõ válaszolónak: Ok, tiszteletben tartjuk, de akkor talán nektek sem kellene kapásból lepontozni azokat, akik azt írják, hogy ki lehet bírni fájdalomcsillapítás nélkül is. (Amúgy nem én voltam, de teljesen egyetértek vele)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!