Találatok a következő kifejezésre: Az egyik oldalon (3520 db)

PHP-ban készítek egy oldalt ahol cikkeket lehet írni és megosztani a php-s dolgokat, hogy ha új cikket generál a php akkor azt egy oldalon lehet elérni, hogyan lehet így generálni egy oldalt amit automatikusan a php készít el egy cikk létrejöttekor?

Sürg?s segítséget kérek, hülyeségek ne, érdekelnek!

Legjobb válasz: Egyszerû. A megírt cikkeket lemented adatbázisba, dátummal együtt. Majd csinálsz egy oldalt, amit ha meghívnak, akkor dátum szerint rendezve lekérdezi az adatbázisból a cikkek címét és belinkeli azokat az adott cikkhez tartozó ID-vel. Aztán ha rákattintanak a címekre, akkor az ID alapján az adatbázisból lekérdezed a teljes cikket, majd kiírod a felhasználónak. És ezután, ha valaki ír egy új cikket, az automatikusan megjelenik az oldalon, ahol lekérdezi õket. Ennyi.

Egyszerû. A megírt cikkeket lemented adatbázisba, dátummal együtt. Majd csinálsz egy oldalt, amit ha meghívnak, akkor dátum szerint rendezve lekérdezi az adatbázisból a cikkek címét és belinkeli azokat az adott cikkhez tartozó ID-vel. Aztán ha rákattintanak a címekre, akkor az ID alapján az adatbázisból lekérdezed a teljes cikket, majd kiírod a felhasználónak. És ezután, ha valaki ír egy új cikket, az automatikusan megjelenik az oldalon, ahol lekérdezi õket. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: ok és a link az mi lesz?
A kérdező hozzászólása: $_GET[] ben lesz?
például: index.php?oldal=cikkek&id=15 és akkor a 15-ös ID-vel jelölt cikket nyitja meg. Ez már teljesen a Te döntésed.
A kérdező hozzászólása: Az oldalt hogyan tudom eltárolni? Van erre valami függvény ami elmenti a szerverre?

Egy négyzet középpontjának a koordinátái (-4;7). A középpontból az egyik oldala felezőpontjába mutató vektor koordinátái (2;-5). Mik a négyzet csúcsainak koordinátái?

Hogy kell megoldani? Előre is köszönöm a segítséget :)

Legjobb válasz: O=(-4;7) A a=(2;-5) vektorra merõleges vektor a b=(5;-2), ez ugye érthetõ? Ha az O ponthoz hozzáadjuk az a vektort, megkapjuk a oldal felezõpontját. Ha a b vektort adjuk hozzá, megkapjuk a szomszédos oldal felezõpontját. Ha mind a kettõt hozzáadjuk, az már a két oldal metszéspontjába megy, hisz az oldalak merõlegesek és egyforma hosszúak. Ha az O-ból levonjuk az a vektort, akkor a szemközti oldal felezõpontjába jutunk. stb. A = O+a+b B = O+a-b C = O-a+b D = O-a-b Remélem, érted... csinálj hozzá rajzot, úgy jobban látszik.

O=(-4;7) A a=(2;-5) vektorra merõleges vektor a b=(5;-2), ez ugye érthetõ? Ha az O ponthoz hozzáadjuk az a vektort, megkapjuk a oldal felezõpontját. Ha a b vektort adjuk hozzá, megkapjuk a szomszédos oldal felezõpontját. Ha mind a kettõt hozzáadjuk, az már a két oldal metszéspontjába megy, hisz az oldalak merõlegesek és egyforma hosszúak. Ha az O-ból levonjuk az a vektort, akkor a szemközti oldal felezõpontjába jutunk. stb. A = O+a+b B = O+a-b C = O-a+b D = O-a-b Remélem, érted... csinálj hozzá rajzot, úgy jobban látszik.
Szlvi?

1 tglap 1 oldalának hosszát x cm-rel növelve v. csökkentve, másik oldalának hosszát 2-szer annyi cm-rel növelve v. csökkentve, mint az egyik oldalának hosszát, 4-tet kapunk. Hány különböző 4-tet kapunk, ha a tglap oldalainak hosszai 18 és 24 cm?

Legjobb válasz: Ha mindkét oldalt növeljük, akkor a kisebbet kell jobban: 24+x = 18+2*x Amibõl x=6 és a négyzet 30*30-as Hasonló logikával egy megoldás van akkor, ha mindkét oldalt csökkentjük. A harmadik eset (egyiket csökkentjük, a másikat növeljük) már két megoldást hoz, hiszen a 18 és a 24 közötti 6 cm különbséget kétféleképpen is eloszthatjuk 1:2 arányban: 18+x = 24-2*x vagy 18+2*x = 24-x Úgy tûnik tehát, hogy 4 különbözõ méretû négyzetet is kaphatunk.

Ha mindkét oldalt növeljük, akkor a kisebbet kell jobban: 24+x = 18+2*x Amibõl x=6 és a négyzet 30*30-as Hasonló logikával egy megoldás van akkor, ha mindkét oldalt csökkentjük. A harmadik eset (egyiket csökkentjük, a másikat növeljük) már két megoldást hoz, hiszen a 18 és a 24 közötti 6 cm különbséget kétféleképpen is eloszthatjuk 1:2 arányban: 18+x = 24-2*x vagy 18+2*x = 24-x Úgy tûnik tehát, hogy 4 különbözõ méretû négyzetet is kaphatunk.
Ezt így nem tudom értelmezni, talán jobban jártál volna ha rendesen leírod a feladatot.
Az ilyeneket kitiltanám innen! Nem a barátnõdnek írsz sms-t, hanem matek feladatot, amit nem ártana egyértelmûen és magyarul megfogalmazni!
A kérdező hozzászólása: Kanóc köszönöm a válaszod, én is hasonlóan gondolkodtam és ezt az eredményt kaptam. Bár nem vagyok benne biztos, hogy jó e, de ha kétszer ez az eredmény jött ki, akkor valószínû. A többiektõl köszönöm nem kérem a választ, ha ez így nem érthetõ, akkor valószínû a megoldás sem az igazi lett volna. De még egyszer köszönöm, hogy foglalkoztatok vele.

Baj hogy kisbabám koponyacsontja az egyik oldalon nagyobb?

Legjobb válasz: Nekünk is olyan,én próbálom sokat forgatni,de a kis manó szeret csak egy oldalon aludni.Ha tudod,Te is forgasd,fektesd hasra is,oldalra,és pakolj érdekes dolgokat az ellentétes oldalára,hogy az az oldal is alakuljon a kis buksiján,zenélõs figurákat,kedvenceit,és ha beszélsz hozzá,is állj a nem kedvelt oldalra.Alakulni fog hidd el,csak idõ kell neki.Ha nem sikerül a tanácsadáson említsd meg,de ha olyan nagy baj lenne már szóltak volna.Nekem is elején megemlítette a doktornõ,hogy forgassam,most már nem szól érte.Üdv.

Nekünk is olyan, én próbálom sokat forgatni, de a kis manó szeret csak egy oldalon aludni.Ha tudod, Te is forgasd, fektesd hasra is, oldalra, és pakolj érdekes dolgokat az ellentétes oldalára, hogy az az oldal is alakuljon a kis buksiján, zenélõs figurákat, kedvenceit, és ha beszélsz hozzá, is állj a nem kedvelt oldalra.Alakulni fog hidd el, csak idõ kell neki.Ha nem sikerül a tanácsadáson említsd meg, de ha olyan nagy baj lenne már szóltak volna.Nekem is elején megemlítette a doktornõ, hogy forgassam, most már nem szól érte.Üdv.
A kérdező hozzászólása: hát köszi, pedig odafigyelek arra, hogy mind a két oldalán egyformán legyen. köszi:)

Szerkesszünk háromszöget, ha adott az egyik oldala, és a másik két oldalához tartozó két magassága? Valaki tud segíteni?

Thalesz-körös feladat.

Legjobb válasz: Vegyük fel a megadott oldalt. Ugye a másik két magasság a felvett oldal két végébe fog befutni. Rajzoljuk egy kört a felvett oldal fölé. Ezen a körön metszök el a két magasággot. Ezt a metszéspontot kössük össze a felvett oldal adott végével, és hosszabítsuk meg addig míg nem találkozik a kettõ. Kész is a háromszög

Vegyük fel a megadott oldalt. Ugye a másik két magasság a felvett oldal két végébe fog befutni. Rajzoljuk egy kört a felvett oldal fölé. Ezen a körön metszök el a két magasággot. Ezt a metszéspontot kössük össze a felvett oldal adott végével, és hosszabítsuk meg addig míg nem találkozik a kettõ. Kész is a háromszög
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Eddig nem értettem, de már kezdem érteni :D

Matekban házi! Segítség! : Egy téglalap átlója és az egyik oldal által bezárt szög 30°. Számítsd ki az átlók által bezárt szöget?

Illetve: igaz vagy hamis? : 1. Van nem konvex trapéz.2. van olyan trapéz, amelynek szárai párhuzamosak.3. van olyan paralelogramma, amelynek van derékszöge.4. van olyan téglalap, amely trapéz.5. minden négyzet rombusz.6. minden rombusz trapéz.7. ha egy deltoid téglalap, akkor négyzet.

Legjobb válasz: ha az egyik oldal és az átló között 30 fok van, akkor a szemközti oldal és ugyan az az átló között is 30 fok van. Mivel egyenlõ szárú háromszöget alkot az oldal két végepontja és az átlók metszése. Innét kijön a bezárt szög.

ha az egyik oldal és az átló között 30 fok van, akkor a szemközti oldal és ugyan az az átló között is 30 fok van. Mivel egyenlõ szárú háromszöget alkot az oldal két végepontja és az átlók metszése. Innét kijön a bezárt szög.

Hol lehet kapni nem drága, gyerek ágyat, aminek oldalt vagy az egyik oldalán van védő korlát?

Olyan nem kell ami középpen réssel rendelkezik mert ott nem tudok melléülni. Ha körbe az egész véd?korlátos akkor kiszedhet?s vagy leereszthet? fajta kéne.

Legjobb válasz: Mi a hétvégén vettünk az IKEÁBA. Egyik oldal félig korlát a másik oldalon nincs korlát. De ezt te változtathatod. nagyon aranyos fa a fejnél van egy cica meg egy kutya. Ha fehérbe veszed akkor meg báránykák. Ár 19990 az ágy keret 2500 a rács és a matrac 2500 a legolcsobb de mosható huzattal. 70*160 az ágy mérete. A név KRITTER ágykeret. Nekem tetszik és az ikea honlapon megnézheted.

Mi a hétvégén vettünk az IKEÁBA. Egyik oldal félig korlát a másik oldalon nincs korlát. De ezt te változtathatod. nagyon aranyos fa a fejnél van egy cica meg egy kutya. Ha fehérbe veszed akkor meg báránykák. Ár 19990 az ágy keret 2500 a rács és a matrac 2500 a legolcsobb de mosható huzattal. 70*160 az ágy mérete. A név KRITTER ágykeret. Nekem tetszik és az ikea honlapon megnézheted.
Szintén IKEA: SINGLAR gyerekágy, egyik oldalon leesésgátlóval (kb. az ágy 2/3-a, még simán oda lehet ülni mellé). Ágyráccsal együtt adják. 10490.-Ft 5ezerért már lehet hozzá matracot is venni ugyanott. Így még mindig csak 15490.-Ft. Ettõl olcsóbban nem tudom hol lehetne még ágyat venni. A link: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S39823978

Szerkesszünk háromszöget, ha adott az egyik oldala, az ahhoz tartozó magassága és még egy magassága? Valaki tud segíteni?

tehát pl. adott a, m(a) és m(b)

Legjobb válasz: 1. felveszem az adott oldalt, 2. a hozzátartozó magassággal párhuzamost szerkesztek, 3. az adott oldal fölé szerkesztek egy Thalész-kört, 4. a szakasz egyik végpontjából elmetszem a másik magassággal, ez a magasság talppontja, 5. a szakasz másik végpontjából ezen át egyenest húzok, 6. ez metszi ki a párhuzamosból a harmadik csúcsot. Ez a megoldás menete. A megoldáshoz egy dinamikus ábra is készül, ha érdekel majd elküldöm a linkjét.

1. felveszem az adott oldalt, 2. a hozzátartozó magassággal párhuzamost szerkesztek, 3. az adott oldal fölé szerkesztek egy Thalész-kört, 4. a szakasz egyik végpontjából elmetszem a másik magassággal, ez a magasság talppontja, 5. a szakasz másik végpontjából ezen át egyenest húzok, 6. ez metszi ki a párhuzamosból a harmadik csúcsot. Ez a megoldás menete. A megoldáshoz egy dinamikus ábra is készül, ha érdekel majd elküldöm a linkjét.
Mivel másokat érdekel, ezért itt a link: http://zsiga41.szaldobagyi.hu/tartalom/geometria.html#Szerke.. oldalon vannak a szerkesztési feladatok. Ennek az elérése: http://zsiga41.szaldobagyi.hu/matek/4814092.html
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget!
De ne már... A házi az arra van, hogy megcsináld. Nem pedig, hogy kiírd GyK-ra. a, ma, mb ... hallod... gimiben, felsõbb iskolákban vért fogsz izzadni. Na meg persze felvételinél... Úgyis bent kell lény 4-is a suliban, miért nem kérded meg az ügyeletes tanárt, vagy valamelyik Mr. Észbombát? De úgyis hiába írom... Most meg majd jön a levél, hogy te 13-14 évesen a te lelkedet ne sértse meg senki, meg az a fene nagy önérzeted is mindjárt elõjön. Csak figyeld meg.
A kérdező hozzászólása: nyugalom, nincsen semmi baj egyébként inkább megkérdezem itt és megértem, minthogy lemásolom valakiröl (tudom, hogy hosszú ö, mielött belekötnél) a szünetben, és a dogában majd nem fogom érteni
Jól van, én nem azt akartam mondani, hogy másold le másról, hanem hogy kérdezd meg a másikat. Csak érted, mi a különbség? Vagy, ha a tanár nem paraszt, és megérti, hogy nem sikerült megértened, megkérhetted volna, magyarázza el mégegyszer. De mostmár mindegy.

Hogy lehet wordben megoldani, hogy az egyik oldalon bal oldalon legyen az oldalszám, a másik oldalon meg jobb oldalon?

Azért, hogy ha kinyomtatom (dupla oldalasra), akkor mindig kívülre essen az oldalszám.

Legjobb válasz: http://informatika.gtportal.eu/index.php?f0=w3_oldal_125

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ez alapján sikerült!:)

Normális az, hogy menstruálásnál csak az egyik oldalam fáj/szúr/görcsöl/lüktet? Vannak "normális" görcseim is, de a java a jobb oldalra összpontosul.

Legjobb válasz: Szerintem igen. Nekem is világ életemben egy oldalra összpontosult így, ahogy te leírtad, csak nekem bal oldalt.:)

Szerintem igen. Nekem is világ életemben egy oldalra összpontosult így, ahogy te leírtad, csak nekem bal oldalt.:)
nekem is szinte csak a bal oldal
Normális. Senkinek nem egyforma a két oldala.Pl. az inj. sem ugyanúgy fáj mindkét oldalba.Valószínûleg, amikor a pete a j. petefészkedben érik, akkor nagyobb a fájdalom. Van akinek mindkettõ egyformán fáj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!