Találatok a következő kifejezésre: Az egyik most (5694 db)

Jan.11-én menzeszem első napja.19-én együtt voltunk a párommal, védekezés nélkül. Most 8-án kellett volna megjönnie. Két teszt (igaz mindegyiket délután). Az egyiket most pénteken. Negatív! Esély terhességre? Puffadás, émelygés ezek adottak

Van még esély ,hogy mégis az lennék?

Legjobb válasz: Szia!A spermák 2-3 napig is életképesek,sõt NEM ritka esetben akár 4 napig is!!Szóval igen,van esély arra,hogy esetleg teherbe estél.:)Megkérdezhetem,hogy hány naposak a ciklusaid?

Szia!A spermák 2-3 napig is életképesek, sõt NEM ritka esetben akár 4 napig is!!Szóval igen, van esély arra, hogy esetleg teherbe estél.:) Megkérdezhetem, hogy hány naposak a ciklusaid?
nekem is volt hasonló, szerintem csak késik, azért drukkolok
A kérdező hozzászólása: ha jól számolom 28 naposak.néztem kalkulátorok segítségével..ott az jött ki, hogy 20.tól vagyok fagamzásképes..egynél írta csak ki, hogy 19.-e már termékeny nap nálam
A kérdező hozzászólása: a tüneteim terhességre utalnak..még ha a tesztek negatívak is.(émelygés, puffadás, alhasi görcsök is(mintha keményedne pocim is) hipochonder lennék? ennyire elveszi az eszem, hogy szeretnék babát?
Ha 19-én voltatok együtt, akkor 21-22-ig simán elélnek a spermák odabent.Sõt, még a 23-át is megmerném kockáztatni.De ha 23-a után volt csak ovulációd, akkor kizárt a terhesség!!
Jah, elsõ válaszoló voltam.:)

Eddig elég volt az egyik, most a kettő is alig. Mi történik?

17-én töltjük a 6.hónapot,és csak szoptatok.Eddig mindig egy mellb?l evett a kislányom,most meg napok óta kett?t "fogyaszt" el minden etetésre,de ugyan úgy megéhezik rá 3 órájára,mint ezel?tt.Mi lehet a baj?Nem elég neki a tejem?

Legjobb válasz: Nálunk is így volt néhány napja (az én kislányom is 6 hónapos). Õ se eszik még semmit, most kezdtük az almalét, reszelt almát. Kicsit gyakrabban kért szopizni, de néhány nap alatt elég lett neki a tejcsi. Szerintem is kezdhetitek a hozzátáplálást szépen lassan. Addig meg próbáld gyakrabban szoptatni, így több tejed termelõdik. Minden jót! Sok tejcsit! nagycsaládos anyuka

Nálunk is így volt néhány napja (az én kislányom is 6 hónapos). Õ se eszik még semmit, most kezdtük az almalét, reszelt almát. Kicsit gyakrabban kért szopizni, de néhány nap alatt elég lett neki a tejcsi. Szerintem is kezdhetitek a hozzátáplálást szépen lassan. Addig meg próbáld gyakrabban szoptatni, így több tejed termelõdik. Minden jót! Sok tejcsit! nagycsaládos anyuka
Könnyen meglehet, hogy nem. Már elég nagy, többet is mozog. A hatodik hónap körül is van egy fejlõdési ugrás. Talán ideje lenne elkezdeni a hozzátáplálást. Amellett is szoptathatsz, amíg akarsz vagy a baba akarja. Nyugi, ez az élet rendje! A kisbabád nagy baba lett!
De megfognak :D
De igen, mindenképpen le kell fedni az akváriumot! Hidd el attól nem lesz bajuk, nem véletlen, hogy a szakboltokban is le van fedve minden akvárium. Különben az összes hal megdöglene, ugyanis imádnak kiugrálni.
Hát ha kiugranak tuti kampec :D A kiszáradt halat ne tedd vissza :D Viccen kívül, fedd le az akváriumot, mert egy sem marad. Stresszes helyzetben extrém ugró némelyik hal.
nekem egy annulatus ugrott ki, aztán lejjebb szívtam a vizet, 8centisre, de már közben le is párolgott, már ilyen kb 15cm van felül, hát azon már biztos nem ugrik át
A kérdező hozzászólása: Köszi


Szerinted melyik jobb? Az Eco Zash vagy a Clean Ballz mosógolyó? Az egyiket mosdt 7.99o. -, a másikat 6.99o. -ért látom. Kell hozzá + mosószóda vagy valami?

Legjobb válasz: Szerinted a zsíros jellegû szennyezõdést mi oldja fel? Fizikát, kémiát át kellene olvasni!

Szerinted a zsíros jellegû szennyezõdést mi oldja fel? Fizikát, kémiát át kellene olvasni!
Lehúzás mindegyik!

Most akkor hogy van? Egy kapcsolatban az a jó ha két teljesen ellentétes gondolkodású ember jön össze vagy amikor két ember teljesen egyformán gondolkodik az életről? Most igaz az ellentétek vonzzák egymást szöveg vagy sem?

Legjobb válasz: Az ellentét ilyen dolgokban, hogy hobbi, zene, ízlés, nem számít. Súlyosabb dolgokban számít. Mondjuk a párom megrögzött panelimádó, én viszont nem akarok olyan helyen lakni, ahol még 100-an laknak és kert sincs, az azért elég nagy probléma,mert egyikünk sem érzi majd jól magát a késõbbiekben. Vagy én nem akarok gyereket, neki ez az egyik nagy álma. Hát, ez is eléggé szívás. De most hol érdekel engem, hogy õ Metallicát hallgat, én meg Eminemet? Egy bizonyos szintig igenis vonzó az, hogy õ nem olyan, mint én, hanem más. Magamat már ismerem, õt nem :)

Az ellentét ilyen dolgokban, hogy hobbi, zene, ízlés, nem számít. Súlyosabb dolgokban számít. Mondjuk a párom megrögzött panelimádó, én viszont nem akarok olyan helyen lakni, ahol még 100-an laknak és kert sincs, az azért elég nagy probléma, mert egyikünk sem érzi majd jól magát a késõbbiekben. Vagy én nem akarok gyereket, neki ez az egyik nagy álma. Hát, ez is eléggé szívás. De most hol érdekel engem, hogy õ Metallicát hallgat, én meg Eminemet? Egy bizonyos szintig igenis vonzó az, hogy õ nem olyan, mint én, hanem más. Magamat már ismerem, õt nem :)
Ez a fizikában, a mágneseknél igaz. Embereknél inkább a hasonló értékrend fontos. Homlokegyenest eltérõ személyiségû ember izgalmas ideig-óráig, de hosszútávon komoly problémák pattanhatnak ki, ha gyökeresen más az életfelfogásuk. Gondolj bele: költekezõ vs. spórolós. Családcentrikus vs. "soha nem akarok gyereket" Rendetlen vs. rendszeretõ. Szétszórt vs. precíz ember. Mélyen vallásos vs ateista vagy más vallású. De még a politikai nézetek is okozhatnak gondot, pláne, ha valaki szeret beszélni róla. Sarkítva, de egy náci és egy kommunista soha nem alkot jó párt.
Embere válogatja. Van, akinek nem jön be az ellentét, mást boldoggá tesz. Gyerek kérdésben mondjuk azért ez elég fontos, de ha nem ilyesmit takar a különbözõ gondolkodás, akkor nem hiszem, hogy probléma.
hasonló a hasonlónak örül. az ellentétek csak ideig-óráig vonzzák egymást...utána már taszítják.
Szerintem az ellentétek apró dolgokban még jók lehetnek, hacsak nem mennek a másik idegeire egy idõ után.... Azonban a fontos dolgokban csakis a hasonló gondolkodás állja meg a helyét. Értem én ezalatt azt, hogy pl. a volt férjemrõl már a házasságunk éveiben kiderült, hogy semmi esetre sem szeretne gyereket. Én pedig pont az ellentétje voltam. Én szerettem volna. El is váltunk, többek között ez volt a fõ ok. Tehát ilyen kaliberû kérdésekben jó, ha egyetértés van a felek között. A második férjemmel már nem volt ilyen nézõpont eltérésünk, 3, 5 éves már a lányunk. :)
Attól függ. Jó, ha te a zsemle tetejét szereted, õ meg az alját. Ha szeretsz irányítani, õ meg szereti, ha irányítják. Zenében, filmekben, könyvekben az a jó, ha ugyanazt szeretitek.
Az a jó, ha hasonlóan gondolkodnak, és hasonló az érdeklõdési körük. Mûködhetnek az ellentétek is, de ahhoz türelem és elfogadás kell. Én és a párom teljesen különbözünk, és sokat is veszekszünk emiatt, többet, mint az átlagpárok. 6 év után még mindig összebalhézunk kisebb dolgokon is, de már rutinosan kezeljük. Átvészeltük a legnehezebb idõszakokat, és már toleráljuk, ha nem is fogadjuk el teljesen a másik ilyen-olyan dolgait. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nem vagyunk erõsebbek vagy összetartóbbak más pároknál, inkább csak megnõtt az ingerküszöbünk. Szerintem az ellentétek érdekesek az elején, ezért vonzzák egymást, de utána ez gyorsan átfordul taszításba, amint az érdekek komolyabban összekülönböznek.
Én sosem értettem ezt az "ellentétek vonzzák egymás" dolgot. Nekem ez sosem jött be. A mostani párommal olyan szinten egyformán gondolunk és érzünk dolgokat, hogy én rágondolok valamire, a párom már ki is mondja és fordítva is igaz. Sokszor szinte ijesztõ, olyan érzés, mintha a fejembe látna. Az eddigi legérdekesebb történet az volt, hogy egy novemberi nap (nem volt sem szülinapom, sem névnap, semmilyen ünnep sem a közelben) hirtelen annyira vágytam rá, hogy ha jön a párom, hozzon nekem egy szál vörös rózsát. Hogy akkor ez a kívánságom honnan jött, nem tudom, de erõsen gondoltam rá, vágytam rá. A párom akkor még nem lakott velem, tehát mégcsak véletlen sem sejthette ezt az óhajomat. Mikor megérkezett kezében a szál vörös rózsával, majdnem elájultam, levegõt alig kaptam, hogy ezt nem hiszem el, honnan tudta?! Mire Õ: megérzés. Szóval nekem csak az vált be, hogy a teljesen velem egy hullámhosszon lévõ pasi jön be, az ellentétekbõl nem kérek.
Az a jó, ha inkább egyformák. Hiszen együtt kell élniük, így nem kell annyi kompromisszum.De van egy két jellemvonás, ami "kívánja" maga mellé az ellenkezõjét: -visszahúzódó, nehezen barátkozónak kell egy társ, aki beviszi az életbe, -egy lassú, tutyimutyi mellé kell egy határozott, aki dönt, aki megcsinálja az otthoni munkákat. Gondolom, kezdetben izgalmas az ellentétem, de idõvel inkább idegesítõ lesz, közös érdeklõdés híján meg befullad az egész.
Én annak idején egy nagyon más gondolkodású fiúval jöttem össze. Ahhoz képest elég sokáig tartott. (2, 5 év) Ma mégis azt mondom, hogy Isten õrizzen még egy ilyen férfitól. Nagyon sokat veszekedtünk, és õ soha nem volt hajlandó semmibõl sem leadni. Végül megcsalt. Így utólag már nem is bánom, hogy vége lett. 24/n
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem mert sokan azt mondják az ellentétek vonzzák egymást..de mivel ellentétek eleve nem gondolkodnak egyformán és más az érték rendjük és más iránt érdeklõdnek...és akkor ott vannak azok akik azt mondják hogy fontos hogy egyformám lássák a világot és azonos legyen az érdeklõdés hobbi, tehát ha valaki másképpen gondolkodik más zenét szeret akkor alapban más az ízlése és érdeklõdése és rálátása a világra..akkor most melyik igaz??
Így van! Az ellentétes dolog addig mûködik, amíg megvan a szerelem. Amikor az elmúlik már csak az ellentét marad és utána nehéz szeretni valakit, ha teljesen az ellentéted! Olyan párt kell találni, akivel közel azonos a gondolkodásod és ahogyan élsz, amiket szeretsz, stb, stb...
Cseszheted a humán tudásod, ha egy ilyen "problémához" egy kérdést kell feltenned itt...
Így van, most lesz 21 (mármint december 4.-én) és hülye vagy:P
Ha 1992 decemberben született, akkor 2002 decemberben volt 10, 2012 decemberben 20 éves, és valóban 2013 decemberben azaz idén lesz 21.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tudom, hogy a számokhoz sötét vagyok. Humán dolgokban viszont bárkit lenyomok. :)
Ha ennyire nem tudsz számolni, akkor ott a számológép. :D

Eddig ha belegondoltam abba hogy terhes vagyok rám tört egy nagy izgalom és fura érzés a hasamban. (mint amikor izgul az ember). Most 90%hogy terhes vagyok. Nagy rajtam a nyugalom. Ti is voltatok így ezzel? Megéreztétek hogy sikerült?

Legjobb válasz: Szia! Érdekes én pont fordítva voltam :) Nagyon sokat álmodoztam,milyen lesz majd,ha meglátom a két csíkot,kerekedik a pocim. Én pár nappal a nem várt elõtt álmodtam egy pozitív tesztet,aztán késett,és ott volt a két csík. Fel sem fogtam,hogy úristen,most tényleg! Nem tudom pontosan leírni mit éreztem,de hirtelen nagyon furcsa lett,hogy ott van bennem egy icike picike valaki,aki az én gyermekem. Most már persze természetesnek érzem,de akkor nagyon nagyon izgultam :) 29hkm

Szia! Érdekes én pont fordítva voltam :) Nagyon sokat álmodoztam, milyen lesz majd, ha meglátom a két csíkot, kerekedik a pocim. Én pár nappal a nem várt elõtt álmodtam egy pozitív tesztet, aztán késett, és ott volt a két csík. Fel sem fogtam, hogy úristen, most tényleg! Nem tudom pontosan leírni mit éreztem, de hirtelen nagyon furcsa lett, hogy ott van bennem egy icike picike valaki, aki az én gyermekem. Most már persze természetesnek érzem, de akkor nagyon nagyon izgultam :) 29hkm

Vajon boldogok azok akik egy csomo penzt dobtak ki az ablakon azert hogy egy (most nem jellemzem) szemelyjol eljen egy darabig?

Legjobb válasz: És te boldog vagy attól, hogy most ezen sopánkodsz? Az vajon több intelligánciára vall amit most te csinálsz? Hogy piszkálódsz azokkal akik gyõzelemhez juttaták a kedvencüket? Én sem szavaztam sosem iylen mûsorokba, de nem is foglalkozom azzal, hogy más mit csinál.

És te boldog vagy attól, hogy most ezen sopánkodsz? Az vajon több intelligánciára vall amit most te csinálsz? Hogy piszkálódsz azokkal akik gyõzelemhez juttaták a kedvencüket? Én sem szavaztam sosem iylen mûsorokba, de nem is foglalkozom azzal, hogy más mit csinál.
hát ezt a kérdést elég sokféleképpen lehet érteni
A kérdező hozzászólása: Alig vartad hogy valaszoljak, harom napig tordelted a kezed hogy mikor irok?Szanalmas vagy.
Ezen a semmitmondó válaszon gondolkodtál 3 napig? :) ))) Kár volt megeröltetned magad. Biztos hallottál már arról a mondásról, hogy hülye kérdésre hülye válasz. Ha te nem tudtál értelmes kérdést feltenni, akkor ne várj többet a válaszoktól sem.
A kérdező hozzászólása: Mar megint egy kotekedo kedves antipatikus szemely.Ha nem vagy kepes normalis valaszt irni akkor menj mar melegebbre...
Ennél értelmetlenebb kérdést nem tudtál volna feltenni? Eleve nem is egyértelmû, hogy mire akarsz kilyukadni. (Bár lehet velem van a probléma, és még véletlenül veled) Most az a bajod, hogy ilyen mûsorokra elszavaznak egy csomó pénzt, vagy az, hogy pont olyanra ment több szavazat, akit te utálsz? Mert hogy ez " (most nem jellemzem) szemelyjol " arra utal. De lehet mindkettõ. A másik, hogy nyílván igen biztosan boldogok, hisz ezért szavaztak, ez volt a céljuk. Tényleg nem értem mit vársz. És még te vagy felháborodva. Az "elmebeteg" kijelentés egyébként honnan jött? Mert hogy abszolút nem illik a képbe. Te is olyan vagy, mint az általad lehurrogott Alekosz, mikor Jerzyt leretardálta, de azt se tudta mit jelent. :) Gratulálok!
Milyen jogon dobálózol ilyen szavakkal, hogy elmebeteg? Tisztában vagy egyáltalán a jelentésével, vagy csak úgy használod, mert jól hangzik? Elmebeteg lennék csak azért, mert elmondtam a véleményem a szánalmas kérdésedrõl? Valamit nagyon benéztél! :) De tõled nem is várok többet.
A kérdező hozzászólása: Milyen elmebeteg vagy te utolso...Ha kepes vagy ra valaszolj, ha nem, allj tovabb!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Megis csak ugy nyomattak a szavazatokat, mert "o vitte a musort", olyan jopofa volt...Pfujjj.
Teljesen mindegy, hogy ki, mennyi szavazatot küldött erre az ingyenélõ, alkoholista hernyóra, mert már elõre "megírta" az RTL-forgatókönyve a gyõzelmét. Ami nagyon szomorú, hogy ennyi "hasznos" munkával ilyen hatalmas pénzhez lehet jutni. Igen! Ez 2011-ben a való világ:(( Ráadásul a nézettségért most újra élvezhetjük Alekosz Ciceró csodálatos 40-50 szavas megnyilvánulásait. Egy fillért sem áldoznék ilyen haszontalan dologra. A villanyszámla fontosabb!!
A saját, sivár, élményszegény életükben igen, azok...majd kevésbé lesznek, ha jön a telószámla, vagy a hóvége...De az ilyenek ezt fel sem fogják...Én nem azt mondom, kedvencre lehet küldeni egyet (de az vmilyen tehetséges emberke legyen már inkább, ne egy "ilyen"...)...de rákölteni a havi rezsit???
Várta a fene...már el is felejtettem. Csak a megválaszoltjaim között a legtetejére került a kérdésed, amibõl következik, hogy jött rá válasz. Megnéztem, ennyi. A szánalmas nem én vagyok. Most komolyan, 3 nap múlva minek írtál már? Pláne, hogy csak ilyen jelentéktelen ismételgetés...

Van még itt más ekkora baba is? Babám most töltötte az egy évet és 12 kiló!

Most voltunk az 1 éves státusz vizsgálaton és 11 kiló 90 dekának mérték a kincsem! Itthon nem szoktam méregetni, de ezt kicsit soknak tartom. 2 hónapja 11,2 kg volt, azóta nem eszik többet, de sokkal aktívabb, többet mozog, mászik, most kezdett járni. Doki mondta diétáztassam.... amúgy nem kövér, mert elég hosszú hozzá, 80 cm körül. Ismerek nála sokkal hurkásabb kicsiket is. Van másnak ilyen "nagy " babája? Titeket is megszólnak néha?

Legjobb válasz: Megdöbbentem azon amit a gyerkorvos mondott. hogy mondhat ilyet egy 1 évesnek? Agyma ledobom. Az én kisfiam aki most 2 éves 17 kg. ' évesen 13 kg volt. Ki milyen alkat a csladában? Van kainek a magasságát örökölhette? Vagy az alkatát? Hány kg val született. Igazná nem kell aggódni nyúlik sokat. Majd ha 10 évesen 145 cm és 78 kg lesz akkor aggódj. most egyen életkodának megfeleõen annyitr ami jól esik és mozogjatok sokat.. vagyis had futkosson kint. Diet anyuka.

Szia az én kislányom is most volt egy éves, a státuszvizsgálaton 77, 5 centihez 10, 58kg volt, tehát kb ugyanolyan alkatú mint a te babád. Van egy kis pocakja, és combocska. De semmi extra hurka, én nem látom kövérnek, és az orvos se mndott rá soha semmit. Ne hallgass a tiédre. Szerintem dinka.
Megdöbbentem azon amit a gyerkorvos mondott. hogy mondhat ilyet egy 1 évesnek? Agyma ledobom. Az én kisfiam aki most 2 éves 17 kg. ' évesen 13 kg volt. Ki milyen alkat a csladában? Van kainek a magasságát örökölhette? Vagy az alkatát? Hány kg val született. Igazná nem kell aggódni nyúlik sokat. Majd ha 10 évesen 145 cm és 78 kg lesz akkor aggódj. most egyen életkodának megfeleõen annyitr ami jól esik és mozogjatok sokat.. vagyis had futkosson kint. Diet anyuka.
Elsõ vagyok. Egyáltalán nem látom kövérnek. A mi dokink meg van vele elégedve. Inkább erõs baba. Olyan hasizma van, hogy mi is megirigyeljük :-) Mennyivel született? Mi 5250g, 58 cm.
Szia! Fiam 6 hónapos 10 kg és 74 cm :-)
Szerintem a dokira hallgass, bárkit kérdezel akinek nagy babája van soha nem fogja bevallani, hogy túlsúlyos a kicsi, mindig lesz vmi indok, hogy miért nagy... Amúgy ha most kitágul a pici gyomra, baromi nehéz lesz a késõbbiekben fogynia, amikor már õt is zavarja.
13.11-es vagyok. Persze, így is van, ne agonizálj ezen! Szeritntem is meg fog nyúlni. Még mi sem tartunk ott de a 2 éves kislány akit említettem így volt. Olyan volt mintha fogyott volna egy csomót (még a férjem is észrevette pedig az nagy szó) pedig nem csak nõtt vagy 5 cm-t. Pelenkából is kisebbet kellett neki venni (Pampers 4+ helyett 4-est) a nyólás miatt kifolytak a dolgok.
A kérdező hozzászólása: "Kitágul a gyomra", igen ez nekem is eszembe jutott, na de mit csináljak, ha már a születése óta nagy az igénye? Még javában anyatejes volt, amikor nagyobb adagokat evett. Doki elsõ héten mondta álljunk át a 4 óránkénti szopizásra. Na ja de nem neki kellett hallgatni és látni ahogy sír a gyerek mert éhes (kevés tejem volt). Sosem tömtem, de ennél kevesebbet nem lehet adni egy ilyen korú, ilyen mozgékonyságú gyereknek.
Már nem tudm melyik válaszoló vagyok..akinek vékony a lánya.:-) Unokatesóm fia 3300 grammal született, három hónaposan 6.5 kg volt és 68 centi. Semmi mást nem ad neki csak anyatejet, 4, van hogy csak 5 óránként eszik. Na ilyen esetben mit kéne csinálni? Levenni cicirõl félúton, hogy eleget ettél fiam, és hallgatni, hogy sír? Ez marhaság!
Szia! Az én kislányom most múlt 11 hónapos, 82 cm, és 12 kg. Szerintem egyáltalán nem kövér, de nagyon cuki kis hurkái vannak, és édes pocija!
az én babám, 4 hósan 8, 5 kg volt, azóta nem etetem állandóan, nem akarom hogy nagyon pufi legyen, amúgy 4 kg mal is született, és 58 cm, rel, . most 10 kg 7 hónaposan
Na az örök kérdés ami foglalkoztatja az anyukákat..vagy a fura orvos vagy pedig a "jóakarók" miatt. Te tudod mit eszik a gyereked, ahogy írtad semmi felesleges marhasággal nem tömöd. akkor nincs gond, egyszer csak nem hízni hanem nyúlni fog. Én is egyet értek abban, hogy nem nagoyn lehet neki azt mondani, hogy nem ehetsz többet...ha téged zavar a súlya, akkor lehet cselezni laktató, de kevesebb tápértékû kajákkal. Bár szerintem nem érdemes egy évesen ezzel sakkozni. az én lányom 1 évesen 82 cm volt és 8000 gramm..sehol egy hurka, pocakja sem volt, csak a buksijára növesztett jókora pofazacskókat. Az utcán volt aki megszólt, hogy látszik, hogy szeret a gyerek enni, mert milyen kövér...Úgyhogy értem mire gondolsz, nekem is rosszul esett.:-(
13.11.-es vagyok. Még annyit szeretnék mondani, hogy diétázni szerintem egészségtelen egy ilyen kicsi gyereknek (persze ne kapjon csokit stb. de írtad, hogy nem kap). Nem tudsz vele mit csinálni, ekkora és kész. Én sem tudok vele mit csinálni hiába szeretném, hogy legalább 1 kilóval legyen nagyobb, nem lehet megtömni!
Hát szerintem egy kicsit nagyocska de ha 80cm akkor nem lehet kövér max. babásan pufi. Az enyémhez képest hatalmas de Õ meg kicsike bár minket nem piszkálnak pedig 2 orvosunk van. 16 hónapos, 9kg és 78cm. A szomszéd kislány 2 éves, Õ 12 kiló, nekik azt mondták, hogy pont átlagos a súlya.
Baromságot írt az elsõ oldal legutolsója. Az én gyerekem kifejezetten rossz evõ. Azt mondta az orvos hogy nagyon jól hasznosít.
12.22-es-nek. Van gyereked? Hogy mondod meg egy évesnek, hogy nem ehetsz többet? Ha te is éhes vagy eszel nem?
1 évesen 13 kg volt fiam, és 83 cm. 15 hónaposan 14 kg és 85 cm.Nekünk ilyet a dokink sosem mondott, hogy diétáztassam. Majd ha megy le mozogja. Jó pofa, diétáztasd, idióta egy nõ lehet. Ne hogy éheztesd szegény gyereket.
Az én lányom 3000gmal, és 52 cm el született, most 1 éves, és 78 cm, 9000g, van pár hurka a kezén:) , egy kis pocak Nekünk meg azt mondták, hogy a magasságához képest kevesebb a súlya!A dokid az nem normális!Az igaz, hogy a nehezebb babák nehezebben állnak fel, kúsznak, másznak a "súlyú" miatt, de amíg a mozgásában nem zavarja(ezt a gyógytornászunk mondta!)
Megint az elsõ vagyok. Most lassúlt a súlygyarapodás, viszont egyre hosszabb. Általában 1 évesnek nézik. Kilóg a babakocsiból a lába. Apja 192 cm. Rá hasonlít a termete. Még jó, hogy fiú :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi lányok, hogy megnyugtattatok :) Tudom én, hogy nem kövér, csak mégis rosszul esett...de már nem elõször mondta ezt az orvos :( Pedig, már nyúlt is! Fél évesen a 10 kiló körüli súlyával tényleg jó húsban volt, pufi képpel :) De aztán elkezdett mászni, felállni és teljesen megváltozott, már nem rakódik le rá annyi, lemozogja és megnyúlt . Természetesen nem fogom diétáztatni, hisz növésben, fejlõdésben van!
Fiam 1 évesen 12, 2 kilós és 82 centi volt akkor (10 éve) nagynak számított, most már teljesen átlagos lenne. De nem szóltak meg Õ 4, 4 kilóval és 57 centivel született, az is eléggé rikta volt, de ma már ez sem lenne az. Nehogy diétáztatsd már. Fél évesen 10 kiló na az már szerintem kicsit sok, de 1 évesen 12 nem az, fõleg hogy fióú, a csontjai is erõsebbek, mint egy lánynak. (A fiam mindig nagy maradt (párom 193 és 170 centi vagyok) õ most 10 évesen 150 centi és 45 kiló 39-es lábbal) Van egy lányom is most 15 hónapos, 11, 4 kiló, szintén 82 cm.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk magas család, de alacsony, túlsúlyos sem, tök átlagos, normális. 3330 g-al született. :) Elsõ perctõl kezdve nagyon jó étvágyú baba volt :)
A kérdező hozzászólása: :) Igen, mi is hasonló súlyban voltunk ennyi idõsen :) Örülök, hogy nem vagyunk egyedül :) Doki szerint "tömöm" a gyereket :S :( "Túl sokat eszik".... ez nem igaz, mert napi 4x-5x kap enni, napi 2x tápszert (210-220 ml), ebédre fõzelék, friss zöldségekbõl, cukor és egyéb ízfokozó nélkül, közte meg csak zöldség, gyümölcs. Nem kap csokoládét, édes pudingokat vagy kekszet! Egyszerûen ilyen "vasgyúró" alkat :)
Szia!hát az én 6 hónapos kisfam is 9800 gramm és 74 cm, biztos lessz õ is ekkora 1 évesen.

Letört az egyik fogam teljesen (egy éve kb), és ránõtt az ínyem, most bedagadt, begyulladt és fáj. Mit fogy vele csinálni az orvos?

Tudom, hogy el kellett volna vele menni hamarabb, de eddig nem fájt, viszont most teljesen bedagadt az egész arcom, fáj az állkapcsom és több másik fogam is, ráadásul az állkapcsom alatti nyirokcsomóm is megduzzadt, nagy és kemény. lehet mindez a gyulladt foggyökér miatt?

Legjobb válasz: Jupi, nagyon ügyes vagy. Apám volt még egyszer ennyire okos, neki is begyulladt az egész állkapcsa, ki is kellett szedni szinte minden fogát emiatt. De most komolyan, ki az az eszetlen, aki ha letörik a foga, nem megy rögtön orvoshoz?! Most már mindegy, csak annyit tudsz tenni, hogy bemégy az ügyeletre, mert ilyen fokú és fajtájú gyulladástól simán el lehet patkolni. Nem viccelek.

Jupi, nagyon ügyes vagy. Apám volt még egyszer ennyire okos, neki is begyulladt az egész állkapcsa, ki is kellett szedni szinte minden fogát emiatt. De most komolyan, ki az az eszetlen, aki ha letörik a foga, nem megy rögtön orvoshoz?! Most már mindegy, csak annyit tudsz tenni, hogy bemégy az ügyeletre, mert ilyen fokú és fajtájú gyulladástól simán el lehet patkolni. Nem viccelek.
Irány a fogászati ügyelet ! Készülj a foghúzásra elõbb-utóbb! Bár lehet hogy foghúzás elõtt antibiotikummal kezelnek, ezért irány az orvos hogy minél hamarabb kezelésbe kerülj ! Ha tovább húzod az idõt, akkor csak a szájsebészet tud megmenteni, az állítólag nagyon kegyetlen.... még sose voltam, inkább fizetõs fogorvoshoz mentem, hogy megússzam a szenvedést. Ha amikor letört mentél volna orvoshoz, akkor megúszhattad volna mindezt!
Felvágják a fogínyt és kivésik a fogat. Arra készülj, hogy gyulladás esetén nem fog annyira hatni az érzéstelenítõ. Nem kellett volna eddig várni.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek amugy is a fogorvoshoz (eredetileg egy másik fogam miatt mentem el), most mondjam neki hogy ez jobban fáj, ezzel foglalkozzon?(sztk fogorvos)
Szerintem amint meglátja a feldagadt fejed, gondolni fogja, hogy b_a_j van, mikor pedig kinyitod a kicsi szád, látni is fogja, hogy miért. Ja, és ha "megdicsér", az jogos lesz...
Feltéve, hogy megéred a holnap reggelt.
A kérdező hozzászólása: Már nem dagadt, csak érzékeny. Elmentem a körzeti fogorvoshoz, de csak annyit mondott hogy nem tudja így mit lehet vele kezdeni, kellene röntgen, de nem adott beutalót, hiába kértem, mit tegyek? Nagyon félek, nem akarok meghalni....
Szerintem keress másik dokit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!