Találatok a következő kifejezésre: Az egyik már (10553 db)

Volt két hullámos papagájom, a hím meghalt, a tojó egyedül maradt. A hím fiatal volt még az íriszgyűrű se alakult ki neki, a tojó pedig kifejlett. Milyen korú papagájt vegyek az egyedül maradt tojóhoz?

Legjobb válasz: Legjobb, ha ivarérettet veszel, de ha nem tudsz egy fiatal is megteszi.Csak ne maradjon sokáig egyedül, mert akkor lehet, hogy 2 madarat kellesz venned.

Legjobb, ha ivarérettet veszel, de ha nem tudsz egy fiatal is megteszi.Csak ne maradjon sokáig egyedül, mert akkor lehet, hogy 2 madarat kellesz venned.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a választ, és ugye jól tudom, hogy a szemükön az íriszgyûrûrõl lehet megismerni, hogy mennyire idõs?

Lombikosok! Egy napja punctión voltam. Leszívtak 6 tüszőt, de mára csak egy petesejt termékenyült meg. és kettő még talán érésnek indult. Lehet még ebből valami? Vagy csak az az egy marad, ami megtermékenyült?

Legjobb válasz: Szia! ezt leginkább a biológus tudná megmondani. de én hallottam olyanról,hogy szépen beindultak nem "esélyes" petesejtek is! Nekem 7-et szívtak le, ebbõl négy volt szép, kettõ termékenyült meg, és mindkettõ osztódott. egy 8 és egy 5 sejtest kaptam vissza. sajnos az elsõ lombik nem sikerült, de majd most:) már indulunk a másodiknak!

Szia! ezt leginkább a biológus tudná megmondani. de én hallottam olyanról, hogy szépen beindultak nem "esélyes" petesejtek is! Nekem 7-et szívtak le, ebbõl négy volt szép, kettõ termékenyült meg, és mindkettõ osztódott. egy 8 és egy 5 sejtest kaptam vissza. sajnos az elsõ lombik nem sikerült, de majd most:) már indulunk a másodiknak!
Én is lombikos vagyok. Van olyan akinek az az egy szépen fejlõdik és meg is tapad, úgyhogy fel a fejjel és beszélgess neki, hogy ügyes leszel és szépen fogsz fejlõdni. :-)) és a pocidban lesz a legjobb helye. Nekünk mindig ezt mondták.
Szia! Persze, hogy lehet ebbõl még baba(babák)! Nekem tavaly augusztusban volt a lombikom.Nekem sajna csak 1 petesejtet tudtak leszívni.Képzelheted, hogy kétségbeestem, hogy így tuti semmi esély, hogy sikerüljön.Megtermékenyült, visszakaptam, akkor 4sejtes csöppi volt, most pedig már 10hetes és már majdnem 6kg az én Drága Kislányom! Egy sejtbõl is lehet baba, csak nagyon kell akarnod, és hinni benne! Nagyon-nagyon szorítok neked és kívánom, hogy sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem, sikerülni fog. A 3. válaszolónak pedig gratulálok:-)

Iker terhességem volt vagy van. Most 14. héten járok. A dokim szerint 5 hetesen mindkét babócának már dobogott a szíve, majd a 13 héten a kombinált teszt alkalmával az ultrahangos doki azt mondta, hogy az egyik már nem él. Lehetséges ez?

Nagyon szomorú és csalódott lettem. Összehasonlítottam a képeket az első terhességemmel és most akkora a pocakom, mint az elsővel 24 hetesen. Lehetséges ez? Hiszen amelyik elméletileg nem él az nagyon picike. Mitől nő ennyire a hasam?Olyan sok minden kavarog a fejembe. Már arra is gondoltam, hogy benézett valamit az ultrahangos doki és lehet, hogy mégis él mindkét baba és szépen fejlődnek, aztán azért ilyen nagy a hasam. De olyan sok köztük a különbség. Az élő az 68mm volt a másik amelyik a doki szerint nem ad életjelet az pedig 14mm. Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?

Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?
Hogy vagy? Van valami fejlemény?
Sajnálom hogy meghalt de tényleg örülj annak hogy nem akkor halt meg mikor már megszületett es ha megkérdezhetem hogy 1 vagy kétpetéjüek es milyen nnemûek??
Az ikres vagyok, talán 8-as. Bármi is lesz, gondolj arra, amit írtam, és te is. Egy nõnek velem együtt volt ikerterhessége, mint az enyém, olyan, 1 dokink volt. Neki ki is alakult a 20. héten, amitõl félt, a babákat meg kellett szülnie, meghaltak. Én annyira sajnáltam. Gondold el, hogy nem kívánta-e volna, hogy olyan helyzetben legyen, min te? Hogy nem baj, ha nem 2, de egészséges legyen az az 1! Gondolj erre, hogy az egyik mindenképp él, egészséges, semmi baja! Majd írd meg, hogy mi volt? De az a doki többet nem mondott? Hogy mi van ilyenkor? Hogy mi lesz? Nagyon átérzem a helyezetedet, én tavaly ilyenkor voltam terhes, és 2 hetente kellett uh-ra menni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Majd, hátha megtudom írni neked, megkérdem az orvosomtól. NAgyon rendes mindenre válaszol.
Koszonom szepen, eleg gyorsan szivodott fel a 16. Heti uh-n mar nem lehetett latni, csak annyit montak, hogy az a terulet echo szegeny a mehembe. Sajnos nem tudom mi az pedig erdekelne. Kitartas es boldog babavarast :)
A kérdező hozzászólása: 23:03-as Nagyon sajnálom ami történt, akkor Te tudod, hogy most mit érzek. Gratulálok a kislányodhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek. Mennyi ideig tartott neked a felszívódás? CSak ultrahanggal ellenõrizték azt? Remélem holnap csinál a dokim ultrahangot és csak pozitív eredményekkel szolgál majd. Remélem a másikkal minden rendben van. Jaj már olyan jó lenne érezni, hogy mocorog, akkor azért egy kicsit megnyugtatna, hogy jól van.
A kérdező hozzászólása: Egyébként meg az orvosokról csak annyit, hogy aki az ultrahangot csinálta a tök bunkó volt. Annyit mondott, hogy tudja, hogy ikerterhességet hord? Válaszom igen. Erre a doki: és azt is tudja, hogy az egyik már nem él? Hát erre én már nem tudtam mit mondani, csak sírtam és teljesen össze törtem, még jó hogy a barátnõm velem volt, és próbált vigasztalni, nyugtatgatni. Szóval nagyon megértõ és együtt érzõ volt a doki. Lehet, hogy neki ez mindennapos dolog, de nekem nem és engem nagyon szíven ütött. Azért talán lehetnének kicsit kíméletesebbek is, hiszen mégiscsak egy apró kicsi emberkérõl beszélünk akinek már dobogott a szíve! Szóval megtudom érteni, hogy mit érzel
A kérdező hozzászólása: 8/9. Gratulálok a babáidhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok neked. Igen, arra próbálok gondolni, hogy tényleg így a jobb, mert ha ez késõbb történik, akkor sokkal rosszabb, akkor a másikat is jobban veszélyezteti, vagy ha mondjuk betegen születik. Csak nagyon fáj és nehéz beletörõdni, valószínû, hogy idõvel enyhülni fog a fájdalmam és könnyebb lesz. Azért kíváncsi vagyok mit mond a dokim holnap. A genetikai tesztem eredménye elméletileg negatív lett. Most próbálok koncentrálni és nagyon vigyázni a meglévõ egészséges picikémre, és csak abban reménykedek, egészségesen fejlõdik majd tovább.
nekem 10 hetesem halt el az egyik babam.. Semmit nem vettem eszre belole csak a 12. Heti uh-n mondta a doki :( felszivodott es semmilyen komplikacio nem lett kiveve annyi, hogy az AFP-m joval magasabb lett a kelletenel..genetikan kiderult, hogy az ikerterhesseg miatt. Ne ijedj meg, hogy ha veled is ez tortenik. Engem is ijesztegettek, hogy beteg a babam stb. Makk egeszseges kislanyom szuletett :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Persze, hogy örülök a megmaradt babára és lehetõ legjobban megpróbálok rá vigyázni, mert abba belehalnék, ha annak is valami baja lenne.
A kérdező hozzászólása: Próbálom elfogadni, de nagyon nehéz. Az ultrahang után felhívtam az orvosom, azt mondta, hogy mivel még nagyon picike, ezért nem kell semmilyen mûtét, sem gyógyszeres kezelés, mert fel fog szívódni magától. Viszont a felszívódás miatt kockázatosabb a másik egészséges baba vetélése. Úgy hogy ha vérzek, akkor azonnal kórház. Kedden délután megyek a dokimhoz és remélem akkor csinál egy ultrahangot és akkor kiderülhet, hogy mi a helyzet pontosan. Ha tényleg úgy van, ahogy az ultrahangon látták, akkor csak remélem, hogy minden szövõdmény nélkül felszívódik hamar és a másikban nem okoz semmi problémát. Akkor szerintetek arra ne is gondoljak, hogy lehet, hogy hárman voltak és mondjuk az egyik elhalt és a másik kettõ meg szépen fejlõdik. Olyan azért lehet, hogy az egyik takarja a másikat és nem veszik észre?! A felszívódás meddig tart? Egyébként két hét múlva kell ellenõrzõ ultrahangra mennem, hogy hogy áll a felszívódás.
ha lenne rá lehetõségem elmennék egy újabb ultrahangra, nehezen bírnám ezt a bizonytalanságot
Sajnos ilyen elõfordul. Nem feltétlenül lökõdik ki az élettelen baba, szépen felszívódik, vagy betokolódik és nem okoz semmi gondot a terhesség alatt. A has mérete a többedik terhességnél jobban változik, mint az elsõ terhességnél. Próbáld meg elfogadni ezt az új helyzetet. Örülj ennek a babának.
"2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant." ?? Hogyan?
Szia, tapasztalatom nincs, de ha elhalt a magzat, akkor annak szerintem ki kéne lökõdnie. Egy ismerõsöm úgy járt, hogy 2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant. Azóta egy 2 éves egészséges kisfiú anyukája. Sajnálom, és kitartás!
Mi újság kedves Kérdezõ?


Az egyedül maradt malackámnak legyen újra "párja"?

Pár napja meghalt az egyik malacom, sajnos nem reagált az orvosi kezelésre...:( A malacka, amelyik most egyedül maradt, nem keresi Õt, de látom rajta, hogy szomorú az egyedüllét miatt. Szeintetek vegyek neki játszótársat? Ilyen hamar lehet már új társa? Várjak még vele? Sajnálom Õt, mert én is és a párom is dolgozunk, így egyedül van napközben. El?re is köszi a tippeket!

Legjobb válasz: Persze, lehet. Egy ugyanolyan nemû,mint ami most van, de még kölyök picikével össze lehet szoktatni. Nem kell várnotok vele, amint találtok tenyésztõnél megfelelõ korú kis malacot, már vihetitek is hozzá.

Persze, lehet. Egy ugyanolyan nemû, mint ami most van, de még kölyök picikével össze lehet szoktatni. Nem kell várnotok vele, amint találtok tenyésztõnél megfelelõ korú kis malacot, már vihetitek is hozzá.
Attól függ, milyen malac? Díszállat = tengeri malac, akkor jó ha nem él egyedül Haszonállat = pl. mangalica, õ el van egyedül is.
De a két fiú sem mindig verekszik Hallottam olyanról, hogy két éves fiú malac mellé vettek egy kicsi fiú malacot, és nagyon jól megvannak! :)
Részvéteem :( Igen mindenképpen vegyetek hozzá társat , mert a tengerimalacok társas lények, vagyis nemjóó ha egyedül tartjuk õket. Ha fiú tengerimalacod wan akkor vigyázz , mert a 2 fiú gyakran összeverekszik viszont ha lányt veszel mellé akkor meg gyerekeik lesznek. Ha lány akkor mindenképpen lányt vegyél, jól megvan nálunk is a 2 lány malac és nem veszekednek, jól érzik magukat.Ha lányt veszel arra vizsázz hogy ne legyen terhes már mikor megveszitek , mert mi ugy jártunk h mind2 lányt terhesen vettük.
A kérdező hozzászólása: A malacka 1 éves, a társa pedig 4 volt. Köszönöm a vigasztaló szavakat, jól esik, mert nagyon hiányzik a cocika. Már elhatároztuk a párommal, hogy lesz másik, az állatorvosunkhoz jár egy tenyésztõ, beszélgettem is már vele, tõle szeretnénk hozni.
Szerintem vegyél neki társat! Így hogy eddig is volt neki, jobban szüksége van egy újra. Amikor a malackám már 1 hónapja nálunk volt, vettünk neki egy társat, azóta sokkal boldogabb, sokat játszanak, és ha az egyiket kiveszem, a másik keresi. :) Egyébként mennyi idõs a malackád? /és mennyi idõs volt aki elpusztult? :( részvétem/
Én mindenképp szereznék mellé, hiszen az állatka érdeke ezt kívánja. A malac csak társsal érzi jól magát, ha eddig is ketten voltak nem hiszem, hogy nagy terhet róna rátok. És egyébként egy újabb röfi Rád is jó hatással lesz, hamarabb helyrejössz lelkileg.
A kérdező hozzászólása: A Kisállatok kategóriába írtam a kérdésem, tehát nyilván nem egy sertésrõl beszélek :) Egyébként ami a másik malac ellen szólna, az az, hogy nagyon megvisel az elvesztése. Napokig nem tudok magamhoz térni. És ha lesz másik, akkor ez egy örök körforgás... Másrészrõl meg sajnálom, hogy egyedül van.
Mi nem vettünk újat mellé. Éldegél így is. Sõt jobban is érzi magát.
A kérdező hozzászólása: Lány malackánk van, õ a másikkal is nagyon jól elvolt. Arra gondoltam, hogy alpakkát veszünk, nagyon tetszik, hogy olyan, mint egy barika. A mostani sheltie.
Szerintem nem lesz probléma:) ne aggódj, idõbe bevetted a tablettát, de legközelebb figyeljetek oda:) :)
Elméletileg nem lehetsz terhes de hallottam már olyat is h valaki bevette a 72 orásat és mégis terhes lett. Azért sok szerencsét neked!
Nem 100%, bele is van írva a tájékoztatójába. "így izgalmas az élet"...milyen izgalmas lenne megöletni a gyereked, mi?
De lehetsz. Csak kicsi az esélye. Máskor elõbb gondolkodsz, legalább ebbõl is tanultál valamit.
Elment benned? Én barátnõmmel gumi nélkül csináljuk a mostani ciklusában. Jöv héten meg kellene jönnie neki - meglátjuk lesz e belõle baba vagy sem :) - felelõtlenség vagy sem, így izgalmas az élet :) ) ((persze tuti meghûlne bennem a vér ha ezt hallanám a szájából :"Gratulálok, apuka leszel")) 22F
Ha ilyen felelõtlen vagy, meg is érdemelnéd! Nem magaddal cseszel ki, hanem ha babád lesz és nem lesz neki megfelelõ körülmény, hogy jól éljen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat a normálisakat! Az útmutató azt írta hogy kicsi az esélye, és minél hamarabb beveszük a tabit annál kisebb az esélye.
Nyugi, hallani "legendákat", hogy nem hat, meg a tájékoztatón sem 100%ra van írva, de én nem ismerek konkrét példát, hogy baj lett volna :) Kétszer vettem be, mindkétszer hatott, pedig volt hogy csak 50 óra múltán jutottam hozzá...
82-es, neked az az " izgi ", h sose tod, h melyik hónapban kell 30000 ft-t fizetned abortuszra, meg hallgatni a barátnõd sirását?? gratulálok..

2 féle tápszer összekeverhető? Ha az egyik már fogytán van, egy egész adag nem jön ki belőle, a következő meg másfajta lesz.

Vagy inkább külön-külön? Csak a cumicsere is gázos menet közben?! Vagy hagyjam azt a régit?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem semmiképp sem keverd össze, sõt, szerintem egyszerre egymás után se add neki. Tedd félre a maradékot és ha csak kevesebbet kell neki adni akkor azt add, vagy ha már teljesen áttértetek a másikra inkább ne keverd össze vele.

Szia! Szerintem semmiképp sem keverd össze, sõt, szerintem egyszerre egymás után se add neki. Tedd félre a maradékot és ha csak kevesebbet kell neki adni akkor azt add, vagy ha már teljesen áttértetek a másikra inkább ne keverd össze vele.

Hányszor kakil egy kiscica? Találtam két 3-4 hetes kiscicát, nem egy alomból valók de az egyik már többször is kakilt a másik meg semmit sem produkált. Mi a megoldás keddig? Akkor tudom csak orvoshoz vinni.

Legjobb válasz: Az anyamacska úgy szokta õket kakilásra bírni, mikor elkezdenek táplálkozni, hogy nyalogatja a végbélnyílásukat, ezáltal jön nekik az inger. Megpróbálhatod langyos vizes vattával törölgetni a fenekét és közben alomra, vagy homokra tenni. Ez nálunk is bejött mikor kaptunk egy egy két hetes még cumizós kiscicát.

Az anyamacska úgy szokta õket kakilásra bírni, mikor elkezdenek táplálkozni, hogy nyalogatja a végbélnyílásukat, ezáltal jön nekik az inger. Megpróbálhatod langyos vizes vattával törölgetni a fenekét és közben alomra, vagy homokra tenni. Ez nálunk is bejött mikor kaptunk egy egy két hetes még cumizós kiscicát.
ilyen piciknek még az anyukájuk szokta elrendezni, a végbél nyalogatásával. ha már nem szopiznak , és már konzervet is esznek, lehet, hogy Neked kell segíteni elõször. amelyik még nem tud kakilni, nagyon finoman masszírozd a pociját, és , ha kell kamillás vattával törölgesd a fenekét. muszáj neki valamit produkálnia, mert felpuffadhat. ha alomra teszed, az is kiválthatja az ingert. ösztönösen keresik a megfelelõ helyet kakiláshoz. én is négy " félvad " háromhetes kiscicával küzködök, mert az anyukájuk nem a legjobb anya, lévén nagyon fiatal. valaki az õsszel betette hozzánk, mert tudják, hogy meg akarok menteni minden cicát, csak sajnos az én lehetõségeim is végesek. üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de ezeket már próbáltam, a puffadás meg szerintem már megvan, úgy gondolom, hogy ügyelet lesz a vége.
mi lett a cicakkal?
A kérdező hozzászólása: A Cicusok már jobban vannak. Igaz, hogy megjártuk az ügyeletet, de úgy néz ki minden rendben. Beszáradt a bélsár a kis beleibe, ezért ki kellet mosni. Szegény nagyon sírt. De már ugra-bugrálnak, és sokat rosszalkodnak. Ha valaki tudna gazdi ügyben segíteni azt nagyon megköszöném.
És gubbasztott elõtte a cica? Én is most azt figyelem, miért nem kaksizik, de ennél életvidámabb macskát még nem láttam -.- Amióta megvan, nem láttam kakilni, és kb. olyan 7 hetes. Most bent fogtam a szobában, de már letelt az egy nap :/
A kérdező hozzászólása: Nem látszódott rajta semmi! Játszott, ugrált, de ami az orvos szerint is furcsa volt, hogy még így is rengeteget evett. De azt mondta, hogy nem élte volna túl!! Annyira meg volt már kövesedve, hogy magától nem dobta volna ki a szervezete. Nem mondom, hogy olcsó mulatság volt, (tekintve, hogy ügyeletre mentünk) de mindenképpen érdemes elmenni az orvoshoz ha 2-3 nap alatt nem produkál semmit
Jaj, hála az égnek kaksizott két napon keresztül vagy 3x, aztán most visszább vett napi egyre :D Annyira örültem neki :D Köszönöm a válaszod, ha nem oldódott volna meg, már tuti rohantam volna én is :S:S Eszméletlen mennyire meg lehet szeretni egy ekkora kismacskát... :)

Mi van a lágymányosi hídon történt baleset túlélőivel? Azt tudom, hogy az egyiket már elengedték. A másik kettővel mi a helyzet? A 31 évessel és a másikkal.

Legjobb válasz: a 31 éves srác még korházban van. már nem altatják. a hatodik személyrõl érdekes mód semmit se tudni itt jászberényben.

a 31 éves srác még korházban van. már nem altatják. a hatodik személyrõl érdekes mód semmit se tudni itt jászberényben.

Meddig van esély kan kutyánál, hogy a heréje leszálljon? Van valami más lehetőség ennek elősegítésére? Az egyik már lent van, 5 hónapos. Gyönyörű külsővel rendelkező.

Legjobb válasz: Ha magától nem száll le a heréje, akkor mûteni kell, de tenyészteni már így sem szabad! Azt, hogy mikorra kell leszállnia a heréinek, az állatorvostól kell megkérdezni, én sajnos nem tudom.

Ha magától nem száll le a heréje, akkor mûteni kell, de tenyészteni már így sem szabad! Azt, hogy mikorra kell leszállnia a heréinek, az állatorvostól kell megkérdezni, én sajnos nem tudom.
5 hónaposan már régen lent kéne lennie. Ez, mivel örökletes, tenyésztésbõl kizáró ok. Elvileg gyógyszeresen rá lehett volna segíteni korábban, de nem etikus így tenyésztésbe vonni a kutyát. Igy viszont, mivel a hasüregben maradó here igen nagy valószínüséggel elrákosodik, mûteni kell. (Ha már úgysem tenyészthetõ, ilyenkor a kutyának nem csak a fennmaradt, hanem mindkét heréjét ki szokták venni, tehát ivartalanítják. A tenyésztõnek is mindenképp jelezni kell, hiszen a vérvonallal is probléma lehet.
Elméletben néhány fajtánál 5-6 hónapos korig van esély rá, hogy lejön a here. Ha nem jön le, akkor 1 éves kor után ki kell vetetni, mert elrákosodik.
Az én kutyámnak 6 hónaposan jött le. A doki azt mondta, hogy nem egyedi eset.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor van még talán esély! Esetleg nem mondta mi miatt vagy mivel lehet elõsegíteni?
Nem mondott semmit, csak megjegyezte - amikor 5 hós volt -, hogy még nincs lent a golyszlija. Aztán mikor 6 hónapos elmúlt ( 4-5 nappal ) akkor vettük észre, hogy minden oké. :o)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!