Találatok a következő kifejezésre: Az egyik kisebb (532 db)

Teljesen normális, ha nem egyformák a melleid. Kis különbség mindig is lesz köztük. Semmi köze az ütéshez!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Most egy kicsit megnyugodtam! Nekem ez így olyan rossz érés h nekem bem ilyan mint a többieknek...nem akarok nagy melleket...csak olyan közepeset
Elsõ vagyok. Ne aggódj, még évekig nõhet a melled. :)
A kérdező hozzászólása: :)
12 éves vagy, ráérsz ezzel foglalkozni, hordj topot, nem kell melltartó még! :) És nyugodj meg, 20 éves korodig kb. még sokat fog nõni!

A társashát felé való tartozás esetén kilakoltatási moratórium alatt ki lehet-e lakoltatni a tartozót, ha van egy telke és azon egy kisebb ház? ( azt nem tudni, hogy fûthetõ-e stb. )

Legjobb válasz: Elvileg nem, de most már annyi mindent hallottam, hogy nem tudom pontosan. Ha van hová mennie, akkor talán igen, de ha télen nem lakható a ház fûtés vagy egyéb okból, akkor talán megúszható. Minden esetre kell hozzá egy végzés, ha azt küldtek, akkor azonnal kérni kell a bíróságot, hogy halasszák el mert.... Sajnos többet nem tudok segíteni, talán egy ügyvédet kellene megkérdezni, igaz az is pár ezer ft-ba kerül.

Elvileg nem, de most már annyi mindent hallottam, hogy nem tudom pontosan. Ha van hová mennie, akkor talán igen, de ha télen nem lakható a ház fûtés vagy egyéb okból, akkor talán megúszható. Minden esetre kell hozzá egy végzés, ha azt küldtek, akkor azonnal kérni kell a bíróságot, hogy halasszák el mert.... Sajnos többet nem tudok segíteni, talán egy ügyvédet kellene megkérdezni, igaz az is pár ezer ft-ba kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, igazábol nem rólunk van szó :)

A hangerő mértékegysége, a decibel, az valóban nem egyenesen arányos a növekedésével, hanem mint a richter-skála, az eggyel nagyobb többszöröse az eggyel kisebbnek?

Érthetőbben: mennyivel nagyobb 50 decibel, mint mondjuk 40???

Legjobb válasz: Ahogy már többen írták a decibel nem egy mértékegység, hanem egy viszonyszám, ráadásul logaritmikus is. Épp ezért nagyon sok helyen használják. "A decibel nem hagyományos értelemben vett dimenziós mértékegység (mint például a méter), hanem két érték viszonya logaritmikus skálán. (Vagyis: arány [dimenzió nélküli érték] megadása kompresszióval.)" A képlet úgy szól: dB=20*lg(x/x0) Ahol x helyére írhatunk I-t(áramerõsítés), U-t(feszültségerõsítés), p -t(hangnyomás), P-t (hangteljesítmény), de akár (hiba+jel)/jel arányt, vagy felbontást... Ha arra vagy kíváncsi hogy 40dB hányszoros növekedést jelent, akkor átrendezve p/p0=10^(40/20)=100, vagyis az alap hangnyomás/hangteljesítmény(nem ugyanaz a kettõ) 100x-osa. 50dB -> arány=10^(50/20) = 316 x-osa az alap jelnek. A fenti példánál maradva 316/100 a két erõsítés egymáshoz 3x-os arányban viszonyul. Tehát ha 40 rõl 50 dB-re tekered a hangerõt, akkor ha hangteljesítményt állítasz, 3x-os hangteljesítmény lesz, de valójában az alap jelet meg 300x-ozod. Ha hangintenzitás szintet állítasz, az valamivel több, mivel annak a képlete dB=10*lg(L/L0) 40dB=10000x ; 50dB=100000x Vagyis végsõ soron 10x lesz nagyobb.

Ahogy már többen írták a decibel nem egy mértékegység, hanem egy viszonyszám, ráadásul logaritmikus is. Épp ezért nagyon sok helyen használják. "A decibel nem hagyományos értelemben vett dimenziós mértékegység (mint például a méter), hanem két érték viszonya logaritmikus skálán. (Vagyis: arány [dimenzió nélküli érték] megadása kompresszióval.)" A képlet úgy szól: dB=20*lg(x/x0) Ahol x helyére írhatunk I-t(áramerõsítés), U-t(feszültségerõsítés), p -t(hangnyomás), P-t (hangteljesítmény), de akár (hiba+jel)/jel arányt, vagy felbontást... Ha arra vagy kíváncsi hogy 40dB hányszoros növekedést jelent, akkor átrendezve p/p0=10^(40/20)=100, vagyis az alap hangnyomás/hangteljesítmény(nem ugyanaz a kettõ) 100x-osa. 50dB -> arány=10^(50/20) = 316 x-osa az alap jelnek. A fenti példánál maradva 316/100 a két erõsítés egymáshoz 3x-os arányban viszonyul. Tehát ha 40 rõl 50 dB-re tekered a hangerõt, akkor ha hangteljesítményt állítasz, 3x-os hangteljesítmény lesz, de valójában az alap jelet meg 300x-ozod. Ha hangintenzitás szintet állítasz, az valamivel több, mivel annak a képlete dB=10*lg(L/L0) 40dB=10000x ; 50dB=100000x Vagyis végsõ soron 10x lesz nagyobb.
korrigálom magam: L=dB=10*lg(l/l0) A nagy L a jele a hangintenzitásszintnek. a kicsi l a hangintenzitás jele :) mérték egysége amúgy a W/m^2. Valamint hangteljesítményszint esetén is a 10xlg(P/P0) képlet él nem a 20x-os. Minden más esetben a 20x-ost használjuk.
Nem a hangerõ mértékegysége. http://www.hit.bme.hu/~papay/edu/Db/Decibel.htm Elég sok dolog jellemzésére használják a fizikában, elektronikában.
Ha jól tudom, akkor háromszoros az intenzitása. Így felel meg a skála az emberi hangérzetnek.
húúú nem ahangerõ mértékegysége hanem hullámok(jelek) amplitudó viszonyának azt hiszem 20 szorosa
A decibel skála logaritmikus.
tényleg még az is...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, nekem ez roppant tudományos, de azért kihámoztam belõle a számomra fontos lényeget. Konkrétan és prózaian arról van szó, hogy mosogatógépet kell vegyek a zasszonynak és nekem nagyon fontos szempont a zaj, mert érzékeny vagyok rá. Az egyiknek (ami 150-be kerül) 44dB a zajszintje, az olcsóbbaknak 47-51dB. Tehát csak azt szerettem volna megtudni, hogy valójában mennyivel hangosabb a 44dB-tõl mondjuk a 49dB. Ha jól értelmeztem az írásaitokat, akkor jelentõsen hangosabb lehet, nem annyival, mint amit a számok közötti különbség sugall. Bocsánat, a konyhanyelv és az értetlenkedés miatt, de ebben az aspektusban hogyan értékelnétek a 44 és a 49dB közötti hangerõ-különbséget? Köszönöm!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Eltudnátok nekem magyarázni hogy az hogy van hogy mondjuk egy teljes azonos áttételû autó/motor de mondjuk az egyik kisebb a másik nagyobb köbcenti akkor azonos fordulaton mért a nagyobb köbcenti megy többet? Hiszen ugyan akkor a fordulatszám

Legjobb válasz: Teljesen azonos, nagyjából azonos, vagy csak hangra nagyjából azonos a fordulatszám? Na ugye mégis van különbség, csak mûszerrel kellene mérni.

Teljesen azonos, nagyjából azonos, vagy csak hangra nagyjából azonos a fordulatszám? Na ugye mégis van különbség, csak mûszerrel kellene mérni.
"Forgósabb a henger" ami annyit tesz hogy magasabb fordulatszámon fog pörögni a motorod. Ha magasabb a fordulat, akkor azonos áttételekkel nagyobb végsebességre képes.
Fizika könyvet, azon belül a mechanikát nézd át! Azonos fordulatszám, de nagyobb lökettérfogat mellett ahogy írták, több benzin-levegõ keverék ég el, ami nagyobb robbanáshoz vezet, ami (konyhanyelven szólva) az adott idõegység alatt nagyobbat, erõsebbet "lök" a dugattyún. Gondolj bele, melyik kisautó fog gyorsabban menni? Amelyiket mondjuk 100 ms idõtartam alatt X erõvel löksz meg? Vagy amelyiket 100 ms alatt 2X erõvel? Persze feltételezve, hogy minden más körülmény azonos, és változatlan a kísérlet alatt.
mondjuk mer 70 köbcentin több benzin-levegõ keveréket lehet beerobbantani, mint 50en?
Ha tényleg azonos az áttétel - beleértve a differenciál mûvet, vagy motoroknál a lánc áttételt is - akkor már csak a kerekek eltérõ mérete miatt lehet sebesség különbség. Bár általában a nagyobb, erõsebb motoroknak kisebb az áttétele.
A kérdező hozzászólása: Hát én például most a simsonkra gondolok amiket itthon építettem, van egy 50ccm 3gangos annak kb 60km/h a végsebessége rá tettem 70es hengert és az közel 90km/hval ment pedig a fordulatszám nagyjából ugyan akkor volt 7700-8000között
A kérdező hozzászólása: de ha a fordulatszám azonos, akkor miért megy többet?
Jo hosszu valaszt irtal "oldm4n", most olvasd el ujra a kerdest es utanna olvasd ujra a valaszod. Meg ez a "valamoka" sem gondolta at a dolgot mert ha az a kisauto gyorsabb amin nagyobbat loksz, akkor az a dugattyu is gyorsabb lesz amin nagyobbat loknek nem? De ha a dugattyu gyorsabban mozog akkor a fotengely is gyorsabban forog nem? Gondoljatok bele: ha egy motorkerekparon a fotengely fogaskerekekkel es lancal van kotve a kerekhez, lehetseges a kerek fordulszamat novelni ugy hogy a fotengely fordulatszama ne novekedjen?? Meg lehet azt csinalni hogy pl a fotengely all, a kerek meg forog?? Nem!! Mert a ketto kozott "kenyszerkapcsolat" van, es a fordulatszamaik az attetelek viszonylataban aranyosak! Tehat, ha a kerdezo csak a hengert cserelte le, a valto es a vegso attetel ugyanaz maradt akkor csakis a motor fordulatszamanak novekedese kovetketeben tud novekedni a sebesseg!! Ami logikus is mert nyilvanvalo hogy a nagyobb henger miatt a motor nagyobb teljesitmenyt es nyomatekot ad le, es kepes gyorsabban forgatni a kereket ugyanakkora attetel mellet....szerintem.
Ezt írtam én is, de valami barom jól lehúzta a válaszom.

Azt olvastam hogy a lany ekszertekiknek rovidebb a farkuk. Nekem van ket ekszertekim es megszeretnem tudni hogy milyen nemuek de az egyik kisebb mint a masik . Mit tegyek?

Legjobb válasz: Fiatal, néhány cm-es állatoknál az ivar meghatározása még gyakorlatilag lehetetlen. 8-10 cm-es kortól a hím ékszerteknõst elsõsorban a mellsõ végtagok hosszú karmairól és vaskos farokrépájukról lehet felismerni. Figyelmes szemlélõ ezenkívül még észreveszi, hogy a fej kicsit hosszúkásabb, kevésbé pisze, mint nõstényeknél, a hasi páncél egy kicsit homorú és a kloákanyílás a páncél végzõdése mögött van.

Fiatal, néhány cm-es állatoknál az ivar meghatározása még gyakorlatilag lehetetlen. 8-10 cm-es kortól a hím ékszerteknõst elsõsorban a mellsõ végtagok hosszú karmairól és vaskos farokrépájukról lehet felismerni. Figyelmes szemlélõ ezenkívül még észreveszi, hogy a fej kicsit hosszúkásabb, kevésbé pisze, mint nõstényeknél, a hasi páncél egy kicsit homorú és a kloákanyílás a páncél végzõdése mögött van.
A kérdező hozzászólása: A nagyobbik rekszertekim 5cm hosszu es a kisebb pedig 4cm amugy kossz!
A kérdező hozzászólása: De az is jó ha linkeltek egy BIZTOS oldalt ahonnan tudok rendelni.
http://www.holdfenyteam.hu/yugioh/ google elsõ találata

Lehetséges, hogy a kislányom 2 felső foga közül az egyik kisebb, mint a másik? Egyszerre jönnek, és úgy látom, az egyik szélesebb. Valami gond lehet?

Legjobb válasz: Szia!Nyugi,semmi baj nincs,pláne,hogy most kezdtek kibújni.Majd meglátod,ha kibújtak egészen,egyformák lesznek.

Szia!Nyugi, semmi baj nincs, pláne, hogy most kezdtek kibújni.Majd meglátod, ha kibújtak egészen, egyformák lesznek.

Az egyik kisebb mint a másik, herecsavarodás?

Üdv, here jelleg? problémáim akadtak. A bal oldali herém vagy kisebb, vagy feljebb/beljebb csúszott mint a másik. Minden esetre azt vettem észre, hogy a jobb oldali normálisnak t?nik, a bal oldali pedig mintha elcsúszott volna. Nem emlékszem, hogy korábban ez felt?nt volna már, ezért gyanítom, hogy ez mostanában lett így. Fájdalmaim nincsenek és nem is vörös. De akkor most para van, vagy csak beképzelem? :P 21F

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen normális. Tudtommal a többségnek nem egy szintben van a kettõ.

Beszéljetek meg találkát. Ebbõl még akármi is összejöhet.
Szerintem ez teljesen normális. Tudtommal a többségnek nem egy szintben van a kettõ.
Ha herecsavarodásod lenne akkor beleõrülnél a fájdalomba...
Azért én megnézetném azt a herét. A balnak elvileg jobban le kéne lógnia, mint a jobbnak.
A kérdező hozzászólása: Tény, hogy van kb 15-20 kilo feleslegem, vastagabbak a combjaim az átlagnál. 180cm/95kg
lábak között kevés a hely, tehát a herék úgy préselik be magukat, hogy a lehetõ legkisebb vízszintes helyet foglalják el, és erre függõleges irányban van lehetõségük. olyan, hogy vízszintesen tökéletesen egymás mellett legyen 2 heregolyó, nem létezik. (vagypedig aránytalanul kicsik a testéhez képest)
A kérdező hozzászólása: És esetleg hererák? Mert most utána néztem és a tünetei között találtam egy ilyet: - fájdalom vagy kellemetlen érzés a herében vagy a herezacskóban (a hererák - hasonlóan a többi daganatos betegséghez - korai szakaszában nem okoz komolyabb fájdalmat!) Lehet, hogy csak ráparáztam és azért, de egy kicsit mintha ilyen huzó görcsös enyhe érzésem lenne heretájékon. :S
Ez semmi. De ha izgat a dolog, menj el urológushoz.
A kérdező hozzászólása: Azt én értem, hogy beleõrülnék ha már megcsavarodott volna, de ez lehet valami elõjel? Menjek dokihoz?
Szerintem se herecsavarodás. Lehet, hogy mindig is ilyen volt csak nem vetted észre. A nõk melle sem egyforma. Kis eltérés elég gyakori a kettõ között. Ha nagyon zavar és csak ez foglalkoztat, keress fel egy urológus szakembert, hogy megnyugtasson.
Az enyém se ugyanolyan az egyik kb.40% kal kisseb ez baj? 13/F

Lányok! Nektek is az egyik kisebb mint a másik?

az a helyzet, hogy a jobb mellem alatt van egy vágás (tüd?m?tét helye) és ez nagyon húzza a mellem, ezért a bal mellem szép formás (nem nagy, pont optimális) a jobb viszont kisebbnek látszik... kicsit zavar, de nem csinálhatok vele semmit mert még csak 17 vagyok, és nem igazán szeretnék ilyen szilikont meg hasonló m?anyagokat szervezetembe.. ti is így vagytok? nektek is kisebb az egyik? nagyon látványos? esetleg valaki tudna képet linkelni? az sem baj ha nem saját.. köszönöm! 17L

Legjobb válasz: Ne aggódj, mert minden lánynak van különbség a mellei között. Ez semmit nem vesz el a szépségedbõl!!! :)

Ne aggódj, mert minden lánynak van különbség a mellei között. Ez semmit nem vesz el a szépségedbõl!!! :)
az enyémek egyformák.
Nekem tök egyforma.
A feleségemnek is tök egyforma.
Normális a különbség ne aggódj :)

Van különbség az ASTRA H fedélzeti számitógép két fajtája közt? Ugye az egyik kisebb mint a másik.

Legjobb válasz: Ha ugyanahoz a tipushoz való és ugyanaz a száma, akkor jónak kell lennie.

Ha ugyanahoz a tipushoz való és ugyanaz a száma, akkor jónak kell lennie.
A kérdező hozzászólása: én a funkcióbeli eltérésre értem a kérdést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!