Találatok a következő kifejezésre: Az egyik barátnöm depressziós (2 db)

Az egyik legjobb barátnöm depressziós. Hogyan tudnák rajta segíteni?

10éve vunk barátok.én ö és 2 barátnöm egy egész kis csládot alkottunk nagyon jó a baráti társaság. régebben én és a mostani depreszios barátnöm legjobb barátnök vtunjk de ö elkerült koleszbe jobban öszemelegedett a 3. barátnömmel. az utobbi idöben viszont nagyon megváltozott bennem nem bizik a többiekben sem igazán nem jön sehova és nem tudjuk mi baja mert senkivel sem akar beszélni.mit tegyünk h felviditsuk?találkozni nem nagyon akar velünk.ha velünk van mindig szomorú. még csak 17éves szép lány nincs barátja. nekem pedig van de zavar vis hülyén érzem magam mert h neki nincs és én boldog vok ö pedig nem. mit tegyünk? azt mondja ezt magának kell elintéznie.hogyan segithetnénk?ha beszélni akarunk vele elég csunyákat vég a fejünkhöz és azt mondja semi baja.kérlek segitsetek köszi

Legjobb válasz: a szüleivel nem igazán értik meg egymást erz is sokat befolyásolja. sokat veszekedik velük.

A kérdező hozzászólása: a szüleivel nem igazán értik meg egymást erz is sokat befolyásolja. sokat veszekedik velük.
Szerintem egy darabig hadjátok magára és ha lehet ne avatkozzatok bele a családi ügyeibe.
Egy olyan valakin segíteni, aki nem nagyon akarja, nem igen lehet.Ha meg tényleg valami családi dolog van a háttérben, akkor lehet jobb lenne ebbõl kimaradni, ezt akkor nekik kell megoldaniuk otthon.
sztem a legbutább dolog magára hagyni egy depresszióst. azt mondja, nem akar segítséget... szted ez igaz? nem kell állandóan nyaggatni, h mi baja, de néha jelezzétek, h szeretitek és gondoltok rá és ott vgytok neki.
A kérdező hozzászólása: kösznöm a segitséget.folyamatosan mondjuk neki h melette állunk bármi is van. de nem birom nézni ahogy szemved nagyon féltem és szeretnék rajta segiteni

A barátnőmnek közel egy éve halt meg az anyukája (balesetben). Azóta nagyon megváltozott, depressziós, egész nap nem eszik semmit (van mikor egy szelet kenyeret kajál egész nap), nincsenek céljai csak úszik az árral. Hogyan segíthetek neki?

Szerintetek mikor fog megsz?nni ez az állapot?

Legjobb válasz: Ez nagyon nehéz kérdés...sajnos valamilyen szinte természetes, hogy így viselkedik szegény, hiszen óriási trauma érte, amihez nagyon sok idõ kell, hogy feldolgozza...Legyél mellette, hogy úgy érezze, hogy legalább Te nem hagyod magára, hallgasd meg, és éreztesd vele, hogy szereted!

Ez nagyon nehéz kérdés...sajnos valamilyen szinte természetes, hogy így viselkedik szegény, hiszen óriási trauma érte, amihez nagyon sok idõ kell, hogy feldolgozza...Legyél mellette, hogy úgy érezze, hogy legalább Te nem hagyod magára, hallgasd meg, és éreztesd vele, hogy szereted!
semmi kép se hagyd magára, próbáld egy kicsit kizökkenteni a szürke hétköznapokból, szervezz programokat, idõvel vissza jön az életkedve, persze az anyukája elvesztése mindig fájni fog neki, mint bárki másnak
sajnálom.. :( legyél vele sokat.. :) és vidd el pizzázni, vagy hamburgerezni. vagy amit szeret..:) nem hagyhatod hogy egész nap ne egyen semit..
Nagyon sajnálom a barátnõdet, de már eltelt két év, és még nem sikerült neki semmilyen szinten elõrébblépni édesanyja elvesztésének feldolgozásában. A másik nagyon nagy probléma nála, a nem evés. Ugyanis a rendszeres táplálék bevitel, szükséges az életfunkciók fenntartásához. A tápanyagokban hiányos táplálkozás könnyen depressziós állapotba kerítheti az embert. Mert például nem jut b-vitaminokhoz, kálciumhoz, c vitaminhoz, magnéziumhoz ami az idegrendszernek is a fõ táplálékai.Tehát a barátnõd, nemcsak lelkileg, de testileg is le van gyengülve.Én elsõ lépésként ajánlanám neked, próbáld meg rávenni a kajálásra, ha mégsem sikerül, akkor szakorvosi segítséget vonjatok be a kezelésébe. Minden jót kívánok nektek. Ja és még valami próbáljatok együtt enni.
Tudom milyen az, amikor egyszerûen nem megy le semmi. Hatalmas pszichés terhelés lehet szegény barátnõdön. El kéne mennie pszichológushoz. Amivel tudsz segíteni, hogy vele vagy, mint ahogy írták. Keresd gyakran, és mutasd ki felé a szeretetedet, ahogy csak tudod. Szerintem jól esne neki, ha megpróbálnád "anyaként" is szeretni, úgy értem, hogy megölelnéd, fejsimítás, "jóóól van drágám", kérsz-e inni, hozhatok valamit? ilyesmi. Ilyenkor nem csak a személy hiányzik az embernek, hanem azok az érzelmek, az az érzés is, amit a személytõl megkapott. Érzelmileg támogasd! És mondogasd neki, hogy majd napirendre fog térni felette, meg hogy természetes, hogy ennyi idõ alatt még nem heverte ki...biztasd, hogy minden jó lesz megint!! Másképp, de menni fog az élet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!