Találatok a következő kifejezésre: Az egyik a bimbó (26 db)

A kérdező hozzászólása: De nem fáj, észre sem vettem hogy megütöttem volna. Azt olvastam hogy csak nagyobb ütéstõl lehet baja.
ezt a kaparás dolgot nem értem. A bimbóból kaparod? az nem kellemetlen? folákony állagú vagy olyan mint a kis miteszerek?
A kérdező hozzászólása: Folyékony fehér. Hát ott van a mellmimbóban és lehet látni és néha kijön olyan mint a testápoló...
Szerintem anyádnak mondd el és menjetek orvoshoz. Még a háziorvos is megteszi, majd elirányít máshová, ha kell.

Amíg érzékeny a mellbimbóm addig még megvan a baba ugye? Semmi más tünetem nincs, se émelygés, se sötétebb udvar. Stb.6 hetes múltam és mindig azon aggódom, nehogy baj legye. Egyedül a bimbó érzékeny

Legjobb válasz: Elvileg, ha elhal, a szervezeted a hormonok miatt még 1 db-ig produkál tüneteket, tehát ne erre alapozz! De ne ijedj meg, nem azért írtam! Pihenj sokat, szedd a vitaminokat, és csak pozitívan! Az sokat segít! Arra gondolj, h minden rendben lesz, egészséges, szép, okos, ügyes babókát fogsz szülni! Ne idegeskedj, azzal ártasz a legtöbbet!

Elvileg, ha elhal, a szervezeted a hormonok miatt még 1 db-ig produkál tüneteket, tehát ne erre alapozz! De ne ijedj meg, nem azért írtam! Pihenj sokat, szedd a vitaminokat, és csak pozitívan! Az sokat segít! Arra gondolj, h minden rendben lesz, egészséges, szép, okos, ügyes babókát fogsz szülni! Ne idegeskedj, azzal ártasz a legtöbbet!
szia! nyugodj meg, sokaknak elmúlnak (nincsenek) erõs terhességi tünetei. igaza van az elõttem válaszolónak, meg kell próbálni pozitívan gondolkodni, még úgy is végig fogod aggódni a terhességet. :)
Az általad leírt tünetek még koraiak. Az émelydés 7-8 hetesen kezdõdik, a bimboudvar pedig 14 hetes kor környékén kezd sötétedni. Emiatt ne aggódj! 32 hetes kismami
Szia! Úgy van ahogy az elõttem való írta. És kimaradhatnak a rosszúllétek. Én egyszer sem hánytam, igazából most jobban van néha hányingerem is, mint akkor. Nekem csak annyi tünetem volt, hogy fél óránként wc-re jártam, és nagyon fáradt voltam. Nem sokkal jobb egyik sem azóta sem. Talán a közepe táján valamivel jobb volt, de 30 hetesen már csak rosszabb lesz! Boldog babavárást!
Nyugi, nekem még a mellem sem érzékeny, semmi tünetem nem volt, és még most sincs, csak annyi hogy már nem bírom begombolni a nadrágaimat :) Sokan azt mondják örülni kell hogy nem hánysz, szédülsz. 17 hetes terhes
Nem mindenkinél jelennek meg a tunetek, elég általánosak. Amíg a 20. héten nem éreztem a babámat mozogni, bizony néha nekem is voltak kételyeim. A fáradékonyságon kívul nem volt semmi, semmi rosszullét, mellfeszulés...Szoval ne aggodj, érezheted még a tipikus tuneteket, de az sem baj, ha nem. Csak nem szabad túlzottan idegeskedni, hogy vajon minden rendben van-e, mert az tényleg nem tesz jót. Szóval nyugi, és boldog babavárást! 6 hónapos kisfiu anyukája.

Vettem egy orchideát, két száras, 4-4 virág egy száron, plusz 3-3 bimbó volt (! ) még rajta. A virágai szépek azóta is, viszont a bimbók megbarnultak, le fognak hullani. Mi ennek az oka?

Legjobb válasz: ilyenkor nem szabad orchideát venni mert kint még hideg van neki. valószínû megfázott vagy huzatot kapott. Ne aggódj nem megy tönkre, de tedd olyan helyre ami huzatmentes. és most egy ideig ne mozgasd el onnan. Szereti az állandó helyet! :) Remélem segítettem.

ilyenkor nem szabad orchideát venni mert kint még hideg van neki. valószínû megfázott vagy huzatot kapott. Ne aggódj nem megy tönkre, de tedd olyan helyre ami huzatmentes. és most egy ideig ne mozgasd el onnan. Szereti az állandó helyet! :) Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Már több hónapja nem akarnak virágozni az orchideáim, egyetlen egyen volt sok sok bimbó, de még mielőtt kinyíltak volna lehullottak a bimbók. Miért? és hogyan lehet rávenni hogy virágozzon?

Legjobb válasz: Az orchidea szereti a világos, párás helyeket, de az öntözéssel vigyázni kell, nehogy kirothadjon. Ha jól tartod, jövõre újra virágozni fog.

Az orchidea szereti a világos, párás helyeket, de az öntözéssel vigyázni kell, nehogy kirothadjon. Ha jól tartod, jövõre újra virágozni fog.
Az én orchideám a déli fekvésû szobaablakban van folyamatosan kb. 4 éve. Üvegcserépben, mindig bõ vízben áll. Amikor az összes virágot elhullatta, akkor én egy sima ollóval tövig visszametszem. Pár hónap alatt, új hajtást hoz, és ömlik rajta a virág. Kb.fél évig virágzik. De volt már olyan év is, hogy nem hullott le az összes virág, így nem metszettem vissza.

Az egyik mellemen a bimbó körül lilás bimbóm meg piros és nagyobb mint a másik. Ez azután lett olyan, hogy beütöttem. Kicsit félek. Voltunk dokinál, azt mondta semmi, de azóta ugyanolyan. Lehet nagy baj?

Legjobb válasz: ha a doki azt mondta h nincs baj akkor valószínû az úgyis van!nem fog az 1iknapról a másikra elmúlni a dolog.várni kell vele és sztem azzal nem veszítesz semmit se ha pl vizes ruhával borogatod.de pl kamillateával is csiálhatod a borogatást mert az nyugtatja is a bõrt:)

ha a doki azt mondta h nincs baj akkor valószínû az úgyis van!nem fog az 1iknapról a másikra elmúlni a dolog.várni kell vele és sztem azzal nem veszítesz semmit se ha pl vizes ruhával borogatod.de pl kamillateával is csiálhatod a borogatást mert az nyugtatja is a bõrt:)

Mi oka lehet annak, ha valakinek az egyik mellén a bimbó mintha befele lenne?

Semmi küls? hatás nem érte.

Legjobb válasz: Semmi. Ez nem rendellenesség, egyszerûen van befelé forduló mellbimbó. Az egyik mellbimbóm nekem is ilyen, és csak erõs izgalmi állapotban lehet elõcsalogatni. Az édesanyámnak is ilyen volt, õ azt mondta, neki terhesség után, amint elkezdett szoptatni, kifordult és úgy is maradt. Lehet közrejátszik, hogy túlsúlyos vagyok, de egy sovány barátnõmnek is van ilyen. Eleinte zavart, de hamar tûltettem magam rajta. :)

Semmi. Ez nem rendellenesség, egyszerûen van befelé forduló mellbimbó. Az egyik mellbimbóm nekem is ilyen, és csak erõs izgalmi állapotban lehet elõcsalogatni. Az édesanyámnak is ilyen volt, õ azt mondta, neki terhesség után, amint elkezdett szoptatni, kifordult és úgy is maradt. Lehet közrejátszik, hogy túlsúlyos vagyok, de egy sovány barátnõmnek is van ilyen. Eleinte zavart, de hamar tûltettem magam rajta. :)
Létezik a befelé forduló mellbimbó fogalma. Ez genetikai tulajdonság, nem kell hozzá semmi külsõ hatás, ahogy írtad is. A dolgot nem lehet orvosolni - de nem is kell, mert teljesen természetes dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, jó tudni, hogy én vagyok az egyetlen. A második válaszolónak: Nekem izgalmi állapot ide, vagy oda, nem akar helyes irányba fordulni. Tehetek valamit ellene?

Illúzióromboló lehet egy férfi számára, hogyha egy nőnek nagy mellei vannak, de a bimbó körüli terület az egyiken nagyobb mint a másik?

85 B, C melltartó méret? keblekre gondolok a kérdésnél, de az egyiken a mellbimbó körüli terület nagyobb mint a másikon.Ez sokat számíthat egy együttlét során?

Legjobb válasz: Szreintem midnnekinek nagyobb,lévén h az egyik melle minden nõnek nagyob..

Szreintem midnnekinek nagyobb, lévén h az egyik melle minden nõnek nagyob..
Mi ez a "ha szeret" baromság? Ki nem szarja le, hogy az egyik bimbó udvar nagyobb mint a másik, most õszintén?
Ha szeret a férfi akkor szerintem nem akadály:) Ja meg hát azis kérdés, hogy mennyivel nagyobb.
Ha szeret akkor nem számít..mert tudja h õ sem tökéletes!!
Hát, ha a barátod, és szeret, akkor biztosan nem ez lesz az, ami eltántorítja tõled. Úgy szeret úgyis, ahogy vagy. Ezt el kell fogadnod! :)
Szerintem sem az számít, hogy most milyen a bimbóudvara a mellednek :) Ha már eljuttok odáig, hogy láthatja, akkor ezt szerintem észre sem veszi!
Ha csak hozzáér az egyik bimbódhoz, az öszeugrik és feleakkora lesz. Innen kezdve teljesen mindegy, mekkora volt eredetileg.
egyáltalán nem számít! mindenkinek van valami testi difije, emiatt ne merészeld rosszul érezni magad!:) szerintem a fiú észre se fogja venni!
Mutatsz egy képet? Szerintem túlbonyolítod a dolgot. Egy fiú nem igazán ezzel foglalkozik. De ráadásul, ha simogat, akkor a bimbód mérete is állandóan változik. És persze nem egyszerre, mert a kétkezes simogatás nem túl jó mulatság.

Tapasztaltatok olyat a babátoknál, hogy eltűnt az egyik bimbóudvar és bimbó színe?

Ma reggelre a 7 hónapos kislányomnak barna helyett testszín? lett. A gyerekorvos azt mondta, hogy ? még nem találkozott ilyennel, de vigyem b?rgyógyászhoz a kislányt. A színtelen rész meg is van duzzadva.

Legjobb válasz: Szerencsére nálunk ilyesmi nem volt. Akkor miért nem viszd be ügyeletre??? Ìrj vissza,hogy mit mondtak!

Szerencsére nálunk ilyesmi nem volt. Akkor miért nem viszd be ügyeletre??? Ìrj vissza, hogy mit mondtak!
Szia!Nekem a 7 Hós kisfiamnak a jobb bimbóján egy pattanásszerû valami van megkérdeztem az orvosunkat és azt mondta ez normális, hát nem tudom ha õ mondja!Szerintem is vidd el bõrgyógyászhoz lehet, hogy én is elviszem!
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk dokinál és igencsak meglepõdött. Átküldtek a gyereknõgyógyászatra és ott azt mondták, hogy a duzzanat a szopi miatt van, nõi hormonok. A színe pedig vissza fog jönni, úgyhogy tulajdonképpen nincs semmi baja szerencsére. Mindezt reggel 7.45-tõl 11.45-ig intéztük. Köszönöm a válaszokat.
Szerintem mindenképpen csinálj egy tesztet.Sok sikert.

Szoptatok és nagyon fáj az egyik mellbimbóm. A bimbó tövénél olyan mintha kinyilt volna. Csíp és kissé nedvesedik néha. Mitől van ez?

nagyon fáj ha bekapja a babám. mondjuk jól kapja be, mert az egész bimbóudvart bekapja, de sajnos ez már így is fáj. Segítsetek mit csináljak vele, mert szoptatni akarok de így nagyon rossz. Köszönöm :)

Legjobb válasz: Szopi után kenj szét egy csepp anyatejet a bimbóudvaron, mellbimbón, és hagy rászáradni, plusz szellõztesd, amikor csak tudod (ne vegyél melltartót, és lehetõleg pólót sem). Szopi elõtt nem kell megmosni, és ne is nagyon mosogasd, mert kiszárad. Ami még fontos azon kívül, hogy bekapja e az egészet, az az, hogy kifele "biggyedjen" a felsõ, és az alsó ajka is. Sikeres szoptatást! :o)

Szopi után kenj szét egy csepp anyatejet a bimbóudvaron, mellbimbón, és hagy rászáradni, plusz szellõztesd, amikor csak tudod (ne vegyél melltartót, és lehetõleg pólót sem). Szopi elõtt nem kell megmosni, és ne is nagyon mosogasd, mert kiszárad. Ami még fontos azon kívül, hogy bekapja e az egészet, az az, hogy kifele "biggyedjen" a felsõ, és az alsó ajka is. Sikeres szoptatást! :o)
az elõzõ hozzá szólás nagyon igaz és pontos.de 2 szoptatás között kend be bepanten plusszal nekem ezt javasolta az orvosom és 2 np alatt segített.méreg anyagoktól mentes így nem kell lemosni sem így a babának sem okoz problémát.
Szia, ha az elõttem válaszolók tanácsai ellenére sem gyógyul be, akkor a Szoptatásért Magyar Egyesület, vagy az LLL.hu-n lehet segítséget kérni, akár személyesen is vagy emailen, vagy telefonon is. Én is sokat szenvedtem, a sebes mellbimbóm miatt, sokáig, és mindhárom gyerekemmel. Olyan egyéb okok is lehetnek, mint lenõtt nyelv, túl hosszú, vagy rövid nyelv, tónusos harapás, szájpadláshoz dörzsölés vagy teljesen valószerûtlen ok, amin csak szakember segíthet.
Szia!Én a természetes dolgok híve vagyok és a mellbimbóra kent és a rászáradt anyatej tökéletes megoldás, hidd el.Én is kipróbáltam és bevállt.Tényleg hadd aztán száradni, ne fedd le semmivel.Praktikus, mindig kéznél van:) Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Az anyatej a legjobb.De ha az udvara körül "nedvesedik, " valószínû kirepsdt.Próbálj meg pár szopit kihagyni vele, míg a nyílt seb egy picit begyógyul.Az anyatejet mindenre lehet használni, még akkor is ha a baba szeme begyullad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!