Találatok a következő kifejezésre: Az egyik 2 (5621 db)

Üdv! Mi a különbség a RAM 2-es és 4-es kitek között? (leszámítva azt, hogy az egyik 2 ramból áll a másik 4 ből)

pl ha két kettes ram kitet teszek a gépbe befolyásol valamit hogy nem egy 4 es kit van az aljzatban? Mit gondoltok? Asus Crosshair V Formula-Z be tennék 2x16gb 2400Mhz Kingston HyperX Beast ramot

Legjobb válasz: Persze, hogy drágábbak, mert 4db van a kitben 2 helyett. :) A 2db kettes kit, ha ugyanolyan modulok, akkor persze, ugyanúgy mennek, mint a 4es kitek. A 4es csomagok az lga2011-hez valók, ott 4 csatornás a memóriavezérlõ.

Persze, hogy drágábbak, mert 4db van a kitben 2 helyett. :) A 2db kettes kit, ha ugyanolyan modulok, akkor persze, ugyanúgy mennek, mint a 4es kitek. A 4es csomagok az lga2011-hez valók, ott 4 csatornás a memóriavezérlõ.
Pont az, hogy 2 vs 4 modul. :) Elég a 2 modulos, annyi kell a dual channelhez. Mire kell neked 32gb ram és fõleg 2400mhz-es?
A kérdező hozzászólása: "Méréseink megmutatták, hogy kevés olyan alkalmazás van, ami jelentõsen profitál a jóval magasabb, 2400 MHz által biztosított nagyobb sávszélességbõl, így egyáltalán nem biztos, hogy minden esetben megéri felárat fizetnünk ezért." ráadásul a vizsgált programokkal kb 5% os javulás volt a 2400 as, ha jól számoltam. Így 1600 as lesz :D Köszönöm szépen a segítséget, további szép napot
Keress teszteket pl a prohardveren, de sok külföldi oldalon is van pár jó.
A kérdező hozzászólása: ami érdekes :P szerinted nem ér meg 14 ezerrel többet? az ára nem számít, idõvel csak összejön rá, de akkor már jót akarok
Nade ez 16gb-os kit. 32gb-nál máris 14e a difi. Egyébként az 1600-as CL9-es, a 2400-as meg CL11-es.
A kérdező hozzászólása: annyival nem drágább a 2400 as. Legalábbis ahol én néztem 1600:http://www.bluechip.hu/termek/kingston-hyperx-beast-ddr3-pc1.. 2400:http://www.bluechip.hu/termek/kingston-hyperx-beast-ddr3-pc1.. nem tudom szabad-e ilyeneket linkelni de hát na :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :D a hûtés nem gond, vízhûtés van a gépben :) a kisebb mhz-s megoldáson elkondolkodom, utánanézek pár benchmarknak ha találok egyáltalán. A baj csak az, hogy a 3d modellezés, animálás, nagy felbontású rendelés zabálja a ramot meg a cpu-t, ezért gondoltam 2400 as ra
A kérdező hozzászólása: csak azért gondolom hogy van különbség mert a 4es kitek drágábbak mint a 2esek. talán a memóriamegosztásban van szerepe? vagy csak a +2 modult kell megfizetni? a 2db kettes kit 4 modulja tud úgy kommunikálni egymással mint a 4es 4 modulja?
100e forint ez a kit, ami szerintem óriási pénzkidobás. Nem lesz gyorsabb a gép a 2400-as ramoktól. Az 1600mhz-es ugyanilyen ram több, mint 20 ezerrel olcsóbb. Arról ne msi beszélve, hoyg az ilyen magas ramoktól nem fér el egy combosabb cpu hûtõ. Elég a 2 modul, mivel a dual channelhez 2 kell, tehát elvileg még jobb is, mint a 4.
A kérdező hozzászólása: 3Ds max, maya, rendereléshez. Akkor nem számít, hogy 2db kettes vagy 1 négyes kit van benne?
Nincs mit. Egyébként tudod húzni is a ramokat, de nem sok értelme van. :) Szép napot!

Mikor és hogy fürdetitek a gyerekeket ha az egyik 2 év körüli a másik meg nemrég született?

Van egy 17hós kisfiam és nemsokára szeretnénk másikat ,azon gondolkodtam az esti fürdetés közben hogy ha már 2tö lesz hogy is csinálnám.Milyen sorrendbe,a kicsit délelött a nagyobbikat este... Szeretnék kérni tanácsokat,ötleteket,tapasztalatokat :-)

Legjobb válasz: Náunk a nagyé minden figyelem, amhogy eddig is, õ fél 8 körül elalszik, aztán jön a pici, fürdés, szopi, alvás... Így a nagy ( 2 éves ) sem gondolja, hogy õ most hátrébb csúszott .

Náunk a nagyé minden figyelem, amhogy eddig is, õ fél 8 körül elalszik, aztán jön a pici, fürdés, szopi, alvás... Így a nagy ( 2 éves ) sem gondolja, hogy õ most hátrébb csúszott .
A kérdező hozzászólása: Hüü de jo neked hogy ilyen korán eltudod altatni a nagyobb gyermkedet az én kisfiam sajna nem alszik el 22óra elött :-(
A nagy 2, 5 éves, a pici 5, 5 hós: Megengedem a vizet a nagynak, belerakom. Megengedem a vizet a picinek a kiskádba, levetkõztetem, megfürdetem(pár perc), felöltöztetem és berakom a pihenõszékbe játszani. Ezalatt a nagy játszik. Ilyenkor megkérdezem, hogy ki akar-e már jönni, de ált-ban NEM a válasz. Úgyhogy még megetetem a picit (tápszer, és elég gyorsan benyomja), majd büfi és lerakom aludni olyan fél 8 körül. Na ekkor bemegyek megmosdatom a nagyot, kiveszem, felöltöztetem, megvacsizik, fogmosás és 8 körül irány az ágyikó. Ha a picinek rossz napja van, akkor ki-be rohangálok párszor, de általában könnyen elalszik.
Nálunk úgy van, hogy apa fürdeti a kicsit (4, 5 hó) a szobában a kiskádban, én pedig a nagykádban fürdetem a nagyot (22 hó). Amint a kicsi befejezte, helyet cserélünk: én megyek etetni a kicsit, apa megtörli, felöltözteti a nagyot. Amint tud már a kicsi ülni, együtt fognak fürdeni.
Szia! Nagy 2 éves, kicsi 3 hónapos. A nagy 8-fél 9 körül fürdik. Rögtön vacsi és alvás utána. A kicsinél mindig máshogy jön ki az utolsó etetés. Általában 10óra, de volt már elõbb és késõbb is. Talán az elején volt, hogy nagyjából egyidõre jött ki a fürdés, de akkor apa fürdette a nagyot a kádban, én meg a picit a babakádban. De volt olyanis, hogy a nagy meg akarta nézni a pici fürdését:) Amúgy a nagyobbik meg tudja várni azt a fél órát, míg a pici fürdik, eszik. Õ is elnézegeti a pici pancsolását. Én mindig közvetlenül az utolsó kaja elõtt fürdetek. Van aki 7kor fürdet pl, aztán késõbb van kaja, alvás.
14.05-ösnek bocsi a kérdésért, de a "nagy" egyedül van bent a kádban, amíg a kicsit rendezed?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :-)

Szeretném eladni 2 mobilomat, az egyik 2 éves, a másik 10 hónapos. Hol tudnám reális áron eladni őket?

Legjobb válasz: Vatera vagy a Tesz Vesz....ott árulnak és vesznek is..Vagy ha ismered akkor felrakhatod az E-BAY -re is....

Vatera vagy a Tesz Vesz....ott árulnak és vesznek is..Vagy ha ismered akkor felrakhatod az E-BAY -re is....
Eestleg megpróbálhatod a prohardver apróhirdetés felületén is, a hardverapron, vagy külön erre jó weblap még a http://www.hasznalt-mobil.hu
A kérdező hozzászólása: köszi..ez az oldal tök jó..hátha sikerül:)


Egyik egyetemrõl át lehet iratkozni egy másikra, hogyha már az egyiket 2 félévet elvégeztem? (debrecenirõl az ELTÉ-re)

fontos lenne, köszi

Legjobb válasz: El lehet fogadtatni azokat a tárgyakat, amelyeknek az átfedése eléri az aktuális szabályzatban leírtakat. pl. úgy tudom, a tematika erõs 80%, de az ELTE tanulmányi osztálya megválaszolja pontosan.

El lehet fogadtatni azokat a tárgyakat, amelyeknek az átfedése eléri az aktuális szabályzatban leírtakat. pl. úgy tudom, a tematika erõs 80%, de az ELTE tanulmányi osztálya megválaszolja pontosan.

Egy téglatest egy csúcsába futó három éléről a következőket tudjuk: az egyik 2 dm, a másik 100 mm, a harmadik az előbbi kettő átlaga. Mekkora a téglatest felszíne?

Legjobb válasz: Figyi! TIsztában vagy ezekkel a dolgokkal egyáltalán? Mit mikor miért számolsz? Mert elég nagy probléma, ha már ezeket sem akarod saját magad megírni, késõbb problémáid lesznek vele, nem is kevés... Átlagot úgy számolsz, hogy összeadod a kettõt, majd elosztod kettõvel. Elõtte azonban figyelj arra, hogy megegyezzenek a mértékegységek. Ha ez megvan, akkor már csak behelyettesítesz a képletbe.

Figyi! TIsztában vagy ezekkel a dolgokkal egyáltalán? Mit mikor miért számolsz? Mert elég nagy probléma, ha már ezeket sem akarod saját magad megírni, késõbb problémáid lesznek vele, nem is kevés... Átlagot úgy számolsz, hogy összeadod a kettõt, majd elosztod kettõvel. Elõtte azonban figyelj arra, hogy megegyezzenek a mértékegységek. Ha ez megvan, akkor már csak behelyettesítesz a képletbe.
hát az oldalai 2dm, 1dm (=100mm), és a kettõ átlaga, azaz 1, 5dm. A felszíne ebbõl már nem lehet gond. 2* ( 2*1 (egyik lap) + 2*1.5(másik) + 1*1.5(harmadik) ) (mindegyik lapból 2 van. = 2 * (2 + 3 + 1.5) mm2 = 13 négyzetdeciméter.
Bocs, hiba! Az F = 2(ab + (a + b)²/2 sor helyesen F = 2[ab + (a + b)²/2] DeeDee ******
Elképesztõen okos vagy... Szerinted te nem számoltad ki ezzel? Csak nem írtad mellé, hogy nehogy megértse, aki kérdezte. Gondolod, aki ilyen kérdést tesz föl, annak az a lényege, hogy minél bonyolultabb megoldást keress, és azt is elhibázd?
Nekem azért fagyot az iphone... :) De azért nem egy jellemzõ hiba
Elõzõ vagyok Nekem se fagyott még le soha az iPhone 4 (novembertõl van meg).
A kérdező hozzászólása: Köszi de melyik melyik? Szóval melyiknek milyen iphone, galaxy
Nem hõérzékelõs. Amikor az ujjbegyeddel hozzáérsz, akkor a csekeély elektromos vezetés zárja az áramkört és így "tudja" a telefon, hogy meg lett nyomva. Létezik másik típusú kijelzõ, ott két egymáshoz közel helyett membrán van, az a fizikai benyomódástól (körömtõl is) összenyomódik és az zárja az áramkört. A zsebedben nem csinál semmit, mert nem a bõröddel érintkezik, önmagában a testhõre nem reagál, csak a bõrön levõ picike elektromos vezetésre.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat. Mondjuk igen kódzárral jó lesz. Ak végülis mind1 melyiket választom, még alszom rá egyet :)
A zsebedben megnyomódás ellen való a "billentyû zár" ezt mind a kettõ tudja. Egyébként teljesítményben kb ugyan ott van a 2 telefon a különbség ami viszont nagy az ios talán stabilabb, gördülékenyebb (optimalizáltabb) az android könnyebben testre szabható és sokkal szabadabb Magyarul az androiddal foglalkozni kell (lehet) viszont ha foglalkozol vele akkor könnyebben lehet jó dolgokat kihozni mint iphone-ból
Szerintem iPhone 4, nekem is az van. S2-õt már próbáltam jó az is. De szerintem egy iPhone nagyobb élményt nyújt, kezelhetõbb, és gyorsabb.
A fenét fagy le az iphone . Mondjuk nekem 4S van de az még egyszer sem fagyott le eddig . Sokkal jobb az iOS mint az Android . 2 hete megvolt az alma és utánna ujra kezembe vettem a Desiret , hát mit mondjak nagy kakának tûnt a Droid iOS után .
Szerintem galaxy.Nekem az van, nem tudom hogy hõérzékelõs-e de ha ráraksz olyan képernyõzárat ami csak kóddal "nyílik" akkor biztos nem nyomódik el. Amúgy attól függ mi kell:Android vagy IOS. Galaxy S2 kétmagos, szerintem gyorsabb mint osztálytársam Iphoneja.
A kijelzõ érintõ felülete ugyan olyan elven mûködik mind a kettõnél szóval kapacitív kijelzõ felbontása és a gyártás technologia különbözik (szóval csak a kép minõségében van eltérés nem az érintés érzékelésében)

Hogyan javulhat a szemem ha az egyik -2, 5 a másik -3, 75? Milyen szemtorna létezik?

Mert már régóta hordok szemüveget :(

Legjobb válasz: Vitaminok:C-vitamin,A-vitamin,Lutein,Bioflavonoidok Táplálékok:sárgarépa,sütõtök,sárgabarackmag olaj Bükkszentkereszti Gyuri bácsi diólevél teával való öblögetést,borogatást javasol,ezzel javítani lehet a szem nyomásán is,hályogokon is akár. Egyéb eljárások a látás javításához: -Bálinger-féle szemüveg -Véda Vision -Szemtréning eljárások -Koplakov gyakorlatsorozatok a szemgolyó keringését javítandó -Dr.Eõry Ajándok akupresszúrás pontmasszázsa

Vitaminok:C-vitamin, A-vitamin, Lutein, Bioflavonoidok Táplálékok:sárgarépa, sütõtök, sárgabarackmag olaj Bükkszentkereszti Gyuri bácsi diólevél teával való öblögetést, borogatást javasol, ezzel javítani lehet a szem nyomásán is, hályogokon is akár. Egyéb eljárások a látás javításához: -Bálinger-féle szemüveg -Véda Vision -Szemtréning eljárások -Koplakov gyakorlatsorozatok a szemgolyó keringését javítandó -Dr.Eõry Ajándok akupresszúrás pontmasszázsa
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Első babám várom, s a véleményetek kérném, jó a Huggies pelenka, és popsitörlő, vagy még a nivea popsitörlővel szemeztem. Mi a különbség a két huggis között, az egyik 2-5kg, a másik 3-6 kg. Melyiket vegyem?

Legjobb válasz: Szia! A tesco gazdasagos positorolo is nagyon jo van benne illatanyag mentes is. Vissza zarhato a teteje :) Sot a tesco szines pelenka is nagyon jo halacskák uszkalnak rajta a csomagolasanak nem tudom a szinet de tuti :)

Mi is Huggies-t használunk. Nekünk a Pampers nem vált be vagy a pisi folyt ki vagy a kaki!
Szia! A tesco gazdasagos positorolo is nagyon jo van benne illatanyag mentes is. Vissza zarhato a teteje :) Sot a tesco szines pelenka is nagyon jo halacskák uszkalnak rajta a csomagolasanak nem tudom a szinet de tuti :)
Szia! Jó a Huggies is, én az eljén Huggiest és Pamperst vettem, utána viszont áttértem a Pampersre, nekünk a Huggiesból kifolyt a kaki. (De minden baba más, majd kitapasztaljátok, hogy nektek melyik jön be.) Szerintem felesleges a 2-5 kgat megvenni, mert általában a babák 3 kg körül születnek.Én 3-6kg-at vettem, teljesen jó volt (3200 g-mal született a kislányom). A popsitörlõje is jó mind2nek. Most már (4 hónapos a baba) viszon áttértem a rossmannos, illetve mülleres popsitörlõre, azok sokkal olcsóbbak, és sztm nagyon jók (az illatuk is jó, meg elég vastag, elég nedves). Pelenkában viszont maradtam a Pampersnél (akcióban elég jó áron meg lehet venni)
Szió! Én igenis sokáig használtam az 1-es 2 - 5 kg pelust és imádtam. Szegény kicsikémnek nem ért fel a hónaljáig, mint a 2-es. Sok popsitörlõt kipróbáltam (Pampers, Johnson's, Babylove, Nivea), de most Huggiest vettem (Aloe vera-sat) és nagyon szuper. Nedves, de nem annyira, mint a Pampers, hogy tocsog és papírszerû, vastag így a nagyobb adag kakit is könnyebb kitörölni (mivel nem ázik át), nem kell 3-5 darabot is elhasználni. Pelusok közül próbáltam Pamperst (Active Baby, Sleep&Play), Liberot, Lidl-st, de maradok a Huggies-nál. Az indokom az, hogy gumis végig, nekünk eddig még soha nem csorgott ki belõle semmi (ellentétben a Pamperssel) és nem mûszálas, így nem pirosodik ki a combja. Zita
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, akkor veszek 2 csomaggal a kicsibõl, s majd elválik hogy beválik-e :) Ahogy nézegettem, az összes újszülöttre való pelenka egy árban van, valahgy ez szimpi.
Elõzõ vagyok: mi is úgy jártunk a Huggies-nál, hogy a 3-6kg-os már nem volt jó 4, 5-5 kg körül, és megmaradt egy csomó, nem érdemes nagy csomaggal venni.
Popsitörlõbõl a Nivea az nagyon jó, nekünk bevált és jó illatú, meg még jó a Pampers törlõ is. Pelenkában is jó a Huggies, bár mi már majdnem az összes márkát kipróbáltuk, ez azért nem rossz tényleg, nekünk bevált. Pampers-t azért nem szerettem, mert hátul nem rugalmas.
Ez babafüggõ! Újszülött korban nekünk is bevált a Huggies, utána kifolyt belõle a pisi is. Most dm-es babylove pelust használunk, és a popsitörlõnk is dm-es.
Szerintem jó a huggies pelus, de minden baba más, minden babának más pelus a jobb. A 2-5 kilóig az újszülött pelus, nekünk az kb 1 hétig volt jó. A 3-6-ig a 2-es méret, azt 1 hónapig tudtuk használni, pedig akkor még csak 4 kiló volt a babám, mégse volt már jó rá. Pedig jól bevásároltam 2-es méretbõl, azt gondolván, sokáig jó lesz, most meg ott egy csomó, nem tudom elhasználni. Az a lényeg, hogy elõre ne vásároljál be sok pelust, mert nem tudhatod, hogy melyik válik be a baba alakjára, bõrére, méretére, stb.
Nekünk a Huggies aloe vara popsitörlõ vált be a legjobban, pedig nagyon sokat kipróbáltam. Pellusból Liberot használunk, pedig ott is kipróbáltam a Huggiest is és a Pampers-t is, de ez a legjobban kezelhetõ és soha semmi nem fojt ki belõle. A combi vastagságától függ hogy melyik méret jobb rá, amikor fedi egymást a kg. REmélem érted :) ))
én a popsitörlõk helyett melegen ajánlom a csapvizet. sokkal olcsóbb és higiénikusabb, nem illatosított stb. Nem értem ezt a popsitörlõ õrületet. A kórházban öt nap alatt elhasználtam majdnem 3!!! csomaggal, aztán jött a gyerekorvos és mondta, hogy felejtsem el ezt a hülyeséget, mossam le a bébit. Hát igaza volt. Azóta az a

Egy összenyomott rugó 1.8 kg és 2.4 kg testeket dob szét. Szétlökés után a testek mozgási energiája összesen 630 J. Mekkora az egyik és mekkora a másik test sebessége?

Legjobb válasz: A rendszer összimpulzusa 0, ezért az impulzusok nagyságára vonatkozva igaz, hogy: m1v1=m2v2 => v1=m2*v2/m1 (1/2)m1(v1^2)+(1/2)m2(v2^2)=Eö (1/2)m1*m2^2*v2^2/m1^2+(1/2)m2(v2^2)=Eö (1/2)m2^2*v2^2/m1+(1/2)m2(v2^2)=Eö (1/2)m2(v2^2)*(m2/m1+1)=Eö v2=sqrt((2*Eö)/(m2*((m2/m1)+1)) v1=m2*v2/m1 Ha nem számoltam el semmit.

A rendszer összimpulzusa 0, ezért az impulzusok nagyságára vonatkozva igaz, hogy: m1v1=m2v2 => v1=m2*v2/m1 (1/2)m1(v1^2)+(1/2)m2(v2^2)=Eö (1/2)m1*m2^2*v2^2/m1^2+(1/2)m2(v2^2)=Eö (1/2)m2^2*v2^2/m1+(1/2)m2(v2^2)=Eö (1/2)m2(v2^2)*(m2/m1+1)=Eö v2=sqrt((2*Eö)/(m2*((m2/m1)+1)) v1=m2*v2/m1 Ha nem számoltam el semmit.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen

(Térgeometria feladatok) Egy forgáshenger alapja 10cm2 területû, térfogata 80 cm3. Mekkora a felszíne? Az alapsíkra merõlegesen, egy 2 cm-es húr mentén elvágjuk a hengert. Mekkora a nagyobbik rész felszíne?

- Egy egyenes körkúp kiterített palástja egy 15 cm sugarú kör 120°-os körcikke. Mekkora a kúp térfogata?

Legjobb válasz:
A körkúp palástjának a területe 15^2*π*120°/360°=75π. A palást területe r*π*a képlettel is kiszámolható, ahol a a kiterített palást (körcikk) sugara, esetünkben 15cm, r pedig a kúp alapkörének sugara: r*π*15=75π, 15π-vel osztva r=5. A magasság (M), az alkotó (a) és az alapkör sugara derékszögû háromszöget alkotnak, ahol az alkotó az átfogó, ezért a Pitagorasz-tétel felírható: 5^2+M^2=15^2 25+M^2=225 /-25 M^2=200, ebbõl M=√200=10*√2 A kúp alapterülete 5^2*π=25π A térfogata az alapterület*magasság/3 képlettel számolva: 25π*10*√2/3 cm^3, igény szerint kerekíthetõ a végeredmény.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A körkúp palástjának a területe 15^2*π*120°/360°=75π. A palást területe r*π*a képlettel is kiszámolható, ahol a a kiterített palást (körcikk) sugara, esetünkben 15cm, r pedig a kúp alapkörének sugara: r*π*15=75π, 15π-vel osztva r=5. A magasság (M), az alkotó (a) és az alapkör sugara derékszögû háromszöget alkotnak, ahol az alkotó az átfogó, ezért a Pitagorasz-tétel felírható: 5^2+M^2=15^2 25+M^2=225 /-25 M^2=200, ebbõl M=√200=10*√2 A kúp alapterülete 5^2*π=25π A térfogata az alapterület*magasság/3 képlettel számolva: 25π*10*√2/3 cm^3, igény szerint kerekíthetõ a végeredmény.
Ez meg az elsõ kérdésre a válasz, ha nem szúrtam el. V=80 T=10 V=T*h -> h=V/T -> h=80/10=8cm T=r^2*Pí -> r=gyök(10/Pí) -> r=gyök(10/Pí)=~1, 78cm K=2*r*Pí -> K=2*1, 78*Pí=~11, 18cm A(palást)=h*K -> A(palást)=8*11, 18=94, 4cm^2 A=2*T+A(palást) -> A=2*10+94, 4=114, 4cm^2 Többre most nincs idõm, sorry.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm ezeket is! :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha az alapél 10 cm, akkor az alapterület 100 cm^2, a fedõlapé 50cm^2, vagyis a fedõél √50 hosszú. Szükségünk van az oldallap-trapéz magasságára; tudjuk a területét és a területképletét: (a+f)*m/2, ahol a az alapél, f a fedõél, m a trapéz magasságának a hossza. Behelyettesítve: (10+√50)*m/2=100, innen m=200/(10+√50). Vegyük a test az alapokra merõleges fõsíkmetszetét;ez egy trapéz lesz, ahol az alapok az alap- és fedõélek hosszával egyenlõk, vagyis 10 és √50, szárai, az elõbb kiszámolt érték, vagyis 200/(10+√50). Vetítsük le a rövidebbik alapot a hosszabbikra, ekkor ez a levetített rész ugyanakkora lesz, mint a levetített szakasz, a másik két rész pedig egyenlõ hosszú, tehát egy kis rész (10-√50)/2 hosszú lesz. Ennek a trapéznak a magassága egyenlõ a test magasságával (M). A kis rész, a testmagasság és a szár egy derékszögû háromszöget alkot, amire megint felírható a Pitagorasz-tétel: ((10-√50)/2)^2+M^2=(200/(10+√50))^2 Az egyszerûség kedvéért itt már kerekített értékekkel dolgozom: 2, 1447+M^2=137, 258 /-2, 1447 M^2=135, 1133, amire M=11, 6238cm. Ebbõl már a térfogat is kiszámolható; ha az alapterületet T-vel, a fedõterületet t-fel, a magasságot M-mel jelölöm, akkor (M/3)*(T+√(t*T)+t). Behelyettesítve: (11, 6238/3)*(100+√(√50*100)+50)=~3321cm^3.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!