Találatok a következő kifejezésre: Az egyik -1-es (2242 db)

Egy gyerekkel lehet csak gyesen az anyuka ugye? Ha az egyik 1 és fél éves a másik 1 hónapos akkor a másodikra nem jár a gyes?

Legjobb válasz: Szia! A második baba után kapod a gyes-t. Az elsõ után csak a családi jár.

Szia! A második baba után kapod a gyes-t. Az elsõ után csak a családi jár.
Nem lesz dupla a gyes, csak családi pótlékot kapsz többet.
Pontosan ahogy az elöttem író írta a második gyerek után mindent megkapsz(TGYÁS, GYED, GYES). Az elsõ után csak a családi pótlék jár ami így 13300.
Annyit írnék még , hogy ha nem csinálsz semmit akkor a most másfél éves gyerekre kapod a gyest , ha betölti a 3-at akkor kérheted a másikra a gyest amíg õ be nem tölti a 3-at . Én így csináltam .Persze most is kérheted , hogy a kisebbikre kapd a gyest , de szerintem felesleges .

Miért nincs meg a call of duty modern warfare 2 wii-re ha az egy 1 és a 3 megvan?

Legjobb válasz: Ha tudsz angolul, itt írnak a témában errõl: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090317171849AA..

Ha tudsz angolul, itt írnak a témában errõl: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090317171849AA..

Egy 2.1-es hangszóró teljesítménye/hangminősége megegyezik az 5.1-es változat teljesítményével/hangminőségével ha az 2.1-be van bekötve? (Lejjebb megtaláljátok melyekről lenne szó. )

5.1

Legjobb válasz: nem sokat változik ha 5.1 be kötöd be a hangfalakat akkor 3 kábelt kell összedugni az alaplapon: kék, zöld, narancs sárga

nem sokat változik ha 5.1 be kötöd be a hangfalakat akkor 3 kábelt kell összedugni az alaplapon: kék, zöld, narancs sárga
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor IGEN a válasz? :D
igen


Hogyan számítsuk ki egy 1 és egy 2 kg tömegű testek és az azokat összekötő 2 N/m rugóállandójú rugóból álló rendszer frekvenciáját? (szájbarágós választ szeretnék, mert elég távol áll tőlem a fizika)

Legjobb válasz: Nem tudom mennyit segítek ezzel,de T=2*3,14*(m/D) ahol m/D négyzetgyök alatt van. D a direkciós állandó,m a tömeg, T a periódusidõ f=1/T Ahol f a frekvencia. de nem tudom itt össze kell e adni a tömegeket vagy mit kéne csinálni,igazából nem nagyon tudom elképzelni mit csinál egy ilyen rendszer...

Nem tudom mennyit segítek ezzel, de T=2*3, 14*(m/D) ahol m/D négyzetgyök alatt van. D a direkciós állandó, m a tömeg, T a periódusidõ f=1/T Ahol f a frekvencia. de nem tudom itt össze kell e adni a tömegeket vagy mit kéne csinálni, igazából nem nagyon tudom elképzelni mit csinál egy ilyen rendszer...

Egy letöltött filmnél az nfo-ban azt írja az audio-nál hogy: "Channel (s) :6 channels", akkor az 5.1-es hang vagy más?

Legjobb válasz: igen 5.1 Bal elöl + Középen elöl + Jobb elöl + Bal hátul + Jobb hátul + Mélynyomó Ez összesen 6 hangsáv, tehát 6ch, más néven 5.1

igen 5.1 Bal elöl + Középen elöl + Jobb elöl + Bal hátul + Jobb hátul + Mélynyomó Ez összesen 6 hangsáv, tehát 6ch, más néven 5.1
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Mitől jobb az 5.1-es hangsáv egy filmen, mint a sima?

Van olyan film, amin van mondjuk 5.1 és 2.0-ás hangsáv is. Egy házimozival hogyan vehetünk észre különbséget a kettő között? Mitől jobb? Hogyan vehető észre?

Legjobb válasz: A sztereo (2.0) annyit tud, hogy külön játssza le a jobb és a bal oldalról érkezõ hangokat. Ehhez képest az 5.1 lejátssza a szembõl érkezõ hangot (+mély hangok), jobb elsõt, jobb hátsót, bal hátsót és bal elsõt is. Ezzel képes "térhatást" létre hozni.

A sztereo (2.0) annyit tud, hogy külön játssza le a jobb és a bal oldalról érkezõ hangokat. Ehhez képest az 5.1 lejátssza a szembõl érkezõ hangot (+mély hangok), jobb elsõt, jobb hátsót, bal hátsót és bal elsõt is. Ezzel képes "térhatást" létre hozni.
Persze a térhatás kipróbálásához kell a megfelelõ DVD lejátszó, és (5.1) hangfal rendszer is.
2.0-nál csak a képernyõ melletti hangszórók szólnak, 5.1-nél a szobában lévõ összes (feltéve, hogy 5.1-es a hangrendszered). Gondolom nem kell magyarázni, hogy melyiket a jobb hallgatni...
Õszintén szólva feleslegesnek tartom otthonra az 5.1-es hangfalszettet. Én egy 2.1-essel is simán elvagyok :D
5.1-es hangsáv lényege, hogy "ülsz a film eseményeinek közepén" és az összes hang körülvesz téged. Szóval mondjuk nézel egy háborús filmet, látod, hogy a német a géppisztolyával megsorozza az amerikait, aki a fedezék mögött van. Az elsõ két hangszóróból jön a géppisztoly zakatolása (illetve itt lehet csak bal vagy csak jobb oldali) és a mögötted lévõ hangszórókban hallod a becsapódó lövedékek hangját is. 2.0-ásnál meg tényleg csak a két oldali hangokat veszed észre. Volt a gépemre kötve pár napig 5.1-es hangrendszer, a hangkártya vezérlõprogramjában teszthangokat játszottam le, legjobban az adta vissza, mit tud a hangrendszer, amikor a helikoptert játszottam le: olyan volt, mintha körberepült volna a szobában.
Akkor vehetsz észre különbséget, ha szánsz idõt a hangszórók helyes elhelyezésére és beállítására, és ha a film készítõi is szántak idõt egy igényes 5.1 hangzásra. És persze az élmény a hangrendszer árával egyenesen arányos.

Kaptam egy új Lenovo laptopot, (Op. Rendszer nélkül, én telepítettem), és valamiért két OEM meghajtó lett, az egyik 1, 1 gb, a másik 180 gb, Hogyan tudom törölni a másodikat?

http://www.kepfeltoltes.hu/view/130329/K_p_1_www.kepfeltolte.., ki szeretném törölni, de lehetőleg windows írás nélkül, és létrehozni helyette egy normális meghajtót, valaki ötlet???

Legjobb válasz: Valamilyen particionáló programmal állj neki, de lehet hogy elveszik a full windows. (Nem a beépített nem jó, azzal tuti elveszik minden.)

Valamilyen particionáló programmal állj neki, de lehet hogy elveszik a full windows. (Nem a beépített nem jó, azzal tuti elveszik minden.)
Mi az a kupleráj ott a vinyódon? Vszeg volt már rajta vmi, te meg csak odakókányoltad a wint, és most ez lett a vége. Töröld az összes partíciót (akár a win telepítése közben), és telepítsd fel normálisan azt a wint, mert ez így nem frankó!
A kérdező hozzászólása: Megoldottam, bebootoltam, a Win7 lemezt, és a partíciók kezelésénél kitöröltem, majd beállítottam elsõdleges meghajtónak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszt. Megprobalom kicserelni. Megegyszer koszonom!!!
A kérdező hozzászólása: Meg annyi kerdesem lenne hogy a rendszamtabla vilagitasba milyen izzo kell? Valaszt elore is koszonom
Használd egészséggel. Jó motorozást és széles utat! :)
Szia. Bocsi a kései válaszért, de idõ közben egy kis dolgom akadt. Amúgy az elõzõ választ nem neked akartam írni. Na szóval a rendszámtáblához ugyan olyan izzó kell, mint a helyzetjelzõbe. Ha veszel egy izzókészletet a legkisebb izzó az. :) Leszerelése: 2 db függõleges csavar fogja. Így kijön az egész tok. Ezután elcsavarod hátul a az izzótartó tokot (ahová 2 db vezeték megy be) és már ki is jön a burából. Az izzót meg csak ki kell húzni, az újat vissza bele és összeszerelni. :)
http://www.fridcar.hu/autoalkatresz_cikkszam/2/21575/1/alkat.. Tessék, errõl az égõrõl beszéltem. :)

Hogyan tudom összekötni az 5.1-es hangrendszeremet egy erősítővel?

Legjobb válasz: Az 5.1 hangrendszer (azért rendszer) erõsítõbõl és hangszórókból (dobozokból) áll. Miért kellene azt még erõsítõre kötni.

Az 5.1 hangrendszer (azért rendszer) erõsítõbõl és hangszórókból (dobozokból) áll. Miért kellene azt még erõsítõre kötni.
Ha meg láttad azt, hallottad azt ami nem romlott el, másold le!
Ember! Tudsz olvasni és értelmezni? Én világosan fogalmazom, hogy ne legyen félreérthetõ. Én azt írtam: ha az eredeti hangszórókra küldesz másik erõsítõbõl nagyobb teljesítményt elpusztul. Erre Te azt írod, ha jól látom, hogy bekötött még egy erõsítõt másik hangfalakkal, és erre azt, hogy nem romlott el! Ez egy másik konfiguráció, mint aminél én megjósoltam az elromlást! Mit írtam utána? Másik erõsítõ (még egy!) másik hangfalakkal (nagyobb teljesítményûvel)!
A kérdező hozzászólása: Egyik ismerõsöm összekötötte az 5.1-et az erõsítõvel úgy hogy az erõsítõre voltak még kötve hangfalak és nem romlott el egyik hangfal sem!
Miért? Ez a rendszer úgy van kitalálva, hogy illeszkednek egymáshoz, azaz: olyan teljesítményû az erõsítõ, amelyik meghajtja a hangfalakat (hangszórókat), azok meg elviselik a rájuk jutó teljesítményt és szólnak. Ha nagyobb teljesítményt akarsz és ráküldöd ezekre a hangszórókra, akkor tönkremennek. Ha nem ezt akarod, akkor mit? Kell egy nagyobb teljesítményû 5.1 erõsítõ, ahhoz kellenek nagyobb teljesítményû hangfalak. Mi marad a régi rendszerbõl? Semmi... Akkor mi a kérdés?
A kérdező hozzászólása: Genius SW HF 5.1 1200! Ugyebár az 5.1 az úgy néz ki hogy van 5 db hangszoró és 1db mélyláda, amin van erõsítõ, de én ezt az egész rendszert egy rendes erõsítõre kötném.
Tulajdonképp mit nevezel te 5.1 hangrendszernek?
Az 5.1 az 6 különálló csatornát jelent, melyiket akarod ebbõl magasként használni? Nem értem...
A kérdező hozzászólása: Mert az 5.1-et úgymond magasként akarom használni
Az erõsítõt a 6 db. hangfalával együtt egy még nagyobb erõsítõre akarja kötni. Örülni fog mindenki a házban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!