Találatok a következő kifejezésre: Az egyes kb (12 db)

Hány csomaggal használtatok el kb. az egyes méretű pelenkákból?

Még csak 5 hetes a kisfiam, és most kezdjük a 2-es méretet, de láttam egész jó akciót, és vennék el?re nagyobb méretekb?l is (nagy csomagolású Pampers), viszont nem tudom mennyit érdemes bespájzolni egyes méretekb?l...

Legjobb válasz: az 5-9 kilósból érdemes kb. 7 hósan lesz kilenc kiló egy kisfiú. meg a 4-esbõl - 12-20 kg- majd itt stagnál a méretük

az 5-9 kilósból érdemes kb. 7 hósan lesz kilenc kiló egy kisfiú. meg a 4-esbõl - 12-20 kg- majd itt stagnál a méretük
Az én fiam 7, 5kg 5, 5 hónapos, de nekünk már kicsi a 4-9ig való pelenke, mi a 7-18ig valot használjuk!
Igen a 2. nak is igaza van mert sokat számit hogy kis husi baba-e vagy hogy husos combja van-e sokszor emiatt kell nagyobb méretü pelus. ne tankolj sokat...
Plusz én hallottam már olyat is, hogy méretváltás után valamiért már nem volt jó az addig bevált márka, váltani kellett másik pelusra. Szóval csak annyit akartam mondani, hogy bármilyen nagy akció, túl sokat nem érdemes betankolni. Elég sûrûn akciózzák itt-ott ezeket a pelusokat. Ne aggódj, biztosan lesz még nagyon kedvezõ áron a pelus. Egyébként milyen akciót láttál és hol?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor valószínûleg csak 1-1 csomaggal veszek. Az akció pedig az Intersparban van, de Csehországban élek :)
Mi a 4- es méretût használtuk a leghosszabb ideig.

Hogy van az, hogy kb.1 hónapig minden egyes nap reggeliztem, aztán délben ebédeltem (maroknyi kajákat, és ezután a nap folyamán már SEMMIT nem ettem) elhagytam az összes édességet, rengeteget ittam, és ennek ellenére híztam 3, 5 kilót?

Ez a 3.5 kiló nem látványos hízás,de a mérlegem mutatja és nagyon zavar. Teljesen el vagyok keseredve. Ennél jobban szenvedni nem lehet, mégsem ér semmit. Segítsetek!!! Mit kell még tegyek?

Legjobb válasz: 1.-esnek nyomtam egy zöld kezet, mert ez így van (én is ezt írtam volna) Ki volt megint az a barom aki lepontozta a jó választ?

1.-esnek nyomtam egy zöld kezet, mert ez így van (én is ezt írtam volna) Ki volt megint az a barom aki lepontozta a jó választ?
Szia! Lehet, hogy a maroknyi kajáid összetétele nem jó. Ezen kívül délután is egyél valamit. Egyél zöldségfélét, gyümölcsöt többet, szénhidrátot keveset, a zsír pedig hanyagolható a fogyókúra alatt. A sport pedig nélkülözhetetlen!
Lényegében koplaltál, a szervezeted meg átállt tartalékoló üzemmódra és pakolta zsírba a kaját. Gondolom edzés az elfelejtõdött...
nemtom miért lett az 1. leszavazva pedig totál igaza van

Hol tudok utánanézni, hogy az egyes babaruha méretek kb hány hónapos korig jók?

Legjobb válasz: Szia! Ennek teljesen felesleges utánanézned. Nagyon különbözõen fejlõdnek a babák.A fiam nagyon jól gyorsan fejlõdõ baba volt,a középsõ lányom egy rosszevõ,picurka baba,és a kicsi is szépen gyarapodik. A nagyobbik lányom amiket még 10 hósan hordott 68-as rucikat,a kicsi 2,5 hósra azokat most adom rá mert belenõtt olyan kis ducika:)))Neki az 56-os ruhák nem is voltak mind jók. A legkisebb méretbõl,50-es én nem is vettem ruhát,56-ost is keveset,62-tõl felfelé érdemesebb vásárolni,mert azok hosszabb ideig hordhatóak.Fõleg a melegebb ruhácskák,a nacikat fel lehet hajtani ha nagy,és a pulcsikák ujját is. Egyébként a méretezés a baba hosszához igazodik. 50-es 50cm 56-os 56cm 62-es 62cm....stb... Boldog babázást,üdv

Szia! Ennek teljesen felesleges utánanézned. Nagyon különbözõen fejlõdnek a babák.A fiam nagyon jól gyorsan fejlõdõ baba volt, a középsõ lányom egy rosszevõ, picurka baba, és a kicsi is szépen gyarapodik. A nagyobbik lányom amiket még 10 hósan hordott 68-as rucikat, a kicsi 2, 5 hósra azokat most adom rá mert belenõtt olyan kis ducika:) ))Neki az 56-os ruhák nem is voltak mind jók. A legkisebb méretbõl, 50-es én nem is vettem ruhát, 56-ost is keveset, 62-tõl felfelé érdemesebb vásárolni, mert azok hosszabb ideig hordhatóak.Fõleg a melegebb ruhácskák, a nacikat fel lehet hajtani ha nagy, és a pulcsikák ujját is. Egyébként a méretezés a baba hosszához igazodik. 50-es 50cm 56-os 56cm 62-es 62cm....stb... Boldog babázást, üdv
Szerintem is nagyon gyerekfüggõ, mert pl. amit az elsõ válaszoló írt, hogy a 128-134-es méret az 8-9 éveseknek van, nekem a lányom 6 éves és ezek a méretei(és átlagos magasságú, vékony gyerek). Attól függ milyen gyorsan növöget a baba, és hogyan hízik. De tényleg a 62-68-as méretbõl már érdemes többet venni, azokat már tovább hordják.
0-3 hónapos:50-62-es 6-9 hónapos:68-74-es 12-18 hónapos:80-86-os 2-3 éves:92-98-as 4-5 éves:104-110-es 6-7 éves:116-122-es 8-9 éves 128-134-es 10-11 éves:140-146-os 12-13 éves:152-158-as 14 éves kor felett:164-es mérettõl felfelé
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Érdemes a testmagasságot és a súlyt is figyelembe venni, illetve ha lehet állítható méretû (derékbõség gumi átgombolással, nadrághossz felhajtással) ruhákat venni. Én ezt is hasznosnak találtam: http://mikellababanak.hu/babaruha/babaruha-meretek

Az egyes napokon kb. hány kalóriát kell bevinni a szervezetünkbe?

Legjobb válasz: Hát függ az életkortól a nemtõl magasságtól, de átlag 1200 körül van!!!

Hát függ az életkortól a nemtõl magasságtól, de átlag 1200 körül van!!!
Hogy õszinte legyek az az átlag 1200 kevés...az csak az életfunkció fenntartásához kell kb...direkt utána néztem. Mivel szakács végzettségem van, eléggé jártas vagyok a témában.Férfiaknak a napi szükséglet kb 2500-3000, nõknél ez legalább 500-al kevesebb.Rögtön hozzá is tenném, hogy nem diéta idõszakról van szó, valamint nem lustálkodásról, ennyi kalória elfogyasztása mellett :-)

Az egyes hozzávalókból mennyi kell tojásos nokedli készítéséhe, ha kb.4 adagot szeretnék készíteni?

Legjobb válasz: Én fejenként 15-20 dkg lisztet vennék. Ehhez a mennyiséghez 2 tojást tennék. Ugy csinálom, hogy felütöm a 2 db tojást, megsózom, és teszek bele egy dcl vizet. Kikeverem, majd elkezdem hozzáadni a lisztet. Liszt-viz-liszt, viz.... amig el nem fogy, és fel nem veszi a nokedli állagot. Kiszaggatom, leszüröm, és nem öblitem le, mert a fõzõvizben volt olaj, és nem akarom, hogy lehüljön. Teflonba teszem zsiradékra, és ráöntöm a kikevert 5-6 sózott tojást. Rásütöm a tojást, és kész. Fejes saláta.

Én fejenként 15-20 dkg lisztet vennék. Ehhez a mennyiséghez 2 tojást tennék. Ugy csinálom, hogy felütöm a 2 db tojást, megsózom, és teszek bele egy dcl vizet. Kikeverem, majd elkezdem hozzáadni a lisztet. Liszt-viz-liszt, viz.... amig el nem fogy, és fel nem veszi a nokedli állagot. Kiszaggatom, leszüröm, és nem öblitem le, mert a fõzõvizben volt olaj, és nem akarom, hogy lehüljön. Teflonba teszem zsiradékra, és ráöntöm a kikevert 5-6 sózott tojást. Rásütöm a tojást, és kész. Fejes saláta.
1/2 kg liszthez elég 1 tojás nokedlinek.Aztán hogy mennyit ütsz rá, az csak ízlés kérdése.
Én elég sok nokedlit csinálok, mert a család imádja.. Kb: fél kiló liszthez (inkább kicsivel több liszt mint kevesebb) 3-4 tojást használok el..Így finomabb... (4 fõs család)

Az Egyesül Államokban kb mennyibe kerül egy hajfestés?

Tény, hogy kint drágábbak a fodrászok mint itthon. Tudnátok esetleg árakat mondani?

Legjobb válasz: szerintem nem érné meg. a repülõjeggyel együtt sokkal drágábban jössz ki.

szerintem nem érné meg. a repülõjeggyel együtt sokkal drágábban jössz ki.
"de ha belegondoltok, az ottani fizetéshez ez nem olyan durva ár. csak itt tûnik annak." Igen, mert mindenki a Lila Akác közben lakik, és jól keres a férje.
Az az igazság, hogy az amerikaiaknál inkább az otthoni hajfestés a divat. A fél caládom az USA-ban él (Las Vega, Los Angeles), unokatesóm már 14 évesen magának csinálta a dauert a szemem láttára. Ott elég drága a fodrász, legalábbis akkor még (kb. 10 éve amikor kint voltím) egyfajta luxusnak számított. Mondjuk most póthaja van, a zt is magának tette fel. De gondolom ez nem egyedi, mert szoktam látni ilyen átalakítgatós músorokat a Zone Club-on, a néger csaj ott is magának tette fel a hajfonatokat. Szóval biztos drága ott kint egy fodrász.
A kérdező hozzászólása: Magamnak semmiképp sem festeném, mert szivatni szokták a hajam, a festéket is keverni, és magamnak ezekkel inkább nem próbálkozok.. New York-ba megyek, úgyhogy kíváncsi leszek mennyibe fog kerülni. De ez igaz, hogy a kinti fizetéshez képest ez "semmi". Köszi a válaszokat!
de ha belegondoltok, az ottani fizetéshez ez nem olyan durva ár. csak itt tûnik annak.
én ny-ban manhattani szalonokban ilyet árat tudok, de persze pl. más államban ugyanez csak 40 usd.
200 usd az mennyi? 200 dollár? biztosan nem :O
WHAAAA... 200 USD?????? Miért nem fested magadnak? Az csak annyiba kerül, mint a hajfesték.:S
hát ez nagyon államra válogatja, a partvidékek drágák, mint ny, california, florida.a belsõ államok olcsóbbak ny-ban pl. egy hajfestés 200-250 usd kb. tudomásom szerint.
A kérdező hozzászólása: mert hamarosan kiköltözöm és tudni szeretném mire számítsak ezen a téren.
:) különben miért is vagy erre kíváncsi? :)
A kérdező hozzászólása: Nem ebben tényleg van igazság. Nekem is a fél családom kint él(NYC, LA, stb..) és az õ példájuk is igazolja, hogy kint sokkal többet keresnek, de bizonyos dolgokra többet is kell kiadni. Tehát az arány megvan, csak ott éppen több pénz forog a kezükben... Visszatérve a hajfestéshez szerintem visszafestetem az eredeti hajszínem és így nem kellesz festetni, aztán ha kimegyek meglátjuk, hogy mennyi lesz a fodrász.
lehet hogy mms funkcioban van beállitva nézd meg! irj ha jo lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szíves válaszodat, de attól tartok, hogy a megoldás ennél bonyolultabb. Az interneten igyekeztem alaposan tájékozódni az ügyben: többen panaszolják ezen készülék fentebbi hátrányos tulajdonságát, amely "gyári" eredetû és szándékos.
Lehet hogy másik videocamera progit kell telepíteni.Biztos van a neten.Nokiára legalább is van.

Miért mondják egyesek, hogy Magyarország "pokol" meg "trágyadomb" amikor a magyar életszínvonal kb. az USA-belivel van egyszinten és az egész világon csak Nyugat-Európában meg esetleg Kanadában és Ausztráliában van jobb élet, mint itt?

Tudom mir?l beszélek, mert több országban is jártam és vannak tengerentúli ismer?seim is. Nyugat-Európában van a világon a legjobb életszínvonal, de az is csak annyival jobb a magyarnál, hogy az emberek több pénzt keresnek, a szolgáltatások, az infrastruktúra Magyarországon is van olyan jó, mint Nyugat-Európában. A közbiztonságot is sokkal jobbnak mondják itt, mint mondjuk Párizsban, Londonban. Az magyar életszínvonal szinte egy az egyben megegyezik az amerikaival. Amerika nem az a hely, amit a Dallas-ban meg a Beverly Hills-ben játszódó tinisorozatokban mutatnak be. Egy átlagamerikai ugyanúgy él, mint egy átlagmagyar. Kanada meg Ausztrália talán kicsit jobb, mint Magyarország és az USA, de nem olyan jó, mint Nyugat-Európa. Japán, Dél-Korea és az egyéb ázsiai, közel-keleti fejlett országok felszínileg fejlettnek t?nnek, de az átlagemberek között sokkal nagyobb ott a nyomor és a túlhajszoltság, mint nálunk. Ezek után jön a világ többi része, amir?l felesleges beszélni, mert a felsorolt országokhoz képest a bányász béka feneke alatt vannak 10 kilóméterrel. Én azt mondom, ha valaki talpraesett és nem óbégat állandóan, valamint nem a sültgalambot várja naphosszat akkor a felsorolt országok közül bármelyikben jó életet tud kovácsolni magának (igen, Magyarországon is), de ha valaki itt óbégat és azzal henceg, hogy majd jól kimegy külföldre, az valószín?leg ott is sz*pni fog, mindegy, hogy Kanadába, vagy Norvégiába kerül.

Legjobb válasz: "Nyugat-Európában van a világon a legjobb életszínvonal," Ez így van. "de az is csak annyival jobb a magyarnál, hogy az emberek több pénzt keresnek" Nem csak ennyivel, ha kimész és élsz ott akár csak egy hónapot is, meglátod. "a szolgáltatások" Egyetértek, Budapesten a szolgáltatások színvonala megközelíti a nyugati nagyvárosokért. Mi hiba akkor? Hát az, hogy ezeket a szolgáltatásokat az átlag magyar nem tudja kihasználni, mert nincs rá pénze. Angliában senkinek nem okoz gondot munka után beülni egy kávézóba beszélgetni, nálunk ez elképzelhetetlen. Lehet, hogy lenne rá igény, de ha nincs rá pénz, akkor megeszi a fene. "az infrastruktúra Magyarországon is van olyan jó, mint Nyugat-Európában. " Höhö. Ez ugye csak egy vicc? Elõször is nyiss ki egy autóatlaszt, és nézd meg az autópályák sûrûségét az egyes országokban. Másodszor, fogd a kocsidat (ja bocs, lehet hogy nincs, mert nálunk nem mindenki engedheti meg magának --> egy átlag angol családnak 1.5 autója van, nyáron olvastam egy kinti újságban) és vezess át Ausztriába. Hasonlítsd össze az útviszonyokat. Vasútnál elég bemenned a Keletibe és nézd meg az osztrák és vonatokat, hogy néznek ki. Aztán szállj fel a miskolci gyorsra. "A közbiztonságot is sokkal jobbnak mondják itt, mint mondjuk Párizsban, Londonban. " Ebben igazad van, a közbiztonság nem rosszabb itt, mint kint. Bár nyugaton hatékonyabban elbánnak a bûnözõkkel, mint itt. "Az magyar életszínvonal szinte egy az egyben megegyezik az amerikaival." Ezt erõsen kétlem, de nem akarok véleményt nyilvánítani, mert soha nem jártam Amerikában. "Kanada meg Ausztrália talán kicsit jobb, mint Magyarország és az USA, de nem olyan jó, mint Nyugat-Európa." És? "Japán, Dél-Korea és az egyéb ázsiai, közel-keleti fejlett országok felszínileg fejlettnek tûnnek, de az átlagemberek között sokkal nagyobb ott a nyomor és a túlhajszoltság, mint nálunk." Japánt nem sorolnám ide, de a többiben igazad lehet. "Én azt mondom, ha valaki talpraesett és nem óbégat állandóan, valamint nem a sültgalambot várja naphosszat akkor a felsorolt országok közül bármelyikben jó életet tud kovácsolni magának (igen, Magyarországon is), de ha valaki itt óbégat és azzal henceg, hogy majd jól kimegy külföldre, az valószínûleg ott is sz*pni fog, mindegy, hogy Kanadába, vagy Norvégiába kerül." Ezt akár én is írhattam volna, tökéletesen egyetértek. Mindazonáltal ne essük át a túloldalra sem, és ismerjük el, hogy rengeteg mindenben, de fõleg gondolkodásmódban le vagyunk maradva a nyugati színvonaltól, de rendesen. Valóban, itt is lehet érvényesülni, de kint lényegesen könnyebb. Azért tûnhet ugyanolyan nehéznek, mert ott külföldiként kell beilleszkedni egy idegen országba, ami újabb teher a bevándorlóra. De a saját országában egy született francia vagy német vagy angol vagy amerikai sokkal jobb helyzetbõl indul, mint egy magyar, elég csak az oktatásra fordítható pénzösszegekre gondolni az egyes helyeken.

"Nyugat-Európában van a világon a legjobb életszínvonal, " Ez így van. "de az is csak annyival jobb a magyarnál, hogy az emberek több pénzt keresnek" Nem csak ennyivel, ha kimész és élsz ott akár csak egy hónapot is, meglátod. "a szolgáltatások" Egyetértek, Budapesten a szolgáltatások színvonala megközelíti a nyugati nagyvárosokért. Mi hiba akkor? Hát az, hogy ezeket a szolgáltatásokat az átlag magyar nem tudja kihasználni, mert nincs rá pénze. Angliában senkinek nem okoz gondot munka után beülni egy kávézóba beszélgetni, nálunk ez elképzelhetetlen. Lehet, hogy lenne rá igény, de ha nincs rá pénz, akkor megeszi a fene. "az infrastruktúra Magyarországon is van olyan jó, mint Nyugat-Európában. " Höhö. Ez ugye csak egy vicc? Elõször is nyiss ki egy autóatlaszt, és nézd meg az autópályák sûrûségét az egyes országokban. Másodszor, fogd a kocsidat (ja bocs, lehet hogy nincs, mert nálunk nem mindenki engedheti meg magának --> egy átlag angol családnak 1.5 autója van, nyáron olvastam egy kinti újságban) és vezess át Ausztriába. Hasonlítsd össze az útviszonyokat. Vasútnál elég bemenned a Keletibe és nézd meg az osztrák és vonatokat, hogy néznek ki. Aztán szállj fel a miskolci gyorsra. "A közbiztonságot is sokkal jobbnak mondják itt, mint mondjuk Párizsban, Londonban. " Ebben igazad van, a közbiztonság nem rosszabb itt, mint kint. Bár nyugaton hatékonyabban elbánnak a bûnözõkkel, mint itt. "Az magyar életszínvonal szinte egy az egyben megegyezik az amerikaival." Ezt erõsen kétlem, de nem akarok véleményt nyilvánítani, mert soha nem jártam Amerikában. "Kanada meg Ausztrália talán kicsit jobb, mint Magyarország és az USA, de nem olyan jó, mint Nyugat-Európa." És? "Japán, Dél-Korea és az egyéb ázsiai, közel-keleti fejlett országok felszínileg fejlettnek tûnnek, de az átlagemberek között sokkal nagyobb ott a nyomor és a túlhajszoltság, mint nálunk." Japánt nem sorolnám ide, de a többiben igazad lehet. "Én azt mondom, ha valaki talpraesett és nem óbégat állandóan, valamint nem a sültgalambot várja naphosszat akkor a felsorolt országok közül bármelyikben jó életet tud kovácsolni magának (igen, Magyarországon is), de ha valaki itt óbégat és azzal henceg, hogy majd jól kimegy külföldre, az valószínûleg ott is sz*pni fog, mindegy, hogy Kanadába, vagy Norvégiába kerül." Ezt akár én is írhattam volna, tökéletesen egyetértek. Mindazonáltal ne essük át a túloldalra sem, és ismerjük el, hogy rengeteg mindenben, de fõleg gondolkodásmódban le vagyunk maradva a nyugati színvonaltól, de rendesen. Valóban, itt is lehet érvényesülni, de kint lényegesen könnyebb. Azért tûnhet ugyanolyan nehéznek, mert ott külföldiként kell beilleszkedni egy idegen országba, ami újabb teher a bevándorlóra. De a saját országában egy született francia vagy német vagy angol vagy amerikai sokkal jobb helyzetbõl indul, mint egy magyar, elég csak az oktatásra fordítható pénzösszegekre gondolni az egyes helyeken.
Nem pokol, viszont te sem vagy tisztában a dolgokkal...
ki mondta ezt? Szlovákia? amúgy meg egy csomó külföldi jön ide és azt mondják, hogy nagyon jó hely Magyarország, mert itt sok minden olcsóbb, nyugodt hely
Attól még nem lesznek itt értelmes emberek, hogy máshol hülyébbek is vannak.
Talán beszélj olyanokkal, akik külföldön élnek évek óta. Akkor nem írnál ilyen ostobaságot. Amerikában is jobban él az átlagember, mint itthon. A sok munkanélküli szerinted csak a sült galambot várja? Te nyilván nem itt élsz, vagy jómódú vagy.
így van..!!!
Igen, a nyugati országokban "csak" jobban keresel, jobban tudsz közlekedni, és jobb az infrastruktúra stb.:D Ez jó volt. Az átlag amerikai meg pont úgy él, mint egy átlag magyar, hát hogyne.Köszönjük, leírtad ez az 1 oldalnyi mesét, meg is gyõztél, maradok Mo-on.lol
Koszonjuk Emese!
Végre valaki, tökéletesen eggyet értek veled!Nagyon sok országban jártam már, teljesen így van ahogy mondod! Az, hogy itt az emberek mindenért csak panaszkodni tudnak és várni, hogy a sültgalamb a szájukba repüljön...és köszben arról beszélnek, hogy lediplomázom és kihúzom külföldre ott jó volág lessz milyen jól élnek ott az emberk -.- stb....és amiért mindenki kimegy külföldre nagyon kevés orvos meg értelmiségi ember kiveszik a magyar társadalomból, amibe persze nem gondolnak bele ezek a HAZÁTLANOK!! Sajnos azt veszem észre, hogy a magyarnak mindennapos lételeme hogy panszkodjon, egyszerûen semmi se jó úgy ahogy van, eszméletlen....mindent leszaroznak(mintha õk jobbat tudnának csinálni)EZEK AZ EMBEREK SE KÜLFÖLDÖN SEM PEDIG MAGYARORSZÁGON NEM LESZNAK BOLDOGAK, mert mindenben a problémákat kereseik és ennyi, ez elszomorító!
Ekkora orbitális baromságot még nem olvastam, ma a 21. században, mikor létezik internet, utána nézhetsz, mennyi USA-ban az átlag jövedelem 48.000 USD. Forintra átszámolva 9.600.000 FT. Magyarországon ennyit keresnek az emberek? Hmmm? Dehogy. 136.000ft az átlag kereset, amiben benne van az is, akinek havi 500 milliós a jövedelme. De sokaknak 95-105.000 ft-al szúrják ki a szemét, nevetséges jelképes éhbér.
ha ugyanolyan az életszínvonal akkor próbálj meg fenntartani egy családi házat 3 gyerekkel egy 8000 cm3 is terepjáróval, tankoljad, fizezd a költségeket, és menjetek hawaii ra nyaralni. itthonról ez lehetetlen ha tisztességes vagy.kinnt se mindenkinek, de sokkal könnyebben elérhetõ.
.
Magyarországon nem dobnak meg drága bírsággal? hm, erõs túlzás... barátságos emberek? relatív, attól függ, hogy melyik város-falu melyik részén vagy, szerintem túlnyomó többségben a bunkók, kretének vannak, akik csak saját magukkal foglalkoznak, és hogy máson hogyan gázoljanak át, hogy használják ki a másikat a dolgok nem mindig a tervek szerint haladnak? erre csak azt tudom mondani, hogy ez így igaz, de ezt te pozitív színben tünteted fel, holott ez a lehetõ legrosszabb dolog, hogy semmi sem megy a tervek szerint :( elég csak a politikusok ígérgetéseire gondolni, bár ha megszorítást ígérnek, azt általába be is tartják, vagy nem ígérnek, egyszerûen megcsinálják, aztán amikor drágább a kenyér, majd észreveszed kritika mindenhol van, csak tudod ez olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senkit nem érdekel
A kérdező hozzászólása: Ha nem csak a pénzt nézzük akkor egybõl meglátjuk, hogy Magyarországon sokkal jobb az idõjárás, mint mondjuk Angliában és Finnországban. Magyarországon barátságosak az emberek és nem gépiesek. Magyarországon nem dobnak meg egy drága bírsággal mert véletlenül rossz helyen gyújtottál rá. Magyarországon természetes és elfogadott dolog, hogy a dolgok nem mindig a tervek szerint haladnak és az emberek ehhez alkalmazkodnak, Nyugaton ilyenkor leállnak, mint a lefagyott számítógép. Magyarországon mindenkiben van egészséges kritika a rendszer és a fõsodratú dolgok ellen, Nyugaton birkaként követik a vezetõket és a fõsodratú dolgokat.
Anyagias vagyok, mert anyagias világban élünk. Te kezdted a kérdéssel, hogy máshol sem jobb az életszínvonal, csak több a pénz. Csakhogy a több pénz = magasabb életszínvonal, ez alapvetõ axióma, akármennyire is tiltakozol. És ez így is marad míg a Föld forog, annyira magától értetõdõ.
Szerintem nektek kár írni bármi is, mert úgysem fogjátok fel:) aki jól érzi magát az USA-ban, az nem írhat magyar oldalra, vagy mi? Biztos azért ír ide, mert rosszul érzi magát. Istenem.:) Kérdezõnek: az neked anyagias, aki félre is szeretne tenni a pénzbõl, elmenni szórakozni, nem csak kajára költeni? Normális országokban meg tudnak élni az emberek könnyen a pénzükbõl, ha rendesen dolgoznak. Magyarországon nem.Az lenne normális, h aki dolgozni akar, azt megfizetik. De nyugodtan csûrjétek-csavarjátok a mondatait, és nyomassátok a nagymagyar baromságokat:P
ez már tényleg nevetséges. Ha van kis eszed, hamar rájössz, h butaságot írtál. Magyarország árban van egy szinten a nyugattal, minden másban el van maradva. De ha neked könnyebb, h ezt hajtogatod, akkor rajta. Végül is a gravitációban sem kötelezõ hinni. Azt nem értem, h ettõl miért lesz jobb nektek ?:D. Tele van ez az oldal is olyanokkal, akik megpróbáljak elhitetni, h Magyarországon minden oké, aki nem talál munkát, az lusta, nem akar dolgozni stb. Ez miért jó? Ettõl nem lesz jobb a gazdasági helyzet, nem csökken a munkanélküliség, és nem lesz élhetõbb hely Mo.
Nonszensz ez az oldal. A 3-as válaszoló válasza 83%-ban hasznosnak tûnik, az 5-ösé meg 40%-ban...!? Vajon az ide járók közül hányan tudnak disztingválni? Arról nem is beszélve, hogy az idejárók túlnyomó többsége érzelmi alapon pontoz, önérzet alapján, igen-igen 'fejlett' érzelmi intelligenciával. Jó kérdések merülnek fel az oldalon, de a rendszer maga egy katasztrófa. A témához: sok birka ember van, saját tapasztalatokra SEMMI igényük, lemajmolják ami a legkényelmesebb, ami az aktuális véleménystream és azt adják tovább saját tapasztalatként. Lám, útnak is indult egy sztereotípia, egy legenda. Továbbá alaptézis az ember nevû eltorzult fajnál, hogy nem tud élni az ún promiseland-jelenség nélkül. Máshol mindig jobb, máshol majd minden szép és jó lesz, Jézus megváltja a seggünket - ez itt most egy helyre, egy másik országra van átkonvertálva. Ugyanaz a hit, ugyanaz a mechanizmus. Személyszerint borzongok ettõl. Nagy köszönet azoknak, akik itt saját tapasztalataikat közzéteszik. A tudatlan, unatkozó tinik, nulla relevanciával bíró hozzászólásai meg vesszenek!!
Kedves kérdezõ! Utána kéne nézni a dolgoknak. Bizony, Kanada és Ausztrália pontosan olyan jó, mint Nyugat-Európa. Japán és Dél-Korea úgyszintén. És a világ többi részét sem becsülném le. Argentina, Chile már alig vannak mögöttünk, és ott évente nem 1 %-ot fejlõdik a gazdaság, hanem 7-8-at. Ez a legnagyobb baj ezzel az országgal, a kilátástalanság, a fejlõdésképtelenség, miközben a világ más részei sorra húznak el mellettünk.
És ha több országban jártál, akkor látnád kellene a különbséget a gettósodó és lepukkant Budapest, és mondjuk Bécs, de mondok még jobbat, Prága között. Ég és föld.
Utolsó vagyok. azt még hozzátenném, hogy Magyarországról az elmúlt kb 5 évben 350 ezren vándoroltak el. azt mondod otthon is tök jó minden. de csak mert ezek az emberek eljöttek! 350 ezer munkahelyen megmaradt így. képzeld el, ha mind hazamennénk. nem 8% lenne a munkanélküliség, hanem 25..... és máris nem lenne az olyan jó ország, kb becsõdölne. úgyhogy lehet szidni aki elment, de valahol ezáltal annak a seg.ge is megmenekült aki otthon maradt
Igen anyagias vagyok, mert tudod PÉNZbõl élek, és pénzért vehetsz bolgodságot is.Ha nem hiszed menj el a volt B7-be, White Angleban, Symbolba, és nézd milyen kiegyensúlyozottak az emberek a magas életszínvonaluk miatt és menj el egy utcán csak nézz szét, Na ekkor mond, hogy a pénz nem boldogít.Kíváncsi vagyok itthon egy átlag fizuból mikor lesz Audid, mikor fogsz puccos étterembe menni, mikor fogsz olyat csinálni, hogy hát jövõ héten megyünk Amsterdamba bulizni, mikor fogsz menni Ibizara nyaralni. Igenis egy jó szakmával kint milliókat kereshetsz és megbecsülnek és nem lesz kérdés az Audi, meg ez meg az. Persze egy árufeltöltõ nyilván nem.
"az infrastruktúra Magyarországon is van olyan jó, mint Nyugat-Európában. " A vezetékes gáz, és a csatornázottság tekintetében eléggé az élen vagyunk! Tömegközlekedés: Ahogy vesszük. Bécs jobb, Berlinben a hálózat jobb, de pl. a villamosok eléggé ritkán közlekednek, nem 5-7 percenként, hanem 10-20 pervenként. Igaz, akkor jó hosszú megy. Nagyvárosok környékén jó, de a kistelepülésekre ott sem biztos, hogy jobb, mint nálunk. Egészségügy, na az tényleg jobb odakint!
elore bocsanatot kerek nem akarok senkit se megserteni es mindenki kivetel, de tapasztalatom szerint -- 48 ev -- a problema az emerekkel -- magyarok -- van. A hatvanas evekbena frankfurti alvilag tobb mint 60% magyar volt, az oet-tusazo Torok doctor ott lopta el a Herti-tol Muenchenbeb a nadragot nem messze attol ahol en dolgoztam, es meg sok mas, ha jol szetneztek Magyarorszagon is meglatjatok hogy minek mi az oka, mert van oka, osszehasonlitaskent eleg csak ott kozel szetnezni, miert kellemeseb es jobb az elet in Austria vagy Slovenia? es ha a magyarok "kimmenek" valahova akkor rendszerint magukkal viszik vagy ujra teremtik at a kornyezetet amitol elmenekultek.
Vannak olyan emberek, akik talán jobb is, hogy távoznak. Szerencsevadászok mindig is leszenek a Földön mindenütt (minden országban, akik elmennek, ha másutt jobb lehetõségek vannak). Majd vannak azok a gyenge emberek, akik nem tudták itt megoldani az életükben felmerülõ problémákat, és inkább elmenekültek (amivel még semmi sincs megoldva) - ezért is válnak ennyire frusztrálttá, hogy támadják a visszamaradtakat. Illetve igazolást keresnek arra, hogy miért is hagyták el az anyaországukat, de ez nem az igazi ok (amikor a hazájukat vádolják), ilyenkor az önmagukkal keletkezett, és egyre inkább gerjedõ konfliktust vetítik ki. A szülõföld elvesztése szinte minden embert megvisel, fõként azokat, akik ténylegesen valami kényszer miatt hagyták el honukat (pl. menekültek). De az embernek mindig van választása, ezért bárhogy is alakul az élete, csak magán kérheti számon a történteket.
"En USA-ban elek es nyeritve rohogok!:D:D" Kérdés: ha ott olyan jó, akkor minek olvasol haza?
A kérdező hozzászólása: "Hogy több pénzt kapnak, ergo az életszínvonaluk jobb." Szóval ha több pénzt kapsz, már jobb is az életed? Hogy lehetsz ennyire anyagias?
Egyébként aki nyelvtudás nélkül kimegy az elég ostoba ember, és valószínûleg pár hónap után hazajön, hogy aztán elterjessze, hogy milyen szar volt. Én felsõfokú angol nyelvvizsgával mentem ki, szállodai recepciósként az itteni minimálbér ötszörösét kaptam meg (ami ugyan arrafelé nem túl nagy összeg), de rendesen éldegéltem belõle, amíg sajnos bizonyos okok miatt haza kellett jönnöm. De terveim szerint tavasszal vissza tudok menni.
A kérdező hozzászólása: "de fõleg gondolkodásmódban le vagyunk maradva a nyugati színvonaltól, de rendesen." Senkitõl sem vagyunk lemaradva gondolkodásmódban, csak másként gondolkodunk. Ha te azt jelented ki, hogy a nyugati gondolkodásmód az etalon és mindenkinek afelé kéne "fejlõdnie", azzal gyakorlatilag elismered, hogy a világon csak a nyugati gondolkodásmódnak van létjogosultsága és mindenkinek olyanná kell válnia, ergó tagadod a gondolatszabadságot.
"Milyen logika ez már?" Európai Unió, csak enyit mondok. Egyik lényege, hogy az ember egyszerûbben tud átköltözni egy másik tagállamba. Mexikóból vagy Brazíliából nem olyan egyszerû az USA-ba költözni, míg mondjuk innen Franciaországba gyakorlatilag úgy költözhet az ember, mintha belföldön lenne. Ráadásul visszatartó tényezõ a nyelvtudás is.
A kérdező hozzászólása: Szóval szerinted minden ember a világon kapja fel a cókmókját és költözzön "a világ legjobb országába"? Mert ebbõl csak az sülne ki, hogy "a világ legjobb országának" 1 milliárd felett lesz a lakossága ezért összeomlik és valami Szomália-szerû gettó lesz belõle, a többi üresen maradt ország meg füves pusztává alakul, az emberiség pedig visszakerül a kõkorszakba.
Az Európai Únió egy fos és össze fog omlani, nem kellet volna cstlakoznunk, még jó, hogy nem vezettük be az eurót!
Igen, szerintem a nyugati gondolkodásmód az etalon. Éltem Angliában, és már alig várom, hogy vissza tudjak menni. Szerintem igenis az az etalon, hogy az emberek mosolyognak, ha fellöknek, bocsánatot kérnek, kulturáltan közlekednek, nem hagyják figyelmen kívûl a szabályokat abban a tipikus "nekem ne parancsolgassanak" stílusban. Egy szórakozóhelyen ha tilos a dohányzás, akkor ott nem gyújtanak rá, míg itt (épp tegnap tapasztaltam), akár fél méteres plakátot is kirakhatnak, akkor sem érdekel senkit. Meggyõzõdésem, ha ugyaníg gondolkodnánk és élnénk, akkor már régesrég behoztuk volna õket gazdaságilag is. Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy azok a politikusok is közülünk kerülnek ki, akik ilyen helyzetbe taszították az országot.
"Szóval szerinted minden ember a világon kapja fel a cókmókját és költözzön "a világ legjobb országába"? " Mondtam én ilyent? Csak annyit említettem meg, hogy ha nem lennének a különféle akadályozó tényezõk, akkor sokkal erõteljesebb lenne a kivándorlás, mert ha az ember nagyon rossz körülmények között él, és mellette nagyon könnyen átmehetne máshova, ahol jobban élne, akkor a hazafiság akaratlanul is háttérbe szorul.
Köszi kérdezö! Barcsak mindenki igy gondolkodna.. De majd eljön ez az idö is
En USA-ban elek es nyeritve rohogok!:D:D
HAZÁTLAN!!!!!! :) undorodik*
Hihetetlen, hogy emberek nem ismerik a haza fogalmát és így döglenek meg hogy éltek egy országban, egy városban, egy házban, de semmi hazafiasság(érzelem) nem volt bennük nem becsülték azokat az értékeket amik régen a legfontosabbak voltak és a saját népüket gyalázták.....ostoba, tudatlan, bunkó! Még jó, hogy nem itt rontod a levegõt!
Amúgy te vagy aki azt írta az USA-ban él?
Amugy nem!Ha lenne eszed, rajonnel hogy nem en vagyok!:DMajd kesobb, ha lesz ido"m irok neked fincsi valaszt kiscsillag!:D
A kérdező hozzászólása: Aki kételkedik bennem annak ajánlok egy 2-3 hetes kalandtúrát Afganisztánban, Szomáliában, Észak-Koreában vagy akár Ukrajnában és utána hordja le Magyarországot!
A kérdésben Nyugat-Európa és USA szerepel, hogy ott is ugyanolyan az életszínvonal, mint itt. Ez nem igaz, többen is leírták.Most meg jössz Szomáliával meg Afganisztánnal. Hogy jön most ez ide? Összevissza beszélsz.:)
A kérdező hozzászólása: Az egész világon csak Nyugat-Európában van jobb élet, mint itt, az USÁ-ban ugyanilyen van. Attól, hogy pár magyar kiköltözött oda és az itt megszerzett tudásából ott jól keresõ ember lett, az még nem jelenti azt, hogy az USA-beli átlagemberek jobban élnek, mint a magyarok. Ha Magyarországon keresnének annyi pénzt, itt is olyan jól élnének. Kb. 200 ország van a bolygón, ebbõl 20-25-ben van jobb életszínvonal, mint Magyarországon, a többi egy nyomornegyed. Akik Amerikába költöztek azok nem azért élnek ott jobban mint itt mert Amerika, hanem azért, mert jól fizetõ állás kaptak. Itthon is találtak volna, ha keresnek, fõleg jó végzettséggel vagy jó vállalkozással, csak beindult a hibás logikából adódó menekülési kényszer. De a legszerencsétlenebbek azok, akik itthon majd éhen halnak és úgy gondolják, hogy nem kell mást csinálni csak "nyugatra menekülni" és máris megoldódik minden gondjuk. Na ezek lesznek a legnagyobb slamasztikában, mert nem elég, hogy hibásan látják a dolgot, de kint még szerencsétlenebbek lesznek, hiszen nem beszélik a nyelvet, senki se fogja ismerni õket, mindenki hideg és robotikus és nincsenek is olyan jó szociális támogatások kint, mint nálunk.
A kérdező hozzászólása: "Igen, a nyugati országokban "csak" jobban keresel, jobban tudsz közlekedni, és jobb az infrastruktúra stb.:D Ez jó volt." Igen, és ez máris ok arra, hogy elmenj itthonról? Ha a világon mindenki így gondolkozna, akkor elnéptelnedne Mexikó és Brazília, hiszen mind átmennének Észak-Amerikába, a fekete-afrikaiak meg fel is falathatnák magukat az oroszlánnal ilyen alapon, hiszen nincs olyan jó infrastruktúra, mint Európában és nem is igazán álmodhatnak róla, hogy oda fognak költözni... Milyen logika ez már?
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ . Remélem , hogy mûködni fog .
Ezt nöm tudni.
Én már annak örülnék, ha megtudnám a jövõ heti lottószámokat. De hát te kérted, hogy elmondjam a véleményemet, így el is mondom. "Milyen lesz Európa?" -Kelet-EUból elvándorolnak Nyugat-EUba.Még több bevándorló, és NY-EUban csökkenni fog valamennyivel az életszínvonal. "Enyhül a háború közel keleten?" -Egy icipicit igen, de nem annyira. "Egyesül-het észak és Dél Korea?" -Nem hiszem, hisz Észak Koreában nincs semmi nyersanyag+még ott van a közelben Kína és Oroszország. "Meg marad az Európai Unió?" -Biztosan.De azzal is számolni kell, hogy több lesz az EU szkeptikus párt(mármint többen fogják támogatni õket). Minden másra ott a Master Card.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Milyen lesz Európa?" Nem hiszem, hogy lényegesen változna. Valószínûleg addigra kicsit leáll a kelet-európai kivándorlási láz, mert mindenki elmegy, aki el akart. A keleti országok egy része pedig kicsit feljebb zárkózik, mások leszakadnak. "Magyarország?" Olyan, amelyik leszakad. "Egyesül-het észak és Dél Korea?" Garantálom, hogy nem. Egyelõre nem úgy néz ki, hogy az északi rezsim meg akarna dõlni, de ha mégis megtenné, Délnek nem érdeke az egyesülés. Ez nem olyan, mint a rendszerváltáskor az NDK-NSZK dolog. A két Korea sokkal hosszabb ideig volt ketté szakítva (eddig 70 év), sokkal nagyobb az izoláció a két Korea között, a személyes (családi) kapcsolatok már nem fûzik össze, gazdaságilag és infrastrukturálisan pedig akkora lemaradást halmozott fel észak, hogy dél belerokkanna az egyesülésbe. "Meg marad az Európai Unió?" Én arra számítok, hogy valamennyit akár még erõsödik is.
Milyen volt Európa, Magyarország, a világ 10 éve? Kb. ilyen. 10 év múlva is kb. ilyen lesz. Persze a folyamatok folytatódni fognak, Kína picit erõsödik, Usa picit gyengül. Kicsit több lesz a villanyautó, meg gyorsabb lesz az internet, meg több lesz itthon a cigány és kevesebb a határon túli magyar.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!