Találatok a következő kifejezésre: Az egyes között van (14 db)

Kinek hány év vagy hónap van a gyermekei születése között és az egyes vajúdások mennyi ideig tartottak? Akkor is gyorsabb a második szülés, ha 6 éve szültem az elsőt és akkor egy napig elhúzódott?

Legjobb válasz: nálunk kereken 4 év,és 12 óra van a gyerekek között :D A lányom 8 óra alatt lett meg,de nem voltak fájásaim,csak a víz folyt el.délelõtt fél 11-re mentünk be 15 órakor kötötték be az oxit onnan volt még 2 óra.A fiam összvissz 4 óra alatt lett meg

nálunk kereken 4 év, és 12 óra van a gyerekek között :D A lányom 8 óra alatt lett meg, de nem voltak fájásaim, csak a víz folyt el.délelõtt fél 11-re mentünk be 15 órakor kötötték be az oxit onnan volt még 2 óra.A fiam összvissz 4 óra alatt lett meg
2ev 9honap van köztük az elsõ 40ora után császár a masodik 17ora után szintén császár
4 év 20 nap - egyik dec 2. másik dec 22. :) és az elsõ: 22 óra kõkemény vajúdás! utsó 5 óra 1 percesekkel!! a második: félig indított-félig magától a kórházba érkezéstõl számítva 4 óra és viszonylagosan kevesebb fájdalom! szószerint hagyott rákészülni a fájásokra a lányom.- ami azt jelentett hogy két fájás között olyan volt mintha nem is a szülõszobán lennék :)
1.gyerekemet 1992-ben szültem, kitolással, vajúdással 4 óra alatt(pici gátmetszésem volt). 2.gyerekemet 2008-ban szültem, kitolás-vajúdás összesen 3 óra, gátmetszés(és sérülés, repedés)nélkül 3.babámat 2012-ben szültem, cakumpakk 2 óra alatt, itt sem volt se gátmetszésem, se sérülésem. Az 1. és 2. között 16 év, a 2. és 3. között 4 év 4 hónap a korkülönbség.Én az elsõnél 19.5, a 2.-nál 35.5, a 3.-nál 3 hónap híján 40 éves voltam...ennek ellenére a szüléseim egyre könnyebbek, és rövidebbek.Bár nálunk anyukám és a nagymamám is így volt....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:) Ment a zöld kéz. Úgy látom a válaszok alapján nagy különbség (pl. 16 év) ellenére is könnyebb a többedik, úgyhogy remélem ezúttal gyorsabban meglesz. Az elsõ 23 órás kegyetlen vajúdás volt, az utolsó fél órában kaptam oxyt és mire elõkészítették a mûtõt császárra, elindultak a tolófájások. A gátmetszés ellenére totál szétment alul minden és napokig ágytálaztak, felülni sem tudtam. Részint a seb miatt, részint azért, mert annyira kimerültem. Remélem - ha nem is kevésbé fájós - de rövidebb lesz a vajúdásom ezúttal:)
Nekem 1, 5 év van a babák között: Elsõ: 8 óra alatt lett meg elsõ fájástól számítva, ebbõl 3 óra szülõszoba és csak az volt rossz, de összességében könnyû szülésnek mondanám. Második: 2 óra alatt lett meg, 4 ujjnyi méhszájjal értem be a kórházba, 3/4 órát voltam a szülõszobán, egy álomszülés volt! Minden pillanatára emlékszem!
3 év, 2 hónap van köztük. Az elsõ 9, 5 óra, kõkemény fájásokkal, és folyamatosan vizsgálgattak, borzalmas volt, végül vákum lett, én meg repedtem össze-vissza. A második 36 óra, nem vészes fájásokkal, sétálgatva, háborítatlanul. Burokrepesztés után jött 1, 5 óra kemény fájás, utána egy 10 perces kitolás. Éppenhogy repedtem
28 hónap a korkülönbség, a vajúdások között pedig 10 óra (az elsõt 17, a másodikat 27 óra alatt szültem meg a ritmusossá váló fájásokat (20 perc) követõen) a második javára. Szóval simán szülhetsz még hosszabban is.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem azért a 23 óránál ez nem lesz hosszabb:) ))

Mirt van azhogy a tehenknek, szarvasoknak, lovaknak stb. a hátsó lábaik között vannak az emlői míg mondjuk az elefántnak a mellső lábai közt? Miért van az, hogy egyes állatoknak 2, 4, 6, 8 emlője is van? Attól, hogy mennyi utódot tud világrahozni?

Legjobb válasz: igen.Ez attóll is függ hogy mennyi utódot hoz a világra.Ugye a malacoknak az egész hasán vannak mert õk rengeteg kismalacot képesek fialni és fontos hogy tudja õket etetni.A lovak meg csak egy csikót hoznak a világra.Nagyon ritkán kettõt.Szova a természet így alkotta meg az emlõsöket hogy kicsinyeiket megfelelõen tudják táplálni.

igen.Ez attóll is függ hogy mennyi utódot hoz a világra.Ugye a malacoknak az egész hasán vannak mert õk rengeteg kismalacot képesek fialni és fontos hogy tudja õket etetni.A lovak meg csak egy csikót hoznak a világra.Nagyon ritkán kettõt.Szova a természet így alkotta meg az emlõsöket hogy kicsinyeiket megfelelõen tudják táplálni.
Az egy-egy (képzeletbeli) vonal, nagyjából függõlegesen lefelé a nõ(stény) testén. Csak azon a vonalon lehetnek mellbimbók. Néha embernél is van, hogy nõ egy harmadik (csökevényes) mellbimbó. Az is a tejlécen van - akinek nagyobb a melle, annak a melle alján szokott nõni.
Igen, általában annyi utóda van (max.) - de ugye páros szerv. Minden emlõsnek a tejlécen van az emlõje - más kérdés, hogy azon hol.
A kérdező hozzászólása: mi az a tejléc??

Mosódiót, mosószódát szeretnék használni. Az egyes márkák között nagy áreltérés van. Melyik márka a jobb? Milyet vegyek? Összefüggésben van az ár a hatékonysággal? Minél drágább annál jobb?

Legjobb válasz: Mosódió egy fajta van. A márkák, kiszerelések, árak különbözõek. Szabadpiac van. Ajánlok egy megbízható forrást, ennél olcsóbban nemigen kapsz, és készségesen válaszolnak is a kérdéseidre. Mosómami Kft. [email protected] Keresd Sitkei Krisztinát. jó mosást! rbaby

Mosódió egy fajta van. A márkák, kiszerelések, árak különbözõek. Szabadpiac van. Ajánlok egy megbízható forrást, ennél olcsóbban nemigen kapsz, és készségesen válaszolnak is a kérdéseidre. Mosómami Kft. [email protected] Keresd Sitkei Krisztinát. jó mosást! rbaby
bocs! elõzõ vagyok Helyesen mosomami!


Az egyes márkák között van különbség a 100%-os narancsleveknél?

Mert az árukban van, pedig csak 100%-ban narancsnak kéne lennie mindnek, nem?

Legjobb válasz: Van, de a 100%os narancslé csak azt jelenti, h 100% gyümöécsbõl van. Legtöbbször jócskán higítják almalével.

Van, de a 100%os narancslé csak azt jelenti, h 100% gyümöécsbõl van. Legtöbbször jócskán higítják almalével.
nem kéne hogy legyen max a narancs származása miatt, demint tudjuk a 100%-os az mindig úgy készül, hogy lesûrítik, majd a sûritmény vizzel higitják..ezért nem kell bele tartósító. A hohes-c vel nincs gond, a granini pedig finom is... Amit otthon facsarsz az pedig tényleg 100%-ugyanis abban a gyümi saját víztartalma van.
Semmi. Ugyanaz a pisztoly, csak az idõk során levették az "N" jelzést róla. (Ne kérdezd miért mert fogalmam sincs :D)

Azonos oktánszámú benzin és benzin között is van különbség, azaz különböznek az egyes benzinkutakon kaphatóak?

Legjobb válasz: Van különbség mert a benzin egy frakcionálással desztillált keverék lehetetlen egyforma vegyi összetételt desztillálni. Az oktánszám meg egy hasonlító adat a kompressziótûrésre de nem az égéshõre és az energiatartalomra.

Van különbség mert a benzin egy frakcionálással desztillált keverék lehetetlen egyforma vegyi összetételt desztillálni. Az oktánszám meg egy hasonlító adat a kompressziótûrésre de nem az égéshõre és az energiatartalomra.

Milyen méretbeli illetve eröbeli különbségek vannak az egyes izomrosttípusok között?

Ha az I-es típusú egy egység, akkor hány egység a IIa és IIb típúsú rostok (mindegyik edzetten)?

Van valami lényeges különbség a márkás és az egyes drogériák sajátmárkás tejpépjei között?

Eddig Nestlét, Milupát evett a fiam, de valahogy nagyon hó vége van már, nem akarok egy-egy ezrest otthagyni ezekért a boltban, de megint elfogyott egy dobozzal. A rossmannos pl. csak 650 Ft, ugyanolyan jó minõségû, mint a "márkás" tejpépek?

Legjobb válasz: Szerintem sok különbség nincs, bár az íze biztos másabb, de nem feltétlenül rosszabb, de lehet mivel tök más ízû, így nem fog izleni a gyereknek. Lehet a vitamin felszívódása gyenégbb, valamitõl csak olcsóbb. És nem biztos, hogy csak a márkanév miatt. Én is inkább nestlét vettem, de volt, hogy müllerest és azt is megette, így inkább arra tértem át, ha akció volt akkor vettem a nestlét. Egy próbát megér, hátha izlik neki.

Szerintem sok különbség nincs, bár az íze biztos másabb, de nem feltétlenül rosszabb, de lehet mivel tök más ízû, így nem fog izleni a gyereknek. Lehet a vitamin felszívódása gyenégbb, valamitõl csak olcsóbb. És nem biztos, hogy csak a márkanév miatt. Én is inkább nestlét vettem, de volt, hogy müllerest és azt is megette, így inkább arra tértem át, ha akció volt akkor vettem a nestlét. Egy próbát megér, hátha izlik neki.
a vitamin és nyomelem mennyiségében van csak minimális eltérés, de az a "márkás" tejpépek közt is így van. szerintem nyugodtan próbáld ki. a müllerben amúgy olcsóbb a milupa is, de a rossmannossal sincs semmi baj. az én fiam mindegyiket ugyanúgy ette! :)
A lányom jobban szereti a rossmanos tejpépet mint a milupat! Egyszer vettem olyat mert nem találtam azt amit addig evett, azóta nem is váltottunk :) Próbáld ki nyugodtan! Ja viszont a rossmanos tápszert egyáltalán nem eszi meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mivel a rossmanós babakártyával csak ~450 Ft volt a tejpép vettem rögtön 4 dobozzal, lesz ami lesz alapon. Egyelõre -szerencsére- ízlik a fiamnak, bár mindig keverek hozzá gyümölcsöt is. :) (Neki amúgy a Hipp-es tejpép nem ízlett.) Szerintem át fogunk térni erre, én sem látok nagy különbséget a Nestlé és e között. :)

10 hónapos, eddig anyatejes babának milyen tápszert javasoltok? Van minõségbeli különbség az egyes márkák között?

Szoptatni szeretnék még, de a gabonapépet, müzlit stb. kipróbálnám tápszerrel (a tejszaporítást feladom). Nem válogatós, a tejpépeket szereti, de nem tudom van-e a tápszerek között valami különbég, amire figyelnem kell.

Legjobb válasz: A gyerekorvos és a védõnõ is ezt javasolja? Ne érts félre, az enyém tápszeres az elsõ hét óta, de szerintem, ha szoptatsz még akkor felesleges neki a tápszeres étel. Sima forralt vagy babavízzel tudod neki kikeverni. Mindent eszik, ami az életkorának megfelelõ? Korát tekintve amúgy is már csak kiegészítés kell neki és az az anytej :) Remelem segítettem, kérdezd meg mindenképp a gyerekorvost és a védõnõt, hogy õk mit javasolnak.

A gyerekorvos és a védõnõ is ezt javasolja? Ne érts félre, az enyém tápszeres az elsõ hét óta, de szerintem, ha szoptatsz még akkor felesleges neki a tápszeres étel. Sima forralt vagy babavízzel tudod neki kikeverni. Mindent eszik, ami az életkorának megfelelõ? Korát tekintve amúgy is már csak kiegészítés kell neki és az az anytej :) Remelem segítettem, kérdezd meg mindenképp a gyerekorvost és a védõnõt, hogy õk mit javasolnak.
Az én Fiam a sima Babylove-os tápszert nagyon szerette, õ is kb. ennyi idõsen kóstolta elõször (14 hónapos korában saját magát választotta el) :) A pépeket, müzliket pedig zab- vagy rizstejjel is elkészítheted.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!