Találatok a következő kifejezésre: Az egyes között (41 db)

az szerintem szerver lesz ahonnan letöltöd..
ugyanazt töltöd le, a server helye határozza meg a letöltés sebességét, ajánlott a legközelebbi helyrõl letölteni

Kinek hány év vagy hónap van a gyermekei születése között és az egyes vajúdások mennyi ideig tartottak? Akkor is gyorsabb a második szülés, ha 6 éve szültem az elsőt és akkor egy napig elhúzódott?

Legjobb válasz: nálunk kereken 4 év,és 12 óra van a gyerekek között :D A lányom 8 óra alatt lett meg,de nem voltak fájásaim,csak a víz folyt el.délelõtt fél 11-re mentünk be 15 órakor kötötték be az oxit onnan volt még 2 óra.A fiam összvissz 4 óra alatt lett meg

nálunk kereken 4 év, és 12 óra van a gyerekek között :D A lányom 8 óra alatt lett meg, de nem voltak fájásaim, csak a víz folyt el.délelõtt fél 11-re mentünk be 15 órakor kötötték be az oxit onnan volt még 2 óra.A fiam összvissz 4 óra alatt lett meg
2ev 9honap van köztük az elsõ 40ora után császár a masodik 17ora után szintén császár
4 év 20 nap - egyik dec 2. másik dec 22. :) és az elsõ: 22 óra kõkemény vajúdás! utsó 5 óra 1 percesekkel!! a második: félig indított-félig magától a kórházba érkezéstõl számítva 4 óra és viszonylagosan kevesebb fájdalom! szószerint hagyott rákészülni a fájásokra a lányom.- ami azt jelentett hogy két fájás között olyan volt mintha nem is a szülõszobán lennék :)
1.gyerekemet 1992-ben szültem, kitolással, vajúdással 4 óra alatt(pici gátmetszésem volt). 2.gyerekemet 2008-ban szültem, kitolás-vajúdás összesen 3 óra, gátmetszés(és sérülés, repedés)nélkül 3.babámat 2012-ben szültem, cakumpakk 2 óra alatt, itt sem volt se gátmetszésem, se sérülésem. Az 1. és 2. között 16 év, a 2. és 3. között 4 év 4 hónap a korkülönbség.Én az elsõnél 19.5, a 2.-nál 35.5, a 3.-nál 3 hónap híján 40 éves voltam...ennek ellenére a szüléseim egyre könnyebbek, és rövidebbek.Bár nálunk anyukám és a nagymamám is így volt....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:) Ment a zöld kéz. Úgy látom a válaszok alapján nagy különbség (pl. 16 év) ellenére is könnyebb a többedik, úgyhogy remélem ezúttal gyorsabban meglesz. Az elsõ 23 órás kegyetlen vajúdás volt, az utolsó fél órában kaptam oxyt és mire elõkészítették a mûtõt császárra, elindultak a tolófájások. A gátmetszés ellenére totál szétment alul minden és napokig ágytálaztak, felülni sem tudtam. Részint a seb miatt, részint azért, mert annyira kimerültem. Remélem - ha nem is kevésbé fájós - de rövidebb lesz a vajúdásom ezúttal:)
Nekem 1, 5 év van a babák között: Elsõ: 8 óra alatt lett meg elsõ fájástól számítva, ebbõl 3 óra szülõszoba és csak az volt rossz, de összességében könnyû szülésnek mondanám. Második: 2 óra alatt lett meg, 4 ujjnyi méhszájjal értem be a kórházba, 3/4 órát voltam a szülõszobán, egy álomszülés volt! Minden pillanatára emlékszem!
3 év, 2 hónap van köztük. Az elsõ 9, 5 óra, kõkemény fájásokkal, és folyamatosan vizsgálgattak, borzalmas volt, végül vákum lett, én meg repedtem össze-vissza. A második 36 óra, nem vészes fájásokkal, sétálgatva, háborítatlanul. Burokrepesztés után jött 1, 5 óra kemény fájás, utána egy 10 perces kitolás. Éppenhogy repedtem
28 hónap a korkülönbség, a vajúdások között pedig 10 óra (az elsõt 17, a másodikat 27 óra alatt szültem meg a ritmusossá váló fájásokat (20 perc) követõen) a második javára. Szóval simán szülhetsz még hosszabban is.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem azért a 23 óránál ez nem lesz hosszabb:) ))

Mi a különbség az egyes egyetemi és főiskolai képzések között?

Értem ezalatt különösképpen a BSC-t és a BA-t. Egyszer?en nem tudok rájönni, hogy a képzés más? Miért?

Legjobb válasz: Most, a bolognai rendszer bevezetésével elvileg (papíron) semmi különbség nincs a fõiskolai és az egyetemi alapképzés között, lévén, hogy fõiskolás is mehet egyetemi mesterképzésre. Azonban élesben, gyakorlatban álláskeresésnél elõnyben fogják részesíteni az egyetemi képzést, mert sajnos ez egy ilyen világ. A név beszél.

Most, a bolognai rendszer bevezetésével elvileg (papíron) semmi különbség nincs a fõiskolai és az egyetemi alapképzés között, lévén, hogy fõiskolás is mehet egyetemi mesterképzésre. Azonban élesben, gyakorlatban álláskeresésnél elõnyben fogják részesíteni az egyetemi képzést, mert sajnos ez egy ilyen világ. A név beszél.
azért fõiskola és fõiskola között is van különbség..
a BSc képzés és a BA képzés tök ugyanaz, ugyanazt az alapképzést kapod elviekben az ELTE-n illetve a PTE-n, csak amíg a PTE BScnek hívja, addig az ELTE , ha jól tudom, BA-nak. Remélem tudtam segíteni:D
Dehogy, ez nem attól függ, hogy melyik egyetem. A PTE-n épp úgy vannak BA képzések. Ezek rövidítések. A BSc a Bachelor of Science rövidítése, a BA pedig a Bachelor of Arts. Mindkettõ Bachelor fokozatot ad, utána lehet jelentkezni MSc vagy MA képzésre, ami Master fokozatot ad. Nincs különbség ilyen téren, a szaktól függ, hogy melyik kategóriába tartozik, pontosabban a tudományág típusába. Pl. a mérnöki (és még sok más) képzések BSc-k, a társadalomtudományos vagy nyelvszakos képzések (meg még sok más) BA-k.


10 hónapos, eddig anyatejes babának milyen tápszert javasoltok? Van minõségbeli különbség az egyes márkák között?

Szoptatni szeretnék még, de a gabonapépet, müzlit stb. kipróbálnám tápszerrel (a tejszaporítást feladom). Nem válogatós, a tejpépeket szereti, de nem tudom van-e a tápszerek között valami különbég, amire figyelnem kell.

Legjobb válasz: A gyerekorvos és a védõnõ is ezt javasolja? Ne érts félre, az enyém tápszeres az elsõ hét óta, de szerintem, ha szoptatsz még akkor felesleges neki a tápszeres étel. Sima forralt vagy babavízzel tudod neki kikeverni. Mindent eszik, ami az életkorának megfelelõ? Korát tekintve amúgy is már csak kiegészítés kell neki és az az anytej :) Remelem segítettem, kérdezd meg mindenképp a gyerekorvost és a védõnõt, hogy õk mit javasolnak.

A gyerekorvos és a védõnõ is ezt javasolja? Ne érts félre, az enyém tápszeres az elsõ hét óta, de szerintem, ha szoptatsz még akkor felesleges neki a tápszeres étel. Sima forralt vagy babavízzel tudod neki kikeverni. Mindent eszik, ami az életkorának megfelelõ? Korát tekintve amúgy is már csak kiegészítés kell neki és az az anytej :) Remelem segítettem, kérdezd meg mindenképp a gyerekorvost és a védõnõt, hogy õk mit javasolnak.
Az én Fiam a sima Babylove-os tápszert nagyon szerette, õ is kb. ennyi idõsen kóstolta elõször (14 hónapos korában saját magát választotta el) :) A pépeket, müzliket pedig zab- vagy rizstejjel is elkészítheted.

Az egyes társadalmi osztályok között feszült a hangulat?

Legjobb válasz: Igen, fõleg a gyk-n :) Az osztályharc folytatódik.

Igen, fõleg a gyk-n :) Az osztályharc folytatódik.
A kérdező hozzászólása: A GYK-n alapból feszült a hangulat a politika rovatban XD
Nem.
Mit értesz feszült hangulat alatt? Akinek a fõnöke szemét vállalkozó, az nyilván nem kedveli a fõnökét. Vagy akinek a szomszédja uralkodni akar a többi utcabeli fölött, mert neki sok pénze van, akkor feszült közöttük a viszony. Inkább a társadalmi elégedetlenség nagy. A többség alig tud megélni, míg mások luxusban élnek.
A kérdező hozzászólása: Hát ilyen a természet. Aki okos és jobban küzd az luxusban él, aki meg nem tudja felvenni a versenyt az nem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ilyen a természet... okos... Vannak feszültségek, de sokan csak szájkarate formájában fejtik ki a véleményüket, nagy többségben lapítunk, mint az a bizonyos a fûben. Politikai ellentétek: pl. ha valakinek van munkája, és amíg alig tud kijönni a fizetésébõl, mert egyik hónapról a másikra túlélünk, nem tud félrerakni senki (csak kevesen), majdnem a vegetálás szintjére süllyed a többség, addig tízmilliók mennek el olyan vezetõknek, akik semmit nem tettek le az asztalra, csak valakinek a valakije. Ha vállalkozó vagy, a megtermelt hasznodnak több, mint felét lenyúlja az állam. Olyan stiklikre vagy rákényszerítve, hogy minimálbérre jelentsd be az alkalmazottadat és a különbözetet cash-ben pult alatt add oda az alkalmazottadnak. Máskülönben megnyomorít az állam, hogy belerokkansz. 55 féle adó van Magyarországon, egy cikkben olvastam... Szociális ellentétek: tipikus példa a fagyállós borosgazda esete. A "megélhetési bûnözés" (= nekem jogom van a lopáshoz, de neked nincs, te élj meg abból a kevésbõl...), erõszakos bûncselekmények tolerálása ill. enyhe szankciója. A bûnözõk el vannak pofátlanodva, mert tudják, hogy õket jobban védi a törvény, mint az áldozatot (sértettet). Nézz utána annak a bácsinak, aki a saját kerítésébe áramot vezetett, mert lopkodták a munkával elültetett, öntözött gyümölcseit, zöldségeit. És a bácsit ítélték el emberölésért, mert hiába táblázta ki, hogy áramot vezetett a kerítésbe, nem õt védte a törvény. Politikai terror: [link] Ez rosszabb, mint a kommunizmus, pedig én csak hallomásból ismerem, mert nagyon fiatal voltam (vagyok most is), mikor rendszerváltás megtörtént. Az én nézeteimet legjobban a Hatóságilag Tilos zenekar fogalmazta meg az "Újra eltelt 4 év" c. számában. Nemzeti ellentétek: Rezesová kurvinye esete, amikor kilóra felvásárolta az egész bíróságot és egy egyszerû embert meg életfogytig tartóan börtönbe zárnának ugyanezért. Rohadt korrupt egy ország ez, nem csoda, hogy sokan itt hagyják. Ha eszembe jut még valami, leírom, de most dolgom van. Üdv. Evele
Feszült. De nem mindegy a mértéke, és fõleg nem, gerjesztik-e, vagy a dolgok a maguk természetes útján változnak. A feszültség akkor szokott nõni, ha egyre többeknek tûnik fel, sõt egyre többen érzik a bõrükön az igazságtalanságot. Nem, egyáltalán nem a luxus megléte teszi ezt. Aki tisztességes bért kap a munkájáért, aki el tudja intézni ügyes-bajos dolgait, akit mindenütt emberszámba vesznek, aki reális célokat tûz ki és azokat el is éri, nagyon ritkán figyel mások luxusára. Már csak azért is, mert megvan a tapasztalata, hogy azok valamit jobban tudnak, mint õ. És csak nagyon keveseknek lesz probléma mások jóléte. Ha viszont lépten-nyomon a hátrányt érzik az emberek, ha látják, hogy nem az érték, hanem a haverság számít, ha átverik õket, ha hazudnak nekik, akkor egyre erõsebb az érzésük, nem jó ez így. ennek elsõ jele, hogy nõ a gazdagabbak iránti utálat. Egy idõ után már nem számít a különbség: megalapozott, vagy harácsolt, lopott a luxus. Ekkor már tapintható a feszültség. És egészen bizonyosan robban is, ha ki nem engedik a gõzt. Ami rezsicsökkentés és más varázslótrükkök segítségével csak ideig óráig lehetséges. Ugyanis a feszültség utánpótlása jóval nagyobb. Ma még csak az utálat elején tartunk. Már feltûnõ, de még nem veszélyes. Csak lesz.

Milyen videókártyát ajánlotok? Mi a különbség az egyes videókarik között?

Gépem: Alaplap gigabyte p67a-d3-b3 Proci i5 négy magos 3,4 Ram 2x4 Gb ddr3 1500 hz Vidikari gts250 (jelenlegi) Na most akkor ehez a setuphoz milyen videokartya illik? Olyan 50k környékén, én gtx660 ra gondoltam. A másik kérdésem pedig hogy pl. a gtx 660 bol is van 50 féle pl gigabyte gtx660 asus gtx660. Mik ezekkozt a kulonbseg? Pl gtx 660 bol melyik a jo? Linket legyszi

Legjobb válasz: 50 köröl 270x a legjobb vétel, a gtx660 túl van árazva, a hasonló teljesítményû Radeon-okhoz képest.

50 köröl 270x a legjobb vétel, a gtx660 túl van árazva, a hasonló teljesítményû Radeon-okhoz képest.
Így van... Egy 270x lenne a legjobb.
270X Mi a tápod pontos típusa?
A kérdező hozzászólása: Ahogy nézem ebbõl a 270x bõl is van sapphire gigabyte amd.. Mi a különbség ezek közt?
Mindegyik AMD A különbség a hûtésben, garanciában, gyári órajelekben van.
A kérdező hozzászólása: Csak radeont nem akarok venni mert nincs benne nvidia phisx + nem sok jót hallok a radeonokrol
És akkor mivan ha nem támogatja? Kb sehol nem veszed hasznát.
maps.google.com
egy a sok közûl: google útvonaltervezõ https://maps.google.hu/
Távolságmérésre a viamichelin.com szerintem jobb.
Nézz meg egy atlaszt, végy egy cérnát a kezedbe, tedd a két város közé és mérd meg a hosszát. A térkép sarkába írott arány felhasználásával számold át a lemért cm-eket kilóméterbe :)

Mi a különbség az egyes tai chi fajták között (chen-típus, yang. , stb. )?

Van-e lényegi különbség magát a mozgást, felfogást, stb. illetően, vagy csak a származás miatt nevezik őket másképp?

Mi a különbség az egyes szűrők között?

Teljesen autó-analfabéta vagyok, ami nagyon zavar, főleg, hogy most fel akarom készíteni a kocsimat a nyárra. Próbáltam utánaolvasni az interneten egyes dolgoknak, de sehogy sem értem, hogy hogyan működnek az autóban a különböző szűrők, mi a szerepük, és hogyan kell őket karbantartani.

Legjobb válasz: A szûrõk karbantartása általában a cseréjüket jelenti. A jellemzõ szûrõk: Olajszûrõ: A motorban áramló olajat szûri. Minden olajcserénél cserélni kell. Légszûrõ: A motor által beszívott levegõt szûri. Én ezt is cserélni szoktam minden olajcserénél. Üzemanyagszûrõ: A neve kifejezi, mire jó. Ezt nem szokták annyira sûrûn cserélni. Szerintem 40-50ezer km-enként elég cserélni, de érdemes utánajárni, mit ajánl a gyártó. Pollenszûrõ: Az utastér levegõjét szûri, régi autókban elõfordulhat, hogy még nincs ilyen. Nem tudom mi az ajánlott csereperiódusa, mert nemrég óta van ilyen autóm. Ha el van dugulva, gyengén fújja a levegõt az autó szellõztetõ rendszere.

A szûrõk karbantartása általában a cseréjüket jelenti. A jellemzõ szûrõk: Olajszûrõ: A motorban áramló olajat szûri. Minden olajcserénél cserélni kell. Légszûrõ: A motor által beszívott levegõt szûri. Én ezt is cserélni szoktam minden olajcserénél. Üzemanyagszûrõ: A neve kifejezi, mire jó. Ezt nem szokták annyira sûrûn cserélni. Szerintem 40-50ezer km-enként elég cserélni, de érdemes utánajárni, mit ajánl a gyártó. Pollenszûrõ: Az utastér levegõjét szûri, régi autókban elõfordulhat, hogy még nincs ilyen. Nem tudom mi az ajánlott csereperiódusa, mert nemrég óta van ilyen autóm. Ha el van dugulva, gyengén fújja a levegõt az autó szellõztetõ rendszere.
Karbantartani sehogy sem kell, leginkább cserélni szokás az elhasznált szûrõket! A két legfontosabb az olaj és a levegõszûrõ, ezeket olajcserénél általában együtt szokták cserélni. Az olajszûrõ a motorból lekopott és más úton bekerült szennyzõdéseket szûri ki a motorolajból. A légszûrõ a motorba beszívott levegõt szûri, hogy nem kerüljön mondjuk por bele, ami károsítja a motort. Az üzemanyagszûrõ is hasznos dolog, de a legtöbb mai autóban legalább egy szerelõakna kell a cseréjéhez. A pollenszûrõ az utastérbe jutó levegõt szûri, ezt is érdemes néha kicserélni.
mint ahogy a neve is jelzi, megszûri a koszt olajszûrõ a motor kenõolajából szûri ki a fémreszeléket ami a motor forgása közben keletkezik, ezt az olajjal együtt szokták cserélni légszûrõ a motorba jutó levegõbõl szûri ki a port és egyéb koszt ami kárt tehetne benne, ezt is olajcserénél szokták cserélni általában benzin-gázolaj szûrõ pedig az üzemanyagból szûri ki szintén a koszt, ezt megadott km után szokták cserélni, asszem 60-80e km-enként más most nem jut eszembe
Elnézést, hogy én is tovább kérdezem. De légszûrés esetben milyet használhatunk? Valóban van olyan is ami nem csak a polleneket de a baktériumok is szûri?

Nem lett még megváltoztatva a SZÉP Kártyánál hogy az egyes zsebek között lehessen átcsoportosítani az összegeket?

Van erre valahogy mód? Pár hónapja töltöttem ki az igénylő tábl. -ot és akkor még fogalmam se volt a dolgokról és minden pénzt a vendéglátás zsebhez utaltam. Most jó lenne valamennyi a szabadidőhöz, de csak egy évvel ezelőtti cikkeket találok arról hogy nem lehet átcsoportosítani.

Legjobb válasz: Az errõl szóló Kormányrendelet alapján nincs lehetõség átcsoportosításra.

Az errõl szóló Kormányrendelet alapján nincs lehetõség átcsoportosításra.
Ha lehetne mozgatni a zsebek között, akkor semmi értelme nem lenne a zsebeknek.
Már miért ne lenne értelme? Szerintem ez egy nagy baromság, hogy nem lehet átcsoportosítani a zsebek között semmit. Nekem az éves cafeteria közel 500.000 Ft és igencsak jól jönne ha tudnék átcsoportosítani. Számomra az is érthetetlen, hogy miért van megszabva, hogy évente mennyi összeg érkezhet egy zsebre maximálisan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!