Találatok a következő kifejezésre: Az egyértelműen vagy szakértőt (1 db)

Az egyértelműen orvost vagy szakértőt igénylő kérdéseket miért itt teszi fel a sok ember?

Az egyik azt hiszi, hogy az állatorvosi kérdésére itt fog egyértelm? választ kapni, mindenféle vizsgálat nélkül, a másik aki ráadásul most szült gyereket it kérdezi, hogy a babának ett?l vagy attól lehet-e baja és még sorolhatnám.

Legjobb válasz: Valószínûleg azért, mert hátha valakinek már volt hasonló tapasztalata, és el tudja mondani, hogy ez nála hogy történt.

Valószínûleg azért, mert hátha valakinek már volt hasonló tapasztalata, és el tudja mondani, hogy ez nála hogy történt.
Mert a kérdezõknek szükségük van arra, hogy meghallgassák mások véleményét, és amíg eljutnak a tényleges szakértõhöz, fel tudjanak arra készülni, hogy ott majd körülbelül mire számíthatnak. Vannak olyan kérdések is, amelyek egyáltalán nem igényelnek szakértõket, ezeket a saját tapasztalataink alapján válaszoljuk meg. Mert például arra a kérdésre, hogy mondjuk "Mivel lehet még behrántani a fõzeléket, ha nem szeretnék lisztet használni?", te mit válaszolnál? Hogy keressen fel egy éttermet, hívassa ki a szakácsot, és kérdezze meg tõle??? Ha minden kérdéssel szakértõket keresnénk, akkor másból sem állna egy napunk, minthogy sorban állunk a háziorvosnál, a nõgyógyásznál, a kisállatkereskedésben, az ügyvédnél, az óvónõnél, a pszichológusnál, és satöbbi... Azt ugye te is belátod, hogy ez nem mûködik???
Valo´színü, hogy azért , va´laszt remél (megnyugtatáskánt)amíg elér az orvoshoz.Vagy a másik va´lasztás az, hogy ugyan az a doog már sok emberel elöfordult, és tala´n választ tudnak adi.Gondolom én.Nagyon sok ember próálja kihúzni az orvoshoz menés idejét.
nem mind1?ha ö ezt hiszi akkor ezt hiszi ez mindenkinek a kis magán élete ennyi erre ugysem fogsz olyan választ kapni ami kielégítene téged gondolom
Bocsi.(dolog, e´s pro´bálja)akart leni.
Talán mert már jobban bízunk embertársaink tapasztalataiban, mint az orvosokban!?
Kérdezz meg egy szakembert! Mondjuk egy pszichológust, az emberi lélek rejtelmeirõl...
debrecenben alig van pszichológus.... nem mindenki jut el, így ott kér segítséget ahol tud, hogy csak ezt említsem


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudom, hogy azt a betegséget (kleptománia), amiben szenvedek nem egyszerű meg érteni és kezelni, de már sok mindent kipróbáltam én nem javult semmit. Tudna-e valaki nekem segíteni vagy valami jó ötletet mondani, ami segíthet?

4

Valaki küzdött hasonló betegséggel?

Szorongásos-pánik betegségben szenvedek január 28 óta.
A nyáron barátnőmék költöztem és nyár közepe fele elmúlt az összes problémám.(orbáncfű tea fogyasztása mellet)
Most hogy újra megkezdődött a suli ismét jönnek a tüneteim kifele (mellkasi nyomás fájdalom, hátfájdalom, zavartság, fejfájás, gyomorfájdalom stb..) 19 éves vagyok és még nem akarok bekerülni a pszichiátriára. Valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm a válaszokat!

2

25 évesen Pánikbetegség, deperszonalizáció felerősödése. Van ebből kiút?

Többször szerepelt ez a téma de úgy gondoltam muszáj írnom mert most estem nagyon kétségbe. Nagyon nem volt könnyű gyerekkorom alapból apum 10 éves koromba halt meg utána édesanyámmal nagymamámal laktam de anyum idegi alapon kikészült vagy ivott v gyógyszert kellett szednie és 11-12 évesen durva dolgokat tapsztaltam többször az ügyelet v mentő jött érte papírra kellett írni dolgokat különben egyszerűen nem jegyezte meg,nagymamám is meghalt. 13 éves koromban nevelőszülőkhöz kerültem ahol nagyon szigorúan fogtak időközben édesanyám is meghalt. A folyamatos megfelésnek meg az előzményeknek köszönhetően 20 éves koromban kijött egy durva pánikroham ügyelet kellett azt hittem szívinfarktus ekkor még nem tudtam mi van de az ügyelets orvos egyből rávágta h ez bizony pánikroham,innentől nagyon nehéz időszak jött ott volt a frontin nálam nem bírtam aludni se éjszakánként,nagyon sokat olvastam róla végül 2009 ben jött egy új suli társaságom lett kimozdultam elkezdtem ismerkedni és szép lassan helyrejött a dolog persze időnként előjött(szédülés,gyomorgörcs ájulás félelem stb) 2 éve egyedül költöztem a saját lakásomba mert időközben lett,utána se voltak problémák főiskolát kezdtem el sok ember vett körül viszont szép lassan egyedül maradtam a sulit abbahagytam nincs munkám se jelenleg. Februárban egyszercsak visszajött egy kirándulás közben a pánikroham onnantól kezdődött az egész előlről megint. Barátnőim nem igazán voltak augusztusban lett egy viszont 2 hónapig tartott de előtte is lepleznem kellett ezt a dolgot de kezdtem jobban lenni egy fokkal. Azonban a helyzet eldurvult elkedtem inni és bizony pár napja elkezdtek kijönni a deperszonalizáció jelei olyan mintha ez az egész nem is lennék és pörgetem magam ezen nagyon megijedtem félek h elvesztem az önkontrollt természtesen mikor valamennyire sikerül lenyugodnom a sírás elkezd kerülgetni most akarom rászánni magam pszichiátria rendelésre de félek h addig a kórházban fogok kikötni :// Minden féle ötletet elképzelést javaslatot szívesen fogadok.

2

Pszichológushoz vagy pszichiáterhez menjek?

Egy korábbi diagnózis alapján depressziós vagyok, ez kiegészül még erős szorongással is. Pszichiáternél már voltam régebben, ő állapította meg a fentieket, és egy rakat gyógyszert akart felírni. Gyógyszert nem akarok szedni. Ezekben a betegségekben pszichológus is tud segíteni? Hallottam a kognitív terápia sikerességéről. Ilyen terápiára pszichológus vagy pszichiáter tud átirányítani?

1

Asperger szindromás lányként mire számíthatok a jövőben, illetve milyen téren fogok hátránnyal indulni?

Középfokú szóbeli nyelvvizsgám van angol nyelvből, úton vagyok a diploma felé, tudományos diákköri konferencia versenyre készülök, mely álláspályázatnál előny. Párkapcsolatom nincs, de majd szeretnék azt is és saját családot is. Szeretném tudni, hogy az aspergeresek közül a férfiak, vagy inkább a nők indulnak nagyobb hátránnyal az életben.
Értelmes válaszokat várok.

5

Evés nélkül meddig bírja valaki?

Ital nélkül csak pár napig ezt tudom,de evés nélkül úgy tudom tovább.

8

A "rossz lesz a jó"?

Ha ez a helyzet,hogy valaki tesz olyat maga ellen ami rossz,de számára "jó" lesz akkor az milyen betegség? Meg ha kitalál dolgokat rosszakat és abban él

3

Mi okozza az ilyen típusú hadarást?

Kommunikációs tréningen veszek részt és azt mondta az oktató: Kérdezd meg tőle hogy mennyi az idő!

Erről eszembe jutott hogy régen amikor 13-19 éves voltam nem tudtam senkitől megkérdezni hogy mennyi az idő mert:

már előtte ahogy készültem rá: görcsbe állt a gyomrom,
féltem, beparáztam, bizseregtek a kezeim,
a pontos szavakon gondolkoztam hogy mit fogok kérdezni,
felment az adrenalinszintem, légszomjam lett, mellkasi nyomást éreztem, és
a hangszálaim görcsöltek, a hadarásom felerősödött a 4 szeresére: Elnézést n xy kfekf jksdfjkffer lkfjkk jfkkk az időt? Kb ez jött ki...dadogni kezdtem, és a hangom sokkal magasabb lett mint egyébként és tízből kilencen nem értették hogy mit kérdezek: -Hogy micsodát? Mi a baj?
Mit mondtál n eharagudj? stb stb...

??

3

Miért van az, ha változás következik be az életembe, vagy én döntök úgy hogy kell egy lelki nagytakarítás akkor megbetegszem?

Érdekes ez. Most pl. munkanélküli lettem egy időre (remélem) és érzem, hogy minden változik körülöttem. Természetesen én is, legalábbis én ezt vettem észre. Elkezdtem olvasni egy csernusos könyvet, csak hogy gondolkodhassak a dolgokon, de mire tudatosulnak a hibák, mit rontottam el régebben, mik a rossz tulajdonságaim, miért van önbizalomhiányom stb. akkor megbetegedtem. Régebben egy kapcsolatomat szerettem volna lezárni. Akkor is valamiért ilyesmi könyvet olvastam (nem csernust, ezt most ajánlották) és akkor is megbetegedtem, de az hónapokig tartott. Miért lehet ez? Lehet kapcsolat a két dolog között?

1

Ezek lehetnek a skizofrénia előjelei, tünetei? És ha igen, kinek jelezzem, vagy mit csináljak?

Elég hosszú lesz. Előre köszönöm azoknak, akik elolvassák, és válaszolni fognak.
Nem is tudom, hol kezdjem..
15 éves fiú vagyok, nemsokára 16 leszek.
Talán ott, hogy a múltban történt velem egy, s más, amiknek hatására valami megváltozott bennem..rossz lett minden, hogy úgy mondjam. Felsorolnám a dolgokat, amiket csinálni szoktam, és amelyek mostmár eléggé aggasztanak...:
Ez már nálam túlmegy a határon. Reggelente szorongva kelek fel, pörög az agyam rögtön. Az iskolában is sokszor szoktam szorongani dolgok miatt, de egyébként a suliban nincs annyira rossz kedvem. Tyhűű...annyi minden van, nem is tudom, hogy bontsam szét.
Az iskolában sem vagyok jókedvű, már nem igazán okoz nálam örömet semmi.
Még annak a fiúnak a jelenléte sem..akibe szerelmes vagyok. (Igen, nem vagyok heterószexuális..)
Igazából nem is tudom, hogy mit érzek már. Koncentrálni dolgokra képtelen vagyok, olyan gyorsan felhúzom magam dolgokon, tiszta idegbeteg leszek, és vissza kell fognom magam, hogy ne dühöngjek.
Mostanában nagyon sokszor felbukkan nálam a gyilkolási vágy. Ha ideges vagyok valakire, rögtön elképzelem, hogy megölöm, és tényleg, már vissza kell fognom magam, hogy ne tekerjem ki a nyakát, menjek ki egy késért, és öljem meg az illetőt.
És ez eléggé zavar, mert ha majd egyszer elveszítem a fejem, nem fogom tudni kontrollálni magam, és gondolkodás nélkül megölöm pl.: a testvéremet.
Gondolom, hogy mit gondoltok már most rólam, de még közel sincs vége.
Az agyműködésem nem egészen olyan, mint a többi emberé.
A gondolataim cikáznak, képtelen vagyok lassan foglalkozni, mindenben kapkodok, nem vagyok alapos, és néha már olyan mértékben pörög az agyam, hogy legszívesebben ordítanék, annyira nem tudom követni a gondolkodásom.
/Kommentben folytatom, még sok dolog van, és tényleg köszönöm, aki elolvassa/

26

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!