Találatok a következő kifejezésre: Az egyértelműen vagy (82 db)

Összelehet keverni a keményedést azzal, ha a baba éppen úgy fekszik, hogy keményebbnek tűnik a méh? Én már nem tudom hogy mikor melyik? Vagy azt egyértelműen megtudom különböztetni?

Legjobb válasz: Bocsi az off-ért, de erre én is kíváncsi vagyok. Sokszor nem tudom , hogy ez most a keményedés, vagy a baba feszül oda a hasamhoz. 28hkm

Bocsi az off-ért, de erre én is kíváncsi vagyok. Sokszor nem tudom , hogy ez most a keményedés, vagy a baba feszül oda a hasamhoz. 28hkm
A kérdező hozzászólása: Akkor nem vagyok egyedül! Egyébként én is 28 hetes km vagyok! :)
A babától általában egy-egy ponton keményedik a has - épp ahol kinyomja magát, vagy fészkelõdik, míg ha keményedsz, akkor az egész hasad olyan mint egy nagy darab kõ, vagyis minden ponton kemény. Mintha megfeszülne kívülrõl az egész bõröd, izmod.
A kérdező hozzászólása: De ha már nagy a baba, és mondjuk a fenekét nyomja ki, akkor nem olyan mintha méhed keményedne?
33 hetes vagyok. Nekem ha a baba kinyomja valamelyik testrészét, pl. fenekét:) , akkor is csak az egyik oldalon van a pukli. És érzem, hogy mozgolódik. Ha a has többi részén nincs ilyen akkor az a baba. Nekem nem szokott keményedni a hasam, bocsi, ha nem teljesen így van, de én így gondolom. Igazi keményedést én még nem éreztem, csak ilyen kidudorodósat:) .
Sziasztok! Nekem az elsõ terhességem alatt nem volt haskeményedésem csak szüléskor, úgyhogy én se tudtam milyen az. Most a másodiknál már volt. Nekem a 25. héten volt olyan 5-6 órán keresztül, hogy 3-4 percenként megfeszült az egész hasam. Most 34 hetes vagyok és csak a baba nyomogatja ki magát. Ha keményedés lenne, akkor nem csak egyszer érezném, hanem befeszülne utána elengedne, majd megint befeszülne és ahogy az elõttem szólok is írták az egész hasad. Ha a pici nyomja ki magát, akkor csak egy ponton érzed a feszítést, ahol éppen a legjobban nyomja ki magát. Ha lesz keményedésed, akkor tudni fogod, hogy az az. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszotokat!

Ha gáz konvektoros fűtésű egy lakás vagy ház, az komfortos vagy lehet összkomfortos? Nem találok egyértelmű választ erre sehol és mindenki máshogy írja.

Legjobb válasz: elsõ voltam,csakmost nézem mit írt a második. Komfortos lakások udvari WC-vel :) Ilyen az amikor 12évesek elkezdenek itt szakérteni.

elsõ voltam, csakmost nézem mit írt a második. Komfortos lakások udvari WC-vel :) Ilyen az amikor 12évesek elkezdenek itt szakérteni.
komfortos. (összkomfortos akkor lenne, ha központi fûtés lenne)
Atyavilág! ekkora hülyeséget Elsõ!!! A komfortnak nincs köze a fûtés típusához! Összkomfortos, ha wc és fürdõszoba is tartozik hozzá és az mondjuk úgy a bejárati ajtón belül van, tehát csak ehhez a lakáshoz/házhoz tartozik (a szomszéd nem a tiedbe jár). Valami fûtés is kell legyen benne, ja, de mindegy miféle. Komfortos pedig az, ha a wc és/vagy fürdõszoba nem csak egy lakáshoz/házhoz tartozik, hanem többhöz. Pl az ilyen dzsumbuj lakóépületek...: Két pici lakás között egy fürdõszoba, és mindkét egymástól független család azt az egy fürdõt használja közösen. Bejárati ajtón kívül közelíthetõ meg. Borzalom, láttam már ilyet...
Mégegy: "3. Komfortos lakás: Az a lakás, amely legalább 12 m2-t meghaladó alapterületû lakószobával, fõzõhelyiséggel és WC-vel, közmûvesítettséggel, melegvízellátással és egyedi fûtési móddal (gázfûtéssel, szilárd vagy olajtüzelésû kályhafûtéssel, elektromos hõtároló kályhával) rendelkezik. Vonatkozó törvényi rendelet: 147/1992. (XI. 6.) Korm. rendelet - 4. számú melléklet az önkormányzati ingatlankataszterrõl 4. Összkomfortos lakás: Az a lakás, amely legalább 12 m2-t meghaladó alapterületû lakószobával, fõzõhelyiséggel és WC-vel, közmûvesítettséggel (villany- és vízellátással, szennyvízelvezetéssel), melegvíz-ellátással és központos fûtési móddal (táv-, egyedi, központi vagy etázsfûtéssel) rendelkezik. Vonatkozó törvényi rendelet: 147/1992. (XI. 6.) Korm. rendelet - 4. számú melléklet az önkormányzati ingatlankataszterrõl"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat. Igen közben én is ezt megtaláltam, csak nem volt tiszta, hogy ha konvektoros, de például társasházi lakás, ahol központi fûtés van, hova tartozik, de megvilágosodtam, hogy a lényeg, hogy egyedileg szabályozható legyen. Plussz találtam hozzá felsorolásokat is fûtéstípusra vonatkozóan, stb...A kedves kommentre pedig nem reagálok, mert pont hogy Õ ír hülyeséget!!

Külföldre (Amerikába) szeretnék levelet küldeni. Kell mondanom a postán, hogy légipostával szeretném feladni, vagy ez egyértelmű és benne van az árban? Vagy kell pluszban fizetni?

Még vmi: ha nem ajánlva adom fel, úgy is megérkezik? Lehet úgy, nem ajánlva adom fel, csak els?bbségivel? Els?bbségivel mennyi id? alatt ér oda?

Legjobb válasz: Húú, én is most akarok az USAba küldeni egy levelet, nekem azt mondták, hogy mondjam azt is hogy légipostával küldjék, mert úgy állítólag biztosabb. Az ajánlott és az elsõbbségi levelekrõl meg annyit, hogy nem sokat érnek.

Húú, én is most akarok az USAba küldeni egy levelet, nekem azt mondták, hogy mondjam azt is hogy légipostával küldjék, mert úgy állítólag biztosabb. Az ajánlott és az elsõbbségi levelekrõl meg annyit, hogy nem sokat érnek.
Plusz a légi posta a lehetõ leggyorsabb. Amúgy lehet egy hónap is míg odaér. elsõ voltam


Mi az egyértelmű bizonyíték, amit saját magad mint találékony fizika után érdeklődő, esetleg fizikus, érvként tudod felhozni, hogy a Föld geoid vagy forgási elipszolid alakú?

Föld, geoid

Legjobb válasz: Hát a gömb alak mellett szólna a Nap, a Hold, a csillagok mozgása, alakja, a horizont görbülése stb. Ahhoz, hogy a gömbtõl megkülönböztesd, nagyon pontos mérések szükségesek, - nagyon kicsi a különbség, - valószínûleg nem menne. De, jó nekem, én elhiszem az ûrfelvételeket a Földrõl! :D

Hát a gömb alak mellett szólna a Nap, a Hold, a csillagok mozgása, alakja, a horizont görbülése stb. Ahhoz, hogy a gömbtõl megkülönböztesd, nagyon pontos mérések szükségesek, - nagyon kicsi a különbség, - valószínûleg nem menne. De, jó nekem, én elhiszem az ûrfelvételeket a Földrõl! :D
Csinálj egy gömböt, tengellyel, némileg rugalmas anyagból. Lehet például gyurmából. Kezdd el a tengelyt forgatni, de elõtte tegyél jelet a tengelyen az északi és déli saroknál. Forgatáskor az egyenlítõi részre (többire is csak kisebb) annak nagyobb kerületi sebessége folytán )lehet máshogy is írni, az eredmény ugyanaz), nagyobb centrifugális erõ hat, és miután lehetõsége van az anyagnak torzulni, ott megnövekszik az átmérõje és az anyagot a pólusoktol (is) veszi el, azaz csökken ott méret, ez látható a tengelyen lévõ jelölésekbõl. És egy talán (másnak) meglepõ: az egyenlítõi részen a Föld kerületi sebessége bõven meghaladja a hangsebességet!
1. A legegyszerûbb cáfolata az, hogy ha elindulsz repülõvel egy irányba, ugyanoda jutsz vissza. 2. A gravitációs irányvektorok mindenhol pontosan lefelé mutatnak, ez gömb alak esetén logikus is. De egy ilyen szinten ellaposodott tárgy esetén a peremeknél a gravitáció ereje oldalra, a "tányér" belseje felé is húzna. 3. Az ûrhajókról készített képek sem ezt a formát mutatják :D
Érzékeny rugós mérleggel kel megmérni az ugyanarra a tárgyra ható súlyerõ és centrifugális erõ összegét a sarkokon, az egyenlítõn, és közbensõ szélességeken.
Úgy érted, magam által elvégezhetõ kísérlet?
Hogy geoid, ehhez kezdj sétálni. Az elsõ emelkedõnél és lejtõnél rájöhetsz, hogy gond van a szabályossággal. Mivel azt a sok hegyet és völgyet itt tapasztalod, geoidnak nevezed el a jelenséget. Hogy még forgási ellipszoid is, annak megállapítását pedig fentebb leírták.
Mert pl. Európából és Ausztráliából a csillagos égnek eléggé különbözõ részeit látjuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! És ez miért van kizárva? http://www.123rf.com/photo_8668006_the-old-flat-earth-inside..
Egyszerû: fogsz valami rugalmas anyagú gömböt, pl. egy takonylabda.(Ez ilyen játék, gyerekkoromban lehetett kapni, talán még most is lehet). Átszúrod keresztben egy hurkapálcikával, majd elkezded a pálcikát gyorsan forgatni. Magad is megfigyelheted, ahogy forog, a gömb úgy lapul majd össze, elég nagy sebesség esetén elég látványos mértékû lesz a lapulás.
A kérdező hozzászólása: Igen. Tegyük fel, hogy szkeptikus vagyok és semminek sem hiszek ami a médiából jön (könyvek amiket publikáltak, tv) mert minden csak a valóság, az igazi valóság eltorzítására irányul az emberek fejében, hogy higgyünk és ne gondolkodjunk. Tegyük fel.
Szerintem a kérdezõ a "geoid vagy forgási elipszolid" alatt a kvázi gömb alakot értette, csak nem akarta, hogy valaki belekössön. :) )

A fegyencedzésnél pll a fekvőtámasznál megcsináltam a az első gyakorlatot a 3x50-net (amikor a falnak kell támaszkodni) akkor mehetek tovább a második lépéshez? Mert ez a rész nem egyértelmű, vagy mindig mindegyik lépést meg kell csinálni?

Legjobb válasz: ha elolvastad volna végig a könyvet akkor tudnád hogy igen és egy két hétig csinálni kell még azt is ami megy hogy késõbb az ízületeid bírják ma nehezebb gyakorlatokat is.

ha elolvastad volna végig a könyvet akkor tudnád hogy igen és egy két hétig csinálni kell még azt is ami megy hogy késõbb az ízületeid bírják ma nehezebb gyakorlatokat is.
A kérdező hozzászólása: rendben értem, csak a fekvõtámaszos rész olvastam még el....
Ne hazudj, nem olvastad el! Ennek semmi köze a fekvõtámaszhoz, az összes gyakorlatnál így van!
A kérdező hozzászólása: én nem hazudok, mért tenném mondom csak ezt a rész olvastam még el ami a fekvõtámaszról van szó ....:S
Igen, de a fekvõtámasznál csak gyakorlatok vannak, az edzés gondolatmenete elõtte van leírva
A kérdező hozzászólása: tudom akkor leírom h 0- nem tudom pontosan mert ebook-on olvasom a 85.oldalig olvastam el....
Az egész könyvet olvasd el mielõtt elkezdenél edzeni, ugyanis a végén is vannak fontos dolgok (edzéstervek, stb.)

Honnan tudhatom meg egyértelműen egy külföldről megvásárolni kívánt gyógyszerről, hogy arra behozatalkor az 5 vagy a 27%-os áfa vonatkozik?

Kanadából rendelném, tudtommal egyetlen ottani gyógyszertár forgalmazza.

Legjobb válasz: Európában tilos a gyógyszer online kereskedelme, csak patikában szabad vásárolni. Ezt a hülyeséget (mert az) csak Kanadában csinálják, ami igen komoly problémákat okoz nekik a gyógyszerellátás szempontjából. Másrészt nem megbízható.

Európában tilos a gyógyszer online kereskedelme, csak patikában szabad vásárolni. Ezt a hülyeséget (mert az) csak Kanadában csinálják, ami igen komoly problémákat okoz nekik a gyógyszerellátás szempontjából. Másrészt nem megbízható.

Ha vágatni szeretnék a hajamból, akkor mondanom kell a fodrásznak, hogy mosást is szeretnék, vagy az egyértelmű, hogy együtt van?

Legjobb válasz: A lányoknak meg szokták mosni a hajukat. A rövid hajú fiúknak, inkább csak spriccelik, ahol vágják.

A lányoknak meg szokták mosni a hajukat. A rövid hajú fiúknak, inkább csak spriccelik, ahol vágják.
Elõtte szerintem megkérdi, de ha nem akkor említsd meg
Mindig megmossák a hajat, anélkül sok helyen még férfi vágást sem vállalnak. Jobb helyeken férfi vágás elõtt és után is mosnak hajat.
A kérdező hozzászólása: ok köszi.
Nekem egyértelmûen megmossák.

Fiúk mik azok az egyértelmű jelek, amivel azt mutatjátok, hogy tetszik nektek egy lány? Értelmes válaszokat szeretnék, bármilyen válasz jöhet, kíváncsi vagyok!

Legjobb válasz: hmmm... Szerintem ezt embere válogatja. Én nem szeretek kertelni, hogy aztán véletlen rosszul dekódolja a "jeleket". Egyszerûen kész tények elé állítom, és megmondom neki a frankót!

hmmm... Szerintem ezt embere válogatja. Én nem szeretek kertelni, hogy aztán véletlen rosszul dekódolja a "jeleket". Egyszerûen kész tények elé állítom, és megmondom neki a frankót!
Személyfüggõ, rólam például nem nagyon mondaná meg senki, hogy belül szétvet a vágy, mert általában mindig direkt közönyt muatatok kifelé, mert egy antiszociális állat vagyok. De egyébként a bámulás a legegyértelmûbb jel. Ha a férfi rá se ba szik a nõre, átnéz rajta, mintha egy patkadarab volna, akkor nyilván az a kutyát nem érdekel kategoria lesz akkor ott abban a szituációban. Ha viszont szemmel van tartva rendesen, figyelgetve van, az egyértelmû. Inntettõl már a nõ ha nem valami extrém freddy krueger és azért van megbámulva, akkor készpénznek veheti, hogy a pali hajlik a dologra. Innettõl a nõknek kéne lépni valami kifejezõbb módon, és máris gördülékenyen csússzannának a dolgok a maguk útjára.
Flörtölök vele. Az azért elég egyértelmû.
Folyton nézem, mindig a szemeibe nézek, akkor én pl. kedvesen szólok hozzá. Mindig keresem a társaságát. stb.. 20f
Oda megyünk aztán megráncigáljuk a haját, mint az oviban :D
Én megmondom neki :)
Az a lánytól függ..meg hogy mióta ismerem. Ha én ismerem, meggyõzõdök róla hogy õ is ismer...csak azután lehet bármit
Keresi a társaságodat.
Nem ráz le olyan dumával, h most sok a dolga. :D
sokszor néz a szemedbe, dobálja a haját elõtted, feltûnõsködik... mindig nézd hogy mit csinál és próbáld kitalálni hogy miért csinálja!
"mindig nézd hogy mit csinál és próbáld kitalálni hogy miért csinálja!" Ha ezt egy férfi megfejthetné, akkor 10ed ennyi ember lenne GyK-n.:D
hát hogy így néz rád, és nem úgy... olyan veled, amilyen! És azt csinálja veled, amit! Pont úgy, ahogy!

Ha for vagy since van a mondatban az egyértelműen present perfectes?

Legjobb válasz: A fornak más jelentése is van (valamilyen eseményre, durván), de egyébként igen.

A fornak más jelentése is van (valamilyen eseményre, durván), de egyébként igen.
A kérdező hozzászólása: köszi
Igen, vagy present perfect continuous. for+idõtartam: vmennyi ideje since+idõpont: vmi óta De lehet múlt idõ is, ha pl. Két évig ott dolgoztam. (vmikor a múltban) (I worked there for 2 years.)
A kérdező hozzászólása: köszi
Ha az ota/x ideje ertelemben szerepelnek, akkor igen, egyebkent alapvetoen mas jelentese is van mindkettonek, szoval a ciant azert ne vedd be ra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!