Találatok a következő kifejezésre: Az egyéni lehetnek (6 db)

Édesapám hamarosan saját vállalkozást indít. Ahhoz, hogy kiváltsa az egyéni vállalkozói igazolványt rendelkeznie kell megfelelő kereskedelmi végzettséggel? Nekem ruházati eladói bizonyítványom van, 100 Ft-os üzletet vezetője lehetek?

Legjobb válasz: Csak a végzetségének megfelelö szakmában indithat apukád vállalkozást,ill.ha alkalmaz olyan végzettségü személyt,amilyenre szüksége van.Boltnyitáshoz egy boltvezetöi végzettség nem ártana,mert az eladói kevés.

Csak a végzetségének megfelelö szakmában indithat apukád vállalkozást, ill.ha alkalmaz olyan végzettségü személyt, amilyenre szüksége van.Boltnyitáshoz egy boltvezetöi végzettség nem ártana, mert az eladói kevés.
Apukádnak nem kell rendelkeznie ehhez semmiféle kereskedelmi végzettséggel, egyéni vállalkozói igazolványt bárki kiválthat. Neked viszont kell üzletvezetõi suli! Vagy valakinek, aki a boltban lesz majd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, egyébként sejtettem, hogy kell vezetõi végzettség.
2. vagyok. Apukádnak nem kell végzettség a kiváltásához, de a bolt üzemeltetéséhez kell egy üzletvezetõi végzettségû ember. http://www.fn.hu/cegek/20100122/tobbe_nem_kell_vallalkozoi_i..
A bolt üzemeltetése alatt mit értesz? Annak a bizonyos végzettségû embernek a boltban kell lennie személyesen? Vagy elég, ha csak valahol fel van tüntetve, hogy Õ valaki? Mert Nekem csak eladói végzettségem van, Én lennék a boltba és Én váltanám ki a vállalkozóit. De van a családban akinek van boltvezetõije... Köszönöm a segítséget, remélem a kérdezõnek is segít ez, és nem haragszik!:)

Az egyéni vállalkozónak lehetnek alkalmazottjai?

Legjobb válasz: Persze. Én is így vagyok.

Persze. Én is így vagyok.
ugyan úgy lehet alkalmazottja mint pl egy kft-nek, bt-nek. de az is megoldható, hogy az adott személy saját magát jelenti be alkalmazottnak.

Én jövõ tavasszal szeretnék õstermelõit kiváltani, de egyéni vállalkozóit is. Katás lennék, és alanyi mentes, mivel az áfa nem lényeg egyik tevékenységnél sem. Lehetek KATÁS és áfamentes egyéni vállalkozó õstermelõ? Hogyan alakul pl a járulék?

Értek a növénytermesztéshez, az egyik szakmám eladó, a másik kézápoló-mûkörömépítõ. Az ideji termésem nagyon jó volt, jövõre az egyik helyi zöldségeshez beszállíthatnék, de a palántákat is nevelnék, amiket el tudnék adni, köztes idõben körmöznék,stb .Megélni komoly befektetés nélkül egyikbõl se lehet, ezért kombinálnám nincs tõkém, csak szorgalmas vagyok. A többi tevékenységre azért volna szükségem, hogy egész évben legyen bevételem, jövedelmem. Itt a járulékfizetés alakulása a kérdés és, hogy ez gond nélkül egyesíthetõ, összevonható? A másik kérdés, pedig, mivel 2014 októberig gyesen vagyok, ez kivitelezhetõ-e anélkül, hogy a gyest lemondanám csak mert fix ellenben megélni, gyereket nevelni nem lehet belõle. Aztán mivel nincs munkáltatóm az e.v.-t fõállásnak tekinti az állambácsi,ami viszont kizárja a gyest elvileg. Remélem tud valaki segíteni, tanácsot adni, válaszolni. Ami nem mûködik, azt úgyis megszüntetném, de nekem már nagyon elegem van a nyomorból és szeretnék egy normális életet. A legalitás meg muszály, mivel csak mennek az évek.Köszönöm a válaszokat elõre is.

Legjobb válasz: Köszönöm a választ! Idén már sajnos max diót tudnék árulni, abból meg nem volna annyi bevétel, amennyi a járulék sajnos, de már megvan a stratégiám tavasztól, azt követve vélelmezem, hogy már megélünk belõle. Nagyszülõk nincsenek már évek óta, nincs segítség ilyen módon egyikünk részérõl sem. 2 éves a kicsi, most kerültem át gyedbõl gyesbe, csak a munkáltatóm nem tudott a fõ helyett részmunkaidõt felajánlani, így megváltunk egymástól. Kicsi gyerekkel meg esélytelen elhelyezkedni. Átképzésbe is azért gondolkodtam, mert az önfenntartás felé kell gondolkodni, nem szabad a kánaánra várni. Köszönöm! :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Idén már sajnos max diót tudnék árulni, abból meg nem volna annyi bevétel, amennyi a járulék sajnos, de már megvan a stratégiám tavasztól, azt követve vélelmezem, hogy már megélünk belõle. Nagyszülõk nincsenek már évek óta, nincs segítség ilyen módon egyikünk részérõl sem. 2 éves a kicsi, most kerültem át gyedbõl gyesbe, csak a munkáltatóm nem tudott a fõ helyett részmunkaidõt felajánlani, így megváltunk egymástól. Kicsi gyerekkel meg esélytelen elhelyezkedni. Átképzésbe is azért gondolkodtam, mert az önfenntartás felé kell gondolkodni, nem szabad a kánaánra várni. Köszönöm! :)


Az volna a lényeg, hogy ha egyéni vállalkozó vagyok akkor hivatalosan mekkora gyerektartást ítélhetnek két gyermek esetében? Illetve 4 órás lehetek e mint egyéni vállalkozó és mennyi a havi kötelező fizetni valóm?

Legjobb válasz: A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.

A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.
Tényleg az érdekelne, hogy a saját gyerekeidnek minél kevesebbet kelljen fizetned? Remélem õk is olvasnak GyK-t
Te utáloda gyerekeid? Mit tettek ellened?!Tegyél fel légyszi egy fényképet is!
egyetértek a kérdezõvel. miért kell a rosszat feltételezni a kérdezõrõl??? Attól még lehet rendes és odaadó apa, és mellette megvehet bármit a gyerekeinek, csak az exe kezébe nem akar többet adni , mint ami hivatalosan jár!! Még bármit megtehet a gyerekeiért!!
Nos az én párom is jól keres mégis azt mondom neki, hogy csak annyit adjon, amennyit éppen megítélt a bíróság. Mégpedig azért, mert az exe egy undorító féreg, akinek csak a pénzéért kellett, és azért, hogy a hátán felkapaszkodjon és amint rosszabbul ment egy picit neki, rögtön lecserélte. (Amit pedig tett vele, azt nem írom le, mert túl hosszú lenne és nem gtartásdíj kategória, csak undorító.) Még most is hogy elváltak folyamatosan keresztbetesz, plusz mindent elkövet, hogy megakadályozza a láthatásokat, és követelne akkora tartásdíjat, aminek mi a negyedébõl neveljük a gyerekeket. Ezek után azt mondom, hogy az ilyen nõ nem érdemel semmit sem, s ha nem elég neki a pénz, akkor adja vissza a gyerekeket és mi majd felneveljük õket, becsületesen. Úgyhogy ne törõdj a fröcskölõkkel, csak a gyerekeid legyenek fontosak, és ajánlj fel annyit, amennyit reálisnak gondolsz.
A 04.12.-i válaszolók is szembeköphetik magukat. De kedves kérdezõ, ne törõdj velük, mert biztosan õk is olyan anyukák, akiknek fontosabb a pénz a saját gyereküknél, és akik szimplán kicsinálják a volt párjukat és a gyerektartás a saját luxusukra kell, az apában pedig csak a pénzforrást látják, és elfelejtik, hogy õ a gyerekei apja. Hánynom kell az ilyen nõktõl.
Remélem minden reggel szembe köpöd magad!!
Te azon próbálsz okoskodni, hogy minél kevesebb pénzt fizess a gyerekeidre, ez undorító, hányingerem van az ilyen apukáktól! Van fogalmad mibe kerül egy gyerek, szerintem nincs...Az én exem is ilyen nyomoronc...de a gyereknek nem mondhatom hogy kicsikém, ma nincs kaja vagy gyümölcs, mert apukának sikerült elintézni (hurrá) hogy minél kevesebbet fizessen rád, de azért biztosan nagyon szeret téged!! Azt sem érdemli az ilyen, hogy apának szólítsák...
A kérdező hozzászólása: Mennyi birka ember van, nem is gondoltam volna.Inkább nem is várok választ!!!!!!
Ez a két utolsó hozzászóló elõttem azt sem tudja mit beszél...

Eddig egyéni vállalkozó voltam. Most szeretnék Kft-t alapítani. Van főállásom. Lehetek ügyvezető? Mennyibe kerül az alapítás? Hogy tudok támogatásokhoz jutni a telephej bővítéséhez?

Legjobb válasz: Lehet ügyvezetõ az új Kft-ben. Járulékfizetés szempontjából elõny a fõállás melletti vállalkozás. Alapításnál törzstõke 500.000 Ft, de már 100.000 Ft pénzbeli tõke felmutatásával is bejegyzik. Illeték: 50.000 Ft. több pályázati lehetõség van telephely fejlesztésre, de azok már mûködõknek szól. Indulókhoz mikrohitelek vannak többnyire, vagy fiataloknak és munkanélkülieknek adnak támogatásokat részben vissza nem térítendõ formában.

Lehet ügyvezetõ az új Kft-ben. Járulékfizetés szempontjából elõny a fõállás melletti vállalkozás. Alapításnál törzstõke 500.000 Ft, de már 100.000 Ft pénzbeli tõke felmutatásával is bejegyzik. Illeték: 50.000 Ft. több pályázati lehetõség van telephely fejlesztésre, de azok már mûködõknek szól. Indulókhoz mikrohitelek vannak többnyire, vagy fiataloknak és munkanélkülieknek adnak támogatásokat részben vissza nem térítendõ formában.
telepheLY.... LY

Mik lehetnek az ncore egyéni rangok neve?

Legjobb válasz: Amit megadsz. Nem lehet trágár vagy megtévesztõ, a többi a fantáziádon múlik.

Amit megadsz. Nem lehet trágár vagy megtévesztõ, a többi a fantáziádon múlik.
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!