Találatok a következő kifejezésre: Az egyéni hogyan és mikor (7 db)

Az egyéni vállalkozó hogyan és mikor nyilatkozhat arról, hogy kinek ajánlja adója 1%-át?

Legjobb válasz: Akkor amikor a személyi jövedeladó bevallást elkészíti, az pedig februárban esedékes. Mivel neten kell a bevallást is letölteni az 1%ról is egy netes adatlapon kell nyilatkozni. Ugyanis az 1% nem az összes adód egy százaléka csak az szja 1%a.

Akkor amikor a személyi jövedeladó bevallást elkészíti, az pedig februárban esedékes. Mivel neten kell a bevallást is letölteni az 1%ról is egy netes adatlapon kell nyilatkozni. Ugyanis az 1% nem az összes adód egy százaléka csak az szja 1%a.

Van e valakinek tapasztalat arrol, hogy a Crystal Meth (methamphetamin) fuggoseget hogyan lehet gyogyitani es mit okoz az egyennek aki fogyasztja? Van tapasztalataitok leszokasrol, es tudtok valakirol aki felhagyott ezzel es ujra normalis eletet el?

A nejem Crystal Meth fuggo es elhagyta a csaladot, bujkal...a gyerekeivel sem tartja a kapcsolatot. Velem - akirol tudja hgoy tudom az okot - vegkeppen nem. Hazudozik es most meg alkalm szeretoje (szinten erosen drogfuggo) is van, aki adja neki a drogot. Es dolgoztatja ezert minden elkepzelheto modon (nem reszletezem).

Legjobb válasz: Ha nem drogozol...tovább élsz.

Ha nem drogozol...tovább élsz.
A kérdező hozzászólása: hat ez semmit sem segitett de koszi hogy ugy erezted hozza kell szolnod... remelem lesznek ertelmesebb es hasznosabb hozzaszolasok is... Ennyit amit irtal en is tudok... de koszi hogy megtiszteltel hogy hozzaszolsz. ha valakinek valami hasznalhatobb adata van errol, szivesen latom... koszi
Nekem nincs tapasztalatom, meth téren, de tény, hogy nagyon rá tud állni az ember, ez az egyik legaddiktívabb szer..sajnos ha nem akar leszokni, akkor hiába vinnéd el erõszakkal a legjobb klinikákra, elvonókra, idõvel visszaesne. Nekem ha egy szerettem ennyire súlyos függõ lenne, akkor bármennyire is fájna, bármennyire is haragudna rám, bezárnám egy szobába és csak ételt kapna egy hónapig (ez nem olyan, mint a heroin, hogy belehalhat, ha egybõl megvonják), utána pedig ha lehiggadt, kicsit kitisztult, elvinném egy jó pszichiáterhez. Persze ez egy szélsõséges megoldási javaslat, de a ti helyzetetek is eléggé annak tûnik..
én olvastam egy növényrõl, a neve ibogain...azt írják róla, hogy szinte minden függõségbõl "kigyógyít", és bár nagyon erõs, de 10 kábítószerfüggõbõl 8 teljesen elhagyta rossz szokásait a kezelések után..... viszont vigyázni kell vele, mert nagyon erõs gyógyszer, ha rosszul adagolják, akár halálhoz is vezethet... (nézz utána interneten, nem akartam hülyeséget írni, de mikor megláttam, nagyon örültem, mert a férjem erõsen kábítószerfüggõ és bár drága, de egy próbát megér...)

Weblapkészítő egyéni vállalkozóként mi szükséges ahhoz, hogy rendbe legyek az Apeh-nél és ne kelljen könyvelőhöz fordulnom?

Nemrég váltottam ki (elméletileg) az egyéni vállalkozóit. Eddig egy ismer?söm barátja (egy könyvel?) segített egyengetni az utam, de sajnos úgy t?nik, hogy nem megbízható a tudása.

Legjobb válasz: Én ezzel nem értek egyet. Egyébként nincs vállalkozói igazolványom, mivel már nem kötelezõ kérni.

A kérdező hozzászólása: Én ezzel nem értek egyet. Egyébként nincs vállalkozói igazolványom, mivel már nem kötelezõ kérni.
Könyvelõtõl te addig fogsz függeni, amíg vissza nem adod az igazolványodat. Ez van.


Nod 32 szeretném telepíteni eljutok addig hogy kiírja ajánlott telepítés vagy egyéni klikkelek az ajánlott ra és kidob egy hiba üzenetet:Windows installer hibát észlelt (többi lent) mi lehet a baj?

és nem tudok tovább menni akkor is ezt dobja ki hogy ha egyéni re megyek rá letöltöttem máshonnan is a progit és ugyan ez a probléma mi lehet a baj? :S

Legjobb válasz: ESET-NOD kizárólag eredeti Windows-ra telepíthetõ és rendszergazdai fiókról. Ezt töröld le, ha valódi a Windows a gépeden és próbáld meg a 30 napos próbaváltozatot letölteni. http://www.eset.hu/letoltes/otthoni/nod32

ESET-NOD kizárólag eredeti Windows-ra telepíthetõ és rendszergazdai fiókról. Ezt töröld le, ha valódi a Windows a gépeden és próbáld meg a 30 napos próbaváltozatot letölteni. http://www.eset.hu/letoltes/otthoni/nod32
Próbáld ki a Comodo-t. Nálam az jobban bevált, de az is Eredeti Win mániás. Ha nem eredeti a Wined akkor Avast-ot ajánlom.

Én jövõ tavasszal szeretnék õstermelõit kiváltani, de egyéni vállalkozóit is. Katás lennék, és alanyi mentes, mivel az áfa nem lényeg egyik tevékenységnél sem. Lehetek KATÁS és áfamentes egyéni vállalkozó õstermelõ? Hogyan alakul pl a járulék?

Értek a növénytermesztéshez, az egyik szakmám eladó, a másik kézápoló-mûkörömépítõ. Az ideji termésem nagyon jó volt, jövõre az egyik helyi zöldségeshez beszállíthatnék, de a palántákat is nevelnék, amiket el tudnék adni, köztes idõben körmöznék,stb .Megélni komoly befektetés nélkül egyikbõl se lehet, ezért kombinálnám nincs tõkém, csak szorgalmas vagyok. A többi tevékenységre azért volna szükségem, hogy egész évben legyen bevételem, jövedelmem. Itt a járulékfizetés alakulása a kérdés és, hogy ez gond nélkül egyesíthetõ, összevonható? A másik kérdés, pedig, mivel 2014 októberig gyesen vagyok, ez kivitelezhetõ-e anélkül, hogy a gyest lemondanám csak mert fix ellenben megélni, gyereket nevelni nem lehet belõle. Aztán mivel nincs munkáltatóm az e.v.-t fõállásnak tekinti az állambácsi,ami viszont kizárja a gyest elvileg. Remélem tud valaki segíteni, tanácsot adni, válaszolni. Ami nem mûködik, azt úgyis megszüntetném, de nekem már nagyon elegem van a nyomorból és szeretnék egy normális életet. A legalitás meg muszály, mivel csak mennek az évek.Köszönöm a válaszokat elõre is.

Legjobb válasz: Köszönöm a választ! Idén már sajnos max diót tudnék árulni, abból meg nem volna annyi bevétel, amennyi a járulék sajnos, de már megvan a stratégiám tavasztól, azt követve vélelmezem, hogy már megélünk belõle. Nagyszülõk nincsenek már évek óta, nincs segítség ilyen módon egyikünk részérõl sem. 2 éves a kicsi, most kerültem át gyedbõl gyesbe, csak a munkáltatóm nem tudott a fõ helyett részmunkaidõt felajánlani, így megváltunk egymástól. Kicsi gyerekkel meg esélytelen elhelyezkedni. Átképzésbe is azért gondolkodtam, mert az önfenntartás felé kell gondolkodni, nem szabad a kánaánra várni. Köszönöm! :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Idén már sajnos max diót tudnék árulni, abból meg nem volna annyi bevétel, amennyi a járulék sajnos, de már megvan a stratégiám tavasztól, azt követve vélelmezem, hogy már megélünk belõle. Nagyszülõk nincsenek már évek óta, nincs segítség ilyen módon egyikünk részérõl sem. 2 éves a kicsi, most kerültem át gyedbõl gyesbe, csak a munkáltatóm nem tudott a fõ helyett részmunkaidõt felajánlani, így megváltunk egymástól. Kicsi gyerekkel meg esélytelen elhelyezkedni. Átképzésbe is azért gondolkodtam, mert az önfenntartás felé kell gondolkodni, nem szabad a kánaánra várni. Köszönöm! :)

Tanulói jogviszonnyal rendelkező egyéni vállalkozó mi után fizet adót? És mennyi fizetést vehetek fel anélkül, hogy azt megadóztatnák?

Kereskedésről lenne szó veszek X-ért eladom 2X ért Nézzünk egy konkrét példát, hogy érthetőbb legyen: veszem 500kért eladom 1M ért és közben tanuló vagyok kell-e adót fizetnem ha kell ugyan annyit mintha nem lennék tanuló avagy kevesebbet? És mint alkalmazott nyilván fel kell vennem magam mint alkalmazottat és menyi az az összeg amennyit kivehetek havonta mindenféle +adó fizetés nélkül?

Legjobb válasz: Mint egyéni vállalkozó, nem alkalmazhatod saját magad. Ha nappali tagozatos tanuló vagy, akkor a tényleges jövedelem kivét után kell járulékokat és adót fizetned. Ha nem nappalis, akkor a járulék alapod a mindenkori minimálbér. Bért, jövedelem kivétet egy forintot sem vehetsz ki járulék és adó fizetés nélkül. Költségtérítést vehetsz ki adó- és járulékmentesen a törvényben meghatározott mértékig.

Mint egyéni vállalkozó, nem alkalmazhatod saját magad. Ha nappali tagozatos tanuló vagy, akkor a tényleges jövedelem kivét után kell járulékokat és adót fizetned. Ha nem nappalis, akkor a járulék alapod a mindenkori minimálbér. Bért, jövedelem kivétet egy forintot sem vehetsz ki járulék és adó fizetés nélkül. Költségtérítést vehetsz ki adó- és járulékmentesen a törvényben meghatározott mértékig.

Végzettség nélkül miket lehet könyvelni? Egyéni vállalkozást azt tuti, és még? Jól tudom, hogy Bt-t, és nonprofitot is lehet, ha nem éri el az éves bevétel az 50 milliót?

Legjobb válasz: Hát lehet bármiféle végzettség nélkül könyvelni, de nem sok helyre vesznek fel és nem hiszem hogy sok cég könyveltetne veled, pláne hogy azt sem tudod, hogy lehet-e könyvelned, azért egy alap számviteli tudás nem árt, szerintem te a könyvvizsgálóra gondolhatsz, az kicsit más tészta. A lesz munkád könyvelj nyugodtan.

Hát lehet bármiféle végzettség nélkül könyvelni, de nem sok helyre vesznek fel és nem hiszem hogy sok cég könyveltetne veled, pláne hogy azt sem tudod, hogy lehet-e könyvelned, azért egy alap számviteli tudás nem árt, szerintem te a könyvvizsgálóra gondolhatsz, az kicsit más tészta. A lesz munkád könyvelj nyugodtan.
Ha van felelõsségérzeted, becsületed, nem vállalalsz addig könyvelést amig ilyen a tárgyi tudásod. Iratkozz be tanfolyamra, olvasd, tanuld a törvényeket. Ha már tudod a választ a kérdésedre, nekiállhatsz könyvelni. Bakosné
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy ha van egy Bt.-m, akkor kell-e hozzá mérlegképes könyvelõt alkalmaznom vagy sem?
10 millió bevételig nem kötelezõ regisztrált mérlegképest, de könyvelési gyakorlata, szaktudása feltétlen legyen. Bocs hogy így Neked estem, de felháborít amikor felelõsségvállalás, tudás nélkül sötétben tapogatózva akar valaki könyvelni, nem törõdve a következményekkel.Bakosné
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Semmi baj, sokan nem tisztelik megfelelõen a könyvelési szakmát, pedig tényleg olyan precizitás kell hozzá, mint egy orvosnak.
Te ne probálj meg könyvelni, mert ha vmit elcseszel az apeh milliokra birságol!! A Könyvelöknek erre külön felelösségbiztosítást kell kötniük, kerdezz csak meg egy konyvelot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!