Találatok a következő kifejezésre: Az egyéni hogyan és (34 db)

Õstermelő vagyok, és egyéni vállalkozó is szeretnék lenni (kőműves). Nem vagyok sehol alkalmazott. Megúszhatom -e az egyéni vállalkozó járulékait, azzal hogy az őstermelői járulékokat fizetem?

Most 3 havonta fizetek az ?stermel?imre kb. 30.000Ft TB-t. Az egyéni vállalkozói járulék önmagában kb. havi 60.000Ft.

Legjobb válasz: Nem úszhatod meg. Ha egyéni vállalkozó leszel, muszáj fizetned az ev-s járulékokat (viszont nem kell tovább fizetned az õstermelõist)

Nem úszhatod meg. Ha egyéni vállalkozó leszel, muszáj fizetned az ev-s járulékokat (viszont nem kell tovább fizetned az õstermelõist)

Az volna a lényeg, hogy ha egyéni vállalkozó vagyok akkor hivatalosan mekkora gyerektartást ítélhetnek két gyermek esetében? Illetve 4 órás lehetek e mint egyéni vállalkozó és mennyi a havi kötelező fizetni valóm?

Legjobb válasz: A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.

A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.
Tényleg az érdekelne, hogy a saját gyerekeidnek minél kevesebbet kelljen fizetned? Remélem õk is olvasnak GyK-t
Te utáloda gyerekeid? Mit tettek ellened?!Tegyél fel légyszi egy fényképet is!
egyetértek a kérdezõvel. miért kell a rosszat feltételezni a kérdezõrõl??? Attól még lehet rendes és odaadó apa, és mellette megvehet bármit a gyerekeinek, csak az exe kezébe nem akar többet adni , mint ami hivatalosan jár!! Még bármit megtehet a gyerekeiért!!
Nos az én párom is jól keres mégis azt mondom neki, hogy csak annyit adjon, amennyit éppen megítélt a bíróság. Mégpedig azért, mert az exe egy undorító féreg, akinek csak a pénzéért kellett, és azért, hogy a hátán felkapaszkodjon és amint rosszabbul ment egy picit neki, rögtön lecserélte. (Amit pedig tett vele, azt nem írom le, mert túl hosszú lenne és nem gtartásdíj kategória, csak undorító.) Még most is hogy elváltak folyamatosan keresztbetesz, plusz mindent elkövet, hogy megakadályozza a láthatásokat, és követelne akkora tartásdíjat, aminek mi a negyedébõl neveljük a gyerekeket. Ezek után azt mondom, hogy az ilyen nõ nem érdemel semmit sem, s ha nem elég neki a pénz, akkor adja vissza a gyerekeket és mi majd felneveljük õket, becsületesen. Úgyhogy ne törõdj a fröcskölõkkel, csak a gyerekeid legyenek fontosak, és ajánlj fel annyit, amennyit reálisnak gondolsz.
A 04.12.-i válaszolók is szembeköphetik magukat. De kedves kérdezõ, ne törõdj velük, mert biztosan õk is olyan anyukák, akiknek fontosabb a pénz a saját gyereküknél, és akik szimplán kicsinálják a volt párjukat és a gyerektartás a saját luxusukra kell, az apában pedig csak a pénzforrást látják, és elfelejtik, hogy õ a gyerekei apja. Hánynom kell az ilyen nõktõl.
Remélem minden reggel szembe köpöd magad!!
Te azon próbálsz okoskodni, hogy minél kevesebb pénzt fizess a gyerekeidre, ez undorító, hányingerem van az ilyen apukáktól! Van fogalmad mibe kerül egy gyerek, szerintem nincs...Az én exem is ilyen nyomoronc...de a gyereknek nem mondhatom hogy kicsikém, ma nincs kaja vagy gyümölcs, mert apukának sikerült elintézni (hurrá) hogy minél kevesebbet fizessen rád, de azért biztosan nagyon szeret téged!! Azt sem érdemli az ilyen, hogy apának szólítsák...
A kérdező hozzászólása: Mennyi birka ember van, nem is gondoltam volna.Inkább nem is várok választ!!!!!!
Ez a két utolsó hozzászóló elõttem azt sem tudja mit beszél...

A letészem a lantot c. vers alapján tudom bizonyítani, hogy Arany János az egyéni és a nemzetet ért tragédiák hatására vált lírikus költővé?

Ez lenne a feladat és keresem a megfelel? verset, ami alapján alá tudnám támasztani a fent leírtakat.

Legjobb válasz: Itt a vers: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/a.. Nem más verset kell keresni, hanem ebbõl kell kikeresni az utalásokat. Ezt jelent az, hogy a "Letészem a lantot alapján támaszd alá". Vagyis figyelmesen elolvasod a verset, és kikeresed azokat az utalásokat, amik egyéni és nemzeti sorstragédiákra utalnak.

Itt a vers: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/a.. Nem más verset kell keresni, hanem ebbõl kell kikeresni az utalásokat. Ezt jelent az, hogy a "Letészem a lantot alapján támaszd alá". Vagyis figyelmesen elolvasod a verset, és kikeresed azokat az utalásokat, amik egyéni és nemzeti sorstragédiákra utalnak.
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a feladat, hogy ez alapján a vers alapján támasszam alá, hanem, hogy támasszam alá. Azért kérdeztem, hogy jó verset választottam-e. Azért kösz.
Oké, én értettelek félre. Jó vers.


Orbán Viktor miért "parancsolhat" az egyéni körzetből bejutott parlamenti képviselőnek, ha a képviselő "népe" másként gondolkodik, mint a Vezér és másként akarja hogy szavazzon?

Hiszen ki lehet tolni a képviselővel, ha nem a választóinak akaratát érvényesíti, mert a következő választásnál nem fognak rá szavazni. Orbán ezt miért nem éri fel ésszel és miért bünteti a "kiszavazót"?

Legjobb válasz: Minden párt képviselõje csak úgy szavazhat,ahogy a frakció többsége. Ez a frakció fegyelem. Egyéni véleménye,felszólalása lehet,de szavazni úgy kell,ahogy a többség akarja.

Minden párt képviselõje csak úgy szavazhat, ahogy a frakció többsége. Ez a frakció fegyelem. Egyéni véleménye, felszólalása lehet, de szavazni úgy kell, ahogy a többség akarja.
Miért, azt hiszed, hogy az egyéni képviselõk tartják a kapcsolatot a választóikkal? Ugyan már, naív vagy.
A fideszes önkormányzati képviselõ polgártársak is csak a saját zsebükre szavaznak. Különben rengeteg j9vedelemtõl esnének el. Nem a képviselõi mandátumra gondolok, mert azt a jelenlegi törvény szerint nem lehet, de rengeteg egyébtõl, és a politikai karriertõl igen. Aztán menjen kovácsnak?!
Mer Õ a miniszterelnök!Ha, tetszik-ha, nem.

Van e valakinek tapasztalat arrol, hogy a Crystal Meth (methamphetamin) fuggoseget hogyan lehet gyogyitani es mit okoz az egyennek aki fogyasztja? Van tapasztalataitok leszokasrol, es tudtok valakirol aki felhagyott ezzel es ujra normalis eletet el?

A nejem Crystal Meth fuggo es elhagyta a csaladot, bujkal...a gyerekeivel sem tartja a kapcsolatot. Velem - akirol tudja hgoy tudom az okot - vegkeppen nem. Hazudozik es most meg alkalm szeretoje (szinten erosen drogfuggo) is van, aki adja neki a drogot. Es dolgoztatja ezert minden elkepzelheto modon (nem reszletezem).

Legjobb válasz: Ha nem drogozol...tovább élsz.

Ha nem drogozol...tovább élsz.
A kérdező hozzászólása: hat ez semmit sem segitett de koszi hogy ugy erezted hozza kell szolnod... remelem lesznek ertelmesebb es hasznosabb hozzaszolasok is... Ennyit amit irtal en is tudok... de koszi hogy megtiszteltel hogy hozzaszolsz. ha valakinek valami hasznalhatobb adata van errol, szivesen latom... koszi
Nekem nincs tapasztalatom, meth téren, de tény, hogy nagyon rá tud állni az ember, ez az egyik legaddiktívabb szer..sajnos ha nem akar leszokni, akkor hiába vinnéd el erõszakkal a legjobb klinikákra, elvonókra, idõvel visszaesne. Nekem ha egy szerettem ennyire súlyos függõ lenne, akkor bármennyire is fájna, bármennyire is haragudna rám, bezárnám egy szobába és csak ételt kapna egy hónapig (ez nem olyan, mint a heroin, hogy belehalhat, ha egybõl megvonják), utána pedig ha lehiggadt, kicsit kitisztult, elvinném egy jó pszichiáterhez. Persze ez egy szélsõséges megoldási javaslat, de a ti helyzetetek is eléggé annak tûnik..
én olvastam egy növényrõl, a neve ibogain...azt írják róla, hogy szinte minden függõségbõl "kigyógyít", és bár nagyon erõs, de 10 kábítószerfüggõbõl 8 teljesen elhagyta rossz szokásait a kezelések után..... viszont vigyázni kell vele, mert nagyon erõs gyógyszer, ha rosszul adagolják, akár halálhoz is vezethet... (nézz utána interneten, nem akartam hülyeséget írni, de mikor megláttam, nagyon örültem, mert a férjem erõsen kábítószerfüggõ és bár drága, de egy próbát megér...)

Ha egy családban meghal az apa és a hagyátéki eljárásban kiköitk hogy 3 évig nem adható el az egyéni vállalkozás de mégis eladásra kerül ráadásul 36. 000. 000 ft érték 5. 000. 000 ft-ért akkor az apeh-et nem érdekli?

Legjobb válasz: Az a része nem érdekli õket, hogy hamarabb adtátok el a vállalkozást, de az érdekelni fogja, hogy miért ennyiért. Az sem kizárt, hogy a 36 000 000 Ft bevétel után kell adóznotok, mert az a tényleges ára.

Az a része nem érdekli õket, hogy hamarabb adtátok el a vállalkozást, de az érdekelni fogja, hogy miért ennyiért. Az sem kizárt, hogy a 36 000 000 Ft bevétel után kell adóznotok, mert az a tényleges ára.

Az egyéni vállalkozásomat megszüntettem mert nem tudtam fizetni a járulékaimat. Az APEH értesítés nélkül végrehajtott. Lefoglalták az autómat és kérnek, hogy a törzskönyvet küldjem be nekik. Az autót használhatom tovább?

Ezután sem tudok fizetni,600 000 e ft adótartozásom van. Legközelebb mikor fognak foglalni? És mit? Van még egy autóm viszik annak a törzskönyvét is?

Legjobb válasz: Az autót használhatod, hiszen a rendõr nem kér törzskönyvet. Azt azért kérik, mert anélkül nem tudod eladni.. Ha van még autó a neveden, annak is kérhetik a törzskönyvét.. Vagy add el gyorsan, és abból ha tudsz, fizess..

Az autót használhatod, hiszen a rendõr nem kér törzskönyvet. Azt azért kérik, mert anélkül nem tudod eladni.. Ha van még autó a neveden, annak is kérhetik a törzskönyvét.. Vagy add el gyorsan, és abból ha tudsz, fizess..
Kérelmet adtál be a 600 eFt-ra? Ha nem akkor írj egyet, melyben kéred a tartozásod mérséklését (esetleg 138. kés.pótlék méltányosságból való elengedését).Ha ez nem lehetséges, kéred 24 havi részletekben történõ megfizetését.A lakhelyed szerint illetékes adóigazgatóság Fizetési Kedvezmények Fõosztályára címezd. A kérelem elbírálásáig szünetel a vh-eljárás, semmit nem foglalnak, se nem tiltanak.Fõ az együttmûködés, és a fizetési hajlandóság.

Nod 32 szeretném telepíteni eljutok addig hogy kiírja ajánlott telepítés vagy egyéni klikkelek az ajánlott ra és kidob egy hiba üzenetet:Windows installer hibát észlelt (többi lent) mi lehet a baj?

és nem tudok tovább menni akkor is ezt dobja ki hogy ha egyéni re megyek rá letöltöttem máshonnan is a progit és ugyan ez a probléma mi lehet a baj? :S

Legjobb válasz: ESET-NOD kizárólag eredeti Windows-ra telepíthetõ és rendszergazdai fiókról. Ezt töröld le, ha valódi a Windows a gépeden és próbáld meg a 30 napos próbaváltozatot letölteni. http://www.eset.hu/letoltes/otthoni/nod32

ESET-NOD kizárólag eredeti Windows-ra telepíthetõ és rendszergazdai fiókról. Ezt töröld le, ha valódi a Windows a gépeden és próbáld meg a 30 napos próbaváltozatot letölteni. http://www.eset.hu/letoltes/otthoni/nod32
Próbáld ki a Comodo-t. Nálam az jobban bevált, de az is Eredeti Win mániás. Ha nem eredeti a Wined akkor Avast-ot ajánlom.

Szerintetek az gáz, hogy 7-be megyek és egyéni olvasmánynak a Demi Lovato és Selena Gomez-egy örök barátság igaz történetét választottam? Azért kérdezem mert már összevesztek.

Legjobb válasz: Hogy lenne gáz? Az ilyen kérdés a gáz. Csoda hogy a mai világban még olvasnak szóval szerint cseppet sem gáz sõt!

Hogy lenne gáz? Az ilyen kérdés a gáz. Csoda hogy a mai világban még olvasnak szóval szerint cseppet sem gáz sõt!
gáznak nem gáz, csak az a könyv 56 oldal, és nemtudom el fogják-e neked fogadni hogy csak ennyit olvastál (és gondolom tele van képekkel is) olvass el még egy rövid könyvet, a Tea Stilton vagy Geronimo Stilton könyvek jók, viccesek és fiataloknak írták õket
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolónak: nem is azért kérdeztem ezt a kérdést hogy azért gáz-e mert elolvastam. Hanem azért mert a könyv egy örök barátságról szól de összevesztek.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: Tudom, hogy elfogjadják, mert mondta a tanárnõ, hogy felõle lehet 10 oldalas is. :) Köszi a válaszokat!
hát ha csak az összeveszés miatt kérdezed, akkor nem gáz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!