Találatok a következő kifejezésre: Az egyéni hogyan és (39 db)

Õstermelő vagyok, és egyéni vállalkozó is szeretnék lenni (kőműves). Nem vagyok sehol alkalmazott. Megúszhatom -e az egyéni vállalkozó járulékait, azzal hogy az őstermelői járulékokat fizetem?

Most 3 havonta fizetek az ?stermel?imre kb. 30.000Ft TB-t. Az egyéni vállalkozói járulék önmagában kb. havi 60.000Ft.

Legjobb válasz: Nem úszhatod meg. Ha egyéni vállalkozó leszel, muszáj fizetned az ev-s járulékokat (viszont nem kell tovább fizetned az õstermelõist)

Nem úszhatod meg. Ha egyéni vállalkozó leszel, muszáj fizetned az ev-s járulékokat (viszont nem kell tovább fizetned az õstermelõist)

Az volna a lényeg, hogy ha egyéni vállalkozó vagyok akkor hivatalosan mekkora gyerektartást ítélhetnek két gyermek esetében? Illetve 4 órás lehetek e mint egyéni vállalkozó és mennyi a havi kötelező fizetni valóm?

Legjobb válasz: A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.

A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.
Tényleg az érdekelne, hogy a saját gyerekeidnek minél kevesebbet kelljen fizetned? Remélem õk is olvasnak GyK-t
Te utáloda gyerekeid? Mit tettek ellened?!Tegyél fel légyszi egy fényképet is!
egyetértek a kérdezõvel. miért kell a rosszat feltételezni a kérdezõrõl??? Attól még lehet rendes és odaadó apa, és mellette megvehet bármit a gyerekeinek, csak az exe kezébe nem akar többet adni , mint ami hivatalosan jár!! Még bármit megtehet a gyerekeiért!!
Nos az én párom is jól keres mégis azt mondom neki, hogy csak annyit adjon, amennyit éppen megítélt a bíróság. Mégpedig azért, mert az exe egy undorító féreg, akinek csak a pénzéért kellett, és azért, hogy a hátán felkapaszkodjon és amint rosszabbul ment egy picit neki, rögtön lecserélte. (Amit pedig tett vele, azt nem írom le, mert túl hosszú lenne és nem gtartásdíj kategória, csak undorító.) Még most is hogy elváltak folyamatosan keresztbetesz, plusz mindent elkövet, hogy megakadályozza a láthatásokat, és követelne akkora tartásdíjat, aminek mi a negyedébõl neveljük a gyerekeket. Ezek után azt mondom, hogy az ilyen nõ nem érdemel semmit sem, s ha nem elég neki a pénz, akkor adja vissza a gyerekeket és mi majd felneveljük õket, becsületesen. Úgyhogy ne törõdj a fröcskölõkkel, csak a gyerekeid legyenek fontosak, és ajánlj fel annyit, amennyit reálisnak gondolsz.
A 04.12.-i válaszolók is szembeköphetik magukat. De kedves kérdezõ, ne törõdj velük, mert biztosan õk is olyan anyukák, akiknek fontosabb a pénz a saját gyereküknél, és akik szimplán kicsinálják a volt párjukat és a gyerektartás a saját luxusukra kell, az apában pedig csak a pénzforrást látják, és elfelejtik, hogy õ a gyerekei apja. Hánynom kell az ilyen nõktõl.
Remélem minden reggel szembe köpöd magad!!
Te azon próbálsz okoskodni, hogy minél kevesebb pénzt fizess a gyerekeidre, ez undorító, hányingerem van az ilyen apukáktól! Van fogalmad mibe kerül egy gyerek, szerintem nincs...Az én exem is ilyen nyomoronc...de a gyereknek nem mondhatom hogy kicsikém, ma nincs kaja vagy gyümölcs, mert apukának sikerült elintézni (hurrá) hogy minél kevesebbet fizessen rád, de azért biztosan nagyon szeret téged!! Azt sem érdemli az ilyen, hogy apának szólítsák...
A kérdező hozzászólása: Mennyi birka ember van, nem is gondoltam volna.Inkább nem is várok választ!!!!!!
Ez a két utolsó hozzászóló elõttem azt sem tudja mit beszél...

A letészem a lantot c. vers alapján tudom bizonyítani, hogy Arany János az egyéni és a nemzetet ért tragédiák hatására vált lírikus költővé?

Ez lenne a feladat és keresem a megfelel? verset, ami alapján alá tudnám támasztani a fent leírtakat.

Legjobb válasz: Itt a vers: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/a.. Nem más verset kell keresni, hanem ebbõl kell kikeresni az utalásokat. Ezt jelent az, hogy a "Letészem a lantot alapján támaszd alá". Vagyis figyelmesen elolvasod a verset, és kikeresed azokat az utalásokat, amik egyéni és nemzeti sorstragédiákra utalnak.

Itt a vers: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/a.. Nem más verset kell keresni, hanem ebbõl kell kikeresni az utalásokat. Ezt jelent az, hogy a "Letészem a lantot alapján támaszd alá". Vagyis figyelmesen elolvasod a verset, és kikeresed azokat az utalásokat, amik egyéni és nemzeti sorstragédiákra utalnak.
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a feladat, hogy ez alapján a vers alapján támasszam alá, hanem, hogy támasszam alá. Azért kérdeztem, hogy jó verset választottam-e. Azért kösz.
Oké, én értettelek félre. Jó vers.


Orbán Viktor miért "parancsolhat" az egyéni körzetből bejutott parlamenti képviselőnek, ha a képviselő "népe" másként gondolkodik, mint a Vezér és másként akarja hogy szavazzon?

Hiszen ki lehet tolni a képviselővel, ha nem a választóinak akaratát érvényesíti, mert a következő választásnál nem fognak rá szavazni. Orbán ezt miért nem éri fel ésszel és miért bünteti a "kiszavazót"?

Legjobb válasz: Minden párt képviselõje csak úgy szavazhat,ahogy a frakció többsége. Ez a frakció fegyelem. Egyéni véleménye,felszólalása lehet,de szavazni úgy kell,ahogy a többség akarja.

Minden párt képviselõje csak úgy szavazhat, ahogy a frakció többsége. Ez a frakció fegyelem. Egyéni véleménye, felszólalása lehet, de szavazni úgy kell, ahogy a többség akarja.
Miért, azt hiszed, hogy az egyéni képviselõk tartják a kapcsolatot a választóikkal? Ugyan már, naív vagy.
A fideszes önkormányzati képviselõ polgártársak is csak a saját zsebükre szavaznak. Különben rengeteg j9vedelemtõl esnének el. Nem a képviselõi mandátumra gondolok, mert azt a jelenlegi törvény szerint nem lehet, de rengeteg egyébtõl, és a politikai karriertõl igen. Aztán menjen kovácsnak?!
Mer Õ a miniszterelnök!Ha, tetszik-ha, nem.

Mi kell ahhoz hogy kekszeket es szarazsutemenyeket szeretnek arulni? Ostermeloi vagy egyeni vallalkozas? Es hogyan kezdhetnek hozza az egeszhez?

Egyenlore meg csak tervezem, ezert szeretnek mindent megtudni errol a temarol!

Legjobb válasz: õstermelõi a kekszekhez?

õstermelõi a kekszekhez?
A kérdező hozzászólása: mivel nem tudom mi eri meg jobban, es mik kellenek hozza, ezert kerdeztem.
Te is akarod készíteni, vagy csak árulni akarod õket?
A kérdező hozzászólása: Kesziteni es arulni is en szeretnem.
Ha belevágsz akkor vigyázz a jogokra! A Disney figurákat és hasonlókat nem lehet csak úgy készíteni...

Van e valakinek tapasztalat arrol, hogy a Crystal Meth (methamphetamin) fuggoseget hogyan lehet gyogyitani es mit okoz az egyennek aki fogyasztja? Van tapasztalataitok leszokasrol, es tudtok valakirol aki felhagyott ezzel es ujra normalis eletet el?

A nejem Crystal Meth fuggo es elhagyta a csaladot, bujkal...a gyerekeivel sem tartja a kapcsolatot. Velem - akirol tudja hgoy tudom az okot - vegkeppen nem. Hazudozik es most meg alkalm szeretoje (szinten erosen drogfuggo) is van, aki adja neki a drogot. Es dolgoztatja ezert minden elkepzelheto modon (nem reszletezem).

Legjobb válasz: Ha nem drogozol...tovább élsz.

Ha nem drogozol...tovább élsz.
A kérdező hozzászólása: hat ez semmit sem segitett de koszi hogy ugy erezted hozza kell szolnod... remelem lesznek ertelmesebb es hasznosabb hozzaszolasok is... Ennyit amit irtal en is tudok... de koszi hogy megtiszteltel hogy hozzaszolsz. ha valakinek valami hasznalhatobb adata van errol, szivesen latom... koszi
Nekem nincs tapasztalatom, meth téren, de tény, hogy nagyon rá tud állni az ember, ez az egyik legaddiktívabb szer..sajnos ha nem akar leszokni, akkor hiába vinnéd el erõszakkal a legjobb klinikákra, elvonókra, idõvel visszaesne. Nekem ha egy szerettem ennyire súlyos függõ lenne, akkor bármennyire is fájna, bármennyire is haragudna rám, bezárnám egy szobába és csak ételt kapna egy hónapig (ez nem olyan, mint a heroin, hogy belehalhat, ha egybõl megvonják), utána pedig ha lehiggadt, kicsit kitisztult, elvinném egy jó pszichiáterhez. Persze ez egy szélsõséges megoldási javaslat, de a ti helyzetetek is eléggé annak tûnik..
én olvastam egy növényrõl, a neve ibogain...azt írják róla, hogy szinte minden függõségbõl "kigyógyít", és bár nagyon erõs, de 10 kábítószerfüggõbõl 8 teljesen elhagyta rossz szokásait a kezelések után..... viszont vigyázni kell vele, mert nagyon erõs gyógyszer, ha rosszul adagolják, akár halálhoz is vezethet... (nézz utána interneten, nem akartam hülyeséget írni, de mikor megláttam, nagyon örültem, mert a férjem erõsen kábítószerfüggõ és bár drága, de egy próbát megér...)

Az Amnesia the dark descent-hez az EGYÉNI TÖRTÉNETEKET (custom story) honnan lehet letölteni, és hogy kell telepíteni?

Már egy-két oldalról töltöttem le,de mindig berakja a mappát a letöltések mappámba.Ezzel nem tudok mit kezdeni!Hiába rakom át a játék mappájába,vagy hiába csomagolom ki(MÁR AMIT KI LEHET BELÕLE,mert legtöbbször csak egy mappa és semmit nem lehet kicsomagolni)nem működik. Köszönöm! :)))

Legjobb válasz: Na ha már senki nem ír. Már válaszoltam nem rég egy hasonlóra. Szerintem mindenbõl jót töltesz le csak rossz helyre rakod. A C:,D:,...\Program files\Amnesia The Dark Descent\redist\custom_stories mappába kell kicsomagolni a dolgot és ne az összes fájlt oda hanem csak a mappát szóval ha van mondjuk a La Caza(Bár annak telepítõje van de mind1) akkor így kell C:,D:...\....\custom_stories\La Caza\(itt vannak a fájlok) ennyi nem túl bonyolult :)

Na ha már senki nem ír. Már válaszoltam nem rég egy hasonlóra. Szerintem mindenbõl jót töltesz le csak rossz helyre rakod. A C:, D:, ...\Program files\Amnesia The Dark Descent\redist\custom_stories mappába kell kicsomagolni a dolgot és ne az összes fájlt oda hanem csak a mappát szóval ha van mondjuk a La Caza(Bár annak telepítõje van de mind1) akkor így kell C:, D:...\....\custom_stories\La Caza\(itt vannak a fájlok) ennyi nem túl bonyolult :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Ha egy családban meghal az apa és a hagyátéki eljárásban kiköitk hogy 3 évig nem adható el az egyéni vállalkozás de mégis eladásra kerül ráadásul 36. 000. 000 ft érték 5. 000. 000 ft-ért akkor az apeh-et nem érdekli?

Legjobb válasz: Az a része nem érdekli õket, hogy hamarabb adtátok el a vállalkozást, de az érdekelni fogja, hogy miért ennyiért. Az sem kizárt, hogy a 36 000 000 Ft bevétel után kell adóznotok, mert az a tényleges ára.

Az a része nem érdekli õket, hogy hamarabb adtátok el a vállalkozást, de az érdekelni fogja, hogy miért ennyiért. Az sem kizárt, hogy a 36 000 000 Ft bevétel után kell adóznotok, mert az a tényleges ára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!