Találatok a következő kifejezésre: Az egyéni hogyan (123 db)

A párkapcsolatokkal kapcsolatban milyen könyveket lehet olvasni? Plpárkapcs hatása az egyénre, hogy változik az ember a párkapcs alatt

Fontos nekem valaki és szeretném ha én is fontos lennék neki viszont a volt barát "emléke" gátol ebben.

Legjobb válasz: Gary Chapman: Egymásra hangolva- 5 szeretetnyelv a házasságban Nagyon jó könyv, sokat lehet belõle tanulni, segít jobban megismerni a partnered és magadat is. Csak ajánlani tudom. =) Ja, és nem kell a címe miatt aggódnod =)

Gary Chapman: Egymásra hangolva- 5 szeretetnyelv a házasságban Nagyon jó könyv, sokat lehet belõle tanulni, segít jobban megismerni a partnered és magadat is. Csak ajánlani tudom. =) Ja, és nem kell a címe miatt aggódnod =)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tippet.

Õstermelő vagyok, és egyéni vállalkozó is szeretnék lenni (kőműves). Nem vagyok sehol alkalmazott. Megúszhatom -e az egyéni vállalkozó járulékait, azzal hogy az őstermelői járulékokat fizetem?

Most 3 havonta fizetek az ?stermel?imre kb. 30.000Ft TB-t. Az egyéni vállalkozói járulék önmagában kb. havi 60.000Ft.

Legjobb válasz: Nem úszhatod meg. Ha egyéni vállalkozó leszel, muszáj fizetned az ev-s járulékokat (viszont nem kell tovább fizetned az õstermelõist)

Nem úszhatod meg. Ha egyéni vállalkozó leszel, muszáj fizetned az ev-s járulékokat (viszont nem kell tovább fizetned az õstermelõist)

Lehetséges 6/8 órás munka mellett egyetemi tanulmányokat folytatni? Mit takar az egyéni tanrend? Hogyan egyeztethetem össze a munkát a tanulással?

Legjobb válasz: Egyéni tanrend azt takarja, hogy év közben melózol, közben kapod az anyagokat a tanártól e-mai-en és félév végén vizsgázol. Esetleg lehet pár konzultáció, beadandó feladat. Egyenként kell levadászni az oktatókat, hogy hogyan oldják meg meg ilyenek. Elég macerás elintézni, de utána már csak magadnak tanulsz a kapott anyagokból, esetleg hétvégi konzultáción is részt kell venned. Tanár függõ, viszont abból a tárgyból is vizsgáznod kell, ami félévközinek van meghirdetve.

Egyéni tanrend azt takarja, hogy év közben melózol, közben kapod az anyagokat a tanártól e-mai-en és félév végén vizsgázol. Esetleg lehet pár konzultáció, beadandó feladat. Egyenként kell levadászni az oktatókat, hogy hogyan oldják meg meg ilyenek. Elég macerás elintézni, de utána már csak magadnak tanulsz a kapott anyagokból, esetleg hétvégi konzultáción is részt kell venned. Tanár függõ, viszont abból a tárgyból is vizsgáznod kell, ami félévközinek van meghirdetve.
Munka miatt nem adnak egyéni tanrendet legalábbis az én sulimban nem. Sport, vagy párhuzamos képzés, vagy egészségügyi okokból adnak. Ennek is nézz utána.
Nincs tapasztalatom. Nehéz szitu, de jó, hogy tanulni akarsz a rövid távon könnyebb út (munka) helyett. De tartok töle, hogy esélyes, hogy igy jó sokáig fog így tartani. Sokkal-sokkal könnyebb ugy tanulni, ha része vagy a közösségnek. Nem tudod máshogy megoldani? Pl. csak 4 órát dolgozni, nyáron többet/külföldön dölgozni, diákhitelböl élni? (A levelezö szakokat gondolom már nézted.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már megoldódott a problémám. Nappali képzésben tanulok, nyáron dolgozom, illetve ösztöndíjból kijövök. :)
elözö vagyok, és cooool! :-D


( (ÁÁBB) ) Hogy kell az egyéni alakzatot színnel kitölteni a Photoshop CS5-ben? ( (ÁÁBB) )

Csillagokat szeretnék kitölteni színnel, de ha létrehozok egy egyéni alakzatot, az olyan mint ha too se lenne, ha elmentem akkor se marad a képen a csillag.

Legjobb válasz: Pontosabban le tudod írni, vagy képet mutatni a hibáról? Kipróbáltam, az egyéni alakzatnak is tudtam színt adni. Ha az ecsetek közül kiválasztható csillag alakzatot próbáltad, akkor a Színmód ne Szín módban legyen, hanem Normálon. Az fest a kijelölt színnel.

Pontosabban le tudod írni, vagy képet mutatni a hibáról? Kipróbáltam, az egyéni alakzatnak is tudtam színt adni. Ha az ecsetek közül kiválasztható csillag alakzatot próbáltad, akkor a Színmód ne Szín módban legyen, hanem Normálon. Az fest a kijelölt színnel.

Hogy adózik az egyéni vállalkozó?

Régóta olvasok, de nem érthet? nekem. Valaki levezetné nekem egy példán keresztül? a példa legyen ez: Mg-i vállalkozó, évi 6M Ft bevétel(a költségek levonásával). 150e Ft nettó jövedelmet szeretnék. A jövedelmem a vállalkozói kivét? A bevétel többi része az osztalékalap? Vagy mi történik a bevétel többi részével, hogy hívják? Köszi!

Legjobb válasz: Ez azért nem ilyen egyszerû. Õstermellõ vagy egyéni vállalkozóról van szó és ez azért tényleg bonyolult. Az szja törvényt kellene tanulmányoznod, mert az alapján kell adózni, de ha nem vagy jártas a jogszabályok értelmezésében, akkor inkább ne is erõltesd. Azt ajánlanám, hogy keress fel egy könyvelõt, mert egy laikusnak egyedül ez marha nehéz, jobb egy szakemberre bízni.

Ez azért nem ilyen egyszerû. Õstermellõ vagy egyéni vállalkozóról van szó és ez azért tényleg bonyolult. Az szja törvényt kellene tanulmányoznod, mert az alapján kell adózni, de ha nem vagy jártas a jogszabályok értelmezésében, akkor inkább ne is erõltesd. Azt ajánlanám, hogy keress fel egy könyvelõt, mert egy laikusnak egyedül ez marha nehéz, jobb egy szakemberre bízni.

A letészem a lantot c. vers alapján tudom bizonyítani, hogy Arany János az egyéni és a nemzetet ért tragédiák hatására vált lírikus költővé?

Ez lenne a feladat és keresem a megfelel? verset, ami alapján alá tudnám támasztani a fent leírtakat.

Legjobb válasz: Itt a vers: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/a.. Nem más verset kell keresni, hanem ebbõl kell kikeresni az utalásokat. Ezt jelent az, hogy a "Letészem a lantot alapján támaszd alá". Vagyis figyelmesen elolvasod a verset, és kikeresed azokat az utalásokat, amik egyéni és nemzeti sorstragédiákra utalnak.

Itt a vers: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/a.. Nem más verset kell keresni, hanem ebbõl kell kikeresni az utalásokat. Ezt jelent az, hogy a "Letészem a lantot alapján támaszd alá". Vagyis figyelmesen elolvasod a verset, és kikeresed azokat az utalásokat, amik egyéni és nemzeti sorstragédiákra utalnak.
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a feladat, hogy ez alapján a vers alapján támasszam alá, hanem, hogy támasszam alá. Azért kérdeztem, hogy jó verset választottam-e. Azért kösz.
Oké, én értettelek félre. Jó vers.

Orbán Viktor miért "parancsolhat" az egyéni körzetből bejutott parlamenti képviselőnek, ha a képviselő "népe" másként gondolkodik, mint a Vezér és másként akarja hogy szavazzon?

Hiszen ki lehet tolni a képviselővel, ha nem a választóinak akaratát érvényesíti, mert a következő választásnál nem fognak rá szavazni. Orbán ezt miért nem éri fel ésszel és miért bünteti a "kiszavazót"?

Legjobb válasz: Minden párt képviselõje csak úgy szavazhat,ahogy a frakció többsége. Ez a frakció fegyelem. Egyéni véleménye,felszólalása lehet,de szavazni úgy kell,ahogy a többség akarja.

Minden párt képviselõje csak úgy szavazhat, ahogy a frakció többsége. Ez a frakció fegyelem. Egyéni véleménye, felszólalása lehet, de szavazni úgy kell, ahogy a többség akarja.
Miért, azt hiszed, hogy az egyéni képviselõk tartják a kapcsolatot a választóikkal? Ugyan már, naív vagy.
A fideszes önkormányzati képviselõ polgártársak is csak a saját zsebükre szavaznak. Különben rengeteg j9vedelemtõl esnének el. Nem a képviselõi mandátumra gondolok, mert azt a jelenlegi törvény szerint nem lehet, de rengeteg egyébtõl, és a politikai karriertõl igen. Aztán menjen kovácsnak?!
Mer Õ a miniszterelnök!Ha, tetszik-ha, nem.

Elõfordult már veletek, hogy a feleségetek/párotok átnézte az emailjeidet, vagy a facebookos üzeneteket? Mi a véleményetek errõl? Létezik házasságon belül olyan intim szféra ami csak az egyénre vonatkozik?

Mennyire fair eljárás ez? Kérdezem ezt abban az esetben is ha nincs félni, vagy takargatni való. Én spec megbízok a páromban, eszembe sem jutna megnézni a leveleit. Mondhatnám nem is érdekel. Kivételt képezne az, ha gyanúm támadna vele kapcsolatban. Én most ÍGY jártam. Egy ismerõsömmel egy engem érintõ ügyben leveleztem, amit a párom amúgy sem ért meg. Teljesen más véleményen van. Nem akartam, hogy azt lássa, hogy a dolog ennyire bánt és foglalkoztat, ezért levelezgettem az ismerõsömmel. Amúgy nincsenek titkaink egymás elõtt, ezért nem használok titkos levelezést.

Legjobb válasz: Nekem pl mindenképp szükségem van intim szférára. Ha valaki rám telepedne, kizárt, hogy sokáig együtt tudnék lenni vele.

Nekem pl mindenképp szükségem van intim szférára. Ha valaki rám telepedne, kizárt, hogy sokáig együtt tudnék lenni vele.
Mindig Õ az elsõ akivel megbeszélem a problémáimat, így ha ugyanezeket még mellette megbeszélem cseten barátnõvel, ez nem lehet titok. Nincs ilyen, hogy gondol egyet és átkutatja a leveleimet, van úgy, hogy nyitva hagyom az e-mailt, csetet, beleolvashatna, ha akarna, de nem érdekli. Ha valami érdekli, inkább megkérdezi. Ami számomra az intimet jelenti, az elõtte sem titok. Ez elég ellentmondásos, hogy azt írod nincsenek egymás elõtt titkaitok, közben valami ami nagyon bánt, nem tudod vele megbeszélni. Talán mégsem ismeritek egymást eléggé? Ha engem valami bánt, azonnal észreveszi rajtam amikor haza ér, és én is látom rajta, ha rossz napja volt. Ezeket mindig megbeszéljük, hisz hogy tudnánk este együtt nyugodtan vacsorázni, ágyba bújni, miközben látjuk hogy a másik csak néz maga elé és valami nyomasztja?
Nézd, mi nem nézegetjük egymást levelezését, mert elfogadjuk azt, hogy valamennyi intimszférát hagyni kell a másiknak. Ugyanakkor, bármikor mondaná azt nekem, hogy most szeretné megnézni a levelezésem, szó nélkül azt mondanám, hogy nézze meg nyugodtan, mert nincs mit titkolnom. A lényeg, hogy alapvetõen tiszteljük egymás magánügyeit, de ha valami probléma lépne fel, nem rejtegetnénk a dolgainkat.
Hmm nekünk minden jelszót a gép tárol, de sohasem néztem még meg a leveleit, csak ha megkért rá. Igazából az intim szféra szerintem is fontos, csak nálunk ez elmosódott magától, mivel õ legjobb barátom is és mindig mindenrõl tud, nincs más akivel megbeszéljem. Nálunk így alakult.
"Vannak dolgok, érzések, vélemények amit csak egy másik férfi tud megérteni. Amúgy teljesen igazad van." Mondanál konkrét példát (úgyis anonim az oldal), mert ezek szerint lehet, hogy nem vagyok férfi, mert nekem nincs SEMMI olyan, amit ne tudnék elmondani a páromnak. Nincs semmi olyan, amit csak egy férfi ismerõsömnek mondhatnék.
"Nem akartam, hogy azt lássa, hogy a dolog ennyire bánt és foglalkoztat, ezért levelezgettem az ismerõsömmel." "Amúgy nincsenek titkaink egymás elõtt" A kettõ együtt üti egymást! Titkolóztál, nem bíztál benne, a háta mögött beszéltél valami olyasmirõl, amit szerinted nem értett volna meg. Mondd, miért is vagytok együtt, ha nem bízol meg benne? Nem bízol abban, hogy megértene? Miért vagytok együtt, ha nem értitek meg egymást? Ha nem lehet bármit elmondani a másiknak, anélkül, hogy attól kelljen tartani, hogy a másik letámad, esetleg kigúnyol, nem veszi komolyan a problémáidat... Nem az az igazi bizalom, hogy "bízok benne, hogy nem les bele leveleimbe", hanem az, hogy "bízok benne annyira, hogy bármit elmondhatok neki, mert megértjük egymást". Enélkül értelme nincs. A konkrét dologra: tudjuk egymás jelszavait, nincsenek titkaink, ugyanakkor csak úgy lépünk be, hogy elõtte szólunk, mert azért lehetnek meglepetések (szó szerint - ajándékvásárlásról szóló webshopos visszaigazoló mail..stb.).
Én egyszer megnéztem a párom facebookos üzeneteit. De még nagyon a kapcsolatunk elején voltunk, az exe folyamatosan sms-eket küldött neki, telefonon hívogatta, facebookon beszélgettek, és amint megékeztem hozzá, rögtön bezárta a beszélgetést stb. Gyanús volt a dolog, elmondta mindig, hogy beszélgettek, de akkor még nem bíztam benne annyira (fõleg, hogy elõtte exxel jártam már pórul), így meg akartam róla bizonyosodni, hogy igazat mond-e. Egyszer el kellett ugrania valahova, én meg addig leültem netezni. Bejelentkezve maradt a facebookján, és hát elõjött belõlem a kisördög, így beleolvastam. Végülis a csaj vissza akarta édesgetni, és nem mondott el mindent a párom, pl. hogy ennyire nyomulna a drága ex. Aztán hazajött, rögtön elmondtam neki, hogy megnéztem, megbeszéltük, és végül arra jutottunk, hogy megszakítja a kapcsolatát az exével, mert így a kapcsolatunk rovására fog menni, s talán én sem fogok tudni benne megbízni 100%-osan, amikor folyamatosan képben van egy másik nõ is. Nekünk kifejezetten jót tett, hogy végre tisztán láttam. Szerintem õ is olvasott bele már beszélgetésembe, mert aztán késõbb egy srác akadt rám, és ugyanilyen okból szerintem õ is kiváncsi volt. Mivel leráztam mindig a srácot, nem volt mit megbeszélni ezen mert õszinte voltam hozzá, így nem is volt téma. Ha valami/valakinek gyanús, vagy a bizalma meginog, akkor vagy meggyõzõdik arról, hogy mi, merre hány méter, vagy húzza magát és vitákat generál. Aztán vagy igaza van, vagy nem. Persze az nem normális ha állandó jelleggel nézegetik a felek egymás dolgait, mert mindenkinek vannak panaszai, megbeszélni valói barátokkal, ismerõsökkel.
Tudjuk egymás jelszavait pl. e-mail fiókhoz, mert sokszor egymást kértük meg, hogy nézzük meg egymás leveleit. De nem szoktam nézni a leveleit. Persze, ha gyanúm támadna, akkor valószínûleg megnézném. Volt, hogy láttam, hogy nézi a telefonomat, de nem érdekelt, mert nincs titkolnivalóm. Szóval mi hozzáférünk egymás dolgaihoz, nincs titok, bár nem szoktuk rendszeresen nézegetni, de éppen belenéz valamibe nem zavar. Ilyen munkahelyi ügyben meg amit írtál szerintem nem baj, ha látja, végül is nem titok.
Nem vagyunk egyformák! Van akinek arra van szüksége, hogy mindenbe beleláthasson ha akar! Ha tökéletes a kapcsolat akkor ez a párját nem zavarhatja!A bizalom soha nem inog meg ok nélkül és ha meginog akkor igenis az a megoldás, hogy nem jelszavazunk, nem titkosítunk fájlokat! Egy idõ után a bizalmatlan fél megnyugszik és a bizalom újra megerõsödik!Nálunk nincs semmi titkosítva és nincs is miért lennie!Az intim szférára csak annak van szüksége akinek van titkolnivalója!:) Tapasztalat!:)
Én titokban monitorozom az asszonyt! Biztos ami biztos alapon.
Kapcsolatunk elejèn volt, hogy ilyet csináltam, de azèrt x èv elteltèvel màr eszembe sem jutna. De règen rossz lenne ha a munkahelyi problèmânkat nem tudnànk megbeszèlni.Nem mindig èrtek vele egyet, kìvülàllòkènt mâskèpp làtok- làt dolgokat. Dehogy emiatt titkolozzunk, rossz a kapcsolatotok ês nem csak a magànszfèra hiànya miatt....
Bármikor belenézhet a levelezéseimbe és a facebookomba is. Nõként mérnök vagyok, így az egyetemrõl szerzett barátaim és a kollégáim is 90%-ban férfiak. Tudja, hogy szoktam velük beszélgetni, tartom velük a kapcsolatot így diploma után, illetve munkaidõn kívül is, ez nyílt titok. Esetleg lehet olyan dolog a levelezéseinkben, ami róla szól, vagy éppen félreértheti, mert nem ismeri az egész sztorit, de tudja, hogy kik az állandó személyek az életemben és kik a jöttmentek, így az állandókat tiszteletben tartja. Hébe-hóba beleolvas egyikbe másikba, de nem zavar, mert nincs rejtegetni valóm, így egyre ritkább, hiszen látja, hogy semmi olyat nem teszek, amit nem kéne. Mostmár ezeket a személyeket tiszteletben tartja annyira, hogy nem olvassa el a tõlük érkezett leveleket. Ki sem szoktam általában jelentkezni sehonnan, mert minek? Nem tartom intim dolognak sem ezt, sem pl. a másik telefonját, amit ugyanúgy felvehet bármikor, felõlem túrhat is benne, ha neki az esik jól, bár nem teszi, én sem szoktam az övében. Egyébként talán én azért találom természetesnek, hogy megteheti mindezt gond nélkül, mert tudom, hogy fordított esetben nekem is bökné a csõrömet, hogy a párom életében szinte csak nõk vannak jelen haverokként és barátokként. Nekem is jól esne meggyõzõdni arról, hogy nincs miért aggódnom, így elfogadom az õ érzéseit és gondolatait is ezzel kapcsolatban!
Nálunk mindenkinek külön gépe van, mivel munkaeszköz. Eszünkbe sem jutna a másikába belenézni, még bekapcsolni sem.
A kérdező hozzászólása: Tisztelt 15, Igazad van, lehet érdemes lenne ezen kicsit elgondolkodnom. Köszi
nem vagyunk egyformák. Én inkább vitázok õvele, mint hogy titkolózzak, hosszú távon az sokkal nyomasztóbb.
A kérdező hozzászólása: Kedves 13-as. Szerintem nincs semmi probléma a kapcsolatunkkal. Örülök, hogy két mondatban elintézted. A 11-esnek lehet, hogy igaza van de szerintem azért beszéltem meg a dolgot az ismerõsömmel inkább, mivel nem akarok a párommal vitázni. Nekem is lehet saját véleményem szerintem.
11-esnél a pont! Szar a kapcsolatok, s nem amiatt, hogy belenézett az e-mailedbe.
A kérdéseidre válaszolva: Nem fordult elõ, de tõlem megnézhetné, csak valószínûleg nem érdekli. Facebook-on nem vagyok. Nincs errõl véleményem, mert nincs jelentõsége annyira, hogy legyen. Biztos létezik ilyen magánszféra, de részemrõl nem tudom belevenni az ilyen apróságokat. Fai nem fair... teljesen mindegy, semmilyen emócióm nincs ezzel kapcsolatban. Egyedül a GYK-t szégyellném elõtte, persze ezt is elolvashatná, csak néha még én is hülyének érzem magam, amiért egyáltalán beregisztráltam ide... :-D Ki érti ezt?
Akkor nem férfi félre volt szükséged, hanem valakire, aki egyetért veled.
A kérdező hozzászólása: Ez konkrétan egy munkahelyi probléma amire nem az a reakcióm amit a párom elvár.
A kérdező hozzászólása: Bocsi a 10:23-nak válaszoltam
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Köszi a gyors válaszokat. Kedves 4/5! Igazad van, üti egymást. Vagy mégsem. Vannak dolgok amit csak két férfi tud megbeszélni. Vannak dolgok, érzések, vélemények amit csak egy másik férfi tud megérteni. Amúgy teljesen igazad van. A jelszavak a gépen mentve. Bármikor bármit megnézhet. Távollétemben is. De azért elvárnám, hogy tartsa tiszteletben ezt az intim szférát. DE ha mégsem: AKKOR ne a jelenlétemben tegye(ahogy tette), mert tényleg vannak benne olyan dolgok amit nem akarok neki elmagyarázni(mit és miért), illetve magyarázkodni.
ha ugy érzed hogy vmi nem ok a pároddal, akkor jogosnak érzem ha megnézed az üzenetét DE!!!! én akkor ugy tenném azt hogy akkor most szépen mutassa meg nekem hogy kivel és miröl. Ez egy alkalom és akkor minden kiderül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!