Találatok a következő kifejezésre: Az egyéni hogyan (134 db)

A párkapcsolatokkal kapcsolatban milyen könyveket lehet olvasni? Plpárkapcs hatása az egyénre, hogy változik az ember a párkapcs alatt

Fontos nekem valaki és szeretném ha én is fontos lennék neki viszont a volt barát "emléke" gátol ebben.

Legjobb válasz: Gary Chapman: Egymásra hangolva- 5 szeretetnyelv a házasságban Nagyon jó könyv, sokat lehet belõle tanulni, segít jobban megismerni a partnered és magadat is. Csak ajánlani tudom. =) Ja, és nem kell a címe miatt aggódnod =)

Gary Chapman: Egymásra hangolva- 5 szeretetnyelv a házasságban Nagyon jó könyv, sokat lehet belõle tanulni, segít jobban megismerni a partnered és magadat is. Csak ajánlani tudom. =) Ja, és nem kell a címe miatt aggódnod =)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tippet.

Õstermelő vagyok, és egyéni vállalkozó is szeretnék lenni (kőműves). Nem vagyok sehol alkalmazott. Megúszhatom -e az egyéni vállalkozó járulékait, azzal hogy az őstermelői járulékokat fizetem?

Most 3 havonta fizetek az ?stermel?imre kb. 30.000Ft TB-t. Az egyéni vállalkozói járulék önmagában kb. havi 60.000Ft.

Legjobb válasz: Nem úszhatod meg. Ha egyéni vállalkozó leszel, muszáj fizetned az ev-s járulékokat (viszont nem kell tovább fizetned az õstermelõist)

Nem úszhatod meg. Ha egyéni vállalkozó leszel, muszáj fizetned az ev-s járulékokat (viszont nem kell tovább fizetned az õstermelõist)

Lehetséges 6/8 órás munka mellett egyetemi tanulmányokat folytatni? Mit takar az egyéni tanrend? Hogyan egyeztethetem össze a munkát a tanulással?

Legjobb válasz: Egyéni tanrend azt takarja, hogy év közben melózol, közben kapod az anyagokat a tanártól e-mai-en és félév végén vizsgázol. Esetleg lehet pár konzultáció, beadandó feladat. Egyenként kell levadászni az oktatókat, hogy hogyan oldják meg meg ilyenek. Elég macerás elintézni, de utána már csak magadnak tanulsz a kapott anyagokból, esetleg hétvégi konzultáción is részt kell venned. Tanár függõ, viszont abból a tárgyból is vizsgáznod kell, ami félévközinek van meghirdetve.

Egyéni tanrend azt takarja, hogy év közben melózol, közben kapod az anyagokat a tanártól e-mai-en és félév végén vizsgázol. Esetleg lehet pár konzultáció, beadandó feladat. Egyenként kell levadászni az oktatókat, hogy hogyan oldják meg meg ilyenek. Elég macerás elintézni, de utána már csak magadnak tanulsz a kapott anyagokból, esetleg hétvégi konzultáción is részt kell venned. Tanár függõ, viszont abból a tárgyból is vizsgáznod kell, ami félévközinek van meghirdetve.
Munka miatt nem adnak egyéni tanrendet legalábbis az én sulimban nem. Sport, vagy párhuzamos képzés, vagy egészségügyi okokból adnak. Ennek is nézz utána.
Nincs tapasztalatom. Nehéz szitu, de jó, hogy tanulni akarsz a rövid távon könnyebb út (munka) helyett. De tartok töle, hogy esélyes, hogy igy jó sokáig fog így tartani. Sokkal-sokkal könnyebb ugy tanulni, ha része vagy a közösségnek. Nem tudod máshogy megoldani? Pl. csak 4 órát dolgozni, nyáron többet/külföldön dölgozni, diákhitelböl élni? (A levelezö szakokat gondolom már nézted.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már megoldódott a problémám. Nappali képzésben tanulok, nyáron dolgozom, illetve ösztöndíjból kijövök. :)
elözö vagyok, és cooool! :-D


Egyéni vállalkozóként szeretnék nyelvtanfolyamokat indítani: milyen bejelentési kötelezettségem van a munkaügyi felé azon kívül, hogy kiváltom az egyéni vállalkozói igazolványt?

Felsõfokú nyelvvizsgával kiváltható erre az egyéni vállalkozói igazolvány?

Legjobb válasz: Gondolom csoportoknak szeretnél órát adni vagy ilyesmi. Ahhoz még vállalkozói se kell feltétlenül, oktatásra általában lehet kiváltani adószámot, és adószámmal rendelkezõ magánszemélyként tarthatsz órát és adhatsz számlát. Nézz utána mert jóval kevesebbe kerül, csak a bevételed után kell adót fizetni, e. ü. járulékot csak havi 50000 Ft bevétel felett. A munkaügyi központ hogy jön a képbe? Munkanélküliként akarod elkezdeni? Mert akkor bemész és ott bejelented, hogy mi van õk meg törölnek a munkanélküliek közül.

Gondolom csoportoknak szeretnél órát adni vagy ilyesmi. Ahhoz még vállalkozói se kell feltétlenül, oktatásra általában lehet kiváltani adószámot, és adószámmal rendelkezõ magánszemélyként tarthatsz órát és adhatsz számlát. Nézz utána mert jóval kevesebbe kerül, csak a bevételed után kell adót fizetni, e. ü. járulékot csak havi 50000 Ft bevétel felett. A munkaügyi központ hogy jön a képbe? Munkanélküliként akarod elkezdeni? Mert akkor bemész és ott bejelented, hogy mi van õk meg törölnek a munkanélküliek közül.
Azért egy csoport tanításához tanári végzettség is kéne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, hasznos volt.

Hogy adózik az egyéni vállalkozó?

Régóta olvasok, de nem érthet? nekem. Valaki levezetné nekem egy példán keresztül? a példa legyen ez: Mg-i vállalkozó, évi 6M Ft bevétel(a költségek levonásával). 150e Ft nettó jövedelmet szeretnék. A jövedelmem a vállalkozói kivét? A bevétel többi része az osztalékalap? Vagy mi történik a bevétel többi részével, hogy hívják? Köszi!

Legjobb válasz: Ez azért nem ilyen egyszerû. Õstermellõ vagy egyéni vállalkozóról van szó és ez azért tényleg bonyolult. Az szja törvényt kellene tanulmányoznod, mert az alapján kell adózni, de ha nem vagy jártas a jogszabályok értelmezésében, akkor inkább ne is erõltesd. Azt ajánlanám, hogy keress fel egy könyvelõt, mert egy laikusnak egyedül ez marha nehéz, jobb egy szakemberre bízni.

Ez azért nem ilyen egyszerû. Õstermellõ vagy egyéni vállalkozóról van szó és ez azért tényleg bonyolult. Az szja törvényt kellene tanulmányoznod, mert az alapján kell adózni, de ha nem vagy jártas a jogszabályok értelmezésében, akkor inkább ne is erõltesd. Azt ajánlanám, hogy keress fel egy könyvelõt, mert egy laikusnak egyedül ez marha nehéz, jobb egy szakemberre bízni.

A letészem a lantot c. vers alapján tudom bizonyítani, hogy Arany János az egyéni és a nemzetet ért tragédiák hatására vált lírikus költővé?

Ez lenne a feladat és keresem a megfelel? verset, ami alapján alá tudnám támasztani a fent leírtakat.

Legjobb válasz: Itt a vers: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/a.. Nem más verset kell keresni, hanem ebbõl kell kikeresni az utalásokat. Ezt jelent az, hogy a "Letészem a lantot alapján támaszd alá". Vagyis figyelmesen elolvasod a verset, és kikeresed azokat az utalásokat, amik egyéni és nemzeti sorstragédiákra utalnak.

Itt a vers: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/a.. Nem más verset kell keresni, hanem ebbõl kell kikeresni az utalásokat. Ezt jelent az, hogy a "Letészem a lantot alapján támaszd alá". Vagyis figyelmesen elolvasod a verset, és kikeresed azokat az utalásokat, amik egyéni és nemzeti sorstragédiákra utalnak.
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a feladat, hogy ez alapján a vers alapján támasszam alá, hanem, hogy támasszam alá. Azért kérdeztem, hogy jó verset választottam-e. Azért kösz.
Oké, én értettelek félre. Jó vers.

Orbán Viktor miért "parancsolhat" az egyéni körzetből bejutott parlamenti képviselőnek, ha a képviselő "népe" másként gondolkodik, mint a Vezér és másként akarja hogy szavazzon?

Hiszen ki lehet tolni a képviselővel, ha nem a választóinak akaratát érvényesíti, mert a következő választásnál nem fognak rá szavazni. Orbán ezt miért nem éri fel ésszel és miért bünteti a "kiszavazót"?

Legjobb válasz: Minden párt képviselõje csak úgy szavazhat,ahogy a frakció többsége. Ez a frakció fegyelem. Egyéni véleménye,felszólalása lehet,de szavazni úgy kell,ahogy a többség akarja.

Minden párt képviselõje csak úgy szavazhat, ahogy a frakció többsége. Ez a frakció fegyelem. Egyéni véleménye, felszólalása lehet, de szavazni úgy kell, ahogy a többség akarja.
Miért, azt hiszed, hogy az egyéni képviselõk tartják a kapcsolatot a választóikkal? Ugyan már, naív vagy.
A fideszes önkormányzati képviselõ polgártársak is csak a saját zsebükre szavaznak. Különben rengeteg j9vedelemtõl esnének el. Nem a képviselõi mandátumra gondolok, mert azt a jelenlegi törvény szerint nem lehet, de rengeteg egyébtõl, és a politikai karriertõl igen. Aztán menjen kovácsnak?!
Mer Õ a miniszterelnök!Ha, tetszik-ha, nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!