Találatok a következő kifejezésre: Az egesz a kiscicat (6 db)

Pár hónapja befogadtunk egy macskát, azóta lekölykezett, nem tudom, hogy hány hetesek, mivel az istálló padlására kölykezett, KB két hetesek, még szopniuk kéne, viszont az utóbbi pár napban nem látni az anyát, a kiscicák sírnak egész nap, mit tegyek?

Csak 2 nap múlva tudok venni nekik tejpótló tápszert, addig mit csináljak? Adjak nekik tehéntejet vízzel felhígítva? Vagy a másik lehet?ség: a n?véremnek van egy 8 hónapos kisgyereke, kérjek t?le babáknak való tápszert? Az jó a kiscicáknak is?

Legjobb válasz: A semminél mind a 2 megoldás jobb. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a tehén teje jobb. Ugye arra gondolsz, ami az állatból jön ki közvetlenül? Kecsketej is jó lehet, ha van esetleg. De biztos van állatorvos a faluban, érdemes felhívni, õ majd megmondja, h mi a legjobb. :) Kitartás!!!

A semminél mind a 2 megoldás jobb. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a tehén teje jobb. Ugye arra gondolsz, ami az állatból jön ki közvetlenül? Kecsketej is jó lehet, ha van esetleg. De biztos van állatorvos a faluban, érdemes felhívni, õ majd megmondja, h mi a legjobb. :) Kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: hát, ami az állatból kijött tej, olyan sztem nincs...az a tápszer? az nemjó nekik?
Csak azért gondoltam, mert írtad, h az istálló padlásán vannak a cicák, gondoltam hátha van tehén, kecske, ilyesmi. Ha nincs, akkor sztem jobb a tápszer. Sok kismacska laktózérzékeny, és sok baba is, asszem abban nincs. Viszont cumiztatnod kell õket, még nem tudnak enni. (Én 2 hétig cumiztattam egy kiscicát egyszer, de macskatápszerrel.) Fressnapf vagy Tesco nincs a kozeletekben? Ott ezeket megkapod!!! Találtam neked egy hasznos linket: http://www.haziallat.hu/macska/gondozas/kiscica-kolyok-macsk..
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsot !
a nagyobb boltokban lehet venni whiskas cicatejet, vagy vegyél laktóz mentes tejet a boltban! ha van otthon fecskendõ, abból etesd õket! a babatápszer is jó ötlet, a tejbe is tehetsz belõle. foglalkozz velük sokat és biztosíts nekik egy jó meleg helyet sok ronggyal, nehogy megfázzanak a picik ha van valami régi plüssálatkátok otthon, melléjük teheted mamapótlónak :)

Hogyan írthatja ki a bolhákat? Barátnőm kapott egy kiscicát, amelyik bolhás volt. Jelenleg már az egész ház tele van bolhával, a kutyája is. Hogyan tudná kiírtani? Eddig csak fésülgette, de nem ért semmit.

Legjobb válasz: Bolha ellen fésû? :-)) Vigye el állatorvoshoz, az felír neki kifejezetten kiscicáknak való bolhairtó port. A felnõtteknek való nem jó a kicsiknek. A macskabolha nem megy bele kutyába, és nem él meg a szõnyegben sem.

Bolha ellen fésû? :-)) Vigye el állatorvoshoz, az felír neki kifejezetten kiscicáknak való bolhairtó port. A felnõtteknek való nem jó a kicsiknek. A macskabolha nem megy bele kutyába, és nem él meg a szõnyegben sem.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már átment. Pedig a kutyán van bolhaírtó nyakörv(:Most vásárolgatta meg épp a szereket, amiket tanácsoltatok, s kezdi a bolhátlanítást. Hát nem irigyelem, hatalmas háza van, és mivel az állatok többet vannak benn, mint kint, mindenhol tele van már, ugrálnak a lábára. Sajnos én nem tudok hozzá menni, mert az én családom nagyon rossz néven venné, ha bolhákat hoznék haza. Majd megírom, sikerült-e.
Nagy francokat nem! Mikor a mi macskáink bolhásak voltak, akkor nálunk is tele volt a garázs bolhával. Aztán bolhairtózás, cicákat átvittük a lakásba, valami porral próbáltuk a garázst mentesíteni, de még egy jó félévig ott voltak. És átmegy a kutyába a bolha, csak közlöm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, megmondom neki, hogy csinálja meg.
Neostomosan! Azonnal kinyírja a bolhákat az állatból, bár egy macskát nem könnyû 10 percig áztatni a vízben. 1 ampullát másfél liter vízben kell feloldani. (300-400 ft egy ampulla) Vegyen legalább 4-5 ampullát. Fürdesse meg a macskát vele (10 percig locsolgatni kell, és utána ne öblítse le) azonnal elkezdnek kipotyogni a bolhák. Utána zárja el a macskát amíg megszárad, és közben az EGÉSZ LAKÁST ugyanilyen Neostomosanos vízzel felmosni. + lehet ilyen vízpermetezõbe is tenni, és végig fújni a bútorokat. Aztán egy hét múlva újra fürdesse meg, mert kb. ennyi idõ múlva kelnek ki a peték. Akkor is át lehet az egész lakást pucolni. Ja, most látom, hogy a kutya is bolhás. Akkor azt is fürdetni, mert mással nem fogjátok tudni kiírtani õket.
Elõször Zárja el az állatokat pl. a WC-be (ahol nincs sok szõnyeg, A wc teteje legyen lezárva)és porszívóval takarítsa ki alaposan a többi szobát majd rakja be a kádba a cicát és bolhafésûvel(<--van ilyen) fésülje ki alaposan( a kádban lehet egy kis víz hogy ne tudjanak kiugrálni a bolhák)Ne ilyedjen meg ha lesz egy kis vér a kádban pöttyökben mert azt a bolhák csinálják. Mossa ki a kádat és csinálja meg ugyan ezt a kutyával is (de a macskát vigye ki a Wc-bõl) Amikor a mi macskáink kicsik voltak ezt csináltuk :) És be is vált (de ehhez alaposan de óvatosan ki kell fésülni.
Hosszú harc lesz. Nem nyakörv, hanem spot-on minden állatra. Vegyen akár Bio Killt, Insecticidet, Neostomosant és befújni vele minden bútort kívül-belül alaposan. A padlót a szeres vízzel felmosni minden nap. A bútorokat is kezelje naponta. A fal mellett beszórhatja Piretrin pottal. Minimum 3 hét a hatás. Sajnos nekem a cicám hozott bolhát, mert kicsi volt a súlyához a csepp, amit haszáltam rá. Én így szabadultam meg tõlük.
A kérdező hozzászólása: Sajnos épp ezen okok miatt én már nem járok hozzá, mert tele van a lakás is, a szobák is. Bolhairtó nyakörv a kutyán van, vett a cicának is, de állítólag azt csak 1 éves korától lehet használni. Állatorvoshoz tudom, hogy viszi, mert oltatni szokta rendesen, de a lakásban hogy lehetne kiírtani? Azt mondja, már a lábára is ugrálnak. Egyedül él az állataival.
Vegyen bolhairtó tusfürdõt vagy mi a fene az, és fürdesse meg abban az állatokat. Bolhanyakörv stb.. Nem lehetetlen hogy már barátnõd is bolhás, nézze meg magát nincsenek-e rajta csípések, mindenképp kéne a lakást is végigpásztázni valamilyen irtó sprayvel.
az állatoknak mindenképp vegyen bolhanyakörvet, azt akkor is megéri hordani, ha éppen nincsen bolhájuk, megelõzés céljából. Nagyobb áruházakban, kisállatpatikákban lehet kapni. Vannak bolhairtó sray-k is, szerintem azt is vegyen!
Benned nem marad meg a bolha, hacsak nem úgy, hogy pl beragad a zoknid szálai közé, vagy ilyesmi... Csípett már meg engem bolha, de bolhás nem voltam. Egyszerûen rosszul célzott:) )) Mindenesetre, nem lesz kellemes kiirtani õket. De a lényeg a folyamatosság. Egy hónapig legalább folyamatosan be kell fújni a lakást, ha nincsenek otthon. Aztán egyszer csak kipusztulnak... Na meg a kis jószágokat is... Sok sikert hozzá! Nem lehetetlen, nekem is sikerült:)

Az egesz csalad a kiscicat siratja, mit kell mondani egy gyereknek mikor elpusztul a kis kedvenc?

Nem vagyunk valami allat kedvelo csalad,ezt a kiscicat nagyon megszerettuk!a lanyom kapta kb 2 honapja.A noverem fia meg hozott egy kutyat ,allitolag valami rokazo.Ma elszabadult ez a rokazo dog,es a kiscicat elkapta ,es lefojtotta!Hat ne tudjatok meg milyen razia lett, mindannyian szaladtunk, ki a kutyat verte, ki mit ert!A gyerekek orditottak,hat nem kivanom senkinek ezt vegignezni!

Legjobb válasz: tudom mit éreznek a gyerekek! én olyan tíz éves lehettem, amikor egy kutya a szemünk láttára szétharapta a kismacskánk, imádtam én is a cicát, meg a tesóim is... gyorsan elvittük az állatorvoshoz, de hiába... hát apánk nem cifrázta a dolgot mondta h most majd bedobják valami kútba a többi döglött állat közé rohadni a kis testét... na ilyeneket NE MONDJ!!!:D:(( napokig bõgtünk megállás nélkül, szentem egész életemben akkor sírtam a legtöbbet, még most is szomorú leszek, ahogy visszagondolok... végül kaptunk egy új cicát, mivelhogy fiatal volt meg mi is, el tudtuk feledni, és az új végül majdnem tíz évig volt velünk, nagyon szerettük õt is az elejétõl fogva:)

tudom mit éreznek a gyerekek! én olyan tíz éves lehettem, amikor egy kutya a szemünk láttára szétharapta a kismacskánk, imádtam én is a cicát, meg a tesóim is... gyorsan elvittük az állatorvoshoz, de hiába... hát apánk nem cifrázta a dolgot mondta h most majd bedobják valami kútba a többi döglött állat közé rohadni a kis testét... na ilyeneket NE MONDJ!!!:D:(( napokig bõgtünk megállás nélkül, szentem egész életemben akkor sírtam a legtöbbet, még most is szomorú leszek, ahogy visszagondolok... végül kaptunk egy új cicát, mivelhogy fiatal volt meg mi is, el tudtuk feledni, és az új végül majdnem tíz évig volt velünk, nagyon szerettük õt is az elejétõl fogva:)
Szerintem nem kellett volna bántani a kutyát! Ösztönösen cselekedett, õ volt a zsákmány! Amikor 9éves voltam, akkor az én kutyám 2 kismacskámat is megölt, nekem is rossz volt, mérges is voltam a kutyámra! De hát egy állat! Megsirattam a kiscicákat, rossz is volt egy darabig, de aztán születtek új kiscicák. És érdekes módon, azokat nem bántota már a kutyám! Nem a kutyát kellett volna bántani, hanem jobban oda figyelni... Mi eltemettük a kiscicákat, minden nap látogattam õket...tudtam, h velem vannak még...
nekem a kiskutyám pusztult el kicsi koromban.emlékszem szépen eltemettük apával a kiserdõben és sírattuk pár napig.aztán egy darabig jártunk a sírjához is.késõbb kaptunk egy másik kiskutyát.
Nálunk ugyanez történt a nyáron. Sajna a fiam kedvenc macskája betévedt a kutyakenelbe, a fiam meg pont látta ahogy a kutya elkapta. Egész este nagyon sírt. Mi nagyon szeretjük az állatokat, így megpróbáltuk neki elmagyarázni, hogy a kutya meg a cica nem barátok és ezért fogta meg. Mondtam neki (5 éves), hogy a cica elaludt, és felment a mennybe. Nagyon sajnáltuk mi is a cicát, de a kutyákat is szeretjük ezért próbáltuk úgy elmagyarázni, hogy azért ne utálja azt sem. Végülis ez a kutya ösztöneiben van!
Én belepusztulnék, ha a kutyusummal történne valami, én örökre kijárnék hozzás és örökre siratnám az is biztos. Lévén, hogy menhelyen önkénteskedem, ahol van 130kutya és 50macska, látom, h min mennek keresztül az állatok, nagyon sok gazdától kerül be, lehet, hogy pont azért, mert az ösztönei által vezérvel elkapta a macskát?? a kutyát nem szabadott volna meneszteni ezért - remélem legalább jó helyet találtatok neki és nem egy menhelyre vagy sintértelepre adtátok be, hiába is nem vagytok akkor állatbarátok...nagyon remélem, h jó helyen van. az elõttem szólók jõl leírták, hogyan is kell egy kisgyereknek elmondani. De azt akkor sem értem miért kellett a kutyát kirakni? na mindegy én ezt nem fogom megérteni. soha:) ezért vagyunk különbözõek...
Velem egyszer páár hónappal ezelõtt fordult elõ.Találtal egy kb.2 hónapos kiscicát az utcán elütötte az auto.Hazahoztam.Adtam neki enni.Nagyon aranyos volt.Az a picike törékeny kis teste.Hófehér kiscica volt kékszemekkel és egy kis fekete pötty volt a fején.3 nappal késõbb a karjaimban pusztult el.Rossz volt volt végignézni.És én nem tehettem semmit.Belsõ szervi problémája lehetettt mert kivül nem láttam sebet mikor az auto agyonvágta.
Szia. Nagyon sajnálom! Gyerekkoromban nekem is volt egy imádott perzsamacskám. A vadállat nevelõapám nem figyelt és rágurult az autónkkal!!! Én az udvaron játszottam és arra lettem figyelmes, hogy káromkodik. Odamentem, de Õ gyorsan megállított: "Gyuszi... ne gyere ide!" De már megláttam... Engem úgy elkapott a sírás, hogy az nem igaz! Aztán még sokszor sírtam érte. A gyerekeid is fognak egy ideig:( Sajnálom a cicátokat és a családodat! Üdv: Gyuszi, 20


Kettõ kéthetes kiscicám beteg. Hogyan vigyem õket orvoshoz? Az egész almot együtt az anyjukkal, vagy csak azt a kettõt vegyem ki, akik betegek?

Legjobb válasz: Nyugodtan kiveheted azt a kettõt, mi is úgy vittük. Persze ne teli hassal, de ne is éhesen, egyiket sem fogják díjazni. Az anyjuk (nálunk lagalábbis) nem kereste õket a szoptatás után, lehet azért, mert hagytunk ott neki cicákat.

Nyugodtan kiveheted azt a kettõt, mi is úgy vittük. Persze ne teli hassal, de ne is éhesen, egyiket sem fogják díjazni. Az anyjuk (nálunk lagalábbis) nem kereste õket a szoptatás után, lehet azért, mert hagytunk ott neki cicákat.
szerintem is viheted õket külön, de nem árt ha felhívod az orvost! Mi bajuk egyébként?
A kérdező hozzászólása: Nem volt nagy bajuk, csak vörös volt meg kicsit fel volt dagadva a szemük. Elvittem végül csak azt a kettõt, kiderült, hogy valamilyen gyulladás. Kaptak kenõcsöt, már szépen gyógyulgatnak.
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy elõtte felhívtam a dokit, és õ mondta, hogy vihetem egybe is, de ha a többinek nincs baja, akkor õket nem muszáj. Csak ha esetleg késõbb valaki, akit ugyanez érdekel, olvasná a kérdésemet :)
Logikus lenne kaját meg vizet adni nekik....
Bírom, még az ilyen felelõtlen lényeknek áll feljebb. Iszonyú.
A kérdező hozzászólása: A többinek ezer hála!Minden oké!
A kérdező hozzászólása: Utolsó kommentáló!csezd meg te majom!szülõ anyucikád az állat kínzó!Ha az lennék letojnám mi van velük te Uránusz fej!Nem kérdezném hanem csak hagynám had szenvedjenek!Ha tudni akarod már táplálom õket és jól vannak!Te semmire kellõ majom!Ne ítélkezz mert rácseszel az életben!Te agyhalott hímvesszõ fej!
Nem értem, miért kell szaporítani, ha a legalapvetõbb dolgokkal nem vagy tisztában. Állatkínzó vagy.
[link]
Én is hasonlóan jártam! Fogj egy cseppentõt vagy valami hasonlót és félig teje félig víz arányban hígisd fel! Így próbáld megetetni! +küldök mindjárt egy linket olvasd el hasznos!
Hívj fel valami állatvédõ egyesületet/menhelyt, õk biztos tudnak segíteni, tanácsot adni.
Akkor meg kiegészítésnek lehet venni nekik tápszert, amit õk is kaphatnak. Állatorvos tud ebben segíteni, hogy milyet. Még 10-12 éve mi is felneveltünk alig 1-2 hetes koruktól több cicát tápszerrel, amit fecskendõvel szívtunk fel, kis gumicsövecskét raktunk a végére és úgy szopiztak.
A kérdező hozzászólása: adtam de nem kell nekik!Mondom éppen hogy 4 hetesek!
A kérdező hozzászólása: utolsó is telibe az anyukáját!

8 hetes kiscica gyenge, kedvetlen, egész nap alszik, de eszik rendesen, nem lázas, nyomásra sehol nem érzékeny a pocija, semmije. Lehet, hogy csak szomorú lenne az anyukája hiánya miatt?

Béres cseppet kevertünk a kajájába, és külön etetjük a többi macskától, mert lehet, hogy túl kevés jutott neki, elették a többiek. Kicsit mindig is visszamaradottabb volt a tesóihoz képest. Lehet,hogy neki még szüksége lenne anyatejre, hogy er?södjön? Jó ötlet venni neki cicatejpótlót és a kaja mellé azt itatni vele?

Legjobb válasz: szerintem jo otlet a cicatejpotlo probalj vele jatszani,hatha megjon a kedve:)

szerintem jo otlet a cicatejpotlo probalj vele jatszani, hatha megjon a kedve:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!