Találatok a következő kifejezésre: Az e naponta kell szedni vagy (3 db)

Az e vitamint naponta kell szedni vagy csak 1 héten 1szer?

Voltam nögyógyásznál mert babát szeretnénk! Azt mondta hogy szedjek e vitamint! Az elevittöl hizok ugyhogy azt abbahagytam.

Legjobb válasz: e vitamint napi egyet, de ha nem szedsz elevitet akkor folsavat és vasat is ajánlanék, meg c-vitamint a vasfelszívódáshoz...

e vitamint napi egyet, de ha nem szedsz elevitet akkor folsavat és vasat is ajánlanék, meg c-vitamint a vasfelszívódáshoz...
A kérdező hozzászólása: Akkor ha naponta szedek e vitamint és mellé c vitamint az elég ugye?
Én még ilyet nem hallottam, hogy E vitamint szedetnének azzal, aki babát szeretne. Vasat, folsavat kellene szedni, hogy a vasraktárak fel legyenek töltve a teherbeesésre, mert az elsõ hetekben már kialakulhatnak a fejlõdési rendellenességek. Én is az Elevitet szedtem, de szedd akkor a Maltofert (vas+folsav van benne). Az E vitamintól esetleg a bõröd lesz szebb, de hogy ez segítsen kisbabához... Tényleg nem hallottam róla!
e vitamintól csak a mentsruciód jön meg..én ugy tudom, h azt akkor szedetik mikor valakinek nem akar megjönni...
Nekem is E és C vitamint javasolt a professzor, mert szerinte ez segíti a teherbeesést. Úgyhogy ez nem butaság!!!
Lehet, hogy egy orvoshoz jártok!
Az E vitamint abban segít, hogy rendesen legyen peteérés, vagyis megtörténjen az ovuláció. Én azt hallottam, hogy hetente 2 szemet kell bevenni és tuti a hatás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nekem tényleg ezt mondta a nögyógyászom nem én találtam ki:((!

Centrum Maternát szedek, 14 hetes vagyok, 2 naponta, mivel ezt mondta még az elején az orvos. Mikor kell (kell-e) naponta szedni?

Legjobb válasz: Egyrészt azon is múlik, kell -e majd kiegészítõ bogyókat szedned, aztán eleget eszel -e olyan dolgokat amik fontosak a babának.Ha a táplálkozásra oda tudsz figyelni,elegendõ, de inkább a dokiddal beszéld meg. Grat. a babához!

Egyrészt azon is múlik, kell -e majd kiegészítõ bogyókat szedned, aztán eleget eszel -e olyan dolgokat amik fontosak a babának.Ha a táplálkozásra oda tudsz figyelni, elegendõ, de inkább a dokiddal beszéld meg. Grat. a babához!
Szia! A magzatvédõ tablettát elsõsorban folsavtartalma miatt kell szedni (tulajdonképpen folsavtablettáról van szó, amit egyéb hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal kiegészítettek). A folsav szedésének a 12. hét után már nem annyira van jelentõsége a magzat fejlõdésének szempontjából, mert addigra már lezárult az a fejlõdési folyamat, amihez szükség van rá. Késõbb is szükség lehet kiegészítõ vitaminokra és ásványi anyagokra (pl. vas, kálcium, C-vitamin), de ezek függetlenek a magzatvédõtõl. A lényeg, hogy hasznos ha szeded a magzatvédõt, de nem kell növelni a mennyiségét, sokan inkább az adag csökkentését szokták javasolni.
Mostanába mindenn nap nagyon szúr a hasam terhes vagyok kérlek segítsetek a válaszotokkal
Én csak annyit tennék hozzá, hogy az E vitamin zsírban oldódó, vagyis nem ürül olyan gyorsan a szervezetbõl mint a vízben oldódó pl C vitamin, tehát csak óvatosan, mert túl is lehet adagolni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!