Találatok a következő kifejezésre: Az e naponta kell (9 db)

Centrum Maternát szedek, 14 hetes vagyok, 2 naponta, mivel ezt mondta még az elején az orvos. Mikor kell (kell-e) naponta szedni?

Legjobb válasz: Egyrészt azon is múlik, kell -e majd kiegészítõ bogyókat szedned, aztán eleget eszel -e olyan dolgokat amik fontosak a babának.Ha a táplálkozásra oda tudsz figyelni,elegendõ, de inkább a dokiddal beszéld meg. Grat. a babához!

Egyrészt azon is múlik, kell -e majd kiegészítõ bogyókat szedned, aztán eleget eszel -e olyan dolgokat amik fontosak a babának.Ha a táplálkozásra oda tudsz figyelni, elegendõ, de inkább a dokiddal beszéld meg. Grat. a babához!
Szia! A magzatvédõ tablettát elsõsorban folsavtartalma miatt kell szedni (tulajdonképpen folsavtablettáról van szó, amit egyéb hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal kiegészítettek). A folsav szedésének a 12. hét után már nem annyira van jelentõsége a magzat fejlõdésének szempontjából, mert addigra már lezárult az a fejlõdési folyamat, amihez szükség van rá. Késõbb is szükség lehet kiegészítõ vitaminokra és ásványi anyagokra (pl. vas, kálcium, C-vitamin), de ezek függetlenek a magzatvédõtõl. A lényeg, hogy hasznos ha szeded a magzatvédõt, de nem kell növelni a mennyiségét, sokan inkább az adag csökkentését szokták javasolni.

Elkezdtem szedni az elevitet de hiztam töle! A nögyógyászom mondta hogy akkor szedjek C vitamint amit naponta kell de az E vitamint nemtudom hogy kell szednem! Azt is szedhetem naponta 1-et?

Legjobb válasz: Miért nem próbálod ki a Gravidát? Akiknek nem jön be az Elevit, azoknál általában a Gravida beválik. Más az összetételük.

Miért nem próbálod ki a Gravidát? Akiknek nem jön be az Elevit, azoknál általában a Gravida beválik. Más az összetételük.
Hipp Natal! Terheseknek, de nem tanletta, hanem ital.

Van 2 felnőtt német juhász kutyám és 1 magyarvizslám szárnyas húsból mennyi lenne az ideális mennyiség amit naponta adhatok e mellé kell-e valamilyen vitamint vagy valamit adni nekik?

Legjobb válasz: Ahogyan az elsö írta. Annyiban tudsz variálni,hogyha kezdenek fogyni, akkor növelsz az adagon. De ne csak farhátat adjál nekik. Èn úgy szoktam, hogy Tescoból akciósan megveszem 1-2 nappal lejárta elött a combot, szárnyat és vegyesen adom nekik, hogy színhús is legyen. Kb. farhát+ fél comb (350g) + pürésített zöldségek, gyümölcs (alma, banán, uborka, saláta, répa...) és rízs (100-150g).

Ahogyan az elsö írta. Annyiban tudsz variálni, hogyha kezdenek fogyni, akkor növelsz az adagon. De ne csak farhátat adjál nekik. Èn úgy szoktam, hogy Tescoból akciósan megveszem 1-2 nappal lejárta elött a combot, szárnyat és vegyesen adom nekik, hogy színhús is legyen. Kb. farhát+ fél comb (350g) + pürésített zöldségek, gyümölcs (alma, banán, uborka, saláta, répa...) és rízs (100-150g).
A kutya súlyának 2%-a, ebbõl legyen kb 70% hús, a többi lehet rizs és zöldség, gyümölcs (pl alma, répa, cukkini, saláta).
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm nem csak farhát mert lábat fejet nyakat és farhátat tudok szerválni. Rizs fõzött állapotban legyen ez a súly vagy nyersen?
Lábon, fejen, nincsen husi. PRóbálj nyesedéket is szerválni, kell a hús is, hiszen bör és zsírból áll föképp, attól meg nem fog hízni a kutya, se megfelelö tápanyagot sem kapni. A rizst fött állapotban mérem. Igazából egyszer kell lemérni, utána fogod tudni ránézésre is :)


Mostanába mindenn nap nagyon szúr a hasam terhes vagyok kérlek segítsetek a válaszotokkal
Én csak annyit tennék hozzá, hogy az E vitamin zsírban oldódó, vagyis nem ürül olyan gyorsan a szervezetbõl mint a vízben oldódó pl C vitamin, tehát csak óvatosan, mert túl is lehet adagolni!

Az e vitamint naponta kell szedni vagy csak 1 héten 1szer?

Voltam nögyógyásznál mert babát szeretnénk! Azt mondta hogy szedjek e vitamint! Az elevittöl hizok ugyhogy azt abbahagytam.

Legjobb válasz: e vitamint napi egyet, de ha nem szedsz elevitet akkor folsavat és vasat is ajánlanék, meg c-vitamint a vasfelszívódáshoz...

e vitamint napi egyet, de ha nem szedsz elevitet akkor folsavat és vasat is ajánlanék, meg c-vitamint a vasfelszívódáshoz...
A kérdező hozzászólása: Akkor ha naponta szedek e vitamint és mellé c vitamint az elég ugye?
Én még ilyet nem hallottam, hogy E vitamint szedetnének azzal, aki babát szeretne. Vasat, folsavat kellene szedni, hogy a vasraktárak fel legyenek töltve a teherbeesésre, mert az elsõ hetekben már kialakulhatnak a fejlõdési rendellenességek. Én is az Elevitet szedtem, de szedd akkor a Maltofert (vas+folsav van benne). Az E vitamintól esetleg a bõröd lesz szebb, de hogy ez segítsen kisbabához... Tényleg nem hallottam róla!
e vitamintól csak a mentsruciód jön meg..én ugy tudom, h azt akkor szedetik mikor valakinek nem akar megjönni...
Nekem is E és C vitamint javasolt a professzor, mert szerinte ez segíti a teherbeesést. Úgyhogy ez nem butaság!!!
Lehet, hogy egy orvoshoz jártok!
Az E vitamint abban segít, hogy rendesen legyen peteérés, vagyis megtörténjen az ovuláció. Én azt hallottam, hogy hetente 2 szemet kell bevenni és tuti a hatás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nekem tényleg ezt mondta a nögyógyászom nem én találtam ki:((!

Üdvözlet. Kiváltottam az őstermelői igazolványt. Lányom rehabilitációs kártyával rendelkezik . órára beszeretném jelenteni naponta. Kell e neki fizetni SZTK-át? üdv

Legjobb válasz: Ha napi 4 vagy heti 20 óránál több munkaidõben foglalkoztatod, akkor a rehabilitációs ellátás is szünetelni fog és Tb fizetési kötelezettsége is keletkezik.

Ha napi 4 vagy heti 20 óránál több munkaidõben foglalkoztatod, akkor a rehabilitációs ellátás is szünetelni fog és Tb fizetési kötelezettsége is keletkezik.

Milyen kötelezettségeim vannak naponta használt gyógyszer kivitele esetén az Egyesült Királyságba? Milyen papirok kellenek, hogy kivihessem őket egy éves ott tartozkodásra? Tudok e ott váltani gyógyszert bejelentett állás mellett?

Legjobb válasz: Semmilyen kötelezettséged nincsen, semmilyen papír nem kell hozzá, én is utánajártam ennek annak idején. Kiváltani úgy gondolod, hogy valami, amit már rendszeresen szedsz itt is, vagy úgy általában? Ha rendszeres, rögtön szerezned kell egy GP-t (körzeti orvos), és vele megdumálni, hogy vagy írja fel ugyanazt, vagy valami hasonlót, hogy ki tudd váltani.

Semmilyen kötelezettséged nincsen, semmilyen papír nem kell hozzá, én is utánajártam ennek annak idején. Kiváltani úgy gondolod, hogy valami, amit már rendszeresen szedsz itt is, vagy úgy általában? Ha rendszeres, rögtön szerezned kell egy GP-t (körzeti orvos), és vele megdumálni, hogy vagy írja fel ugyanazt, vagy valami hasonlót, hogy ki tudd váltani.
Gondolom gyógyszer fajtájától is függ, pl morfiumot nehezebben. Átlagos gyógyszert annyit viszel ki amennyi jól esik, kint orvos felírja (esetleg nem hivatalos irodában egy leletedet lefordíttatod itthon). Anno allergiagyógyszert kellett kérnem, megnéztem az itthon szedett gyógyszerem hatóanyagát, majd annak a wikipedia oldalát kinyomtatva elmentem az ottani dokihoz aki egy szép mosolyért (no meg 50euróért) felírta egy post-it papírra az ottani megfelelõjének a nevét. Itthon el kell menni hozzá fél évente a tüdõgondozóba és a házidoki is csak limitált számban írhatja fel.

Fejek hogy legyen egy kis muníció ha kell csupán egy kérdés merül fel ha naponta kétszer fejek csak az első 60ml azonnal lefagyasztom hozzá önthetek e kővi adagot vagy ugy nem szabad?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, úgy nem szabad, mert megolvasztja a fagyasztottat és az olyan mintha kiolvasztanád és visszafagyasztod. De miért nem várod össze a kettõt a hûtõben és fagyasztod õket egyszerre?

Én úgy tudom, úgy nem szabad, mert megolvasztja a fagyasztottat és az olyan mintha kiolvasztanád és visszafagyasztod. De miért nem várod össze a kettõt a hûtõben és fagyasztod õket egyszerre?
A kérdező hozzászólása: jo kérdés.... talan igy egyszerübbnek tünik nekem de ha nem szabad akkor nem fogm ezt csinalni de igen kezdõ vagyok ebbe
Én úgy csinálom, hogy összevárok több adagot. Mivel hûtõben 1 napig lehet tárolni, ezért össze lehet önteni több fejést. Csak a frisset ne öntsd rá a hûtöttre, hanem külön hûtsd le, és a hideg tejeket már össze lehet önteni. És így nagyobb adagot tudsz fagyasztani.
Bocsi az offert: ha nem hasznalsz kozpontozast (irasjelek, mint: , ; .), nagyon nehez megerteni, h mit irsz.
A fagyasztotthoz nem szabad hozzáönteni. A hûtõ aljában gyûjtött, már hûtõhidegre hûlt tejhez is csak akkor, ha ez az új adag is lehûlt már a hûtõ hõmérsékletére, akkor szabad összeönteni és így együtt fagyasztani. Ez a szabályos eljárás

Babát szeretnénk. Az orvosom azt mondta, szedjek még plusszba folsavat és e-vitamint a Hipp Natal mellé. Mennyit kell szednem ezekből naponta?

Köszönöm szépen el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: Én csak folsavat szedek, napi egy darabot.

Én csak folsavat szedek, napi egy darabot.
Én csak E-vitamint szedtem, napi egy darabot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A folsavat a tervezett terhesség elõtt már 3 hónappal ajánlják, így kisebb a kockázata a fejlõdési(velõcsõzáródási) rendellenességeknek.Szerintem napi 1 tabletta bõven elég.A terhesség alatt sem ajánlanak többet és sokaknál amugy is szorulást okoz, ami nagyon kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen Neked is, hogy válaszoltál! Nem is tudtam, hogy szorolust okoz, akkor tényleg elég lesz 1 tabi. :) Köszönöm még egyszer! Szép napocskát!
A kérdező hozzászólása: vagyis szorulást :) jól elírtam :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!