Találatok a következő kifejezésre: Az biztos, a peteérés (25 db)

Hogyan számoljam ki a peteérésemet ha 2-3 honapja tisztára felfordult az egész ciklusom. 35-38 napos (átlagba). Mitöl lehet ez? 9 honapja probálkozunk, az sem biztos hogy van peteérésem?

Legjobb válasz: http://www.timmermann.hu/index.php?m=fogamzas Próbáld meg ezt. De szerintem menj dokihoz, õ biztosan meg tudja mondani uh-val hogy van, ill. volt-e mostanában peteérésed.

http://www.timmermann.hu/index.php?m=fogamzas Próbáld meg ezt. De szerintem menj dokihoz, õ biztosan meg tudja mondani uh-val hogy van, ill. volt-e mostanában peteérésed.
Elõzõ van vagyok.. van tojásfehérjézésed mostanság?
ilyenkor nincs peteérés mert eléred a 35 napot. ugyanis 35 nap fölött nincs peteérés. én is igy voltam és a doki aztmondta hogy nincs peteérés és a méhnyálkahártya is vékony és ezért nembir idõben lelöködni. clostit irt fel. szoval neked is ez lehet a gond. minél hamarabb menj dokihoz .mert annál hamarabb jön a baba
A kérdező hozzászólása: 1-2 válaszolomnak igen van!!!
Vegyél ovutesztet dm-ben v. patkiában, ki fog derülni, hogy van-e pé-d.Ha nincs még mindig ott a doki.Ha van tojásfehérje szerû válladékod, akkor valószínû, hogy van, lehet csak nem tud valamiért beágyzódni.Én ovuteszt után mennék dokihoz. Az utolsó válaszolóval nem értek teljesen egyet.Igaz, én gyógyszert szedtem és amikor abbagytam, az elsõ rendesen megjött, utánna 35 napra aztán meg 45 napra jött meg, most meg 15 hetes babás vagyok.
Ha valakinek össze-vissza ciklusai voltak, hát nekem igen!Hol 35 napra jött meg, hol két-három hónapot kihagyott, stb. Sose volt pontos és normális. Ennek ellenére amint abbahagytuk a védekezést, abban a hónapban terhes is lettem. Ezt csak arra mondom, hogy nincs peteérés 35 nap után... Ezek szerint csak van! Nem tudom ugyan, mennyire tett hozzá a dolgokhoz, de én a mensitõl számolva a pé-ig ittam a málnalevél teát - nem volt nehéz észrevenni a pé-t, az említett tojásfehérjeszerû váladék miatt, a tea meg még inkább nyákot csinál, szóval nem lehet eltéveszteni - a pé után pedig palástfû teát ittam pár hétig. Ezt leszámítva semmi különöset nem tettünk a baba érdekében. Minden nap szeretkeztünk, volt, hogy naponta többször is, aztán jött is a kétcsíkos teszt még abban a hónapban. :-) Sok sikert! 30 hetes kismama

Ha pozitiv az LH tesztem, tehát sötétebb a tesztcsik mint a kontrollcsik, akkor biztosan van tüszőrepedés, vagy csak a peteérés a biztos?

Legjobb válasz: Mivel nekem minden hónapban mutatja a peteérés, együtt is vagyunk akkor a párommal, és mégsem vagyok terhes még mindig. Azért gondoltam hogy esetleg van peteérés de lehet hogy nem reped meg a tüszõ?

A kérdező hozzászólása: Mivel nekem minden hónapban mutatja a peteérés, együtt is vagyunk akkor a párommal, és mégsem vagyok terhes még mindig. Azért gondoltam hogy esetleg van peteérés de lehet hogy nem reped meg a tüszõ?
Szerintem a tüszõrepedést nem mutatja ki.

Az egyértelmű jele a peteérésnek, ha pár nappal előtte tojásfehérjeszerű nyúlós folyásom van? Akkor van ovuláció is vagy ez nem biztos?

A múlt hónapban 45 napos volt a ciklusom és a cikluson belül kétszer is tapasztaltam ilyen jelleg? folyást. Lehet, hogy els?djére nem volt ovuláció és próbálkozott a szervezet mégegyszer?

Legjobb válasz: Szia! A folyás mindenkinél más, egyértelmûen nem mondható meg belõle, mi történt, de ahogy leírod, és figyeled magad, nálad nem kizárt, hogy a peteérés jele lesz. Amúgy nem 'próbálkozott mégegyszer a szervezet', hanem lehetett egy cikluson belül dupla peteérésed is - anyukámmal már elõfordult ilyesmi.

Szia! A folyás mindenkinél más, egyértelmûen nem mondható meg belõle, mi történt, de ahogy leírod, és figyeled magad, nálad nem kizárt, hogy a peteérés jele lesz. Amúgy nem 'próbálkozott mégegyszer a szervezet', hanem lehetett egy cikluson belül dupla peteérésed is - anyukámmal már elõfordult ilyesmi.

A Poz. LH teszt a peteérés közeledését jelzi. Elméletileg ugye nem azt jelzi, hogy ovulálok, hanem hogy valószínű lesz peteérésem. A hőgörbe vezetése alapul szolgálhat annak hogy biztosan tudjam volt-e ténylegesen pé?

LH teszt pozitív. MÁsnap a h?m felmegy. A ciklus végéig fenntmarad. Ez ezer százalékra azt jelenti hogy volt peteérésem???? Fontos lenne nagyon tudom.

Legjobb válasz: Szia! Igen ha nem reped meg a tüszõ a hõ nem megy fel, mert a tüszõ helyén kialakult sárgatesthormon által termelt progeszteron emeli meg a hõt. Értelemszerûen ha a tüszõ nem reped meg, akkor sárgatest és progeszteron sincs így nem megy fel a hõ. Én a 19. npon voltam UH-n, a doki elõször a hõgörbén nézte, hogy emelkedett-e a hõ, majd UH-n látta a sárgatestet is. Az LH teszt az LH csúcsot jelzi, tehát a tájékoztatóra is az van írva, hogy 36 órá belül bekövetkezik a peteérés és ha a hõd megemelkedett akkor így is volt.

Szia! Igen ha nem reped meg a tüszõ a hõ nem megy fel, mert a tüszõ helyén kialakult sárgatesthormon által termelt progeszteron emeli meg a hõt. Értelemszerûen ha a tüszõ nem reped meg, akkor sárgatest és progeszteron sincs így nem megy fel a hõ. Én a 19. npon voltam UH-n, a doki elõször a hõgörbén nézte, hogy emelkedett-e a hõ, majd UH-n látta a sárgatestet is. Az LH teszt az LH csúcsot jelzi, tehát a tájékoztatóra is az van írva, hogy 36 órá belül bekövetkezik a peteérés és ha a hõd megemelkedett akkor így is volt.
A kérdező hozzászólása: Jajj, nagyon szépen köszönöm! Megnyugodtam. :) Úgy néztem tegnap volt pozitív az ovuteszt(majdnem olyan színû volt a tesztcsík is). Most már halvány megint. A hõm viszont érdekes módon nem fölemelkedett, hanem leesett 2tizedet. Hm.., remélem holnap már a csúcson lesz :)
Szia! A peteérés elõtt 24 órával a hõ leesik majd emelkedni kezd. Egyesek szerint a leesés napján van a peteérés mások szerint ez késhet és a többségnél az emelkedés kezdetén van. Holnap biztosan elkezd emelkedni a hõd!
Inkább számold ki a csillagok állásából! Nem gondoltál valami normális védekezésre?
Fogamzásgátló?
amilyen hülye vagy, inkább análozzatok, ott tuti nem leszel terhes.
hõmérõ? aztán majd jön a terhes vagyok kérdés...
A különbözõ ovulációt meghatározó módszerek (ovulációs teszt, hõmérõzés, ovulációs mikroszkóp) stb. inkább a terhesség elõsegítésére alkalmas. Ugyanis ezek a tesztek ált. 1-2 nappal elõre jelzik az ovulációt, a spermiumok viszont 3-4 napig is elélnek a belsõ nõi nemi szervekben. Azaz mire pozitív lesz a teszt, már cseszheted, ha elõtte nap volt szex. Ha nem akarsz teherbe esni, akkor normális védekezési módszert használj.

Ha minden tünete megvan a peteérésnek, akkor biztos van? Az normális, ha peteérétől mensiig szurkál a hasam, v vmi betegség jele?

Legjobb válasz: Ha van jele a peteérésnek, akkor szerintem van, legalább is én is remélem, hiszen ugyan ilyen kérdést tettem fel egyik nap. :-) Az, hogy szurkál.. az lehet valami gyulladás is, de az is lehet, hogy semmi baj, csak ez egy ilyen hónap. Ha nincs rendellenes folyás (szag, szín, állag) akkor nem kell idegeskedni. Ha arra gondolsz, hogy a beágyazódás miatt fáj... hát passz, mindenki másképp reagál a dolgokra, van aki meg se érzi, van aki még vérzik is.

Ha van jele a peteérésnek, akkor szerintem van, legalább is én is remélem, hiszen ugyan ilyen kérdést tettem fel egyik nap. :-) Az, hogy szurkál.. az lehet valami gyulladás is, de az is lehet, hogy semmi baj, csak ez egy ilyen hónap. Ha nincs rendellenes folyás (szag, szín, állag) akkor nem kell idegeskedni. Ha arra gondolsz, hogy a beágyazódás miatt fáj... hát passz, mindenki másképp reagál a dolgokra, van aki meg se érzi, van aki még vérzik is.
nembisztos.
Szerintem a peteérésnél max 2 napig szurkál a petefészek. (nekem pl. nem szurkáló érzés volt, hanem enyhe menstruációs görcsnek éreztem.)Szerintem elvileg nem kellene fájni a hasadnak egészen a mensiig.Ahogy az elõttem válaszoló írta, ez lehet egy ilyen hónap. Ha többször is elõfordul, menj el orvoshoz, mert az ovulációs fájdalmon kívüli rendhagyó fájdalom gyulladás jele lehet..
szia. az elmúlt hónapban pont így voltam, és aztán meg is jött pontosan, bár gyengébb volt. én ma megyek dokihoz. bár nemcsak emiatt, hanem rákszûrésre is. szal megkérdezem, de sztem nálam a stressz miatt lehetett..rem.
Nekem szinte mindig szurkál a hasam és fáj a cicim, és ez a mensi elõtt 1-2 nappal múlik el. Szerintem nem betegség; ha elmúlik és mindig ugyanakkor jelentkezik, akkor ez csak tünet. Mert ugye a pé környékén szurkál, aztán mielõtt megjön akkor meg lehet mensi elõjele.

Ha az ovulációs teszt pozitív (van ugyanolyan sötét csík, mint a kontrollcsík, majd másnap nincs csík), akkor biztosan van peteérés?

Legjobb válasz: Nem biztosan, csak az esetek döntõ többségében. Az ovulációs teszt nem az ovulációt jelzi, hanem az ovut kiváltó LH hormon megnövekedett mennyiségét. Hogy tényleg bekövetkezett-e az ovuláció (magyarul tüszõrepedés), azt a hõgörbébõl lehet eldönteni: ovu után a hõ megemelkedik és legalább 14 napig úgy is marad.

Nem biztosan, csak az esetek döntõ többségében. Az ovulációs teszt nem az ovulációt jelzi, hanem az ovut kiváltó LH hormon megnövekedett mennyiségét. Hogy tényleg bekövetkezett-e az ovuláció (magyarul tüszõrepedés), azt a hõgörbébõl lehet eldönteni: ovu után a hõ megemelkedik és legalább 14 napig úgy is marad.
csinálj tesztet , 14 nap után már nagy eséllyel kimutatja a babát.
A kérdező hozzászólása: elméletben kérdeztem, még van 12 nap...
Én sok helyen azt olvastam hogy ha 16-18 nap után sem jelentkezik menszi akkor nagy esély van a baóra.A luteális fázis 14 nap.Általában ez mindenkinél ennyi de egy két napot késhet.Nekem egyszer 16 egyébként 14 nap szokott lenni.Akkor nagyon reménykedtem de sajnos semmi nem volt.Tehát én azt hiszem nekem 18 nap után lehetne reménykedni.
A 14 nap az átlag. Nem mindenkinél pontosan ennyi. Úgy tudom, hogy 12-17 nap között még jó.n Általában egy embernél nem nagyon változik a luteális fázis, bár erre is hallottam ellenpéldát. Ha peteérés után 14-15 nappal fogsz majd tesztelni, akkor már van esély arra, hogy a valóságot mutatja a teszt.Bár ez is nagyon eltérõ, egyénfüggõ. A HCG szintõl függ.

Mi a véleményetek? Valószínű, hogy kitolódott a peteérésem és azért csúszik az egész? Vagy mi a baj? Lehetek babás vagy biztos, hogy nem?

Tegnap reggel hánytam, 4. napja fáj a hasam alaja és a derekam valamint a bal és a jobb petefészkem szurkál. A h?m viszont nem megy se le se fel.

Legjobb válasz: a görbéd alapján szerintem nem biztos, hogy már volt pé, de késõbb még lehet... sajnos ez akkor lesz egyértelmû, ha már megjött, mert mindig csak az egész hónap látszik egyben... nekem ebben a hónapban pl. úgy tûnik, hogy csak a 32. napon volt pé most pedig meg fog jönni, pedig már nagyon reménykedtem :(

a görbéd alapján szerintem nem biztos, hogy már volt pé, de késõbb még lehet... sajnos ez akkor lesz egyértelmû, ha már megjött, mert mindig csak az egész hónap látszik egyben... nekem ebben a hónapban pl. úgy tûnik, hogy csak a 32. napon volt pé most pedig meg fog jönni, pedig már nagyon reménykedtem :(

Nekem 18-23volt a peteérésem.8nap késéssel volt egy napig vérzésem másnap már csak barnázás. Már 3 tesztem negatív lett az egyik ma. Már biztos nem vagyok terhes?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok! Nem nem voltam terhes. Csütörtökön teszteltem negatívat és szombaton megjött egy napra. Lehet hogy most ilyen volt a mensim és kész.

Elsõ vagyok! Nem nem voltam terhes. Csütörtökön teszteltem negatívat és szombaton megjött egy napra. Lehet hogy most ilyen volt a mensim és kész.
Orvos???
Ha terhes lennél már kimutatta volna szerintem. Egyébként nekem is csak egy napig volt meg a menszim! Egy nap vér utána barnázás. Esetleg valami tüneted van?
A kérdező hozzászólása: Te terhes voltál??
Nem vagy terhes. Akkor már kimutatta volna a teszt. Lehet, hogy most ilyen volt ammensid és kész.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!