Találatok a következő kifejezésre: Az baj nem járok (71 db)

Az baj, ha 11 és fél hós és még nem jár? Feláll már kapaszkodva+négykézlábozik, oldalra 1 lépést tesz. Mások már járnak

36. hétre született,a gyerekdoki azt mondta,hogy nem számít.

Legjobb válasz: dehogy baj! az se baj, ha csak másfél évesen indul el kapaszkodás nélkül!

dehogy baj! az se baj, ha csak másfél évesen indul el kapaszkodás nélkül!
Nekem pont most mondta a védõnõ, hogy 18 hónapos korig ráérnek járni. Az én babám 15 hónapos, de még csak pár lépést tesz egyedül. De úgy örül neki, tapsol meg sikongat! Én is meg voltam ijedve, mert körülöttünk is minden gyerek 10-12 hónapos korától jár. De azt mondta nekem a védõnõ, hogy nem baj.
Szia! Egyáltalán nincs lemaradva a babád. Az enyém 9 hósan állt fel 10 hósan kapaszkodva járt. Most figyelj! 11 hós volt amikor elkezdett mászni!! Éppen ma 13 hós, és tegnapelõtt indult el.
A gyerekek más és más ütemben fejlõdnek. Én 10 hónaposan indultam el, mig a hugim 15 hós koráig kizárólag mászva közlekedett, mégcsak nem is kapaszkodva lépegetett. Egyszer csak gondolt egyet felállt és elindult. Most a lányom szintén 10 hósan kezdett totyogni, úgy hogy hagytam had haladjon a maga tempójában, a nõvérem kisfia 13 hónapos és épp tegnap lépett elõször kettõt hármat, de még nagyon fél és sirva is fakadt. Szóval a babád nincs lekésve semmirõl, ne aggódj! Jó babázást!
Na, akkor még elõrébb van, mint az enyém, szintén 11, 5 hós, és még nem tud felállni sem! Nyugodj meg, semmi baja! :)
Az én lányom most múlt 11 hónapos és még csak egy két lépést megy és aztán leül, nincs még kedve többhöz, nem is erõltetem. Majd megindul, ha Õ is úgy akarja
Az enyém 14 hósan indult el egyedül.
11.fél hónaposan abszolút nem baj, sõt, a te babád a leírtak alapján nagyon ügyes. Az elsõ felállástól még akár 3-4 hónap is lehet az önálló elindulás (sõt néha több). Próbáld meg figyelmen kívül hagyni, hogy néha milyen szuper gyerekekrõl olvasni (akár itt is), az átlag gyerek 11.5 hónaposan még nem jár. Segítségként olvasd el ezt: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes
1. szabály: Sose nézd a másik gyerekét. :D Az én kislányom 13 hónaposan indult el. Ha megfelelõen fejlõdõ babát szeretnél, akkor kövesd az 1. szabályt, hagyd a maga sebességén haladni a gyerekedet, ne vezetgesd kézen "lógatva", mert akkor még nem kész a járásra. Még akkor sem, ha amúgy "kéri" a baba. Sokkal többet teszel a mozgásfejlõdéséért, ha hagyod, hogy ügyeskedjen önállóan - falnál, tárgyak mentén.
miért lenne baj, hogy egy még be nem töltött 1 éves baba nem jár??? én nem értem, hogy mostanában annyira siettetik a szülõk, a társadalom ezt a mozgás fejlõdést. elszomorító, mert akinek meg "le van maradva" a gyereke, állandóan stresszeli magát, meg hasonlítgatja a sok "zseni" gyerekhez a sajátját! Fogadd el, hogy neked ilyen a babád, ekkor- és ekkor csinál dolgokat, és gyönyörû, és okos, és a TIÉD!!! nekem is egy "lemaradt" babám volt, most már 3, 5 éves, de így utólag tudom, hogy egyáltalán nem kellett volna végig idegeskednem azt a gyönyörû baba korszakot. semmiben sem különbözik a társaitól, és soha senki még nem vágta a fejünkhöz, hogy jéééé ti csak 14 hósan indultatok el.
Az én babám is 11.5 hónapos. Õ kicsit több, mint egy hónapja bútorokba kapaszkodva közlekedik, és persze mászik. Tehát õ sem jár magától. És én nagyon büszke vagyok rá, mert szerintem nagyon ügyes. Én a magam részérõl nem hasonlítgatok más gyerekéhez, mert szerintem az hülyeség. Figyeld a saját babád, és szeresd õt nagyon, és légy rá büszke, mert a leírtak alapján õ is nagyon ügyes lehet!
Az unokaöcsém 2 évesen kezdett el járni vagyis szaladni, addig nagyon mászni sem akart csak ült és játszott, de nem a lustaság miatt, hanem mert ilyen fajta. Most 4 éves és németül, franciául, magyarul beszél. Az óviban pedig angolt fog tanulni. A lányom 16 hónapos és még Õ sem jár, de már németül majdnem jobban beszél mint én.
Szia. Csatlakozom a "ne aggódj" táborhoz. Példa: kislány 14 hós lesz a jövõ héten és még csak kézenfogva és bútorokba kapaszkodva megy, egyedül egy lépést sem. Én nem aggódom miatta! Ha elég erõs lesz, úgyis elindul. :)
Az én fiam 13 hósan indult el. Utána elesett és két hétig el sem engedte a kezemet. 13.5 hós volt amikor az utcán mmeglátott egy motort és újra elindult. 14 hós most, és azóta meg sem áll!
Nem baj, ne aggódj!!! Hallottam olyanról, hogy csak 16 hónapos korában kezdett el a baba járni, de állítólag még ez sem késõ!!
színmûvészeti fõiskola ajánlott.
Lehetsz, de magyarban nincsen nõi pankráció és itthon nem fizetik meg és azt hiszi minden debil itthon hogy ez csak megjátszás. Ha kimész akkor ott viszont erõs a mezõny.
Bocs, minden debil azthiszi, hogy nemmegjátszás, miközben, ha kicsit utánaolvasol, õk maguk is elmondják, hogy elõre megtervezett színészkedés... Nem a harcosokat veszik be, hanem a 200 kg s 2 m magas embereket... Most komolyan ez csak szinészked
és, annak is a legalja, ha karatézol, többre viheted, (nem csak az önvédelemre értem). Bocs a 2 részben leadott válaszért...
ha pankrátor akarsz lenni, akkor talán pankrátor edzésre kellene járnod. ha nem járnál semmire elõtte, akkor a tested, állóképességed edzetlen maradna, ami hátrány minden sportban. és vannak magyar pankrátor csajok, rendszeresen fel is lépnek. http://www.youtube.com/watch?v=YZ1IWNRT9Bs itt az edzés http://www.hcw.hu/node/4
A pankrátorok keményen edzenek ám xDDÐDDDDDD
Színészkedés jah... De olyan k*rva profinak kell lenned mivel a színészkedéstõl olyan könnyen lehet sérülni, hogy az nem igaz...

Ha szinte minden nap járok kondiba, de sok-sok kardiót csinálok, futok, lépcőzök ilyenek, az baj ha nem iszom fehérje turmixot?

sajnos nincs rá pénzem, nem ártok magamnak ezzel? a táplálkozásom fehérjedúsnak mondható, de sajnos pénzem nincs h ilyen fehérjeporokat vegyek :( 23 éves lány vagyok

Legjobb válasz: Bajnak, nem baj, ha megvan azért a fehérje és szénhidrát mennyiség az étrendbõl, de edzés után elõnyösebb lenne a protein turmix.

Bajnak, nem baj, ha megvan azért a fehérje és szénhidrát mennyiség az étrendbõl, de edzés után elõnyösebb lenne a protein turmix.
Nem a fehérjeturmix hiánya a baj, hanem szerintem túl sokat edzel, és az nem biztos, hogy jó.Mondjuk mit jelent a majdnem minden nap?
A kérdező hozzászólása: hát olyan heti négy alaklom. :) de szétszórva pl: hétfõ kedd, csütörtök, vasárnap. amikor hogy van rá idõ
és milyen alaklod lett tõle?;-) A heti négy végül is nem sok, csak jó lenne pihenõnapot tartani két edzés között.meg egy edzésen elég fél-3/4 óra kardió, ne hajtsd szét magad, teljesen fölösleges.
A kérdező hozzászólása: értem :) fogyókura mellé mozgás, egy hónap alatt 5 kg-t fogytam :)
Az jó, reális, csak így tovább!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)


Nem baj, minden ember más és más, nem vagyunk egyformák, néha hál' istennek :D
Csak meg szeretnem kerdezni, hogy voltal e mar orvosnal?Ha igen mikor?Mert en is 7 hetes leszek es nem latjak a babamat.Ma megyek megint remelem minden rendben lesz.A melleim nekem is duzzadtak de nem annyira mint az elejen.Pisilni gyakran jarok, es szinte minden nap faj a hasam alja mint mikor meg akarna jonni.
Szerintem ezek természetes velejárói a terhességnek, persze egy terhesség sem egyforma! Én is ugyanígy voltam, de az orvos megnyugtatott: változik a tested, nyúlnak a méh tartószalagjai, stb. Nekem még menzesz-féle görcseim is voltak néha. A gyakori pisilés a mai napig jellemzõ! Azért mindenképpp említsd majd meg ezeket az orvosodnak is, de ne aggódj!Boldog babavárást! Egy 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál, 5 hetes pár napos voltam!Látta a babát mondta h minden rendben és most csak a 12 hetes ultr megyek elötte semmi meg vérvizs.küld 12 hetesen!

18 éves vagyok, 1 éve járok konditerembe és nekem a mellem nagyon nehezen fejlõdik, viszont ahányszor dolgozom rá mindíg izomlázam van benne! Az Baj vagy Nem?

Legjobb válasz: örülj neki èn is 1 ève járok ès szinte csak a mellem nött ami szerintem nagyon gáz. vegyèl szoja fehèrjèt attol tuti nöni fog ( nöi nemi hormont tartalmaz) + mell edzès

örülj neki èn is 1 ève járok ès szinte csak a mellem nött ami szerintem nagyon gáz. vegyèl szoja fehèrjèt attol tuti nöni fog ( nöi nemi hormont tartalmaz) + mell edzès

3 éves kislányom, ha még nagyon nem játszik más gyerekkekel az baj? Járunk játszótérre, de ő csak figyeli a többi kisgyereket, de úgy még nem akar velünk együtt játszani. Inkább velem játszik csak! Nem bölcsis!

Legjobb válasz: Nem baj, teljesen normális. Ebben a korban többnyire csak egymás mellett játszanak a gyerekek, csak felületes szemlélõnek tûnik úgy, hogy együtt játszanak. Viszont gyakran utánozzák egymást. Egy elindul négykézláb ugatva, és két percen belül még 5 gyerek kutyává változik.

Nem baj, teljesen normális. Ebben a korban többnyire csak egymás mellett játszanak a gyerekek, csak felületes szemlélõnek tûnik úgy, hogy együtt játszanak. Viszont gyakran utánozzák egymást. Egy elindul négykézláb ugatva, és két percen belül még 5 gyerek kutyává változik.
Enyém is 3 múlt, két hónapja. Õ bölcsis. Mégse játszik a többi gyerekkel, csak mellettük.
Az én kisfiam is igy volt!(tesóval játszott csak) A nagyobbik jár oviba, igy öt is beirattam mert is jobb volt a beszoktatás mind a ketõõnek! Azóta játszik az oviba mindenkivel :)
Ne aggódj ez majd kialakul oviban majd más lesz a helyzet biztos vagyok benne!

Az baj ha a csaj akivel járok folyton azt hisz hogy szakitani akarok vele vagy haragszok rá ha fél napig nem beszélünk?

15/F

Legjobb válasz: Nem baj. Lehet, hogy önbizalom és egy kissé szeretethiányos. Picit törõdj vele többet..talán.

Nem baj. Lehet, hogy önbizalom és egy kissé szeretethiányos. Picit törõdj vele többet..talán.
A kérdező hozzászólása: az a gond hogy ha már nyáronezt csinálja akk mit fog csinálni a suli közben mert kollégista vok?
én is szoktam azt hinni h szakítani akar a barátom. najó, nem fél nap miatt. de mindig megnyugtat h szeret. minden nap, mikor nem találkozunk ír sms-t h szeret. am szerintem én is idegesítem egy picit õt, úgyhogy inkább visszafogom magam. am ha magától nem veszi észre h zavar téged (mint én észrevettem)akk szólj neki h ne aggódjon, mert szereted.
ez kóros szerintem. nekem is vannak ilyen ismerõseim. késõbb csak rosszabb lesz, ha nem csinálsz valamit. ha szereted, akkor mondd meg neki, hogy változtasson ezen, és ne magyarázzon bele mindenféle hülyeséget, ha nem szereted, akkor meg tedd lapátra, hadd legyen egyszer igaz, amit állandóan képzel :D

5 éves kisfiam az oviban hisztizik, visít és bánt másokat, én ezt az oldalát nem is ismerem. Mi lehet a baj? Már a harmadik pszichológushoz járunk, eddig eredménytelenül.

Elõször 2 és fél évesen a bölcsõdében indok nélkül több alkalommal hisztizett, épp akkor váltunk apával. Felkerestünk egy szakembert, aki néhány alkalommal foglalkozott a gyerekkel, majd megállapította, hogy korcsoportjához képest igen értelmes, érzelmileg több odafigyelésre van szüksége, több közös foglalkozásra nincs szükség. Telt az idõ, és eleinte az oviban sem volt probléma, de közösségben az indok nélküli visítás nem maradt el, sõt fokozódott. Új pszichológust kerestünk, aki megállapította, hogy értelmileg jelentõsen kortársai elõtt jár érzelmi intelligenciája viszont elmaradott, igazán nem vett komolyan minket. Most ott tartunk, hogy az oviban számomra hihetetlenül viselkedik: visít, indok nélkül bántja a többieket, nem fogad szót az óvónõknek, stb. itthon meg egy segítõkész, vidám, játékos örökmozgó. Most a harmadik pszichológushoz járunk, eddig eredménytelenül, mert õ is csak a "jó fiút" ismerte meg, a nagy létszámú közösségen kívüli nyitott, barátságos, jólelkû és nagyon okos kisfiút. Kérlek segitsetek mit tegyek, sokszor értetlenül állok az óvónõk és a többi szülõ elõtt, mert hihetetlen miket mûvel a fiam, és már nem bírom lelkileg. Egyéb jellemzõk, amik fontosak lehetnek: szereti a számokat, nagy számokkal is fejben számol, verset és mondókát könnyen tanul, viszont könnyen fárad és nagy az alvásigénye. Beszédében hiányosságok vannak, melyek a rendszeres javítások ellenére megmaradtak, pl szó végi toldalékok (ideadnéd) vagy félreértett szavak (pörög helyett förög) Az is probléma, hogy a ceruzát vagy evõeszközt még mindig nem megfelelõen tartja.

Legjobb válasz: A hiszti nevelési gond. Meg kell érte bóntetni. Nem véletlen, hogy otthon mem csinálja, nyilván te nem tolerálod, az ovodában meg vagy tesznek rá, vagy nem mernek hozzányúlni.

A hiszti nevelési gond. Meg kell érte bóntetni. Nem véletlen, hogy otthon mem csinálja, nyilván te nem tolerálod, az ovodában meg vagy tesznek rá, vagy nem mernek hozzányúlni.
lehet hogy szociálisan nem tud beilleszkedni. Hétvégeken hívj át 2 -3 kis barátot, és legyen azokkal és meglátod, hogy akkor is ilyen-e. Lehet hogy a sok gyerek zsivaj zavarja az oviban. Elég idegtépõ amikor 30-40 gyerek visít egyszerre és nincs ehhez szokva.
Ennyi infó alapján persze csak tippelni tudok, de szerintem nézz utána az autizmus spektrum zavarnak. Más furcsaságok nincsenek?
Olvasd el a Zûr-zavaros gyermek címû könyvet, Carol Kranowitz a szerzõje. Most olvasom a fiam miatt, szerintem nektek is segítene.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a válást kihúznám a kiváltó okok közül, mert apával kialakult egy közeli baráti viszony és a gyerek sem érzi nagy hiányát (néha õ megy érte, és vannak hármasban közös programjaink is). A hallását is vizsgáltattuk, az rendben van. Az ovin is gondolkodtunk, mert ott vannak gondjaink. Amíg 1-2 gyerek van addig nincs gond, ha sokan vannak körülötte, akkor vannak ezek a kitörései.
Egyetértek a 08.45-kor válaszolóval. Ahogy elolvastam a problémákat, én is valamilyen hallás problémára gondoltam. Érdemes lenne egy fül-orr-gégészeti és egy audiológiai vizsgálat.
bocs: kifejezett
Megvizsgáltatnám a hallását. A fülkürthurut gátolja a beszédértést, ami különösen nagy háttérzaj (sok gyerek) esetén lehet kifejetett. Plusz egyes frekvenciákon túlhallást: intenzív fájdalmas hangélményt jelenthet számára. Egy ilyen eltérés szinte mindent megmagyarázna a leírt panaszaidból.
Én meg azt gondolom, hogy õ szimplán csak nem szereti az óvodát. És ritkán mondok ilyet, de úgy vélem, nem kell megkeresni a sokadik pszichológust ezzel, mert mind-mind ugyanazt fogja mondani. Semmi, amit írsz, nem utal kezelendõ patológiára nekem, és három szakember egyszerre ritkán téved. A relaxációt gyereknél én elhagynám.
Én azt gondolom, hogy keress megint másik pszichológust. Szüksége van rá a kisfiadnak. Az enyém 5, 56 éves, mi is járunk. Vele itthon is voltak gondok, az oviban pedig szeptemberben, csoportváltáskor kezdõdtek. Nála is kiderült a magas iq (125), ezen kívül a testvérféltékenység, apahiány és a szorongás. Az oviban beszéltem az óvónõkkel, és megkértem, hogy hozzák össze egy olyan kisgyerekkel, aki szintén elõrébb jár a kortársainál. Ez nálunk bevált, nagyon jó barátok lettek. 2 hetente járunk pszichoterápiára. Ez és az új barát csodát mûvelt vele. Az itthoni gondjaink is szépen, fokozatosan javulnak. A félreértett szavak a kisfiadnál ne lehet hallásprobléma? Logopédus nem nézte még az oviban? Fülészeten voltatok vele?
A valas a problema. A gyerek ugy gondolja, hogy ha apát nem szereti tovább anya vagy fordítva mert rosszul viselkedett, akkor lehet, hogy ot se fogja szeretni, ha rossz lesz. Ezért otthon kifogástalanul viselkedik, hiszen egyebkent elvesztené a szeretetet. Az oviban viszont mindegy, vagy legalábbis nem olyan fontos, hogy szeretik e, ott kitör belole a visszatartott, felhalmozódott feszültség. Beszélgetni kell vele, a válásról is. El kell mondani, hogy a társ es a gyerek iránt érzett szeretet nem ugyanaz, a gyerek iránt érzett nem múlik el.
Lehet hogy lefárassza a sok gyerek. gondolom nem tud kellõ képen aludni az oviban ezért ingerlékeny is. jobb lenne neki 1 kisebb létszámú ovoda , ahol kisebb csoportban lehetne. Gyerekorvosnak meséltél ezekrõl a problémákról? Õ tudna segíteni? Sok gyerek , fõleg fiúgyerek beszédhibás, és kell 1 kis segítség, például logopédus segítsége.Nem volt koraszülött a fiad?

Elkezdtem edzeni súlyozni stb és ugye ez izomlázzal jár és úgy edzek hogy egyiknap edzek másnap pihen azt megint edzek megint pihenek és ha nem múlik el a izomláz arra ráedzhetek nem lesz semmi baj nem?

Legjobb válasz: Ne edz rá arra az izomcsoportra amíg el nem múlik az izomlázad. Egy átlagos edzésterv 3-4 napos, vagyis a 4-5. nap már azt edzed amit az elsõ napon. Ha mindenhol tartasz szünetet, akkor több mint egy hét múlva fogsz visszatérni ugyanahhoz az izomcsoportokhoz, tehát szerintem nem is kellene mindenhol szünetet tartani. Keress egy edzéstervet.

Ne edz rá arra az izomcsoportra amíg el nem múlik az izomlázad. Egy átlagos edzésterv 3-4 napos, vagyis a 4-5. nap már azt edzed amit az elsõ napon. Ha mindenhol tartasz szünetet, akkor több mint egy hét múlva fogsz visszatérni ugyanahhoz az izomcsoportokhoz, tehát szerintem nem is kellene mindenhol szünetet tartani. Keress egy edzéstervet.
Ne higgy annak aki azt mondja, hogy izomlázra kell edzeni.Ha izomlázad van az azt jelenti, hogy az adott testrésszett keményen megdolgoztattad.Ha most kezdted akkor nem csoda. Pihenj addig ameddig már nem érzed az izomlázat az adott testrészben.

Egy lánynak nem baj ha jár az ún. DEFENDO sportra?

Szeretnék ilyesmi önvédelmi dolgot tanulni, csak nem lenne sok ez egy lánynak ? vagyis láttam képeket és elég durvának t?nik :/ vagy esetleg más sportot tud valaki ami ilyen önvédelmi dolog ? köszönöm 15/L

Legjobb válasz: Az önvédelem durva, mások is vannak, de azok is ugyan ilyen durvák. Szerintem attól, mert lány vagy, nem lesz sok. Persze az elsõ hónapok furcsák, megterhelõek, de bele fogsz jönni. A mai világban pedig kell az önvédelem, lányoknak is... Defendozni én is akartam, de most inkább a kickboxon gondolkodom, csak abban kés és egyebek ellen nem mutatnak semmit. Szerintem vágj bele, és írd le a tapasztalataidat légyszi, mert engem érdekelnek. :D^^

Az önvédelem durva, mások is vannak, de azok is ugyan ilyen durvák. Szerintem attól, mert lány vagy, nem lesz sok. Persze az elsõ hónapok furcsák, megterhelõek, de bele fogsz jönni. A mai világban pedig kell az önvédelem, lányoknak is... Defendozni én is akartam, de most inkább a kickboxon gondolkodom, csak abban kés és egyebek ellen nem mutatnak semmit. Szerintem vágj bele, és írd le a tapasztalataidat légyszi, mert engem érdekelnek. :D^^
A kérdező hozzászólása: 21:31-es: debreceni vagyok ^^ :D
A kérdező hozzászólása: és nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! :)
ma 09:33 Talán a harcmûvészetek nem alkalmasak önvédelemre?
Kedves elõzõ! Nem az vagyok ugyan akinek te írtál de engedd meg h azért még kifejtsem a véleményem a kérdéssel kapcsolatban. Szerintem a harcmûvészetek is használhatók önvédelemre. Azonban ezt egy szóval sem próbálta megcáfolni az oktató, csupán azt mondta ne vegyük egy kalap alá, amiben úgy vélem igaza van. A DEFENDO és egyéb önvédelmi oktatások lényege h minél jobban megtanuld megvédeni magad veszélyhelyzetben. Ehhez állóképesség tréning, és technikai tudás megszerzése szükséges. Azonban a harcmûvészetek tudtommal sokkal szerteágazóbbak ennél. Egy igazi harcmûvészeti oktatáson kell pár szóban értekezni a sport történelmérõl, azon ország nyelvérõl ahonnan származik az adott mûvészet, illetve még például a hozzá tartozó kultúráról is. Nem volt sok alkalmam megismerni ilyen dolgokat, mivel nekem ez a része unalmas. Én pont ezért kezdtem DEFENDO-ra járni. Mivel ott nincs rizsa, hanem színtiszta fizikai edzés.
Egyetértek. Az önvédelmi edzés lényege, hogy megúszd nagyjából épp bõrrel a konfliktust, nem az, hogy megnyerd a verekedést.
És hova akarsz járni defendora? Mert én Pesti vagyok, szívesen mennék én is, csak Debrecen messze lenne. Utálok egyedül új közösségbe menni, gondoltam, így könnyebb lenne :S
Vannak itt csodás vélemények, ez ezért nem jó, az azért nem jó .elkéne fogadni, hogy az önvédelem nem a harcról szól, hanem legtöbb esetben annak elkerülésérõl.a Modern defendo , nem sport nem harcmûvészet.itt nem azt kell elviselni , hogy ütik a fejed vagy a sípcsontod feledzõdjön itt nem ketrecharcosokat edzünk, hanem egyszerû embereket akik egy esetleges támadást szeretnének megúszni, itt sokkal fontosabb a mentális ill taktikai képzés.És még egy nagyon fontos adalék itt fel sem merülhet, hogy a srácokat bevadítsuk...... egy könyvelõnek mért lenne szüksége , hogy vad legyen,
De a kérdezõ írta, hogy régebben kick-boxozott. A visszatámadáshoz való alap így meg van. Tehát defendon megtanul védekezni, esetleg leszerelni, és a kick-boxal pedig visszatámadni. Én így gondolom.
Defendo oktató vagyok, megpróbálok röviden, lényegre törõen válaszolni: 1; az önvédelem mindig durva dolog, mert a támadó(k) nem fognak finomkodni 2; igen, lánynak is való, hozzánk is járnak lányok 3; ha teljesen kezdõ vagy, a legjobb, ha oktatót választasz, nem stílust, vagy rendszert 4; Magyarországon ma kettõ Defendo szervezet van, különbözõ oktatási elgondolással 5; reális oktatással fogsz reális önvédelmet tanulni 6; a küzdõsportok, és a harcmûvészetek nem önvédelmi rendszerek. Nem szabad õket egy kalap alá venni, én ezt 22 év tapasztalatával mondom 7; bármennyit is gondolkozol rajta, az lesz a legjobb, ha elmész egy tréningre, és kipróbálod. Sokan kezdtük így... :) Szép napot!
20:22-nek köszönöm a választ, az alapján amit találtam a defendóról korrektnek tûnik amit írtál.
20.22vok-20.41nek Igen, jártam a modern defendo verzióra 1 évet. Alapvetõen ökölvívó vagyok kíváncsiságból lementem megnézni és egy küzdõsporthoz képest valóban lájtos, de nekem az állóképességi része nagyon bejött. És igen, nincsen sparring.A küzdelem abból áll ott, hogy állsz a partnered meg pontütõvel a kezén elkezd gyepálni tiszta erõbõl az edzõ meg számol vissza 10tõl. 10mped van arra, hogy letipord akárhogyan. Az edzés felépítése meg ilyen- 1óra állóképességi edzés-ezt teljes végkimerülésig megy, nem ritka a róka. 1óra technikai edzés. és 1óra haladó technikai edzés.3 órás. Ja igen.Az ember pofáját nem verik szét, de a fojtás a rúgás az megy rendesen. Volt, hogy 1 hétig alig bírtam nyelni, mert rajtam mutatták be. Összefoglalva. Átlag ember ellen, vagy plenyóból meglepetésszerûen használható, plusz a sunyi, aljas technikákat is tanítanak amik okozhatnak meglepetést, pont ez a lényege a plenyó. De egy küzdõsportban jártas ember ellen, aki nem fog beengedni belharcolni, karkulcsolgatni az ellen nem fog mûködni, véleményem szerint.
Csomó csaj jár defendózni. Nem durva egyáltalán, viszont állóképességileg nagyon kemény. Ha félsz a bunyótól, akkor menj modern defendo-ra, abban nincs küzdelem. Ezen kívül más hatékony önvédelmi rendszer még a kézitusa.
A kérdező hozzászólása: régebben én is kick-boxoztam csak pont ez az amit te is írtál kedves elsõ hogy ott a kés meg ezek ellen nem tanultunk csak rúgások meg ütések :D am még nem tudom hogy mikor szeretnék bele kezdeni :S kicsit félek :$$ xd
Én azt mondom, bármilyen önvédelmi technikát szeretnél tanulni, elsõként nézd meg ki az edzõd. Nagyon sok önjelölt guru van, amit csinálnak látványos és hatékonynak tûnik, de amint kikerül a technika a steril edzõtermi környezetbõl semmit sem ér. Például krav-magában sok az önjelölt guru, youtube is tele van a videóikkal, amik látványosak, de semmit nem érnek, csak a normális oktatók és a krav-maga hírét rombolják vele. Defendóhoz nem értek, nem ismerem a magyarországi egyesületeket, de youtubon volt pár érdekes technika defendo címszó alatt a "guruktól", ami pl. kés ellen ha nem a tanítvány ment volna az edzõ ellen életveszélyes szerintem, értem ezalatt pl. azt, hogy alulról jövõ köríves szúrásnál könyök fölött blokkolt, így az alkar simán be tud hajolnia hasa felé reális támadásnál, persze a tanítvány nem késelte le a mester...
Én most a nyáron egy hónapig jártam DEFENDO-ra és az a véleményem hogy nagyon kellemes sport. Nem tudom melyik városban laksz, milyen közel van a hely, ahol szeretnél edzeni, de ha kickboxoltál akkor nem hiszem h nagyon megterhelõ lenne számodra. Vizsgázni nem kötelezõ tudtommal, ez számomra pozitívum, illetve h nem vernek agyon elsõre, hagyják h belerázódj. Nálunk heti 2szer egy óra az edzés, nagyjából fél óra bemelegítéssel (sima gimnasztikus és árnyékharc együtt) illetve fél óra rendes harccal.
egyáltalán nem baj, nem azért van, hogy megvédd magad? és nem durvák az önvédelmi sportok, benne is van a nevében, hogy ÖNvédelem.
20:22-es válaszoló hozzád lenne kérdésem, szeretném tágítani a látóköröm, és a kommentedbõl nekem úgy tûnik defendózol. 1. Mit értesz azalatt, hogy nincs küzdelem? És ha egy bokszoló, netán MMA-s támad rád akkor mi van? 2. Azt írod nem durva. Ez mit jelent, csak átveszitek a technikát és kész, nincs olyan hogy teljes erõbõl is kipróbáljátok pl. egy fojtásnál hogy tényleg ki tudsz-e szabadulni? Mert akkor honnan tudod, hogy teljes erejû, maximális gyorsaságú támadás ellen is jól oldod meg a technikát? Az utcán tiszta erõbõl ütnek, rúgnak, szúrnak.
Defendo talán egy fokkal jobb, mint a krav maga, de én erre sem bíznám az életem. Harcmûvészetekbõl össze lopott technikák egymásra hányva. Fél óra bemelegítés? Alaposak vagytok vagy csak nincs mit csinálni egy pörgõs bemelegítés 10 perc alatt meg kéne, hogy legyen. Egy jó edzõvel egy keleti harcmûvészet sokkal sokkal többet ér önvédelemben, mint ezek a nyugati összecsapott dolgok.
Merre fele mennél edzésekre? Mert esetleg mennék én is, ha a közelben van, elérhetõ áron. Én is kicsit félek egy új sportba belevágni, fõleg, hogy most sok idõt kihagytam. :$ 1. voltam 17/f
Ucsó nem jól gondolod. Védekezni, elmozogni, dukkingolni ökölvívó edzésen tanítanak meg. Defendoban ha a fenyegetõ beér ütõtávba, akkor támadás van, nincs védekezés, vagy elmozgás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!