Találatok a következő kifejezésre: Az baj nem járok (67 db)

Az baj, ha 11 és fél hós és még nem jár? Feláll már kapaszkodva+négykézlábozik, oldalra 1 lépést tesz. Mások már járnak

36. hétre született,a gyerekdoki azt mondta,hogy nem számít.

Legjobb válasz: dehogy baj! az se baj, ha csak másfél évesen indul el kapaszkodás nélkül!

dehogy baj! az se baj, ha csak másfél évesen indul el kapaszkodás nélkül!
Nekem pont most mondta a védõnõ, hogy 18 hónapos korig ráérnek járni. Az én babám 15 hónapos, de még csak pár lépést tesz egyedül. De úgy örül neki, tapsol meg sikongat! Én is meg voltam ijedve, mert körülöttünk is minden gyerek 10-12 hónapos korától jár. De azt mondta nekem a védõnõ, hogy nem baj.
Szia! Egyáltalán nincs lemaradva a babád. Az enyém 9 hósan állt fel 10 hósan kapaszkodva járt. Most figyelj! 11 hós volt amikor elkezdett mászni!! Éppen ma 13 hós, és tegnapelõtt indult el.
A gyerekek más és más ütemben fejlõdnek. Én 10 hónaposan indultam el, mig a hugim 15 hós koráig kizárólag mászva közlekedett, mégcsak nem is kapaszkodva lépegetett. Egyszer csak gondolt egyet felállt és elindult. Most a lányom szintén 10 hósan kezdett totyogni, úgy hogy hagytam had haladjon a maga tempójában, a nõvérem kisfia 13 hónapos és épp tegnap lépett elõször kettõt hármat, de még nagyon fél és sirva is fakadt. Szóval a babád nincs lekésve semmirõl, ne aggódj! Jó babázást!
Na, akkor még elõrébb van, mint az enyém, szintén 11, 5 hós, és még nem tud felállni sem! Nyugodj meg, semmi baja! :)
Az én lányom most múlt 11 hónapos és még csak egy két lépést megy és aztán leül, nincs még kedve többhöz, nem is erõltetem. Majd megindul, ha Õ is úgy akarja
Az enyém 14 hósan indult el egyedül.
11.fél hónaposan abszolút nem baj, sõt, a te babád a leírtak alapján nagyon ügyes. Az elsõ felállástól még akár 3-4 hónap is lehet az önálló elindulás (sõt néha több). Próbáld meg figyelmen kívül hagyni, hogy néha milyen szuper gyerekekrõl olvasni (akár itt is), az átlag gyerek 11.5 hónaposan még nem jár. Segítségként olvasd el ezt: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes
1. szabály: Sose nézd a másik gyerekét. :D Az én kislányom 13 hónaposan indult el. Ha megfelelõen fejlõdõ babát szeretnél, akkor kövesd az 1. szabályt, hagyd a maga sebességén haladni a gyerekedet, ne vezetgesd kézen "lógatva", mert akkor még nem kész a járásra. Még akkor sem, ha amúgy "kéri" a baba. Sokkal többet teszel a mozgásfejlõdéséért, ha hagyod, hogy ügyeskedjen önállóan - falnál, tárgyak mentén.
miért lenne baj, hogy egy még be nem töltött 1 éves baba nem jár??? én nem értem, hogy mostanában annyira siettetik a szülõk, a társadalom ezt a mozgás fejlõdést. elszomorító, mert akinek meg "le van maradva" a gyereke, állandóan stresszeli magát, meg hasonlítgatja a sok "zseni" gyerekhez a sajátját! Fogadd el, hogy neked ilyen a babád, ekkor- és ekkor csinál dolgokat, és gyönyörû, és okos, és a TIÉD!!! nekem is egy "lemaradt" babám volt, most már 3, 5 éves, de így utólag tudom, hogy egyáltalán nem kellett volna végig idegeskednem azt a gyönyörû baba korszakot. semmiben sem különbözik a társaitól, és soha senki még nem vágta a fejünkhöz, hogy jéééé ti csak 14 hósan indultatok el.
Az én babám is 11.5 hónapos. Õ kicsit több, mint egy hónapja bútorokba kapaszkodva közlekedik, és persze mászik. Tehát õ sem jár magától. És én nagyon büszke vagyok rá, mert szerintem nagyon ügyes. Én a magam részérõl nem hasonlítgatok más gyerekéhez, mert szerintem az hülyeség. Figyeld a saját babád, és szeresd õt nagyon, és légy rá büszke, mert a leírtak alapján õ is nagyon ügyes lehet!
Az unokaöcsém 2 évesen kezdett el járni vagyis szaladni, addig nagyon mászni sem akart csak ült és játszott, de nem a lustaság miatt, hanem mert ilyen fajta. Most 4 éves és németül, franciául, magyarul beszél. Az óviban pedig angolt fog tanulni. A lányom 16 hónapos és még Õ sem jár, de már németül majdnem jobban beszél mint én.
Szia. Csatlakozom a "ne aggódj" táborhoz. Példa: kislány 14 hós lesz a jövõ héten és még csak kézenfogva és bútorokba kapaszkodva megy, egyedül egy lépést sem. Én nem aggódom miatta! Ha elég erõs lesz, úgyis elindul. :)
Az én fiam 13 hósan indult el. Utána elesett és két hétig el sem engedte a kezemet. 13.5 hós volt amikor az utcán mmeglátott egy motort és újra elindult. 14 hós most, és azóta meg sem áll!
Nem baj, ne aggódj!!! Hallottam olyanról, hogy csak 16 hónapos korában kezdett el a baba járni, de állítólag még ez sem késõ!!
színmûvészeti fõiskola ajánlott.
Lehetsz, de magyarban nincsen nõi pankráció és itthon nem fizetik meg és azt hiszi minden debil itthon hogy ez csak megjátszás. Ha kimész akkor ott viszont erõs a mezõny.
Bocs, minden debil azthiszi, hogy nemmegjátszás, miközben, ha kicsit utánaolvasol, õk maguk is elmondják, hogy elõre megtervezett színészkedés... Nem a harcosokat veszik be, hanem a 200 kg s 2 m magas embereket... Most komolyan ez csak szinészked
és, annak is a legalja, ha karatézol, többre viheted, (nem csak az önvédelemre értem). Bocs a 2 részben leadott válaszért...
ha pankrátor akarsz lenni, akkor talán pankrátor edzésre kellene járnod. ha nem járnál semmire elõtte, akkor a tested, állóképességed edzetlen maradna, ami hátrány minden sportban. és vannak magyar pankrátor csajok, rendszeresen fel is lépnek. http://www.youtube.com/watch?v=YZ1IWNRT9Bs itt az edzés http://www.hcw.hu/node/4
A pankrátorok keményen edzenek ám xDDÐDDDDDD
Színészkedés jah... De olyan k*rva profinak kell lenned mivel a színészkedéstõl olyan könnyen lehet sérülni, hogy az nem igaz...

Ha szinte minden nap járok kondiba, de sok-sok kardiót csinálok, futok, lépcőzök ilyenek, az baj ha nem iszom fehérje turmixot?

sajnos nincs rá pénzem, nem ártok magamnak ezzel? a táplálkozásom fehérjedúsnak mondható, de sajnos pénzem nincs h ilyen fehérjeporokat vegyek :( 23 éves lány vagyok

Legjobb válasz: Bajnak, nem baj, ha megvan azért a fehérje és szénhidrát mennyiség az étrendbõl, de edzés után elõnyösebb lenne a protein turmix.

Bajnak, nem baj, ha megvan azért a fehérje és szénhidrát mennyiség az étrendbõl, de edzés után elõnyösebb lenne a protein turmix.
Nem a fehérjeturmix hiánya a baj, hanem szerintem túl sokat edzel, és az nem biztos, hogy jó.Mondjuk mit jelent a majdnem minden nap?
A kérdező hozzászólása: hát olyan heti négy alaklom. :) de szétszórva pl: hétfõ kedd, csütörtök, vasárnap. amikor hogy van rá idõ
és milyen alaklod lett tõle?;-) A heti négy végül is nem sok, csak jó lenne pihenõnapot tartani két edzés között.meg egy edzésen elég fél-3/4 óra kardió, ne hajtsd szét magad, teljesen fölösleges.
A kérdező hozzászólása: értem :) fogyókura mellé mozgás, egy hónap alatt 5 kg-t fogytam :)
Az jó, reális, csak így tovább!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)


Nem baj, minden ember más és más, nem vagyunk egyformák, néha hál' istennek :D
Csak meg szeretnem kerdezni, hogy voltal e mar orvosnal?Ha igen mikor?Mert en is 7 hetes leszek es nem latjak a babamat.Ma megyek megint remelem minden rendben lesz.A melleim nekem is duzzadtak de nem annyira mint az elejen.Pisilni gyakran jarok, es szinte minden nap faj a hasam alja mint mikor meg akarna jonni.
Szerintem ezek természetes velejárói a terhességnek, persze egy terhesség sem egyforma! Én is ugyanígy voltam, de az orvos megnyugtatott: változik a tested, nyúlnak a méh tartószalagjai, stb. Nekem még menzesz-féle görcseim is voltak néha. A gyakori pisilés a mai napig jellemzõ! Azért mindenképpp említsd majd meg ezeket az orvosodnak is, de ne aggódj!Boldog babavárást! Egy 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál, 5 hetes pár napos voltam!Látta a babát mondta h minden rendben és most csak a 12 hetes ultr megyek elötte semmi meg vérvizs.küld 12 hetesen!

3 éves kislányom, ha még nagyon nem játszik más gyerekkekel az baj? Járunk játszótérre, de ő csak figyeli a többi kisgyereket, de úgy még nem akar velünk együtt játszani. Inkább velem játszik csak! Nem bölcsis!

Legjobb válasz: Nem baj, teljesen normális. Ebben a korban többnyire csak egymás mellett játszanak a gyerekek, csak felületes szemlélõnek tûnik úgy, hogy együtt játszanak. Viszont gyakran utánozzák egymást. Egy elindul négykézláb ugatva, és két percen belül még 5 gyerek kutyává változik.

Nem baj, teljesen normális. Ebben a korban többnyire csak egymás mellett játszanak a gyerekek, csak felületes szemlélõnek tûnik úgy, hogy együtt játszanak. Viszont gyakran utánozzák egymást. Egy elindul négykézláb ugatva, és két percen belül még 5 gyerek kutyává változik.
Enyém is 3 múlt, két hónapja. Õ bölcsis. Mégse játszik a többi gyerekkel, csak mellettük.
Az én kisfiam is igy volt!(tesóval játszott csak) A nagyobbik jár oviba, igy öt is beirattam mert is jobb volt a beszoktatás mind a ketõõnek! Azóta játszik az oviba mindenkivel :)
Ne aggódj ez majd kialakul oviban majd más lesz a helyzet biztos vagyok benne!

Az baj ha a csaj akivel járok folyton azt hisz hogy szakitani akarok vele vagy haragszok rá ha fél napig nem beszélünk?

15/F

Legjobb válasz: Nem baj. Lehet, hogy önbizalom és egy kissé szeretethiányos. Picit törõdj vele többet..talán.

Nem baj. Lehet, hogy önbizalom és egy kissé szeretethiányos. Picit törõdj vele többet..talán.
A kérdező hozzászólása: az a gond hogy ha már nyáronezt csinálja akk mit fog csinálni a suli közben mert kollégista vok?
én is szoktam azt hinni h szakítani akar a barátom. najó, nem fél nap miatt. de mindig megnyugtat h szeret. minden nap, mikor nem találkozunk ír sms-t h szeret. am szerintem én is idegesítem egy picit õt, úgyhogy inkább visszafogom magam. am ha magától nem veszi észre h zavar téged (mint én észrevettem)akk szólj neki h ne aggódjon, mert szereted.
ez kóros szerintem. nekem is vannak ilyen ismerõseim. késõbb csak rosszabb lesz, ha nem csinálsz valamit. ha szereted, akkor mondd meg neki, hogy változtasson ezen, és ne magyarázzon bele mindenféle hülyeséget, ha nem szereted, akkor meg tedd lapátra, hadd legyen egyszer igaz, amit állandóan képzel :D

Elkezdtem edzeni súlyozni stb és ugye ez izomlázzal jár és úgy edzek hogy egyiknap edzek másnap pihen azt megint edzek megint pihenek és ha nem múlik el a izomláz arra ráedzhetek nem lesz semmi baj nem?

Legjobb válasz: Ne edz rá arra az izomcsoportra amíg el nem múlik az izomlázad. Egy átlagos edzésterv 3-4 napos, vagyis a 4-5. nap már azt edzed amit az elsõ napon. Ha mindenhol tartasz szünetet, akkor több mint egy hét múlva fogsz visszatérni ugyanahhoz az izomcsoportokhoz, tehát szerintem nem is kellene mindenhol szünetet tartani. Keress egy edzéstervet.

Ne edz rá arra az izomcsoportra amíg el nem múlik az izomlázad. Egy átlagos edzésterv 3-4 napos, vagyis a 4-5. nap már azt edzed amit az elsõ napon. Ha mindenhol tartasz szünetet, akkor több mint egy hét múlva fogsz visszatérni ugyanahhoz az izomcsoportokhoz, tehát szerintem nem is kellene mindenhol szünetet tartani. Keress egy edzéstervet.
Ne higgy annak aki azt mondja, hogy izomlázra kell edzeni.Ha izomlázad van az azt jelenti, hogy az adott testrésszett keményen megdolgoztattad.Ha most kezdted akkor nem csoda. Pihenj addig ameddig már nem érzed az izomlázat az adott testrészben.

Mi van velem? Amióta meghalt a tengerimalacom decemberben egyszerűen nem tudom mi bajom van. Nem járok társaságba nem is szeretnék, egyre több elméletet gyártok a halálról, és az otthonomat nem érzem otthonomnak.

Felvetettem már az ötletet hogy megkérdezzem anyát hogy ne költözzünk-e el de nem tudom hogy akkor jobban érezném e-e magam. Mert amúgy szeptemberben költöztünk a mostani helyre és fél év alatt még 2 háziállatom meghalt. Szerintetek a költözés jó lenne?

Legjobb válasz: szerintem kapásból megviselt a költözés. új hely, barátok, és környezet. és ezt még tetõzte az, hogy elveszítetted háziállataidat. de semmi féle képpen ne költözzetek el, mert az otthon, azért lesz az, mert rengeteg öröm és sajnos bánatot élhetsz meg ott. És az, hogy elpusztultak, sok dolog miatt lehet. ha ugyan ott vetted õket, akkor lehet egy vírus is, amit ott kaptak el, és az végzett velük. valószínûleg most találkoztaál elõször az elmúlással, és ezért érint meg olyan mélyen ez a dolog. És tudod,: A felhõk fölött mindig süt a nap. :D

szerintem kapásból megviselt a költözés. új hely, barátok, és környezet. és ezt még tetõzte az, hogy elveszítetted háziállataidat. de semmi féle képpen ne költözzetek el, mert az otthon, azért lesz az, mert rengeteg öröm és sajnos bánatot élhetsz meg ott. És az, hogy elpusztultak, sok dolog miatt lehet. ha ugyan ott vetted õket, akkor lehet egy vírus is, amit ott kaptak el, és az végzett velük. valószínûleg most találkoztaál elõször az elmúlással, és ezért érint meg olyan mélyen ez a dolog. És tudod, : A felhõk fölött mindig süt a nap. :D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: semmi baj és köszi a többi választ is!
Egy egészséges lelkületû embert ennyire nem vághat oda egy tengerimalac halála, ne haragudj! Õ volt talán az egyetlen társad? Miért nem veszel azonnal egy másikat? Kutyaharapást szõrével... Ezt kell tenned és szépen rendbe jössz. Ha meg nem, nagy a baj nálad.
A kérdező hozzászólása: nem még akkor vettem egy másikat és nagyon szeretem de nem is biztos hogy azért van csak valahogy attól kezdve kezdõdött.
Nahát nemcsak énvagyok 1edül ezzel.. nekem meghalt 2 kedves kis hörcsögöm<3 utána rá 2évvel a tengerimalacom nagyon szerettem szinte õ volt a mindenem, azóta 1edül érzem magam másikat nem akarok venni mert megint csak fájna az elvesztése és azt meg nem akarom ez megrendített és nem is kívánom a társaságot sehol semmikor. suliban is muszáj beszélgetnem a többiekkel merthát mégiscsak közösség de am nuku buli, csavargás 18/F
00:58-as vagyok, bocs a hibákért, remélem érhetõ volt, de már én is fáradt vagyok, néha melléütök-sorry.

8 honapos dobermannomat nem merem elengedni a porazrol mert utana fut valakinek. Ha kiviszem oda ahol kevesen jarnak es elengedem mindig azt lesem nem e jon valaki, nehogy valami baj legyen. Mit lehet tenni ez ellen?

Legjobb válasz: Most 8 hónapos korában már mindenképp a kutyasulit javasolnám. Sok mindent kell korrigálni, amit eddig nem tanult meg a kutyád és nem hiszem, hogy ez otthon sikerülne. Az alapengedelmesség, az ül, fekszik, marad-on kívül a behívást is tartalmazza. Ezek a legfontosabb dolgok, amit a kutyádnak - a saját érdekében is - tudnia KELL. (Gondolj arra, hogy egy autó elé rohanna, de te nem tudod visszahívni, egy gyerekhez közeledik és te nem tudod azonnal leültetni...) Hidd el neked is sokkal nyugisabb és kényelmesebb lesz, úgy ahogy a kutyának is biztonságosabb.

Most 8 hónapos korában már mindenképp a kutyasulit javasolnám. Sok mindent kell korrigálni, amit eddig nem tanult meg a kutyád és nem hiszem, hogy ez otthon sikerülne. Az alapengedelmesség, az ül, fekszik, marad-on kívül a behívást is tartalmazza. Ezek a legfontosabb dolgok, amit a kutyádnak - a saját érdekében is - tudnia KELL. (Gondolj arra, hogy egy autó elé rohanna, de te nem tudod visszahívni, egy gyerekhez közeledik és te nem tudod azonnal leültetni...) Hidd el neked is sokkal nyugisabb és kényelmesebb lesz, úgy ahogy a kutyának is biztonságosabb.
Alapengedelmességre nevelni, illetve tisztázni a rangsort. Elõször is: tudnia kell, hogy te vagy a falkavezér (falkavezért eszik elõször, megy ki az ajtón elõször, dönti el, hogy sétánál merre lesz az út, hogy mikor kell támadni és azt befejezni) Ha ez megvan, elkezdheted alapengedelmességre nevelni. Ezt egyedül sem nehéz megcsinálni, de jó választás a kutyaiskola is. Itt többek közt megtanulja kutyád a behívást (ha elrohanna akkor is vissza tudnád hívni) illetve más kutyákkal, emberekkel való semlegességet. Ha kérdésed van, vagy segítségre lenne szükséged, írj nyugodtan privátot.
Õ ugyanaz aki harapdál ha fûre lépsz? mert akkor egyértelmûen nevelési probléma van, eddig nem sikerült a kutya fölé helyezned magad, . Sajnos így nem is fog rád hallgatni. Ezért nem szoktuk ajánlani bárkinek ezt a fajtát, mert kell hozzá egy alap dominancia, hogy ne keljen mindig azon kínlódni hogy fõnök legyél.
8 hónaposan még elég könnyen át lehet nevelni. Az elsõ nagyon jól leírta, amúgy keress rá neten. Egyébként nem mind1 hogy fut utána valakinek. Támad vagy csak szagol? Mert az én mindig hagyom a kutyámnak, hogy odamenjen másokhoz és megszagolja a járókelõket, önmagában azzal nincs is semmi gond amíg ne szalad ezért a szórakozásért át egy úton. Nem igazán értem miért írod, hogy baj lenne? Agresszív a kutyád?
A kutyám megfelelõ szocializációjához ilyen korban (8 hónapos õ is) hozzá tartozik, hogy megismerjen a különbözõ embertípusokat és a reakcióikat. Természetesen ez sem fog örökké tartani. Egyébként igazad van neked is csak félreértettél kicsit.
Visszaélsz vele, hogy nem merik elküldeni? És nyolc hónaposan (ha jól emlékszem ennyit mondtál) már nem engedi magához az embereket? Érdekes, ahhoz kicsit fiatal... És ha nem engedi oda, akkor kihez akar odasétálni szimatolni, na meg ha nem engedi oda, akkor honnan vagy benne biztos, hogy barátságos? Ez így nem logikus... Nem kérdezõnek válaszolunk de talán õ is tanulhat belõle, mert õ legalább tudja, hogy a kutyát nem lehet akárkihez odaengedni. Én sem nyitok vitát, nem jogos, hogy a kutyád bárkihez odaengeded, és csak akkor hívod el, amikor látod, hogy nem tetszik másnak... Fõleg ha õrzõvédõ fajtád van, akkor nem lehet visszélni evvel. Fordítva kell csinálni és ez nem kérdés. Ahhoz szabad csak odaengegni aki akarja!
A kérdező hozzászólása: Ez ugyanaz a Dobi aki harapdal es masok is mondtak h. mas kutyat vegyek de nem fogok olyat venni ami nem tetszik. Napi 4 orat vele vagyok most hogy jo ido van meg tobbet is es meg ugylatszik sokat kell tanulnom. Azert kossz a valaszokat.
Én nem azt mondtam hogy nem engedi oda az embert, simogatni nem hagyja magát, kivétel akit ismer és aki kutyával van. Nem a fajtájával élek vissza, ha yorkim lenne az is mehetne kószálni.
Kedves kérdezõ! Nagyon jól látod a dolgot, "sokat kell tanulnom" és ez már fél siker! Igen, a legfontosabb, hogy a gazdinak kell tudnia a kutyanevelés alapszabályait és akkor nevelheti a kutyáját. Bár a legjobb megoldás a kutyaiskola, ahol a kutyád megtanulhatja a többi emberrel, többi kutyával való viselkedés szabályait és a hozzá értõk válaszolhatnak a kérdéseidre, tanácsokat adhatnak, ha ez mégse megy, akkor olvass több kutyaneveléssel foglalkozó könyvet, és ha te megtanultad, akkor meg fogod tudni tanítani a kutyádnak is.
Hát érdekesen gondolkodsz... Még sosem hallottam, hogy helyes lenne, ha csak úgy kószálhat a kutyád a szocializációja érdekében, sõt még olvastam is arról amit beszéltem, dehát te tudod... Csak aztán nehogy valaki emiatt utálja mégjobban a kutyákat, vagy nehogy valami baja legyen a kutyádnak, mert nem biztos, hogy mindenki fél tõle (tapasztalat). Egyébként az én kutyáim is különbséget tesznek a kutyával és a kutya nélkül megjelenõ személyeken, a kutyával megjelenõk elõnyére... Ezt még más kutyánál nem láttam. A kedves kérdezõnek, meg én is ajánlom a kutyasulit! :) És nehogy meggondold magad, a dobermann egy nagyon gyönyörû és okos kutya!
Örzõ-védõ fajta. Nem engedi, hogy megsimogassák. Épp azért szoktatom idegenekhez, hogy késõbb ne legyen belõle gond. Más részrõl pedig, ha látom valakin, hogy közömbös a kutyával vagy negatívan reagál akkor visszahívom. Belerúgni nem mernek:DDD Amúgy meg én törném el a lábát... És ne írd, hogy nem jogos. Nem vitatkozásba keztem bele. Fõként a kérdezõ részére írom le ezeket, attól függetlenül, hogy a te hozzászólásodra válaszolok, nem a kérdésre.
Nekem 3 kutyám van, nem sok emberhez engedem oda, mert ne fogdossák idegenek, másrészt meg nem akarom, hogy mindenkit imádjanak... Érdekes módon nem félnek senkitõl, és nem antiszociálisak...
Hát nem tudom, hogy milyen gazda vagy, természetes, hogy a kutya az elsõ, nem egy idegen ember, de másnak is vannak jogai, pl. hogy õ nem akarja, hogy egy idegen kutya odamenjen hozzá. És csak addig csinálhatsz amit akarsz, amíg másnak nem ártassz... Most komolyan csak úgy bárkihez odaszaladgál? Az nem érdekel, hogy más ember nem akarja? Lehet, hogy jó gazda vagy, de aztán majd egyszer valaki belerúg a szegény kutyádba, mert neki joga van hozzá, hogy eldöntse, akar-e ismerkedni egy idegen kutyával... És akkor nem azt fogják mondani, hogy neked volt igazad, hanem annak aki a kutyádba rúgott... Miért nem tartod tiszteletben, valaki fél a kutyáktól!? Attól még nem sérülnek a kutyád érdekei. Attól meg nem lesz antiszociális, hogy nem megy oda minden emberhez, csak a családtagokhoz, barátokhoz, kutyaiskolába, stb... Aki nem ismeri a kutyákat, az nem fogja tudni, hogy a tiéd nem harapni akar csak barátkozni, fõleg ha fél is tõlük, és neked mint kutyásnak ezt tudnod kéne!
Persze hogy nem írtam mert nem is úgy van. Én a kutyám érdekeit tartom elsõ sorban szem elõtt. Biztosan nagggyon rossz gazda vagyok..
Azt írtad oda, hogy bárkihez odaengeded, hogy megszimatolja. Azt nem írtad, hogy persze aki megengedi, és nem csak úgy odafutkározhat szimatolni egy idegen járókelõhöz aki arra megy épp...
bocs 11.23-as
11.13-as! "Mert az én mindig hagyom a kutyámnak, hogy odamenjen másokhoz és megszagolja a járókelõket" Tudod nem mindenki kedveli, hogy egy idegen kutya csak úgy odaszaladgál másokhoz! Én sem szeretem. Három kutyám van, kutyázok komolyan, de más kutyája ne jöjjön oda csak úgy, még megszimatolni sem. Majd akkor ha szóba elegyedek a gazdájával, meg a kutyáim is... Ilyen dolgok miatt utálják sokan a kutyásokat... Vannak akik félnek a kutyáktól, fõleg ha dobermann... És akik félnek, meg tapasztalatlanok, azok nem tudják, hogy most harapni akar-e vagy csak szimattolni! A kutya ne menjen oda senkihez szimatolni se, majd ha az illetõ megengedi... Azt pedig nem kéne csinálni, hogy minden embert megkérdezel, odamehet-e a kutyád, mert õneki engeded mindenki szimtolását.
*bocsi a helyesírási hibákért és az érthetetlenségért:D
Szia MIndenkepp vidd el kutyaiskolaba, minden kutyat erdemes, de a dobermannt mindenkepp, nem azert mert vad, hanem mert iszonyatosan inteligens es le kell foglalni az inteligenciajat. Masreszt nagy karokat tud okozni. Masik nagyon fontos ok az a dominanciara valo hajlam a kutyanal, nem konnyu ezt kezelni, foleg a magas inteligenciaja miatt. A kutya most kamaszodik es keresi a hatarait ez 1, 5 eves koraig eltart eddig komplett idiota lehet (tapasztalatbol mondom). Nagyon fontos, hogy mindenki a csaladbol foglalkozzon a kutyaval, jarjon vele a kutyaiskolaba, mert mindekinek kulon le kell dominalnia a kutyat. Nem egy esetrol hallottam es edesanyam is jelezte, hogy a gazdi (esetemben az en) szemelyes targyait nem tudtak elvenni a kutya mellol. A nadragomat nem tudtak kimosni, mert a kutya nem engedte. Ha egy jo es problemamentes kapcsolatot akarsz fordulj szakemberhez. Amint a dominanciat lekezelitek nagyon konnyu megtalalni a motivacios eszkozt amivel ezt a fajtat barmire betanithatod. Annyira inteligens, hogy szamara idegen osztonu munkakra is betanithato pl tereles, vadaszmunka igaz ezekhez elegge kell erteni a kutyakikepzeshez. Ajanlanam ha budapesti vagy a Nepszigeti kutyaiskolat nem olcsok, de nagyon jo a modszeruk. Zalaegerszegen mi is ezt hasznaljuk. De mindenkepp ajanlom lepj kapcsolatba veluk ha mashol is laksz mert tudnak ajanlani neked a kornyeken jo kutyasulit.

Sajna az új (használt) autóm átíratására pont akkorra lesz meg a pénzem, amikor az utolsó nap jár le az adásvételitől számított 15 nap. Ez még nem is lenne baj, de pont aug. 20., amikor nincsenek az okmányirodában. Mit tehetnék az átíratás ügyében?

Mit csináljak? Ráadásul minderre most döbbentem rá, amikor az utolsó nyitvatartási nap lejárt (holnap nincs üf-fogadás...). Tudom, szívás, de nincs valakinek valami épít? jelleg? ötlete?

Legjobb válasz: Nem veszik az okmányirodán "vérkomolyan" a határidõt, én egy hetet csúsztam, nem szóltak semmit, ne izgulj. Egyébként szerintem nem 15 naptári napról van szó, hanem munkanapról, akkor meg idõben vagy!

Nem veszik az okmányirodán "vérkomolyan" a határidõt, én egy hetet csúsztam, nem szóltak semmit, ne izgulj. Egyébként szerintem nem 15 naptári napról van szó, hanem munkanapról, akkor meg idõben vagy!
Csak akkor baj ha a rendõr kap el.Az okmányirodán nem szólnak érte
Ugyan már túl vagyunk aug. 20-án, úgyhogy közben biztos kiderült a válasz, de ha egy határidõ munkaszüneti napra esik, akkor az azt követõ munkanapra tolódik a határidõ, azaz ha ma voltál okm.ir.-ban, akkor semmi gond.
Kedves harmadik, ezt írta az elsõ!
A 3. vagyok. Nem, az 1. nem ezt írta, hanem h. szerinte nem 15 naptári, hanem 15 munkanap a határidõ. Amit én írtam, az arról szól, hogy ha 15 naptári nap is az, akkor az hiába esne aug. 20-ra, ilyenkor a köv. munkanap az, tehát jelen esetben 16 naptári nap lesz.
sajna az átírásnál naptári napot néznek nem munkanapot.engem tavaly megfogott a rendõr mert túlléptem és bevonta a forgalmit.ilyenkor még kaptam egy szerelmeslevelet is mellékelve egy 20000ft-os csekket hozzá.a rendõrök nagyon harapnak rá vigyázz!az okmányirodában nem vészesek az ilyen dolgok.nekik a pénz számít csak.nem büntetnek ezért mert csúszol kicsit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!