Találatok a következő kifejezésre: Az baj még nem érzek (72 db)

Az baj, ha nem érzem még magam anyának? Attól mégha a világra jön jó anya leszek? Meg fogok tudni neki csinálni mindent? (szoptatás, pelenkázás, altatás)? (31km)

Legjobb válasz: Sokan vannak hasonló helyzetben és csodálatos anyukák lesznek. Hidd el, a Te babádnak Te leszel a legjobb anyukája és csakis rád lesz szüksége. Aki még nem pelenkázott, szoptatott, altatott, és nem ölelt saját gyermeket, az nem tudhatja milyen érzés és hogy kell csinálni. De ezek tanult dolgok, az elején minden friss anyuka elveszett és tanácstalan, nem kell megijedni az érzéstõl. Viszont nagyon sokat tehetsz, hogy alapozd ezt a jövõbeli tudást: beiratkozhatsz egy szülésfelkészítõ tanfolyamra, ami segíti a ráhangolódást (van egy ingyenes online: www.maternet.hu - itt pelenkázást, altatást is lehet elméletben tanulni) olvashatsz a szoptatásról, ami szintén egy tanult folyamat anyukának és babának egyaránt ( egy hiteles forrás, késõbbi segítség-lehetõséggel a www.lll.hu a La Leche Liga honlapja) Ha tályékozottan vágsz bele, magabiztosabb leszel, ha magabiztosabb leszel, akkor könnyebben és gyorsabban megy majd az összeszokás és összehangolódás. Már az is, hogy feltetted ezt a kérdést azt jelenti, hogy nem hagy hidegen a dolog és bizonyára még rengeteg megválaszolatlan kérdés van benned. Sok sikert a tisztázásukra és nagyon sok örömöt kívánok a kisbabádban!

Sokan vannak hasonló helyzetben és csodálatos anyukák lesznek. Hidd el, a Te babádnak Te leszel a legjobb anyukája és csakis rád lesz szüksége. Aki még nem pelenkázott, szoptatott, altatott, és nem ölelt saját gyermeket, az nem tudhatja milyen érzés és hogy kell csinálni. De ezek tanult dolgok, az elején minden friss anyuka elveszett és tanácstalan, nem kell megijedni az érzéstõl. Viszont nagyon sokat tehetsz, hogy alapozd ezt a jövõbeli tudást: beiratkozhatsz egy szülésfelkészítõ tanfolyamra, ami segíti a ráhangolódást (van egy ingyenes online: http://www.maternet.hu - itt pelenkázást, altatást is lehet elméletben tanulni) olvashatsz a szoptatásról, ami szintén egy tanult folyamat anyukának és babának egyaránt ( egy hiteles forrás, késõbbi segítség-lehetõséggel a http://www.lll.hu a La Leche Liga honlapja) Ha tályékozottan vágsz bele, magabiztosabb leszel, ha magabiztosabb leszel, akkor könnyebben és gyorsabban megy majd az összeszokás és összehangolódás. Már az is, hogy feltetted ezt a kérdést azt jelenti, hogy nem hagy hidegen a dolog és bizonyára még rengeteg megválaszolatlan kérdés van benned. Sok sikert a tisztázásukra és nagyon sok örömöt kívánok a kisbabádban!
semmi baj ezzel hogy még nincsenek anyai ösztöneid.én a 27 hetes vagyok és nekem sincs, a barátnõm kisfia hat hónapos, és õ mondta hogy amíg nem szült meg, addig neki sem volt, úgyhogy ezzel semmi baj sincs.
Nem tudom, hogy milyen érzés az, ha anyának érzi magát egy nõ... biztos Te is aggódsz, hogy minden rendben legyen, örülsz, ha mocorog, de ha fáj, mert éppen úgy mozdul, akkor persze nem szép gondolataid vannak. Legalább is nekem ilyenkor nincsenek:-) Nyûg a lábdagadás, a hízás..stb. De ettõl még anyaként gondolkodsz, mert úgy csinálod most is, hogy neki jó legyen, hogy neki semmi baja ne legyen...stb. Szerintem ez az anyai érzés, vagy legalább is ez is a része. Ha megszületik, akkor pedig nem lesz idõd ezen gondolkodni, mert mindennek jönnie kell magától, és ha kell is segítség, mindent meg fogsz tudni csinálni! Minden jót! (27 hetes mami)
Amikor a babánkat vártam, babalátogatóban voltunk egy barátunknál. Õ akkor azt mondta, hogy mikor megszületett a gyerekük és elvitték volna tõlük nem is igazán zavarta volna. Nem hittem el, sõt. És tényleg így van. Csak ezt nem illik kimondani és sok kismamának szerintem pont ezért van depressziója, mert azt hiszi csak õ érez így. Szerintem idõ kell hozzá, hogy megismerd a babádat és megszeressétek egymást.A szülés (lehet, hogy másnak csodálatos élmény), de engem letaglózott, nem a fájdalom, mert császáros voltam, hanem az egész. Az elsõ két napban bennem is kavarogtak az érzések, de aztán helyére került minden. Egyébként a baba sem érez másként, azt olvastam, kilenc hónapra van szüksége, addig csak alény vagy aki segíti az õ életben maradását.Nem emlékszem mikor volt. sajnos, amikor valóban este szoptatás után láttam a hálát a szemében a gondoskodásért. Az valóban fantasztikus pillanat volt. Életem legszebb pillanata. Ne aggódj, menni fog minden.
Miért ne lennél jó anya? Én sem tudtam beszélni hozzá még 4 hós korába sem, de attól jó anya vagyok:.) Ha megszületik, változnak ezek a dolgok.
Most egy kicsit én is megkönnyebbültem, majdnem kiírtam az elõbb egy hasonló kérdést...

21hét+1napos vagyok, ikreket várok. Baj az, ha még nem érzem őket mozogni?

Mind a kórházi, mind a magándoki által végzett uh-on mozognak a kis pocaklakóim (minden uh vizsgálaton másként állnak, tehát folyamatosan forognak bent), de én nem érzek bel?le semmit.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom ikreknél hogy mûködik, de a barátnõm a 9 hónap alatt 1x érezte, hogy csuklott a babája, azonkívü még egy apró rebbenést sem. Mégis egészséges kisfia született.

Szia! Nem tudom ikreknél hogy mûködik, de a barátnõm a 9 hónap alatt 1x érezte, hogy csuklott a babája, azonkívü még egy apró rebbenést sem. Mégis egészséges kisfia született.
az ikerbabák kicsit kisebben fejlõdnek, mint az egyesek, mert ketten nem annyira férnek el.. egy-két hét és érezni fogod. Ne aggódj, ha az uh-n mozognak ninc semmi gond. Lehet hogy vastag a hasfalad és azmiatt nem érzed még. Ha esetleg nem érzed egy hét múlva sem akkor kérdezd meg a dokidat, hogy miért lehet ez. Ne aggódj, , szép babavárást.
Szia! Szerintem sincs okod rosszra gondolni, hiszen akinek egy babája van, az is sokszor csak ebben a terhességi idõben érzi elõször a mozgolódást. Õk meg ketten vannak, lehet, hogy nem is tudnak még olyan erõteljesen rugdalózni. Valószínû kisebbek is, mint az "egykék". (Én egy nappal megelõztelek, 21+2 napos vagyok) :)

17 h1tes vagyok a második babámmal. Nagyon ritkán érzek valamit a hasamba. Nem baj az ha még nem nagyon érzem még a babámat?

Van otthon olyan készülékem amin hallom a szívhangját,viszont az els? terhességem alatt sokkal jobban és hangosabban halottam,mint most.A férjem azt mondja valószín?,hogy mélyen van a baba,azért hallom olyan halkan,hát nem tudom.Nektek mi a véleményetek err?l?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy ritkán érzed a babádat, még nagyon az elején vagy. Én 16 hetesen éreztem elõször egyértelmû mozgásokat, de nem folyamatosan,kisebb kihagyásokkal. Van, aki csak 20 hetesen érez elõször valamit. A szívhangot én is hallgattam, nem volt mindig jól hallható, elõfordult, hogy tompábban szólt, attól függõen, hogy hol volt éppen a kicsi, vagyis merre fordult. Nincs okod aggódni, minden rendben nálatok! Boldog babavárást! 8 hós kisfiú anyucija

Szia! Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy ritkán érzed a babádat, még nagyon az elején vagy. Én 16 hetesen éreztem elõször egyértelmû mozgásokat, de nem folyamatosan, kisebb kihagyásokkal. Van, aki csak 20 hetesen érez elõször valamit. A szívhangot én is hallgattam, nem volt mindig jól hallható, elõfordult, hogy tompábban szólt, attól függõen, hogy hol volt éppen a kicsi, vagyis merre fordult. Nincs okod aggódni, minden rendben nálatok! Boldog babavárást! 8 hós kisfiú anyucija
szia Mintha én írtam volna a soraidat...:) Én is hallgatom a szívét és néha olyan erõs mintha nagyon közel lenne, máskor meg hallani a gyors pulzálásban sztem mást is és külön-külön akkor nem lehet fogni a szívhangot csak ezzel a másfajta hanggal együtt.De ha csak így hallod nincs gond ne aggódj, csak másképp fekszik , meg lehet nagyon belül is van.Nekem pl.a lepény a hátsó falon van, azt olvastam, h igy nehezebben érezni a mozgást, de azért már ha vmit érzel akkor az õ volt! Én is már éreztem a mozgását, de tegnap óta semmi, viszont tudom, h okés , mert hallani õt:) Most már nem kell sokat várni, h naponta jelentkezzen és neked is igy lesz!! Ne aggódj, kirúgják majd még az oldalunkat:) szia
Ne izgulj, nincs semmi baj! Én 16 hetesen éreztem elõször a babust , utána szinte semmi hetekig . Akkor azt gondoltam , hogy biztos nem is Õt éreztem , de utólag rájöttem , hogy de igen . 19+2 hetesen az ultrahangon kérdeztem, hogy baj e hogy még nem nagyon érzem , azt mondták , hogy egyáltalán nem baj . Mintha a kicsim meg akart volna nyugtatni , na attól a naptól kezdve érzem minden nap az én Drágámat. Minden rendben veletek is biztosan.


Az baj, ha majdnem 16 hetesen még nem érzem a baba mozgását?

Legjobb válasz: Nem baj.Van aki 20 hetesen érzi elõször. A vékonyabb anyukák ált.hamarabb érzik a babát.

Nem baj.Van aki 20 hetesen érzi elõször. A vékonyabb anyukák ált.hamarabb érzik a babát.
dehogy!! én 21 hetesen éreztem elõször, azelõtt találgattam csak, hogy na, vajon ez az volt-e.. de igazán határozottan mondom, csak 21 hetesen. ne aggódj! 26 hkm
Nem, nem baj! Van aki késõbb érzi, fõleg az elsõ babát! Az érzékelhetõsége függ, a testalkatodtól, a tapadás helyétõl... 35 hkm
en 17 hetesen ereztem eloszor es eleinte nem is voltam biztos benne hogy az. van aki kesobb erzi van aki elobb ez egyenfuggo.
Én is 16 hetes vagyok, elsõ babámat várom és még én sem éreztem a picur mozgását!

érzem a babát meg minden de az baj ha nem minden nap mozog aktivan? Például tegnap alig mozgot! Az baj?

Legjobb válasz: jó lenne tudni hány hetes vagy amúgy.. nem elõírás hogy úgy rugdosson hogy kirúgja az oldalad mozog õ annyit amennyit kell és szeretne vannak aktív, és lustább babák is. nem baj amúgy. de ha mégis alig érzed és lesz hogy szinte semmit se mozog napokig nyugodtan kérj UH. !

jó lenne tudni hány hetes vagy amúgy.. nem elõírás hogy úgy rugdosson hogy kirúgja az oldalad mozog õ annyit amennyit kell és szeretne vannak aktív, és lustább babák is. nem baj amúgy. de ha mégis alig érzed és lesz hogy szinte semmit se mozog napokig nyugodtan kérj UH. !
Hány hetes vagy? Én 20. hétben vagyok, napjában 3-5 alkalommal bulizik a baba, akkor nagyon érezni, de közben semmi. Minél nagyobb, annál többet kell mozognia, de van, hogy a frontok miatt kevésbé aktív.
A kérdező hozzászólása: szijasztok 24 hetes leszek holnap de nem érzem h annyira ficánkolna
szia elsõ vagyok :) nekem ebben az idõben volt hogy 10 napig meg se moccant már tiszta ideg voltam aztán egyszer csak beindult és onnantól minden nap éreztem õt ha nem is aktívan ne aggódj eljön az az idõ is amikor majd lerúgja a veséd.
Tudni kell, hogy a frontok nagyon megviselik a babákat is. A védõnõm szerint ilyenkor többet alszanak.

Az nem baj ha nem érzem még a babát? Én nem vagyok vékony nő és szerintem azért nem érzem még.16 hetes és 6 napos kismama vagyok!

Legjobb válasz: szia! Egyáltalán nem baj. Én csak a 18.hét végén éreztem elõször a picit. Van aki csak a 20.hét körül.

szia! Egyáltalán nem baj. Én csak a 18.hét végén éreztem elõször a picit. Van aki csak a 20.hét körül.
Szia! Pont ezen agyalok én is. Bár nekem ez már a második terhességem és az elsõnél már 14 hetesen éreztem!! A 16. hétre már majdhogynem szétrugdosott. Õt meg még csak 1-2 szer éreztem pár nappal ezelõtt. Azóta semmi. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy most már nekem is van 3-4 cm hájacska a hasamon. Ha neked ez az elsõ terhességed, akkor ne aggódj, mert azt általában csak késõbb érzik meg a kismamik, fõleg ha van rajta egy kis szigetelés!! Én is ezzel próbálom nyugtatni magamat, bár tudom jól, hogy nem egyszerû. Kitartás, és nyugalom!! :)
Szia! Nem baj, ha még nem érzed a babádat, lehet az alkatodtól vagy attól is, hogy a babó még nincs annyira megerõsödve.Nyugalom nincs baj!Én is csak 18 heesen éreztem elõször nagyon a kislányomat. Boldog Baba várást, 11+5 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Attól is függ, hogy hol van a placenta. Nekem most a másodikkal a mellsõ falon (tehát a hasam felõl) tapad, ezért nehezebb észrevenni a "kaparászását" Elsõ babát 16 hetesen érzetem, most azt hittem, hamarabb fogom, de most 17-18 hetesen is még csak néha-néha érzem õt, ha épp nem bújik bele a placentába.
Én is ezen töröm már pár napja az agyamat, mert ma vagyok 17 hetes, és én sem érzem a picit.De lehet, hogy az én hasfalamat is elég lenne átrúgni, mert nem vagyok sovány. Türelem, remélem minél hamarabb jelentkezik mindkettõnknél a picurkák! Üdv.
sziasztok, én elég sovány vagyok (sajnos), és a 18.héttõl éreztem. onnan viszont le se állt, ezt ide kinn is folytatta :) 8hóss kisfiú anyukája
Szia! Én sem vagyok vékony és az elsõ babám várom.A kis buborékokat 18 hetes korom után éreztem.De egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy Õ az.Vagy nem mertem elhinni :-) A kis rugdosásokat 21 hetes korom óta érzem.Az egyik ismerõsöm vékony és velem egyidõs terhes, Õ is elsõ babás.Õ meg még semmit nem érez.Pedig már a 22. hetet tapossuk.Úgyhogy nincs baj, hamarosan Te is megérzed!Boldog babavárást kívánok!
Szia! Én holnap leszek 22 hetes. Most voltam dokinál, és ugyan azt kérdeztem. NEkem mellsõ fali a méhlepény, plusz van egy kis "aranytartalék" is a pocakomon. Azt mondta hogy semmi baj, még pici a baba is. Szóval nyugi!

Az baj, ha 22 hetes terhesen még nem érzem rendszeresen a babám mozgását? Második terhesség.

Ráadásul tegnap este óta csak kétszer éreztem és akkor is elég gyengén. Azt is lehet csak bekèpzeltem. Most már aggódom. Szerintetek?

Legjobb válasz: ne aggodj. Még sok helye van még mozogni,érzi az idõt

ne aggodj. Még sok helye van még mozogni, érzi az idõt
Ha a lepeny a meh elso falan van akkor kesobb erzed es nem annyira erossen a mozgasokat nyugi ebben a korban a mozgas nem arul el semmit a baba allapotarol.
Szia. Én multhéten feltettem egy hasonló kérdést mert szintén nagyon aggódtam. Már több mint egy napja, sõt talán már 2napja is volt, hogy nem éreztem. Feltettem a kérdést, másnap pedig beindult és csomót ficánkolt! Most már tudom, hogy nem kell aggódni /persze, könnyu mondani :) /, van még helyük bõven. 23 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pozitiv válaszokat.

Már érdemes tesztelnem? 2 napja késik, tegnap azt hittem meg fog jönni, mert volt egy nagyon halvány barna maszatolás, de aztán annyi volt az egész. De nem érzek semmit, tehát még annyi bajom sincs, mint menses előtt szokott lenni.

X-epil már kimutatná, vagy vegyek valami érzékenyebbet?

Legjobb válasz: Két napos késéssel már simán tesztelhetsz bármilyen teszttel. Kívánom, hogy pozitív legyen, majd írd meg!!! :) Nekem nem volt semmi bajom annó, csak a mellem feszült. Egyébként meg a tünetek mindenkinél másak, erre nem lehet nagyon alapozni.

Két napos késéssel már simán tesztelhetsz bármilyen teszttel. Kívánom, hogy pozitív legyen, majd írd meg!!! :) Nekem nem volt semmi bajom annó, csak a mellem feszült. Egyébként meg a tünetek mindenkinél másak, erre nem lehet nagyon alapozni.
A kérdező hozzászólása: hát, de az a furi, hogy nekem még a melleim se, annyit érzek, hogy kicsit meg van duzzadva, de nem fáj vagy feszül
Én sem éreztem SEMMIT 2 nap késésnél, mégis ott volt a baba :)

Normális az, hogy mensitől számítva 17, még a baba méreteiből ítélve 16 hetesen még nem érzem, hogy mozogna a baba? és még mindig hason tudok csak aludni! Az nem baj?

Legjobb válasz: Miért ne lenne normális? Elsõ babát többnyire a 19-20. hét környékén lehet elõször, és biztosra érezni. Sõt lehet, érzed már, csak összekevered bélmozgással pl. 16 hetesen még nagyon kicsi ahhoz, hogy félreérthetetlenül tudd õt érezni. Pár hét múlva már biztosan fogod tudni, hogy mikor mocorg, mikor nem. Én 20 hetes voltam, mikor biztora mertem mondani, hogy igen, ez õ. 23 hetes kismama

Miért ne lenne normális? Elsõ babát többnyire a 19-20. hét környékén lehet elõször, és biztosra érezni. Sõt lehet, érzed már, csak összekevered bélmozgással pl. 16 hetesen még nagyon kicsi ahhoz, hogy félreérthetetlenül tudd õt érezni. Pár hét múlva már biztosan fogod tudni, hogy mikor mocorg, mikor nem. Én 20 hetes voltam, mikor biztora mertem mondani, hogy igen, ez õ. 23 hetes kismama
Egyetértek az elõttem válaszolóval.teljesen normális, én a 18. héten éreztem elõször a babámat.
Teljesen normális. Én 18 hetesen éreztem elõször, bár annyira gyenge volt, hogy nem is voltam biztos abban, hogy a baba volt. Majd jó egy hét múlva éreztem legközelebb, de még azután is erõsen koncentrálnom kellett rá egy ideig. Most a 32. hétben már az egész felsõtestem beleremeg, akkorákat rúg... Szóval csak türelem. A hason alvást pedig addig csináld, amíg jól esik. Én is úgy szerettem és bár próbáltam másképp elaludni, mindig hason ébredtem. Majd egy idõ után már kényelmetlen volt, azóta már álmomban sem fordulok hasra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, csak már teljesen kétségbe voltam esve, hogy más már mondja, hogy elsõ babánál 17 hetesen érzi!
Szia. 20 hetesen mindenki mondogotta, hogy menjek orvoshoz, mert már rég éreznem kellene a babát. Jól ráparáztattak, így elmentem, megnézettem 20+4naposan, semmi baja nem volt, másnap pedig már éreztem is. Van aki elõbb, van aki késõbb érzi, függ attól is, hol van a méhlepény. Nekem a melsõfalon van, azért éreztem késõbb. Hason pedig addig aludtam, míg a babó hagyta, de még most is sokszor alszom félig hason, ha nem jó neki, úgyis jelez. Minden jót! 32 hetes kismama.
Mivel elég csontos, széles termet vagyok, a babám úgy elbújt, hogy én a 22. héten éreztem talán már valamicskét. Ne aggódj, még rengeteg idõd van, hogy érezd. A hasról meg annyit, hogy néhányan még nálam sem veszik észre, hogy babát várok, pedig nem vagyok kövér. 32 (!) hetes kismama

Az baj ha még nem érzek semmi jelét a terhességnek, ha 15 én kell megjönnie?

December 14én volt az els? mensi napom.Petérésem 27-28a körül volt.Szerintetek baj ha nincs mellfeszülés,görcs,semmi?Nagyon szeretnék babát!

Legjobb válasz: Szia! Nekem dec. 10.-én volt a mensim elsõ napja, jan.12.-e körül kéne megjönnie. Mi is együtt voltunk a párommal a peteéréses idõszakban, szeretnénk már kisbabát! :) Nekem van kisebb mellfeszülésem, és olyan mintha nagyon nagyra nõtt volna, pedig eddig sem volt vmi pici. :-) Sokszor érzem magam éhesnek, de nagyon más "tünetem" eddig még nincsen. Én várok még a teszttel, ha nem jön meg, akkor én 15.-e körül csinálok egyet. Sok sikert! :)

Szia! Nekem dec. 10.-én volt a mensim elsõ napja, jan.12.-e körül kéne megjönnie. Mi is együtt voltunk a párommal a peteéréses idõszakban, szeretnénk már kisbabát! :) Nekem van kisebb mellfeszülésem, és olyan mintha nagyon nagyra nõtt volna, pedig eddig sem volt vmi pici. :-) Sokszor érzem magam éhesnek, de nagyon más "tünetem" eddig még nincsen. Én várok még a teszttel, ha nem jön meg, akkor én 15.-e körül csinálok egyet. Sok sikert! :)
Egyáltalán nem baj, nem mindenki érez bármit is az elején, Te meg aztán tényleg ott tartasz.Ha 27.-e körül volt peteérés, és összejött a dolog, akkor a 3. hét végére ágyazódik be a picuri.Akkor van aki érez egy kis szúrkálást a méhénél, de ez sem általános.Várd meg a mensi idejét, és rá egy hétre tesztelj.És ha akkor is negatív, még utána is van esély.Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!