Találatok a következő kifejezésre: Az baj két (244 db)

Az baj ha két lány tengerimalacot a ketrecében tartjuk együtt és folyton verekednek? Az baj hogy ha túl sokat eszik és sírdogál egy kicsit? Az normális dolog ha már 3-om nap után engedi hogy a kezedbe fogd? Az baj hogyha túl sok zöldet kapnak?

Van két tengerimalacunk.És folyton verekednek,civakodnak ez egy kicsit aggaszt minket mert úgy véljük hogy utálják egymást.De van még egy baj az hogy túl sokat esznek és utána túl sok az ürülékük.Mivel hogy túl sok zöldet kaptak ezért egy kicsit zöld,és lágy a kakájuk.Ez baj???Nagyon féltjük ?ket mert még csak három napja kerültek hozzánk és még csak kezd?k vagyunk a tartásában.Ezért kérjük aki tud segítsen!!Köszönjük!!!

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy nagyjából milyen idõ malacokról van szó. Ha még fiatalok, akkor nem baj, ha verekednek, mert most szoknak össze. Ha már nagyobbacskák, akkor viszont annyira nem jó a bunyó. De ha együtt voltak eddig is, akkor lehet, hogy csak "szeretetbõl" bunyóznak. Nem csak kergetik egymást vagy ilyesmi? Nekem van 4 kislány malacom (2-2 külön), és nálunk úgy van, hogy 2 malac nagyon szereti egymást, õk sose verekednek, de a másik 2 sajnos elég sokat kergetõzik, ami elég nagy zajjal jár, de kárt sosem tesznek egymásban, inkább csak játszanak. Néha azért rájuk kell szólni... Azért ha már annyira verekednek a ti malacaitok, hogy kárt tesznek egymásban, szedjétek szét õket egybõl!!!!! Az nem baj, ha megengedi, hogy megfogd, elvileg szelíd állatok, nem lehet velük gond. Fõleg ha te adod nekik a kaját, akkor megszokják a szagodat, és tudja, hogy te nem bántod. Ezt képesek 3 nap alatt is megszokni. Viszont ne adj nekik olyan sok kaját. Elég naponta egyszer szárazkaja, és reggel-este egy kis uborka, paradicsom, alma, répa, saláta, ilyesmi. Esetleg még reggel szórj be nekik egy kis szénát, és akkor azt tudják napközben rágcsálni. Elõfordul, hogy sírnak a kajáért, de legyél "könyörtelen", elég nekik naponta kétszer enni. Lehet hogy azért sírnak, mert mégiscsak még új a környezet, ezt nekik is meg kell szokni, új hely, új illatok... Sok sikert!! Minden rendben lesz velük, ne aggódj, a tengerimalac a legédesebb állat a földön :)

Nem írtad, hogy nagyjából milyen idõ malacokról van szó. Ha még fiatalok, akkor nem baj, ha verekednek, mert most szoknak össze. Ha már nagyobbacskák, akkor viszont annyira nem jó a bunyó. De ha együtt voltak eddig is, akkor lehet, hogy csak "szeretetbõl" bunyóznak. Nem csak kergetik egymást vagy ilyesmi? Nekem van 4 kislány malacom (2-2 külön), és nálunk úgy van, hogy 2 malac nagyon szereti egymást, õk sose verekednek, de a másik 2 sajnos elég sokat kergetõzik, ami elég nagy zajjal jár, de kárt sosem tesznek egymásban, inkább csak játszanak. Néha azért rájuk kell szólni... Azért ha már annyira verekednek a ti malacaitok, hogy kárt tesznek egymásban, szedjétek szét õket egybõl!!!!! Az nem baj, ha megengedi, hogy megfogd, elvileg szelíd állatok, nem lehet velük gond. Fõleg ha te adod nekik a kaját, akkor megszokják a szagodat, és tudja, hogy te nem bántod. Ezt képesek 3 nap alatt is megszokni. Viszont ne adj nekik olyan sok kaját. Elég naponta egyszer szárazkaja, és reggel-este egy kis uborka, paradicsom, alma, répa, saláta, ilyesmi. Esetleg még reggel szórj be nekik egy kis szénát, és akkor azt tudják napközben rágcsálni. Elõfordul, hogy sírnak a kajáért, de legyél "könyörtelen", elég nekik naponta kétszer enni. Lehet hogy azért sírnak, mert mégiscsak még új a környezet, ezt nekik is meg kell szokni, új hely, új illatok... Sok sikert!! Minden rendben lesz velük, ne aggódj, a tengerimalac a legédesebb állat a földön :)
Nekünk volt két hímmalacunk, az egyik az apa volt, a másik pedig a fia. Összeszoktak, mert a kicsi tudta hogy õ maga az alárendelt. Aztán az apa malac meghalt egy éve. A fia most ötéves. Egyedül maradt. Hoztunk mellé egy lánymalacot. Beraktuk mellé, azon nyomban fogkocogtatás, kergetés, odacsípés, azonnal kivettük õt mert láttuk hogy nem fogadják el egymást. Szegény hímmalac utána amikor kivettük annyira stresszes volt hogy csak lógott a kezünkbe. A lánymalacot különraktuk. Hoztunk melléje egy másik lánymalacot ismét. Azóta is együttvannak, a hím és õ. Nem bántják egymást. Viszont a hímmalac nagyon féltékeny rá. Mindig kihúzza a kaját a szájából :) Egyik nap beraktuk a másik lányt a kettõ közé, hát mondhatni nem csípték nagyon..... szóval hanyagoltuk a témát. Szóval nem mindegyik tengerimalac fogadja el egymást, az viszont tény hogy társas lények, szeretik a társaságot. De azért egy pár nap kell hogy összeszokjanak!!!
Sok kaját ne adjál neki!!! Nem szükséges egy nap háromszor etetni, mi csak minden este adunk nekik tápot, meg répát. De így is mindegyik 1 kilós :) Túl sok zöldet ne adjál neki, mert hasmenés lesz a vége. Uborkát is csak izibe. Sárgabarackot azt totál ne. A szénát azt imádják, meg a salátát, almát, körtét, dinnyét. Répát azt mindig kapnak.
Ja, rengeteg vizet isznak!!! Egyfolytába vedelnek és ez nem baj!!! :DDDDD

Szoliba szeretnék menni, de az baj hogy van egy-két kicsi anyajegyem?

egy-két anyajegy van a hátamon,de elég kicsik viszont hallottam olyanról,hogy ha anyajegyeim vannak akkor rossz indulatúvá is válhat mit tegyek?? esetleg tegyek valami kis sebtapaszt vagy valami,hogy ne érje a fény??? vagy nincs valami krém vagy valami amitől kevésbé érné a fény?????

Legjobb válasz: Szerintem nem baj egy-két kicsi, én is jártam nekem is van egy pár.. Semmi bajom nem lett, hetente egyszer bõven elég szoliznod! :) Szoliba szoktak adni olyat amivel letakarhatod:)

Szerintem nem baj egy-két kicsi, én is jártam nekem is van egy pár.. Semmi bajom nem lett, hetente egyszer bõven elég szoliznod! :) Szoliba szoktak adni olyat amivel letakarhatod:)
Nem baj, csak tartsd a mértéket, semmi ban nem lesz.

Ha az első két terhességem alatt semmi bajom nem volt, számíthatok rá, hogy most is megúszom a rosszulléteket?

Legjobb válasz: Reménykedhetsz. Én háromból egyszer hánytam, de akkor 3 hónapig. A másik kettõnél semmi bajom nem volt. (Ez a középsõ volt és fiú, a másik kettõ lány, bár nem hiszem hogy jelentõsége lenne)

Reménykedhetsz. Én háromból egyszer hánytam, de akkor 3 hónapig. A másik kettõnél semmi bajom nem volt. (Ez a középsõ volt és fiú, a másik kettõ lány, bár nem hiszem hogy jelentõsége lenne)
Nekekm az elsõ terhességem alatt semmi bajom, rosszullétem nem volt, a másodikkal pedig folyton émelyegtem, rosszul voltam az autóban, az emberekkel teli boltban, mindenféle szagra felfordult a gyomrom, iszonyatosan vizesedtem, magas volt a cukrom. Két egészséges gyönyörû kisfiam van. Még a szüléseim sem voltak egyformák, és a gyerekeim is nagyon különböznek, csak külsõleg olyanok mint két tojás.
Nekem három terhességem volt(egy megszakadt a 11.héten), de egyikkel sem hánytam vagy émelyegtem! De nem vagyunk egyformák, megtörténhet, hogy most rosszul leszel, de reménykedj hogy megúszod!

Jelen esetben mi a baj azzal, ha két kiskorú szexel?

A kérdésem a következő: Mi a baj azzal, ha két értelmes, felvilágosul, kiskorú (kortól teljesen függetlenül) szeretik egymást, és szexelnek. Természetesen tudom, hogy általánosságban nem az értelmesebb fiatalok szexelnek, hanem akik azt hiszik, hogy a megszakításos módszer 100%-os védelmet nyújt -.- Meg persze vannak olyanok is, akik azért szexelnek, hogy magasabb szintre jussanak az iskolai hierarchiába -.- Viszont mi van azzal a nagyon minimális réteggel, akik kiskorúak (még egyszer mondom kortól függetlenül), értelmesek, felvilágosultak, és szeretik egymást és szexuális életet élnek. Csak erre a helyzetre lennék kíváncsi, hogy erről mi a véleményetek. A kérdésem nem provokáció, tényleg kíváncsi vagyok a véleményetekre! Provokatív értelmetlen válaszoktól (pl.: kiskorúak ne szexeljenek) kíméljetek! Szeretném, hogy érveljetek is! Még annyival szeretném kiegészíteni, hogy kortól azért nem teljesen függetlenül, azért 12 év fölöttire gondolok itt, habár tény, hogy a beleegyezési korhatár 14 év... A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Semmi baj nincs azzal ha két értelmes és felvilágosult kiskorú szexel, de kiskorúak se nem értelmesek, se nem felvilágosultak. Én sem voltam az.

Semmi baj nincs azzal ha két értelmes és felvilágosult kiskorú szexel, de kiskorúak se nem értelmesek, se nem felvilágosultak. Én sem voltam az.
Nincs vele baj most már itt a 21. században. Régen nem tudtam volna viszont ezt elképzelni
Fentebb látod a különbséget a korábbi és a 2013. július 1-tõl hatályos Btk. között. Jogtárból is olvashatod: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200100.TV
A kérdező hozzászólása: , , Most 18 év alatti, bármilyen szexuális tevékenységet folytathat bármilyen 14 év alattival, ez nekem elég durva." Én úgy tudom nem: http://hu.wikipedia.org/wiki/Beleegyez%C3%A9si_korhat%C3%A1r A közösülés és a fajtalanság is szexuális erõszaknak minõsül jelen esetben. Vagy ha 12+ szexuális visszaélés.
elõzõ pontosítása: Érdekes, hogy a régi Btk. sem büntette azt, ha 18 életévét be nem töltött személy egészen kicsi gyereket használt közösülésen kívül egyéb szexuális célra (pl. cumiztatás). Most 18 év alatti, bármilyen szexuális tevékenységet folytathat bármilyen 14 év alattival, ez nekem elég durva.
A hatályos Btk. már nem tekinti bûncselekménynek azt, ha 18 év alatti 14 év alattival szexuális kapcsolatot létesít. Régen 13 év 364 napossal való közösülésért büntethetõ volt egy 14 év 1 napos is, pettingelniük akkor is szabadott. Érdekes, hogy az új és a régi Btk. sem bünteti azt, ha 18 életévét be nem töltött személy egészen kicsi gyereket használ szexuális célra (pl. cumiztatás). 2012. évi C. törvény a Büntetõ Törvénykönyvrõl Szexuális visszaélés 198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bûntett miatt egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele vagy mással szexuális cselekményt végezzen, három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (3) Ha a sértett az elkövetõ hozzátartozója vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése alatt áll, illetve az elkövetõ a szexuális visszaélést a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve követi el, a büntetés a) az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évtõl nyolc évig, b) a (2) bekezdésben meghatározott esetben egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés. (4) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel a vele kapcsolatban fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végez, három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. már hatályon kívül helyezett régi Btk. 1978. évi IV. törvény a Büntetõ Törvénykönyvrõl Megrontás 201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bûntettet követ el, és egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön vagy fajtalankodjék, bûntettet követ el és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (3) A büntetés a) két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben, b) egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bûncselekmény sértettje az elkövetõ hozzátartozója, vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése alatt áll, illetve az elkövetõ a bûncselekményt a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve követi el.
A kérdező hozzászólása: Ivan Iljics köszönöm a hasznos válaszod! , , A harmadik abban az esetben jön elõ ha a lány még szûz: elõfordulhat, hogy "nem sikerül" az elsõ együttlét, sõt annyira rosszul sül el hogy a lány traumaként éli meg és esetleg asszexualitáshoz vagy hüvelyi érzéketlenséghez is vezethet." Hát igen... fontos, hogyha még szûz a lány, hogy elõtte a fiú megkérdezi, hogy készen áll-e és megbeszéli vele, hogy lehet, hogy nem sikerül elsõ alkalommal, és hogy ne keseredjen el, majd késõbb megpróbálják. Persze nem lesz könnyû rájönni, hogy miért nem fogadja be másnak a testét, mert ennek ugyebár milliónyi oka lehet, a legvalószínûbb eset a kiskorúaknál az, hogy még nem áll készen. Még egyszer köszönöm az információkat és igen valóban nagyon kis százaléka tud a fiatalkorúak közül, pl.: errõl, úgyhogy úgy gondolom, jó lenne egy részletes felvilágosító óra már 6.-ban ha nem akkor, legkésõbb 8.-ban, mert tényleg elég szörnyû, hogy a fiatalok egy része mennyire nem felvilágosult, vagy ami rosszabb, rosszul tájékozott.
Több probléma is fennáll. Az elsõ hogy testileg nem biztos hogy fel vannak rá készülve. Lehet hogy fejben már minden biológiai ismeret a helyén van, de más az elmélet és más a gyakorlat. A második csak aggályra ad okot. Kisebb korban nyitottabbak vagyunk az ingerekre és egyfajta pszichés kapcsolat alakulhat ki az agyban a szexualitással összekapcsolva - ez lehet egyfajta (a társadalomba beilleszkedést nehezítõ vagy ellehetetlenítõ) "deviancia", mint például a pedofília, vérimádat, stb. A harmadik abban az esetben jön elõ ha a lány még szûz: elõfordulhat, hogy "nem sikerül" az elsõ együttlét, sõt annyira rosszul sül el hogy a lány traumaként éli meg és esetleg asszexualitáshoz vagy hüvelyi érzéketlenséghez is vezethet.
A kérdező hozzászólása: , , de kiskorúak se nem értelmesek, se nem felvilágosultak." Ezért mondtam, hogy egy nagyon minimális rétegre értem. Lehet, hogy egyáltalán nincs is ilyen réteg Mo.-n.
A probléma az, hogy ennyi idõsen még max 1 éve vannak együtt, és máris azt hiszik, hogy elválaszthatatlanok, aztán fél év múlva pofára esnek.
Voltaire felvilágosult volt, de egy kiskorú...

Az elso ket fogam egy kicsit kijjebb all mint a tobbi ez baj?

Az ilyen esetekre fogszabalyzon kivul van e valami mas? Vagy ez a ket fogam mindig jon kijebb es kijebb?:D

Legjobb válasz: Nem fognak már kifelé nõni! Ez nem baj. Ha zavar téged, akkor használj fogszabályzót! Bajod nem lesz tõle!

Nem fognak már kifelé nõni! Ez nem baj. Ha zavar téged, akkor használj fogszabályzót! Bajod nem lesz tõle!
Ha téged nem zavar, akkor nem nagy baj. Nekem is ugyanez a helyzet, csak nekem kiderült, hogy a fejlõdõ bölcsességfogak nyomják elõre a fogakat, szóval érdemes inkább felkeresni egy fogorvost..:)
A kérdező hozzászólása: Nekem is igy van:D nekem is egy fogam nyomta.

Az baj ha két év után sem állt be a ciklusom?

2011 áprilisában jött meg először, és még mindig nem állt be. múltkor 19 nap után megjött, azután 16 napra rá, sőt ez a 16 nap elég sokszor előfordul. ez már bajnak számít, vagy adjak még időt neki? 16L

Legjobb válasz: Baj, de nem nagy. Azért nem árt felkeresni dokit.

Baj, de nem nagy. Azért nem árt felkeresni dokit.
Igaza van az elsõ válaszolónak, hiszen biztosat csak orvos mondhat!
Egyáltalán nem gond ez még, 17 éves korodig várhatsz nyugodtan. Az orvos is ezt tanácsolná. A lelkiismeretlen viszont rábeszélne fogamzásgátló szedésére. Nincs semmi bajod, nyugi.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! utolsó: lehet hogy azzal beállna rendesen, de nem élek nemi életet, és még egy darabig nem is tervezem, úgyhogy azt nem szedek :)
Nagyon helyeslem.
A kérdező hozzászólása: :)

Az baj ha a kis vagy a nagy szeméremajkam a két oldalon nem egyforma nagyságuak?

15 éves lány vagyok,és a jobb oldalon jóval nagyobb a kis szeméremajkam.Az baj? Reméllem nem mert orvoshoz féllek elmenni:D

Legjobb válasz: Nem baj, mert ez genetikai adottság. Nem betegség!

Nem baj, mert ez genetikai adottság. Nem betegség!
Dehogy omlik, hisz éppen hogy azt látom rajtad csillagom, hogy mekkora saroktiprás van nálad a legényeket illetõleg!
Óh... drága bogaram. Én már 30 éves vagyok. És gondolom egy világ omlik össze benned, ha azt mondom, hogy nem csak egy partnerrel volt dolgom...:) Ne irigykedj, talán egyszer neked is összejön valami ;)
Gondoltam, hogy ez az igazság....
15:48 nak szólt az elõzõ kérdés.
Olyan nagy a forgalom nálad???
Hmmm.... mindenkinek a jobb oldali a nagyobb:D
A kérdező hozzászólása: Hát akkor jolvan, koszi:) Látom nemvagyok az egyetlen:)
Nekem is! A jobb ugy kb kétszerese a másiknak. Nekem nincs bajom vele:)
Nem is olyan van, és még senki sem panaszkodott miatta ;)
A kérdező hozzászólása: Hat nekem sokkal nagyobb, de ha azt mondjatok hogy ez igy rendben van, akkor jolvan:) Koszonom:)
Semmi baj vele, általában sem teljesen egyformák és több lánynál elõfordul, hogy az egyik láthatóan nagyobb.
A kérdező hozzászólása: De nemvagyok ezzel csak en igy ugye? Pasiknak nem gond ez?
Az emberi test asszimetrikus, van akinek egyik füle kisebb mint a másik, vagy a szeme. Nekem pl a hasam 2 oldala, a bal sokkal fejlettebb, ott 3 szép kocka van, de a baloldalon csak 2 látszik, az se olyan szépen :\. Nem kell aggódnod, ez tök természetes.

3 hónapos babám két hete átfordult de azóta nem csinálja az baj!?

Hasról fordult a hátára.Kb 5x csinálta 2 nap alatt de azóta nem akarja. Köszi!

Legjobb válasz: Nem baj. Majd újra fogja csinálni, ha elég érett lesz hozzá.

Nem baj. Majd újra fogja csinálni, ha elég érett lesz hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ha elég érett lesz hozzá? Ezt nem értem, akkor két hete nem volt érett hozzá? :-)

Ez baj? Az utóbbi két alkalommal a tabi szünet 1. napján jött meg a menzeszem, pedig előtte mindig a 3-4. napon jött meg. Veletek fordult már elő ilyen?

Legjobb válasz: Igen baj, elsõ nap nem jöhetne meg a vérzés, hiszen akkor még a szervezeted nem tudja, hogy nem lesz több bogyó. Menj el orvoshoz!

Igen baj, elsõ nap nem jöhetne meg a vérzés, hiszen akkor még a szervezeted nem tudja, hogy nem lesz több bogyó. Menj el orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Ajajjj.. Most megijedtem! Akkor elmegyek dokihoz:( Amúgy úgy volt, hogy kedd este vettem be az utolsót, és csütörtök hajnalban jött meg (hajnal egy körül). Vagyis nem teljesen jött meg vagy nem tudom, csak egy kicsit "pecsételt" estére el is felejtettem tampont betenni, de reggel is csak egy kicsi vérzés volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!