Találatok a következő kifejezésre: Az baj hogy 4 hetesen (17 db)

Az baj, hogy 7 hetes babám nem minden étkezés között tartja meg a 4 órát? Van, amikor 3 órát bír ki. Éjszaka egyszer kel fel enni.

Legjobb válasz: 7 hetesen még nem kell kibírnia 4 órát! Max. 3at! Nekem ilyen idõsen 2 óránként evett.

7 hetesen még nem kell kibírnia 4 órát! Max. 3at! Nekem ilyen idõsen 2 óránként evett.
Igen, enyémek is 3 óránként ettek, mindegyik. Majd 4 hónapos kor körül ráérsz átállni a 4 óránkénti etetésre. Most még kicsi a gyomra ahhoz. Az éjszakával már nagyon ügyes! csak így tovább!
A kérdező hozzászólása: Én igény szerint szoptatok, amikor éhes akkor adok neki. Van, hogy 4 órát kibír, van hogy csak 3-t. Általában délelõtt és hajnalban kibírja a 4 órát, délután pedig 3 óránként kér enni. Ezt õ alakította így magának.
Szia!Az én babám ilyenkor 2 óránként evett, és éjjel többször.
Én is igény szerint szoptattam: 3 hós koráig fixen másfél óránként evett (éjjel-nappal). Aztán magától átállt a 3 órás idõközökre és éjjel csak 1x ébredt enni hajnal 3-kor. Fél éves kora óta nem ébred hajnalban enni, de napközben maradt a 3 óra... Mostmár 10 hós, és tulajdonképpen napközben is 3-3, 5 óránként eszik még mindig (pedig nem nassol fõétkezések között, inni vizet kap, vagy max hígított gyümölcslét, de ritkán) - már tudom, hogy gyors az anyagcseréje (az apja is ilyen), ezért nem erõltetem a 4 óránként evést.

Az baj e hogy 4 hetesen néha görcsöl a hasam és szurkál? Elvetélhetek?

majd jövhéten lesz idöpontom a dokinál,

Legjobb válasz: Nem baj ne izgul ez természetes a görcsölés a szurkálás pedig lehet a puffadástól is de az orvosadnak szólj hogy írjon fel neked vérzéscsillapítót vetélés ellen van nekem bejött egy vetélés után és megmaradt a baba!

Nem baj ne izgul ez természetes a görcsölés a szurkálás pedig lehet a puffadástól is de az orvosadnak szólj hogy írjon fel neked vérzéscsillapítót vetélés ellen van nekem bejött egy vetélés után és megmaradt a baba!
Nem, dehogy. Nõ a méhed, tágulnak a szalagok. A szerevezetednek szoknia kell a babát. Gratula.:) 15 hetes kismami
Ne idegeskedj, nõ a méhed.készül a babára!!
Én is négy hetes vagyok, és nekem is ugyanilyen érzésem (mintha meg akarna jönni érzés), de én is úgy tudom, hogy ez a méh növekedése miatt van. Nyugi, ne idegeskedj, nem szabad rossz dolgokra gondolni, csak jóra.
Az nem baj!Teljesen természetes!Mert a méhed tágul meg a pocakod is!Nekem is fájt nagyon sokáig!Most 16 hetes vagyok és mostanába már nem fáj!Gratulálok!
Én is görcsölgettem 6 hetesen, amit elmondta a dokinak. Napi 2x1 duphastont írt fel, amit 3 hétig kell szednem a következõ vizsgálatig.Most már sokat enyhült a dolog, és meg is nyugodtam tõle!:) Szerintem beszélj vele, te is megnyugszol!

Nem baj az, hogy a 4 hetes fiam ha nem tud elaludni két etetés között, akkor 1, 5 óra múlva újra éhes és akár 100 ml-t is megeszik újra?

Elég nagy babó. Lassan eléri a 4 kg-ot. Lehet, hogy egy étkezésre kevesebbet eszik, mint amennyit kellene, és ezért éhezik meg 1,5 óra múlva?

Legjobb válasz: 4 hetes babánál ez természetes. Ismerõsömnek óránként szopott a picije azt hitte kevés a tej ezért adott neki tápszert,de azt is óránként kérte,tehát maradt szopi. 2 hét alatt hízott 1150 gr-ot Ezért jó az igény szerinti szoptatás További jó szoptatást!

4 hetes babánál ez természetes. Ismerõsömnek óránként szopott a picije azt hitte kevés a tej ezért adott neki tápszert, de azt is óránként kérte, tehát maradt szopi. 2 hét alatt hízott 1150 gr-ot Ezért jó az igény szerinti szoptatás További jó szoptatást!
Szia! Már többedszer írom, úgyhogy csak röviden, hogy miért van így: az anyatej annyira jól (a legjobban!) hasznosul a baba szervezetében, hogy mindössze 2 óra latt teljesen kiürül a gyomorból, de jóval kevesebb salakanyagot hagy hátra, mint a tápszer vagy a szilárd táplálék. Amikor ébren van, nyilván több energiát használ fel, mint amikor alszik, tehát gyakrabban fog megéhezni. Plusz, úgy általában is, a pár hetes babák évrenléti idejük legnagyobb részét szopizással (evéssel+cumizással!) töltik, ami egyrészt a hatékony szopási technika begyakorlását, illetve a pocak befogadóképességének növelését, másrészt az anya közelségét hivatott biztosítani. Azaz, teljesen normális, hogy a fiad így eszik, élettani/fejlõdéstani okai vannak. Semmiképp sem arról van szó, hogy egyszerre nem eszik eleget, MERT mondjuk nincs elég tejcsi és EMIATT tápszerrel kéne pótolni! Nyugodtan szoptasd õt igénye szerint és ne az órát nézve vagy számolgatva, idõvel nyúlni fognak az etetési idõk és beáll valamiféle rendszeresség is, hidd el. :) 17 hónapja szoptató anyuka

4 hetes kismama vagyok, picit fájdogál a hasam, és kijött egy pattanásom, ez ugye nem baj? Azért van, mert a szervezet azt hiszi, hogy meg kellene jönnie? 2 éve volt egy vetélésem és nem szeretném elveszíteni ezt a babát is!

Legjobb válasz: Ez a mindjárt megjön érzés ez meglesz a11-12ik hétig, emiatt ne aggódj. Ha görcs akkor van baj. A pattanással nem lesz gond!!! Nagyon szurkolok! Én is elvetéltem az elsõt és most sokára jött össze, de már 24 hetesek vagyunk.. :) kitartás és próbálj meg nem gondolni a vetélésre!! Boldog babavárást! ;)

Ez a mindjárt megjön érzés ez meglesz a11-12ik hétig, emiatt ne aggódj. Ha görcs akkor van baj. A pattanással nem lesz gond!!! Nagyon szurkolok! Én is elvetéltem az elsõt és most sokára jött össze, de már 24 hetesek vagyunk.. :) kitartás és próbálj meg nem gondolni a vetélésre!! Boldog babavárást! ;)
Nekem is jó 11 hétig megvolt a mindjrt megjön érzés, ez természetes, nõl a méh:-) A pattanaás jön-megy, a terhességgel jár, majd elmúlik:) Lazíts, ne aggódj, mert az agy nagy úr. Gondolkodj pozitívan és nem lesz gond:-)

Sajnos ma voltam a fogorvosnál. Jelenleg 5 hetes terhes vagyok s holnap 2 fogamat húzni kell. Azt mondta vegyek be 4 db klimicint. Mert annyira be van gyulladva az ínyem, hogy nem tudja kihúzni Megzavarodok a fájdalomtól. Baj lehet a gyógyszer miatt?

Tudja az orvos h terhes vagyok. Szerintetek van okom aggódni a gyógyszer miatt?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ennyire fiatal terhességnél még nincs közvetlen kapcsolat közted és a babád köztt, így nem árthat a gyógyszer. fõleg ha az orvos is tud róla én nem aggódnék.

Én úgy tudom, hogy ennyire fiatal terhességnél még nincs közvetlen kapcsolat közted és a babád köztt, így nem árthat a gyógyszer. fõleg ha az orvos is tud róla én nem aggódnék.
A gyógyszert amit kaptál sajnos nem ismerem, és azt sem értem, hogy ha nem tudja kihúzni akkor holnap hogyan tudja még is kihúzni? Ez a gyógyszer 100, hogy holnapra leviszi a gyulladást? Ha csak a fájdalom miatt kel a gyógyszer akkor én a Paramaxrapid nevût ajánlom, mert azt kismama is szedheti. Én úgy tudom az elsõ 12 hétben nem annyira jó a gyógyszer, ugyan akkor a legtöbb gyógyszer ártalmatlan a babára. Nekem szerencsére "csak" a 16. héten kezdõdött a fogfájásom, aztán kiderült nem is a fogam ha nem az ínyem van begyulladva, szerencsére nem kellett fogat húzni. De íny gyulladásra nekem nagyon bevált a Paradontx fogkrém és a Colsodil szájvíz. A szájvizet max 2 hétig lehet használni, de én úgy csináltam, hogy 2-3 napig használtam utána enyhült a fájdalom és még 2-3 napig fülpiszkával ecseteltem ahol fájt az ínyem. Azóta nem volt baj így heti 1 szer mosok fogat a Paradontaxxal, és ha érzem, hogy nem jó az ínyem akkor be ecsetelem szükség szerint. Egyébként meg Sensodyne fogkrémet használok valami új fajtát ami elvileg a kezdõdõd szuvasodást megállítja mert valami beépülõ kálcium van benne. Terhességem elején kb. 12 hetesen vettem egy egy tubus Paradontaxot és Sensodynet is és még mind a kettõbõl van. Csak azért mondom mert elég drágák ezek a fogkrémek, de ha egyszer beruházol akkor sokáig elég. http://www.youtube.com/watch?v=3z8jowF9kCU
Ha az ínyed be van gyulladva, akkor nem fog hatni a fájdalomcsillapító. Ha tudja, hogy terhes vagy, akkor valószínûleg nem véletlen ezt a gyógyszert mondta. Szerintem a gyulladt fogakból nagyobb baj lehet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat...A gyógyszert nem a fájdalomra adták hanem a gyulladásra, és h holnapra biztos segít annyit h kitudja húzni..a fájdalomra a benuront ajánlotta aminek utánna néztem és nincs magzatkárosító hatása az elsõ trimeszterben:)
Szia! Ne aggódj! Én 6 hetesen átestem egy nagyon durva, hidegrázós lázas betegségen.( Lázcsillapító+antibigyó) Aztán kb 16 hetesen úgy beállt a derekam, hogy izomlazító szurit kaptam. Ezután kb 20 hetesen bedurrant a bölcsességfogam. A fogorvos várni akart, így marokszám szedtem az algopirynt. (Végül kihúzta. varrni is kellett, napokig nem ettem és fájdalomcsillapítón éltem) Szerencsére a kislegény makk egészséges és már nagyon türelmetlenül várjuk, hogy kibújjon. Szóval szerintem semmi pánik! :-) 36+5 hkm
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM :)
Nyúlnak a szalagok.Teljesen normális.
én 15 hetes vagyok és én is így vagyok!Nyugi!!Nekem a 3. és mindegyikkel volt ilyen.Teljesen normális fõleg ha elsõ baba.Mindennek ki kell nyúlnia:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
én 8 hetesen vagyok így, elsõ baba.

Lehet később baj? Azt mondta a doktornő, hogy a 4 hetes fiam füléből még nem ürült ki a magzatmáz, és be van gyulladva, valószínűleg víz érte.

Vizsgálatkor kifejezetten nyomásérzékeny volt mindkét fülecskéje. Azt mondta ezért is sírhat annyit, mert fáj neki. Antibiotikumos cseppel kell kezelni (Garasone). Teljesen megijedtem. Volt valakinek hasonló problémája? Kés?bb fülfájós lett a baba?

Legjobb válasz: Nekem nem volt ilyen problémám, mégis fülfájós gyerek voltam. Bármit elkaptam, a fülemre húzódott. Szerintem, ebbõl nem lesz a kicsinek késõbb gondja, hiszen kapott megfelelõ ellátást és azt hiszem, jogosan feltételezem, hogy a gyógyszert is kapja. Szóval, ne aggódj. Ha lenne következménye, szólt volna a doktornõ. Ha megnyugtat, akkor hívd fel a védõnõt, õ biztos meg tud nyugtatni!

Nekem nem volt ilyen problémám, mégis fülfájós gyerek voltam. Bármit elkaptam, a fülemre húzódott. Szerintem, ebbõl nem lesz a kicsinek késõbb gondja, hiszen kapott megfelelõ ellátást és azt hiszem, jogosan feltételezem, hogy a gyógyszert is kapja. Szóval, ne aggódj. Ha lenne következménye, szólt volna a doktornõ. Ha megnyugtat, akkor hívd fel a védõnõt, õ biztos meg tud nyugtatni!
Nem jelent semmit, az a lényeg, hogy látszik.Gratulálok!
Tapasztalatból mondom, hogy NEM baj!
Nekem is halvány volt NEM baj!!!!!! Gratulálok a babóhoz!!! 28 heteskm
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi :)
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam :) Köszi mindenkinek!
Nem baj. Clearblue-t egyebkent probaltal mar? En tizes es huszas erosseguvel teszteltem, gondoltam ezek annyira hiper-szuper erzekenyek, hogy majd jo eros lesz a csik. Es mindket fajtan olyan halvanyka volt, hogy nem is lattam. Akkor meguntam es vettem egy clearblue-t, ami meg a mensi elmaradasanak napjan delutan rovid idon belul hatarozottan pozitiv lett. Ket nappal kesobb hasznaltam el a parjat, mert ket darabosat vettem, azon meg mar ketszer olyan eros volt a pozitiv, mint a kontrollcsik.
A halvány csík csak annyi hogy még kevés a kikutatható hormon. GRATULÁLOK :)
a doki nemmondta a méhnyálkahártyádra hogy vastag e vagy vékony?
Attól, hogy az orvos a 4.héten még nem lát semmit, lehetsz terhes.Mivel a ciklus közepe felé van a peteérés(2 hét), és a megtermékenyítést követõen a 10 nap körül van a beágyazódás(+ 1-1, 5 hét)ezért a te babád még csak most kezd berendezkedni odabent! :) )
én is akart lenni:-)
akkor az vagy. és a várható mensi után 1 nappal mentem (én is 4hetesen) és nekem sem látott semmit, csak egy halvány foltot, két héttel késõbb meg 12millis petezsákot:-) Gratula vigyázz magatokra:-)
A kérdező hozzászólása: A szüléskalkulátor szerint.Tudom az nem pontos, csak kíváncsi voltam.
A kérdező hozzászólása: Valamilyen adatokat bediktált a nõvérkének, de nem is nagyon értettem.Végig azt kérdezte, hogy ha terhes vagyok meg kívánom-e tartani.Mást nem mondot, majd egy hét múlva kell visszamenem, de a teszt pozitív lett:)
4hetes? Az egy normális ciklus hossza és te már honnan tudod akkor hogy terhes vagy!Ilyenkor nem is szoknak még orvoshoz menni, mert úgy is csak vissza hív 2-3hét múlva ha fennt áll a terhesség gyanúja!!!
de azt látnia kellet volna hogy a méhnyálkahártya vastag e. szoval nemhiszem hogy baba.
nem lát ilyenkor semmit , majd 5-6 hetesen , addig meg teszttel ellenõrizheted, mert az elõb tudja.
5 hetesen lehet látni általában petezsákot. 4 hetesen Nekem sem látott a doki még semmit, csak 10 mm-es nyálkahártyát. Aztán egy hét múlva már egyértelmû volt a dolog. :-)

Ha 4 hetes babám velem alszik, az nem baj? Úgy értem, hogy később át tudom szoktatni a kiságyba?

Nagyon hasfájós, azért alszik mellettem.

Legjobb válasz: Az gond lehet a késõbbi átszoktatással. Mindenkinek megvan a maga ágya. Az pedig hogy hasfájós , hát nemtudom, de szerintem akkor is fáj, ha mellete vagy és akkot is ha nem . Próbáld ki a grippe watert az beválik legtöbb babánál. Azt pedig most próbáld ki hogy el tud e aludni az ágyába.

Az gond lehet a késõbbi átszoktatással. Mindenkinek megvan a maga ágya. Az pedig hogy hasfájós , hát nemtudom, de szerintem akkor is fáj, ha mellete vagy és akkot is ha nem . Próbáld ki a grippe watert az beválik legtöbb babánál. Azt pedig most próbáld ki hogy el tud e aludni az ágyába.
Ezt ne tõlünk kérdezd, hanem saját magadtól. Ha vele akarsz aludni, akkor hajrá, ha nem, akkor tedd az ágyába. Nem tudjuk megmondani, hogy a Te babád az "átszoktatásnál" hogyan fog viselkedni, mert minden baba más. Én együtt aludtam vele 3 hónapot, utána gond nélkül átszokott a saját ágyába, de van olyan anyuka, aki hetekig, hónapokig, ne adj isten évekig kínlódik, mire kiteszi a gyereket a szülõi ágyból. De ha Te bevállalod ezt minden lehetséges következményével /v. következmény nélkül /, akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod, azért mert veled alszik. Senkinek semmi köze hozzá.
Szia. Enyi idösen az e´n babám is velem aludt.Ö nem is "akart" tudott másként.Ès "láss csodát" 3 hónapos kora´tól egyedül alszik, minden sírás ne´lkül sze´pen megszokta.Elmúlt a hasfájása is, és édesen alszik.Ha neked nem kényelmetlen, nyugodtan aludjon veled.majd szépen megszokja ö is az egyedül alvást. ha gond lessz a külön altatással, írj privit, és van egy pár jó tippem hozá.(Rebeka most 19 hetes, elsö baba.)
Nekem 4 és fél hónapos a babám, még velünk alszik. Õ még sokat cicizik éjjel, így mindenkinek kényelmesebb. Elsõ ébredésnél kerül hozzánk, tehát úgy gondolom, ha majd átalussza az éjszakát akkor nem kerül át:)
Sziasztok! Nalunk is ugyanez volt a problema de nalunk kb.7 hetesen jelentkeztek mi bukosak vagyunk es ezert tettem magam melle!3 heten keresztul velunk aludt es mindig vele voltam ejjel nappal , en is feltem attol, hogy kesobb nem tud egyedul aludni de most 24 hetesek vagyunk es egyedul sot kulon szobaban alszik persze babafigyelovel !A babak picik es igenylik az edesanyjuk kozelseget hiszen 9 honapig egyek voltatok ezert fontos hogy erezze a testedet , szerintem kb.3 honapos korig nincs baj ha vele alszol de nagyon kell vigyazni nehogy rafekudj .Kulfoldon elek es nalunk letezik egy bolcsohoz hasonlo egyik oldalan nyitott kisagy amit az agyhoz lehet illeszteni igy van sajat agyikoja es megis veletek alszik es barmikor benyulhatsz hozza amikor szuksege van rad!Szerintem kisaggyal is meg lehet csinalni ezt igy nem kell venni ilyet !A biztonsagra azert oda kell figyelni!Sok sikert es jo babazast!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!