Találatok a következő kifejezésre: Az baj hogy 4 hetesen (18 db)

Az baj, hogy 7 hetes babám nem minden étkezés között tartja meg a 4 órát? Van, amikor 3 órát bír ki. Éjszaka egyszer kel fel enni.

Legjobb válasz: 7 hetesen még nem kell kibírnia 4 órát! Max. 3at! Nekem ilyen idõsen 2 óránként evett.

7 hetesen még nem kell kibírnia 4 órát! Max. 3at! Nekem ilyen idõsen 2 óránként evett.
Igen, enyémek is 3 óránként ettek, mindegyik. Majd 4 hónapos kor körül ráérsz átállni a 4 óránkénti etetésre. Most még kicsi a gyomra ahhoz. Az éjszakával már nagyon ügyes! csak így tovább!
A kérdező hozzászólása: Én igény szerint szoptatok, amikor éhes akkor adok neki. Van, hogy 4 órát kibír, van hogy csak 3-t. Általában délelõtt és hajnalban kibírja a 4 órát, délután pedig 3 óránként kér enni. Ezt õ alakította így magának.
Szia!Az én babám ilyenkor 2 óránként evett, és éjjel többször.
Én is igény szerint szoptattam: 3 hós koráig fixen másfél óránként evett (éjjel-nappal). Aztán magától átállt a 3 órás idõközökre és éjjel csak 1x ébredt enni hajnal 3-kor. Fél éves kora óta nem ébred hajnalban enni, de napközben maradt a 3 óra... Mostmár 10 hós, és tulajdonképpen napközben is 3-3, 5 óránként eszik még mindig (pedig nem nassol fõétkezések között, inni vizet kap, vagy max hígított gyümölcslét, de ritkán) - már tudom, hogy gyors az anyagcseréje (az apja is ilyen), ezért nem erõltetem a 4 óránként evést.

Az baj e hogy 4 hetesen néha görcsöl a hasam és szurkál? Elvetélhetek?

majd jövhéten lesz idöpontom a dokinál,

Legjobb válasz: Nem baj ne izgul ez természetes a görcsölés a szurkálás pedig lehet a puffadástól is de az orvosadnak szólj hogy írjon fel neked vérzéscsillapítót vetélés ellen van nekem bejött egy vetélés után és megmaradt a baba!

Nem baj ne izgul ez természetes a görcsölés a szurkálás pedig lehet a puffadástól is de az orvosadnak szólj hogy írjon fel neked vérzéscsillapítót vetélés ellen van nekem bejött egy vetélés után és megmaradt a baba!
Nem, dehogy. Nõ a méhed, tágulnak a szalagok. A szerevezetednek szoknia kell a babát. Gratula.:) 15 hetes kismami
Ne idegeskedj, nõ a méhed.készül a babára!!
Én is négy hetes vagyok, és nekem is ugyanilyen érzésem (mintha meg akarna jönni érzés), de én is úgy tudom, hogy ez a méh növekedése miatt van. Nyugi, ne idegeskedj, nem szabad rossz dolgokra gondolni, csak jóra.
Az nem baj!Teljesen természetes!Mert a méhed tágul meg a pocakod is!Nekem is fájt nagyon sokáig!Most 16 hetes vagyok és mostanába már nem fáj!Gratulálok!
Én is görcsölgettem 6 hetesen, amit elmondta a dokinak. Napi 2x1 duphastont írt fel, amit 3 hétig kell szednem a következõ vizsgálatig.Most már sokat enyhült a dolog, és meg is nyugodtam tõle!:) Szerintem beszélj vele, te is megnyugszol!

Nem baj az, hogy a 4 hetes fiam ha nem tud elaludni két etetés között, akkor 1, 5 óra múlva újra éhes és akár 100 ml-t is megeszik újra?

Elég nagy babó. Lassan eléri a 4 kg-ot. Lehet, hogy egy étkezésre kevesebbet eszik, mint amennyit kellene, és ezért éhezik meg 1,5 óra múlva?

Legjobb válasz: 4 hetes babánál ez természetes. Ismerõsömnek óránként szopott a picije azt hitte kevés a tej ezért adott neki tápszert,de azt is óránként kérte,tehát maradt szopi. 2 hét alatt hízott 1150 gr-ot Ezért jó az igény szerinti szoptatás További jó szoptatást!

4 hetes babánál ez természetes. Ismerõsömnek óránként szopott a picije azt hitte kevés a tej ezért adott neki tápszert, de azt is óránként kérte, tehát maradt szopi. 2 hét alatt hízott 1150 gr-ot Ezért jó az igény szerinti szoptatás További jó szoptatást!
Szia! Már többedszer írom, úgyhogy csak röviden, hogy miért van így: az anyatej annyira jól (a legjobban!) hasznosul a baba szervezetében, hogy mindössze 2 óra latt teljesen kiürül a gyomorból, de jóval kevesebb salakanyagot hagy hátra, mint a tápszer vagy a szilárd táplálék. Amikor ébren van, nyilván több energiát használ fel, mint amikor alszik, tehát gyakrabban fog megéhezni. Plusz, úgy általában is, a pár hetes babák évrenléti idejük legnagyobb részét szopizással (evéssel+cumizással!) töltik, ami egyrészt a hatékony szopási technika begyakorlását, illetve a pocak befogadóképességének növelését, másrészt az anya közelségét hivatott biztosítani. Azaz, teljesen normális, hogy a fiad így eszik, élettani/fejlõdéstani okai vannak. Semmiképp sem arról van szó, hogy egyszerre nem eszik eleget, MERT mondjuk nincs elég tejcsi és EMIATT tápszerrel kéne pótolni! Nyugodtan szoptasd õt igénye szerint és ne az órát nézve vagy számolgatva, idõvel nyúlni fognak az etetési idõk és beáll valamiféle rendszeresség is, hidd el. :) 17 hónapja szoptató anyuka

4 hetes kismama vagyok, picit fájdogál a hasam, és kijött egy pattanásom, ez ugye nem baj? Azért van, mert a szervezet azt hiszi, hogy meg kellene jönnie? 2 éve volt egy vetélésem és nem szeretném elveszíteni ezt a babát is!

Legjobb válasz: Ez a mindjárt megjön érzés ez meglesz a11-12ik hétig, emiatt ne aggódj. Ha görcs akkor van baj. A pattanással nem lesz gond!!! Nagyon szurkolok! Én is elvetéltem az elsõt és most sokára jött össze, de már 24 hetesek vagyunk.. :) kitartás és próbálj meg nem gondolni a vetélésre!! Boldog babavárást! ;)

Ez a mindjárt megjön érzés ez meglesz a11-12ik hétig, emiatt ne aggódj. Ha görcs akkor van baj. A pattanással nem lesz gond!!! Nagyon szurkolok! Én is elvetéltem az elsõt és most sokára jött össze, de már 24 hetesek vagyunk.. :) kitartás és próbálj meg nem gondolni a vetélésre!! Boldog babavárást! ;)
Nekem is jó 11 hétig megvolt a mindjrt megjön érzés, ez természetes, nõl a méh:-) A pattanaás jön-megy, a terhességgel jár, majd elmúlik:) Lazíts, ne aggódj, mert az agy nagy úr. Gondolkodj pozitívan és nem lesz gond:-)

Az nem baj, hogy 10+4 hetesen ritkulnak a hányások? Aggódom, mert lehet, hogy hülyeség, de nem érzem magam terhesnek.

A mellem már csak esténként érzékenyebb.

Legjobb válasz: tudtommal pont hogy normális, és csak az elsõ idõszak a hányós :) azt mondják, a középsõ szakasz a legjobban viselhetõ

tudtommal pont hogy normális, és csak az elsõ idõszak a hányós :) azt mondják, a középsõ szakasz a legjobban viselhetõ
Szia! 3 babánál nem tudnak kombinált tesztet (meg semmilyen más vértesztet) csinálni, csak az UH-ra tudunk hagyatkozni, de Hajdu doktornõnél voltunk az Istehegyin, szóval benne azért megbízunk szemre is :) Mindenkinek minden mérete bõven határértéken belül volt, tarkóredõ és orrcsont rendben, plusz a korunk miatt sem vagyunk kockázati csoportban (29 vagyok, a férjem 34), úgyhogy szerinte minden OK mindenkivel. Nemet 80%-ra mondta hogy 2 fiú és 1 kislány, hát ez volt a legeslegnagyobb álmunk, szóval nagyon örülünk :) )) Persze minden kombinációnak örülnénk, de ez volt a favorit :) Nekem az ÁEK-ban (volt MÁV) van a dokim. Szerintem olyan kórházban nézelõdj ahol van PIC, pl. ÁEK, SOTE, János... ne legyen rá szükséged, de megnyugtató ha van. Sajnálom hogy megint rosszul vagy, én most nagyon fittipaldi vagyok, jövök-megyek, a hasam se keményedik már mint 1-2 hete. Minden jót nektek :) )
A kérdező hozzászólása: Megvártátok az eredményt? Milyen lett? Kisfiúk, kislányok, esetleg vegyesen? :) A nemére nem is kérdeztem rá, olyan áhitattal néztük a párommal a képernyõt. Amúgy is már azon görcsölök, hogy hol és kinél szüljek. Nem vagy Bp-i, de itthon nem szeretnék. Bp-en nézelõdök normális kórház és doki után. Nagyon nehéz így, hogy nincs ott ismerõsöm, vagyis csak kevés és az sem szül. Képzeld nekem visszajött a hányás, hányinger. Pedig már kezdtem örülni, hogy megszûnik.
De jó, nagyon örülök :) A nemét nem tippelték még meg? Mi ma megyünk, nagyon izgulok! Minden jót, a 3 babás :)
A kérdező hozzászólása: A genetikai szûrés is ok. Nagyon jók lettek az értékek, a tarkóredõ szuper, és látszott az orrcsontja. :) Kár, hogy a 3D-s képen nem akarta elvenni a kezecskéit az arca elõl. Egy jó kis mozit kaptunk itthonra. :D
Szuper, nagyon örülök :) ) Én 15-én megyek a genetikai UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is minden ok. Annyit ficánkolt, hogy a doki alig tudta lemérni. 😄 Most még a downszûrés lesz érdekes 14én. Gombócom még van, de kimondott rohanós ma már nem volt. Ma elkezdett szurkálni a méhemnél.
Óh hát akkor biztos vagyok benne hogy nálatok is minden okés lesz :) ) Igen már a hCG-vérvétel után tudtuk hogy 2 vagy 3 baba van mert nagyon magas lett, és már az elsõ UH-n a 6. héten láttuk a három petezsákot. Nagyon-nagyon szorítok, jelentkezz mindenképp!
A kérdező hozzászólása: Húúú, de jó nektek!!! 😄 És ráadásul 3an. Az elsõ uhn is látszódtak? Mi is szerettük volna, ha ikrek sikerülnek, de most ezért az egyért izgulunk. Nagyon remélem, hogy holnap nálunk is minden ok lesz. Hányás még van, bár már nem olyan intenzív, gombóc érzése a torokban, amitõl meg hányingerem van. Mást nem érzek. A melleim magyon eresek. Holnap megírom mi volt.
Szia, minden rendben volt, mindenki fickándozott és integetett és dobogott a szívük :) ) (3 baba van) Hasi UH volt, életemben elõször! :) A doki azt mondta hogy normális hogy a 11. héten már enyhülnek a tünetek! Te hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Kedves Lombikos válaszoló! Mi volt a mai nap, minden rendben? Már nagyon izgulok. Hüvelyi uh-t csináltak ma is?
A kérdező hozzászólása: Minden rosszat hallani, és olvasni. Fõleg attól félek, hogy észrevétlenül elhalhat a baba. Mert a vetélésnek tünetei vannak, de a másik úgy is bekövetkezhet, hogy a tünetek vagy hirtelen elmúlnak, vagy továbbra is fennállnak. A méhemet sem érzem nõni, nem görcsöl, nem szurkál. Utoljára akkor volt menzi szerû görcsöm, amikor a 8. hét környékén emlékezett a szervezetem a menzire egy pár órára.
Szerintem a kérdezõ sem azon aggódik hogy hány-e vagy sem, csak sok helyen azt írják hogy ESETLEG aggodalomra adHAT okot, ha voltak tünetek, de azok hirtelen elmúlnak.
Ez a második terhességem. Soha!! nem hánytam se most sem a kislányomnál. Van aki végig hányja és van aki egyszer sem. Ez semmit sem befolyásol ne aggódj! :)
Én is BMC-s vagyok, Zeke doki, és elsõre összehozta nekünk :) )
A kérdező hozzászólása: Én is lombikos vagyok. Ez volt a 3. beültetés, ami sikerült. Hová jársz? Én a BMC-be.
Szia, 2-es vagyok, lombikos kismama vagyok, úgyhogy ne is mondd... :) Hétfõn megyek igen, írok majd hogy mi volt. Nagy drukk neked is!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Úgy érzem egy cipõben járunk. Ugyanezen rossz gondolatok kavarognak a fejemben, amellett, hogy próbálok pozitívan hozzáállni a dologhoz. Elsõ baba, ráadásul 6 évet vártunk rá, úh. ez az idõszak kikészít. Úgy olvastam, hogy hétfõn mész uhra. Megírod mi volt? Nekem kedden kell menni.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy minden ok. Boldog babavárást! :)

Sajnos ma voltam a fogorvosnál. Jelenleg 5 hetes terhes vagyok s holnap 2 fogamat húzni kell. Azt mondta vegyek be 4 db klimicint. Mert annyira be van gyulladva az ínyem, hogy nem tudja kihúzni Megzavarodok a fájdalomtól. Baj lehet a gyógyszer miatt?

Tudja az orvos h terhes vagyok. Szerintetek van okom aggódni a gyógyszer miatt?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ennyire fiatal terhességnél még nincs közvetlen kapcsolat közted és a babád köztt, így nem árthat a gyógyszer. fõleg ha az orvos is tud róla én nem aggódnék.

Én úgy tudom, hogy ennyire fiatal terhességnél még nincs közvetlen kapcsolat közted és a babád köztt, így nem árthat a gyógyszer. fõleg ha az orvos is tud róla én nem aggódnék.
A gyógyszert amit kaptál sajnos nem ismerem, és azt sem értem, hogy ha nem tudja kihúzni akkor holnap hogyan tudja még is kihúzni? Ez a gyógyszer 100, hogy holnapra leviszi a gyulladást? Ha csak a fájdalom miatt kel a gyógyszer akkor én a Paramaxrapid nevût ajánlom, mert azt kismama is szedheti. Én úgy tudom az elsõ 12 hétben nem annyira jó a gyógyszer, ugyan akkor a legtöbb gyógyszer ártalmatlan a babára. Nekem szerencsére "csak" a 16. héten kezdõdött a fogfájásom, aztán kiderült nem is a fogam ha nem az ínyem van begyulladva, szerencsére nem kellett fogat húzni. De íny gyulladásra nekem nagyon bevált a Paradontx fogkrém és a Colsodil szájvíz. A szájvizet max 2 hétig lehet használni, de én úgy csináltam, hogy 2-3 napig használtam utána enyhült a fájdalom és még 2-3 napig fülpiszkával ecseteltem ahol fájt az ínyem. Azóta nem volt baj így heti 1 szer mosok fogat a Paradontaxxal, és ha érzem, hogy nem jó az ínyem akkor be ecsetelem szükség szerint. Egyébként meg Sensodyne fogkrémet használok valami új fajtát ami elvileg a kezdõdõd szuvasodást megállítja mert valami beépülõ kálcium van benne. Terhességem elején kb. 12 hetesen vettem egy egy tubus Paradontaxot és Sensodynet is és még mind a kettõbõl van. Csak azért mondom mert elég drágák ezek a fogkrémek, de ha egyszer beruházol akkor sokáig elég. http://www.youtube.com/watch?v=3z8jowF9kCU
Ha az ínyed be van gyulladva, akkor nem fog hatni a fájdalomcsillapító. Ha tudja, hogy terhes vagy, akkor valószínûleg nem véletlen ezt a gyógyszert mondta. Szerintem a gyulladt fogakból nagyobb baj lehet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat...A gyógyszert nem a fájdalomra adták hanem a gyulladásra, és h holnapra biztos segít annyit h kitudja húzni..a fájdalomra a benuront ajánlotta aminek utánna néztem és nincs magzatkárosító hatása az elsõ trimeszterben:)
Szia! Ne aggódj! Én 6 hetesen átestem egy nagyon durva, hidegrázós lázas betegségen.( Lázcsillapító+antibigyó) Aztán kb 16 hetesen úgy beállt a derekam, hogy izomlazító szurit kaptam. Ezután kb 20 hetesen bedurrant a bölcsességfogam. A fogorvos várni akart, így marokszám szedtem az algopirynt. (Végül kihúzta. varrni is kellett, napokig nem ettem és fájdalomcsillapítón éltem) Szerencsére a kislegény makk egészséges és már nagyon türelmetlenül várjuk, hogy kibújjon. Szóval szerintem semmi pánik! :-) 36+5 hkm
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM :)
Nyúlnak a szalagok.Teljesen normális.
én 15 hetes vagyok és én is így vagyok!Nyugi!!Nekem a 3. és mindegyikkel volt ilyen.Teljesen normális fõleg ha elsõ baba.Mindennek ki kell nyúlnia:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
én 8 hetesen vagyok így, elsõ baba.

Lehet később baj? Azt mondta a doktornő, hogy a 4 hetes fiam füléből még nem ürült ki a magzatmáz, és be van gyulladva, valószínűleg víz érte.

Vizsgálatkor kifejezetten nyomásérzékeny volt mindkét fülecskéje. Azt mondta ezért is sírhat annyit, mert fáj neki. Antibiotikumos cseppel kell kezelni (Garasone). Teljesen megijedtem. Volt valakinek hasonló problémája? Kés?bb fülfájós lett a baba?

Legjobb válasz: Nekem nem volt ilyen problémám, mégis fülfájós gyerek voltam. Bármit elkaptam, a fülemre húzódott. Szerintem, ebbõl nem lesz a kicsinek késõbb gondja, hiszen kapott megfelelõ ellátást és azt hiszem, jogosan feltételezem, hogy a gyógyszert is kapja. Szóval, ne aggódj. Ha lenne következménye, szólt volna a doktornõ. Ha megnyugtat, akkor hívd fel a védõnõt, õ biztos meg tud nyugtatni!

Nekem nem volt ilyen problémám, mégis fülfájós gyerek voltam. Bármit elkaptam, a fülemre húzódott. Szerintem, ebbõl nem lesz a kicsinek késõbb gondja, hiszen kapott megfelelõ ellátást és azt hiszem, jogosan feltételezem, hogy a gyógyszert is kapja. Szóval, ne aggódj. Ha lenne következménye, szólt volna a doktornõ. Ha megnyugtat, akkor hívd fel a védõnõt, õ biztos meg tud nyugtatni!
igen, valószínû, hogy a hasa fáj, tornáztasd
nem amiatt van szerintem.Inkább büfi probléma lehet.Az enyém mindig akkor lilul, mikor félrenyeli a büfit, és olyankor kegyetlenül ordít.
Bizony lehet. A paprikát nagyon nehezen emésztjük. Én nem terhesen/szoptatva is ritkán eszek paprikát, pont emiatt. Tornáztasd, hordozd hasfájós tartásba (nem tudom mi a neve pontosan). Nekünk a simogatás, babamasszázs, "biciklizés" jött be.
A kérdező hozzászólása: Mindent próbáltam, elpilledt. Aztán hapcizott, erre felébredt, enni kért. Most megint szenved szegény. Azt hiszem lefejem mindkét mellem és kiöntöm a tejet. Nem merem neki odaadni. Mikor termelõdik friss tej? Úgy értem mennyi idõ míg kiürül belõle a paprika?
A paprika szokott gondoz okozni :(
Nekem a laktoherb tea okozott iszonyú görcsöket annak idején a babának, másfél nap múlva mertem újra adni neki. DE! Ne öntsd ki a tejed, tedd a fagyasztóba, pár hónap múlva meg tudja már inni szerintem. 3 hónapig simán eláll a fagyasztóban, és addigra õ sem lesz ilyen érzékeny. Én biztosan nem önteném ki a helyedben!
A kérdező hozzászólása: Sajnos már kiöntöttem. Na mindegy. 6 órája kínlódik szegény. Most apától kapott tápit, ez lesz egész éjjel neki. Reggelre remélem friss, egészséges tejcsim lesz! Köszönöm a válaszokat! Megyek babusgatni, hátha elalszik!
Nem jelent semmit, az a lényeg, hogy látszik.Gratulálok!
Tapasztalatból mondom, hogy NEM baj!
Nekem is halvány volt NEM baj!!!!!! Gratulálok a babóhoz!!! 28 heteskm
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi :)
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam :) Köszi mindenkinek!
Nem baj. Clearblue-t egyebkent probaltal mar? En tizes es huszas erosseguvel teszteltem, gondoltam ezek annyira hiper-szuper erzekenyek, hogy majd jo eros lesz a csik. Es mindket fajtan olyan halvanyka volt, hogy nem is lattam. Akkor meguntam es vettem egy clearblue-t, ami meg a mensi elmaradasanak napjan delutan rovid idon belul hatarozottan pozitiv lett. Ket nappal kesobb hasznaltam el a parjat, mert ket darabosat vettem, azon meg mar ketszer olyan eros volt a pozitiv, mint a kontrollcsik.
A halvány csík csak annyi hogy még kevés a kikutatható hormon. GRATULÁLOK :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!