Találatok a következő kifejezésre: Az baj csak reggel eszek gyümölcsöt (2 db)

Az baj ha csak reggel eszek gyümölcsöt és csak vacsorázok 6 óra fele?

Legjobb válasz: Szerinted? ha azt gondolnád hogy az jó akkor nem kérdeznéd itt meg. kikászül a gyomrod. a fogyizoknak napi 4 étkezés kell. ha az csak egy alam akkor is. majd pár évmulva jó kis gyomor görcseid lesznek.

Szerinted? ha azt gondolnád hogy az jó akkor nem kérdeznéd itt meg. kikászül a gyomrod. a fogyizoknak napi 4 étkezés kell. ha az csak egy alam akkor is. majd pár évmulva jó kis gyomor görcseid lesznek.
Szerintem mindenki úgy csinálja a diétát, ahogy neki jólesik. Nem kell mindig az elõírt "szabályoknak" megfelelni. Tapasztald ki, hogy neked mi a jó, mitõl hogyan érzed magad, és nem lesz gond. Senki sem egyforma. Csinálhatod úgy is, hogy délelõtt eszel gyümölcsöt, egy óra felé megebédelsz mértékkel, és kettõ után már nem eszel semmit. Sokaktól hallottam, hogy így fogytak. Kinek mi a jó. :) (Én az ebédet sosem tudnám kihagyni...:D) De ha te így jól érzed magad, akkor csinálhatod. Bár szükség lenne fõtt ételre is, az pedig este már megüli a gyomrot.
Én is magamból indulok ki. Ha csak reggel és este ennék, 11-12 körül már úgy leesne a vércukrom, hogy szédelegnék. Utána pedig jön a falási roham, és megette a fene a diétámat :S Nekem a sûrûn de keveset jött be.
Fontos tartani az elõírtakat a következõ miatt: ez a diéta arra épül, hogy a szervezetedet megnyugtassa, hogy minden táplálékfajtából elegendõ mennyiséget kap, így nem raktározza el magának azokat a dolgokat, amikhez ritkán jut hozzá. A biztos az, ha valaki olyan sûrûn eszik mint az ovisok és az iskolások - reggeli, 10 órai, edéd, uzsonna és vacsora. Ennek ugyanaz a lényege: ne éheztesd magad, hogy evbéskor a tested raktározzon, hogy bírja a kaja nélküli idõszakokat.
a reggeli a legfontosabb táplálkozás, de kevés ember eszik normál rendszerben és nem biztos, hogy ettõl lesz bajod

Ha naponta egyszer, reggel dugig eszem magam, később már csak keveset, pl gyümölcsöt eszem, az baj? Vagy reggel se kellene tele ennem magam?

Legjobb válasz: Az az egészséges, ha kisebb részletekben elosztva eszel, naponta többször. (5-öt mondanak az okosok). Ha reggel tele eszed magad, feleslegesen terheled túl a gyomrodat. Egyél úgy, hogy jól lakj, amúgy a reggeli a legfontosabb étkezés, világért sem szabad kihagyni. Inkább nyisszants le az eddigi adagodból és tízóraira kebelezd be. A másik nyisszantást meg uzsonnára. Ezen kívül már csak ebédre, meg vacsira kell valami egyszerûbb dolgot kitalálnod. Fontos az is, milyen a napirended, nem mindegy, hogy hajnali 5-kor, vagy délelõtt 10-kor kelsz, mennyit mozogsz, fizikai, vagy szellemi megterhelésnek vagy-e inkább kitéve.

Az az egészséges, ha kisebb részletekben elosztva eszel, naponta többször. (5-öt mondanak az okosok). Ha reggel tele eszed magad, feleslegesen terheled túl a gyomrodat. Egyél úgy, hogy jól lakj, amúgy a reggeli a legfontosabb étkezés, világért sem szabad kihagyni. Inkább nyisszants le az eddigi adagodból és tízóraira kebelezd be. A másik nyisszantást meg uzsonnára. Ezen kívül már csak ebédre, meg vacsira kell valami egyszerûbb dolgot kitalálnod. Fontos az is, milyen a napirended, nem mindegy, hogy hajnali 5-kor, vagy délelõtt 10-kor kelsz, mennyit mozogsz, fizikai, vagy szellemi megterhelésnek vagy-e inkább kitéve.
Szerintem a naponta SOKSZOR KEVÉS a legjobb. Érdeklõdöm az egészséges életmód iránt, így tudom, hogy az is jó, ha étkezések alkalmával nem esszük tele magunkat. Az idõnkénti ételmegvonás (NEM ÉHEZÉS!!!) szintén jót tesz a szervezetnek (erre a böjt a legjobb bizonyíték). Köztudott, hogy a sokat evõk kevesebb ideig élnek (kövérek), ellenben a mérsékelten étkezõk és idõnként böjtölõk hosszabb ideig. Több könyv, szakirodalom is ír ezekrõl a hasznos tudnivalókról. Én egyébként majdnem 40 éves vagyok, ezeknek megfelelõen igyekszem élni, s még mindig idegenek tegeznek :-), az orvosi leleteim pedig kiválóak. Mértékletesség = hosszabb élet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! csak azért kérdezem, mert reggel a kevéstõl is eltellek. 17 éves vagyok, sokat mozgok, és azt vettem észre, ha reggel annyit eszek, hogy tele leszek, akor egész nap nem gondolok még az ennivalóra se.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!