Találatok a következő kifejezésre: Az baj az átlagosnál több (5 db)

Ha a 30 -ik héten átlagos volt a magzatvizem a 38-ik héten pedig az átlagosnál több, az jelenthet bajt? Cukor még a 30 hetes vérvételen is rendben volt. Szerintem azzal nem lehet gondom. Aggódok nagyon

Legjobb válasz: Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt,és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!

Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt, és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!
Szerintem ne aggódj, ha az orvosod nem mondott semmit, hogy baj lenne, akkor biztosan nem baj!

Baj ha az átlagosnál több a magzatvízem?

38 hetes kismama vagyok, eddig átlagos volt a magzatvíz mennyisége.A mai ultrahangon már az átlagosnál több volt .Jelenthet ez valami bajt? A cukorra kérdezett rá rögtön az ultrahangos, de az végig rendben volt.Azt tudom, hogy a kevesebb, milyen hatással lehet a babára de a több???

Legjobb válasz: Olvasd el ezt: http://www.babanet.hu/faq/terpat12.php Nagyon sok hasznos választ adnak a dokik hasonló kérdésre. Egy dolog biztos: az, hogy egy vizsgálat alkalmával több a magzatvíz, még nem jelent semmi rosszat, fõleg nem a terhesség utolsó heteiben. Ha fejlõdési rendellenességrõl lenne szó a babánál, akkor már korábban is több lett volna, mert ez a velõcsõzáródási rendellenességeknél fordulhat elõ. Ez a rendellenesség viszont már a 12. hétre kialakul és ki is derül azt követõen, legkésõbb a 18. héten. Úgyhogy ne aggódj!

Olvasd el ezt: http://www.babanet.hu/faq/terpat12.php Nagyon sok hasznos választ adnak a dokik hasonló kérdésre. Egy dolog biztos: az, hogy egy vizsgálat alkalmával több a magzatvíz, még nem jelent semmi rosszat, fõleg nem a terhesség utolsó heteiben. Ha fejlõdési rendellenességrõl lenne szó a babánál, akkor már korábban is több lett volna, mert ez a velõcsõzáródási rendellenességeknél fordulhat elõ. Ez a rendellenesség viszont már a 12. hétre kialakul és ki is derül azt követõen, legkésõbb a 18. héten. Úgyhogy ne aggódj!
1. válaszoló vagyok.A lényeg hogy ne ijedj meg, mert attól is több lehet ha a baba épp akkor pisil, szval sok egyszerû oka is lehet.Nekem is orvos mondtA.
Szia! Nekem is volt egy kolléganõm, aki ezért ment el elõbb táppénzre. Minden lelete negatív volt, de a doki jól megijesztette. Azt mondta, hogy feküdjön, mert emiatt elõbb megindulhat a szülés. De nálad ez már nem lehet probléma. Neki gyönyörû egészséges kisbabája lett.
Én is úgy szültem hogy nagyon sok volt, és jól van a baba.A legtöbb esetben nem jelent semmit, nincs baj.Ha nem jelezte az orvosod, biztos hogy neked sincs miért aggódni, különben szólt volna.Könnyû szülést!
Én úgy tudom vmilyen hüvelyi fertõzésre is utalhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Az NST-m jó lett, jóslófájásokat mutatott, de egyébként negatív. Vasárnap kell megint mennem NST-re és akkor összevetik a mai ultrahanggal.Remélem tényleg nincs baj, hallottam mindenféle dolgot ezzel kapcsolatban pl. genetikai rendellenességet..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam :) Azóta a védõnõvel is beszélgettem errõl és eddig tényleg minden rendben volt. Szép napot!

Az Afp 2, 26 a korrigált pedig 2, 06 ezért elküldtek genetikára és ott pedig azt mondták hogy az átlagosnál több a magzatvizem és a jobb oldali OK a ( mellső szarv is 7 mm). Mi lehet a baj?

Jöv? héten pedig megyek magzatvíz mintavételre. Tud nekem ebben valaki segíteni hogy mire számíthatok? Nagyon megköszönném a válaszokat, tanácsokat. Iszonyúan félek hogy lesz valami baj.

Legjobb válasz: Valoszinu hogy minden rendben lesz,de a biztonsagert menj el mert inkabb idoben megtudni mint kinlodni egesz eletedben egy beteg gyerekkel.En majdnem 40 evesen szultem,jok voltak a leletek de a kor miatt el kellett volna mennem magzatvizvetelre,nem mentem igy vegigizgultam a terhesseget...

Valoszinu hogy minden rendben lesz, de a biztonsagert menj el mert inkabb idoben megtudni mint kinlodni egesz eletedben egy beteg gyerekkel.En majdnem 40 evesen szultem, jok voltak a leletek de a kor miatt el kellett volna mennem magzatvizvetelre, nem mentem igy vegigizgultam a terhesseget...
Szia! Nekem 22 hetes 5 naposan csinálták a SOTE 1-en a magzatvíz vizsgálatot. (UH lelet szerint 23 hetes 4 napos volt). Van egy gyorsított eljárás, amivel már 1-2 napon belül ki tudják mutatni a 3 fõ genetikai betegséget (Down, Patau és Edward kór). Nekem ott azt mondták, hogy ha valami gond van, akkor 2 héten belül telefonon hívnak, egyébként 4 hét múlva kell menni a leletért. Maga a beavatkozás egyébként nem fáj, egy pici csípéshez hasonlít. Nekem a köldököm alatt 5-6 cm-re szúrt a doki, mert hogy nézi, hogy hol fekszik a baba. Fõ a pozítiv gondolkodás. Én arra gondoltam, hogy ezt a betegség KIZÁRÁSA érdekében csinálják! Üdv. 33 hetes km
Most hívtam fel a Magzati Diagnosztikai Központot, és ott azt a felvilágosítást adták, hogy NEM CSINÁLJÁK KÖLDÖKÖN KERESZTÜL!!!!!!
Utolsó:aki azt írta, hogy köldökön keresztül, az általánosságban írta(elõször is nem a saját tapasztalata, másodszor én nem is tudom, hogy honnan vette ezt)!De ez nem így van.Azt, hogy ahány kismama, annyi helyen, azt jelenti, hogy van, akinek a jobb, van akinek a bal oldalon, lejjebb feljebb stb.DE NEM KÖLDÖKBE!!!!
Utolsonak:"ahany kismama annyi helyen szurnak", tehat valoszinu hogy a koldokenel szurtak, miert kell kioktatni valakit?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást! Mint írtam mindenféle képen megyek de engem leginkább az a másik három eltérés aggaszt nagyon, nem is a mintavétel. Ha megkapom az eredményt megírom de az nagyon sok idõ :(
Utolsó válaszolónak:mi van????Köldökön keresztül????Ne viccelj már!!!!Kérdezõnek:Azt nem tudom, hogy mi lehet a baj, de én biztos, hogy bevállalnám az amniot.Nekem is megcsinálták, a babám egészséges, azóta már meg is született.Maga a beavatkozás pár perc, és inkább kellemetlen, mint fájdalmas.UH kíséret mellett bevezetnek a pocidba egy tût(NEM a köldöködön keresztül)ott, ahol nem veszélyeztetik a babát(ezért nézik folyamatosan az UH-al, és ezért van az, hogy ahány kismama annyi helyen szúrják))és leszívnak a magzatvízbõl.Én érzéstelenítõt se kaptam, mert azt mondta a doki felesleges 2x szúrni(azt úgyis éreztem volna, amiben a fájd.csillapító van), mire az hatna, már kész is leszünk.Így is lett.Mondjuk szerintem kicsit késõn mész(addigra 21 hetes leszel), és legalább 3 hét, mire eredmény van.De mindenképpen csináltasd meg.A legjobbakat kívánom, és ha eszedbe jut írj, hogy mi van Veletek.Átérzem az aggodalmad, nekem a Down kockázat volt 1:120 arányszámú.
Szia, helyi érzéstelenítésben, vékony tûvel a köldökön keresztül veszik, a biztonság kedvéért csináltatják, engem is küldtek, Down gyanúval, de nem vállaltam, hanem 20 hetesen az Istenhegyi Géndiagnosztikai Kp-ba csináltattunk vérvizsgálatot és genetikai uh-t, jó lett az eredmény, a kisfiam makk egészséges, ezt kívánom neked is, és ne izgulj, minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Mindenféle képen elmegyek de nagyon sok idõ az az 1 hónap mire megjön az eredmény addig megõrülök.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.


18 hetes ultrahangon mondták, hogy több a magzatviz az átlagosnál, amit rá is irtak a papiromra. Ez okozhat gondot? Baj ez?

Legjobb válasz: Szia! A több magzatvíz jelenléte a baba fejlõdéi rendellenességére utalhat. Viszont nem 100%-ig mérvadó. Akkor szentelnek neki több figyelmet, ha víz sokkal több mint az átlag. Nekem az elsõ fiamnál a 28-dik héten " valamivel több magzatvíz " került a papíromra, mely a 34-dik heti UH-n már "átlagos mennyiségû" volt vagyis nem szaporodott kórosan tovább. A legközelebbi UH-n nyugodtan kérdezz rá hogy akkor is több-e a magzatvíz. Az átlagos mennyisége 1 liter és 4 óránként cserélõdik.

Szia! A több magzatvíz jelenléte a baba fejlõdéi rendellenességére utalhat. Viszont nem 100%-ig mérvadó. Akkor szentelnek neki több figyelmet, ha víz sokkal több mint az átlag. Nekem az elsõ fiamnál a 28-dik héten " valamivel több magzatvíz " került a papíromra, mely a 34-dik heti UH-n már "átlagos mennyiségû" volt vagyis nem szaporodott kórosan tovább. A legközelebbi UH-n nyugodtan kérdezz rá hogy akkor is több-e a magzatvíz. Az átlagos mennyisége 1 liter és 4 óránként cserélõdik.
Szia! Nekem a 21. héten, és a 26.héten is azt írták a papíromra, hogy átlagosnál több a magzatvíz, de nem látták, hogy valami baj lett volna. A 28. héten már normálnak mondták a mennyiségét. Most a 34. hétnél vagyok és hála Istennek eddig nincs gond. Szerintem, ha a babánál nem látnak eltérést, akkor ne aggódj!Azt szokták mondani, hogy a magzatvíz mennyisége relatív dolog.Kinél mennyi! Sok sikert a babához!:)

Az baj ha az átlagosnál több a magzatvizem?

Az orvosom szerint a baba sem pici , de az átlagosnál több a magzatvizem ezért olyan nagy a hasam. A babánál nem okoz ez gondot ugye?

Legjobb válasz: Ha az orvos nem ajánlotta, hogy meg kellene indítani a szülést, akkor nem hiszem, hogy baj lenne.

Ha az orvos nem ajánlotta, hogy meg kellene indítani a szülést, akkor nem hiszem, hogy baj lenne.
A kérdező hozzászólása: Az eddigi ulrtahangoknál azt mondák hogy átlagos, csak ma hogy rákérdeztem, hogy kb. mekkora a baba, mert nagyon nagy a hasam mondta a doki hogy a magzatvíz az átlagosnál valamivel több. Ha eddig nem volt akkor ugye a genetikai betegséget kizárhatom mint ok?
Szia! Ha a baba lenne beteg, már 18-20 hetesen sok a víz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!