Találatok a következő kifejezésre: Az baj 2 órával (43 db)

Wifis routert keresek 10k forint környékére (ha olcsóbb nem baj), 25 megás netem van egy gépre és egylaptopra meg telefonra szeretném megosztani a netet az utobbi 2 őre wifi vel?

eddig ezt D-Link DIR-300 néztem ha vkinek van személyes tapasztalata olyan routerrel ami megfelel az igényeimnek az kérem irja le?

Legjobb válasz: inkabb ezt: TP-Link 1043ND

inkabb ezt: TP-Link 1043ND
A kérdező hozzászólása: közben találtam vmi mást a tplink 1043nd nél miben másabb a linksys wrt54gl??? csakmert ahogy olvastam kevesebbet tud és mégis drágább...
ha TP-t veszel, mindenki tud segíteni beállítani, másik tipusnál nem biztos ez
...de amúgy a 2 óra nem vészes
ha nem itt akarod megvitatni, hogy csináltátok-e akkor minek kérdezel?! ha csináltátok, akkor lehet baj. ennyi.
igazából f.aszt érdekel, csak gondoltam megkérdezem, hogy voltál-e olyan okos
milyen baj? mert védett még nem vagy az biztos, és nem a 2 órás késés, hanem a csak 7 nap szedés miatt
Akkor jól átb.aszott :D
és az elsõ nap már csináltátok is legalább?
Nem lehet semmi baj:) Velem sokszor van ilyen, csak nagyjából kell azonos idõben bevenni, nem percre pontosan. Az elsõ meg hülyeséget beszél, már rég védett vagy, ha 1. napon elkezdted szedni, de ha nem az elsõ napon kezdted volna, egy hét után már akkor is védett lennél.
Ne foglalkozz azokkal akik szerint nem véd, az orvosod nem mondott neked hülyeséget. És nyugi, 2 órától nem lesz baj :)
Én úgy tudom a 3. generációs fogamzásgátlók már az elsõ naptól használnak legalábbis hallottam már róla. Én 2 generációsat szedek az csak a második levéltõl használ. Nálam 12 órán belül lehet még pótolni. Azt nem tudom, hogy van a 3. generációsnál de gondolom ott is vmi hasonló. Tájékoztatón nincs rajta?!
A kérdező hozzászólása: Sensonette
1-2 óra csúszás még nem vészes.12 órán belül legyél és akkor nem lesz gond. Arról pedig, hogy a fogamzásgátlók mikortól hatnak eltérõek még az orvosok véleménye is.Az elsõ naptól-az egy hónapig minden van!Ez az egyén bátorságára van bízva.Ha nem szívbajos és bevállalja, hogy pár szem után szexel, akkor gondolom tisztában van vele, hogy ez mivel járhat.Aki pedig inkább óvatos duhaj, az pedig kivárja az egy hónapot, amit még a legszigorúbb orvos is elismer, hogy annyi a max., amit várni kell.Mindenkinek lelke rajta, hogy õ melyik kategória!
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy ezt itt és veled kéne megvitatni hogy csináltuk-e. köszi a választ, de ezt nem osztom meg veled ha nem baj....
A kérdező hozzászólása: a menzesz 1. napján kezdtem el. doki is mondta, a betegtájékoztatóban is benne van, hogy 1. naptól véd így.
Én nem voltam szívbajos egy hét után nyugodtan szexeltem utánna, mert azt írta a vény hogy véd. Mindez tíz hónapja volt. Most éppen szoptatok.

Az baj ha 2 órával előtte veszembe a tabit mint ahogy szoktam?

mindennap este 8 órakor szoktam bevenni a tabit de el kell mennem itthonról és nem szeretném magammal vinni az egész csomagot nehogy elhagyjam:Sugye ez nem baj ha pl 6 fél7 fele veszem be a tabit?

Legjobb válasz: Szia! Nem dehogy ez még ne baj, csak a 12 órát ne lépd túl. Pl óraátállításnál is 1 órával hamarabb vagy késõbb fogod bevenni! Szóval ne aggódj nem lesz gond :-)

Szia! Nem dehogy ez még ne baj, csak a 12 órát ne lépd túl. Pl óraátállításnál is 1 órával hamarabb vagy késõbb fogod bevenni! Szóval ne aggódj nem lesz gond :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Ez a kérdés már haladás, pár napja azt kérdezte vki, h baj-e, ha fél órával késõbb veszi be :)

Az ugye nem baj, ha a fogamzásgátló tablettát néha 1-2 óra eltéréssel veszem be a megszokottnál?

Legjobb válasz: 1-2 óra eltérés nem számít. A legtöbb fogamzásgátlónál a két tabletta bevétele között nem telhet el több, mint 36 óra. A betegtájékoztatóban pontosan le van írva, hogy annál a gyógyszernél, amit te szedsz mennyi idõ telhet el.

1-2 óra eltérés nem számít. A legtöbb fogamzásgátlónál a két tabletta bevétele között nem telhet el több, mint 36 óra. A betegtájékoztatóban pontosan le van írva, hogy annál a gyógyszernél, amit te szedsz mennyi idõ telhet el.

Az baj ha a 2. levél fogamzásgátlóm utolsó előtti tabiját egy 3/4 órával később vettem be? Alkalmazzunk kiegészítő védekezést?

Legjobb válasz: Ez még nem baj, mondhatni semmiség, nincs szükség kiegészítõvédekezésre! De ha megnézed jól a betegtájékoztatót, akkor abban benne is van, hogy a következõ 12 órában pótlod, akkor semmi gond nem lehet, ha azon kívül, akkor már para van, kell a kiegészítõ védekezés!

Ez még nem baj, mondhatni semmiség, nincs szükség kiegészítõvédekezésre! De ha megnézed jól a betegtájékoztatót, akkor abban benne is van, hogy a következõ 12 órában pótlod, akkor semmi gond nem lehet, ha azon kívül, akkor már para van, kell a kiegészítõ védekezés!
Nem másodpercre pontosan kell bevenni.. Egy egy óra elcsúszás még sosem okoz gondot. Baj akkor kezdõdik, ha 12 óránál több telik el.. Nyugi, ennyire nem kell félni:-)
Még bõven bennevolt a 12 órában! Nem kell védekeznetek!

2 órával később vettem be a szokásosnál a gyógyszert az ugye nem nagy baj?

Tudom, hogy a 12 óra belefér de elég parázós vagyok, attól is mindig félek h tényleg lenyelem e a gyógyszert, nem e esik ki a számból vagy akármi. Szóval nem felel?tlen vagyok h nem tudom mik a veszélyei csak parázós.

Legjobb válasz: Én már nem egyszer jártam úgy hogy nem reggel 6kor vettem be a gyógyszert hanem 11kor. Sõt hétvégén mindig 11kor veszem be, holott hétköznap reggel 6kor. Úgyhogy megnyugodhatsz, nem lesz semmi baj. Én már kb 2 és fél éve szedem így. Ja és én jártam egyszer úgy hogy nem nyeltem le rendesen, nem ittam rá, és utána köhögtem és kiesett a számból. Ott volt lent elöttem a földön, ráadásul nem is voltam benne biztos h az az enyém. De végülis beszedtem. Azóta mindig iszok rá, nehogy megint így járjak.

Én már nem egyszer jártam úgy hogy nem reggel 6kor vettem be a gyógyszert hanem 11kor. Sõt hétvégén mindig 11kor veszem be, holott hétköznap reggel 6kor. Úgyhogy megnyugodhatsz, nem lesz semmi baj. Én már kb 2 és fél éve szedem így. Ja és én jártam egyszer úgy hogy nem nyeltem le rendesen, nem ittam rá, és utána köhögtem és kiesett a számból. Ott volt lent elöttem a földön, ráadásul nem is voltam benne biztos h az az enyém. De végülis beszedtem. Azóta mindig iszok rá, nehogy megint így járjak.
Ha 12 órán belül beveszed, akkor nem lehet semmi baj! Kevés vízzel vedd be, akkor érzed ha lenyeled!

Ártok a babámnak (8hó) azzal ha leteszem úgy aludni hogy Õ még úgy néz ki nem akar? Értem ezalatt hogy ébredés után szopi, vagy más étel, utána játék kb.2 óra hosszan majd beteszem a kiságyába ahol kicsi nyűglődés után alszik csak el. Baj ez?

Legjobb válasz: Én is így csinálom, van hogy negyed órát forgolódik, de ebbõl csak pár perc a hiszti, az elején. Ha következetes vagy, meg fogja szokni, és igényli is majd a lefekvést. Esetleg kipróbálhatod, ha van rá idõd és energiád, hogy kicsit (mondjuk fél órával) elhúzd még az alvást, és meglátod mennyit bír, elfárad-e addigra jobban.

Én is így csinálom, van hogy negyed órát forgolódik, de ebbõl csak pár perc a hiszti, az elején. Ha következetes vagy, meg fogja szokni, és igényli is majd a lefekvést. Esetleg kipróbálhatod, ha van rá idõd és energiád, hogy kicsit (mondjuk fél órával) elhúzd még az alvást, és meglátod mennyit bír, elfárad-e addigra jobban.
Szia! Volt úgy, hogy én is megtettem nem történt semmi baj! De ha nem álmos akkor úgy sem fog elaludni. Ha álmos volt és úgy tetted be és csak egy kicsit nyûglõdött akkor meg arra tanítod meg, hogyan kell önállóan elaludnia! Mi ezt már pár hetes kora óta csináljuk mostanában amióta feláll azóta nem mindig sikerül önállóan elaludnia, csak miután már összeesett a fáradtságtól akkor tesszük be az ágyba aludni. Boldog babázást kíván 11 hónapos anyuka!
Dehogy baj! :) Tökéletesen csinálod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nagyon megnyugtatóak voltak.

Az baj ha aerob vagy kardio edzés után csak 2 órával tudtam enni? Nem bontottam izmot?

Legjobb válasz: baj,de egy alkalom nem számít,csak ne legyen ebbõl rendszer. izmot nem bontottál,mert még nincs annyi,hogy észrevehetõ legyen.

baj, de egy alkalom nem számít, csak ne legyen ebbõl rendszer. izmot nem bontottál, mert még nincs annyi, hogy észrevehetõ legyen.
A kérdező hozzászólása: ezt hogy érted hogy nincs annyi?
úgy, hogy nem vagy akkora, hogy látható izomvesztést okozzon pár aerob után kihagyott kaja.
De amúg bontottál. Ezt a szervezet egybõl visszaépíti amint tudja, mer tsüksége van rá. DE lassítja a regerenálásodat pontosan ezért. És minõségi kaja mennyen utánna, meg bõven elég.

Ha 1-2 orät äl a palacsintamassza az nem baj?

Legjobb válasz: Nekem is új, ha palacsintába élesztõ! Nem baj ha áll, csak tedd a hûtõbe, nehogy baja legyen. Majd amikor sütni akarod, és úgy látod, hogy nagyon besûrûsödött, hígítasz rajta akár tejjel, akár vízzel kavartad.

Nekem is új, ha palacsintába élesztõ! Nem baj ha áll, csak tedd a hûtõbe, nehogy baja legyen. Majd amikor sütni akarod, és úgy látod, hogy nagyon besûrûsödött, hígítasz rajta akár tejjel, akár vízzel kavartad.
szerintem nem, 10-15 perc amúgy is kell az élesztõ miatt.
Dirrekt jó a palacsintatésztának, ha áll, több receptben olvastam is, hogy pihentetni kell egy kicsit, hogy a lisztszemcsék kissé megduzzadjanak, aztán pedig hígítani kell rajta szódavízzel.
Én kb egy órát hagyom állni sütés elõtt a konyhában. volt , hogy hirtelen el kellett mennem, hûtõbe tettem, és szétvált a liszt és a folyadék. összedolgozható volt ugyan, de nem volt tökéletes, nehezen lehetett vele dolgozni.
1 órát szokták hagyni állni. Ha nagyon besûrûsödik, visszahígítják. Én mindig a konyhában hagyom állni, nem lett még semmi baja, hûtõbe rakni nem szoktam. Létezik élesztõs palacsinta is, mint fentebb írják, de maradjunk az eredeti receptnél most. :)
Szerintem még finomabb is ha áll, csak szoba hõmérsékletûre hagyni kell visszamelegedni és akkor nem szakad-ragad. Egyébként létezik kelt palacsinta, és nagyon is finom..:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Uramisten! Kelt palacsintatészta. Írd már ki ide a receptet, légyszi! Egyébként a 2 óra állás már kicsit sok, változik a tészta struktúrája és könnyebben odaég. -vendéglõs-
A kérdező hozzászólása: Elesztö? ez uj nekem ebben a formäban nem ismerem a palacsintateztät. leirnäd nekem a recepted?
Pontosan, ahogy a kedves utolsó hozzászóló írta! Kifejezetten jót tesz a tésztának a pihentetés. Én mindig így csinálom, és isteni a tészta. Könnyû vele dolgozni, a végeredmény pedig pillanatok alatt elfogy! :D

Múltkor a tabit 7-8 óra késéssel vettem be. A többit utána már a megszokott időben! Ettől csökkenhetett a hatása, és ettől lehetek terhes? És akkor mi van ha 1-2 óra késéssel veszem be? Az is baj? :S

A megvonásos vérzésem mindig pontosan jelentkezik. Viszont kérdésem még az lenne, ha mensim jelentkezik tabi szedése alatt is attól még lehetek terhes? Vagy honnan tudom meg tabi szedése alatt, hogy ha az vagyok?

Legjobb válasz: Egy kis kiegészítés: ha mensim jelentkezik tabi szedése alatt is ( vagyis abban a 7 napban)

A kérdező hozzászólása: Egy kis kiegészítés: ha mensim jelentkezik tabi szedése alatt is ( vagyis abban a 7 napban)
A kérdező hozzászólása: Megint egy kis kieg. mikor elkezdtem szedni a tabit, akkor nem is nagyon görcsöltem, mostanában meg eléggé megint! Nektek is szokott? Mondjuk jövõ héten meggyek nõgyógyászhoz már végre, de annyira piszkálnak ezek a kérdések, hogy már nem bírok addig várni! :D
Szerintem nem vagy terhes.A tabit érdemes ugyanabban az idõben bevenni, nem azért, mert 1-2 óra késés gondot okoz, hanem, hogy ne felejtsd el.Ha valamit az ember nap, mint nap ugyanakkor végez, akkor már automatikus lesz és nem marad el.Csak ezért ajánlom.Persze a szünetet azért meg kell tartani, tehát ésszel kell szedni továbbra is. Tabi alatt csak úgy tudod, hogy terhes vagy-e, hogy tesztet csinálsz vagy dokihoz mész. Soha ne hagyj ki egy napot sem, akkor amikor nem szabad, mert akkor lehet nagy a kockázata a terhességnek.Most nem hinném, hogy az vagy, de ha megnyugtat tesztelj.
7-8 órától nemcsökken a hatása. és 1-2 óra késéssel is nyugodtan belehet venni, attólsem csökken a hatása. a menzesz nem jelentkezik ha terhes vagy tabletta alatt. extrém esetekben jelentkezhet, de azt észrefogod venni, h vmi nemoké, ugyanis sokkal kevesebb, és inkább csak barna trutyi mint vér.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!