Találatok a következő kifejezésre: Az baj, valaki (555 db)

Elmondaná valaki hogy konkrétan mi a baj az EU-val?

Sokkal több pénzt kapunk mint amit befizetünk.

Legjobb válasz: Két dolog az, hogy általában mi a baj az Eu-val, és nekünk mi a bajunk vele. Nekünk semmi, Orbán Viktornak és szûk csapatának van vele baja, mert nem engedi szabadon szárnyalni a fantáziáját és cselekvését. Igaz, ezt nekünk kéne korlátozni, de mi nem tesszük. Általában pedig a baj egy ellentmondásból következik. Rendkívül heterogén gazdaságú társaság érdekei rendkívül eltérnek. Ezért mind mást akar, ami az egyiknek jó, a másiknak nem. Ugyanakkor az Eu egyik legfõbb elve az egyenjogúság, vagyis minden tagállamnak vétójoga van, ezért a szabályozók akkor is nagyon nehezen születnek meg, ha igazából mindenkinek sürgõs lenne. Ezen felül az Eu vezetõi is emberek, hatalmi érdekekkel, hibákkal, amelyek felerõsítik az elõbbi ellentmondást. Jó módszer a problémák kezelésére még nem született. A legfontosabb eszköz, a kohéziós és felzárkóztatási alap is rosszul mûködik, lásd Görögország és sok más állam példáját, köztük bennünket.

Két dolog az, hogy általában mi a baj az Eu-val, és nekünk mi a bajunk vele. Nekünk semmi, Orbán Viktornak és szûk csapatának van vele baja, mert nem engedi szabadon szárnyalni a fantáziáját és cselekvését. Igaz, ezt nekünk kéne korlátozni, de mi nem tesszük. Általában pedig a baj egy ellentmondásból következik. Rendkívül heterogén gazdaságú társaság érdekei rendkívül eltérnek. Ezért mind mást akar, ami az egyiknek jó, a másiknak nem. Ugyanakkor az Eu egyik legfõbb elve az egyenjogúság, vagyis minden tagállamnak vétójoga van, ezért a szabályozók akkor is nagyon nehezen születnek meg, ha igazából mindenkinek sürgõs lenne. Ezen felül az Eu vezetõi is emberek, hatalmi érdekekkel, hibákkal, amelyek felerõsítik az elõbbi ellentmondást. Jó módszer a problémák kezelésére még nem született. A legfontosabb eszköz, a kohéziós és felzárkóztatási alap is rosszul mûködik, lásd Görögország és sok más állam példáját, köztük bennünket.
Kedves 8! Hát pontosan errõl beszéltem. Annyira jobbra tolódtunk, hogy a szélsõjobbot tekintjük jobboldalnak. De persze, mint mindig, most is a világ téved és nekünk magyaroknak van igazunk.
Kedves 7. Én Ausztriából származom , ott nõttem fel. Tudom milyen az igazi jobboldal. Tudod ki volt jobboldali?Jörg Haider! Egy jobboldali sosem fél, kimondja a kimondhatatlant , bírálja a bírálhatatlant.Kimondja az igazságot ködösítés , mindenféle hülye politikai korrektség nélkül. ÖVP , Fidesz , CDU.Ezek nem jobboldaliak , hanem szájkaratésok , szélhámosok. Egy jobboldali sosem pusztítja az országát.
"Elmondaná valaki hogy konkrétan mi a baj az EU-val?" Semmi. Az, hogy valakinek baja van vele, még nem jelenti azt, hogy a többségnek is! Akinek baja van vele, annak meg az a baja, hogy az EU bizonyos demokratikus alapelvek betartását kéri számon, tehát nem tud úgy diktatúrát építeni, ahogyan szeretne. Ennyi a baj az EU-val.
"Az egész EU egy szociálliberális unió." Az EU parlamentben jobboldali többség van, nem tudom, milyen szoclib unióról beszélsz. Elõbb tán tájékozódj!
Semmi, az EU adja a Föld lakosságának 10 %-át, mégis a világ jóléti ellátásainak fele itt van...
Igen, kedves elõzõ. Az nem lehet, hogy a mi értékrendünk tolódott annyira jobbra, hogy már mindenkit baloldalinak látunk? Az európai jobboldal elvei eltávolodtak a magyar jobboldal elveitõl. Ez a gond...
Mi a baj vele? Hogy politikai unió is és nem csak gazdasági unió. Az egész EU egy szociálliberális unió. Nem hozhatunk akármilyen törvényeket, hanem csak olyanokat, amelyek az EU-val is harmonizálnak. Azaz eszmerendszer mely domináns az EU-ban , végül teljesen elfogja pusztítani ezt a kontinenst, de ne legyen igazam.
"Sokkal több pénzt kapunk mint amit befizetünk." Na látod! Ez az alapvetõ baj, hogy akkora agymosó ereje van, hogy még ezt is elhiteti veled.
"Az EU parlamentben jobboldali többség van, nem tudom, milyen szoclib unióról beszélsz. Elõbb tán tájékozódj!" Milyen jobboldaliakról beszélsz? Eu meg a jobboldal.Egy vicc, max kamu jobboldal. Olyan "jobboldaliakkal" van tele, mint Viviane Reding.Az meg annyira jobboldali, mint én kínai.
17# Jörg Haider az európai kultúra megmentéséért harcolt. És ez az amire "sima" "jobboldaliak" nem képesek. Nem akarják Európát megmenteni kulturálisan , etnikailag.Nincs rá törekvésük , hagyják pusztulni csak úgy, mint a baloldaliak , csak a szerinted "jobboldaliak" édesebb mázzal leöntve csinálják ezt. A mi tartományunkban , gyakran emlegetjük õt. Személy szerint a 21. századi Európa legnagyobb politikusának tartom. Hazafiasságára nagyon régóta nem volt példa és lehet nem is lesz. Osztom a nézeteit. Igazi jobboldali ember volt.
Van egy százas skála, azon mindenki leteszi valahová magát, majd meggyõzõdéssel állítja, csak az lehet jobboldali, ami ettõl jobbra van. Az végül is senkit nem érdekel, hogy ki milyen skálát használ, hol van a másikhoz képest, mi alapján állítják, hogy ki hol van. Így szép az élet, ez maga a gyönyörûséges liberalizmus. Teljes szabadság, megkötés nélkül. Aki azt állítja, hogy nem e kérdésre adott válaszok a liberalizmus maga, annak vajon mirõl lehet valami halvány fogalma? Akarja-e egyáltalán, hogy legyen valamirõl? Ezek után tehát a baj az Eu-val az, hogy mindenki gondol róla valami neki nem tetszõt. Nem számít igaz-e, nem számít Eu tulajdonság-e, semmi nem számít. Az számít, hogy mindenkinek baja van az Eu-val. Van akinek csak annyi, hogy nem tudja, hogyan ejtse...
"alig van különbség egy balközép meg egy jobbközép párt között." Ez valóban így van, nem sok különbség van. Programokban, azok megvalósításában azért vannak különbségek. Ez csak valami magyar specialitás, hogy a politikai ellenfelek egy kanál vízben is meg tudnák egymást fojtani és semmiben nem hajlandók együttmûködni, legyen az bármilyen fontos és persze ezt mi szívjuk meg. Fontos kérdésekben igenis az európai jobb és baloldal igenis együtt tud mûködni. Angela Merkelt most választották újra. Jörg Haider betiltotta a mecsetek építését. Ha neked ez elõremutató intézkedés volt, akkor nagyon nem egyet képviselünk.
"Sokkal több pénzt kapunk mint amit befizetünk"? Ugye a kötelezõ "szabad piac" nyitásának az egyértelmû következményei nincsenek beleszámolva (hazai cégek, gyárak kiirtása). A multinacionális cégek profitkivitele nincs beleszámolva. A képzett munkaerõ "akiket az adóforintokból segítettek" elszívása nincs beleszámolva. A EU elõírások, kvótarendszer betartása nincs beleszámolva. Nagyjából elsõre ennyi amin gondolkodhatunk.
"Nem. Azért szélsõséges, mert így neveznek embereket és ezért is ítélnek el." Hát persze....mi vagyunk a rosszak... Akár Angela Merkel , akár Orbán Viktor , akár Nicolas Sarkozy munkásságát megnézem. Egy nagy semmi az egész. Semmit nem tesznek/tettek az országukért.Csak a bevándorlókat meg a cigányokat tutujgatják meg dédelgetik. Jörg Haider a tartományunkban betiltotta a mecsetek építését is. Ez nagy elõrelépés volt.
"Azért szélsõséges, mert azok akik az orrukkal nyitnak ajtót azt mondják rá?" Nem. Azért szélsõséges, mert így neveznek embereket és ezért is ítélnek el.
Kedves 10. Nem vagyok teljesen magyar. Ausztriában kettõ , csúnya gonosz "szélsõséges"(igazából normális , egészséges jobboldali) párt van. A kettõ együtt majdnem 30 százalékot is elér. Azért szélsõséges, mert azok akik az orrukkal nyitnak ajtót azt mondják rá? Nem. Inkább ezek a "jobboldali" pártok akiket te emlegetsz, ezek tolódtak túlságosan liberális irányba. Ez a "jobboldal" ellágyult , alig van különbség egy balközép meg egy jobbközép párt között. Van egy kijelölt út amirõl nem térhetnek le.
Az a baj az EU-val, hogy pofátlan módon beleszól a belügyeinkbe. A Fidesz próbál az emberek érdekében törvényeket hozni, és az EU egybõl támad minket. Amikor a bankoknak sikerült végre megmutatni, hogy hol a helyük, akkor is az EU volt az egyetlen, ami a védelmükre kelt. Fel kéne fogni végre, hogy õk NEM velünk vannak, és ameddig nem úgy táncolunk, ahogy az EU akarja, addig kapjuk a szidást és a fenyegetõzést.

Az baj ha valaki 13 evesen meseket nez?

Uncsim 13 es mindig cartoon network-ot nez...regen enis imadtam 9-11eves koromig, de nem 13 ez normauls vagy baj van?

Legjobb válasz: Nem baj, néha még én is nézem a gyerekeimmel a normálisabb meséket. Inkább az a baj, ha valaki uncsinak hívja az unokatestvérét, engem az zavar jobban..

Nem baj, néha még én is nézem a gyerekeimmel a normálisabb meséket. Inkább az a baj, ha valaki uncsinak hívja az unokatestvérét, engem az zavar jobban..
Én még 21 évesen is szeretek mesét nézni. Jól esik néha elõvenni a régi mese kazettákat :)
28 éves, szõrös férfi vagyok, de a Spongyabobnál még nem találtam jobb mûsort. Azzal van baj, aki nem élvezi a meséket.
Mi a párommal lassan már 35 évesek leszünk és imádunk mesét nézni. :)
nemsokára õ is leszokik róla
abszolút természetes én 15 vagyok és én is nszoktam nézni néha :DD hiányzik is nagyon a gyerekkorom :(
Párommal 21 éves fejjel elõbb nézünk mesét, mint bármilyen más filmet... :)
Szõrõs pasi ÚGY VAN:DDDD Spongyabob 4ever!!!:D24L
egy 13 éves gyerek mit nézzen, horrort?
16 vagyok, és vasárnap délutánonként totally spies t és H2O-t nézek... És az osztályunkból a legtöbben ezt csináljuk :DD teljesen normális :D
Nincs abban semmi sem, én a Tommy-Jerryt szivesen megnézem felnõtt fejjel vagy valami más meséket, amelyek emlékeztetnek a gyerekkoromra.
Osztom az elõttem szólók véleményét. A mesékbõl nem kell kinõni; addig nincs ok aggodalomra, amíg azt és nem meleg pornót les. A "28 éves, szõrös ürgén" pedig szívbõl felröhögtem! Úgy nézek ki, mint egy 70es évekbõl szabadult punk, viszont tény, hogy a Spongyabob verhetetlen.

Az baj, ha valaki nem akar magának párt soha?

Huszas éveim elején járok és kb 10 éve határoztam el, hogy én egyedül fogok élni egész életemben, mert nem akarok társaságot. Voltak, akik azt mondták, hogy biztos homoszexuális vagyok, mert "ebben a korban csajozni kell"... Voltak, akik antiszociálisnak neveztek, mert "nem ismerkedsz senkivel"... Tényleg csak betegség lehet az ilyen életfelfogás mögött? Az nem lehet, hogy valaki csak egyszerűen nem akar párt magának, mert egyedül akar élni? Miért kirívó ez ma? Úgy érzem nem fogadnak el normálisnak emiatt.

Legjobb válasz: szerintem baj. persze sok más baj is van, de sok elõnye van a házasságnak, pl. téged is megtanít alkalmazkodni a másikhoz, valamint van melletted valaki, akire (jobb esetben) mindig számíthatsz. de tudom, a többiek csak a szexet említenék, mert fõleg addig lát az ember, h ha vkinek túl rövid, akkor nem jó vele, és ezzel merül ki a párkapcsolat fiataléknál.

szerintem baj. persze sok más baj is van, de sok elõnye van a házasságnak, pl. téged is megtanít alkalmazkodni a másikhoz, valamint van melletted valaki, akire (jobb esetben) mindig számíthatsz. de tudom, a többiek csak a szexet említenék, mert fõleg addig lát az ember, h ha vkinek túl rövid, akkor nem jó vele, és ezzel merül ki a párkapcsolat fiataléknál.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy nem szeretem, ha kötõdök egy bizonyos emberhez, inkább több emberrel beszélek, de senkit nem engedek igazán közel magamhoz. Valószínû, hogy félek kötõdni.
Nem lehet, hogy félsz kötõdni, félsz kiadni magad másoknak?
Van ennek valamilyen konkrét oka, hogy így határoztál?
A kérdező hozzászólása: Maszturbálással. És igen, ma is ugyanaz a véleményem, mint akkor.
Szerintem mindenkinek joga van eldönteni hogy akar élni, ehhez senkinek semmi köze. Ha 10 éve döntötted el akkor meg lehet hogy nem számoltál a szexuális igényeiddel csak a társasághoz való viszonnyal. A szexualitást sem igényled? Ha igen hogyan tudod ezt a vágyadat kontrollálni?
A kérdező hozzászólása: Úgy érzem, hogy teljes értékû az életem, bár ritkán vagyok boldog.
ha te egyedul akarsz élni, akkor élj egyedul! a tobbiek szemébe ez mindig is furcsának fog tunni.ezzel nem tudsz mit kezdeni.majd abbahagyják a piszkálodást. de gyedul is teljes értéku életet tudsz élni? vagy valami miatt így elhatárolod magad? sértettség esetleg?
Egyrészt ez a te életed, és jogod van dönteni. Másrészt viszont arra is gondolnod kell, hogy nem mindig jó egyedül lenni, könnyebb megosztani a terheket, ha ketten vagytok, illetve ha van családod, vannak gyerekeid, akkor idõsebb korodban remélhetõleg fogsz tudni kire támaszkodni. De azt hiszem, hogy van valamilyen oka annak, hogy így döntöttél, talán betegség, talán nem, ezt mi innen nem tudjuk eldönteni.
Mindenkinek jogában áll a saját életérõl döntenie és ezzel mérlegeli a döntésének az elõnyeit és hátrányait, amikkel gondolom mint felnõtt ember te is tisztában vagy és más kivül állónak is el kell ezt fogadnia attól függetlenül hogy esetleg eltér a gondolkodás módja ebben a témában.

Az baj ha valakinek kicsit tul jo a humora?

mert nem szolok be surun,ha igen akkor is csak viccesen.ha van egy adott szitu,es eszembe jutt valami non vicces akkor el mondom,haverok rohognek,a tobbi meg:alj mar le,nem vagy vicces,vagy azt mondjak hogy ne most.es ez zavar

Legjobb válasz: Nincs semmi baj azzal, ha valakinek jó a humora. A baj akkor kezdõdik, amikor nem tudja, hogy mikor és hogyan "használja". Ez intelligencia kérdése.

Nincs semmi baj azzal, ha valakinek jó a humora. A baj akkor kezdõdik, amikor nem tudja, hogy mikor és hogyan "használja". Ez intelligencia kérdése.
A kérdező hozzászólása: fiu:szia lany:szia, mi ujsag? fiu:gondoltam ra irok a leg szebb csajra lany:de edes vagy :) fiu:de sajnos nincs fent.....te hogy vagy? xD amugy ez szemetseg egy kicsit, kiveve ha a csaj ronda, ha szep lenne aki magara ertette en inkabb azt irtam volna hogy ra ertettem :D
A kérdező hozzászólása: :D
Hehe :D ez jó :P de már hallottam :D
A kérdező hozzászólása: pl:"az emberek azt mondjak ha tejet iszol eros leszel, meg ittam 5 pohar tejet nem birtam mozgatni a falat, de viszont 5 vodka utan a fal mozgott magatol"xD
A kérdező hozzászólása: oksa, irok privit :D
Amúgy én értem a viccet :D szóval ha gondolod írj valami vicceset és ha nevetek rajta akkor nem veled van a baj xDD
A kérdező hozzászólása: lehet xD
Akkor velük van a baj xd nem tudom :D
A kérdező hozzászólása: de az en vicceimre egy par ember allandoan nem reagal, csak a haverok :D
Szerintem meg ez attól függ hogy kinek milyen kedve van.:) Nekem mindig ezzel van problémám. Ha vki fáradt meg problémája van akkor nem vevõ a vicceimre :D ez van :) )
úúúú xDDD ez nagyon durva :DDD szegény lány :( :D:D

A valóságban is előfordulhat az hogy valakinek ellopják a személyazonosságát és ez a valaki nagy bajba is kerül mint pl "A Hálózat csapdájában 2. 0" c. filmben?

Nem feltétlenül arra gondolok hogy ilyen nagy bajba mert végül is ez film nem valóság, de a valóságban lehetséges? Ez a valaki akár nagy bajba is kerülhet?

Legjobb válasz: PL: ha elveszted vagy ellopják az irataidat (személyi,lakcím kártya,TB kártya stb..)és nem jelented be a rendõrségen minél hamarabb csak pár nap múlva komoly bajba kerülhetsz ha közben használja valaki és visszaél velük.Keményen megbüntetnek érte még gyanúba is keveredhetsz az elkövetett visszaélések miatt amit nehéz lesz tisztázni ha csak,nem lehetetlen.

PL: ha elveszted vagy ellopják az irataidat (személyi, lakcím kártya, TB kártya stb..)és nem jelented be a rendõrségen minél hamarabb csak pár nap múlva komoly bajba kerülhetsz ha közben használja valaki és visszaél velük.Keményen megbüntetnek érte még gyanúba is keveredhetsz az elkövetett visszaélések miatt amit nehéz lesz tisztázni ha csak, nem lehetetlen.
Igen abszolút lehetséges és jelenleg is van ilyen.
A kérdező hozzászólása: És h az illetõ mekkora bajban van az attól függ h a "tolvaj" mit csinál? Köszönöm a válaszokat, Üdv
Úgy bizony Pl: kinyír valakit és ott felejti az irataidat ez mondjuk elég durva de nem lehetetlen!
A kérdező hozzászólása: Az h otthagyja az iratokat még nem bizonyíték? Amúgy amikor a filmben nem tudta Hope azonosítani magát, pl az elején a banknál ahova beengedték h programozgasson, ott sem tudta igazolni magát de azért beengedték a rendszerbe illetve amikor Török állampapírokat vásárolt azzal a képes trükkel - a valóságban azért ide vagy oda ezek komoly dolgok, nem hiszem h így papírok nélkül a valóságban meglehetne ezt csinálni, nem? Köszönöm, Üdv

Az baj, ha valaki nem mosakszik meg együttlét után mindjárt, hanem másnap reggel?

Legjobb válasz: Bajnak nem baj, csak nem higiénikus, de végülis bajod nem lesz tõle.A sperma természetes dolog, nem fertõzõ.

Bajnak nem baj, csak nem higiénikus, de végülis bajod nem lesz tõle.A sperma természetes dolog, nem fertõzõ.
Bajnak tényleg nem baj, viszont utána mindenféleképpen jó ha pisilsz, ugyanis az esetleges baktériumok (melyet esetleg a párodtól elkaphatsz) így gyorsan távoznak szervezetedbõl. Hiába van tartós párkapcsolatod, így kapható el leggyorsabban a hólyaghurut, aztán vesemedencegyulladás, stb....

Az baj ha valaki képzelõdik?

hogy amikor elbambul pl. valaki és valamit elképzel máshol van és beszélget egy emberrel aki pl.élõ igazi életbe de vele képzelõdnek de olyanokat mond amit az illetõ elképzel. ez káros vagy szokat ilyet csinálni az emberek? a skrizofénség vagy mi az más ?

Legjobb válasz: Nem az nem baj és nem skizofrénség. Amikor azonban már magában beszél közben és nem veszi észre magát, akkor kezd "fura" lenni... Ha pedig az illetõ nem tudja megkülönböztetni, hogy mi az amikor csak képzelõdik és mi ami valóság, na akkor baj van. ha a képzeletebelit valóságnak veszi... akkor bizony bedilizett. De egy szimpla képzelõdés, álmodozás egyáltalán nem beteges.

Nem az nem baj és nem skizofrénség. Amikor azonban már magában beszél közben és nem veszi észre magát, akkor kezd "fura" lenni... Ha pedig az illetõ nem tudja megkülönböztetni, hogy mi az amikor csak képzelõdik és mi ami valóság, na akkor baj van. ha a képzeletebelit valóságnak veszi... akkor bizony bedilizett. De egy szimpla képzelõdés, álmodozás egyáltalán nem beteges.
Ha valaki álmodozik, elképzel helyzeteket, szituációkat, párbeszédeket, az nem betegség. Persze ha valakinek ez teszi ki az élete jelentõs részét, az lehet káros, mert nem tudja az igazi életet, a jelent kiélvezni, átélni. Ha valaki képzelõdik és nem tudja megkülönböztetni a valóságot a képzelettõl, az valóban lehet valamilyen betegség jele, tünete.
Ha közben tudatában vagy annak, hogy az amit elképzelsz, az nem a valóság akkor nem baj. Ha viszont azt hiszed, hogy ez éppen tényleg veled történik, akkor van baj.

Miért baj az, ha valaki nem vágyik társra?

Huszonéves lány/nõ vagyok (kinek hogy tetszik) és pár éve lett vége az utolsó kapcsolatomnak. Azóta egyedülálló vagyok. Én teljesen jól érzem így magamat, nem vagyok eleve egy bulizós típus, úgyhogy nem hiányzik az, hogy valakivel eljárjak szórakozni, az meg fõleg nem hiányzik, hogy máshoz kelljen igazítani a szabadidõmet. Egyszerûen nem hiányzik semmi egy párkapcsolatból, még a testiség sem. Persze a késõbbiekben szeretnék majd családot, de most egyáltalán nem vagyok rajta azon, hogy legyen valaki mellettem. Úgy vagyok vele, hogy majd jön amikor jön... én nem keresem direkt módon. Viszont a környezetemet (rokonságot) ez láthatóan aggasztja, de nem értem miért. Azt sem nézik jó szemmel, hogy sok próbálkozót elutasítottam az utóbbi idõben. Én viszont úgy gondolom, hogy ezerszer inkább vagyok egyedül, mint egy olyan valakivel együtt, akivel nem illünk össze.

Legjobb válasz: Nálam is ez a helyzet, sokszor idegesít is, hogy állandóan azt kérdezgetik hogy nincs e pasid meg ilyenek. Egyébként nincs ezzel semmi baj sem, szerintem az ember életében kell lenni olyan idõszaknak amikor valaki egyedül van, meg van olyan is aki egyedül is akar lenni, mert egyszerûen nem kell neki társ. De ahogy írtad a mai világban sajnos szinte mindenki társfüggõ, aztán már hülyén néznek az emberre ha neki ilyen korban nincs pasija/csaja.

Nálam is ez a helyzet, sokszor idegesít is, hogy állandóan azt kérdezgetik hogy nincs e pasid meg ilyenek. Egyébként nincs ezzel semmi baj sem, szerintem az ember életében kell lenni olyan idõszaknak amikor valaki egyedül van, meg van olyan is aki egyedül is akar lenni, mert egyszerûen nem kell neki társ. De ahogy írtad a mai világban sajnos szinte mindenki társfüggõ, aztán már hülyén néznek az emberre ha neki ilyen korban nincs pasija/csaja.
A kérdező hozzászólása: Kb 1 éve én is regisztráltam magamat 2 társkeresõn, gondolván (naivan), hogy ott úgyis idõbe telik, míg rám ír valaki és elkezdünk ismerkedni. A 3. napon töröltem magamat mindenhonnan, mert az idõ alatt kb 100 levelet kaptam. Úgyhogy ez így lehetetlen. Köszönöm szépen mindnyájatoknak a választ. Valahol megnyugtató, hogy akad még rajtam kívül olyan, aki szintén így él/gondolkodik. Egyébként 24 vagyok, tehát még közelebb a 20-hoz, mint a 30-hoz.
Eszem megáll, pontosan ugyanúgy vagyok, ahogy te, szintén huszonéves, pár éve egyedül. Annyi különbség, hogy én még ennél is tovább megyek, családot sem igazán akarok, de persze nem mondom, hogy nem vátlozhat meg a véleményem. Szerencsére a körülöttem élõk nem igazán szólnak bele, mert tudják, hogy úgysem érdekel mit mondanak, nekem így jó. :D Az idegenek viszont elég viccesek szoktak lenni. Sokan meg vannak róla gyõzõdve, hogy csak hazudok, mert ilyen nincs. A pasik akiket visszautasítok, persze azt hiszik, hogy csak azért mondom, hogy hagyjanak békén pedig tényleg senkit sem akarok. Valaki azt mondta, hogy nem érti miért vagyok egyedül, mikor még csinos is lennék. Hát mondom wtf? Ha nem lennék az, akkor nem lenne jogom kapcsolatra? Arra is gondoltam már, hogy aszexuális vagy aromantikus vagyok, de fogalmam sincs. Azt még soha senki nem tudta megmondani, hogy õket miért zavarja, hogy én egyedül vagyok-e vagy nem. Az õ életüket ez nem befolyásolja. Szóval vagyunk így egy páran, csak ezt ma még félnek kimondani, mert ugye egy nõnek családközpontúnak kell lennie a szokások szerint.
Én is így vagyok jelenleg. Kb 1 éve lett vége az elõzõ kapcsolatomnak. Legfõképp a nyaggatás zavar, meg az ostoba kérdések. :D Persze, jó lenne társ, de sajna az nem bújik meg minden bokorban. Keresni direkt módon pedig én sem keresem. Pár hónapja felregisztráltam egy társkeresõre, de pár hét alatt eljutottam odáig, hogy ha nem törlöm magam azonnal, akkor végleg megundorodom a férfi nemtõl. Úgyhogy inkább töröltem. :D
Szerintem tökre igazad van! Én is pont ugyanígy gondolom. Eleinte engem is kérdezgettek, de aztán leszoktak róla, szerintem azt hiszik, hogy reménytepen eset vagyok. :D De nem zavar. Voltam már olyan helyzetben, hogy engedtem a társadalmi nyomásnak, hogy elfogadjanak, de nem fogadtak el, viszont én saját magam elõtt jól leégtem és rosszul éreztem magam. Ezért már nem teszek ilyet. Hozzáteszem én ezt az "esélyt adni" dolgot nem nagyon értem. Ha nem vagyok valakire kíváncsi, akkr minek beszélgetni? Ha valaki nem akar barátot, akkor az elsõ randi is felesleges.
Sziasztok Lányok! Nagyon érdekel a téma, mert én is hasonló helyzetben vagyok, csak fiúként. Beszélgethetnénk privátban Kérdezõ és Kommentelõk?
Szerintem egyáltalán nem kétségbeejtõ ez a hozzáállás, bár tény, hogy egy nõ esetében sokkal furcsább mint ha ugyanígy vélekedne egy férfi. Elvégre is egy nõ jó esetben 30 körül már családot alapít, legalábbis így lenne egészséges, gondolok itt a szülésre és a nõk biológiai órájára ami ketyeg. Itt szerintem fontos kérdés, hogy hány éves is vagy most? Ha 22-23 körül, tehát 25 alatt akkor még ráérsz a karriereddel foglalkozni és élni, de 25 fölött azért már kicsit szem elõtt kell tartani a családalapítást is. Hiszen nagy szerencse kell, hogy egybõl olyat találj aki neked tökéletesen megfelel, kiismered és úgy gondolod, hogy hosszú távon is jó választás lesz. Szóval 26-27 körül szerintem egy okos és céltudatos nõ aki szeretne családot az célirányosan ismerkedik. Addig amíg elérsz életed ezen szakaszáig addig pedig érdemes bulizni és sokat szexelni, ismerkedni mindenféle kötöttségek és következmények nélkül és természetesen sokat dolgozni és tanulni, hogy vidd valamire az életben. Work hard, play hard! Számomra szimpatikus ha egy nõ nem társfüggõ és egyedül éppolyan jól tudja érezni magát mint párban. "Értelmetlen idõpocsékolás olyannal lenni, akivel nem maradsz végleg együtt." Ehhez annyit hozzáfûznék, hogy a párkapcsolatoknál is fontos a tapasztalat, hiszen ez is tanulható és nem a könyvekbõl fogod kitapasztalni, hogy is kellene megtartani egy férfit. Nem tudom, hogy eddig hány kapcsolatod volt, de ha tegyük fel, hogy csak az az egy és ha találkozol a megfelelõvel akkor azt meg is kell tudni tartani, tudnod kell, hogy ne bas*zd el az egészet. Szóval azért fontos az ismerkedés, hogy tapasztalatot szerezz. A sportolók is azért edzenek keményen, hogy a versenyen amikor számít a teljesítményük akkor jól szerepeljenek. Persze a társfüggõség szerintem elég szánalmas. A társadalom beidegzõdésével pedig egy szinten túl kár foglalkozni. Kit érdekel, hogy mit gondolnak az "átlagos" emberek ha te száz százalékos meggyõzõdéssel tudod, hogy neked mi a jó és mi nem.
A kérdező hozzászólása: Nem vadidegeneket utasítok el, természetesen. 1-2 találkozóra minden "jelentkezõvel" elmegyek. Szerintem ennyi beszélgetésbõl pontosan kiderül, ha két ember nem illik össze. Nincsenek egyébként hatalmas elvárásaim, de számomra pl fontos az, hogy az érdeklõdési körünk és ízlésünk legyen (közel) azonos. 1-es: szabad megkérdeznem, hogy hány éves vagy?
Azért abban helyesbítenék, hogy szerintem egy férfiról sem tudod elsõ ránézésre, hogy együtt maradtok-e örökre, avagy sem, kivétel, ha olyan alap dolgokban különböztök, ami egyértelmûvé teszi ezt. Az ember honnan tudná, hogy nem a nagy szerelem ment-e el mellette az utcán, ha nem tesz azért, hogy megismerje? Nekem van párom és hasonló korú is vagyok, mint te. 2 éve vagyunk együtt és vele is tervezek, nagyon úgy érzem, hogy minden klappol. Nem kényszer, hogy együtt töltsük minden idõnket (pedig együtt élünk), sem az, hogy csak együtt járhatunk el szórakozni. A legkevésbé sem érzem azt, hogy nem jó választás lett volna számomra a párom. Ennek ellenére szíved joga eldönteni, hogy te hogy szeretnéd élni az életedet, neked szükséged van-e egy társra, avagy sem. Olyannal nyilván ne legyél, akibe úgyérzed nem tudnál beleszeretni, vagy aki egy cseppet sem vonz, de ez gondolom nyivánvaló! Az idõpocséklás, igen. A jelenlegi párom elõtt nekem sem volt senkim másfél évig és jól megvoltam a bõrömben egyedül is, viszont jelen pillanat elképzelni sem tudom már az életemet nélküle. Szóval ennek két oldala van. :)
Szia:) Én is mesélnék kicsit. Én 20 évesen vetettem véget egy majd 1 éves kapcsolatnak a võlegényemmel, aminek nagyon csúnya vége lett. Lelkileg feldolgozni volt nehéz a dolgokat amik történtek, fiatal is voltam, hülye is, hogy nem láttam át rajta milyen ember valójában és stb... Annyi a lényeg hogy utána nem akartam kapcsolatot jó darabig. Engem minden pasi hagyjon békén alapon. 2 évig voltam teljesen pasi, ismerkedés, randizás , szex mentesen egyedül. Ez alatt mindent átgondoltam, megemésztettem a dolgokat a szakítással exxel kapcsolatban. Elkezdtem újra reménykedni, hogy nem minden férfi szemét alak, és lassacskán kibújtam a csigaházamból. De el se tudod képzelni, hogy milyen megjegyzéseket kaptam...az alatt a 2 év alatt: hogy nekem csak fagyasztott gyerekem lehet, mert nem kellek senkinek, azért vagyok egyedül, hogy nem is vagyok emberi lény, mert az embernek társ kell stb.... mindezt a saját családomtól.... 22 évesen elkezdtem újra ismerkedni. Mindent csak fokozatosan... Aztán úgy éreztem hogy kész vagyok. Már hiányzott egy pasi érintése, simogatása, szex, nevetés...stb.. azok az idõk, amik szépek egy párkapcsolatban. 24 éves voltam, amikor Felregisztráltam egy társkeresõ oldalra. Itt aztán 6 hónap alatt volt 3 elkezdett de nagyon rövidke kapcsolatom. 1 hónap, 2 hónap, 3 hét :D, még egy 1 éjszakás kaland is ( ami életem legpocsékabb élménye volt) Amikor a 3 hetes kapcsolatkezdemény volt, és a pasi ennyi idõ után nekiállt szemét módba váltani, akkor szakítottam, és azt mondtam elég! Ez volt 2010. márciusban. Onnantól csak lustaságból nem töröltem magam a társkeresõrõl, de nem foglalkoztam vele. Úgyis vizsgaidõszak volt, tanultam mint egy kis stréber. Éltem a kis életemet, találkoztam a haverokkal, magoltam, hobbimnak éltem, olvastam egy csomót:) 6. hónapban, május közepén épp polgári jog vizsgám után mentem haza, és ott találtam egy üzenetet a társkeresõn. (emailben értesítettek ha levelet kaptam) Egy elsõ nekifutásra kedves szimpatikus pasi írt nekem. Olyan dolgokról ami az adatlapomon szerepelt. Még tetszett is hogy nem sablonos ismerkedjünk szöveg... Elkezdtünk levelezni. 18 napig ez ment, közben randira hívott. Június 5. én találkoztunk elõször. 12 órás maratoni randi sikeredett belõle. Volt több csók is. Kézen fogva sétáltunk, végig dumáltuk az egészet, nevettünk...Elszaladt az egész nap, annyira jól éreztük magunkat együtt. Mikor búcsúzkodtunk a vonatnál, azt mondta nem tud otthagyni, ezért egy megállóra még eljött velem:) Mikor aztán leszállt, belém hasított, hogy én szerelmes lettem ebbe a pasiba... Megbeszéltük hogy msnen beszélünk hazaérkezés után. éjjel 3ig beszélgettünk. Közben én kérdeztem tõle, hogy akkor valójában mit is szeretne tõlem. Õ meg azt mondta, hogy azt hitte egyértelmû hogy kapcsolatot:) hogy a párja legyek:D úgy hogy az elsõ randi a hivatalos évfordulónk is:D A második randin szerelmet vallott nekem. Aztán én is neki. A 3. randin pedig , nos, akkor voltunk együtt elõször. Utána pedig hetente 4-5 napot is együtt töltöttünk együtt aludtunk meg minden. 1 év után összeköltöztünk, és fél évre rá összeházasodtunk. Azóta is imádjuk, szeretjük egymást, és boldogok vagyunk. Nem tudnám már elképzelni az életem nélküle. Ezzel csak azt akartam leírni, hogy te döntesz a saját sorsodról, az életed alakulásáról, hogy mikor akarsz párt, és mikor nem. Te irányítasz. Mindenki a saját sorsáért felelõs. Senkinek se hagyd, hogy beleszóljon. Ne foglalkozz vele ha furcsán néznek. Ha társadalmi nyomás hatására jössz valakivel össze, úgysem leszel vele boldog... Csak akkor legyen párkapcsolatod, ha te magad ezt akarod. 27/N

Miért baj az, ha valakiknek van hamis útlevele, ha egyszer ez egy lehetõség, hogy az elnyomó rezsimbõl meneküljenek?

Ezt én nem értem.

Legjobb válasz: "Itt is akkor tesznek tönkre, mikor akarnak, és úgy ássák el a hullád az erdõbe észrevétlenül, ahogy akarják, ne aggódj." ---errõl beszélek! abszolút tisztában vagyok vele, na de és akkor miért is baj, ha valaki tehát menekülni szeretne?

A kérdező hozzászólása: "Itt is akkor tesznek tönkre, mikor akarnak, és úgy ássák el a hullád az erdõbe észrevétlenül, ahogy akarják, ne aggódj." ---errõl beszélek! abszolút tisztában vagyok vele, na de és akkor miért is baj, ha valaki tehát menekülni szeretne?
Kérdezõ, kapaszkodj meg. A Kádár rendszerben voltak, akik megtapasztalták. Nem a végén, az elején. Ha te nem, örvendj. Megértem én az agyi szinttel kapcsolatos problémádat. De az a szint nem a jobboldalé, nem is más oldalé, hanem a gondolkodóké. De az igazi probléma itt - nemcsak veled kapcsolatban - hogy itt már nincs jelentése a törvény szónak. Hogy mitõl az és mi oldja fel. De ennek az elmagyarázása már meghaladja e fórum lehetõségeit.
A kérdező hozzászólása: hogy mitõl? na ne viccelj már, a Kádár rendszerben nem tapasztaltam még ilyen jelenségeket h pl az emberek még csak elmondani se merik, kivel szimpatizálnak, mert olyan rettegésben tartják õket, hogy ha megtennék, másnap repülne, így vagy úgy. és komolyan mondom: ismertem én a Kádári korszakot is, de ott nem volt ennyire kõkeményen kiépített apparátussal mûködõ elnyomórendszer.
Mitõl van itt elnyomás és diktatúra ? Számomra rejtély volt és az is fog maradni, hogy ilyen mértékû agyhiánnyal hogy képes életben maradni a kérdezõ és egy-két, ugyanilyen társa.
Hát persze. Orbán kinyírta Welsz Tamást. Egyértelmû. Bissau-Guineában aztán meg biztos jobban meg lehet élni, mint itt. Az adócsalás meg... ugyan már, hát ez alatt a szemét kormány alatt mindent meg lehet csinálni, és ezért nem vonhatnak felelõsségre! Meg tényleg, milyen hülyék a jobboldaliak, hogy azt a régi, elavult bétékát még figyelembe veszik! Olyan maradiak!
A kérdező hozzászólása: édes jó istenem ... szal ilyenkor gyõzõdök meg újra és újra, hogy számomra egyenesen elképzelhetetlen agyi szintû elemekbõl áll össze a jobb oldal, és ez azért igen elkeserítõ :( de hát ugye ez megfelel a Matolcsy-szintnek szal no problem. Aztán meg tessék, itt van amire gondoltam: Welsz ügye. Ha a bolondja elmenekült volna, ma is élne. Még most is azt mondod, hogy az ember a saját életének védelme érdekében se alappal szeg meg bizonyos szabályokat? ja hogy hamis útlevele volt? na és? és a náci megszállás alatt, sõt fõleg után, szted hányan menekültek ki hamis útlevelekkel a világ minden országába? Ennél a Welsz-ügynél nem is kell hirtelen fényesebb bizonyíték. ez a nagy magyar realitás.
jól van, kilopják a milliárdokat a szerelmeid, te meg itt mentegeted õket, meg rikoltozol mellettük, hogy nincs pénz semmmire. De van, drágám, ott van a zsebükben. Semmi más oka nincs annak, hogy itt tart az ország, csak ez.
A kérdező hozzászólása: 5-ös: Oké, de na és akkor? Mert szted amiket leírtál, azok jó része nincs jelen most nálunk?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); jó, hát ha már elkanyarodunk erre, akkor és pl miért nem Deutsch-familyt vezetik elõ az MTK-s milliárdok lenyúlása miatt? azért az mégse 230 milla vagy oké, legyen a többszöröse, akkor is töredéke akár annak, akár Viktor-family egyéb neveken lévõ vagyonfelhalmozásának. Vagy tévedek? Na de a témára térve: Igen, bûncselekmény, naná, hát ezt használja ki a hatalmon lévõ rezsim a megtorlásra. De azért azt vegyük már figyelembe, hogy katasztrófa-helyzetben kicsit másképp értékelendõ sok minden! Milyen triviális példát mondjak? Tavaly a márciusi havazásnál tankok is felmentek az autópályára, sõt egy csomó autó a szembesávokban közlekedett. és megbüntették õket? Pedig elég súlyosan megszegték a KRESZ-t. Szal érted, mire gondolok ... Válsághelyzet felülírja az általános normákat sokszor. Ez pedig nálunk jelenleg fokozottan igaz, hát láthatod magad is, hogy még az ügyészség is a fidesz-kampányt végzi. Milyen egyéb bizonyíték kell még?
Nem akartak õk lelépni, csak a vagyonukat mentették ki olyan országba, ahol nincs bankadó, tranzakciós adó, és nem kell bevallani a vagyonukat.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Leginkább azért baj, mert törvényt szeg. És a diktatúra, a nagy gazemberség is mind kicsike törvényszegéssel kezdõdik, ahogy a mostani is 2006-ban, a Kossuth téren, a kordondöntögetéssel. Az elnyomás alól kikerülni sokféleképpen lehet, a történelem számos rendkívül eredményes példát ad. Szerepel benne a törvénytelen út is, de annak az a feltétele, hogy nagyon nagyon sokan akarják, együtt és összehangoltan csinálják. Igaz, ekkor már szabadságharc, vagy népfelkelés a neve. Riadozni azért nem kell, sokkal hatásosabb az összefogás, Rákosit is az távolította el végsõ soron. A demokráciafogalom is jó, ha pontos, mert könnyen juthatunk olyan torz vélekedésre, mint az egyik válasz. Nem, a demokrácia nem tûr semmiféle erõszakot, legfeljebb nem képes elég hatásosan fellépni ellene. De elvben feltétlenül fellép. Ahol az erõszak bármely formája legális alternatíva, az nem demokrácia, hanem a diktatúra valamely fokozata. Amikor már a véleményedért is érted jönnek, amikor már az erdõbe kerülsz fél méterre a talajszint alá, az már a diktatúra szélsõséges fajtája, külön neve is van: terror. Itt még nem tartunk, de tudható, ha egy úton elindulunk, azon vagy végigmegyünk, vagy erõszakkal megszakítjuk a menetet. Egy bizonyos ponton túl ritkán megy érvekkel.
Jézusom, icipicit túl gondolod a dolgokat :D
Mert okirathamisítás, ahogy elõttem is mondták.Simon Gábornak és ismerõseinek pedig nem azért volt hamis útlevele, hogy az Orbán-kormány elnyomása miatt majd lelépjenek.
A kérdező hozzászólása: ez értelmes és velõs komment. "itt már nincs jelentése a törvény szónak." csak maximálisan egyetérteni tudok, nem kell kifejteni. és ez tényleg nagyon durva egy helyzet.

Az baj ha valaki erettsegin 2, 5 oldalt ir 3 helyett?

az volt irva h 500-1500 szo (3-8) oldal terjedelmu.

Legjobb válasz: Bajnak nem baj, csak le fognak vonni ezért pontokat.. Ha viszont kicsi betûkkel írsz, és megvolt az 500 szó, akkor nem.

Bajnak nem baj, csak le fognak vonni ezért pontokat.. Ha viszont kicsi betûkkel írsz, és megvolt az 500 szó, akkor nem.
Nem az oldalt nézik, hanem hogy hány szó (Nem számoltad meg?)
Eg yoldalra mennyi szó szokott férni? Azt szorozd me kettõ és féllel Ha kiadja az ötszáz szót, akkor elvileg nincs baj
Nem tudom mennyire kezdik el számolgatni az összes diáknál a szavakat. Szerintem inkább az oldalak mennyiségére mennek rá, de ha kisebb betûkkel írtál, meg aránylag jó a dolgozatod akkor biztos elfogadják. De remélem az a másfél oldal nem olyan, hogy dugig van idézetekkel, új bekezdésekkel és szinte üres sorokkal, mert az már tényleg baj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!