Találatok a következő kifejezésre: Az baj, több a magzatvizem (13 db)

Baj ha az átlagosnál több a magzatvízem?

38 hetes kismama vagyok, eddig átlagos volt a magzatvíz mennyisége.A mai ultrahangon már az átlagosnál több volt .Jelenthet ez valami bajt? A cukorra kérdezett rá rögtön az ultrahangos, de az végig rendben volt.Azt tudom, hogy a kevesebb, milyen hatással lehet a babára de a több???

Legjobb válasz: Olvasd el ezt: http://www.babanet.hu/faq/terpat12.php Nagyon sok hasznos választ adnak a dokik hasonló kérdésre. Egy dolog biztos: az, hogy egy vizsgálat alkalmával több a magzatvíz, még nem jelent semmi rosszat, fõleg nem a terhesség utolsó heteiben. Ha fejlõdési rendellenességrõl lenne szó a babánál, akkor már korábban is több lett volna, mert ez a velõcsõzáródási rendellenességeknél fordulhat elõ. Ez a rendellenesség viszont már a 12. hétre kialakul és ki is derül azt követõen, legkésõbb a 18. héten. Úgyhogy ne aggódj!

Olvasd el ezt: http://www.babanet.hu/faq/terpat12.php Nagyon sok hasznos választ adnak a dokik hasonló kérdésre. Egy dolog biztos: az, hogy egy vizsgálat alkalmával több a magzatvíz, még nem jelent semmi rosszat, fõleg nem a terhesség utolsó heteiben. Ha fejlõdési rendellenességrõl lenne szó a babánál, akkor már korábban is több lett volna, mert ez a velõcsõzáródási rendellenességeknél fordulhat elõ. Ez a rendellenesség viszont már a 12. hétre kialakul és ki is derül azt követõen, legkésõbb a 18. héten. Úgyhogy ne aggódj!
1. válaszoló vagyok.A lényeg hogy ne ijedj meg, mert attól is több lehet ha a baba épp akkor pisil, szval sok egyszerû oka is lehet.Nekem is orvos mondtA.
Szia! Nekem is volt egy kolléganõm, aki ezért ment el elõbb táppénzre. Minden lelete negatív volt, de a doki jól megijesztette. Azt mondta, hogy feküdjön, mert emiatt elõbb megindulhat a szülés. De nálad ez már nem lehet probléma. Neki gyönyörû egészséges kisbabája lett.
Én is úgy szültem hogy nagyon sok volt, és jól van a baba.A legtöbb esetben nem jelent semmit, nincs baj.Ha nem jelezte az orvosod, biztos hogy neked sincs miért aggódni, különben szólt volna.Könnyû szülést!
Én úgy tudom vmilyen hüvelyi fertõzésre is utalhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Az NST-m jó lett, jóslófájásokat mutatott, de egyébként negatív. Vasárnap kell megint mennem NST-re és akkor összevetik a mai ultrahanggal.Remélem tényleg nincs baj, hallottam mindenféle dolgot ezzel kapcsolatban pl. genetikai rendellenességet..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam :) Azóta a védõnõvel is beszélgettem errõl és eddig tényleg minden rendben volt. Szép napot!

Az baj ha az átlagosnál több a magzatvizem?

Az orvosom szerint a baba sem pici , de az átlagosnál több a magzatvizem ezért olyan nagy a hasam. A babánál nem okoz ez gondot ugye?

Legjobb válasz: Ha az orvos nem ajánlotta, hogy meg kellene indítani a szülést, akkor nem hiszem, hogy baj lenne.

Ha az orvos nem ajánlotta, hogy meg kellene indítani a szülést, akkor nem hiszem, hogy baj lenne.
A kérdező hozzászólása: Az eddigi ulrtahangoknál azt mondák hogy átlagos, csak ma hogy rákérdeztem, hogy kb. mekkora a baba, mert nagyon nagy a hasam mondta a doki hogy a magzatvíz az átlagosnál valamivel több. Ha eddig nem volt akkor ugye a genetikai betegséget kizárhatom mint ok?
Szia! Ha a baba lenne beteg, már 18-20 hetesen sok a víz!

Az Afp 2, 26 a korrigált pedig 2, 06 ezért elküldtek genetikára és ott pedig azt mondták hogy az átlagosnál több a magzatvizem és a jobb oldali OK a ( mellső szarv is 7 mm). Mi lehet a baj?

Jöv? héten pedig megyek magzatvíz mintavételre. Tud nekem ebben valaki segíteni hogy mire számíthatok? Nagyon megköszönném a válaszokat, tanácsokat. Iszonyúan félek hogy lesz valami baj.

Legjobb válasz: Valoszinu hogy minden rendben lesz,de a biztonsagert menj el mert inkabb idoben megtudni mint kinlodni egesz eletedben egy beteg gyerekkel.En majdnem 40 evesen szultem,jok voltak a leletek de a kor miatt el kellett volna mennem magzatvizvetelre,nem mentem igy vegigizgultam a terhesseget...

Valoszinu hogy minden rendben lesz, de a biztonsagert menj el mert inkabb idoben megtudni mint kinlodni egesz eletedben egy beteg gyerekkel.En majdnem 40 evesen szultem, jok voltak a leletek de a kor miatt el kellett volna mennem magzatvizvetelre, nem mentem igy vegigizgultam a terhesseget...
Szia! Nekem 22 hetes 5 naposan csinálták a SOTE 1-en a magzatvíz vizsgálatot. (UH lelet szerint 23 hetes 4 napos volt). Van egy gyorsított eljárás, amivel már 1-2 napon belül ki tudják mutatni a 3 fõ genetikai betegséget (Down, Patau és Edward kór). Nekem ott azt mondták, hogy ha valami gond van, akkor 2 héten belül telefonon hívnak, egyébként 4 hét múlva kell menni a leletért. Maga a beavatkozás egyébként nem fáj, egy pici csípéshez hasonlít. Nekem a köldököm alatt 5-6 cm-re szúrt a doki, mert hogy nézi, hogy hol fekszik a baba. Fõ a pozítiv gondolkodás. Én arra gondoltam, hogy ezt a betegség KIZÁRÁSA érdekében csinálják! Üdv. 33 hetes km
Most hívtam fel a Magzati Diagnosztikai Központot, és ott azt a felvilágosítást adták, hogy NEM CSINÁLJÁK KÖLDÖKÖN KERESZTÜL!!!!!!
Utolsó:aki azt írta, hogy köldökön keresztül, az általánosságban írta(elõször is nem a saját tapasztalata, másodszor én nem is tudom, hogy honnan vette ezt)!De ez nem így van.Azt, hogy ahány kismama, annyi helyen, azt jelenti, hogy van, akinek a jobb, van akinek a bal oldalon, lejjebb feljebb stb.DE NEM KÖLDÖKBE!!!!
Utolsonak:"ahany kismama annyi helyen szurnak", tehat valoszinu hogy a koldokenel szurtak, miert kell kioktatni valakit?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást! Mint írtam mindenféle képen megyek de engem leginkább az a másik három eltérés aggaszt nagyon, nem is a mintavétel. Ha megkapom az eredményt megírom de az nagyon sok idõ :(
Utolsó válaszolónak:mi van????Köldökön keresztül????Ne viccelj már!!!!Kérdezõnek:Azt nem tudom, hogy mi lehet a baj, de én biztos, hogy bevállalnám az amniot.Nekem is megcsinálták, a babám egészséges, azóta már meg is született.Maga a beavatkozás pár perc, és inkább kellemetlen, mint fájdalmas.UH kíséret mellett bevezetnek a pocidba egy tût(NEM a köldöködön keresztül)ott, ahol nem veszélyeztetik a babát(ezért nézik folyamatosan az UH-al, és ezért van az, hogy ahány kismama annyi helyen szúrják))és leszívnak a magzatvízbõl.Én érzéstelenítõt se kaptam, mert azt mondta a doki felesleges 2x szúrni(azt úgyis éreztem volna, amiben a fájd.csillapító van), mire az hatna, már kész is leszünk.Így is lett.Mondjuk szerintem kicsit késõn mész(addigra 21 hetes leszel), és legalább 3 hét, mire eredmény van.De mindenképpen csináltasd meg.A legjobbakat kívánom, és ha eszedbe jut írj, hogy mi van Veletek.Átérzem az aggodalmad, nekem a Down kockázat volt 1:120 arányszámú.
Szia, helyi érzéstelenítésben, vékony tûvel a köldökön keresztül veszik, a biztonság kedvéért csináltatják, engem is küldtek, Down gyanúval, de nem vállaltam, hanem 20 hetesen az Istenhegyi Géndiagnosztikai Kp-ba csináltattunk vérvizsgálatot és genetikai uh-t, jó lett az eredmény, a kisfiam makk egészséges, ezt kívánom neked is, és ne izgulj, minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Mindenféle képen elmegyek de nagyon sok idõ az az 1 hónap mire megjön az eredmény addig megõrülök.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

18 hetes ultrahangon mondták, hogy több a magzatviz az átlagosnál, amit rá is irtak a papiromra. Ez okozhat gondot? Baj ez?

Legjobb válasz: Szia! A több magzatvíz jelenléte a baba fejlõdéi rendellenességére utalhat. Viszont nem 100%-ig mérvadó. Akkor szentelnek neki több figyelmet, ha víz sokkal több mint az átlag. Nekem az elsõ fiamnál a 28-dik héten " valamivel több magzatvíz " került a papíromra, mely a 34-dik heti UH-n már "átlagos mennyiségû" volt vagyis nem szaporodott kórosan tovább. A legközelebbi UH-n nyugodtan kérdezz rá hogy akkor is több-e a magzatvíz. Az átlagos mennyisége 1 liter és 4 óránként cserélõdik.

Szia! A több magzatvíz jelenléte a baba fejlõdéi rendellenességére utalhat. Viszont nem 100%-ig mérvadó. Akkor szentelnek neki több figyelmet, ha víz sokkal több mint az átlag. Nekem az elsõ fiamnál a 28-dik héten " valamivel több magzatvíz " került a papíromra, mely a 34-dik heti UH-n már "átlagos mennyiségû" volt vagyis nem szaporodott kórosan tovább. A legközelebbi UH-n nyugodtan kérdezz rá hogy akkor is több-e a magzatvíz. Az átlagos mennyisége 1 liter és 4 óránként cserélõdik.
Szia! Nekem a 21. héten, és a 26.héten is azt írták a papíromra, hogy átlagosnál több a magzatvíz, de nem látták, hogy valami baj lett volna. A 28. héten már normálnak mondták a mennyiségét. Most a 34. hétnél vagyok és hála Istennek eddig nincs gond. Szerintem, ha a babánál nem látnak eltérést, akkor ne aggódj!Azt szokták mondani, hogy a magzatvíz mennyisége relatív dolog.Kinél mennyi! Sok sikert a babához!:)

Az baj, ha több a magzatvizem?

Doki szerint minden ok, de kicsit több a magzatvíz.

Legjobb válasz: SZIA,nekem is több a magzatviz,pedig mindent rendben találtak,nekem azt mondta a dokim,hogy inkább több legyen mint kevesebb.Nem baj,megnyugodhatsz.27 hetes kismama.

SZIA, nekem is több a magzatviz, pedig mindent rendben találtak, nekem azt mondta a dokim, hogy inkább több legyen mint kevesebb.Nem baj, megnyugodhatsz.27 hetes kismama.
Nekem is kicsit több a magzatvizem. Alapvetõen az esetek legtöbbjében nincs semmi amire ez visszavezethetõ lenne, de azért nem árt megvizsgálni kicsit jobban. Nekem csináltak egy quartett tesztet, ami vérvételbõl állt, ebbõl különféle rendellenességeket lehet kiszûrni, illetve TORCH vizsgálatot is csináltak - szintén vérvétel -(toxoplasma, rubeola, citomegalovírus és herpesvírus). Ha minden negatív (és már miért ne lenne az), akkor csak annyit tanácsolok, hogy azért óvatosan mindennel, mert ugye a több víztõl jobban is feszül a pocakod. Nekem pl. dokim azt mondta, hogy ha lényegesen több lenne a magzatvíz mennyisége, akkor nem is írná alá a kismamatornára a papírt, hogy engedélyezi. De szerencsére nem vészes, így tornázni is lehet óvatosan.
Szia! Nekem is azt mondta a dokim, hogy valamivel több a víz 22és 28hetesen.Míg végre 28hetesen genetikai központba küldött.Itt nem valamivel több vizez láttak, hanem kórosan sokat!!!Nem írtad, hogy hány hetes vagy!Sajna NÁLAM a baba betegsége okozta.Mindenképp járj utánna, mert a helyi kórházba az UH-on nekem semmilyen elváltozást nem láttak.Számos esetben spontán alakul úgy, hogy több a víz.Sokat pihenj, mert feszül a burok, nehogy repedjen.Ja nekem annyi volt a víz, hogy kétszer tehermentesítõ magzatvízvételen voltam. Ne aggódj, de kérd ki más orvos véleményét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megyek jövõhéten(20 hetesen) genetikai központba Afp miatt, mert kicsit alacsonyabb lett, akkor ott kiderül, ha gond lenne, ugye? Mármint a magzatvíz mennyisére .
Szia. A második válaszoló vagyok. A genetikai uh-n úgynevezett gyanújeleket keresnek, amik esetlegesen rendellenességre utalhatnak. Amennyiben vannak ilyenek, akkor biztosan javasolni fogják a magzatvíz mintavételt. Nekem a víz kissé több mennyisége miatt javasolták, egyéb gyanújelet nem láttak. Én a mintavételt (mivel vetélési kockázata is van) váltottam ki a quartett teszttel (ami egy vérvétel és pár nap alatt megvan az eredmény). Quartett tesztet több magánklinikán is csinálnak én a Magzati Diagnosztikai Központban voltam (www.downszures.hu). De mégegyszer hangsúlyozom, nagyon-nagyon sokszor a kissé több magzatvíz mögött nincs semmi!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, állítólag az orvosom szerint lesz valamilyen teszt, akkor biztosan az mit írtál, mégegyszer köszi a megnyugtató szavakat!

A 32. heti uh-on azt mondták kicsit több a magzatvíz. Ez mitől lehet? Ez nagy baj? Kicsit aggódom.

Azt mondták a babával minden rendeben van, csak kicsit több a magzatvíz. Ez mit?l lehet, ezen agyalok állandóan. Amúgy a 12. és 18. heti UH-on átlagos volt a magzatvíz mennyisége. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Nem kell aggódnod! Lehet magas cukortól is, de ha ez rendben van, akkor nem valószínû, hogy bármi gond lenne. Nekem is volt több, engem a dokim elküldött magzati szívultrahangra, mert õ aggódós, illetve nálam más gond is volt. Nem volt semmi gond, ott mondta a nõ, hogy ez még önmagában semmit sem jelent. Pár hét múlva meg kevés volt a magzatvíz, de akkor már csak röhögtem! :) Ez elég nehéz kérdés, mert nézik uh-n, és rámondják, de mi alapján? Ez tök egyéni, lehet másnap már nem is látták volna többnek, vagy egy másik orvos sem látta volna így. Meg hát ez termelõdik, vannak fázisok, lehet két óra múlva is más lett volna minden. Ha jók az uh-k, vérvételek, akkor semmi gond, kicsit túl van ez parázva a dokik részérõl.

Nem kell aggódnod! Lehet magas cukortól is, de ha ez rendben van, akkor nem valószínû, hogy bármi gond lenne. Nekem is volt több, engem a dokim elküldött magzati szívultrahangra, mert õ aggódós, illetve nálam más gond is volt. Nem volt semmi gond, ott mondta a nõ, hogy ez még önmagában semmit sem jelent. Pár hét múlva meg kevés volt a magzatvíz, de akkor már csak röhögtem! :) Ez elég nehéz kérdés, mert nézik uh-n, és rámondják, de mi alapján? Ez tök egyéni, lehet másnap már nem is látták volna többnek, vagy egy másik orvos sem látta volna így. Meg hát ez termelõdik, vannak fázisok, lehet két óra múlva is más lett volna minden. Ha jók az uh-k, vérvételek, akkor semmi gond, kicsit túl van ez parázva a dokik részérõl.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszi szépen, most megnyugodtam. Amúgy a terheléses vércukor mérésen nem mutatták ki hogy cukorbeteg lennék, és eddig minden vérvétel rendben volt. Mondjuk az Uh-os sem mondta hogy ez akkora baj, csak az elõzõ terhességemnél sose volt ilyen hogy több a magzatvíz, ezért paráztam túl. Köszönöm mégegyszer!
Én is most voltam kedden, és nekem is több. Figyi ne aggódj ezen, mert ha a baba rendben akkor nincs min aggódnod. Nekem a 25. héten is több volt, aztán egy 4d-n 28 hetesen átlagos, most megint több. Én mindig arra gondolok, hogy anyáinknak semmi fogalmuk nem volt arról hogy mennyi a magzatvizük, és itt vagyunk. :) A lényeg hogy a baba növekszik, és rendben van. Nekem a szonográfus azt mondta ez naponként változhat. Ugyhogy lehet ha most elmennél akkor már átlagos lenne!!!
Lehet több magzatvíz a cukor miatt, vagy ha volt amniocentézised, ha valami baj van a babával, vagy akár az is lehet hogy épp akkor ürített a magzatvízbe és még sok más dologtól. Szerintem ne aggódj ezen, ha legközelebb is több, inkább akkor!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Lehet én aggódtam túl, de nem tehetek róla, csak így nyugodtam meg, hogy tudom mostmár ez állandóan változik, mármint a magzatvíz mennyisége. Köszönöm mégegyszer
Kedves kérdezõ! Igaz már nem olyan friss a kérdésed! De érdekelne, hogy a babával minden rendben lett-e végül? Nekem 25 hetesen 4 Dimenzióson találták többnek a vizem, majd rá ehy hétre az orvosom, és utána egy hétre PEsten a Genetikai Tanácsadáson is. Hónap végén megyek szív ultrahangra. Cukromat újracsináltuk az ok. Próbálom azzal nyugtatni magam, anyukámnak és nagymamámnak is sok volt a vize...de azért félek!
A kérdező hozzászólása: Szia, kedves utolsó! Nálam nem csináltak semmi vizsgálatot, 37 hetesen csináltak ismét Uh-ot, ott már átlagos volt a magzatvíz mennyisége. A babával minden rendben van, most lesz majd 2 hónapos, és egészséges. Szóval ne aggódj, nem lesz semmi baj!
Köszönöm szépen! És boldog babázást kívánok:)

Azt mondta az orvosom, hogy kicsit több a magzatvizem, mint a normális, ez nagy baj? Meg azt is mondta, hogy a baba lába kissé befelé áll, attól dongalábú lehet?

Azt mondta, lehet hogy csak éppen rosszul tartja, mert eddig ezt semelyik orvos nem mondta, de az is lehet, hogy csak a méhen belüli dongalábúságról van szó, de lehet, ha kijön akkor is ilyen lesz. Lehet ez ellen tenni valamit? Kicsit az apujának is befele áll, de nem is lehet észrevenni!

Legjobb válasz: nemtudom,de eggyütt érzek veled,én ugyanugy parázok,mert nekem meg az ellenkezöje van.nekem állitolag kevés a magzatviz.nekem se mondott semmit az orvos,csak megijettem amit aneten olvastam rola.ugyh.én is parázok,de sajna,a valoságot márcsak akkor fogjuk megtudni,amikor megszületik.engem sajnos az elejétöl fogva paráztattak.mindig volt valami,elején nekem a down kor teszt is pozitiv volt,aztán kisebbnek nézték az uh-n.szoval már nagyon kikészitenek.alig várom vége legyen,ugyhogy sajna nekem elég problémás az egész.de remélem a kisfiam kárpotol mindenért.te hány hetes vagy?én 35,hála istennek nekem már közeleg a vég.

nemtudom, de eggyütt érzek veled, én ugyanugy parázok, mert nekem meg az ellenkezöje van.nekem állitolag kevés a magzatviz.nekem se mondott semmit az orvos, csak megijettem amit aneten olvastam rola.ugyh.én is parázok, de sajna, a valoságot márcsak akkor fogjuk megtudni, amikor megszületik.engem sajnos az elejétöl fogva paráztattak.mindig volt valami, elején nekem a down kor teszt is pozitiv volt, aztán kisebbnek nézték az uh-n.szoval már nagyon kikészitenek.alig várom vége legyen, ugyhogy sajna nekem elég problémás az egész.de remélem a kisfiam kárpotol mindenért.te hány hetes vagy?én 35, hála istennek nekem már közeleg a vég.
A donga láb, a kevesebb magzatvíznél szokott elõfordulni. Nézesd meg más orvossal is. Melyik hétben vagy? Nekem is két héten keresztül kicsivel több volt a magzatvízem , ami a 40. hétre normalizálódott. Szerintem ne aggódj feleslegesen.
A kérdező hozzászólása: 32-33 hét körül vagyok! Eddig nem látott semmit, pedig már uh-zot máskor is, meg más doki is nézegette, mikor még kisebb volt, de õ se látott semmi rendelleneset! Remélem gondtalan szülésed lesz, és próbálj meg nem aggódni! Amúgy hogy érzed magad 35 hetesen?
Szia!Én csak a magzatvizes kérdésedhez tudok hozzászólni.Ha kicsivel több csak, az még nem baj.Sokat kell pihenni, hogy a több magzatvíztõl nehogy korán kinyíljon a méhszáj mert feszítheti.

25+4hetes kismama vagyok, kicsit több a magzatvizem a szonográfus azt mondta 4d-n. Mitől lehet? A babával minden okés, nekem sincs különösebb bajom, a cukrom is jó.

Legjobb válasz: Velem is így volt. Utána minden uh-n mást állapítottak meg. Hol sok volt, hol meg átlagos. A babával miden rendben volt, nekem óriási volt a hasam. Végül azt mondták, hogy egyédi sajátosság. Esetleg még egy toxoplasma vizsgálatra el lehetne menned, még ezt szokták kérni a dokik az alapos genetikai uh- kívül, meg a cukorterhelésen kívül. Ha mindent renben találnak, akkor ne aggódj. Nekem is egészséges kisfiam szütett.

Velem is így volt. Utána minden uh-n mást állapítottak meg. Hol sok volt, hol meg átlagos. A babával miden rendben volt, nekem óriási volt a hasam. Végül azt mondták, hogy egyédi sajátosság. Esetleg még egy toxoplasma vizsgálatra el lehetne menned, még ezt szokták kérni a dokik az alapos genetikai uh- kívül, meg a cukorterhelésen kívül. Ha mindent renben találnak, akkor ne aggódj. Nekem is egészséges kisfiam szütett.

Ha a 30 -ik héten átlagos volt a magzatvizem a 38-ik héten pedig az átlagosnál több, az jelenthet bajt? Cukor még a 30 hetes vérvételen is rendben volt. Szerintem azzal nem lehet gondom. Aggódok nagyon

Legjobb válasz: Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt,és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!

Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt, és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!
Szerintem ne aggódj, ha az orvosod nem mondott semmit, hogy baj lenne, akkor biztosan nem baj!

Ha sok a magzatvíz az miért gond? Tegnap voltam uh-n, azt mondták pihenjek többet, és szedjek B6-ot. Egyébként minden rendben van velünk. Miért baj a sok víz? 24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat. De mielõtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz

A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat. De mielõtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz
mert könyebben a nyakára tekerösik a köldökzsinór ha nagyon sok vizben van sok pihenés és magnézium
A polyhydramnion lehetséges okai közé sorolható az anyai cukorbetegség, Rh-szenzibilizáció, szifilisz és vesegyulladás. De méhen belüli fertõzés, ikerterhesség és különbözõ fejlõdési rendellenességek - Down-kór, hydrocephalus, duodenumatresia, hydrops fetalis, anusatresia - is állhatnak a háttérben. A polyhydramnion leggyakoribb szövõdménye a koraszülés, ugyanis feszül a méh, és emiatt könnyen megreped a magzatburok. Súlyos következmény lehet továbbá szülés során a lepény korai leválása, fájásgyengeség, illetve a magzat beilleszkedési és fekvési rendellenességei. Szülés után a túlnyújtott méh nehezebben tud összehúzódni, ezért elhúzódó vérzésre is lehet számítani.
Szia! Nekem nagyon sok magzatvízem volt az amniocentézis után végig. Kórházba is fektettek miatta. Okát nem találták szerencsére egészséges 10 hónapos fiam van. Nekem azt mondták a dokik, hogy a feszülés miatt megrepedhet a burok és a víz a köldökzsínort ki sodorhatja és ha a baba feje odaszorìtja a szülõcsatornához az végzetes lehet. Ha vèletlen repedne a burok, le kell feküdni és nem szabad mozdulni. amíg orvos oda nem ér. Én ezt az utasítást kaptam. Nekem 2-3-szor annyi vízem volt, mint a normàlis végig. Ugyan is ez napról napra változhat. Sûrûn ellenörzik. Lehet, hogy legközelebb normális lesz. Végül is a 35. h3ten császároztak, mert már fulladtam a sok víztõl és nem mertek rizikózni. Minden rendben volt. Az esetek 10%-ban nemtudják az okát. Ne ilyedj meg a sok riogatástól, csak pihenj és ne hajolgass, és ne tégy hirtelen mozdulatokat. Jó baba várást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!