Találatok a következő kifejezésre: Az baj, több (369 db)

érzem hogy dobog, az baj? (többi lent)

ha erősen megnyomom a hasamat , akkor érzem hogy dobog egy szív, és mikor az én szívemet megnézem, akkor az is úgy dobog. A szívem ledobog a gyomromig ???

Legjobb válasz: Nem.Az a hasi aorta ami ott húzodik.Azt érzed! Ugyan úgy lüktet,mint a szived.

Nem.Az a hasi aorta ami ott húzodik.Azt érzed! Ugyan úgy lüktet, mint a szived.
Szerintem a saját pulzusodat érzed. Gondolj csak bele, a terhesség alatt megnövekedik a vérnyomásod, a keringésed is gyorsul hiszen el kell lássa a méhedet is elegendõ vérrel, az szállítja a kicsinek és a testednek is az oxigént!
jujj, nyomd meg a nyakadat meg a csuklódat is! ott is fogod érezni, ., hogy pulzál! :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. :)

Van egy lány aki tetszik de nem merem elmondani neki az baj? Többi lent

Van valaki aki nagyon tetszik de nem merem elmondani neki az miatt mert elmondaná mindenkinek hogy én Azt mondtam neki hogy szeretem... De lehet hogy ? is szeret és... :/

Legjobb válasz: ezt hányféleképpen kérdezed még meg? :/

ezt hányféleképpen kérdezed még meg? :/
A kérdező hozzászólása: Mind 1 az csak egy választ kérek :/
A kérdező hozzászólása: Hétfõ óta Megint beindult belém hogy jobban szeretem sõt sokkal jobban mert nem láttam egy hétig :/
Ne foglalkoz vele, hogy elmondja mindenkinek, a lényeg hogy tetszik neked. Minden embernek tetszik valaki, nincs ebbe mit szégyelni.
Szia én is haonlóan így voltam ezzel! De elmondtam neki és azóta is együt vagyunk! Szerintem nem kell félned! ;)

Ha a 30 -ik héten átlagos volt a magzatvizem a 38-ik héten pedig az átlagosnál több, az jelenthet bajt? Cukor még a 30 hetes vérvételen is rendben volt. Szerintem azzal nem lehet gondom. Aggódok nagyon

Legjobb válasz: Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt,és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!

Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt, és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!
Szerintem ne aggódj, ha az orvosod nem mondott semmit, hogy baj lenne, akkor biztosan nem baj!

Az baj, ha több a magzatvizem?

Doki szerint minden ok, de kicsit több a magzatvíz.

Legjobb válasz: SZIA,nekem is több a magzatviz,pedig mindent rendben találtak,nekem azt mondta a dokim,hogy inkább több legyen mint kevesebb.Nem baj,megnyugodhatsz.27 hetes kismama.

SZIA, nekem is több a magzatviz, pedig mindent rendben találtak, nekem azt mondta a dokim, hogy inkább több legyen mint kevesebb.Nem baj, megnyugodhatsz.27 hetes kismama.
Nekem is kicsit több a magzatvizem. Alapvetõen az esetek legtöbbjében nincs semmi amire ez visszavezethetõ lenne, de azért nem árt megvizsgálni kicsit jobban. Nekem csináltak egy quartett tesztet, ami vérvételbõl állt, ebbõl különféle rendellenességeket lehet kiszûrni, illetve TORCH vizsgálatot is csináltak - szintén vérvétel -(toxoplasma, rubeola, citomegalovírus és herpesvírus). Ha minden negatív (és már miért ne lenne az), akkor csak annyit tanácsolok, hogy azért óvatosan mindennel, mert ugye a több víztõl jobban is feszül a pocakod. Nekem pl. dokim azt mondta, hogy ha lényegesen több lenne a magzatvíz mennyisége, akkor nem is írná alá a kismamatornára a papírt, hogy engedélyezi. De szerencsére nem vészes, így tornázni is lehet óvatosan.
Szia! Nekem is azt mondta a dokim, hogy valamivel több a víz 22és 28hetesen.Míg végre 28hetesen genetikai központba küldött.Itt nem valamivel több vizez láttak, hanem kórosan sokat!!!Nem írtad, hogy hány hetes vagy!Sajna NÁLAM a baba betegsége okozta.Mindenképp járj utánna, mert a helyi kórházba az UH-on nekem semmilyen elváltozást nem láttak.Számos esetben spontán alakul úgy, hogy több a víz.Sokat pihenj, mert feszül a burok, nehogy repedjen.Ja nekem annyi volt a víz, hogy kétszer tehermentesítõ magzatvízvételen voltam. Ne aggódj, de kérd ki más orvos véleményét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megyek jövõhéten(20 hetesen) genetikai központba Afp miatt, mert kicsit alacsonyabb lett, akkor ott kiderül, ha gond lenne, ugye? Mármint a magzatvíz mennyisére .
Szia. A második válaszoló vagyok. A genetikai uh-n úgynevezett gyanújeleket keresnek, amik esetlegesen rendellenességre utalhatnak. Amennyiben vannak ilyenek, akkor biztosan javasolni fogják a magzatvíz mintavételt. Nekem a víz kissé több mennyisége miatt javasolták, egyéb gyanújelet nem láttak. Én a mintavételt (mivel vetélési kockázata is van) váltottam ki a quartett teszttel (ami egy vérvétel és pár nap alatt megvan az eredmény). Quartett tesztet több magánklinikán is csinálnak én a Magzati Diagnosztikai Központban voltam (www.downszures.hu). De mégegyszer hangsúlyozom, nagyon-nagyon sokszor a kissé több magzatvíz mögött nincs semmi!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, állítólag az orvosom szerint lesz valamilyen teszt, akkor biztosan az mit írtál, mégegyszer köszi a megnyugtató szavakat!

38 hetes vagyok, és az baj ha babám szinte egész nap mozog? Talán még többet van ébren mint eddig? Nem fordítva kellene h legyen? Most illeszkedett be pár napja, mennyi időm lehet még?

Legjobb válasz: Én is ugyanezt tapasztalom bár én még 34 hetes vagyok de egyre többet mozog napközben,mint eddig.Szerintem nem baj,a lényeg,hogy mozog és ez enge nagyon megnyugtat.Könnyû szûlést

Én is ugyanezt tapasztalom bár én még 34 hetes vagyok de egyre többet mozog napközben, mint eddig.Szerintem nem baj, a lényeg, hogy mozog és ez enge nagyon megnyugtat.Könnyû szûlést
Szia!Én is 38 hetes vagyok, nállam is pont igy van.A szülésznõ ctg-n azt mondta még jól érzi bent magát a baba.Nekem 2hete mondta az orvosom, hogy teljesen lent van, bármikor kibujhat, hát a méhszájam még mindig zárt már én is várom mikor akar kibujni.Kitartás, könnyû szülést!

Ha 4 szemmel többet veszek be és utána tartok szünetet az baj?

Mercylon fog.gátlót szedek. elakarom tolni a ciklusom :S ha 4 szemmel többet veszek be és utána tartom az 1 hetes szünetet az gond? nem akarom az egész kövi levelet beszedni mert szörnyen görcsöl ugy a hasam :S 1.5 évvel ezel?tt csináltam azt. amugy 2.5 éve szedem :D

Legjobb válasz: eltolhatod így semmi bajod nem lesz, csak után majd valahogy össze kell szervezned, hogy akkor következõ ciklus végén mi lesz, mert ugye akkor az meg 4 nappal rövidebb lesz (elfogy a bogyó) szóval macerás, de szerintem egészségügyileg nem lesz bajod. persze nem vagyok orvos, de ha egy hónapot el lehet tolni/ki lehet hagyni következmények nélkül, akkor négy napba se halsz bele.

eltolhatod így semmi bajod nem lesz, csak után majd valahogy össze kell szervezned, hogy akkor következõ ciklus végén mi lesz, mert ugye akkor az meg 4 nappal rövidebb lesz (elfogy a bogyó) szóval macerás, de szerintem egészségügyileg nem lesz bajod. persze nem vagyok orvos, de ha egy hónapot el lehet tolni/ki lehet hagyni következmények nélkül, akkor négy napba se halsz bele.
nõgyógyász biztos elmondja majd mi a helyes...sztem keresd fel....de +4 szem..hát nem tom...nem biztos h jó
Azért a fog.gáltó meg a fájd. csill. egy egész kicsikét más tészta... Kérdezõ, és is Mercilont szedtem évekig. Igen, el lehet tolni 4 nappal, akár úgy, hogy többet veszel be, akár úgy, hogy 7 napnál kevesebb szünetet tartasz. (Nekem egyébként doki is engedélyezte ezt, csak hogy a többiek is megnyugodjanak, mert nekem néha nagyon fontos volt, hogy ne jõjjön meg, bizonyos okból.) Ez egy mesterséges ciklus, a szervezet nem tudja, hogy 21, 19 vagy éppen 24 tablettát vettél-e be, ha abbahagyod, megvonásos vérzés lesz. Viszont: igaz azt, hogy sûrûn játszogatni nem jó ezzel. És: 17 tablettát (21-4) nem ajánlanak, ez a megkezdett levél sajnos kárba megy. Régen, amikor a Mercilon még új gyógyszer volt, ez rá is volt írva a betegtájékoztatóra, most viszont az lett a módi, hogy nem a tabeletta számával variál, hanem a gyógyszermentes napok számával. És az is igaz, hogy NEM minden fog. gátlóval lehet ezt eljátszani, pl. a többfázisúval és a minipillekkel nem, de a Mercilonnal pl. igen.
Nekem érdekesen hangzik.Mintha beszednél eg y levél fájadlomcsillapítót, hogy ne fájjon egész évben a fejed. Viccet félretéve, tppem sincs, hülyeséget nem írok, szóval marad az orvos.
Ne vegyél be többet. Ha ki akarod tolni a ciklusod, akkor a 7 napos szünet ne 7 napig tartson csak 5ig. Vagyis a fogamzásgátló tájékoztatójára ez van írva.
Neten is vannak orvosok, akik gyorsan válaszolnak. Pl. http://www.orvostudakozo.hu Én a helyedben inkább megkérdezném, minthogy vadidegen, laikus emberekre hallgassak. De te tudod.
A kérdező hozzászólása: és köszi :)
A kérdező hozzászólása: oksi :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudok nõgyógyásszal beszélni...és nem még nem görcsölök...arra lennék kíváncsi h. mi van ha tovább szedem?
Biztos, hogy a hormonrendszered és az egészséged olyan dolog, amit anonim válaszadókra akarsz bízni? Mert akkor gratulálok. Arra van a nõgyógyász, hogy ilyeneket meg tudj tõle kérdezni. Amúgy ha már görcsölsz, akkor semmiképp sem kellene szerintem. (Meg amúgyse...)
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászóló nagyon szépen köszönöm :)

Az baj ha lassan már több mint egy hete menstruálok?

Sose tartott 5-6 napnál tovább a menstruációm, de most már több mint egy 8 napja megvan. A vérzés egyáltalán nem er?s, olyan mintha az utolsó napok lennének, de ilyen már 1-2 napja. Mi baj lehet? 16/L

Legjobb válasz: Akkor nincs semmi baj:)Nem rendszeres még a nemi életed se...szerintem a mensid se:)16évesen rendszertelen nemi élet mellett,ha jól védekeztek mikor szeretkeztek,még nem baj ha összevissza van meg:)

Akkor nincs semmi baj:) Nem rendszeres még a nemi életed se...szerintem a mensid se:) 16évesen rendszertelen nemi élet mellett, ha jól védekeztek mikor szeretkeztek, még nem baj ha összevissza van meg:)
Én 11 éves korom óta menstruálok, most 17 vagyok, és a mai napig iszonyú rendszertelen - lenne, ha nem szednék másfél éve fogamzásgátlót :) De amíg nem szedtem, nekem is volt, hogy 8 napig, sõt egyszer-kétszer 10 napig is megvolt (bár ez még az elsõ években volt). Amíg nem szedtem a gyógyszert, volt, hogy a barátom megsértõdött, mert azt hitte már a 7. napon hogy csak kifogásokat keresek, hogy ne szexeljünk, és hogy miért nem tudom azt mondani, hogy nincs kedvem - pedig tényleg megvolt még, úgy kellett neki megmutatni a betét szárnyát a bugyimon kívülrõl (éjszakára betétet használok, és rövidnadrágot veszek, hogy ne látszódjon semmi, mert én nem szeretem még anyukám elõtt se mutogatni a "szárnyaimat". Sõt, sokszor ért "baleset" az iskolában is, mert nálam nem lehetett pontosan kiszámolni, hogy na ekörül jön meg, mert nem plusz-mínusz pár napot kellett rászámolni, hanem egy hetet, így állandóan betéttel/tamponnal járkáltam iskolába (manapság ez már persze alap, de általánosban még cikinek gondoltam :D). Szóval szerintem ne aggódj, ha eddig nagyjából rendszeres volt, akkor valószínû az együttlétek kavartak be, sokaknál van ilyen :) De ha nagyon aggódsz, nem árt megkérdezni errõl egy dokit is esetleg :)
Élsz szexuális életet?Késett az e havi mensid?
A kérdező hozzászólása: igen, a fiatal korom ellenére már 3 éve van barátom, és ha nem is rendszeresen, de igen. Óvszerrel védekezünk. De sajnos az utóbbi idõben, egyéb dolgok miatt 2 hónapja nem voltunk együtt.
A kérdező hozzászólása: Nem késett egyáltalán, sõt... majdnem egy héttel korábban is jött meg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm megnyugodtam :) Meg most reggel óta szinte semmi nem jött, szóval valószínû elmúlt. Bár ma az én barátom is furcsán nézett, mikor mondtam neki, hogy még mindig megvan. Pedig lett volna alkalmunk szeretkezni. De lehet õ is azt gondolja, hogy ez csak kifogás.... :)

Az baj ha több lány barátom van mint fiú. Színtiszta hetero vagyok, ne értsetek félre csak valamiért több lány barátom van? ! :/ (pls értelmes válaszokat)

Legjobb válasz: Én nõ vagyok és gyerekkorom óta több fiúbarátom van, mint lány. Egyszerûen velük jövök ki és velük értek szót jobban. Van ilyen. Egyébként párom is van, úgyhogy nem rajtuk élem ki az elfojtott nõi ingereimet, õk csak barátok.

Én nõ vagyok és gyerekkorom óta több fiúbarátom van, mint lány. Egyszerûen velük jövök ki és velük értek szót jobban. Van ilyen. Egyébként párom is van, úgyhogy nem rajtuk élem ki az elfojtott nõi ingereimet, õk csak barátok.
Én nagyon örülnék neki. A lányok olyan cukipofák. A fiuk meg böfögnek, finganak, meg szõrösek is.
A kérdező hozzászólása: a lányokhoz vonzódom meg minden csak valamiért velük értelmesebben lehet beszélni.. szóval akk ugye ez nem baj?? :O 16:53 a lányok cukipofák??? :D
Persze, hogy nem.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Baj ha az átlagosnál több a magzatvízem?

38 hetes kismama vagyok, eddig átlagos volt a magzatvíz mennyisége.A mai ultrahangon már az átlagosnál több volt .Jelenthet ez valami bajt? A cukorra kérdezett rá rögtön az ultrahangos, de az végig rendben volt.Azt tudom, hogy a kevesebb, milyen hatással lehet a babára de a több???

Legjobb válasz: Olvasd el ezt: http://www.babanet.hu/faq/terpat12.php Nagyon sok hasznos választ adnak a dokik hasonló kérdésre. Egy dolog biztos: az, hogy egy vizsgálat alkalmával több a magzatvíz, még nem jelent semmi rosszat, fõleg nem a terhesség utolsó heteiben. Ha fejlõdési rendellenességrõl lenne szó a babánál, akkor már korábban is több lett volna, mert ez a velõcsõzáródási rendellenességeknél fordulhat elõ. Ez a rendellenesség viszont már a 12. hétre kialakul és ki is derül azt követõen, legkésõbb a 18. héten. Úgyhogy ne aggódj!

Olvasd el ezt: http://www.babanet.hu/faq/terpat12.php Nagyon sok hasznos választ adnak a dokik hasonló kérdésre. Egy dolog biztos: az, hogy egy vizsgálat alkalmával több a magzatvíz, még nem jelent semmi rosszat, fõleg nem a terhesség utolsó heteiben. Ha fejlõdési rendellenességrõl lenne szó a babánál, akkor már korábban is több lett volna, mert ez a velõcsõzáródási rendellenességeknél fordulhat elõ. Ez a rendellenesség viszont már a 12. hétre kialakul és ki is derül azt követõen, legkésõbb a 18. héten. Úgyhogy ne aggódj!
1. válaszoló vagyok.A lényeg hogy ne ijedj meg, mert attól is több lehet ha a baba épp akkor pisil, szval sok egyszerû oka is lehet.Nekem is orvos mondtA.
Szia! Nekem is volt egy kolléganõm, aki ezért ment el elõbb táppénzre. Minden lelete negatív volt, de a doki jól megijesztette. Azt mondta, hogy feküdjön, mert emiatt elõbb megindulhat a szülés. De nálad ez már nem lehet probléma. Neki gyönyörû egészséges kisbabája lett.
Én is úgy szültem hogy nagyon sok volt, és jól van a baba.A legtöbb esetben nem jelent semmit, nincs baj.Ha nem jelezte az orvosod, biztos hogy neked sincs miért aggódni, különben szólt volna.Könnyû szülést!
Én úgy tudom vmilyen hüvelyi fertõzésre is utalhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Az NST-m jó lett, jóslófájásokat mutatott, de egyébként negatív. Vasárnap kell megint mennem NST-re és akkor összevetik a mai ultrahanggal.Remélem tényleg nincs baj, hallottam mindenféle dolgot ezzel kapcsolatban pl. genetikai rendellenességet..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam :) Azóta a védõnõvel is beszélgettem errõl és eddig tényleg minden rendben volt. Szép napot!

Az baj, ha 12, 5 évesen nincs meg és nincs csak egy nagyon picike mellem? Többi lent!

melltartót hordok,mert már érzem,hogy kell futásnál vagy mindennapi használatnál,mert érzem hogy van egy pici,de látszani nem látszik...Már fáj elég régóta.akkor most nõ?nem baj,hogy csak most kezdett el nõni kb e fél éve?azóta fáj enyhébben/jobban de olyan nagyon sok változást nem látok...ez nem gond igaz?(ne kérdezzétek,hogy miért nem kérdeztem a testvérem/szüleim..más szájából is akarok választ hallani.köszi)

Legjobb válasz: Nem baj, mert mindenki más ütemben fejlõdik. A menstruációdnak 16 éves korodig kell megjönnie, a melled meg kb. 20 éves korodig nõhet.

Nem baj, mert mindenki más ütemben fejlõdik. A menstruációdnak 16 éves korodig kell megjönnie, a melled meg kb. 20 éves korodig nõhet.
És felesleges melltartót hordanod ha nincs melled. Csak kinevetteted magad!
jól írja az elsõ, szóval csak hogy többen mondjuk azért írok én is... minden rendben veled ne izgulj :)
Csak késõn érõ vagy. Ennyi. De egyet értek azzal, aki azt írta, ne hordj melltartót. Van egy osztálytársam 13 éves és semmi melle, de mégis kosaras melltartót hord. Nagyon nevetségesen néz ki. Te se hordj! Az, hogy nem jött meg normális, mivel, mint már írtam késõn érõ vagy.
Elsõ vagyok. Dehogy vagy késõn érõ! Ez marhaság!!!
A kérdező hozzászólása: de hordok melltatót mert fája ha futok, és nem azt mondtam, h nicns mellem, mert kell, csak nincs akora látszata..és nem nevetnek ki, azért nevetnek max h nem hrdok, de kell mert fáj ha futok vagy megyek az úton pl...érzem..ennyi.ne erre írjatok.köszi ennyi, nem kell töb válasz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!