Találatok a következő kifejezésre: Az baj, a folsavat (5 db)

Az baj, ha a folsavat csak két hónapig szedtem?

A doki szerint egyel?re semmilyen vitamint nem kell szedni "már kihalt volna az emberiség", ha annyira fontos lenne. Azt mondta sok zöldséget és gyümölcsöt egyek, majd az utolsó hónapokban felír valamit, ha szükség.

Legjobb válasz: Az orvosdnak igaza van! A túl sok szintetikus vitamin is ártalmas lehet.

Az orvosdnak igaza van! A túl sok szintetikus vitamin is ártalmas lehet.

Szerintetek az baj, ha csak napi egy szem folsavat szedek, de semmilyen más vitamint nem? A doki azt mondta, majd később érdemes szedni, de ugyaez a doki másnak ajánlja az elevitet.13h km

Legjobb válasz: A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.

A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.
13 hetesen már nem érdemes magzatvédõ vitamint szedned ebben igaza van a dokinak. Esetleg akkor vegyél be egy - egy szemet ha aznap nem ettél gyümölcsöt v. hánytál. Vasat még érdemes szedni.
32 hétes vagyok és a mai napig szedem a terhes vitamint. Azért is a neve TERHES VITAMIN. Tehát szerintem érdemes szedned, a baba nagyon sok vitamint és tápanyagot von el az anya szervezetébõl amit pótolni kell. És a ma kapható gyümölcsök, zöldségek már nem tudják csak magukban ezt pótolni. Nekem az háziorvosom, nõgyógyászom, és védõnõm is azt ajánlotta szedjem végig, sõt a szopi alatt is.
En pedig azt mondom, hogy ha rendesen etkezel, akkor teljesen felesleges a terhes vitamin. Nekem annak idejen azt mondta az orvosom, hogy annak ajanlja, aki veszesen sovany, nem etkezik rendszeresen es egeszsegesen, illetve betegseg idejen is jol johet. Amugy tok felesleges. A masodik babamat varom, eddig nagyjbol 5 szem vitamint vettem be. Vasat azert erdemes szedni, illetve ha nem eszel joghurtot, sajtot, vagy iszol tejet, akkor a kalcium is jol johet. Etkezz valtozatosan, egyel sok gyumit, zoldseget, feher husit, halat.
Én a 12. hétig szedtem az Elevitet, utána már nem kellett - azt mondta a doki. Most csak folsavat kell szednem, napi 2 szemet (doki mondta, hogy végig szedjem) és Magne B6-ot is szedek még. Ezen kívül vegyesen táplálkozom, sok gyümölcs és zöldség. Szerintem igaza van a dokinak, felesleges már szedni a terhesvitamint, inkább egyél sok gyümit és zöldséget. Vasat csak akkor javasolta az én dokim, ha a vérképem nem lett volna megfelelõ, de mivel a vasam rendben volt eddig, nem kellett szednem. 28 hkm
Nekem sem ajánlotta a dokim a terhesvitamint, sem egyéb vitamin. 1. Folsavat kellett szednem a 16. hétig. 2. Picit kevesebb volt a vörösvérsejtem (min. vashiány), de vasat NEM ajánlott. 2. 20. héttõl kb. mondta, ha lesznek majd keményedéseim (addig nem voltak), szedjek magnéziumot. Ezt a 23. héttõl már napi 2X1 szemben javasolja, akár van keményedésem, akár nincs. 3. Ca-t szedek a 22. héttõl (Tovita), ahhoz írt fel D3 vitamint. Ekkor kezdõdik a csontosodási folyamat, ilyenkor van dupla annyi mennyiségû Ca igény a kismama szervezetének a baba megnövekedett szükséglete miatt. De van pl Tovita D3, így nincs szükség külön D3 bevitelre. 4. 23. héttõl Vas-folsavat napi 2x1 szemet. Egyelõre ennyi. Sztem mást nem fog már felírni. A terhesvitaminról megoszlanak a vélemények. Van ellenzõ és van ajánló tábora. Ált. azok ajánlják, akik épp szedik, és a dokijuk és védõnõjük rábeszélte õket. Akik nem ajánlják, azok maguk sem szedték, és természetesen gond nélkül kihordták a babát és a pici is egészségesen született. De vannak oylanok is, akik úgy nem ajánlják a terhesvitamint, hogy szedték. Szerintük (és sok doki szerint) a csecsemõ gyors fejlõdéséhez vezet a méhben, ami miatt nagy lesz a baba, és nagyobb esély, hogy császározni kell. Sokaknak nagy babájuk lesz tõle, de vannak, akiknek nem. Hát embere válogatja... Ezeknek tudatában dönts!
Szia!Én is csak a vasat szedtem, semmi mást(bocsánat meg a magnéziumot a keményedésekre), sok-sok gyümölcsöt ettem!4 kg-os babám született és panaszmentes volt a terhességem! Üdv.1 éves nagyfiú anyukája
Én szedem az elevitet, és közben kiderült a vérvételbõl, hogy kell plusz vasat is szednem. Aztán elkezdõdött nagyon durva izomlázam és izomgörcsöm lenni mindenhol, így most még plusz magnéziumot és kalciumot is szedek. 32 hetes vagyok.

2 hónapos fiam nem akar aludni se nappal, se éjszaka. Kb. fél óra alvással letudja, de akkor is nehezen altatom el. Kap folsavat a vérszegénységére, és olvastam mellékhatásként az alvászavart. Lehet ez a baj vagy az esős idő tesz be neki?

Legjobb válasz: Én se bírtam a folsavat,pedig terhesként kellett volna szedjem,de nem bírtam.Attól még egészséges lett a gyermekem.Lehet vashiánya lett,amúgy az esõs idõ álmosit...

Én se bírtam a folsavat, pedig terhesként kellett volna szedjem, de nem bírtam.Attól még egészséges lett a gyermekem.Lehet vashiánya lett, amúgy az esõs idõ álmosit...
A kérdező hozzászólása: Vasat is kap, meg E vitamint.
Ha hordozókendõben van, akkor sem alszik el?
A kérdező hozzászólása: Nem, ott sem.


Nagy baj, ha az első trimeszterben én csak a Hipp Natal vitamint szedtem és nem egészítettem ki plusz folsavval?

A Hippben 400mg folsav van,elég az is? Viszont már a teherbeesés el?tt hónapokkal elkezdtem szedni.

Legjobb válasz: Én a terhesség elõtt és a 12. hétig csak 500 mg folsavat meg c vitamint szedtem. 27 hetes kismami

Én a terhesség elõtt és a 12. hétig csak 500 mg folsavat meg c vitamint szedtem. 27 hetes kismami
Nem gond, az elég. Én terhességem elejétõl Elevitet szedtem, abba is van folsav. A doki azt mondta az elég. 34km
Nem tudom, hol olvastad a 0, 4 mg-ot. A folsav (illetve a terhesvitaminok) elsõ tesztelése óta, azaz közel 15 éve a 0, 8 mg az iránya a terhes nõknél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Utolsó válaszoló! Tisztában vagyok vele, hogy miért kell folsavat szedni. A fogamzás elõtt tíz hónappal elkezdtem szedni a Hipp Natalt. Viszont nagyon sok helyen azt olvastam, hogy a terhes nõk folsavszükséglete 0.4 mg!!! Az utóbbi idõben írják a 0.8 mg-ot.
A kérdező hozzászólása: Kenéz Kíra Várandósok könyve címû könyvben, és az interneten elég sok cikkben. De a nõgyógyászom is azt mondta, évekig 0.4 mg folsavat kellett szedni, és egészséges gyerekek születtek.

Aki szedi a Maltofer For vas/folsav rágótablettát és a Vigantol 20000 NE/ml D vitamint cseppeket, az mennyit szed be belőlük naponta? Illetve ha a Vigantolból az előírtnál több lett csepegtetve (10 csepp mai nap) akkor nagy a baj?

Olvastam, hogy az utóbbi túladagolása esetén kárt okozhat a magzatban.

Legjobb válasz: A 10 csepp úgy jött össze,hogy a doki a kiskönyvembe azt írta heti 5 csepp,a receptre meg 1x10. Ezt a patikus is ráírta a dobozra.A kiskönyvemet meg most néztem meg..Azért kérdeztem akkor most melyik lehet a jó?

A kérdező hozzászólása: A 10 csepp úgy jött össze, hogy a doki a kiskönyvembe azt írta heti 5 csepp, a receptre meg 1x10. Ezt a patikus is ráírta a dobozra.A kiskönyvemet meg most néztem meg..Azért kérdeztem akkor most melyik lehet a jó?
A kérdező hozzászólása: A Maltoferhez meg az van írva a kiskönyvbe, hogy 1X1, a recepten meg 2X1 volt.Abból eddig csak egyet vettem be ma.Köszönöm ha válaszoltok és kiigazodtok rajtam :)
Csak a maltoferhez tudok hozzászólni, nekem is a dobozra 2x1-eet írtak, de a doki direkt mondta, és be is írta a kiskönyvembe, hogy 1x1. Vigantolt a kislányomnak adok, napi 1 cseppet, egy alkalom miatt nem hiszem, hogy baj lehet, de most egy ideig ne szedd, kb. 1 héti. Úgy szedj mindent, ahogy a kiskönyvedben van írva!
Én Gravidát szedek, amiben 100% a D vitamin. A dokim tudja ezt, és ennek ellenére heti 3 csepp Vigantolt elõírt. Hát... a védõnõm tegnap kiakadt, mikor meglátta, mondtam neki, én is olvastam, hogy veszélyes a túladagolás. Bevallom, nem eszem meg a heti 3 cseppet, inkább heti egy, esetleg két cseppet. A védõnõ azt javasolta, hogy ha már nagyon fúr a lelkiismeret, akkor vegyek be egyet. Általában másodszorra tudok csak 1 cseppet kiengedni, elõtte megy 2 vagy 3 is, de azt kiöntöm.
A kérdező hozzászólása: jaj istenem remélem nem csináltam nagy bajt! végül is nem méreg de.. akkor maradok a heti 5 cseppnél csak az a poén a receptet is a nõdoki állította ki és azon is az van hogy 1x10.amúgy én a gravidát kihánytam igaz a terhességem elején.femibiont szedtem de mondta a doki hogy nem is kell lényegébe elég csak ezeket mert ezek a legfontosabbak a vas, a folsav, meg most télen d-vitamin.
A kérdező hozzászólása: nem lettem ugyan okosabb hogy mekkora bajt okozhattam vele de köszönöm szépen a válaszokat :)
A gravidás vagyok. Szerintem egyszeri alkalommal nem csináltál bajt. Nekem is furán volt a receptre írva, a kiskönyvben viszont úgy, ahogy mondta a nõgyógyász.
Maltofert szedek és nekem napi 2 tablettát írtak elõ, ennyi van a dobozra is írva.
A kérdező hozzászólása: köszönöm lányok :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!