Találatok a következő kifejezésre: Az baj, a diéta (25 db)

Csinálom a 90 napost. mindig este főzök másnapra: de nem tudok úgy főzni, hogy ne kóstoljam az ételt (elég fűszeres, sós-e, stb). Lehet ebből baj a diéta szempontjából?

Természetesen csak egy-egy falatról van szó, de mégiscsak a másnapra kiírt ételtípusból... De azt meg nem szeretném, ha másnap a munkahelyemen derülne ki, hogy sótlan, elsóztam, stb. Ronthat ez a diéta hatásosságán?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem ront a diéta sikerén, de tényleg csak egy kis kanál legyen a kóstolt mennyiség, persze jobb lenne ha elhagynád. Nálam is felmerült ez a kóstolási probléma, én a barátomnak fõzök, viszont nem kóstolom meg fõzés közben az õ ételét, hisz ez a diéta rólam szól, magamra kell figyelnem, õ meg legyen most toleráns.

Szerintem ez nem ront a diéta sikerén, de tényleg csak egy kis kanál legyen a kóstolt mennyiség, persze jobb lenne ha elhagynád. Nálam is felmerült ez a kóstolási probléma, én a barátomnak fõzök, viszont nem kóstolom meg fõzés közben az õ ételét, hisz ez a diéta rólam szól, magamra kell figyelnem, õ meg legyen most toleráns.

Ha a CH diéta alatt a reggelit nem 7 órakor eszem, hanem fél 9 kor az baj? A tízórait tizenegykor szoktam, de arról azt hallottam, hogy nem okozhat gondot.

úgy tudom, hogy az a lényeg, hogy az étkezések között teljen el min. 2 óra, jó a 3, illetve, hogy mindennap ugyanabban az idõpontban tartsuk az étkezéseket. A reggeli idõpontja fontos, hogy 7 óra legyen? Olvastam róla, hogy a szervezet akkor igényli a "cukrot", de mi van akkor, ha én 11 fele fekszem, és 8 kor kelek? Akkor nálam el van tolódva? Gondolom az emberek nem egyformán mûködnek ilyen szempontból.. vagy mégis?

Legjobb válasz: szia! Én is terhességi diabeteszes vagyok 240 ch-ra beállítva. mondjuk nekem már reggel fél hétkor reggelizneóm kell, mert akkor - hiába az esti megemelt fél tízes utóvacsora, és nem vagyok inzulinos - szóval reggel fél hétkor már alig éri el, sokszor el sem éri a 4 mmol/l, szóval kevés, fél kilencre már tuti hipóznék, és az baj a kismamára és a babára is nézve! a lényeg viszont,hogy kérdésedre válaszoljak, a rendszeres, mindig ugyanabban az idõközökben, 3 óránkénti étkezés. saját tapasztalat,ha a kisétkezésben is csúsztam, bármi okból és nem sokat, csak alig negyed-fél órát ,már leesett újfent a cukrom. szóval ez az idõközi betartás nagyon fontos! hány ch grammra vagy beállítva? utóvacsora is van? mert azt is mondták a diabetológián nekem,hogy nem szabad 8 óránál többnek eltelni a vacsi és a reggeli között, tehát ha nincs utóvacsorád, erre is nagyon figyelj!

szia! Én is terhességi diabeteszes vagyok 240 ch-ra beállítva. mondjuk nekem már reggel fél hétkor reggelizneóm kell, mert akkor - hiába az esti megemelt fél tízes utóvacsora, és nem vagyok inzulinos - szóval reggel fél hétkor már alig éri el, sokszor el sem éri a 4 mmol/l, szóval kevés, fél kilencre már tuti hipóznék, és az baj a kismamára és a babára is nézve! a lényeg viszont, hogy kérdésedre válaszoljak, a rendszeres, mindig ugyanabban az idõközökben, 3 óránkénti étkezés. saját tapasztalat, ha a kisétkezésben is csúsztam, bármi okból és nem sokat, csak alig negyed-fél órát , már leesett újfent a cukrom. szóval ez az idõközi betartás nagyon fontos! hány ch grammra vagy beállítva? utóvacsora is van? mert azt is mondták a diabetológián nekem, hogy nem szabad 8 óránál többnek eltelni a vacsi és a reggeli között, tehát ha nincs utóvacsorád, erre is nagyon figyelj!
Én már február óta ch diétán vagyok, lassan szülök, remélem terhesség után már nem lesz ez a fránya diabetesz! 37 hkm (elsõ válaszadó voltam)
A kérdező hozzászólása: A 120 perces cukrom 8.1 volt a cukorterhelésen, erre az orvosom annyit mondott, hogy 150 grammos diétázzak. Felírta a kiskönyvembe: R: 30 g T: 20g E:50 g U: 20 g V: 30g És azt mondta, hogy 10 nap múlva hívjam, akkor utána találkozunk és ír beutalót cukorprofilra. Nem mondta mit egyek, hogy egyek, szóval a neten informálódtam. Nem küldött dietetikushoz se, ezért voltak félelmeim is, mert foggalmam se volt elõször mihez kezdjek, annyira egyedül éreztem magam a problémàval, és végül a férjem segítetségével kinyomoztuk a nagyjából jó étrendet. Vajon engem mikor fog dietetikushoz küldeni az orvos? Említést se tett róla? Téged rögtön hozzá irányítottak?
A kérdező hozzászólása: Még azt is szerettem volna kérdezni, hogy mi az a hipózni? Az acetonos vizelet? én a 30 hétben vagyok.
szia! Igen egybõl dietetikushoz. Én pécsi vagyok van fogadott orvosom, 24 hetesen vették le a vért, az éhgyomri jó volt, majd a 120 perces cukros lötty utáni lett 8, 1 mint neked, azonnal a pécsi szülészet terhességi diabetológiájára irányítottak. ott azóta 3 hetente visszakérnek, vezetni kell diabetesz naplót, én 160 ch-val kezdtem, de emelni kellett a ch mennyiségen és ételen, mert acetonos lettem, tehát nekem kevés volt a diéta amit elõírtak, és az is baj, mert ha acetonos leszel, éhezik a szervezeted. én csodálkozom is, hogy 150 ch-ra állított csak úgy. szóval én mentem a terhességi diabetológiára kaptam mintaétrendet, dietetikus is segít azóta is, és 3 hetente vérvétel, és vizelet cukor és aceton vizsgálat van szigorúan! ugyanis hiába mindenkinél tényleg egyénre szabottan kell ezt beállítani és szoros kontroll mellett. Otthon is mérni kell és vezetni, amit a kontrollok alkalmával el is kérnek, vennünk kellett vércukormérõt és tesztcsíkot, nos ez nem olcsó mulatság, de a lényeg, hogy a babával minden rendben legyen. az étkezések utáni másfél órásnak 7 alatt kell lenni ez fontos. Pécsett amikor visszakérnek a kontrollokra, reggel az elõírt diéta szerint kell reggelizned, kotta pontosan leveszik másfél órára a vért és vizeletet, délben kell az eredményért visszamenni, ahol a nõgyógyász diabetológus és dietetikus értékeli az eredményt s ha szükséges módosít a diétán, ahogy írtam nekem emeltek rajta, és szerencsére az inzulint is megúsztam, most 37 hetesek vagyunk. Otthon méred a cukrod?
a hipózás annyit jelent, leesik a vércukorszint, és igen a nem jól beállított kevés ch végett lehet a szervezet acetonos és akkor éheznek a sejtek, a máj elkezdi a zsírt bontani, abból meríti az energiát, miután ez is számít a terhességi diabeteszben, nem csupán a ch mennyiség, és akkor méreganyag halmozódik fel. sajna nálam ahogy írtam az lett, mert a ch mellett amire elõször beállítottak, és alapból vékony voltam, vagyok, sokat mozogtam, és elhasználtam minden energiát. a baba nõtt én fogyni kezdtem és többször leesett a cukrom. mostanra már rendezõdött minden, az emelt ételadaggal, de ehhez a rendszeres kontrollok elengedhetetlenek és azt diabetológián nézik. mindezt a 24.héttõl , legalábbis nálunk itt Pécsett.

Kb.8 napja csinálom a 90 napos diétát, és eddig 1 kilót "fogytam". Ennek a diétának fontos része, h keveset is együnk? Szóval ha keménítő napon pertezselymes krumplit ebédeltem, és vacsoráztam, és jól laktam vele, az baj? Túl sokat eszem?

Legjobb válasz: az nem baj ha jóllaksz, az jó :) de egyél mellé salátát is, a lényeg hogy ne edd magad dugig :P, mert akkor nem szûkûl össze a gyomrod. Vacsorára kevesebbet egyél mint ebédre. És, egy tipp. minden étkezés elõtt igyál meg egy nagy pohár vizet, és akkor kevesebb kaja fog belédférni :D (hamarabb jól laksz)

az nem baj ha jóllaksz, az jó :) de egyél mellé salátát is, a lényeg hogy ne edd magad dugig :P, mert akkor nem szûkûl össze a gyomrod. Vacsorára kevesebbet egyél mint ebédre. És, egy tipp. minden étkezés elõtt igyál meg egy nagy pohár vizet, és akkor kevesebb kaja fog belédférni :D (hamarabb jól laksz)


Nem lesz tõle semmi bajod :)
A bio sem egészségesebb, és nem is biztos, hogy valóban bió! Ha nem permetezik az almafát, akkor azon csak kukacos alma terem. Az pedig nagyon nem gazdaságos a termelõnek.

Candidás vagyok 2 hete diétázom. Ha egyszer vétkeztem az nagy baj? De most is folytatom a diétát.

Bulizni voltunk és ittam pár pohár bort.Mivel nagyon megütött gondolom az üres gyomrom miatt is eszemnél nem voltam és pálinkát is ittam meg sört :S soha többet nem megyek míg meg nem gyógyultam bulizni...de az érdekelne hogy nagyon elszúrtam vagy még helyrehozhatom hamar.Vagy most ott vagyok ahol elkezdtem?Kezdhetem újra az egészet?

Legjobb válasz: Vérbõl igazolt a candida?Mert ha nem,akkor veszélyes játszmába kezdtél a szervezeted ellen a diétával.A candidát gombaölõ gyógyszerrel gyógyítják,nem pedig öngyilkos diétával.Ne dõlj be ennek,ez a candida ma jó üzlet.

Vérbõl igazolt a candida?Mert ha nem, akkor veszélyes játszmába kezdtél a szervezeted ellen a diétával.A candidát gombaölõ gyógyszerrel gyógyítják, nem pedig öngyilkos diétával.Ne dõlj be ennek, ez a candida ma jó üzlet.

A 90naposat csinálom. Ha szombatonként iszogatok a barátaimmal (nem csak 1 pohárka) az nagy baj? A kalóriákra nézve. Ez felborítja a diétát?

Legjobb válasz: Igen, felborítja. Minden valamire való diétában tilos az alkoholfogyasztás.

Igen, felborítja. Minden valamire való diétában tilos az alkoholfogyasztás.
Az alkoholok nagyon hizlalnak.
Az alkohol megköti a vizet, tönkre teszi a mályat, és rengeteg cukrot tartalmaz.
Attól függ, mennyit iszol. Ha csak szombaton iszol és csak 2 deci bort, akkor nem.
16:21-esnek: Írta a kérdezõ, hogy nem csak 1 pohárkáról lenne szó :-))
A kérdező hozzászólása: hát igen.... nem csak egy pohárka... :$ de asszem akkor errõl lemondok :(((( csak jó volt így lazítani egy-egy nehéz hét után... azért kösz a válaszokat

Nagy baj ha néha nem tartom be a diétát? De csak pár dologban! Nem azt eszek amit szabadna!

Legjobb válasz: Nem nagy baj, ha nem is akarsz lefogyni. Mit gondolsz, miért hiztál meg? Mert rossz étkezési szokásaid vannak. Ha továbbra sem változtatsz, akkor nem ér semmit az egész. Te tudod.

Nem nagy baj, ha nem is akarsz lefogyni. Mit gondolsz, miért hiztál meg? Mert rossz étkezési szokásaid vannak. Ha továbbra sem változtatsz, akkor nem ér semmit az egész. Te tudod.
Tehát így nem is diétázol gyakorlatilag. Mert ez nem diéta, ha másképp csinálod! Akkor te így étkezel. Szóval én nem nevezném ezt diétázásnak. Megint az elsõ válaszadó
Inkabb egyel kevesebbet es gyakrabban, nagyjabol szamolgasd a bevitt kaloriakat, tobbet ersz vele mint azzal hogy sanyargatod magad mindenfele hulye dietaval.En a bevitt kaloriakat felere csokkentettem es ket honap alatt 15kg-t fogytam es tudom tartani is, szobabiciklizek mert nincs mindig lehetosegem(foleg most telen)kint szaladgalni.
Sajnos a diétáknak pont az a lényege, hogy akkor és azt edd, amit elõír, másként semmi értelme. Vagy uralkodj magadon, vagy hagyd az egészet a francba. Néha nehéz betartani, mert az ember megy családi ebédekre, moziba, jönnek az ünnepek is, de ha nem tartod be, akkor úgyis mindegy.
Bocsi, de szerintem így teljesen felesleges csinálnod. Mert csak akkor áll be minden úgy ahogy kell, ( a fogyás is) ha pontosan követed. Ha mást eszel vagy valamit kihagysz nem mennek végbe azok a kémiai folyamatok/reakciók és semmit nem ér az egész.
Miért, az nem diéta, hogy felére csökken a kalóriabevitel?? :DD
Nem!
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondtam hogy mindig!Csak annyit hogy két hete csinálom és kétszer nem sikerült azt ennem amit lehet! nem azt írtam hogy folyamat ezt csinálom!!!!! Mert tudom hogy akkor semmi értelme!

Az baj, ha a diéta alatt minden nap fogyasztok délután gyümölcsöt?

a hét valameik napján ha megéhezem vacsora és ebéd között akkor nem baj ha eszek gyümölcsöt a diéta alatt ?

Legjobb válasz: A diéta szabályi szerint gyümölcsöt csak délelõtt lehet enni.Inkább abból az élelmiszercsoportból nassoljál egy kicsit,ami aznapra meg van engedve!Én is így teszek,mert én is éhes vagyok a 2étkezés között.

A diéta szabályi szerint gyümölcsöt csak délelõtt lehet enni.Inkább abból az élelmiszercsoportból nassoljál egy kicsit, ami aznapra meg van engedve!Én is így teszek, mert én is éhes vagyok a 2étkezés között.
Én úgy tudom, hogy ebéd után 2 és vacsora elõtt 2 órával lehet enni gyümit!
meg egy kis ciánt lécci mcr
Szerintem tök mindegy, hogy a diétád alatt mikor eszel gyümölcsöt. Az a lényeg, hogy nem hízlalóbbat eszel, nem csokit, meg ilyeneket. Egyébként fogyóhoz a legjobb az uborka.

Cukorbeteg kismamák! Ha első terhességemnél cukorbeteg lettem (180 ch diétát kellett tartanom), akkor a következő terhességnél már az elejétől kell a diétát csinálni, vagy csak ha a 24 hetes vérvételnél kiderül, hogy baj van?

Van olyan kismama, aki hasonló helyzetben van/volt? Nálatok hogy volt? Diétázni kellett a terhesség kezdetétől?

Legjobb válasz: Szia. Elsonel a 16.heten derult ki,az utolso 8hetben mar gyogyszert is irtak ki. Masodiknal egyaltalan nem dietaztam, sot meg is tiltottak mondvan akkor rossz lesz az eredmeny. Napi 4-5fankot bevagtam es nem jott elo megse a masodik terhessegnel,4hetente jartam terhelesre,volt hogy nem is valtozott a 2oras az ehgyomrihoz kepest.

Szia. Elsonel a 16.heten derult ki, az utolso 8hetben mar gyogyszert is irtak ki. Masodiknal egyaltalan nem dietaztam, sot meg is tiltottak mondvan akkor rossz lesz az eredmeny. Napi 4-5fankot bevagtam es nem jott elo megse a masodik terhessegnel, 4hetente jartam terhelesre, volt hogy nem is valtozott a 2oras az ehgyomrihoz kepest.
Szerintem mondd el a dokinak, és valószínûleg hamarabb fognak neked cukorterhelést csinálni!
A kérdező hozzászólása: Juj de jó hír, kedves elsõ válaszoló! Én már teljesen "elkapáltam" magam, hogy végig diétáznom kell majd. Akkor van remény, hogy elõ se jön, de jó!!! A dokim tudja, hogy mi volt az elõzõ terhességemnél, hozzá jártam végig, meg azóta is hozzá járok. De persze emlékeztetni fogom. Még nem vagyok terhes, most kezdjük a babaprojektet, csak tájékozódok, hogy mire lehet számítani.
én is hasonló cipõben járok mint te. ezért 16 hetesen már megcsináltattam a cukorterhelést és az eredményem jó lett. én diétáztam némit, de nem szigorúan. most is próbálok ésszel enni, bennem van mégis némi félsz, hogy a 24. hétre romlik az eredményem....
4. vagyok. az elsõvel nagyon rossz értékeim voltak, végig diéta volt
az elsõvel annyira durván cukros voltam, hogy inzulint is kellett adnom. A másodiknál biztos hogy mérem magamnak otthon a cukromat már a 12. héttõl (elõtte azért felesleges, mert a 12. hétre alakul ki a méhlepény és az kavar nagyon be a cukornak), és ha rosszakat mérek, diétázok. Ha nem mérek rosszakat akkor nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Aki még hasonló cipõben jár/járt, annak a történetét szívesen fogadom! :)
Nekem javasolta a doki, hogy már a második terhesség elejétõl csináljam a ch-diétát, hátha így nem jön elõ másodszorra is a cukorbetegség. 9. héttõl csináltam, 16 hetesen volt a terhelés (az elsõnél is akkor). Sajnos elõjött így is a cukor, de jobb volt a terhelés eredménye mint az elsõ babánál (akkor 11, 2 volt, most 9, 2).

Ha a diétámba eszek tejbegrizt de édesitővel és nem cukorral az nem baj? Nem áll meg a fogyást vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: De igen, baj. Semmi olyan tápanyagot nem tartalmaz, ami alatt a szervezetednek szüksége lenne. Kõ kemény szénhidrát- és kalóriabomba. Még cukor nélkül is.

De igen, baj. Semmi olyan tápanyagot nem tartalmaz, ami alatt a szervezetednek szüksége lenne. Kõ kemény szénhidrát- és kalóriabomba. Még cukor nélkül is.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm :D
Próbáld ki inkább a kölespudingot. (én nem egész kölesbõl, hanem köleslisztbõl fõzöm, inkább vízzel, mint tejjel.) Jó, tudom, az is szénhidrát, de legalább egészségesebb, mint a sima búzadara.
Szerintem egyel inkabb zabkasat, attol jo sokaig nem leszel ehes... En reggelire szoktam 40 gr zabpelyhet vizben aztatni kb fel oraig + 1 ek kokuszreszelek es 2-3 canderel edesito, utana 1 dl tejet ontok ra, be a mikroba, felforralom es kesz is, ez nagyjabol 270 kcal. De ha neha reggelire eszel tejbegrizt nem lesz semmi, csak ne minden reggel!
Ha kívánod egyél nem fog megállni ennyitõl a fogyásod


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!