Találatok a következő kifejezésre: Az baj, én már (125 db)

Ne aggódj, megzápult:) a lányommal is így voltam, hogy az már bent marad. Kitartást
Szia. Az elsõ fiamat én is túlhordtam 41 hétre született meg :) . Ugyan azt éreztem mint Te de hidd el nem veled van a baj a baba még jól érzi magát a pocakban :) ki fog bújni :) . Könnyû szülést :)
Nehezen viseltem, foleg, hogy a 40.het betoltese utan elment a nyakdugom, 10 perces fajasaim voltak szinte mindennap, aztán estére abba maradtak, csak ideig-oraig tartottak. Valahogy mindig ugy ereztem, hogy elobb fogok szulni, hat nem jott be :) befektettek, ahogy 41+1 hetes lettem, nst, ask, uh, masnapra elintezte a szulesznom, hogy legyen meg az oxiterheles, ha nem indul be, akkor masnap inditjak. Szerencsere elfolyt a magzatvizem, majd 6 ora mulva szuletett meg a fiam. A legrosszabb a korhazban toltott nap volt, mert nem aludtam szinte semmit, josloztam ezerrel, meg hat ugye nem otthon voltam... Most mar 1 eves lesz a fiam, szinte hihetetlen. Szerintem gondolj arra, hogy x napon belul ugyis kibujik, nem tehetsz mast, mint hogy remenykedsz :) konnyu szulest es sok oromot, hidd el, elrepul az ido!:)
13:26 Tudom mirõl beszélsz nekünk a harmadik babánk született 27 hétre :( és most irigylem a barátnõmet aki most 39 hetes ès már nagyon unja pedig én bármit megadtam volna azért, hogy 40 hètig benn maradjon a babánk :( .
40+5re született a lányom... már lemondtam róla, hogy valaha is kibújik, elkönyveltem, hogy most már mindig dinnyehasú leszek :D aztán mikor elengedtem a görcsös szülniakarást elindult magától :) fel a fejjel, rendben lesz minden! kitartás, könnyû, szép szülést kívánok!
Én pont 2 héttel hordtam túl a kisfiamat, de az felért az elõtte lévõ 9 hónappal. Naponta nst, eleinte 2 naponta majd naponta magzatvíz vizsgálat, .. 41 hetesen befeküdni, ... kész rémálom volt. Már a férjemet is szidtam, hogy úgy bebetonozta ezt a gyereket, hogy soha nem fog kibújni. Hát nem is jött magától. 2x kötötték be az oxitocint, de nekem még csak 1 kóbor fájásom sem volt, viszont a baba szívhangja nem volt jó. Így áttoltak a mûtõbe és megcsászároztak.
Nagyon jól viseltem, hiszen az elsõ babám koraszülött volt. Örültem, hogy 3 hónap kórház után még bent van a fiam. Reméltem hogy jó nagy baba lesz így nem bántam hogy 41 hétre született sõt még egy hetet nem bántam volna. Nem ebbe kell belebetegedni, hanem abba ha egy gyerek 28 hétre születik...
én aztán tudom mit érzel. mindkét babámat indítani kellett a 41 héten. genetika ez nálam, ha lenne 3 -dik õt is indítani kéne. idegtépõ napok ezek!
untam, hogy naponta kellett már ctg-re járni, és be voltam tojva a ballonos tágítás esélye miatt
Én 5 nappal hordtam túl, de még ekkor se akart kibújni, indították. Hát pokoli volt.. Augusztus közepe volt és iszonyat hõség(tavaly), plusz két kicsi gyerek itthon. Kitartás neked is!!!!!!
A kérdező hozzászólása: 41hetes vagyok, jövõ héten inditják, de már 5 hete III. fokban érett volt a méhlepény!Nagyon aggodom!
Én is 41.hétre szültem meg a kisfiam, meginditották a szülést. Valóban nem baj ez a pár nap, jól érzi magát bent Pocilakód! Könnyû szülést kívánok neked!
Hat :) olyan volt mint a 9 honapom elolrol minden egyes nap... Nehez volt fajt es mar tul akartam lenni... Semmi nem hasznalt 37 hetesen ment el a nyakdugom es 42 hetesen szultem 10 nap tulhordassal ballonos tagitassal oxitocin terhelessel. Kiserleti nyuszi voltam vegul 16 ora utan csaszar lett :) Szar volt a tulhordas mar fogni akartam es latni. :) de itt van 3 es fel eves
Mennyi idõs terhes vagy? Nekem még van 9 napom, de én is kezdem így érezni. Cammognak a napok, egyre nehezebb, ráadásul ez a 3. babám, és mindkettõvel ilyenkor már babáztam :) Ezek a kis oroszlánok kényelmes kisbabák :) Orvosod mit mond, mikor indítja, ha kell? 38+4 h km
13:26-os vagyok. Egy kicsit félreérthetõ voltam. Az én lányom 33+6 hétre született, de láttam 28 hétre született babát is a koraszülöttön meg sok pici kis 1kg alatti babókat. Míg élek nem felejtem el. A én lányom volt a legnagyobb köztük a maga kis 2350g-jával és a legegészségesebb a maga kis tüdõgyulladásával. Egy életre nyomot hagyott bennem. A fiammal még korábban 28.héten beindultak a fájások. azt hittem csak álmodok, de hála a sok kórházi fekvésnek és gyógyszernek és Istennek 37 hetesen kijöhettem a kórházból és 41.hétig itthon voltam.

17 hetes várandós vagyok, az baj ha én már most nem tudok hanyadt feküdni 5 percnél tovább? Ez utalhat valami bajra?

Bocs ha hülyeséget kérdeztem.:)

Legjobb válasz: Én pont így voltam és elmult a 21.hét körül.Ne aggodj,nem lehet baj,nekem az orvos javasolta a Magne B6-ot.31hetes kismama

Én pont így voltam és elmult a 21.hét körül.Ne aggodj, nem lehet baj, nekem az orvos javasolta a Magne B6-ot.31hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam. Köszi a gyors választ! És még szép 9 várandós hetet kívánok ! :)
Én meg csak úgy tudok feküdni, oldalt nem, mert rugdos a gyerek. :-) 26 hetes kismama
Szia! Nem is szabad hanyatt feküdnöd, mert a méhed elnyom valami fõeret, ami a babához vezet. A neten mindenhol azt írják a dokik, hogy csak oldalt szabad feküdni, pont emiatt...de a tested mindenrõl visszajelez, amire a babavárás alatt figyeljél oda! :)

Miért baj az, ha én érzelmes, gyengéd fiúként szeretnék már végre szeretni egy lányt? Miért nem kellek egy lánynak sem, vajon a külsőm a nagyobb probléma vagy a jó fiús, félénk jellemem, hogy egy lány sem vesz észre?

Legjobb válasz: Ez nem baj! Engem legalábbis nem zavar.:D Amúgy én is érzelmes vagyok, és szeretem a lányokat,velük gyengédnek lenni,és nekem sikerülni is szokott néha. Csak az a különbség,hogy én elég erõsnek,hidegnek,és keménynek mutatom magam. Így észre is vesznek,sõt tartanak is tõlem,nem is nagyon szeretnek de ez nem zavar. Ha valaki veszi a fáradtságot,annak megmutatom,h a kemény külsõ mögött nagyon is érzõ lélek rejtõzik. De a külvilág felé semmiképp nem mutatom,isten ments! Nem tartozik rájuk.

Ez nem baj! Engem legalábbis nem zavar.:D Amúgy én is érzelmes vagyok, és szeretem a lányokat, velük gyengédnek lenni, és nekem sikerülni is szokott néha. Csak az a különbség, hogy én elég erõsnek, hidegnek, és keménynek mutatom magam. Így észre is vesznek, sõt tartanak is tõlem, nem is nagyon szeretnek de ez nem zavar. Ha valaki veszi a fáradtságot, annak megmutatom, h a kemény külsõ mögött nagyon is érzõ lélek rejtõzik. De a külvilág felé semmiképp nem mutatom, isten ments! Nem tartozik rájuk.
6-os válaszoló leírta a lényeget. Nem kell a bunkó stílust felvenni, de igenis kell a magabiztosság. Még ha nincs is, akkor is mutasd azt, hogy van és szép lassan meg lesz a hatása. Az érzelmességet és gyengédséget meg hagyd meg bizonyos pillanatokra. Véleményem szerint a jellemed a nagyobb probléma és nem a külsõd. Mint nõt, engem pl. a kisugárzás, magabiztosság, közvetlenség fog meg elsõsorban. A külsõ is fontos, de nem az a legfontosabb. Szóval gyúrj elõször az önbizalomra. Hajrá! :)
Jelenleg ott tartunk, hogy a nõknek az átlagkereseted és a kocsid számít a legtöbbet. A megoldás tehát: Szerezz be pár millió költõpénzt, legyen egy fekete BMW-d vagy tûzpiros Ferrárid, és annyi csajod lesz, még meg is unod! Ennyi a trükk.
Kihagytad, hogy alacsony vagy.
Teljes mértékben átérzem a helyzeted tesó! Sajnos (vagy nem sajnos) pontosan ugyan ilyen adottságokkal rendelkezem, és nekem sem volt még barátnõm, pedig nagyon szeretnék már végre valakit a tenyeremen hordozni. A kérdésedre válaszolva, a külsõddel kapcsolatosan nem tudunk válaszolni neked, mivel nem láttunk. Az ilyen belsõvel rendelkezõ srácok pedig alapvetõen nehezen kezdeményeznek, a hasonló csajok pedig még nehezebben, így kész a baj. Nem mer egyik fél sem kezdeményezni, még akkor sem ha a másik illetõ alapvetõen szimpi. Az a régi közhely, mely szerint nem a ruha teszi az embert, egy nagy tévedés manapság. Az emberen totálisan átnéznek, ha a jellem ilyen, és még az öltözködésében is csak átlagos, ez saját tapasztalat. Amióta frissítettem a ruhatárat már át nem néznek rajtam, de egyrõl a háromra még nem jutottam, csak a kettõre.
A nõk (nem kislányoknak) egy igazi férfira vágynak. Na most az igazi férfiakat jellegzetes külsõ és belsõ tulajdonságaikról lehet felismerni. Mivel a külsõdrõl nincsenek információk, ezért ezt hagyjuk. Belsõ tekintetében egy igazi férfi a következõ egyszerû tulajdonságokkal bír: magabiztos, határozott, céltudatos, bátor, jó humorú. Az igazi férfiak a következõ dolgokat nem csinálják: nyafogás, siránkozás, panaszkodás, önsajnálat, túlzott érzelgés. Na most, lehetsz te külsõre akármilyen tökéletes. Ha ezek a tulajdonságok nincsenek meg benned, soha az életben nem fog egyetlen nõ sem õszintén vonzódni hozzád. Tehát elsõ lépésként ajánlom, hogy keresd meg a nadrágodban a tökeidet (Ha még nem sorvadtak el, ennyi buzeráns kérdés feltétele után.) és kezdjél el igazi férfiként viselkedni. Ha ezek után sem sikerül egy árva nõt se összeszedj, akkor valószínûleg tényleg eszméletlenül ocsmány és visszataszító külsõvel rendelkezhetsz. Sok sikert!
Ja és azt is, hogy utálod már az összes lányt, mert k*rva mind.
1-es :D :D :D :D
Hát én nagyon határozott magabiztos, és céltudatos vagyok, mindig elérem amit akarok, viszont emellett rengeteget panaszkodom, nyafogok, mert lusta dög is vagyok, szóval ha bennem a jó és a rossz tulajdonságok is megvannak, akkor most melyik kategóriába tartozom?:D
1éve volt...ha valami bajod lett volna már 1éve kiderült volna...:S
Ha nem volt már vérzésed és védekeztetek gumival akkor nem.Mi se vártuk ki a 6 hetet, 4hétig véreztem mikor elmúlott mi is együtt voltunk.Természetesem gumival védekeztünk. De ha már lassan 1éve volt akkor miért rágódsz ezen?A dokinak meg miért kéne megmondani.
A kérdező hozzászólása: Azért rágódom mert kb. ötször elmondta hogy 6-hétig nem szabad.Nem csúszott ki a számon a "miért is " szó.. , és hogy mi lessz ha nem várom meg..
A kérdező hozzászólása: És védekeztünk gumival de még véreztem akkor!
Hát ha védekeztetek és hüvelyi szülés volt, akkor kicsi az esély, de egy felszálló fertõzés rejtve maradhat, és okozhat hegesedést. Nem véletlenül kell kivárni a hat hetet, fõleg ha még vérzel...
Ha akkor semmi bajod nem lett akkor már nem is lesz! :) Én is együtt voltam a párommal 2 hét múlva mert semmim nem fájt már!6 hét elméletileg a tisztulás idõszaka és hogy ne kerüljön be fertõzés.Nyugi megúsztad!!!
az a baj, hogy MÁR 15éves vagy? egy tanács, ne siesd el, mert lehet késõbb megbánod..
fiú vagy vagy lány? mi az hogy nem vagy kifejlõdve?:D
utolsó te pedofil köcsög, megkereslek, és telibebaszlak viperával
én spec elég perverz vagyok vhogy a kis 13-14 évesekre is ráizgulok. Kéne már egy bnõ:S f18
Fõleg, ha még fejletlen a tested, akkor nagyon is ráérsz. Szerezhetsz néhány csúnya sérülést is, ha nem vigyáztok... nem is beszélve a lelki problémákról (ha az rögzõdik beléd, hogy a szex rossz, fájdalmas).
Ráérsz még!!
A kérdező hozzászólása: nem...romaniaban lakok, s lehet hogy tenyleg tul fiatal vagyok meg...:) de aze kosz
természetesen fiú vagyok. ha gondolod dobj egy levelet :) )
A kérdező hozzászólása: hat nem bannam mindenesetre :) ) te fiu vagy vagy lany ? :) )
jajj, ilyenért ne aggódj...:) amúgy, már lenne kedved szexelni? ha igen, dobj egy levelet.
A kérdező hozzászólása: lany es a m*llem es a csipom meg elegge kicsik :((
A kérdező hozzászólása: 3rdeye, koszonom a valaszt :) ) igazatok van... fiatal vagyok meg, koszonom nagyon a valaszokat :)

Csak én fogom ki az ilyen orvosokat? Már 2nél voltam. Egyik azt mondta, nincs bajom másik 1 évig kezel csak clostival.

ti mennyinél voltatok már?még egyet kiprobálok!

Legjobb válasz: Szia:) nekem az elsõ orvosom meg sem mondta mi bajom pedig 6 hóig nem volt menzim a2. azzal fogadott hogy valószínû nem lehet gyerekem ,a 3. "remélem az igazi" teljesen optimistán és kedvesen állt hozzám nem rázott le 20 perc alatt kamerával szereltek a gépei így mindent megmutatott elmagyarázott! Ott ültünk együtt vagy 1 órát de MINDENT részletesen!!! peteérési zavarom van azt mondta,de bízok benne!!Ezek után meg fõleg hogy ennyit segített már az elsõ alkalommal!!!! Ja és nekem õt itt ajánlották itt akadtam rá!! Keress mást ha úgy érzed !

Szia:) nekem az elsõ orvosom meg sem mondta mi bajom pedig 6 hóig nem volt menzim a2. azzal fogadott hogy valószínû nem lehet gyerekem , a 3. "remélem az igazi" teljesen optimistán és kedvesen állt hozzám nem rázott le 20 perc alatt kamerával szereltek a gépei így mindent megmutatott elmagyarázott! Ott ültünk együtt vagy 1 órát de MINDENT részletesen!!! peteérési zavarom van azt mondta, de bízok benne!!Ezek után meg fõleg hogy ennyit segített már az elsõ alkalommal!!!! Ja és nekem õt itt ajánlották itt akadtam rá!! Keress mást ha úgy érzed !
Ez borzasztó, hogy a mai világban vannak még ilyen orvosok! Akkor nekem szerencsém volt, mert a nõdokim megcsinálta az alapvizsgálatokat, hormon, hsg és mivel a hsg szerint nem volt átjárható a petevezetékem, így egybõl ajánlott egy meddõségi klinikát.Ahol "megcsinálták"a pici fiamat! Mindenképpen olyan orvost válassz akiben teljesen megbízol!Sok sikert kívánok!

A barátnőm holnap kezdi el a 2. levél Lyndinetta tablettát szedni, ma van a menzesze utolsó napja, én azt hittem, hogy már vége mert mint mondta (meg tapasztaltam is) tiszta volt. Lehet belőle baj?

mondjuk tampont használ ami álíltólag felszívja és utána egy ideig tiszta, nah mind1...

Legjobb válasz: Nem lehet baj belõle, ne aggódj! 1 hónap után már véd a tabletta, a menstruációs napokon is, ha mindig bevette a barátnõd! És nem össze-vissza szedte!

Nem lehet baj belõle, ne aggódj! 1 hónap után már véd a tabletta, a menstruációs napokon is, ha mindig bevette a barátnõd! És nem össze-vissza szedte!
Nem, a tabletta, amit szed 1 hét után védettséget ad! A szünetben is véd, megnyugodhattok.
én vagyok a bnõ:) és órapontosan szedem:)

Én most diétázok mert szálkásítok és az baj ha futnék minden nap? Mert hallottam már olyanról hogy ha edzés után futnák akkor leráznám az izom összehúzódást. Edzés után futnák egyébként és az baj szerintetek?

Legjobb válasz: Sárga kapszulát javaslom, kitisztulnának az ilyen dolgok, és az olvasás egyéb képességeket is fejleszt:)Például utána talán el tudod magyarázni, mi az a lerázni az izomösszehúzódást.

Sárga kapszulát javaslom, kitisztulnának az ilyen dolgok, és az olvasás egyéb képességeket is fejleszt:) Például utána talán el tudod magyarázni, mi az a lerázni az izomösszehúzódást.
Talán a nyújtásra gondoltál, kérdezõ, de azt el kell végezni, nem pedig ilyen alibi dolgokkal letudottnak vélni. Mellesleg aerob edzés szükséges szálkásításnál. De mivel a futás sokaknál kardió tartományban van, és te minden nap végeznéd az aerob edzést az ajánlott heti 3-4 helyett, így figyelnék, nehogy a túlzott kalória mínusz miatt izomvesztés legyen. Ja, és : futnék. Így a helyes.
A kérdező hozzászólása: A "lerázást" úgy értem, hogy ha mondjuk edzettem mellre meg mondjuk bicepszre, és ha utánna futnék akkor az baj lenne? Hogy futás közben ugye mozognak a végtagok és az nem rázza le az izomöszehúzódást?
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszönöm a helyesírási hibám kijavítását, és a választ is.

Miért baj az, h én majd csak 30 évesen akarok szülni, amikor már megvan, lesz, minden háttér? Nem 18, meg 19 évesen?

normalis válaszokat. leosztás, veszekedés nélkül ( ha lehet, bár ezen az oldalon.. ). aki olyat ir, annak a válaszát törlöm. 20, l

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj.Neked van igazad.Semmire hogyan alapitsál családot?Fordítva sokkal nehezebb.

Egyáltalán nem baj.Neked van igazad.Semmire hogyan alapitsál családot?Fordítva sokkal nehezebb.
Akkor szülsz, amikor te akarsz, ne érdekeljen ki mit gondol. Amúgy nem tudom honnan veszed, hogy törlöd annak a válaszát akié nem tetszik :D Ez itt nem így mûködik :)
sokkal jobb igy mondjuk én korábbra tervezem, persze azért is, mert barátom idõsebb tõlem és az aranyközéputat kell megtalálnunk, hogy mindkettõnknek ideális legyen hozzá a kora de az anyagi háttér mindennél fontosabb.Nem lehet csak úgy belevágni
Ez nem baj. Tök normális, hogy szeretnél majd biztos hátteret a gyerekvállaláshoz.
Már bocsi mért lenne gond? Te akkor szülsz amikor akarsz. Én is ennyi vagyok és már szeretnék babát. Most értem el azt, hogy megvan mindenem. Saját lakás, jó állás, szuper párkapcsolat. Még nem vagyok férjnél, de ez nem akadály. Most már ha úgy lenne egyedül is bevállalnám. Még kell legalább fél év, hogy kimenjen belõlem a fog.gátló hatása. Utána jöhet a baba. 29/N.
Üdv! Az ébn bnõm se akar szûlni korán bár én nem bánnám ha legkésõbb 25.évesen lenne baba, én pl nem szeretnék 80 évesen szülõire menni! :D 22f
Alapvetõen nem baj. Az viszont tény, hogy kb 25 éves kor fölött minden egyes évvel nagyobb az esélye, hogy a gyerek valami betegséggel születik (én fõleg emiatt szülnék fiatalon, nem akarok beteg gyereket...). Azt is tényként lehet kezelni, hogy az idõsebb emberek türelmetlenebbek. Ez nem a kisbabánál okoz problémát, hanem kamaszkorban, amikor 45-50 évesen kell elviselned egy visszapofázó, lázadó tinit. Esetleg többet is, ha tesók is születnek (ami meg nagyon ajánlott, sajnos az egyke gyerekek általában sokkal önzõbbek, mint azok, akik kicsiként megtanulják, hogy nem õk a világ közepe). Szóval a nagy korkülönbség macerás. Amikro megszülettem, a szüleim még albérleteztek, iskolába jártam, amikor megszerezték az elsõ házukat. Soha nem éreztem, hogy hátrányban lennék emiatt. Viszont hatalmas elõnyként könyvelhetem el, hogy a kiskori emlékeimben az él, hogy anyukám fiatalon egyáltalán nem bánta, ha a játék kedvéért fel kell forgatni a lakást, nem csak hajlandó volt velem játszani, de még élvezte is. Az ismeretségi körömben az idõsebb anyukákon inkább azt látom, hogy nyûg nekik a gyerek, mint öröm, nincs türelmük vele gyurmázni vagy legózni órákig, és már kiabálnak, ha nem pakol össze a gyerek maga után. Na elég zavaros lett, de szerintem ezek miatt sokkal jobb korábban szülni.
Ez nehéz kérdés.Egyrészt olyan nincs, hogy "ideál helyzet".Vagyis mindig lesz olyan, hogy még elõrébb lehetne lépni a ranglétrán, még költözünk, még bõvítjük a házat, még kell autó stb.stb.stb.Így nehéz gyereket tervezni, mert mindig lesz olyan, hogy majd utána.Másrészt tényleg csak az szüljön, akinek ez már nem csak egy hóbort és para, hogy kifut az idõbõl, hanem egy olyan ellenállhatatlan vágy, amikor már a gondolatok 99%-át az teszi ki, hogy anya lehessen.Ha még úgy érzed, hogy nem cserélnéd le az életed a pelenkákra, akkor valóban nem tartasz még ott, hogy legyen.Jobb, ha akkor lesz, ha már úgy érzed meg szeretnél állapodni, nyugis estéket akarsz, egy szeretõ férjjel, gyerekekkel, együtt karácsonyozással stb.Az a tipikus idill.Ha még nem erre vágysz, hanem azokra, amit felsoroltál, akkor tedd meg õket és nem érzed majd úgy, hogy lemaradtál valamirõl.Hogy ez kinek hány éves korában jön el, ez változó. A harmadik legfontosabb, hogy soha nem szülnék úgy, hogy tudom, egyedül nem tudnám felnevelni, mert sem anyagilag sem lelkileg nem vagyok rá kész.Arra sosem apellálnék, hogy majd a férjem eltart minket.Ebbõl lesz a sok meghunyászkodás és a részeges, erõszakos férj eltûrése, mert egyedül nem mernek élni, mert nincs mibõl és még a gyereket is eltartani egyedül már nem megy.
Én az orvosi egyetemre készülök (remélem még idén ez bekövetkezik :) ) és én úgy tervezem, hogy amikor végzem az egyetemmel, és mielõtt még belépnék a rezidens képzésbe, akkor fogok szülni. A családom szerencsére teljes mellszélességgel mellettem áll ebben, és a jelenlegi párom is így látná helyesnek. Mert ha csak azután szülnék, hogy azt is befejeztem akkor már több vagyok, mint 30. Mindenképpen 30 éves kor alatt szeretnék szülni, mert édesanyám efelett szülte a két kisöcsémet, mindkettõ koraszülött lett (egyikük 26 hétre!), és mindenféle gond volt velük a terhesség során. Valamint úgy látom rajta, hogy egyszerûen elfáradt a gyereknevelésben, és sokkal ingerlékenyebb így 40 év felett a kicsikkel. Õ mondja mindig, hogy amíg a nõ fiatal sokkal többet elbír idegileg. Ha késõbb szülnék, akkor sem buliznám végig a 20as éveimet, nem olyan fajta vagyok, úgyhogy én az aranyközépút 25 év mellett vagyok.
A kérdező hozzászólása: ok, de nem megy mindenki orvosira :) én, jobb esetben 25 éves koromra befejezem. :)
Hehe, látom van rajtam kívül is itt olyan "hülye", aki orvosira adja a fejét:D Kérdezõ: Kellenek az olyanok is mint mi, hogy 30 évesen legyen kinél gyermeket szülnöd:)
A kérdező hozzászólása: ehh.. nem is mondtam, h nem kellenek!! a fél családom is erre adta a fejét, habár nem mindenki orvos, de eü-sök. :) )
Szerintem egy nõnek igenis legyen gyereke 25 éves korára ha van rá lehetõsége és jó kapcsolata.
Az ilyen társadalmi elvárások és nyomás miatt szülnek azok a nõk is, akikre egy kutyát nem bíznék, nemhogy gyereket.Dehát kell, mert mit fognak szólni, hogy Gizike még nem tolja a babakocsit pedig már benne van a korban.Jesszus.Nem csak a megfelelõ társ és az anyagi feltétel számít, hogy kibõl lesz jó anya vagy, hogy ki akar egyáltalán anya lenni.Vannak nõk, akik már egész fiatal koruk óta tudják, hogy mennyi gyereket szeretnének stb.És vannak, akikben nincs meg az anyai ösztön és másképp élik meg a teljes életet.Csak azért ne is szüljön, mert 25 évesen már illik.
Szia! Szerencsére kihagytam három oldalnyi (gondolom értelmetlen vitáról szóló) elõzményt, úgyhogy igyekszem függetlenül és a véleményedet tiszteletben tartva válaszolni. Sokaknak ez azért nem tetszik -köztük bizonyos szinten nekem sem-, mert az emberekben benne van a mai dolgok minden háttere. Tehát az, hogy a magyarság egyre fogy, hogy te vagy az élõ példa arra, amilyen gondolkodásmódot a korodbeliek többsége képvisel. Nehéz ezt megfogalmazni, hogy ne úgy lásd, hogy kifejezetten ellened irányul az egész, és hogy megfelelõen leírjam a godolataimat. Persze te sem tudod, mit hoz az élet, úgyhogy remélem kevesebb is lesz abból a 30-ból, persze azért megfelelõ anyagi háttér mellett, és több is lesz, mint egy gyereked (bár azt nem írtad, mennyit szeretnél, az egyet csak feltételezem). Ja meg inkább szülj most, és 40 éves korodra már elmennek a gyerekek, pont mikor a legjobb leszel majd (zárójelbe azért rakok egy :P jelet is, hogy lásd, ezt az utolsót csak részben gondolom komolyan).
A kérdező hozzászólása: én amugy se a magyarországi magyarokat gyarapitanám, szal ilyen szinten mind1..
Megértem:) Sokáig én is így gondoltam, hogy nem adnám fel a fiatalságom. De aztán olyan szakmát választottam, ami mellett nem sok idõm lesz bulizni:)
hát én is teljesen ugyanezen a véleményen vagyok. 18éves koromban végzek a középsulival. 23körül a fõsulival.utána biztos álllás és lesz pénz mindenre és nem segélybõl nevelem fel a gyereket. 30 az ideális :)
A kérdező hozzászólása: azért mert itt egyesek leosztottak, h márpedig minél elõbb szül vki, annál jobb.. én nem akarnám, h 1 gyerek elrabolja a fiatal éveimet. nem vágyam a pelenkacserélés :DD
Hmm... azt hiszem, le leszek pontozva :D Szerintem az anyagi háttér nem minden, a boldog gyerekkort nem befolyásolja. Ja és eszembe jutott még valami: állítólag az ember akkor éli a második fiatalságát, amikor kirepültek a gyerekek. Ha korán szülsz, akár a negyvenes éveidben már nem kell a gyerekekkel foglalkoznod, utazhatsz, stb., nem pedig hatvanévesen, amikor már kínoz a reuma és úgy egyáltalán sehova nincs kedved menni. Na mindegy, nekem ez a véleményem, talán értékesnek számít ez is :)
szerintem nem gond :) Én AZ ideális kort 25-30 közé teszem elsõ babának :) Amikor befelyezed az egyetemet, vagy a fõsulit, állást vállalsz, vagy csak a pároddal megalapítjátok a megfelelõ anyagi háttért...
Egyrészt igazad van, kell vmi háttér is, másrészt viszont minél tovább vársz, annál nagyobb eséllyel lesz vmi baja a gyereknek. Idõvel "kiöregszel" a legtermékenyebb éveidbõl, ezzel nehezebb is lesz teherbe esni, ráadásul a petesejtek is vmelyest leromlanak ahogy haladsz az idõvel. Tehát, van érv mellette és ellene is. Am meg emiatt is fogy a magyarság. De nem szeretném erre terelni a beszélgetést, csak megjegyeztem. "életmûvész"
A kérdező hozzászólása: én inkabb 20 évesen utazok, mint 40 :) )
Megtisztelve érzem maga, hogy miattam indítottál egy kérdést:) A véleményemet már leírtam, de nem érzem úgy, hogy leosztottalak. Ha még is megbántottalak, akkor sajnálom. Abszolút elfogadom, hogy neked ez a véleményed. De annyit hozzátennék, hogy azt mondtam, ha megvan az anyagi háttér, akkor lehet gyermeket vállalni. Nyilván én sem vállalnék gyereket 19 évesen, ha nem tudnék gondoskodni róla. De ha olyan lenne az anyagi helyzetem (szülõ tudna támogatni, vagy a barátomnak jól fizetõ állása lenne), akkor igen is inkább 20 évesen vállalnék, mint 30 felett.
A kérdező hozzászólása: nem, ne örülj, nem miattad :) amugy is érdekelt a téma. annyian itt csak ugy kijelentik, h " megszülöm, van biztos anyagi háttér ", de a többi dologba nem gondolnak bele.. azért a saját fiatalságunkra is gondolni kell. ha elherdáljuk a fiatal éveinket pelenkacserélgetésre, akkor mi marad? :S
És annyira elképzelhetetlennek tartod, hogy vki a fiatalságát feladja a gyermekéért? Hogy neki az fontosabb? Én pl a "fiatalságomat" a tanulásra fogom feladni.
A kérdező hozzászólása: nekem elképzelhetetlen. a gyerek az nem a tizenéves tartományba kell, h tartozzon. én is a tanulásnak, de emellett a bulizásnak, flörtölgetésnek, utazgatásnak, ilyeneknek. amelyekrõl 1 normalis fiatal élete kellene, h szoljon ebben a korban.
A határokon túl is csökken sajnos a magyarság száma.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!