Találatok a következő kifejezésre: Az baj, én (845 db)

Ha már egy teljes levelet végigszedtél, akkor a szünetben is védett vagy, nincs szükség kiegészítõ védekezésre.
Jól tudtad. Nem kell kieg. védekezés.

Az baj ha a 50ccm-es motor egyik családtagomnak a nevén van de a motort én használnám? Megbüntetnek érte?

Legjobb válasz: Dehogy baj. Ha egy motornak megvannak a papírjai, Neked meg jogsid a megfelelõ kategóriára, akkor OK. A párom is járt már az én motorommal, amikor az övé szervízben volt. Vannak motorok, amit nem a tulaj használ, sõt lehet, hogy jogsija sincs (nekem is jóval jogsi elõtt volt motorom), ezzel nincs semmi baj.

Dehogy baj. Ha egy motornak megvannak a papírjai, Neked meg jogsid a megfelelõ kategóriára, akkor OK. A párom is járt már az én motorommal, amikor az övé szervízben volt. Vannak motorok, amit nem a tulaj használ, sõt lehet, hogy jogsija sincs (nekem is jóval jogsi elõtt volt motorom), ezzel nincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: És a biztosítás se az én nevemen van..

17 hetes várandós vagyok, az baj ha én már most nem tudok hanyadt feküdni 5 percnél tovább? Ez utalhat valami bajra?

Bocs ha hülyeséget kérdeztem.:)

Legjobb válasz: Én pont így voltam és elmult a 21.hét körül.Ne aggodj,nem lehet baj,nekem az orvos javasolta a Magne B6-ot.31hetes kismama

Én pont így voltam és elmult a 21.hét körül.Ne aggodj, nem lehet baj, nekem az orvos javasolta a Magne B6-ot.31hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam. Köszi a gyors választ! És még szép 9 várandós hetet kívánok ! :)
Én meg csak úgy tudok feküdni, oldalt nem, mert rugdos a gyerek. :-) 26 hetes kismama
Szia! Nem is szabad hanyatt feküdnöd, mert a méhed elnyom valami fõeret, ami a babához vezet. A neten mindenhol azt írják a dokik, hogy csak oldalt szabad feküdni, pont emiatt...de a tested mindenrõl visszajelez, amire a babavárás alatt figyeljél oda! :)

Az baj, ha én nem akarom megtanulni szárra rakni a lovat, a feje vagy a mellső lába körüli fordulatot megcsináltatni vele? Ettől én mindig csak "utazni" fogok a lovon, mert ezeket nem csinálom meg?

Nem provokáló kérdés, de máshogy nem tudtam megfogalmazni.

Legjobb válasz: Nem kötelezõ senkinek díj lovagolni, de az alapok azok nagyon is fontosak, mindegy melyik szakágat nézünk. Hisz e nélkül kb. semmit nem tudnánk kezdeni a loval. Ha csak hétvégi lovas vagy egy lovardában iskola lovakon és nincsenek versenyzési terveid akkor nem baj. Ha esetleg saját lovad van és komoly lovas karriert szeretnél elérni, akkor nagyon nagy probléma. Remélem azt tudod hogy ha a lovakat nem lovagolnák szárra akkor a mellsõ lábaik idõ elõtt tönkre mennének, aminek következtében használhatatlanná válnának. A szárra lovaglás, a JÓL és SZAKSZERÛEN történõ szárra lovaglás hasznos dolog, ezzel a lónak is jót teszel, és magadnak is.

Nem kötelezõ senkinek díj lovagolni, de az alapok azok nagyon is fontosak, mindegy melyik szakágat nézünk. Hisz e nélkül kb. semmit nem tudnánk kezdeni a loval. Ha csak hétvégi lovas vagy egy lovardában iskola lovakon és nincsenek versenyzési terveid akkor nem baj. Ha esetleg saját lovad van és komoly lovas karriert szeretnél elérni, akkor nagyon nagy probléma. Remélem azt tudod hogy ha a lovakat nem lovagolnák szárra akkor a mellsõ lábaik idõ elõtt tönkre mennének, aminek következtében használhatatlanná válnának. A szárra lovaglás, a JÓL és SZAKSZERÛEN történõ szárra lovaglás hasznos dolog, ezzel a lónak is jót teszel, és magadnak is.
"Van, aki nem akar magas szintû idomítótudásra szert tenni, hogy aztán érdemli lovaglást produkálhasson, mert nem érdekli, ezekbõl lesz idõvel a "hobbilovas", ami takarhat kiváló lovast is, meg olyat is, aki kimegy retyózni meg zötyögni a lovon aztán büszke magára, mert már vágtázik, meg megugorja a farönköt is. Ez sajna ilyen. " "Nem azzal van a gond, hogy nem mindenki jut el a legmagasabb díjlovas szintekig, hanem azzal, hogy a ló egészségét is szolgálja, ha bizonyos szintig a lovas képzett, mert egy beejtett hátú lovat az elejére ejtve hajszolni terepen nem biztos, hogy ténylegesen mindkét félnek szép és jó... Ezt az alapot tehát akkor is meg kell tanulni, ha amúgy a lovas szarik bele, mert õt nem érdekli, ha meg nem akarja megtanulni, akkor vegyen motort, az nem él, úgy megy vele, ahogy akarja..."
Azért több év lötyögés is ad annyit, hogy ne törjem össze a ló hátát és a legalapabb alapok egy idõ után akár ösztönösen is mûködjenek. Ha egy hétvégén 10 órát ülök nyeregben, több lovon (5-6), nem mindíg ugyanazon, nem hiszem hogy nagyobb kárt okoznék a lónak, mint mondjuk a futószáras vagy osztályos lovakon heti egy órában lovagló kezdõk. Egyébként én évekig ingyen lovagolgattam, munkáért cserébe, csak ezért tehettem meg, kifizetni nem tudtam volna a 3-4-5-6-7 órás túrákat. Ebbe viszont beletartozott az, hogy mindegyik ló meg legyen mozgatva és nem könnyû terepen, mert hegyekben. Elõfordult néha, hogy nehezebben kezelhetõ lovat kaptam. Akkor azért küzdöttem a nyeregben.. Persze, én továbbra is azt mondom, hogy nem tudok lovagolni, de szoktam.. "Ez így jó nekem, ez így jó nekem...".

Miért baj az, ha én érzelmes, gyengéd fiúként szeretnék már végre szeretni egy lányt? Miért nem kellek egy lánynak sem, vajon a külsőm a nagyobb probléma vagy a jó fiús, félénk jellemem, hogy egy lány sem vesz észre?

Legjobb válasz: Ez nem baj! Engem legalábbis nem zavar.:D Amúgy én is érzelmes vagyok, és szeretem a lányokat,velük gyengédnek lenni,és nekem sikerülni is szokott néha. Csak az a különbség,hogy én elég erõsnek,hidegnek,és keménynek mutatom magam. Így észre is vesznek,sõt tartanak is tõlem,nem is nagyon szeretnek de ez nem zavar. Ha valaki veszi a fáradtságot,annak megmutatom,h a kemény külsõ mögött nagyon is érzõ lélek rejtõzik. De a külvilág felé semmiképp nem mutatom,isten ments! Nem tartozik rájuk.

Ez nem baj! Engem legalábbis nem zavar.:D Amúgy én is érzelmes vagyok, és szeretem a lányokat, velük gyengédnek lenni, és nekem sikerülni is szokott néha. Csak az a különbség, hogy én elég erõsnek, hidegnek, és keménynek mutatom magam. Így észre is vesznek, sõt tartanak is tõlem, nem is nagyon szeretnek de ez nem zavar. Ha valaki veszi a fáradtságot, annak megmutatom, h a kemény külsõ mögött nagyon is érzõ lélek rejtõzik. De a külvilág felé semmiképp nem mutatom, isten ments! Nem tartozik rájuk.
6-os válaszoló leírta a lényeget. Nem kell a bunkó stílust felvenni, de igenis kell a magabiztosság. Még ha nincs is, akkor is mutasd azt, hogy van és szép lassan meg lesz a hatása. Az érzelmességet és gyengédséget meg hagyd meg bizonyos pillanatokra. Véleményem szerint a jellemed a nagyobb probléma és nem a külsõd. Mint nõt, engem pl. a kisugárzás, magabiztosság, közvetlenség fog meg elsõsorban. A külsõ is fontos, de nem az a legfontosabb. Szóval gyúrj elõször az önbizalomra. Hajrá! :)
Jelenleg ott tartunk, hogy a nõknek az átlagkereseted és a kocsid számít a legtöbbet. A megoldás tehát: Szerezz be pár millió költõpénzt, legyen egy fekete BMW-d vagy tûzpiros Ferrárid, és annyi csajod lesz, még meg is unod! Ennyi a trükk.
Kihagytad, hogy alacsony vagy.
Teljes mértékben átérzem a helyzeted tesó! Sajnos (vagy nem sajnos) pontosan ugyan ilyen adottságokkal rendelkezem, és nekem sem volt még barátnõm, pedig nagyon szeretnék már végre valakit a tenyeremen hordozni. A kérdésedre válaszolva, a külsõddel kapcsolatosan nem tudunk válaszolni neked, mivel nem láttunk. Az ilyen belsõvel rendelkezõ srácok pedig alapvetõen nehezen kezdeményeznek, a hasonló csajok pedig még nehezebben, így kész a baj. Nem mer egyik fél sem kezdeményezni, még akkor sem ha a másik illetõ alapvetõen szimpi. Az a régi közhely, mely szerint nem a ruha teszi az embert, egy nagy tévedés manapság. Az emberen totálisan átnéznek, ha a jellem ilyen, és még az öltözködésében is csak átlagos, ez saját tapasztalat. Amióta frissítettem a ruhatárat már át nem néznek rajtam, de egyrõl a háromra még nem jutottam, csak a kettõre.
A nõk (nem kislányoknak) egy igazi férfira vágynak. Na most az igazi férfiakat jellegzetes külsõ és belsõ tulajdonságaikról lehet felismerni. Mivel a külsõdrõl nincsenek információk, ezért ezt hagyjuk. Belsõ tekintetében egy igazi férfi a következõ egyszerû tulajdonságokkal bír: magabiztos, határozott, céltudatos, bátor, jó humorú. Az igazi férfiak a következõ dolgokat nem csinálják: nyafogás, siránkozás, panaszkodás, önsajnálat, túlzott érzelgés. Na most, lehetsz te külsõre akármilyen tökéletes. Ha ezek a tulajdonságok nincsenek meg benned, soha az életben nem fog egyetlen nõ sem õszintén vonzódni hozzád. Tehát elsõ lépésként ajánlom, hogy keresd meg a nadrágodban a tökeidet (Ha még nem sorvadtak el, ennyi buzeráns kérdés feltétele után.) és kezdjél el igazi férfiként viselkedni. Ha ezek után sem sikerül egy árva nõt se összeszedj, akkor valószínûleg tényleg eszméletlenül ocsmány és visszataszító külsõvel rendelkezhetsz. Sok sikert!
Ja és azt is, hogy utálod már az összes lányt, mert k*rva mind.
1-es :D :D :D :D
Hát én nagyon határozott magabiztos, és céltudatos vagyok, mindig elérem amit akarok, viszont emellett rengeteget panaszkodom, nyafogok, mert lusta dög is vagyok, szóval ha bennem a jó és a rossz tulajdonságok is megvannak, akkor most melyik kategóriába tartozom?:D

Mit gondoltak? Nem baj az, ha én felülbírálom a kutyaiskolában a kiképző szavát, ha példának okért nem tetszik valamelyik gyakorlat elvégzésének módszere?

Párszor már megesett velem, a kutyasuliban ahová járunk, hogy nem úgy csináltattam valamit meg a kutyámmal, ahogy azt a kiképz? mutatta/mondta. Azóta mindig is ferde szemekkel tekint rám, és leszól, ha ilyen okos, akkor mi a francért járok hozzájuk. Pedig szeretek járni, csak van ami nem tetszik és nem vagyok hajlandó úgy csinálni, ahogy ? mondta.

Legjobb válasz: Például miben bírálod felül? Én is megtettem, de nekem barátias a kapcsolatom a kiképzõvel, szoktam vigyázni a kutyáira, amikor el kell utaznia, stb. És tudja, hogy saját elképzeléseim vannak, más a felfogásom is a dolgokról (de nem ilyen alapvetõ dolgokról, mint kényszer vs. pozitív megerõsítés, szabadon vs. pórázon kiképzés). Viszont a TE kiképzõd szerint baj, ha felülbírálod õt, és az õ esetében ugye ez érvényes. Én nem sokáig húznám egy olyan kiképzõ mellett, akinek ez a véleménye rólam, de tényleg jó lenne, ha leírnád, miben más a megközelítésetek, mert nem mindegy, hogy az a baja, hogy más alternatívát választasz, ami esetleg nem az õ stílusa, de ugyanúgy helyes/szabályos, vagy hülyeséget akarsz :D vagy õ a hülye :) Így nem tudom, kinek van igaza.

Például miben bírálod felül? Én is megtettem, de nekem barátias a kapcsolatom a kiképzõvel, szoktam vigyázni a kutyáira, amikor el kell utaznia, stb. És tudja, hogy saját elképzeléseim vannak, más a felfogásom is a dolgokról (de nem ilyen alapvetõ dolgokról, mint kényszer vs. pozitív megerõsítés, szabadon vs. pórázon kiképzés). Viszont a TE kiképzõd szerint baj, ha felülbírálod õt, és az õ esetében ugye ez érvényes. Én nem sokáig húznám egy olyan kiképzõ mellett, akinek ez a véleménye rólam, de tényleg jó lenne, ha leírnád, miben más a megközelítésetek, mert nem mindegy, hogy az a baja, hogy más alternatívát választasz, ami esetleg nem az õ stílusa, de ugyanúgy helyes/szabályos, vagy hülyeséget akarsz :D vagy õ a hülye :) Így nem tudom, kinek van igaza.
Lefektettem a kutyát, de nem léptem rá a pórázra, rögtön lefektetés után dicséret és figyeltem végig mit csinál és amikor láttam, hogy el akarna indulni rögtön újra, fekszik és dicséret. " újra fekszik és dícséret " ?? ez nekem olybá tûnik, hogy az felkelt a fekvésbõl, tehát akkor most mi van ??? fekve marad-e a parancsra, vagy minduntalan mondani kell neki ??? kinek is van igaza ??????
Keress másik kutyasulit!
A kérdező hozzászólása: Fekve maradt a gyakorlás végére, amikor a kutyasuliban végetért az óra. Tehát az volt a lényeg, hogy az elején próbáltam meg rávezetni, ha fekszik van akkor neki a földön a helye. Viszont néha megpróbált felkelni, de még mielõtt felkelt volna a jutifalattal visszavezettem a földre és mondtam neki újra, hogy fekszik és aztán juti meg dicséret. Aztán egyre tovább maradt a földön és kevésszer kellett korrigálnom. Tehát nem akkor marad a földön, ha sokszor elmondom neki, hogy fekszik-fekszik-fekszik. Újra meg újra. Hanem lassan-fokozatosan, hogy magától jöjjön rá, hoppá nekem így kell maradnom, akkor lesz akkor dícsér meg a gazdi.
vagy othagyod õket vagy csendben, tiszteletteljesen tanulsz! tudatlanul kioktatni egy szakembert nem szerencsés, csak magadat járatod le!-ha a munka menete vagy bármi más nem szimpatikus akkor elmehetsz egy másik tipusú iskolába vagy hívsz egy kiképzõt házhoz vagy beadod bentlakásos képzésre...
Nem jó suli.Aki a jutalmazást így fogja fel, igen begyepesedett ismeretekkel rendelkezik.
Elsõ vagyok. Hát ebben neked volt igazad, én rühellem az ilyet :( Nálunk nagyon domináns kutyánál csinálja ezt a kiképzõ, de nem mint fektetés megtanítása, hanem amikor rátámadt (magára a kiképzõre) a kutya. Én otthagynám, mert ezek szerint a kiképzõ bunkó, a módszerei meg erõszakosak. Te magad is bebizonyítottad, hogy a pozitív megerõsítés - felgyorsítja a tanulást, - mélyen rögzíti a tapasztalatokat. Egy frászt csak jutalomra fogja, ekkora hülyeséget! Gyûlölöm az ilyen kiképzõket. A pozitív megerõsítés gondolkozni tanítja a kutyákat, és még élvezi is, ergo tanulni AKAR önmaga is, a kényszer pedig kiöl belõle a dolgokat, és arra törekszik, hogy robottá váljon...
a kiképzõ arra gondolt, hogy a fekszik parancs után a kutyának fekve kell maradnia 1-2 percig? óráig ? napig ??? illetve a következõ parancsig. jó a pozitív megerõsítés, de a kiképzõ által javasolt módszert is alkalmazni lehet, persze azért javasolják a kiképzés kezdetén, mert a kutya , ha fel akar állni, azonnali visszacsatolást kap - a póráz nem engedi ! a lényeg nem a fektetés, hanem a fekve maradása a kutyának. és ha már felkelt .... cseszheted a jutifalatot, mert már újra le kell fektetned !!! tehát, nem arra tanítod , hogy lefeküdjön ( és persze akkor keljen fel amikor csak akar !!!) arra kell tanítani, hogy a feküdj parancsra , ujabb parancsig fekve is maradjon !!!! és a jutifalatra nem fog fekve maradni, csak lefekszik-felkel-lefekszik..... mert erre trenírozod !
Egyáltalán nem így néz ki a megerõsítéses módszer. Még sose kellett ilyet csinálnom! Ami a megakadályozás a hagyományosnál, az a jutalom a megerõsítésesnél, más szóval, kiválasztom a megfelelõ pillanatot, és megkapja a jutalmat. Ha elindulna felfelé, akkor elé rakom a falatot, és az orránál fogva vezetem vissza teljes fekvésbe, majd várok egy-két pillanatot, és megkapja. Ugyanúgy nem hagyom felállni. Csak itt mást használok, és ez nem kényszer a kutyának, hanem lehetõség. Más szóval, megtanítja jól dönteni a kutyát. Kérdezõnek is sikerült, az õ kutyája megtanulta, míg a többi csak vakarózott. Tehát pont, hogy nem lazulásra, hanem hatékony munkára sarkallja a kutyákat.
a kiképzõ irányt mutat, nem kell vakon követni. ellenben te nem vagy szakember, így nem vagy képes eldönteni, hogy amit nem teszel meg , az késõbb nem okoz -e problémát . pl: ha , a kutya a kiképzés alatt odakap a másik kutya felé , a legtöbb kutyaiskolában azonnal reagálni kell a kutya cselekedetére ( NEM vezényszó, és erõs határozott pórázrántás, azaz a kutyában a rossz viselkedés azonnali korrigálása ) amennyiben viszont , csak megszidod, a kutyád nem tanulja meg , hogy mi a helyes viselkedés. viszont a kiképzõk sem istenek , és bizony sokszor hibáznak is. de , azért nem árt tanulni a kutyák viselkedésérõl, hogy legalább értsd, hogy mit-miért kell csinálni. ( én magam sem értek mindenben egyet velük, de az esetek 90 %-ban megbízom bennük, és teszem amit javasolnak )
*ott

Az baj, hogy én nem vágyom rá annyira?

Persze, jó lenne egy barát, de mindig ha ismerkedésre kerül a sor, nincs kedvem többet építeni egy barátságnál. Nehogy azt higyjétek, hogy egy elvonulos tipus vagyok. Bulizok, ismerkedem de ilyen társkereső oldalak,meg szüzesség elvesztés nem az én világom. Ez fura? 17L

Legjobb válasz: Nem baj, még bõven ráérsz... De az se baj, ha késõbb se fog érdekelni.

Nem baj, még bõven ráérsz... De az se baj, ha késõbb se fog érdekelni.
Örülj neki!
Ráérsz, de azért ezt tisztázd a fiúkkal, ha már komolyabb lenne az ismerkedés.
Nem gond. Ráérsz még.

Szerintetek az baj hogy en arra izgulok h leborotvalhasam egy csaj honaaljat labat puncijat?

talalok valaha csajt akinek ez tetszik? Ja es meg az is jo lenne ha a csaj meg engem borotvalna meg honaaljam nemi szerv ilyen helyeken.

Legjobb válasz: Ez miért jó? Meg tudod fogalmazni? O.o Szerintem nem baj, ha valaki bele megy. Amúgy is csak neked baj, hogy valószínûleg nem találsz ilyen párt, aki nem csak megteszi, de élvezi is.

Ez miért jó? Meg tudod fogalmazni? O.o Szerintem nem baj, ha valaki bele megy. Amúgy is csak neked baj, hogy valószínûleg nem találsz ilyen párt, aki nem csak megteszi, de élvezi is.
Ez is egyfajta fétis. Ha találsz lányt akit kozmetikázhatsz, sok boldogságot. Nincs ezzel semmi gond. Csak akkor tudj jól borotválni, tudd, hogyan kell hidratálni kezelni a frissen borotvált bõrfelületeket. Vagy légy intimkozmetikus. :) És gazdagon kiélheted magad, miközben pénzt is keresel.

Az baj, ha a Lány, aki nekem nagyon tetszik - msn-n beszélgetünk, de mindig csak én írok neki, meg kérdezek, ő meg alig ír vissza valamit, meg nem is kérdez De ez nem baj azért, ugye?

...persze, tudom, én akarok t?le valamit...csak kicsit zavar, hogy ? alig ír nekem vissza ott, meg nem kérdez semmit...

Legjobb válasz: (a végét elgépeltem) "de ez nem baj, ugye?"

A kérdező hozzászólása: (a végét elgépeltem) "de ez nem baj, ugye?"
A kérdező hozzászólása: Persze lehet azért nem ír vissza, nem kérdez, mert még 5-6 másik emberkével is társalog..nem tudom.. :D, csak zavar... Na de holnap elhívom randizni, remélem eljön... Egyébként egy iskolába járok vele...régóta tetszik nekem, csak eddig nem nagyon mertem elmondani neki.. (:
Nekem nem baj... Hát ha neked így jó.. az a te dolgod... Bár egyértelmûen látszik hogy le se sza.r téged a csaj.... 19/F
Hívd el és meglátod ha találkozik veled hogy érdekled-e.Bár ha alig ír és nem kérdez semmit akkor tuti hogy nem érdekled. L19
A kérdező hozzászólása: Legelsõ alkalommal végülis sokat beszélgettünk, csak az utána levõ 2 msnezgetésünk volt szaggatott..persze írta, hogy bocsi, most nem nagyon érek rá...mert az állapota is elfoglalt volt... Persze lehet, hogy õ (sem ) szeret csetelni, hanem inkább személyesen...sok ilyen van, én is inkább a személyes társalgásokat preferálom.
Drága kérdezõ! Hadd világosítsalak fel. Ha mindössze 3-szor beszéltél vele, és abból 2-szer úgy, hogy õ elfoglaltba volt, akkor szerintem többet ne is várj. Találkozz vele élõben. Ha elfogadja a meghívást, akkor valszeg nem [email protected] le a fejed, csak gondolom nem viccbõl volt elfoglalt állapotban épp. Ígérd meg nekem, hogy többet ilyen bugyuta kérdéssel nem zaklatod, az amúgy is gyenge elmeállapotban lévõ GYK-sokat (tisztelet a kivételnek). Hisz tudod, úgy sem fogsz csak 10-bõl 3 értelmes választ kapni. Sok sikert.
én voltam így csajjal, és szívás volt. viszont, ha elmegy veled az jó jel, de ha pl mondja, h ekkor nem tudok, meg akkor nem, és nem mond mást akkor hagyd
Én voltam így mint te, csak én lány vagyok, és egyáltalán nem büszke erre a dologra (Fiatal korom egyik bukása) :D Szóval a lényeg: ugyanígy írogattam neki, de mi azért mondjuk 10 alkalomból 8-szor órákig beszélgettünk, viccelõdtünk stb. Szóval tök jó volt, de aztán kiderült, hogy csak nem akart megbántani :D De mikor személyesen nem is ismert, akkor miért törõdött ennyire az érzéseimmel..? Áhh, szerencsére azóta eltelt már 4 év, már elfelejtettem. :) Szerintem hívd el valahova, és kiderül mit gondol Rólad! :)

Az baj, ha én nem főzök a babámnak, hanem a korának megfelelő üveges bébiételekkel etetem?

Természetesen amib?l nincsen üveges bébiétel abból házit adok neki,de a f?zelékek tübbsége pl üveges...

Legjobb válasz: bajnak nem baj, de szerintem sokkal egészségesebb, amit Te fõzöl, és jobban hozzászokik az otthoni ízekhez.

bajnak nem baj, de szerintem sokkal egészségesebb, amit Te fõzöl, és jobban hozzászokik az otthoni ízekhez.
Az enyém is sokáig úgy volt, hogy hiába csináltam meg a legjobb, legfinomabb anyagokból, ha evett is, csak max a felét, mintha üvegeset evett volna. Nem baj, ha ezzel eteted, de szerintem fontos, hogy a tieteket is kóstolgassa, szokja a házi kosztot is. Esetleg egy picit adsz ebbõl-abból, és a fõfogás lehet üveges.
A kérdező hozzászólása: Még most csak 10 hós. Elég kiábrándító volt, hogy amikor fõztem neki nem kellett, kiköpte, aztán meg már a feját is elfordította. Sajnos tényleg elég drágák, de az nem számít csak egyen rendesen. Néha eszik olyat is amit mi eszünk, ha neki való is van benne...de azért inkább üvegeset eszik + tejpépeket, + tápszert reggel meg este.
Szia! Én szinte csak üvegest adok a babámnak, mert nem tudnék olyan változatosan fõzni, és télen a nyári gyümik is az üvegben vannak. Nagyon szereti a babám! 1 éves kora után fõzni fogok többnyire.
Szerintem bajnak nem baj, ha kizárólag azt eszik. Csak nektek húzós anyagilag. Mennyi idõs? Én mindig tartok itthon, ha van valami jó akció, feltankolok, szeretek "biztonságban" lenni. És van olyan, amit olyan áron tudtam megszerezni, hogy azért nem állok neki pepecselni! De a favorit nálunk a 4 hónaposoknak való Univeres vegyesfõzelék + rizspehely. Ha nagy a galiba, vagy nem nagyon akar enni 13 hónapos kislányom, arra mindig biztonsággal számíthatok, hogy jóízûen megeszi. Pedig sok mindent eszik a mienkbõl is!
A kérdező hozzászólása: Próbáltam fõzni neki, de a fõzelékek többségét nem eszi meg. É megvallom nem is tudtam olyan változatos lenni sokszor mint az üvegesek. Joghurt, gyümölcs mindig van itthon...
Az én babám csak az üvegest ette meg 11 hónapos koráig. Aztán rájött, hogy azoknak se ízük se bûzük, és rákapott a mi kajánkra :) Viszont gyümibõl még mindig az üvegest eszi. Engem nem zavar, én úgy vagyok vele, hogy mindegy mit, csak valamit egyen. Majd leszokik róla elõbb-utóbb, most 15 hónapos.
Mi is adunk üveges ételt a törpinek. De amit lehet fõzünk neki vagy készítünk. Almát turmixolunk kekszel, banánt, krumplit, répát. Lassacskán szokik hozzá a házi ízekhez. Nem tudom baj-e az üveges kaja de a házi olcsóbb és mégiscsak friss. Üdv
Szerintem nem baj, sõt! A fiam egy idõben nem ette meg, amit én fõztem, de az üveges halas-joghurtos kaját benyomta!:) Kis Töki a túrógombócomat bezzeg kiköpte!:) 20 hónapos nagyfiú anyukája
Én csak üvegeset adok és adtam, és mikor nagyobb, akkor kap a tányérról is, amit már szabad neki. 3 gyerek, egyiknek sincs gond az étkezésével és soha nem is volt, kis sáskák :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!