Találatok a következő kifejezésre: Az autós nincs semmi matrica, honnan (1 db)

Az autós gyerekülésen nincs semmi matrica, honnan tudhatom meg, hogy jó lesz-e január 1-től?

A gyerekülést kaptuk az apósomtól, ? pedig a gyártótól vette. Nincs rajta csak 2 nyilas matrica és a gyártó címe illetve az ülés neve: Trioguard indiana.

Legjobb válasz: Ha az elmúlt években gyártották a z eu-ban (max 5éve) akkor tutira jó. Máshol asszem 5éve létezik ez a szabály. Ha a gyártó amerikai akkor sajna abszolút nem jó, a szabályok ugye egészenm mások. (sok autó sem hozható forgalomba ami az usa-ban közlekedhet)

Ha az elmúlt években gyártották a z eu-ban (max 5éve) akkor tutira jó. Máshol asszem 5éve létezik ez a szabály. Ha a gyártó amerikai akkor sajna abszolút nem jó, a szabályok ugye egészenm mások. (sok autó sem hozható forgalomba ami az usa-ban közlekedhet)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nagyobb forgalomban inkább ne engedjem magam elé a busz ki a megállóból?

Reggel történt, 7 körül gondolom mindenki siet dolgozni jött volna ki a megállóból a busz, már láttam messziről, hogy indecel, de a 5 autó már elhúzott elé, én úgy voltam vele, hogy hát a buszon lévők is siethetnek dolgozni, vagy suliba, és villogtattam a buszosnak, miközben lassítottam, kijött, megköszönte elakadás jelzővel.
Le is zárult volna a történet, ha a mögöttem lévő nem dudált volna rám, és villogtatott mikor meglátta, hogy ki akarom engedni a buszt.
Gondolom Õ neki nem tetszett, hogy most majd lassabban kell menni, esetleg a következő megállóban a busz mögött állni.
A KRESZ szerint ha kifele indexel a busz ki kell engedni. Én meg rendes is akartam lenni, mert a buszon lévők is lehetnek késében, ők is időre mennek, és ha nem engedem én ki a buszt, kitudja a mögöttem lévő 30-40 autó közül hanyadik fogja.
De most ebből az esetből, hogy rám dudáltak, és villogtattak, inkább ne csináljak ilyet, mert lehet a kövi alkalommal a pirosnál fognak mellém sétálni, és kirángatni a kocsimból?

12

Olyankor mi a teendő, hogy ha elkezdek valakit előzni, rágyorsít, és jönnek szembe?

Nem akartam elhinni, ment lassan előttem egy autós 40 körül, és uzavart, mert nem volt semmi ami indokolta volna hogy lassan menjen, jött egyenes belátható útszakasz, kinézek, index, elkezdem előzni, gyorsítok, erre elkezdi nyomni neki mikor kimentem a szembesávba...
És szembe meg jöttek... Alig bírtam megelőzni, és biztonságosan visszamenni, kicsit rá is kellett húznom a kormányt, akkor befékezett.
Már 70-nel mentünk...
Utána meg megint 40-nel ment mögöttem, el is hagytam a f***ba!
Hát a Kanyát!
Ezt minek csinálta? Hogy összetörjem a kocsim?
Mással is játszották már el ezt?
Ilyenkor mit lehet csinálni? Jönnek szembe, én meg előzök, az meg akit előzök gyorsít rá, akkor fékezés, és visszamegyek mögé?

13

Köteles vagyok egy kereszteződésben mellém engedni a mögöttem lévőt?

Friss jogsis vagyok, és múltkor megsz*ptam.
Van egy T kereszteződés, ami kicsit szélsebb, behúzódtam balra, és előre gurultam amennyire nem megyek rá a sávra. Mögöttem lévő elörébb jött jobboldalt mellém gurult, és nem láttam tőle be balra... :S Sötétített üveggel. Közbe Õ láttam, hogy balról oké, és kikanyarodott. Na ezt megcsinálra még 6 autó, mind jobbra ment mögöttem. És kisteherautó, akkor azért nem láttam át jobbra... :S
És ott álltam több mint fél percet, mert nem mertem begurulni a sávba, mert sokan kanyarodnak le szűken, és elkasználnak engem.
Most ebből tanulva megcsináltam, hogy nem húzódtam be balra, és senki nem tudott mögöttem elmenni jobbra, amíg én ki nem fordultam.
Ez most nagy köcsögsaég az én részemről? Ilyenkor vberik a kormányt mögöttem, hogy "istenem! mi a f*szé tart fel ez a s*ggfej engem?"
De nem vagyok köteles balra húzódni, úgy, hogy melettem el tudjanak menni jobbra, és én meg maradjak ott, mert nem látok ki jobbra nem?

10

Ha autóval vízbe esek, a mostani árvíz veszélyes helyzet miatt, mert más fórumon azt írták, hogy a dudára 1 pozitív vezeték van kapcsolva és mivel a víz vezető közeg, akár le is testelhet valahol. Tehát ha vízbe esnék, akkor megszólalna a dudám?

1

Aki használt már folyékony gumiápoló folyadékot, az mondja már el, hogy jobb-e, mint a spray-s?

Nekem a spray-s nagyon bevált,de drágább,mint a kenős,ezért kérdezem.

1

Mit mond a jogszabály?

Bkv buszmegállókban tilos a dohányzás. Ezt mondták, kiírták, jelölik, mindenki tudja. És a volánbusz megállóiban? Arról nem tudok h ott se lehetne..

1

Ki volt az a felelőtlen ember aki kitalálta a rallyt mint autó sportot?

Én nem leszólni akarom a rallysokat, nézve a videókat, én ilyen tempóval az első kanyarban lemennék az erdőbe. DE!

Ki volt az a felelőtlen ember, aki kitalálta, hogy vegyünk autókat, menjünk el az erdős szerpentinekre, és száguldozzunk?


Most néztem végig egy videót. Felmerült bennem több kérdés:
1. Miért száguldanak át az útra rakott gumikon nagy sebességgel?
2. Azok az emberek akik ott nézők, miért ennyire gonoszak? Azt hallom mikor az egyik autó törik, vagy lement az erdőbe: "Ez az! Megvan! Szép volt!" és tapsolás, fütyülés. - Õk ezért mennek ki, hogy autókat lássanak az erődbe leszánkázni?
3. Az szabályos, hogy ott állnak a nézők az út szélén, és néha az egyik autó berepül közéjük?
4. Majdnem elütnek ott embereket, és simán tovább hajtanak... Ha elkaszálná az egyik embert a kocsi hátulja akkor is tovább hajtanak a cél felé?
5. Mikor összetörik az autó minek rohannak oda? Hogy beszóljanak a vezetőnek, hogy "béna voltál ecsém!"
6. Ez mire jó nekik? Sok pénz benne van ezekben az autókban. Mire jó, hogy összetörik őket?
7. Ezt élvezi valaki?

6

Az autóversenyzőknek kissé könnyebb a helyzetük, mint kint a forgalomban lévőknek nem? Nem olyan nehéz az a versenyzői élet.

Nincs szembejövő forgalom... Ez a legnagyobb előnyük! Lezárt pálya, végülis akár hol mehet az ember gyorsan a pályán, nincs sehol esély rá, hogy szembetalálkozzon egy másik versenyzővel.
A pályákon nincs zebra, se kátyú, se sebesség korlátozás(csak a box utcában) a pályák aszfalt minősége közel kiváló.
Annyi, hogy nem 60 nal megy az ember alapesetben, hanem 160nal, de sokkal egyszerűbb ott vezetni, csak annyi, hogy nem engedsz magad elé másokat, próbálsz előzni, és nyerni, mint mindenki más. És nem töröd össze az autót lehetőleg, meg nem mész le a kavicságyra...
nem lehet magpadkázni az autót...
Kint a közutakon, meg mások, gyalogosok, biciklis, kátyú, árok, szembejövő forgalom, mentő, villamos, vasút, KRESZ...

A kérdés most jön: Autó versenyző kb mindenki lehetne aki tud normálisabban autót vezetni nem?
A kihívás kint van a közúton amikor el kell kerülnöd, hogy amikor a szembejövő előz valakit, ne érkezzen eléd közel 100km/h körül, meg ne üss el eléd besétálló nyugdíjasokat...

10

Kettes állampolgár vagyok Román- Magyar áthozót személy autónkat Román rendszámos vezethettem Magyarországon?

1

Egy teherautó/kamion sofőr felelősségel van a rakományáért, amit szállít?

Tegyük fel, megsérül a rakomány, de nem az Õ hibájából. Akkor is elszámolnak vele?
Mondjuk szállítanak több raklapnyi tojást, bevágnak a teherautó elé, vész fékezni kell, elborul 1 raklapnyi tojás, összetörik.
Ilyenkor mi van?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!