Találatok a következő kifejezésre: Az autós nincs (8 db)

Ha biciklisávban haladok az úttesten, nincs külön lámpám, akkor az autósoknak szóló lámpa érvényes rám is?

Friss budapesti bringás vagyok, és ma az Alkotmány úton haladtam a rakpart felé a biciklisávban. Az egyik keresztutcánál pirosra váltott a lámpa. Megálltam a sávban, és közben két cangás húzott el mellettem, az egyik elég csúnyán vissza is nézett, de nem mertem átmenni (nem jött semmi, de mégis az úttest része a biciklis út). Azt nem tudom megmondani, melyik kereszteződés volt, de biztos, hogy nem volt külön lámpa, és én úgy tudom, hogy ilyenkor az autósok lámpája vonatkozik rám, hiszen a cangaút is az úttesten volt... Így van ez, és a két másik biciklis volt szabálytalan, esetleg én tartottam fel indokolatlanul a forgalmat?

Legjobb válasz: A piros rád is vonatkozik, vannak kimondottan bicikliseknek is elhelyezve lámpa, amin egy bicikli lógót lehet látni az is egyértelmûen rád vonatkozik. Persze a többinek fingja sincs a kresszrõl, vagy csak egyszerûen bátrak. Én láttam már olyat amikor pirosra váltott a lámpa és a mellettem lévõ bicikli sávban is ez vonatkozik és egy bringást majdnem elcsaptak amikor a piroson átment az ottani rendõrök 30 ezerért magyarázták el neki hogy rá is vonatkozik a lámpa. Sok biciklis nem tudja a kreszt, akik tudják azok a lehetõ legnormálisabban közlekednek mert ilyenek is vannak szerencsére. De a húgom is kikészít amikor bicajjal halad, mert van jogsija, tudja a kreszt és autóval teljesen jól vezet és betart mindent de ha biciklire ül akkor mindent elfelejt mert azt hiszi hogy rá semmi sem vonatkozik. Ugyanúgy itt vidéken is vannak kerékpár utak, meg lámpák is néhány helyen, és itt is tudni kell legalább az alapokat. Szóval én a kerékpárosoknak is tartanék egy ilyan oktatást persze vannak iskolák ahol van ilyen de sok iskola ezeket elhanyagolja, pedig egyáltalán nem kéne, mert egy egyszerû gyalogosnak sem árt tudnia legalább az alapokat meg az elsõbbségi szabályok nagy vonalát sem árt ha tudja mert ezzel balesetet kerülhet el õ is, mégha nem is õ a hibás akkor is, mert oké hogy a zebrákon neki van elsõbbsége de ha esetleg egy olyan részen menne át ahol például elsõbbség adás tábla van a lámpák helyett vagy stop tábla akkor tisztában legyen azzal hogy mi micsoda mert lehetnek idióta vezetõk akkor is.

A piros rád is vonatkozik, vannak kimondottan bicikliseknek is elhelyezve lámpa, amin egy bicikli lógót lehet látni az is egyértelmûen rád vonatkozik. Persze a többinek fingja sincs a kresszrõl, vagy csak egyszerûen bátrak. Én láttam már olyat amikor pirosra váltott a lámpa és a mellettem lévõ bicikli sávban is ez vonatkozik és egy bringást majdnem elcsaptak amikor a piroson átment az ottani rendõrök 30 ezerért magyarázták el neki hogy rá is vonatkozik a lámpa. Sok biciklis nem tudja a kreszt, akik tudják azok a lehetõ legnormálisabban közlekednek mert ilyenek is vannak szerencsére. De a húgom is kikészít amikor bicajjal halad, mert van jogsija, tudja a kreszt és autóval teljesen jól vezet és betart mindent de ha biciklire ül akkor mindent elfelejt mert azt hiszi hogy rá semmi sem vonatkozik. Ugyanúgy itt vidéken is vannak kerékpár utak, meg lámpák is néhány helyen, és itt is tudni kell legalább az alapokat. Szóval én a kerékpárosoknak is tartanék egy ilyan oktatást persze vannak iskolák ahol van ilyen de sok iskola ezeket elhanyagolja, pedig egyáltalán nem kéne, mert egy egyszerû gyalogosnak sem árt tudnia legalább az alapokat meg az elsõbbségi szabályok nagy vonalát sem árt ha tudja mert ezzel balesetet kerülhet el õ is, mégha nem is õ a hibás akkor is, mert oké hogy a zebrákon neki van elsõbbsége de ha esetleg egy olyan részen menne át ahol például elsõbbség adás tábla van a lámpák helyett vagy stop tábla akkor tisztában legyen azzal hogy mi micsoda mert lehetnek idióta vezetõk akkor is.
Alaptétel hogy az eléd kerülõ lámpa neked is szól mindíg.Ha kerékpár jelzésû a lámpa akkor meg az autósokéval szinkron
Te nem friss budapesti bringás van, hanem csak egyszerûen fingod nincs a kreszrõl, mint kb. a legtöbb biciklisnek, akik már kb. az õrületbe kergetnek. De jó pont, hogy megálltál a piroson. A hülye át tekerõkkel pedig ne foglalkozz. Neked legalább több eszed van. Ha meg csúnyán néz, szard le. Én meg majd akkor fogok csúnyán nézni, mikor autóval egy ilyen [email protected] elcsapok és még bele is rúgok a földön. Mert már rohadtul elegem van, hogy a full kivilágítatlan köcsög biciklisekbõl is, meg abból is, hogy átmennek piroson... Ezek szerint már ott tartunk, hogy még csúnyán is néznek arra, aki megáll. Beszarok komolyan.
A kérdező hozzászólása: A választ köszönöm, a hangnemet kevésbé =) /// Rendelkezem KRESZ-vizsgával (csak kitörölhetem vele a boldogabbik felem, mert pesti vezetési rutinnal nem), és pont ezért álltam meg a piroson, mert úgy tudtam, hogy ezt így kell csinálni biciklivel (is) - ugyanúgy, ahogy megállok minden biciklis piroson is, stb. Azért kérdeztem meg mégis, hogy nem én vagyok-e valami díszf.sz, hogy gõzöm sincs valami nevenincs szabályozásról, ami ezt nyakatekert módon lehetõvé teszi. Persze utólag nézve tényleg hülye kérdés volt, csak ha mindenki szabálytalankodik körülöttem, akkor felmerül bennem, hogy lehet én k.rtam el valamit. ///

Miért nincs villogó zöld jelzés az autósoknak Magyarországon?

Nemrég Bécsben jártam, és tök jó ötletnek tartottam, hogy a zöld lámpa villogni kezd, mielőtt sárgara vált. Nalunk vajon ez miért nincs?

Legjobb válasz: Jobb ötletnek tartom a visszaszámlálót. Nálunk sajnos nem a balesetmentes közlekedés a cél, hanem a pénzbeszedés.

Jobb ötletnek tartom a visszaszámlálót. Nálunk sajnos nem a balesetmentes közlekedés a cél, hanem a pénzbeszedés.
Fene tudja, a szabályozással önmagában nem lenne gond, itt a retorzió módja az ami zavaró. Ha tehetném, én bizony pont rendszert vezetnék a pénzbírság helyett. Egy bizonyos pont megszerzése után bizony meghatározott idõre bevonnám a jogosítványt, utána csak és kizárólag sikeres kresz vizsga után adnám vissza. Persze így kevesebb folyna be az államkasszába, de szvsz a közlekedési morál drasztikus mértékben javulna.
A lényeg a pénz. Már büntetnek a sárgán való áthaladásért is. Évtizedekig elvoltunk így, ha még belefért, átestünk a sárgán. Büntették a pirost figyelmen kívül hagyókat, ez rendjén is van. Ha lenne villogó zöld, idõvel ezért is sarcot vetnének ki. Sebaj, ezt is elõzze meg egy jelzés, legyen talán kék. Igenám, de aki a sárgát majd villogó zöldet megelõzõ kéket sem tartja tiszteletben, szintén a tûzzel játszik, szankcionáljuk azt is. Tehát ezt elõzze meg egy villogó kék jelzés. Na de lesz aki ezen is áthajt, tehát....
Oké, hogy más országokban van villogó zöld, de ott olyan is a lámpaprogram, hogy a sárgáról pirosra váltás pillanatában már zöldet is kap a keresztezõ irány, így aki sárgán csúszik át, az jóval többet kockáztat (büntetésben is!), mint nálunk. Magyarországon viszont a sárga vége után van még biztonsági okokból tartalék idõ.
Mert semmi értlme, azért.
Már van elõéleti pontrendszer és igen, jelentõsen javultak a baleseti statisztikák a bevezetése óta.
Mert ösztönzi az autósokat a "lámpával való versenyre". Azaz látják, hogy villog, na akkor nagy gáz, mert még beférek. Visszaszámlálóval ugyanez a baj. Majd ha a sárga nem "gyengébb zöld" lesz nálunk, akkor lehet villogós lámpánk is.

Gta vice City-ben hol találok Caddy- (golf autót)? Kellene az autós szalon küldetéshez? Golf pályán nincs.

Legjobb válasz: pedig tuti a golfpályánál kell lenniük :S olyan régen játszottam vele h vmi rémlik de az nem használható :S:S

pedig tuti a golfpályánál kell lenniük :S olyan régen játszottam vele h vmi rémlik de az nem használható :S:S
ahogy bemész a golfpályába a fõbejáraton ott vanjobb oldalra egy és kimehetsz vele van egy ugrató a balra lévõ ugratónál
a golfpályán van, de amúgy írd be hogy betterthanwalking :)
Világító torony melett egy bokorban.


Fizetős parkolóban van 5 perc türelmi idő autókra akik megállnak? , vagy ha nincs honnan veszik ezt az autósok?

Legjobb válasz: van. a fizetõs parkoló: Korlátozott várakozási övezet. 5 percig viszont megállásnak minõsül

van. a fizetõs parkoló: Korlátozott várakozási övezet. 5 percig viszont megállásnak minõsül
persze azt elfelejtettem hozzátenni, de a jármûvezetõnek az autónál kell maradnia
A kérdező hozzászólása: igen ez köztudott, de sokan keverik azzal ha elmennek tõle akkor is
III. A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak d) Megállás: jármûvel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetõleg - ha a vezetõ a jármûnél marad - egyéb okból legfeljebb 5 percig történõ egy helyben tartózkodás. ott van, ha a vezetõ a jármûnél marad
Ez hülyeség. Ne is próbálkozz vele. Annyi türelmi idõ van míg elmész az automatához és vissza. Nagybátyám közterületes, szétnéznek (ha frissen áll be) és ha nem közeledik senki (az automata felõl) a kocsihoz azonnal megy a mikuláscsomag.
ha ott maradsz az autónál akkor állhatsz ott, ott van a kreszben. csak el nem mehetsz
Érdemes nagyon megfigyelni, hogy nincs-e a közelben parkolóõr, mert eléggé sunyi társaság! El szoktak rejtõzni valaminek a takarásába és onnan lesnek, mikor tudnak mikulást tenni a szélvédõre!

Az autós gyerekülésen nincs semmi matrica, honnan tudhatom meg, hogy jó lesz-e január 1-től?

A gyerekülést kaptuk az apósomtól, ? pedig a gyártótól vette. Nincs rajta csak 2 nyilas matrica és a gyártó címe illetve az ülés neve: Trioguard indiana.

Legjobb válasz: Ha az elmúlt években gyártották a z eu-ban (max 5éve) akkor tutira jó. Máshol asszem 5éve létezik ez a szabály. Ha a gyártó amerikai akkor sajna abszolút nem jó, a szabályok ugye egészenm mások. (sok autó sem hozható forgalomba ami az usa-ban közlekedhet)

Ha az elmúlt években gyártották a z eu-ban (max 5éve) akkor tutira jó. Máshol asszem 5éve létezik ez a szabály. Ha a gyártó amerikai akkor sajna abszolút nem jó, a szabályok ugye egészenm mások. (sok autó sem hozható forgalomba ami az usa-ban közlekedhet)

Annyira bénán vezetek! Mi a baj velem? Mindenhol eltévedek, meg félek hogy nekimegyek valaminek, a többi autós mindig dudál rám, pedig ha senki más nincs az úton nagyon jól megy. Mit csináljak?

Persze tudom a szabályokat és be is tartom ?ket, de a többi autós mindig összezavar, Mire figyeljek jobban? Én tényleg nem értem, a családom mindenki nagyon jól vezet, csak én vagyok ilyen béna.

Legjobb válasz: Elõször is tegyél ki egy T betût a kocsira, máris kevesebben fognak dudálni. A többire mondanám, hogy gyakorlás kérdése, de sajnos nem mindig, édesanyám a mai napig gondot csinál egy sávváltásból. XD Esetleg tegyél be valami jó zenét, hogy ellazulj kicsit (ne vidd túlzásba :)).

Elõször is tegyél ki egy T betût a kocsira, máris kevesebben fognak dudálni. A többire mondanám, hogy gyakorlás kérdése, de sajnos nem mindig, édesanyám a mai napig gondot csinál egy sávváltásból. XD Esetleg tegyél be valami jó zenét, hogy ellazulj kicsit (ne vidd túlzásba :) ).
Ha szabályosan vezetsz, és nem hátráltatod õket(nem arra gondolok, hogy nem hagyod õket 80al menni), akkor szerintem NE TÖRÕDJ VELÜK!Persze azért figyelni kell egy közlekedési helyzet minden résztvevõjére.Nem tudom te merre laksz, de engem friss jogsisként sosem dudáltak még meg, lehet, hogy egyszerûen csak parasztok.
Én is csak mint az elõzõ azt tudom mondani hogy ne törödj velük , mert az ilyent csak a NAGYKÉPÜEK csinálnak és más olcsobb autot vezetõt lenézik, ne törõdj, fel a fejjel FÕ az EGÉSZSÉG.(erdélybõl Gyergyoból valaki)
A "T" betû nem biztos hogy a legjobb ötlet. Nekem kint volt fél évig a kocsin, a végén már nagyon jól vezettem de gondoltam elfér még a kocsin. Elvileg a "T" betû azt kellene hogy eredményezze hogy nagyobb követési távolságot tartanak mögötted, meg türelmesebbek veled, tudván hogy még tanulsz :) De a gyakorlatban sajnos türelmetlenek az emberek és lenézõek. Engem folyton elõzgettek, pedig semmi okuk nem volt rá. Városban 60-al közlekedtem (óra szerint) és így is rengetegen elõzgettek, gondolván biztos valami bajt csinálok elõttük :D Megváltás volt levenni a matricát :)
szerintem túl jól akarsz vezetni az a baj. gondold át magadba, hogy mióta vezetsz és hány balesetet okoztál eddig. gondolom nullát. illetve nem azért adtak neked jogosítványt mert nem tudsz vezetni. sok barommal meg ne törõdj, esetleg tegyél ki a kalaptartóra egy rendõrkalapot :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én nekem pont az a bajom hogy annyi felé kell figyeni, meg rosszul mérem fel a távolságokat és ezért kicsit lassabban hajtok, de figyelek arra hogy a jobb oldalon maradjak(ne a belsõ sávban) meg tényleg figyelmes vagyok, fõleg ha vannak mögöttem, vagy nekem van elsõbbségem igyekszem gyorsan kanyarodni a keresztezõdésekben. De most komolyan aki jól vezet az hogyan csinálja? Gyors reflexek vagy mi? Sok gyakorlás? Én egy régebbi terepjárót vezetek, abban biztonságban érzem magam.
Szerintem se nagyon jó ötlet a t-betû lazán kell vezetni és nem szarakodni ez a lényege de persze betartani minden szabályt. Ha kell lépj oda stb.

Baj ha nincs talpa a gyerek autós ülésnek/hordozónak? Azt elég csak úgy bekötni a biztonsági övvel, ti milyet használtok?

Legjobb válasz: A miénknek se volt talpa. Csak hátul és oldalt kell bekötni, de biztos van rajta ábra, hogy hogyan csináld. Aminek van ilyen talpa, az arra való, hogy a talpat kötik be, és arra csatlakozik a hordozó, és ha kiveszik a babát, akkor nem kell kikötni, csak levenni a talpról a hordozót.

A miénknek se volt talpa. Csak hátul és oldalt kell bekötni, de biztos van rajta ábra, hogy hogyan csináld. Aminek van ilyen talpa, az arra való, hogy a talpat kötik be, és arra csatlakozik a hordozó, és ha kiveszik a babát, akkor nem kell kikötni, csak levenni a talpról a hordozót.
A babahordozónak a hátát és az oldalát kell bekötni. A talpa nem tudom miért van. De ha bevásárolni mész, nagyon praktikus, mert pont beleillik a bevásárlókosárba. Nem kell fogni, nem kell félni, hogy lebillen róla. Az autóba szerintem nem fontos.
Nekünk talpas van, nagyon praktikus, csak ki-be kell pattintani a hordozót és kész.:) A talp marad fixen a kocsiban.
A talp praktikus, mert azt kotod be, es erre csak rakattintod a babahordozot. Ha nincs talp, akkor a hordozot magat kotod be a biztonsagi ovvel a hasznalati utasitas szerint. A mienk talk nelkul is bekotheto, de allitolag a talppal biztonsagosabb (de lehet, hogy ez csak marketing..)
Ez nem marketing, nagyobb biztonságot ad a talp, mivel abba nem tudod rosszul, illetve "lazán" beletenni.Ezt az elõttem válaszolónak írtam.Ha nincs a hordozódhoz talp, akkor is biztonságban van a babád, csak macerásabb ki-be tenni az ülést.Nekünk van hozzá talp, és nagyon szeretem.Lassan lecseréljük a hordozót ülésre, de abból is olyat veszünk (Recaro, Stm vagy Graco), amihez talpat is tudunk venni.És ha lehet, még isofix rendszerû is legyen.2 gyerekes anyuka
Az elsõ válaszolónak üzenem, ha vmit nem ismer, akkor hülyeséget ne írjon!Pont, h az autóban kell, és csak ott használható a talp.A bevásárlókocsihoz semmi köze nincs a dolognak!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!