Találatok a következő kifejezésre: Az autósülést is (21 db)

Az autósülést akkor is cserélni kell nagyobbra, ha már eléri az adott súlyt-de még nem tud ülni? (9-18 kilósra)

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy akkor is kell cserélni, hiszen valószinûleg azért van súlyban megadva a határ, mert addig biztonságos. Legalábbis én így gondolom...A nagyobb autósülések között is van olyan aminek dönthetõ a háta, biztos találsz megfelelõt.

Én úgy gondolom, hogy akkor is kell cserélni, hiszen valószinûleg azért van súlyban megadva a határ, mert addig biztonságos. Legalábbis én így gondolom...A nagyobb autósülések között is van olyan aminek dönthetõ a háta, biztos találsz megfelelõt.
szia! nekünk az elsõ autósülésünk 11 kilóig volt szavatolt, és 75 centiig. ezt vészhelyzet esetén még 10 hónaposan is használtuk, mert az én fiam csak egy éves korában volt 11 kiló. De a következõ autós ülés is ugyanez a forma, csak éppen állítható a dõlés szöge a félig fekvõtõl a függõlegesig. Szóval akár le is cserélhetitek, de szerintem mire eléritek a súlyhatárt már fog tudni ülni.
SZIA! SZERINTEM NYUGODTAN CSERÉLD LE! A SZÉLES VÁLASZTÉKNAK KÖSZÖNHETÕEN KAPSZ OLYAN ÜLÉST AMI DÖNTHETÕ, ÉS A PÉNZTÁRCÁDNAK IS MEGFELELÕ. VALÓSZÍNÛ HOGY A BABÁDNAK SEM OLYAN KÉNYELMES MÁR ÍGY UTAZNI HA OLYAN ÜLÉSBEN VAN AMI NEM AZ Õ MÉRETÉRE SZABOTT! CSAK MÉG NEM TUD SZÓLNI. HA ÍRSZ EGY PRIVÁT E-MAILT AKKOR SZÍVESEN MEGMONDOM HOGY MI HOL VETTÜNK ÜLÉST(OLYANT AMI MOST NEKED KELL) FILLÉREKÉRT. DE TERMÉSZETESEN ÚJAT!!!! SOHA NEM VEGYÉL HASZNÁLT ÜLÉST FÕLEG NEM IDEGENEKTÕL!

Melyik az az autósülés márka, melybe még egy jó darabig belefér 15 kg-os gyerekem, úgy, hogy közben a télikabát is rajta van és nem kell küzdeni azon, hogy bekapcsoljam a biztonsági övet?

Legjobb válasz: Ez nem a márkától függ,hanem az autósülés méretétõl.Kategóriákra vannak osztva:pl.15-36kg,0-13kg,9-36kg stb..:) http://brendon.hu/Products/List/gyermek%C3%BCl%C3%A9s%2015-3.. http://www.xn--gyerekls-h1a2q.com/?q=9-36-kg-gyerekulesek

Ez nem a márkától függ, hanem az autósülés méretétõl.Kategóriákra vannak osztva:pl.15-36kg, 0-13kg, 9-36kg stb..:) http://brendon.hu/Products/List/gyermek%C3%BCl%C3%A9s%2015-3.. http://www.xn--gyerekls-h1a2q.com/?q=9-36-kg-gyerekulesek

Kislányom 18 hónapos. Szeretném lecserélni az autósülését. Besafe Izi Comfort X3-ra gondoltam, (9-18kg) Ez jó lesz neki kb 3-4 évesen is?

Kislányom 18 hónapos, kb 10 kg, 82 cm. Szeretném lecserélni az autósülését. Besafe Izi Comfort X3-ra gondoltam,(9-18kg) már ki is néztem, bele is próbáltam. Most még jó neki, kb 10-12 cm biztosan van a feje búbjáig. Kérdésem, akik tapasztaltak: 3-4 évesen is jó lesz ez az ülés??Elvileg addig tervezték. Mert most nem tudom elképzelni, hogy majd belefér(nem tudom mekkora lesz) Vagy érdemesebb megvenni például aZ STM Starlight Sp 9-36 kg ülését ekkora gyereknek??? Ha nem isofixeset veszek, az is biztonságos? Törésteszteknél csak az isofixes Besaferől olvastam.Akiknek van ilyen korú gyermeke(3-4 év) és basafe vagy StM ülést használ, segítsen !

Legjobb válasz: Ami nem isofixes, az is ugyanolyan biztonságos. Nekünk nem olyan van, a gyereknek még sem lett semmi baja az ütközésnél szerencsére. Ez leginkább csak ilyen mondvacsinált dolog, hogy drágábban tudják eladni a terméket. Ha másik ülést akarsz, akkor szerintem ne 18-ig vegyél, hanem eggyel nagyobbat. Abban is van olyan, ami kicsi kortól jó, mert állítható a dõlésszög illetve a fejtámla magassága.

Ami nem isofixes, az is ugyanolyan biztonságos. Nekünk nem olyan van, a gyereknek még sem lett semmi baja az ütközésnél szerencsére. Ez leginkább csak ilyen mondvacsinált dolog, hogy drágábban tudják eladni a terméket. Ha másik ülést akarsz, akkor szerintem ne 18-ig vegyél, hanem eggyel nagyobbat. Abban is van olyan, ami kicsi kortól jó, mert állítható a dõlésszög illetve a fejtámla magassága.
A kérdező hozzászólása: És Nektek milyen van, ami jó volt ütközésnél, mennyi idõs gyereknek?
A BeSafe Izi Comfort 3-nak állítható a magassága, és a szûkítõ is kivehetõ belõle. A lányom most 10 kiló és 80 centi, de szerintem bõven jó lesz még pár évig. Most még sok ruhában is belefér úgy, hogy a szûkítõ benne van. Szerintem tavasszal meg nem kell még kivennem, mert akkor meg kevesebb lesz a ruha.
Csak, hogy tisztázzuk. Az isofixes ülést csak olyan kocsiba lehet bekötni ahol van csatlakozási pont. Egyébként nagyon jó és az egyik legbiztonságosabb rendszer (nem azért találták ki, hogy a sok hülye szülõt bepalizzák) Szóval ha van isofixes rögzítési pont a kocsiban akkor szerintem olyan ülést vegyél ami isofixes, viszont ha nincs akkor véletlenül se, mert drágább és még használni sem tudod. Vannak nagyon biztonságos ülések isofix nélkül is (nekünk is ilyen van) (ez amit néztél pl nagyon jó kis ülés). Remélem tud valaki segíteni abban, hogy 3-4 éves gyerek belefér-e. Ami egyébként nekünk van az szintén 9-18 kg a lányom 3 éves korában még belefért, de 4 évesen már nem, mert felül is kilóg és a súlya is több (110cm 19.5 kg 4 évesen). Olyan ülést semmi képen nem vennék ami nagyon nagy súlyhatárt fed le. Érdemes utánanézned a törésteszteknek.
Szerintem testalkattól és magasságtól is függ, hogy jó lesz-e 3-4 éves korában. Nekünk 9-25-ös ülésünk van, kisfiam 15 kg, 95 cm körül lehet (2 éves 4 hónapos), és már most tavasszal vennünk kell egy 15-36-os ülést neki, mert a feje már kezd túllógni az ülés azon részén, ami a fejét kellene, hogy védje egy ütközésnél (tudod, a fej két oldalánál az az oldalsó kiálló merevítés). Szóval nagyban függ ez az ülés nagyságától, és a gyerek méreteitõl is. De gondolom, hogy egy 9-18-as ülés nem nagyobb méretre, mint egy 9-25-ös... szóval én fenntartással kezelném ezt, hogy jó lesz-e neki 3-4 évesen.
Nekünk nagyon bevált a Besafe izi comfort, 2, 5 éves a lányom 12 kiló és 95 centi. Bõven belefért még úgy is, hogy benne volt a szûkítõ és ugye téli ruhában raktam bele. Más okból vettünk neki Besafe izi up-ot, azt is nagyon szereti :) pedig sokat utazunk, hosszú távokra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igen itt a centik aggasztanak, nem a kiló, mert nem egy dagi gyerekrõl van szó:) Most még van kb 10-12 cm a fejénél. Az STM-et meg ki sem tudom próbálni, mert a közelünkben nincsen:( Lehet maradok a besafenél, még kb 2 év, aztán váltok 18-36-ra. Lehet az 9-36kg STM-ben elveszne még az én kicsikém :) )
A kérdező hozzászólása: Már megoldódott dilemmám, köszi mindenkinek :)


Két kérdés! 1. Milyen fejlõdésen mennek át a babák 9-12 hónapos kor között? 2. Hány hónapos korban fordítottátok meg az autósülést úgy, hogy a baba is menetiránnyal egyezõen utazzon?

A fejlõdést úgy értem,hogy nálatok mi volt a leglátványosabb,vagy aminek legjobban örültél? Akár mozgás,akár értelmi,érzelmi fejlõdès.

Legjobb válasz: Elkezdett kúszni, felülni, most már a felállással is próbálkozik. Meg láthatóan sokkal értelmesebb, mintha már értene elég sok dolgot (lehet, hogy csak beképzelem). Az ülést úgy 9,5 hónapos korában cseréltük le (nem megfordítottuk, hanem vettünk másikat), amikor már teljesen stabilan tudott ülni.

Elkezdett kúszni, felülni, most már a felállással is próbálkozik. Meg láthatóan sokkal értelmesebb, mintha már értene elég sok dolgot (lehet, hogy csak beképzelem). Az ülést úgy 9, 5 hónapos korában cseréltük le (nem megfordítottuk, hanem vettünk másikat), amikor már teljesen stabilan tudott ülni.
Szerintem ez egyik leglátványosabb korszak volt, mert ezidõ alatt kezdett kúszni (9. hó), aztán mászni-felállni, kapaszkodva lépegetni, felülni (10. hó) és 12. hó körül járni. Értelmileg...hát egyre ügyesebb okosabb, ez nem kérdés, az én lányomnak be nem állt a szája, kis cserfes azóta is persze :) Ekkor kezdett darabosakat is enni és egyre több mindent önállóan elmajszolni. Az ülést pedig mi csak 15 hónaposan fordítottuk meg (mivel háttal sokkal biztonságosabb, több országban 3-4 éves korig is így utaznak a gyerekek), én még hagytam volna így tovább is, csak a férjem ragaszkodott hozzá, mert nyaralni mentünk és megfordítva jobban dönthetõ az ülésünk (Concord Ultimax), hadd legyen neki kényelmesebb a hosszú út...
a lányom ekkor állt fel és ekkor kezdett járni. Az autósülést mi késõn, 13 hónaposan fordítottuk meg
9 hónaposan állt fel és 12 hónaposan önállóan elindult. Állandóan brümmögött és tologatta ügyesen a kis autóit. :) Mi viszonylag korán fordítottuk meg az ülést. Vettünk egy 9-18 kg-os autósülést és amint elérte a súlyhatárt, kb. 10 hónaposan.

Két és fél órás útra készülünk a 9 hónapos babánkkal. Sajnos az autósülésba nincs el olyan sokáig, meg nem is tud olyan sokat aludni benne hiába megyünk alvásidőbe. Ti hogy oldjátok meg? Van ötletetek?

Legjobb válasz: surubben megallnek,kinyujtozkodik,utana talan ujra feltoltodne. bar az enyem imad kocsizni,nem tudom mit tehetnel. gondolom meg az alvasido ki is maradhatna,a meg-meg allasokkal pedig hatha tovabb birna az utat. Vmi altato,ringato zene cd-n vagy kazettan? talan lekotne.

surubben megallnek, kinyujtozkodik, utana talan ujra feltoltodne. bar az enyem imad kocsizni, nem tudom mit tehetnel. gondolom meg az alvasido ki is maradhatna, a meg-meg allasokkal pedig hatha tovabb birna az utat. Vmi altato, ringato zene cd-n vagy kazettan? talan lekotne.
A kérdező hozzászólása: ó zene, eszembe se jutott volna köszi
Uncsitesóm hazaautózott a 10 hónapossal Olaszországból.Igaz többször megálltak, de semmi baj nem volt!

Van értelme pihenőszéket venni babámnak (3 hós), aki csak hason alszik és babakocsiban és autósülésben is csak szenved hanyatt az elalvással?

Legjobb válasz: Szia, nekem 4,5 hós a babám 3 hós korában kapta a pihenõszéket. Azt nem tudom , hogy neked érdemes-e venni de nálunk felesleges volt sajnos... A fiam hason alszik mint a Te babád útálja a hordozót én meg azt gondoltam majd a pihenõszékben tud bámészkodni meg viszem magammal konyhába stb...nem marad meg benne max. ha jó a kedve 5 percet pedig vettem neki rá játékot is. Bár az igaz neki a kiságy sem jó ha fent van örökké szórakoztatni kell nem az az egyedül játszós típus.

Szia, nekem 4, 5 hós a babám 3 hós korában kapta a pihenõszéket. Azt nem tudom , hogy neked érdemes-e venni de nálunk felesleges volt sajnos... A fiam hason alszik mint a Te babád útálja a hordozót én meg azt gondoltam majd a pihenõszékben tud bámészkodni meg viszem magammal konyhába stb...nem marad meg benne max. ha jó a kedve 5 percet pedig vettem neki rá játékot is. Bár az igaz neki a kiságy sem jó ha fent van örökké szórakoztatni kell nem az az egyedül játszós típus.
Nekünk nagyon bevált.Nagyon szereti a rajta lévõ játékokat, és szereti, hogy látja a dolgokat maga körül.Szinte egész nap el van benne.Szóval szerintem érdemes venni.:)
a fiam nagyon szereti.igaz mi már 1-1, 5 hós korától fogva használjuk.már nem1x nem 2x el is szunyált benne.nagyon szereti a lógó játékokat rajta.most karácsonyra elektromos hintát kap, hát remélem azt is szeretni fogja. 3, 5 hós kiscsávó anyukája
Szia. Ismerõs szitu, kisfiam is hason alvó, nyáron még tudtam hason altatva babkocsizni, de most már, hogy be kell öltöztetni, nem merem. Vettem neki én is pihenõszéket 3-4 hónapos korában, ma már fél éves, simán elvan a hordozóban, babakocsiban, habtapin is hanyatt, persze csak mértékkel, mert ahogy fáradni kezd, nyûglõdik hanyatt. Nem tudom ez a pihenõszéknek köszönhetõ-e, de bevált. Ja az elején vagy 2 hétig csak sírt mikor beleraktam. nem ordított, csak pityergett. Ja meg zavarta a lelógó izé, úgyhogy mi anélkül használtuk, azt is már most kezdi megszeretni.

Csecsemőnek repülőjegyhez tartozik babakocsi/autós bébihordozó. A bébihordozó fogalmába beletartozik az eggyel magasabb kategóriájú autósülés is?

Wizzairrel utaznánk, nem vinnénk babakocsit, helyette az autósülést (0-18 kg) adnánk fel.

Legjobb válasz: fapadossal nem repültem még gyerekkel, de normál járaton sokszor. èn babakocsit + hordozót vittem. mindegyiket a kapunál vették el. a hordozót csak néha vihettem fel ha volt üres hely. Szerintem az autós ülést nem fogják engedni. Nagyobb gyereknél ahol megveszed a jegyet neki ott viheted, mert bekötheted az ülésbe, de csecsemönél nem veszel neki jegyet (vagy max valami apróságot kellett fizetni).

fapadossal nem repültem még gyerekkel, de normál járaton sokszor. èn babakocsit + hordozót vittem. mindegyiket a kapunál vették el. a hordozót csak néha vihettem fel ha volt üres hely. Szerintem az autós ülést nem fogják engedni. Nagyobb gyereknél ahol megveszed a jegyet neki ott viheted, mert bekötheted az ülésbe, de csecsemönél nem veszel neki jegyet (vagy max valami apróságot kellett fizetni).
A kérdező hozzászólása: Rosszul fogalmaztam. Nem akarom a gépre felvinni, hanem mint feladandó poggyászt vinném. Csak mivel jár egy ingyenes "poggyász" a babajegyhez mint babakocsi/ autós bébihordozó (így fogalmaznak az üzletszabályzatban), úgy gondoltam, az autósülés is beletartozik ebbe a fogalomba, és nem foglaltam külön csomagot. Csak most gondolkodtam el, hogy talán nem fog nekik tetszeni, hogy ez nem konkrétan bébihordozó, hanem inkább autósülés.
Nem tartozik bele.

Tényleg jó, ha az autósülés egy "talpon" van, így a baba jobban kilát? Biztonságos is, ha meg van emelve egy ülés? Mint pl. ez a Pierre Cardin.

http://bambino.hu/spd/PS293/PIERRE_CARDIN_PS293_autosules

Legjobb válasz: Szerintem az egy jó dolog, ha kilát. A sajátomból indulok ki, mert amíg hordozóban volt, nagyon hamar elunta magát. Most az autós ülésben meg nagyon jól elvan, nézi a tájat. A miénk nincs ennyire megemelve, viszont középen van, így minden oldalra kilát. Hogy mennyire biztonságos, hogy így meg van emelve, azt nem tudom neked megmondani, de gondolom nem hozhatták volna forgalomba, ha veszélyes lenne.

Szerintem az egy jó dolog, ha kilát. A sajátomból indulok ki, mert amíg hordozóban volt, nagyon hamar elunta magát. Most az autós ülésben meg nagyon jól elvan, nézi a tájat. A miénk nincs ennyire megemelve, viszont középen van, így minden oldalra kilát. Hogy mennyire biztonságos, hogy így meg van emelve, azt nem tudom neked megmondani, de gondolom nem hozhatták volna forgalomba, ha veszélyes lenne.
Nekünk hasonló van, letesztelik, biztos biztonságos.Mi más szempont miatt vettünk bázistalpast, mégpedig a sima ülést, mikor benne van a baba nehéz a kocsi biztonsági övével bekötögetni (elõzõ gyermekemnél még olyan volt). Ezt a fajtát pl elmész vásárolni kiemeled egy kattintással a bázistalpról és beemeled a bevásárlókosárba. Visszatenni is csak egy kattintás. Persze az se rossz, h a baba jobban kilát:) Nekünk ilyesmi van: (nem az enyém a hirdetés, nem reklámozom!) http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_babahordozo/babahordozo..

Más babája is izzad az autósülésben?

Kínszenvedés az utazás, 10 hónapos a babánk és utál utazni, mert mindig beleizzad az autósülésbe. Tourago ülés, közép kategóriás, de a drágább üléseknek is ilyen m?szálas volt a huzata. Tettem már alá pelenkát, törölköz?t, de azzal sem jobb. Mi a megoldás?

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez a helyzet. Vettem rá nyári huzatot újan a teszveszen és megoldódott a probléma.

Nálunk ugyanez a helyzet. Vettem rá nyári huzatot újan a teszveszen és megoldódott a probléma.
A kérdező hozzászólása: Ez jó ötlet, köszi, utána fogok nézni. Amúgy a nyári huzat milyen anyagból van?
A kérdező hozzászólása: Ez az ülésünk: http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?productid=32033&groupid.. Ehhez ülésvédõ van, nyári huzat nincs. Azt honnan tudnék beszerezni?
Egy ügyesebb varrónõ biztos meg tudja varrni.
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/27462?storetype=s.. ez mindegyikbe jó. Én is ezt vettem azóta nem mondom hogy nem izzad de nem nyûgösködik mint elõtte. Levegõzik mert lyukacsos.
ez a nyári huzat engem is érdekelne a teszrõl. nekünk FP 0-18 kg van.

Az autósülést/hordozót/babakocsit is át kell fertőtleníteni, mielőtt beletesszük az újszülöttet?

Legjobb válasz: ha használt akkor mindenképpen,de ha új, szerintem nem szükséges. ha aggódsz tedd ki egy éjszakára a balkonra, vagy az udvarra, olyan hideg most éjszaka, hogy az összes baci kimegy belõle az éjszaka alatt. persze, ha udvarra teszed, takard le, ne másszon bele semmi.

ha használt akkor mindenképpen, de ha új, szerintem nem szükséges. ha aggódsz tedd ki egy éjszakára a balkonra, vagy az udvarra, olyan hideg most éjszaka, hogy az összes baci kimegy belõle az éjszaka alatt. persze, ha udvarra teszed, takard le, ne másszon bele semmi.
Én extra óvatos voltam, de nem jutott eszembe fertõtleníteni ezeket. Áttöröltem, átmostam, de fertõtleníteni túlzásnak tartanám.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És hogy mostad át?
Nekünk lehúzható volt a huzata, beletettem a mosógépbe és kimostam, amit csak tudtam. Szerintem folyékonyszappanos vízel a többi felületet elég áttörölni, legfeljebb még tisztavizes ruhával még egyszer. Bár lehet én is túl óvatos voltam. De ha még most van idõd, belefér. Késõbb már nem lesz, szinte még hajatmosni sem. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!