Találatok a következő kifejezésre: Az autómat 2006 decemberében banki (1 db)

Az autómat (használt) 2006 decemberében banki hitelre, CASCO-val vettem. Így kevesebbre jött ki a törlesztőm. De a CASCO-t nem fizettem, csak a banki hitel törlesztőrészletét. Mi lehet a következménye?

Kaptam a napokban egy felszólítást a banktól.Szerz?désmódosítást lehet kérni 15000 Ft-ért.Lehet hogy a törleszt?m megemelkedne?Vagy a bank felbontja a hitelszerz?dést?

Legjobb válasz: A banki hitelszerzõdésnek a feltétele az volt, hogy az autód CASCO biztosított. Ez a bank számára kisebb kockázatot jelentett, ezért volt olcsóbb a törlesztõd. A bank értesült, hogy te a szerzõdési feltételeket nem teljesítetted és lehetõséget adott, hogy "szerzõdésben maradj." Felajánlotta azt, hogy módosítja a szerzõdést, és a törlesztõrészletet a magasabb kockázatnak megfelelõen - akár visszamenõlegesen(!) fel fogja emelni. Vagy rendezd a CASCO-ját a gépjármûnek. Ha egyiket sem teszed meg, nem akarsz szerzõdésben maradni, mert a feltételeit nem teljesíted, a bank jogosan áll el a szerzõdéstõl és bont veled.

A banki hitelszerzõdésnek a feltétele az volt, hogy az autód CASCO biztosított. Ez a bank számára kisebb kockázatot jelentett, ezért volt olcsóbb a törlesztõd. A bank értesült, hogy te a szerzõdési feltételeket nem teljesítetted és lehetõséget adott, hogy "szerzõdésben maradj." Felajánlotta azt, hogy módosítja a szerzõdést, és a törlesztõrészletet a magasabb kockázatnak megfelelõen - akár visszamenõlegesen(!) fel fogja emelni. Vagy rendezd a CASCO-ját a gépjármûnek. Ha egyiket sem teszed meg, nem akarsz szerzõdésben maradni, mert a feltételeit nem teljesíted, a bank jogosan áll el a szerzõdéstõl és bont veled.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha márkakereskedésből szeretnék venni 125 ccm robogót, ezt megtehetem jogosítvány és regisztrációs adó megfizetése nélkül?

1

Használt autó vásárlást követően megkötött éves kötelező biztosítást a megkötés után előre (az adott évre), vagy pedig a lejárt 1 év végén kell befizetni? Rendszerint éves díjakban kell fizetni, vagy pedig lehet negyed évente is?

6

Ausztriában belém jött egy Osztrák autós, lökhárítóm sérült, a kárbejelentőt kitöltöttük. Nekem csak kötelezö biztosításom van, az övé meg cascos?

Mi ilyenkor a teendö, hogy járok jobban, ha a Magyar biztosító felé adom be a papirt, vagy az Osztrák biztosító felé?

2

Milyen nevesített nemzetközi (EU) cégeket ismertek, melyek járművek, és egyéb műszaki eszközök felülvizsgálatát végzik?

Járművásárláshoz kellene....
köszönettel:
kface

0

Mit kell intézni, milyen sorrendben, autóvásárlás után? (vevőként)

Vettem szombaton egy autót. Írtunk adásvételi szerződést, rajta van 2 tanú, kaptam törzskönyvet meg forgalmi engedélyt. Remélem eddig jól jártunk el.

Mik a következő lépések? Kell eredetivizsgálat? Az az okmányiroda előtt vagy után? Gondolom oda is kell menni.. Mikor és hol kell illetéket fizetni? És biztosítást? Azt mikor intézzem?

Köszönöm szépen!

2

Ha szeretném a motoromon az idomokat más színűre cserélni, az megoldható? Mivel jár, és a papírmunka nagyjából mennyibe jönne?

Szürke motorom van, és kicserélném az idomokat fehérre, vagy pirosra (ugyanaz a példa, mintha egy autót lefestenék más színűre), de a papírokban az áll, hogy a motorom szürke. ez valahogy megváltoztatható?

4

Mit szólnak hozzá a rendőrök ha T-s jogosítvánnyal segédmotort vezetek?

Nem rég kaptam meg a jogosítványomat, nem tudom hogy ha megállítanak akkor mit szólnak hozzá.

7

Német rendszámos autóval parkolási büntetést be tudják rajtam hajtani?

Befizettem másfél óra parkolást, 7 percet késtem, és már ott figyelt a csomag.
Van mind magyar mind német bejelentett lakcímem és sms-ben vettem az autópályamatricát.
(külföldön élek, dolgozom, hazajöttem 7 napra látogatóba előfordult, hogy "otthon" is késtem pár percet, volt hogy ott volt már a parkolóőr, de ahogy látta hogy jövök mosolyogva törölte a képeket a gépről)

4

33 éves babetta segédmotorkerékpárra kell kötni kötelező biztosítást?

5

Genertel lopás Casco biztosítását ismeri valaki?

Elvileg évi 2000 Ft összegért, 500.000 Ft-ig megtérítik lopás esetén az autó értékét, 20% önerő mellett. Ez ennyiért eléggé megéri szerintem, de nem tudom van-e valami olyan feltétel, vagy egyéb dolog, ami miatt mégsem olyan jó ez, mint amilyennek tűnik.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!