Találatok a következő kifejezésre: Az autóm akar indulni (4 db)

Lemostam az autómat kézimosóban ( nagynyomásúval) és utánna nem akart indulni! Most ha esik az esõ nem tudok vezetni? Mert le áll?

Lemostam az autóm (Daewoo nexia) egy kézi mosóban ugy ahogy szokás amikor végeztem beindult de leált utánna a harmadik próbára már megint beindult de mintha nem ment volna mindegyik henger, elindulás után pedig kb 5 perc után megszünt a hiba nem tudom mi lehet , most ha esik az esõ nem tudok vezetni? mert le áll? Nem mostam le a motort! csak a szokásos kivülrõl!!

Legjobb válasz: Tippre elektronikába folyt víz.

Tippre elektronikába folyt víz.
A kérdező hozzászólása: lehet benne valami mert amikor végeztem akkor észre vettem hogy a söfõr oldalon befolyt a viz!! lehet a gumitömitéssel is baj van! nekem is azon az oldalon van a biztositék tábla!
Egyáltalán nem biztos, hogy a mosóval van a baj! nekem pl. a biztosítéktábla pont a sofõr oldalon van a motortérben közvetlen az ablak alatt. Ha annak pl. kimenne a gumitömítése simán belefolyna a víz...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! pár napja vettem az autót elõször mostam le de többször nem!! de azért el megyek egy szerelõhöz!!!
De lehet, ugyanis az alsó légbeömlõ jobb oldala mögött ott csücsül a generátor. Szembõl nem nagyon védi semmi, fõleg nem 130barral szemben.
Ha csak nem a motorteret mostad magasnyomásúval akkor nem sok köze lehet a generátorhoz...
Valószínûleg valami beázott. Ha szerencséd van magától kiszárad és nem okoz nagyobb galibát. Én egyszer és utoljára használtam ilyen magas nyomású kézi mosót. Nekem a generátoromat vágta haza, 40.000Ft volt a javítás. Nem 100%, hogy a mosástól ment tönkre, de azóta is biztos, ami biztos, otthon slaggal meg vödörrel mosom a kocsit.
Az elsõ autómnál én is tapasztaltam ilyen gondot. Nem fog leállni az esõvíztõl, csupán arra figyelj ha valahol megáll a víz tócsába ami azért elég nagy, (Tatabányán felhõszakadáskor gyakori jelenség hogy az egész úton hömpölyög a víz, mert a csatornák nem nyelik el a hirtelen leesett nagy mennyiségû vizet) ne hajts bele nagy lendülettel, mert valahol a motortérbe felveri a vizet és akkor az általad leírt jelenség tapasztalható. Ha nem tervezed eladni az autót akkor én is javaslom átnézetni a szigeteléseket egy szakemberrel.
Most mostad le elõször mióta megveted? Mikor vetted meg? Lehetséges, hogy korábban törve volt és az illesztések, szigetelések nem olyanok, mint amilyennek kellene lenniük. Amúgy az, hogy magasnyomásúval ilyet tapasztaltál, attól még esõben nem fogsz, mivel a magasnyomású nagyon-nagyon erõs vízsugár. Az esõ pedig ha fejre áll, akkor se fog még csak a nyomába se érni. A biztonság kedvéért vidd el egy szerelõhöz, az pikk-pakk megtalálja, hogy hol nem jó a szigetelés.
Gyertyakábel csere. Nekem is csinálta egy autó esõben, hogy rángatott, a pára tette.

1996-os Vecta B 1.7 TD. Ahogy a napokban 10 fok alá esett a kinti hőmérséklet az autóm nagyon nehezen akar indulni?

Kb. fél perc indítás közben ahogy forog a motor fehér füstpamacsok jönnek ki a kipufogóból majd miután elindul egy nagy fehér füstfelh?t produkál. Amíg odakint 20 fok körüli h?mérséklet volt pöccre indult. S?t ha beindítottam és csak 1-2 órát hagyom állni szintén pöccre indul. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Kopott motor, ezért nincs elég kompresszió a hengerekben. Szökik a nyomás és mivel a dízelnek nincs gyújtása, mint a benzineseknek, ezért a nagy nyomás által keletkezett hõtõl robban be a gázolaj. Ha nincs kompresszió, nincs robbanás. Abból is tudni lehet, hogy melegben, vagy ha már nem annyira hideg a motor, mert már járatva volt, olyankor elindul, de teljesen hidegen nem. Tipikus dízel betegség, öreg autónál

Kopott motor, ezért nincs elég kompresszió a hengerekben. Szökik a nyomás és mivel a dízelnek nincs gyújtása, mint a benzineseknek, ezért a nagy nyomás által keletkezett hõtõl robban be a gázolaj. Ha nincs kompresszió, nincs robbanás. Abból is tudni lehet, hogy melegben, vagy ha már nem annyira hideg a motor, mert már járatva volt, olyankor elindul, de teljesen hidegen nem. Tipikus dízel betegség, öreg autónál
Nekünk ugyanezt csinálta és az egyik izzítógyertya volt halott.
Elsõ körben izzítógyertya, vagy a hõfokérzékelõje a gyanúsított, de érdemes mérni egy kompressziót mielõtt cserélve lenne hogy kizárd a kopott motort.
Cseréld le az izzítógyertyákat. Elvileg megoldódik a probléma. A Beru és az NGK nagyon jó minõség! Gagyit viszont ne vegyél...
Mivel 100%-ban mechanikus dízel, ezért nincs semmiféle hõfokérzékelõ. Csak izzító gyertya lehet, vagy ha az nem, porlasztóra tudok még gondolni. Mindenképp a gyertyát nézd/nézesd meg elõször!
Van benne egy bimetál ami meleg motornál blokkolja az izzítást, néha hajlamos elb*szódni vagy megragadni, ezt értek "hõfokérzékelõ" alatt.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a gyertyákat, és egyik sem volt jó, pedig kevesebb mint 1 éve cseréltem õket. Csoda hogy eddig indult a motor mikor 5-6 fok volt kint. Most vettem bele ngk-t és ma reggel pöccre 1 izzítással indult. Igaz ma nem volt annyira hideg. Köszönöm a tippeket.

Az autóm nem akar indulni mikor elfordítom az indító kulcsot, töltésem van, mi lehet a gond?

a jelenség még azzal párosúl , hogy az önindító nem mozdúl meg, be kell tólni a gépet csak így megy, ( az akksi jó ).

Legjobb válasz: Vidd el szerelõhöz,pár perc alatt megcsinálja és nem lehet tul drága se .

Vidd el szerelõhöz, pár perc alatt megcsinálja és nem lehet tul drága se .
Szia!Nekem ugyan ez a problémám és bizony az önindítóval van a probléma, azt hiszem, hogy van benne egy szénkefe féleseg, ami el van kopva, így nem ér hozzá valamihez, ezért nem indul.Én meg szoktam egy kicsit egy vésõvel kocogtatni, és úgy indul!Nõ vagyok, a fétjemtõl hallotam, hogy így csináljam úgyhogy lehet hogy hülyeséget mondtam! :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat, rendesek vagytok, nem teszek különbséget ffi vagy nõ között, hisz emberek vagyunk, " a jó pap is holtig tanúl " a rafkókat bárki tudhatja. Én is az önindítóra gondóltam mivel nem húz be.Még 1x köszi nektek
Ha indítanál, és csak kattog, akkor valszeg Bendix, ha nem is kattog akkor a szénkefe.
A kérdező hozzászólása: a szénkeféket kicseréltem újra, és igy sem megy, és még nem is "kattog", az akksin mért fesz. 12.5 és 12.75V között van alap esetben, indításkor 14, 5V fesz. van mérten az akksin, a generátorra és a tekercsre le is megy ez a fesz., mi lehet ilyenkor?! Elképzelhetõ , hogy a gyújtáskapcsolónál mehetett el vmi vezeték?
Ha nem is kattog, akkor a gyújtáskapcsolótól nem megy áram a behúzótekercshez (lényegében egy jókora relé, ami azért kell, mert 100 A feletti áram is folyhat az önindítóban és akkora kapcsoló, ami ezt beégés nélkül elviseli, nem fér el a gyújtáskapcsolóban). Le kell venni a gyújtáskapcsolót, meg kell keresni a behúzótekercshez menõ vezetéket, kézbe kell fogni egy próbalámpát és megnézni, hogy mikor "indítás" állásba forgatod, jön-e ki áram. Ha nem, akkor a kapcsoló a hibás. Ha jön, akkor a behúzótekercsnél kell megnézni, hogy odaér-e, ha nem, akkor a drótot sikerült valahol megszakítani. Ha oda is ér, akkor a behúzótekercs rossz, azt már nagyobb élmény javítani.


Kb. mi az az összeg amivel el lehet indulni, ha hobbiból versenyezni akarok autóval?

F?ként a drift érdekel, de lehet csak sima tuningolt kocsi is. A nagy kedvenc a Toyota Supra.

Legjobb válasz: Hát láttam zöldségesautóval driftelni srácot, aki félmillióból hozta össze, hogy elmehessen a Tököli reptérre edzésre, de egy Suprával nagyonmás a helyzet...(Az tuti, hogy rohadt drága, nem tudok konkrétat mondani de én megsaccolom egy tuningolt Supra, ami driftre van kihegyezve 6-8 misi minimum... És akkor még el se jutottál pályára, vagy bármi.)

Hát láttam zöldségesautóval driftelni srácot, aki félmillióból hozta össze, hogy elmehessen a Tököli reptérre edzésre, de egy Suprával nagyonmás a helyzet...(Az tuti, hogy rohadt drága, nem tudok konkrétat mondani de én megsaccolom egy tuningolt Supra, ami driftre van kihegyezve 6-8 misi minimum... És akkor még el se jutottál pályára, vagy bármi.)
És driftnél nem pro kategóriában már nem mehetsz fel akármilyen gumival a pályára, és ha bejutsz a 16-ba vagy mondjuk a top 4 be, akkor elfüstölsz egy este pár százezernyi gumit.
Ha drift érdekel, akkor érdemes egy Ladával vagy egy öreg BMW-vel kezdeni amatõr versenyeken megtanulni a versenyzés rejtelmeit, nem rögtön profi szinten. íhiába van sok pénzed, attól nem fogsz jól drifelni. És egyébként tényleg sok gumit el lehet füstölni egy verseny alatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!