Találatok a következő kifejezésre: Az autók mennyi idő alatt (15 db)

Ezzel az autóval mennyi idő alatt érnék Pécsről Nyíregyházára?

Autópályán haladva és gyakori tankolással persze a nagy fogyasztás miatt.

Legjobb válasz: tegyükfel semmilyen forgalom nincs tehát nemkell 315rõl lelasitanod csakmikor megállz tankolni... na most vegyünk 2 tankolást legyen mindkettõ 10 perces ha nemkéne megállnod 1,5 óra lenne igy kb 1 óra 50 perc

tegyükfel semmilyen forgalom nincs tehát nemkell 315rõl lelasitanod csakmikor megállz tankolni... na most vegyünk 2 tankolást legyen mindkettõ 10 perces ha nemkéne megállnod 1, 5 óra lenne igy kb 1 óra 50 perc
már neharagudj de mikor tart 1 tankolás 10 percig ?-.-"
rendõrök leszednének, s-osztály, a8, 7er beállna eléd belsõbe nameg ha kifogsz éppen élõ kamionversenyeket, ahol 2km/h a sebességkülönbség és mire megelõzi 1-ik a másikat :D
A kérdező hozzászólása: 2. kérdésére válaszolva ha esetleg sokan állnak a kasszánál :) )
audi rs6 szarrá alázza ezt a r8-ast
légvonalba?? XD
Azért kérdeztem meg hogy légvonalba e mert út az szerintetek hol van ilyen autóhoz? Az alap autók így csinálnak ha aknafedõre futnak..... tukkk, ...... tukkk, ..... tukkk, ...... Ez így csinálna, : tuk tuk tuk tuk
XD
utolso: te láttál már aknafedõt autopályán??

Ha szabad ég alatt áll az autóm mennyi idő után kezdi el kiszívni a nap a fényezést? (piros színű ha ez számít)

Legjobb válasz: Hogyha ápolod a fényezését mindenféle kencékkel akkor ez az idõ eltolható, de mondjuk két azonos típusú 5-6 éves autó között meglátszik a különbség hogy melyik volt sokat tûzõ napon és melyik pihent a garázsban.

Hogyha ápolod a fényezését mindenféle kencékkel akkor ez az idõ eltolható, de mondjuk két azonos típusú 5-6 éves autó között meglátszik a különbség hogy melyik volt sokat tûzõ napon és melyik pihent a garázsban.
Az attól is függ milyen márka az autó. A régi piros Daciának fél év alatt kifakult, megmattult a színe!
10-15 év alatt teljesen bemattulhat de ez típusfüggõ. Egy sima lakkréteg sokat dob a projecten.
A kérdező hozzászólása: opel calibra...most nagyon szépen csillog mer garázsban tárolták de nekem az egyelõre még nincs
Sokféle mobil garázs van a vaterán jó áron. Pl.: http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=mobilgar%E1zs&c=0 De egy takaróponyva is megoldás, a legnagyobb sem drága. http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygep.. Caliba for ever !
A kérdező hozzászólása: már készülõben van a garázs de azér köszi a linkeket:D ígyvan: Calibra 4ever!;)

Egy benzines autónak mennyi idő alatt kell elérnie az üzemi hőfokot?

Gyér városi forgalomban. Arra gondolok, hogy a termosztátnak mennyi km után kellene kinyitnia, hogy az alsó cső is melegedjen. Az autó egy 1.6-os, benzines, nem nyomom neki, normálisan közlekedek vele.

Legjobb válasz: olyan 8-10 km külsõ hõmérséklettõl függõen.

olyan 8-10 km külsõ hõmérséklettõl függõen.
de ha gyorsabban haladsz annyi sem, akár 5-6 is elég.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha megyek vele 7.5 km-ert ne csodálkozzak, ha nem nyit ki? Mert végül is, kb 3 perc, mire elkezdi a meleg levegõt betolni, gondolom ez a normális. Csak mivel benyeli a 10 litert így nagypapi tempóban, nem tudom, hogy esetleg valami nem-e hibádzik-e.
Sokallom egy benzinesnek a 8-10 km-t. Bár lehet. Nekem az isuzu diesel opelomnak 6-7 km elég kb hoy elérje az üzemit, pegig hidegen nem pörgetem 2000 fölé. Azt mondják a benzinesnek kevesebb kell.
Autója válogatja. Nekem benzines 1.5 KIA motorral 1-2 (!!) km normális tempóban és üzemmeleg.
Valóban autó válogatja az egyik autóm 1.4 turbo motor kevesebb mint 4km alatt meleg mínuszban is. a másik autónak meg több mint 10km kell
Nekem is max 2 km amíg felmelegszik ( bár nekem a két turbó és a vízhûtõ mellé pakolt olajhûtõ sokat segít ).
hát nagyon nem mindegy a külsõ hõmérséklet és én ahogy észrevettem a hideg szembe szél is befolyásolja.10 fokba szerintem 5km alatt be kellene melegednie...
Nekünk az 1.2-es Thalia -5 fokban is 2 km után már üzemi hõfokon volt.


Ha égve marad a fényszóró, mennyi idő alatt tud lemerülni az akkumulátor az autóban?

Legjobb válasz: Az akkumulátor kapacitásából lehet számolni közelítõ értéket. A kapacitást Ah-ban mérjük, ez az akku által leadott áram és az adott áramleadás melletti lemerülési idõ szorzata. Vagyis egy 55 Ah-s akkumulátor 55 A-t tud egy órán át leadni, esetleg 1 A-t 55 órán át, illetve bármi mást, aminek ennyi a szorzata. A tompított fényszórók összteljesítménye 110-120 W (a H1-es és H7-es tompítottak 55 W-osak, a H4 tompított izzószála 60 W-os), tehát mondhatjuk azt, hogy 10 A-t vesznek fel. Ha régi, gömb alakú izzód van, akkor 90 W a tompított teljesítménye, ekkor 7,5 A-rel számolhatsz. Így kiszámíthatod, mennyi idõ alatt merül le az akkud. Általában 4-5 órát szoktak bírni az akkumulátorok, de már a teljes lemerülés elõtt használhatatlanná válik az autó, mert a gyenge akku nem bírja beindítani a motort. Vagyis a fényszóró még 1-1,5 óráig pislákol, de olyankor már mindenképpen "bikázni" kell az autót.

Az akkumulátor kapacitásából lehet számolni közelítõ értéket. A kapacitást Ah-ban mérjük, ez az akku által leadott áram és az adott áramleadás melletti lemerülési idõ szorzata. Vagyis egy 55 Ah-s akkumulátor 55 A-t tud egy órán át leadni, esetleg 1 A-t 55 órán át, illetve bármi mást, aminek ennyi a szorzata. A tompított fényszórók összteljesítménye 110-120 W (a H1-es és H7-es tompítottak 55 W-osak, a H4 tompított izzószála 60 W-os), tehát mondhatjuk azt, hogy 10 A-t vesznek fel. Ha régi, gömb alakú izzód van, akkor 90 W a tompított teljesítménye, ekkor 7, 5 A-rel számolhatsz. Így kiszámíthatod, mennyi idõ alatt merül le az akkud. Általában 4-5 órát szoktak bírni az akkumulátorok, de már a teljes lemerülés elõtt használhatatlanná válik az autó, mert a gyenge akku nem bírja beindítani a motort. Vagyis a fényszóró még 1-1, 5 óráig pislákol, de olyankor már mindenképpen "bikázni" kell az autót.
Egy VADIÚJ akkumulátor kapacitásából lehet számolni közelítõ értéket Am egyszer helyzetjelzõn hagytam a swiftemet, 8 órán keresztül.. beindult! XD
Na, jó, de a helyzetjelzõ áramfelvétele kicsit kisebb, mint a tompított fényszóróé...
Ha télen hagyod égve, akkor nagy a baj...ugyanis mínuszokban kábé felére csökken az akkumulátorok kapacitása...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egy órán át maradt égve egy éves akkumulátor, de nem indult el. Be kellett tolni és apunak van töltõje, most itthon van és töltjük. Meglep, hogy ilyen gyorsan lemerült.

Az autók karosszériáján mennyi idő alatt látszik meg, ha nem garázsban, hanem az utcán állnak az időjárás kényének-kedvének kitéve? Meglátszik egyáltalán?

Legjobb válasz: A legjobban az UV sugarak tudják kikezdeni kasztnit. Tehát a folyamatos tûzõ napon állás. Ez "kiszívja" hosszútávon a színét. Ezen viszont könnyen lehet segíteni színfelújító waxokkal vagy egy alapos polírozással. Az autók rendeltetésszerõ használata egyébként amúgy is az idõjárásnak kitett szítuációkban zajlik (értsd: nyílt utcán, szabadtéri forgalomban, hiszen nem metró :-)), tehát olyan óriási különbség nincs a garaázsban tartás és a nyílt parkolás között. Az azonban tény, hogy egy olyan autó, ami kizárólag a közlekedés alatt van az idõjárásnak kitéve, mert otthon is van garázs és a munkahelyen is parkolóházba teszik, az tovább frissebb marad. Szakszerû karosszéria-ápolás esetén nem feltétlenül látszik meg a különbség.

A legjobban az UV sugarak tudják kikezdeni kasztnit. Tehát a folyamatos tûzõ napon állás. Ez "kiszívja" hosszútávon a színét. Ezen viszont könnyen lehet segíteni színfelújító waxokkal vagy egy alapos polírozással. Az autók rendeltetésszerõ használata egyébként amúgy is az idõjárásnak kitett szítuációkban zajlik (értsd: nyílt utcán, szabadtéri forgalomban, hiszen nem metró :-)), tehát olyan óriási különbség nincs a garaázsban tartás és a nyílt parkolás között. Az azonban tény, hogy egy olyan autó, ami kizárólag a közlekedés alatt van az idõjárásnak kitéve, mert otthon is van garázs és a munkahelyen is parkolóházba teszik, az tovább frissebb marad. Szakszerû karosszéria-ápolás esetén nem feltétlenül látszik meg a különbség.

Ha egy autó 80 km/h val megy, és 20 km/h szembeszél van, és az autó 97 lóerős, akkor mennyi idő alatt ér el karakószörcsögre?

Legjobb válasz: Ha te 180 centi magas vagy,és reggelire megeszel 20 deka szalámis salátát,akkor holnap mennyibe fog kerulni a 98-as benzin literje? Na valami hasonlot kérdeztél itt?

Ha te 180 centi magas vagy, és reggelire megeszel 20 deka szalámis salátát, akkor holnap mennyibe fog kerulni a 98-as benzin literje? Na valami hasonlot kérdeztél itt?
honnaannn?
Na ezt számold ki: Ha egy kõmûves, egy nap alatt, 1 méter falat húz fel, akkor hány kõmûves, hány nap alatt, hány méter falat csinál???
Ha egy 7 éves, egy nap alatt 1 kérdést tesz fel, akkor mennyi az esélye, hogy a moderátorok elmennek wc-re, és elfogy a papír?
A kérdező hozzászólása: az utolsónál a pont :)
Na mégegy javítás: * km/h
javítás: * v=s/t
Meg a szembeszélnek? Ahogy leírtad 80 km6h val megy, akkor mindegy mekkora a szembeszél. Az elhasznált energia lesz csak több a szélsebesség növekedésével (ugyanazon haladási sebesség mellett) v7s/t képlettel tudod kiszámolni, de nincs meg minden adat hozzá. (az "s" hiányzik).
mi köze a lóerõnek hozzá?
Paraméteresen a megoldás: t=s/80 ahol s a két település távolsága km-ben.
A kérdező hozzászólása: ha egy nap alatt egy kõmûves egy falat huz fel, akkor valószinû hogy kõbányai világost iszik :)

Vásárlástól számítva mennyi idő alatt lehet az enyém egy autó?

Mondjuk kinézek egy magyar okmányokkal rendelkező autót, oda megyek, kifizetem. Még mit kell elintézni, hogy vezethessem? Biztosítási papírok, névre iratás? Mik vannak még? Ez mind mennyi időbe telik? Magánszemélytől vagy kereskedőtől érdemes-e venni autót?

Legjobb válasz: Akar mar aznap . Kell egy eredetisegvizsga ,ezt ha maganszemelytol veszed koveteld ki,hogy egyutt csinaltassatok meg ,szinte barmikor mehetsz allomasra,alig van forgalmuk(legalabbis errefele) 1-2 ora alatt megvan meg ha varni is kell,ez 19e Ft korul van ,utana irany biztositast kotni ( netes alkuszoknal szamold ki,melyik tarsasag lenne a legkedvezobb) ,aztan ocsmanyiroda - itt legombolnak egy ujabb 20e koruli osszeggel (autotol fuggoen) 12e forgalmi+torzskonyv es a vagyonszerzesi illetek 18 ill. 1890 ccm felett 24Ft/ccm Ahhoz,hogy vezesd,ezek kozul egyedul a kotelezo biztositas meglete a feltetel,a tobbire 15 napod van a vasarlastol szamitva .

Akar mar aznap . Kell egy eredetisegvizsga , ezt ha maganszemelytol veszed koveteld ki, hogy egyutt csinaltassatok meg , szinte barmikor mehetsz allomasra, alig van forgalmuk(legalabbis errefele) 1-2 ora alatt megvan meg ha varni is kell, ez 19e Ft korul van , utana irany biztositast kotni ( netes alkuszoknal szamold ki, melyik tarsasag lenne a legkedvezobb) , aztan ocsmanyiroda - itt legombolnak egy ujabb 20e koruli osszeggel (autotol fuggoen) 12e forgalmi+torzskonyv es a vagyonszerzesi illetek 18 ill. 1890 ccm felett 24Ft/ccm Ahhoz, hogy vezesd, ezek kozul egyedul a kotelezo biztositas meglete a feltetel, a tobbire 15 napod van a vasarlastol szamitva .
Úgy van ahogy az elsõ írta én amikor az autómat vettem 1 nap alatt sikerült mindent elintézni.A törzskönyvet meg majd postán küldik ki.

Mennyi ido alatt szivarog ki a levego az auto gumijabol annyira hogy az mar szemmel eszreveheto legyen?

1honapja vettem hankook 4evszakos gumikat es fel lettek fujva 2,5 re es az elso kerekek mar szemmel lathatoan puhabbak. A regi gumi amit lecsereltem csak fel ev utan kezdett puhabb lenni. Valami tipushiba lehet az uj gunikon?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem a gumi hibája, sokkal gyakoribb a felni peremének sérülése (acélnál a rozsda is) vagy a szelep. De egyébként is gyakrabban ellenõrzöd a keréknyomást, minthogy szemmel láthatóan lapos lenne, nem? :) A gumi is lehet hibás, akkor pedig lehet reklamálni. Persze ennek vannak bizonyos feltételei.

Valószínûleg nem a gumi hibája, sokkal gyakoribb a felni peremének sérülése (acélnál a rozsda is) vagy a szelep. De egyébként is gyakrabban ellenõrzöd a keréknyomást, minthogy szemmel láthatóan lapos lenne, nem? :) A gumi is lehet hibás, akkor pedig lehet reklamálni. Persze ennek vannak bizonyos feltételei.
Menj vissza a gumishoz vetesd le , drótkorongoztasd meg a felnit és mindig cseréléltess szelepet. Gyári hibás biztosan van , de én még nem hallottam róla. De ha fel van fúvatva, az a tuti ha ugy mindenestõl lenyomják a viz alá. Lehet ugyanis felnihiba , bár nálad nem valószinû. A felni mondjuk úgy küllõ hozzá van hegesztve, a gumi futó vagy tartó részéhez, ott anyagfáradás miatt ki szokott törni. Én D-ben jártam úgy egy Sprinterrel, vagy 3 alkalommal.

Mennyi idõ alatt gyorsul az autód 100km/h ra?

Érdekelne milyen tipus,és hogy van tuning rajta?

Legjobb válasz: 118 lóerõs bmw 318i, gyári érték 10,4 100-as benzinnel egy hangyaf..nyit jobb mint 95-el. kb 10 vs 11.

118 lóerõs bmw 318i, gyári érték 10, 4 100-as benzinnel egy hangyaf..nyit jobb mint 95-el. kb 10 vs 11.
78-as, nem ezeket hívják sleepernek , hanem a csak motortuningolt de kívülre semmit nem mutató , általában egyszerû családi tömegkocsikból készített erõs , nagyon jól gyorsuló autókat, amelyek simán otthagynak egy felcicomázott dürrögõ kipufogós sportkocsinak látszó tárgyat. Ha még régi típus is, az még jobb, mert még nagyobb meglepetés a piros lámpánál, ahol senki nem fogadna rá , mégis otthagyja a gyorsnak kinézõt. Pl egy Lotus Omega , vagy 2-es golf turbomotorral , vagy egy öreg turbos Volvo stb. Nekem ezek a kedvenceim. Vegyülni a tömegbe , és csak akkor villantani ha kell, de akkor van meglepi. A közúti veszélyeztetés más téma , azt gyenge kocsikkal is naponta csinálják , pl beszüttyögnek elém mellékútról aztán fél percig gyorsítanak 60-ra, olyan kocsikkal amivel 10-13mp a 100...
én idén februárba parkoló kocsikat zúztam le hajnalban jöttem haza a 4. mûszakból a BMW mel fáradt voltam ment a jó kis zene, hosszabb úton jöttem kis zeges zugos utak, bal jobb ball sodródtattam, gázzal megtartottam és valahogy oylan gyorsan töürtént a hátuljával elkaptam egy 4-es golfot, aztán visszapattant az eleje az elõtte álló suzukira. De nem mentem gyorsan, csak kb 20-30 körül, mentem is gyorsan tovább! a két autó csak megkarcolódott, az egyémnek csak a lökös meg a díszléc sérült meg másnap láttam mikor felkeltem délben :D
# 53/53 Gerinced hova raktad? Ha van pénzed bmw-re akkor legyen pénzed a többi kocsiban okozott kár javítására is!Neharagudj de te sunyi vagy!Egyszer fognak elkapni ilyen miatt , de akkor nagyon meg fognak verni szerintem!
Szánom, hogy ha valaki még meg is ideologizálja azt, amit mûvel az úton. Kamionosként megtett félmillió kilométereiddel nem dicsekednék tapasztalatként. Ideges meg nem vagyok, csak kiütéseket kapok attól a sok ostoba tanulatlan, faragatlan embertõl, akik: 1. azt hiszik, hogy övék az út, amerre a szem csak ellát 2. azt hiszik, hogy egy autóban az a lényeg, hogy mennyire gyorsul Ha elfogy a sávja, és te megmutatod neki, hogy emberére akadt a jóban, aminek te nem vagy az elrontója, akkor azzal leszorítod, veszélyezteted. Közveszélyes vagy. Vágni pedig a rántott húst szoktam.
52-es , nem lehet mindent elkerülni, törtek totálkárra is. Biztosító fizetett minden alkalommal, tehát a másik fél hibázott. Az élet szerencse kérdése , mikor hol vagy éppen , rosszkor a rossz helyen vagy fordítva.
54es, az 53as csak trollkodott, ez egy mese, amit elõadott, ez az eset leírásából nagyon jól kiolvasható. Talán még autója sincs.
az a baj nem füllik fogamra ha az út szélén parkolnak a kocsikkal mert ha este veeztek és fáradt vagyok mindig bal jobbra kell kormányozni hogy kikerüljem õket, mert nem húzzák be telejsen a patkára ahogy kell hanem igénytelenül jóvanazúgyy alapon otthagyják fõleg mikor van garázs is a ház elõtt meg kapubejáró... de nekik az utcán kell parkolniuk
tegnap pl mikor jöttem haza a gyárból este 10-kor egy kecóst csaptam el majdnem mert nem húzta ki a kecóját az út szélére és kanyarba mentem 60 nal aztán pont jött szembe a kocsi... nyomtam egy nagy gázt és pont befértem a bicajos elé. bicajjal amennyira csak lehet le kell húzodni az út szélére és egyenes vonalon kell haladni nem szabad mozogtatni ak ormányt mert nem tudnak kikerülni az autósok
Sajáthibás baleset? :) Jól vagy? Ha neked mennek az is lehet akár a te hibád, ennyi erõvel azt mondom hogy miért nem kerülted ki a veszélyforrást? Én motoros vagyok Én jobban odafigyelek és nem csak elõre , mert egy szemmel mindig hátra figyelek és azt várom hogy ki az aki ki akar vasalni esetleg mert éppen telefonál, vagy a tájat nézi vagy akármi más(elmondom a rikitó mellény xart sem ér ez ügyben sajnos)
Én nem tagadom egyszer 2 golf vert oda úgy hogy 110zel mentem papásan, kielõzött az egyik, aztán ráelõzött a másik ami viszont, azt kell mondjam hogy hûûûûûû :) Nekem a zsigám volt úgy megcsinálva hogy verhetetlen volt de nem is fogyasztott 12l alatt :) Én azt mondom hogy napközben forgalmas helyen az ember nem rajkodik, erre vannak megfelelõ idõpontok mondjuk este a városban ahol még benne van az is hogy zsaruk is lehetnek ettõl lesz még izgalmasabb az egész, és éjszaka jobban találsz erre partnert, de akkor már lehet hogy téged nyomnak le mert éjszaka csak úgy kocsikázni az megy le akinek van jó gépre pénze :)
Megnyugodtál remélem , hogy ezt ide bedobtad... Nem szoktam veszélyeztetni szembejövõt és elõzést sem meghiúsítani rágyorsítással , akivel te találkoztál az valaki más volt, csak ésszel szoktam játszani, de azt szoktam élvezni. Aki meg nem vette észre az elfogyó sávot az bõven be fog férni mögém is, hiszen én ellépek elõle pillanat alatt , arról nem tehetek hogy próbál púposkodni , de hát ha versenyezni akarnak akkor nem vagyok a jónak elrontója .De ha mondjuk besorol mögém és felvettem az utazótempót és utána akar elõzni, nem fogom akadályozni, nem gyorsítok rá.Nem tudom vágod -e? Amúgy Bp-en bõven sokat vezetek és nagyjából félmillió km már mögöttem van sajáthibás baleset nélkül. Néha beégetek bunkón nyomulókat is, had szokják a törõdést, ez van.
5, 5 másodperc, automata, 320 lóerõ
Ön nyert! 440-es Volvo.
# 44 Volvókban tudok még 1.7-es turbo benzinrõl.
Megjelentek a fanyalgók .. Nem fogok versenypályára járni mert nem érdekel az a része az autózásnak, járjon akkinek van erre ideje. Nekem jó érzés ha mellém áll egy "menõ és új" autó pl egy kétsávoson mikor én állok a pirosnál, de a másik sáv láthatóan el fog fogyni. De mellémáll mert hogy az én "szaromat" majd lazán lenyomja a sávelfogyásig. Aztán zöld lesz a lámpa és a nyomi 20éves családiverda otthagyja állva :D Biztos hülyeség, de nekem ez feldobja a napom. Nem is beszélve egy elõzésrõl ami vissza 3 és pislognak a bent ülõk hogy hee? Nem nagyon vagánykodok az úton, pl ha valakit viszek és elõször ül a kocsiba végtelenül óvatosan megyek , az elsõ elõzésig. Akkor ámulnak el hogy mi a franc ez ? És nekem ez is jó érzés :D Meg eleve biztonságosabb letudni hamarabb egy elõzést.
Dörmögõ: Nem Clio nem Renault a kocsi, de Renault motor..
Olyan 5-6 mp körül. BMW 540i E39. 295 paci, 460 Nm. Az autó teljesen gyári, de asszem 98-as benya volt benne.
majd ha meglesz a jogsi aztán kocsi leírom :D
Soha nem vezettem kamiont csak B kategóriám van. Olyan viccesek ezek az elõítéletek amik egybõl elõjönnek az emberekbõl két három leírt sor után. Ha sokat vezetett -kamionos, ha szeret gyorsulgatni-közveszélyes õrült. Lassan írom hogy megértsd, nem leszorítottam az említett esetben a másikat hanem otthagytam a francba :D Ha neki lett volna erõsebb kocsija ami bõven elõfordulhat mert 7mp nem egy csúcs 100ra , igen sok autó gyorsabb , akkor õ vágott volna be elém és akkor õ lett volna a szemét? Szerintem nem, nyert , gyorsabb volt -oké gratulálok neki magamban. Tök veszélytelen szitun rugózol .
Óh te szegény!Az a baj hogy kerülgetned kell a kocsikat? Menj el orvoshoz!Ez nem egészséges!Egészséges driver szereti a kihívásokat, pl Én imádom a hegyi kanyargós utakat(motorral), nem tagadom a szlalomozás is jó ha minden kocsi betartja a féktávot és pont úgy jön ki. Akkor neked is olyan bmw-d van ami csak egyenesben mûködik? :) Kanyarban elég sok bmw-t utolérek :)
e34-es 540iA-m van M-es futómûvel (nem ültetett), módosított elektronikájú 5 sebességes steptronic váltóval, módosított szívósorral, nagy légszûrõvel, és felprogramozott elektronikával. 100-as benzinnel májusban 320 lóerõ volt. szóval nem nevezném egy lomha gépnek, bírja a kanyart. szeretem is normál esetben, de több mûszakban dolgozok napi 8 órát, nincsm eleg étel sem, és lemegy a vércukrom mindig mire megyek haza fáradt vagyok, álmos, meg néha ideges is, és akkor nem szeretem nyomni neki meg nem szeretem a kihívásokat. de ha van idõm akkor elmegyek a 24-es útra, és kitolom a szemét az a kedvencem.
Gondoltam hátha a trollok beszállnak :)
""Vitatéma:elötted szüttyögnek, kielõzöd és mikor elõzöd direkt rá nyomják a gázt....Az ilyeneket jól tarkón verném még akkor is ha nem jön szembe semmi!"" Az ilyen buzzancsokat hívják sleepernek. A köznyelv meg szemét állatnak. Mi ezen a vita?
Én ma láttam egy zsigulit aki szembõl elõzött feltûnõen és Én is csak pislogtam hogy elég hamar letolta. Szerintem az biztonságos ha jól tud gyorsulni az autó de ugyanakkor veszélyesebb is mert ugye bár ha jobban gyorsulsz akkor már elõzésnél is szûkebbre szabod a határokat amíg el nem fogy az a határ és vége.... Én motoron állítgattam stb stb mikor nem ment jobban a gép akkor kétszer is meggondoltam hogy elõzök e, most hogy jobban megy hát annyit nem gondolkodok rajta. Én azt mondom hogy jó ha jól gyorsul egy kocsi. Vitatéma:elötted szüttyögnek, kielõzöd és mikor elõzöd direkt rá nyomják a gázt....Az ilyeneket jól tarkón verném még akkor is ha nem jön szembe semmi!
Már vártam h mikor jelennek meg a 'mindenkit legyorsul az autóm' és 'lámpánál nagy meglepetéseket okoz' típusú kretének.
2000 SEAT Ibiza 1.4 90 LE chip tuningos, K&N direkt szûrõ. 0-100km/h 9.5s körül van. Gyári állapotában 12s kéne neki.
Renault thalia 1.5 dízel 65le. 20 mp körül és minden gyári rajta
Kispolski. Porsche 911 motor, futómû, minden dragre beállítva. Felhúzva 750 LE-re 2.6 alatt van százon.
Volvo S80 A gyári adat 7.2, kb hozza is az autó. Tuning nincs. :)
Bocsi! Unatkoztunk! :)
A kérdező hozzászólása: Miért van az, ha az ember kérdez valamit, akkor elkanyarodik a téma? És egymással vitáznak az emberek, ahelyett, hogy egyszerûen a kérdésre válaszolnának?
Gixeres! A nagy parkolónál van a gyrosos? Ott még sosem álltam meg, mert mindig mentem a csúcs felé :)
4mûszakból csak 1 mûszak a gáz, és az a köztes, mert azzal cseszed el az egész napod. Én tudod dolgozom, és mellette is csinálok egy csomó mindent, magyarul mikor szabadnapom van akkor is reggeltõl estik meló, ha nem meló akkor itthoni dolgokkal is haladni kell és az is sok meló meg idõ mert mindig van mit csinálni, ja és hogy jobb legyen nekem a szabit sem fizetik, betegszabiba meg a legalját talán fizetnék...
BMW-s, egri vagy? :D Akkor figyeld a kék-fehér gixeren a kaporszakállú papát...!!! Mátraházán van egy isteni gyrosos...
van amibol fent kell tartani az autot, 100-as benzin egy teletank benne van 40 ezerbe, és hamar kifogy általában, meg hozattam msot bele USÁ-bol BMW feliratos prémium szõnyeget (nem gumi!!) szóval nyeli a pénzt a kocsi is, de nem számolom. egy gyerek is bennevan simán ennyibe ha nem többe.
de nem az h 8 óra hanem h 4 mûszakban... van mikor 6 ra mek van mikor 2 re van h 10 re meg összevissza. dse én vállaltam mert csak így tudom bezsebelni a mûszakpótlékot, meg a vasárnapi pótlékot, mert dolgozok minden nap.
Óh szegény! 8 órát dolgozni :) Azért jókat röhögök rajtad! :) Bárcsak 8 órában dolgozhatnák! Ha leesik a vércukrod akkor miért nem viszel magaddal egy szenyát?Vagy egy csokit vagy akármi mást?
Suzuki GSXR 1100, nagy karbis, teljes Yoshimura rendszer, fém fékcsõ, gyorsulgatni ez való. 2.53 alatt van százon. 110 a vége. Egyesben...
Igen a nagyfiúk a versenypályán nyomják! A rosszfiúk meg éjszaka kószálva lámpától lámpáig :) Én motorral csináltam, hajnalban mikor senki nincs a városban a rend õrein kívül , élmény egy ilyen kis kiruccanás.De bevallom egyszer majd menni akarok pályára is hogy ott a saját korlátaimat feszegessem.
Nem értem ezt a gyorsulás mániát az utcai autóknál. Jó, ne tartson ítéletnapig a 0-ról 100-ra való gyorsulás, de a 10 másodperc is már épp elég. Megértem, ha valaki az ülésbetapadás érzését szeretné gyorsításkor, de arra már egy 1.9 pdtdi is képes a nagy nyomatékával. A gyártók egyre gyorsabb autókat gyártanak, ennek mi értelme? Hogy majd hamarabb kitapossák a lelkét a kis cm3 turbós autóknak? Azokat sem értem, akik folyton azt lesik az utcán, hogy kit gyorsulhatnak le. Azt a versenypályán kell. Meg sleeperek a.k.a. önjelölt büntetõ közveszélyes h.lyegyerekek és a társaik miért léteznek? Mi értelme van ennek az egésznek az utcán? Csak hogy megmutasd, hogy a tiéd a legjobb? Mindenkiénél van gyorsabb autó. A vezetési tudásodat az nem adja vissza, hogy legyorsulsz egy másik fajta autót, ami lassabb. Mert gondolom, hogy a kérdés is egy ilyen írásbeli versenyzés az autók között. Az a sportszerû, ha versenypályán ugyanolyan képességû autókkal álltok ki, na ott látszik meg, hogy ki mire képes.
Persze, hogy nem! De a turbós autókat pont ezért fejlesztették ki, hogy az alacsony fordulatszám mellé nagy teljesítmény és jó fogyasztás társuljon. Hátránya a turbó élettartam, ami ugye problémás lehet, bár nyilván nem törvényszerû, hogy elromlik. Jó kis gép ez!
2900, és ilyenkor a pillanatnyit 5, 8ra írja, ami nemrossz egy 140 lovas benzines turbós autótól szerintem.
És kb. mennyit fordul mondjuk 130-nál? Én olyan 2.800-3.000-re tippelek, figyelembe véve, hogy az én 1.6-os nem turbós Focus-om 3750-et forog 130-nál. Jó kocsi az 1.4-es turbós Octavia, én is szívesen vennék.
Octavias vagyok, 1, 4 turbo benzines 140ló 250 NM , szerintem teljesen elfogadot.
A turbós jellemzõen kevesebbet forog, mint a nem turbós társa és már 1500-tól rendelkezésre áll a teljes nyomaték.
Nekem 70 fölött nem fogy el a kraft.sõt még akkor jön lendületbe a kicsike :) MZ-nél 100 fölött fogy inkább a lendület amíg ki nem pörög 120-ig.
Turbósnak nem kell többet forognia a nagyobb teljesítményhez. Szívó benzinesnél korlátozott a beszívott levegõ mennyisége, és ehhez hogy jó égésed legyen adott mennyiségû üzemanyagot adagolhatsz. Turbósnál ugyanakkora fordulaton több oxigén jut az égéstérbe és a több levegõhöz már lehet több üzemanyagot is bejuttatni.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom nem megszokott nekem 1.4motornál sem a turbo sem a 140 LE. Mennyit forog egy ilyen?
Turbós 140LE-s 1.4-tõl teljesen normális, elvárt adat szerintem.
Punto II 1.2 16V 11.4s a gyári a adata. Az autó tuning mentes.
A kérdező hozzászólása: 1.4es tõl az elég jó, ez valami gyári tuning?
Matiz 0, 8 20s
Octavia 1, 4 tsi 140ló gyári adat 8, 4s én 8, 7-t mértem, tuning mentes
A kérdező hozzászólása: Azért az a 20km különbség 100ig még beletelhet pár másodpercbe. Általában 70km/h fölött szokott elfogyni a kraft. Mivel ott már lendületben vagy, van légellenállás is stb
Elõzõ autóm 1.4 16v Clio gyárilag 10.5, én 10-et mértem. Mostani, 1.6 16V Focus kb.11 mp
ETZ250 0-ról 80km/h-ra 6, 6 alatt van a gyári könyve szerint.Szóval ha tuning mentes, hamar ott van 100-on :)
11-12 másodperc, 1.4 16V megane
mercedes 190E 2.0 .. 12.8-at mértem
Renault Laguna 2.0 turbós benzines, 8, 6 ha jól tudom, de még nem teszteltük az adatot.:) Láttam motor is van, hát akkor: Honda NSR 127 7, 2s alatt lépi meg a százat. (Egyedi tervezésû vezérlése van, szintén külön a vezérléshez tervezett rezonátor, illetve ide járt egyéb kisebb módosítás, pl nagyobb karburátor...)
Gyerekek, röpködnek a 10s körüli értékek. Na, hogy legyen egy kis változatosság: Vw Polo 86c 2f 1.0 45LE, gyári adat: 20s, de pár évvel ezelõtt nekem 16, 7s-ot sikerült mérnem nála.
Astra G 1.6 ecotec 10.5 sec / a gyári értéke 11.5 sec. Csak az egr szelep van ledugózva & új gyári kipuff.
Mercedes. Sosem mértem, de 100 után még van 4 sebességem!! Bocs.
17:09 Renault Clió?
1.9pdtdi passat , 9.8mp , itt a meres logja Monday, 10, May, 2010, 10:28:16:46862 Control Module Part Number: xxxxxx. LA Component and/or Version: 1, 9l R4 EDC 0000SG 4904 Metric units 0 to 100 km/h: 9.8 +- 3.55s 400m: 18.0 +- 3.55s, @78 km/h 90-120 km/h: 200 meters: 10.3 +- 3.55s, @109 km/h US Units 0 to 60 mph: 9.3 +- 3.55s 1/4 mile: 18.2 +- 3.55s, @48 mph 60-90 mph: 660 feet: 10.4 +- 3.55s, @68 mph Time(s) km/h m 0.00 0.0 0.0 1.75 23.0 11.2 3.44 33.0 26.7 5.23 53.0 53.0 6.89 71.0 85.7 8.69 86.0 128.7 10.48 99.0 178.0 12.28 109.0 232.5 14.08 102.0 283.6 15.90 96.0 332.1 17.70 83.0 373.6 19.50 78.0 412.5
Láttam kategória: Épített szöcskék jó motorral, mivel nagyon könnyûek ezek így simán 4-5 másodperc alatt 100-on vannak de annyival nemszoktak velük menni a földutakon szerintem :)
Gyári Primera p11 2.0 benzin: 100ra 9-10 mp csúszós kuplunggal (majd ha hazajutok a kicsikémhez megcsináltatom) 190 pedig 30 mp körül, de ha pontos adat kell, visszanézem a videót
1.7 benzinesturbó 7 mp körül ha jól elkapom a rajtot , apró chiptuninggal. Igazi sleeper büntetõverda , mert senki sem számít tõle ilyen teljesítményre aztán csak pislognak. Lehet találgatni a típust, de nem mai gyerek :D
Neki a 200 már 7 felett volt ^^
http://www.youtube.com/watch?v=kd2-Fvhhx2E Itt 2s 0-100-ra.:) És olyan 5s 0-200-ra...:D
És ha már láttam kategória: haverom GSR-600-asának nem kellett 3 sec a 100-hoz :)
Anno a Trabantommal 43 sec volt a rekordom. Ez igen jó adat a gyárihoz képest, ott ugyanis 60 sec szerepelt normaként. A Trabi egyébként tuningmentes, majdnem teljesen gyári állapotban, 87.000 km-rel, 24 évesen került hozzám. A mostani Astrám (2.0 tdi) Kábé 12 sec alatt kapaszkodik fel a háromszámjegyû tartományba, a 125-ös Yamahámmal még sosem mentem 100-at (saccra olyan 15-20 sec kellhet neki, 10 körül kell neki a 80-hoz).
vfr800 gyári adat 3.3 :DD
De a laguna majdnem 300 kilóval nehezebb.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk a benzines laguna turbóval mehetne jobban is.Igaz az én tdi m en tuning van, de kb ugyanezt tudja.
# 24/25 Rövidebb is rajta picit az áttétel, mert Kakucsozni viszem, meg ilyesmi helyekre, és ott nem kell akkora végtempó, jobb, ha így felugrik 100-ra.:) (Persze nem lehetett sokat variálni, mert amúgy is olyan 160 körül vége van.)
# 21/23 NSR jól megy , ahoz képes hogy kis ccm van de ez köszönhetõ a tunningnak is :) Ismerõsõm kawája(gpz) 5másodperc alatt van 100-on.Én vezettem, egyik pillanatban még 80, aztán másikban már 120 és észre sem veszed hogy kigyorsultál :)
B vekim 1.7 TD-vel 14-15 másodperc körül.
A kérdező hozzászólása: Nekem golf3 1.9tdi passat turbóval, nagy csúcsokkal, és chip tuningal 8.5s ot mértem.

Mennyi idő alatt kell a nevemre íratni az autót, hogy ne büntessenek meg?

3hete vettem,de még nem volt id?m,csak az eredetvizsgát megcsináltatni,és a biztosítást megkötni.

Legjobb válasz: 15 napon belül kell az átíratást elintézni!

15 napon belül kell az átíratást elintézni!
A kérdező hozzászólása: És akkor most mennyi büntetésre számíthatok, mivel igencsak túlléptem ezt az idõt?.
Törvény szerint a megvételt követõen azonnal, nincs 15 nap türelmi idõ, gyakorlatilag, ha nem fog meg a rendõr , akkor nincs gáz.
Talán büntetést nem fogsz kapni. Egy barátom is így járt kb.egy hónapig. Aztán jött egy levél:3 napon belül írassa át, különben kivonják a forgalomból. Másnap átiratta, semmi bünti. Ennek kb.egy éve.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi:-)...a héten már elintézem, holnap akartam menni az önkormányzatba, de természetesen holnap szünnapjuk van...Na mindegy, majd szerda lesz.
én ugy csináltam mindig hogy plusz pénzt adtam akitöl megvettem az autót és õ cakli pakk átirattata a nevemre :DD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!