Találatok a következő kifejezésre: Az autók mennyi idő (59 db)

Ha szabad ég alatt áll az autóm mennyi idő után kezdi el kiszívni a nap a fényezést? (piros színű ha ez számít)

Legjobb válasz: Hogyha ápolod a fényezését mindenféle kencékkel akkor ez az idõ eltolható, de mondjuk két azonos típusú 5-6 éves autó között meglátszik a különbség hogy melyik volt sokat tûzõ napon és melyik pihent a garázsban.

Hogyha ápolod a fényezését mindenféle kencékkel akkor ez az idõ eltolható, de mondjuk két azonos típusú 5-6 éves autó között meglátszik a különbség hogy melyik volt sokat tûzõ napon és melyik pihent a garázsban.
Az attól is függ milyen márka az autó. A régi piros Daciának fél év alatt kifakult, megmattult a színe!
10-15 év alatt teljesen bemattulhat de ez típusfüggõ. Egy sima lakkréteg sokat dob a projecten.
A kérdező hozzászólása: opel calibra...most nagyon szépen csillog mer garázsban tárolták de nekem az egyelõre még nincs
Sokféle mobil garázs van a vaterán jó áron. Pl.: http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=mobilgar%E1zs&c=0 De egy takaróponyva is megoldás, a legnagyobb sem drága. http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygep.. Caliba for ever !
A kérdező hozzászólása: már készülõben van a garázs de azér köszi a linkeket:D ígyvan: Calibra 4ever!;)

Mennyibe kerül a nevemre íratni az autót? Mennyi idő, hova kell menni, mi kell hozzá?

Életem els? autóját vettem,és a nevemre kell iratnom,segítséget kérek.

Legjobb válasz: Ja igen. Elõször biztosítás, aztán eredetvizsga, aztán okmányiroda.

Ja igen. Elõször biztosítás, aztán eredetvizsga, aztán okmányiroda.
18 ft köbcentinként, 12000 az új foralmi + törzskönyv, meg azt ededetvizsga, 17000-tõl. Plusz kötsz rá biztosítást is.
A kérdező hozzászólása: Ma vettem az autót, biztosításról nem beszéltünk, az eredetvizsgát meg a kifizetésem elött megcsináltuk, az meg van, már csak a nevemre írás kell.Biztosítást csak kötelezõt fogok fizetni.
No igen, de a kötelezõ biztosítást meg kell kötnöd, és úgy mehetsz az ocsmányirodába. Az én ügynökömnél ez pl. ingyenes, csak utólag küldik a csekket... Az okmányirodától nálunk kell kérni idõpontot, aztán el kell menni hozzájuk az adásvételivel és a forgalmival+törzskövvel. Az eredetiség vizsgálat nem lehet régebbi 60 napnál (ez benne van a gépben náluk). Ott adnak két csekket az egyiken a köbcenti x átírási díj, amásikon a forgalmi, és a törzskönyv díja, azt a postán be kell fizetni, és vissza. Annyi kiegészítés még, hogy 1800 köbcenti felett már 24Ft/köbcenti az átiratási díj.
Kis helyesbítés: Az átírási költség személygépkocsi esetén 1890 ccm felett 24Ft/ccm. Tehergépkocsik esetén egységesen 18Ft/ccm
A kérdező hozzászólása: Oké köszi a segítséget.


Ha elromlik a generátor az autóban, mennyi ideíg képes menni a motor, ha csak aksiról kap áramot?

Tehát ha csak a gyertyák szikráznak, ahoz kell némi áram gondolom + a féklámpa + az irányjelz?k... Létezik, hogy 1 óra autózás után teljesen lemerüljön, hogy be se bírom indítani? Mennyit kéne mennie így?

Legjobb válasz: Addig amíg le nem merül az akksi, és meg nem állsz. Ha megállsz és bármilyen fogyasztó megy, akkor le fog állni.

Addig amíg le nem merül az akksi, és meg nem állsz. Ha megállsz és bármilyen fogyasztó megy, akkor le fog állni.
nekem egyszer ment el a generátorom, lámpával 1 órát, lámpa nélkül másfél-kettõt bírt a kocsi. Igen, létezik.

Ezzel az autóval mennyi idő alatt érnék Pécsről Nyíregyházára?

Autópályán haladva és gyakori tankolással persze a nagy fogyasztás miatt.

Legjobb válasz: tegyükfel semmilyen forgalom nincs tehát nemkell 315rõl lelasitanod csakmikor megállz tankolni... na most vegyünk 2 tankolást legyen mindkettõ 10 perces ha nemkéne megállnod 1,5 óra lenne igy kb 1 óra 50 perc

tegyükfel semmilyen forgalom nincs tehát nemkell 315rõl lelasitanod csakmikor megállz tankolni... na most vegyünk 2 tankolást legyen mindkettõ 10 perces ha nemkéne megállnod 1, 5 óra lenne igy kb 1 óra 50 perc
már neharagudj de mikor tart 1 tankolás 10 percig ?-.-"
rendõrök leszednének, s-osztály, a8, 7er beállna eléd belsõbe nameg ha kifogsz éppen élõ kamionversenyeket, ahol 2km/h a sebességkülönbség és mire megelõzi 1-ik a másikat :D
A kérdező hozzászólása: 2. kérdésére válaszolva ha esetleg sokan állnak a kasszánál :) )
audi rs6 szarrá alázza ezt a r8-ast
légvonalba?? XD
Azért kérdeztem meg hogy légvonalba e mert út az szerintetek hol van ilyen autóhoz? Az alap autók így csinálnak ha aknafedõre futnak..... tukkk, ...... tukkk, ..... tukkk, ...... Ez így csinálna, : tuk tuk tuk tuk
XD
utolso: te láttál már aknafedõt autopályán??

Focus II, Astra H és az egyéb ilyen idős autók mennyi idő múlva érik el a 700-800e forintos árat a használt piacon? 5 év kb?

Legjobb válasz: Én speciel 2-3 évnél nem adnék többet ezeknek az autóknak mivel rengeteg van belõlük és az évjáratuk sem túl elõnyös.

Én speciel 2-3 évnél nem adnék többet ezeknek az autóknak mivel rengeteg van belõlük és az évjáratuk sem túl elõnyös.
Én csak az Opelról tudok nyilatkozni. A legelsõ példányok most 9 évesek. Az áruk olyan 1, 2 M körül van felszereltségtõl és motortól függõen. A 10+ éves G Astrák mennek ilyen 700-800e Ft környékén. Még meg kell várni, hogy azok is kikopjanak a piacról. Az újabb J Astra pedig annyira nincs elterjedõben, hogy tömegautó legyen és leváltsa végérvényesen az elõdöt. Az árcsökkenésnek az sem használ, hogy az utóbbi években csökkent az új autó üzembe helyezések száma és viszonylagosan nagyobb a használtautó kereslet. A 1, 5 M Ft-os árban pedig az említett két típus lehet a legracionálisabb, ár-érték arányban legértelmesebb választás. Tehát, igen, legalább 5 év mire 700-800e-ért meg lehet venni egy H Astrát. Az már más kérdés, hogy egy 14-15 éves autót átlagosan bõven 300.000-400.000 km fölötti futásteljesítménnyel (ne feledjük hogy sok a céges autó is köztük) érdemes-e megvenni akár ennyiért is.
A kérdező hozzászólása: Hát igen ezen énis gondolkoztam. Most 15 éves 3-as Golfot hajtok 300e km-el ami lehet h több is:) (jó állapotú) Remélem még elmegy 5 évet és addigra csak összegyûlik valamennyi pénz:)
En is igy gondolkozom. Hajtom a regi vasat, karbantartom hogy kiszolgaljon es eladhato legyen, mikorra osszejon a zse egy fokara vagy az asztHmara :)
Nem tudom. Én H Astrát hajtok (elsõ autóm), de már most úgy érzem hogy kezd elavulni a gép a mai világban. Fõleg úgy, hogy már a gyártását is befejezik. Nem tudom mi lenne jó helyette amit ki is tudok fizetni. A J-bõl még a legrégebbi használt alapfelszereltségû is 2, 5 M körül van. Egy jobb biturbós meg 3 M fölött. Azt kicsit sokallom érte.
Az bizony, borzasztóan elavult. Semmitérõ, hasznavehetetlen ócskavas. Ha úgy döntesz hogy eladod, írj egy privátot.
A kérdező hozzászólása: Ha úgy nézzük akkor ez a 3-as Golf is az elsõ autóm és elavult és nem gyártják:) Amíg megy addig hagyom, pénzem sincs másikra...szerintem ez tõlem fog nyugdíjba menni:)
# 6-os válaszoló! Te minek neveznéd azt, hogy egy ugyan olyan gyártmányú, ugyan olyan lökettérfogatú, ugyan olyan üzemû motor 25%-kal nagyobb teljesítményt ad le, nagyobb nyomatékot valamivel kevesebb fogyasztás mellett?! Továbbá eleve kijavították az olyan típushibákat, mint gázpedál vezeték kontakthiba, bal hátsó ajtó vezeték szakadás, CIM modul hiba, stb... Ez nem nevezhetnénk fejlõdésnek? A továbbfejlesztetthez képest pedig a régebbi elavultnak számít, szerintem. Persze attól függ honnan nézzük. Egy 20-30 éves konstrukcióhoz képest valóban nagyon fejlett és modern. Csakhogy ma már van jobb is. Egy Trabantból átszállva biztos sokan a popójukat csapkodnák a földhöz, hogy milyen klassz autó. Egészen addig, amíg ki nem próbálnak valami még jobbat. Azért valljuk be a "H" lassan 10 éves konstrukció lesz és ez idõ alatt sem állt meg a technikai fejlõdés. Az ilyen gyárilag LED-es fényszórókról, meg érintõképernyõs mûszerfalról már ne is beszéljünk. De ezek mondjuk tényleg csak apróságok.

Budapest és Baja közt hány km a távolság? Autóval mennyi ideig tart az út?

Legjobb válasz: Baja-Budapest --> 157.9 km, 2 óra 16 perc az út autóval! "Wandor-BOOT adatai alapján"

Baja-Budapest --> 157.9 km, 2 óra 16 perc az út autóval! "Wandor-BOOT adatai alapján"
Egy részt attól függ merre mész (51, vagy a Duna túl oldalán), melyik nap (hétvégén nagyobb a forgalom, több a teherautó, kamion)... 160 km körül van, és ha jó vagy, akkor 2-2, 5 óra alatt meg lehet járni egy tapasztalt sofõrrel, ha nem, akkor kb 3 óra.
http://maps.google.hu/ 171 km – körülbelül 2 óra 30 perc
http://www.utvonalterv.hu/ Amúgy menj bicajjal egészségesebb, és lehet légvonalban is menni...egy darabig.
Egyik ismerõsöm max másfél óra alatt lent van, Budáról.

Rendeltem ebayról 1 dolgot és az kb mennyi idő mire meg jön + azt ilyen autóval szállítják ki a házhoz?

Meg mivan ha nem vok akkor otthon pont ?

Legjobb válasz: Posta fogja szállítani.

Posta fogja szállítani.
Az idõ abszolút eladó-, ill. távolságfüggõ. Valószínûleg a Posta fogja kihozni. Ha csomagként lett feladva, az autó hozza, ha levélként, akkor a postás. Ha épp nem vagy otthon, átveheti más is. Ha senki sincs otthon, hagy egy értesítõt és másnaptól átveheted az illetékes postán.

Vidékiek akik Budapesten dolgoztok, honnan jártok be? Hány km-ről? Mivel? Busz, vonat, autó? Mennyi ideig tart az út háztól házig? Elégedettek vagytok, vagy jobb lenne ha közelebb lenne a munkahely az otthonotokhoz?

Legjobb válasz: Én 12 évig Gödöllõrõl jártam be, kb. 30 km-rõl. Azért költöztünk oda, mert onnan van busz, vonat, HÉV és autópálya is. Mindet kipróbáltuk (a kisrepülõtér kivételével), aztán Bp.-re költöztünk. A menetidõ a sebesség függvénye (ha az út adott) :-)

Én 12 évig Gödöllõrõl jártam be, kb. 30 km-rõl. Azért költöztünk oda, mert onnan van busz, vonat, HÉV és autópálya is. Mindet kipróbáltuk (a kisrepülõtér kivételével), aztán Bp.-re költöztünk. A menetidõ a sebesség függvénye (ha az út adott) :-)
Martonvásárról járok, többnyire autóval, de a vonat is tök jó innen. Autóval 50 perc a munkahely, vonattal pedig háztól házig 70.

Meddig tartózkodhat egy magyar rendszámú autó az UK-ban? Ha dolgozik az ember mennyi idő után kell elhagyni az országot?

légyszi csak azok írjanak akik konkrétan tudják a választ.Szeretném a lehet? legrészletesebben tudni hogy mit kell tenni külföldön!!! El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nézd, hivatalosan 90 napig, aztán az más kérdés, hogy ezt a jó isten nem tudja bizonyítani, na meg elég ha megszakítod 90 nap után az ott tartózkodást egy kis kiruccanással valahova és máris indul újra a 90 nap, ami viszont ellenõrizhetetlen, hiszen ma már nincs pecsételgetés útlevélbe egyebek. Tehát ily módon ameddig csak akarsz -.-

Nézd, hivatalosan 90 napig, aztán az más kérdés, hogy ezt a jó isten nem tudja bizonyítani, na meg elég ha megszakítod 90 nap után az ott tartózkodást egy kis kiruccanással valahova és máris indul újra a 90 nap, ami viszont ellenõrizhetetlen, hiszen ma már nincs pecsételgetés útlevélbe egyebek. Tehát ily módon ameddig csak akarsz -.-
A kérdező hozzászólása: Hol tudok ennek utána nézni???Megállított Uk-ban a rendõr és kérte az igazolást az itteni útadóról.Ami nincs!Azt mondta ha legközelebb megfog elkobozza a kocsit!Mit tegyek??????
elKOBOZZA :-D Röktön kifekszem
:-D vegyél add el ezt az autod, , és vegyél egyet UK-ban.. aztan ha magyar orszagra vissza jössz akkor kérdezd meg ezt a kérdést csak pont forditva ;D:ASD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!