Találatok a következő kifejezésre: Az autó nagyobb fordulatszámon (3 db)

Igen!
Én úgy tapasztaltam, hogy igen.
Nem, mivel van egy nyomásszabályzása , kb. 16 bar végnyomás feletti reszt visszaengedi a szívóágba , ezzel szabályozza (korlátozza) a hûtõteljesítményt . A hûtés pedig az expanzió miatt jön létre, ami ideális körülmények között állandó
Ha jól müködik a klíma nincsen nagy eltérés a fordulatszám fügvényében. Ha igen ott valami gond van

Az autó generátor nagyobb fordulatszámon többet tölt, mint alapjáraton?

A dinamóról azt hallottam, hogy fordulatszámon többet tölt az akkumulátorra. Ez igaz a generátorra is, vagy ennél nem számít a megemelt fordulatszám?

Legjobb válasz: Feszültségre nem tölt többet magas fordulaton sem, de ampert többet nyom bele, az biztos...

Feszültségre nem tölt többet magas fordulaton sem, de ampert többet nyom bele, az biztos...
Mondjuk az auto generatorat alternatornak hivjak, jo tudni ;) Igen szamit, es valoban csak az aramerosseg nol meg a fordulatszam novekedesevel. gyk: gyorsabban tolti az akut

Eltudnátok nekem magyarázni hogy az hogy van hogy mondjuk egy teljes azonos áttételû autó/motor de mondjuk az egyik kisebb a másik nagyobb köbcenti akkor azonos fordulaton mért a nagyobb köbcenti megy többet? Hiszen ugyan akkor a fordulatszám

Legjobb válasz: Teljesen azonos, nagyjából azonos, vagy csak hangra nagyjából azonos a fordulatszám? Na ugye mégis van különbség, csak mûszerrel kellene mérni.

Teljesen azonos, nagyjából azonos, vagy csak hangra nagyjából azonos a fordulatszám? Na ugye mégis van különbség, csak mûszerrel kellene mérni.
"Forgósabb a henger" ami annyit tesz hogy magasabb fordulatszámon fog pörögni a motorod. Ha magasabb a fordulat, akkor azonos áttételekkel nagyobb végsebességre képes.
Fizika könyvet, azon belül a mechanikát nézd át! Azonos fordulatszám, de nagyobb lökettérfogat mellett ahogy írták, több benzin-levegõ keverék ég el, ami nagyobb robbanáshoz vezet, ami (konyhanyelven szólva) az adott idõegység alatt nagyobbat, erõsebbet "lök" a dugattyún. Gondolj bele, melyik kisautó fog gyorsabban menni? Amelyiket mondjuk 100 ms idõtartam alatt X erõvel löksz meg? Vagy amelyiket 100 ms alatt 2X erõvel? Persze feltételezve, hogy minden más körülmény azonos, és változatlan a kísérlet alatt.
mondjuk mer 70 köbcentin több benzin-levegõ keveréket lehet beerobbantani, mint 50en?
Ha tényleg azonos az áttétel - beleértve a differenciál mûvet, vagy motoroknál a lánc áttételt is - akkor már csak a kerekek eltérõ mérete miatt lehet sebesség különbség. Bár általában a nagyobb, erõsebb motoroknak kisebb az áttétele.
A kérdező hozzászólása: Hát én például most a simsonkra gondolok amiket itthon építettem, van egy 50ccm 3gangos annak kb 60km/h a végsebessége rá tettem 70es hengert és az közel 90km/hval ment pedig a fordulatszám nagyjából ugyan akkor volt 7700-8000között
A kérdező hozzászólása: de ha a fordulatszám azonos, akkor miért megy többet?
Jo hosszu valaszt irtal "oldm4n", most olvasd el ujra a kerdest es utanna olvasd ujra a valaszod. Meg ez a "valamoka" sem gondolta at a dolgot mert ha az a kisauto gyorsabb amin nagyobbat loksz, akkor az a dugattyu is gyorsabb lesz amin nagyobbat loknek nem? De ha a dugattyu gyorsabban mozog akkor a fotengely is gyorsabban forog nem? Gondoljatok bele: ha egy motorkerekparon a fotengely fogaskerekekkel es lancal van kotve a kerekhez, lehetseges a kerek fordulszamat novelni ugy hogy a fotengely fordulatszama ne novekedjen?? Meg lehet azt csinalni hogy pl a fotengely all, a kerek meg forog?? Nem!! Mert a ketto kozott "kenyszerkapcsolat" van, es a fordulatszamaik az attetelek viszonylataban aranyosak! Tehat, ha a kerdezo csak a hengert cserelte le, a valto es a vegso attetel ugyanaz maradt akkor csakis a motor fordulatszamanak novekedese kovetketeben tud novekedni a sebesseg!! Ami logikus is mert nyilvanvalo hogy a nagyobb henger miatt a motor nagyobb teljesitmenyt es nyomatekot ad le, es kepes gyorsabban forgatni a kereket ugyanakkora attetel mellet....szerintem.
Ezt írtam én is, de valami barom jól lehúzta a válaszom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!